NipponJapanBoy
Dec 17 2006, 14:22
QUOTE(mik @ Dec 17 2006, 13:56:35) [snapback]104295[/snapback]
witam Ja mam taki problem że gdy gram wszyscy piłkarze mają takie same buty, patrzyłem w edytorze butów i tam są różne a jak sprawdzam w edycji piłkarza kazdy ma takie same i nie chce mi sie wszystkoeigo recznie przestawiac, prosze o odp
no z tym nic nie zrobisz...pozostaje Ci tryb edycji...chyba ze nadchodzacy BS bedzie mial jakies takie opcje bajeranckie ze sam poprzestawia
ale to sie zobaczy...
Kulfon32
Dec 17 2006, 14:27
Więc jest tak.
Ściągnąłem do PES6 Kitservera, ściągnąłem stasiony, buty twarze itd.
Twarze skopjowałem do Kitservera tam do FACES.
Następnie całęgo KITa dałem do katalogu z PES6 i uruchomiłem setup.
On sobie wykrył ze jest PES i nacisnąłem insdtall i wyskoczył OK.
I co dalej?? Nic sie nie zmieniło...
Witam, mam problem z PES'em, otóż w niektórych meczach mecz mi się poprostu kończy na pierwszej połowie. Kończy tzn. robie "Begin the second half" i pojawia się czarny ekran i koniec grania. Wie ktoś może jak temu zaradzić ?
cmarcin
Dec 18 2006, 15:34
Włączyłem dzisiaj pesa i nagle nie ma głosu ścina się na 3 sek w intrze po czym leci dalej wcześniej tego nie było i w całej grze nie ma głosu co zrobić w innych grach mam głos / wcześniej było wszystko ok ,wgrywałem odnowa pesa ale to nic nie dało
łorkan
Dec 18 2006, 19:42
Czy jest mozliwość w pesie6 sciemniania zawodnikami aby wymysic rzut wolny/karny ? Jest jakies sekretne combo przyciskow na cos takiego ?
Ujmeny
Dec 18 2006, 23:34
QUOTE(łorkan @ Dec 18 2006, 19:46:42) [snapback]104702[/snapback]
Czy jest mozliwość w pesie6 sciemniania zawodnikami aby wymysic rzut wolny/karny ? Jest jakies sekretne combo przyciskow na cos takiego ?
Stare, dobre zagranie z produktu FIFA'99.
W PES6 nie ma takich oszukańczych trików, jednak jeśli chcesz wymusić faul obrońcy to po otrzymaniu piłki (najlepiej z podania

, abyś był w biegu) wciśnij 2 x

, albo

i w prawo/lewo następnie

plus przód. Komputer bardzo często w takich przypadkach robi wślizg. No, z tym, że musisz grać na najwyższym poziomie, bo tylko przy agresywniej obronie takie sytuacje mają prawo bytu.
Dodatkowo wszelakich akcjach z wożeniem rób 2x

Niestety bez

rozpędzony obrońca wpada na napastnika, powala go, ale sędzia nie gwiżdże faulu.
Hitmanek
Dec 19 2006, 22:02
odpowiedzcie w moim temacie !!!!!!!!!!!!!!
walek11
Dec 20 2006, 01:39
Mam dwa dość dziwne problemy mianowicie zakupiłem orginalnego pesa 6 pl-->zenada ten komentator w wykonaniu korka i bołtonia:) tak na marginesie a problemsy to
1.JAk nie wcisne enter w odowiendnim momencie podczas gdy wyskakuje poczatowy napis konami to gra mi nie wchodzi poprostu jest czarny ekran
2.jak do cholery mozna ustawic spacje w klawiszologi pod tym klawiszem cale zycie mailem speeda???
za pomoc z góry dziekówa
Żukinho
Dec 20 2006, 14:10
co do 1 to mam to samo wystarczy ze jak pakazuja mi sie te dwa znaczki sponsoruj wystarczy naciskac ENTER caly czas az nie wejdzie do gry.Mój kumpel ma to samo

a co do 2 to wystarczy ze wejdziesz do np: d/Program Files/Pes 6 /seeting

tam gdzie masz

zastap E czy W juz nie pamietam SPACJA
Witam mam dosyć wkurzający problem z ta gra. Otóż nie wiem czemu ale czasami bywa tak, że gram 1 połowę a druga jucz sie nie chce załądowac, albo zagram oby dwie i nie chce przejsc dalej do menu jest czarny obraz i nic juz nie można zrobić:/ muszę zamknąć grę i odpalić od nowa ale muszę grac ten sam mecz od nowa. czasami dzieje sie to z 5 razy z rzędu. innym razem pójdzie od razu a innym się wiesza. wiecie co to może być?
dj_adamus
Dec 20 2006, 19:31
Witam
Chciałem się tylko dowiedzieć czy jest już jakiś OF do polskiej wersji, w którym komentarz jest normalny, a nie pomieszany?
Dzieki.
Żukinho
Dec 20 2006, 19:38
Jest aktualizacja Polskiej Wersji ale tylko do Oryginałów
czarek
Dec 20 2006, 20:39
QUOTE(Mar @ Dec 17 2006, 18:59:36) [snapback]104442[/snapback]
Witam, mam problem z PES'em, otóż w niektórych meczach mecz mi się poprostu kończy na pierwszej połowie. Kończy tzn. robie "Begin the second half" i pojawia się czarny ekran i koniec grania. Wie ktoś może jak temu zaradzić ?
pousuwaj save'y z golami
Wczesniej gralem normalnie i wszystko chodzilo, wieczorkiem zrobilem format (zrobilem format i dalem na ten system plikow ntfs, a na pozostalych partycjach jest fat32, w ogole to w czyms przeszkadza? nalezaloby wszystkie partycje przekonwertowac na ntfs?) .. zainstalowalem nowy system tym razem windowsa xp z sp2, dzis instaluje PES'a tak samo jak wczesniej (chyba) i odpalam i...
pokazuje sie tworzenie nowego pliku opcji itd.. daje sie nazwe.. pozniej biale konami i jacys sponsorzy to co zawsze na poczatku.. a potem CZARNO,.. nie odpala sie ten filmik co sie bawi koles pilka.. i dalej nie idzie.. mial moze ktos cos takiego?
moj komp p4 2,8 768 ramu
karta radeon 9600 pro series cos takiego saphirre..
no przed formatem hulalo az milo a teraz JEZU szlag mnie trafia!!!!
PLIZ HELP!!!!!! moze to nie chodzi bo jest sp2?
ps. mam nadzieje ze nie pytam sie kolejny raz o to samo,.. przegladalem forum calutkie mam nadzieje ze nie przeoczylem nic wiec nie krzyczcie; D pozdrawiam
directx'a instalowalem z tego cos sie pojawia z autorun'a pes'a 6.. a sterowniki instalowalem z plyty dolaczonej do karty graficznej.. wiec powinno byc git.. .. JENY masakra,.. NIEMOC JEST OKROPNA >!<
ps. sciagnalem jakies nowe sterowniki catalysator 1.2.2516.....itd jakies chyba najnowsze do windowsa xp/2000sp4 , do xpsp2 nie bylo: / czy moze nalezy sciagnac do xp 6.12? czy cos takiego? KURCZE NO.. : EEEEE
ps2. zainstalowalem najnowsze grudniowe wydanie directx'a i tez LIPA stoi w tym samym miejscu
ps3. >!< zauazylem jedna roznice w uruchamianiu co moze byc istotne.. Zawsze jak sie uruchamial PES to na poczatku jak idzie reklama czerwony napis KONAMI na bialym tle.. to byl widoczny taki pasek co lecial z gory na dol (podczas gry tez byl widoczny).. Wiedzialem ze to zalezalo od sterownikow lub mankament karty, ale nie chcialo mi sie juz kombinowac, cieszylem sie ze chodzilo plynnie itd, zreszta przyzwyczailem sie, bo w piatce mialem to samo.. A teraz jak sie uruchamia i wlasnie jest czerowny napis KONAMI na bialym tle, to nie widze juz tego paska, to tak jakby moj komp chcial dobrze-zlikwidowac pasek, ale mu nie wychodzi i sie zacina po nastepnych reklamach? : ((( Moze to wam pomoze pomoc mi.. ;-) bo juz normalnie nie wiem co robic, moze w tym Catalyst Control Center sie zmienia jakies ustawienia hę? Bo tam jak sobie patrzylem to duzo opcji jest do zmieniania,..
thmc88
Dec 21 2006, 09:17
czestym problemem jest Service Pack ...
nie wiem jaki masz w tej swojej , mi na SP1 działa bez problemu ...
kłopotem może byc też rejestr , jesli robiłes formata to całkowitego , czy instalowałes system z formatem ;] troche różnicy jest ... w ostatecznosci zrób pełnego formata, instaluj D9c , sterowniki , kodeki video ...
100lec
Dec 21 2006, 11:20
niedawno wgralem option file PESRevolution-Optionfile V2.0 i teraz podczas meczu gracze druzyny gospodarzy maja nad głowami swoje nazwiska

Jak mam to wylaczyc?
Edit: juz mam

falszywy alarm
Ujmeny
Dec 21 2006, 11:35
QUOTE(100lec @ Dec 21 2006, 11:24:07) [snapback]105381[/snapback]
niedawno wgralem option file PESRevolution-Optionfile V2.0 i teraz podczas meczu gracze druzyny gospodarzy maja nad głowami swoje nazwiska

Jak mam to wylaczyc?
Edit: juz mam

falszywy alarm
Ogólnie inicjatywa z tworzeniem takich plików jest dobra, jednak ten akurat totalnie rozwala komentarz. Tyle bzdur co po zainstalowaniu tego optionfile to ja w życiu nie słyszałem.
dj_adamus
Dec 21 2006, 12:07
QUOTE(Żukinho @ Dec 20 2006, 19:42:46) [snapback]105252[/snapback]
Jest aktualizacja Polskiej Wersji ale tylko do Oryginałów
A nie wiesz gdzie mogę go znależć?? Właśnie do oryginała szukam. Podaj linka jak możesz... Dzieki.
Żukinho
Dec 21 2006, 13:17
QUOTE(dj_adamus @ Dec 21 2006, 12:11:49) [snapback]105390[/snapback]
A nie wiesz gdzie mogę go znależć?? Właśnie do oryginała szukam. Podaj linka jak możesz... Dzieki.
hmmmmmmmm jak sie nie myle był ten plik w dziale Download ale na stronce z pro-evo ale ona ostatanio nie dierży
QUOTE(thmc88 @ Dec 21 2006, 09:21:47) [snapback]105375[/snapback]
czestym problemem jest Service Pack ...
nie wiem jaki masz w tej swojej , mi na SP1 działa bez problemu ...
kłopotem może byc też rejestr , jesli robiłes formata to całkowitego , czy instalowałes system z formatem ;] troche różnicy jest ... w ostatecznosci zrób pełnego formata, instaluj D9c , sterowniki , kodeki video ...
wlozylem plyte, sformatowalem partycje na ktorej byl system, i zainstalowalem windowsa, czyli..? Moge cos z tym zrobic?
Kamillo
Dec 21 2006, 15:25
Więc tak jestem nowy tutaj ale w PES'a gram od bardzo długiego czasu (od PES 2). Gra mi siętak spodobała więc postanowiłem kupować ją i cieszyć sięnajlepsząsymulacją nogi

Kupiłem PES 6 wkońcu i ku mojemu ździwieniu nie da sięustawić własnych ustawień sterowania (jest tylko rodzaj 1 i 2)

Nie wiem czy to ja jestem jakiś ciemny czy posportu KONAMI to olało... Moje pytanie brzmi czy to normalne... ?
P.S Próbowałem w Opcjach gry i przez settings i nic nie da się... Mam PES 6 PL upade 1.10
matthew
Dec 21 2006, 15:30
QUOTE(Kamillo @ Dec 21 2006, 15:29:29) [snapback]105436[/snapback]
Więc tak jestem nowy tutaj ale w PES'a gram od bardzo długiego czasu (od PES 2). Gra mi siętak spodobała więc postanowiłem kupować ją i cieszyć sięnajlepsząsymulacją nogi

Kupiłem PES 6 wkońcu i ku mojemu ździwieniu nie da sięustawić własnych ustawień sterowania (jest tylko rodzaj 1 i 2)

Nie wiem czy to ja jestem jakiś ciemny czy posportu KONAMI to olało... Moje pytanie brzmi czy to normalne... ?
P.S Próbowałem w Opcjach gry i przez settings i nic nie da się... Mam PES 6 PL upade 1.10
jasne, że się da. wchodzisz w folder, gdzie masz zainstalowanego PES'A, następnie w settings, Player 1. Tam masz ponumerowane klawisze. Jeśli jakiś Ci nie odpowiada klikasz na niego (przytrzymaj) i wybierasz nowy klawisz. pozdro
ZADZIALALO
ps4. usunalem plik opmov i poszlo.. zagralem HURRRRA >!<
ALE wczesniej byl pasek (lecial z gory na dol) podczas gry o ktorym pisalem wyzej, a teraz nie ma paska ale zauwazylem ze gra zaczela lekko drgac.. co jest niedopuszczalne gdyz moje oczy tego nie wytrzymaja na dluzsza mete: E
Co teraz zrobic? Juz huk lepiej bylo jak byl pasek.. Wole ten pasek bo przelecial sobie czasem, ale chodzilo plynniutko bez zadnych zacinek drgan itd.. hmmm? sb can help me?
Kamillo
Dec 21 2006, 16:56
QUOTE(ronnie10 @ Dec 21 2006, 15:34:33) [snapback]105437[/snapback]
jasne, że się da. wchodzisz w folder, gdzie masz zainstalowanego PES'A, następnie w settings, Player 1. Tam masz ponumerowane klawisze. Jeśli jakiś Ci nie odpowiada klikasz na niego (przytrzymaj) i wybierasz nowy klawisz. pozdro
Dzięki chłopie... Patrz tu troche techniki i człowiek się gubi....
Kurde czuje że się zdeka zbłaźniełem...

Nio ale coż zdaża się i najlepszym
Jeszcze raz dzięki
matthew
Dec 21 2006, 18:12
QUOTE(Kamillo @ Dec 21 2006, 17:00:45) [snapback]105458[/snapback]
Dzięki chłopie... Patrz tu troche techniki i człowiek się gubi....
Kurde czuje że się zdeka zbłaźniełem...

Nio ale coż zdaża się i najlepszym
Jeszcze raz dzięki

nie ma sprawy. pozdro
QUOTE(fan pro-evo.pl @ Dec 20 2006, 20:43:07) [snapback]105280[/snapback]
pousuwaj save'y z golami
niestety zrobilem to i tak sie robi tak samo
Prz3m4s
Dec 21 2006, 19:10
camel: zmień ofa
nie operuje waszym slangiem:P co to of:P
matthew
Dec 21 2006, 19:23
QUOTE(camel @ Dec 21 2006, 19:24:02) [snapback]105544[/snapback]
nie operuje waszym slangiem:P co to of:P
option file..
jesli chodzi o ustawienia to mam na LOW i najniższą rozdzielczosc to samo sie dział na medium i na wyzszej rodziałce
Prz3m4s
Dec 21 2006, 19:43
OF (option file) to plik, który masz tam gdzie sav'y, tylko ze zajmuje najwięcej
bylbym wdzieczny onapisanie od podstaw jak zmienic ten plik zeby smigało jak nalezy;)
Prz3m4s
Dec 21 2006, 19:50
usuń ten plik, który tam jest, włącz gre i masz nowego czystego ofa

dzieki:D miejmy nadzieje z zadziałą
kicha znowu to samo:////////////////////
Prz3m4s
Dec 21 2006, 21:11
zainstaluj jeszcze raz Pes'a
a moze grasz na jakims patchu ? czy na czystej wersji, na którą nic nie instalowales ?
instalowalem ju zkiedy dwa razy . gram na czystej wersji :/ nie wiem co jest grane
Prz3m4s
Dec 21 2006, 22:17
to bardzo dziwne, a jakiego masz kompa?
procek 1,8 ram 512 ddr 2 grafika intel graphic media accelerator 900. na media i na low tak samo chodzi nei wiem ://///
Levuss
Dec 24 2006, 10:08
Siema a ja mam takie problemy które mbie denerwuja:
1.jest jakiś dodatek który zmieni herby drużyn na oryginalne a nie tylko herby lig i pucharów(instalowałem tego z iss i zmeni tylko herby pucharów)
2.czy mozna zrobić cos z tymi "gumowymi" siatkami w bramkach zeby byly bardziej elastycznie a nie jak sie kompie pretarde to pika odbija sie od siatek jak bybyly z betonu
Żukinho
Dec 24 2006, 10:30
po 1 to zainstaluj nowego OF najnowszego

herby,nazwy druzyn i stadionów a takze nazwiska zawodnoków zostana poprawione
a co do 2 to chyba marzysz
niedzwiedzpn
Dec 24 2006, 10:44
Witam
gram od dobrego miesiaca w pesa6 a tu nagle za ktorym razem daje load na master league i gra sie wyjebeuje,przeinstalowalem ja myslac ze moze cos sie poprostu wyjebalo ale nadal to samo mysle moze save sie wyjeba... / wiec tworze nowa masterlige i tez to nic niedalo.sory za bledy i wogle ale jestem wkurwiony w huj jak niemoge grac w pro.
Pozdrawiam
siemka, mam taki problem ze niewiem jak ustawic mecz na dwoch czyli tak zeby jeden gracz mogl grac padem a drugi klawiaturą. Mam pada podlaczam go wszystko jest ok. wchodze w gre, wlaczam mecz i niemoge zmienic na dwoch, niewiem o co chodzi prosze was o pomoc w pes5 wszystko bylo ok. Z gory thx
czarek
Dec 24 2006, 11:15
w settings pada ustawiasz jako player 2
Żukinho
Dec 24 2006, 12:47
bo jesli ustawisz pada jako playera 1 to mozesz padem sterowac cale menu tak jak na klawie.Zresztom fan pro-evo ci wszystko wyjaśnił
Witam. Ja mam taki problem i nie wiem czym jest spowodowany. Grajac w rozdzielczosci 1280 1024 (i nieco nizszej) i na najwyzszej jakosci gra dziala duzo wolniej, a kiedy kopne pilke dopiero po 2 sek. slychac dzwiek kopniecia. Czy jest spowodowane sprzetem?
Posiadam:
AMD 3000+ 1.8 Ghz
Radeon x1300
768MB Ram
Wydawalo mi sie, ze sprzet mam w miare ok w stosunku do wymagan ale byc moze sie myle.
Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam
matis90
Dec 25 2006, 09:46
Czesc. Mam problem kupiłem nową kartę graficzną ATI Radeon X1600 Pro i gra mi sie zacina.Na poprzedniej karcie (GeForce FX 6200 ) działało dobrze.W lod-mixerze ustawiłem 1,2,2,2,2 i nie działa! Próbowałem różnych kombinacji POMOCY !!
Sempron 2400+
512mb ram
ATI Radeon x1600 Pro
Canderas
Dec 25 2006, 12:55
SIema jest jakis patch poprawiajacy doping kibicow
Żukinho
Dec 25 2006, 19:35
jest jest.Przyspiewki kibiców

poszukaj na DOWNLOAD.
Mój problem jest nast.
Gra w przerwie się wiesza, odrazu po replayach z pierwszej połowy pojawia się czarny ekran, w tle słychac odgłosy ze stadionu i nic nie mozna zrobic.
Wczesniej wszystko bylo w porządku.Czy jedynym rozwiązaniem jest usuniecie replayów?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.