Jak sie importuje piłki de pes'a 4.
Mam bin'y i bmp oraz dkz studio.co dalej?
Elooo .... mam zainstalowanego PowerPatch 1.0;2.0;2.1 i mam taki problem gdy juz gram mecz w ML to w 70-90 min gdy strzele gola lub wyjdzie na rzut rozny to nagle wychodzi mi z gry

dlaczego ???

Pomocy
Mooner
Jul 10 2006, 14:52
QUOTE(LoooL @ Jul 10 2006, 09:24:59) [snapback]77267[/snapback]
Elooo .... mam zainstalowanego PowerPatch 1.0;2.0;2.1 i mam taki problem gdy juz gram mecz w ML to w 70-90 min gdy strzele gola lub wyjdzie na rzut rozny to nagle wychodzi mi z gry

dlaczego ???

Pomocy
hhmmm bardzo dziwne.. może nie zainstalowałes poprawnie.. przeinstaluj może jeszcze raz( wiem że troche roboty.. ;/) a także zaisntaluj reszte wersji do 2.6
florek61
Jul 10 2006, 15:16
[quote name='LoooL' date='Jul 10 2006, 09:24:59' post='77267']

dlaczego ???

Pomocy
A masz kitservera?
QUOTE(artur07 @ Jul 8 2006, 15:58:52) [snapback]77005[/snapback]
Ja mam problem z niektórymi kitsami... chociaz mam najnowszego kitserwera
Niektóre stroje sie niewyswietlają... tak jak powinny.Wygladaja jakby były wełniane..
Tak to wyglada:
Stroje 1Stroje 2Jezeli ktos wie o co w tym chodzi to byłbym wdzieczny...

Może w kitsie nie masz w folderze wpisane all?
Piecia
Jul 10 2006, 17:24
PES5 chodzil mi dobrze, a teraz nie wiem dlaczego ale mi sie tnie. Probowalem juz wykasowywania seve i roznych ustawien w 3d analyze i zgodnosci prgramow. Menu chodzi plynnie tylko sama rozgrywka sie tnie, a wczesniej na takich samych detalach i rozdzielczości bylo wszystko ok. Ma ktos jakis pomysl co mam zrobic zeby bylo wszystko dobrze??
POMOCY plz

pozdrawiam
Fortex
Jul 11 2006, 17:16
Elooo .... mam zainstalowanego PowerPatch 1.0;2.0;2.1 i mam taki problem gdy juz gram mecz w ML to w 70-90 min gdy strzele gola lub wyjdzie na rzut rozny to nagle wychodzi mi z gry dlaczego ??? Pomocy
Florek61 mam ten sam problem co ty. Po wgraniu Stadium servera niekie mnie wydupczało do win a teraz jak mecz sie zaczyna i maja wychodzic zawodnicy to mi wychodzi do Win. A przez dwa dni mi dobrze chodziło!! <help me>
Dzieki Mooner Zainstalowalem wszystko ponownie i pomogło

a z jakiej strony moge ściagnąć PowerPatch od 2.1 do 2.6 ? bo na issonline.pl ani na pro-evo.pl tez nie ma :/
cambel
Jul 12 2006, 12:14
Witam mam problem co zrobic zeby stadiony z ss dzialaly normalnie bo wszystko niby dobrze robie a wogole mi sie nie wyswietlja stadiony przy wyborze strojow
Fortex
Jul 13 2006, 04:20
Kurrrrrrwwaaa!! Co jest . Wczoraj wgrałem Mega Pack i wszystko chodziło a dziś jak chce właczyc mecz w Master League to mnie wyrzuca do WIN!! Niech ktoś pomorze
Hmmmm.... Może żle zainstalowałeś ?
a co zrobić żeby można było miksować stroje... bo np. stroje italii (tylko 2) nie da sie miksować a już np. stroje polski się da... pozatym w Realu Madryt da sie miksować wszystkie 3 a innych wogóle sie nie da ? co jest ?
Przemo666
Jul 14 2006, 08:12
Witam Was, mam ogromny problem.
Może się już z tym spotkaliście, może już samodzielnie mieliście okazję owy problem rozwiązać. W każdym razie rzecz polega na tym że jakiś czas temu, przy wejściu do sieci pokazał mi się komunikat o mniej więcej takiej treści "unable to transmit using port UDP 5739 etc." Co najciekawsze, wcześniej gra online śmigała bez zarzutu.
Podejrzewałem że wynika to z zablokowania portu przez administratorów sieci, jednak nie w tym rzecz, bo powiedziano mi że "my nie blokujemy portów". Sprawdziłem czy to może wina Firewalla - nie. Antywirus też nie. Zapora Windowsowa - nie.
Nie mam pojęcia co dalej robić. Jestem jednak pewien że wynika to z czegoś w moim komputerze. Słyszałem że pomóc może ustawienie routera. Jednak kompletnie nie wiem jak mam się do tego zabrać. Na umowie sieci osiedlowej nie mam napisane jaki model routera mam, więc tej informacji podać nie mogę. Byłbym bardzo wdzięczny za jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam.
Solid Snake
Jul 14 2006, 12:32
mam problemik, polega on na tym, ze mam zainstalowany ball server pod kitserverem5.2.1 i jak wybieram piłke to jak daje start match, to mnie do windy wywala. oraz mam pytanie, w jakim formacie powinny byc textury do pilek do ballservera, posiadam texy w jpg, bin i bmp.
Losiu23
Jul 14 2006, 12:44
Witam.
Mam taki problem zainstalowalem Powerpatcha v2 i wystepuje u mnie taki problem w pewnym momencie meczu gdy pilka wyjdzie na aut ( tu dizeje sie to najczescej) zawodnicy rozbiegaja sie poza ekran. Poza tym w trakcie meczu mam czasem artefakty (krzaczy mi gra). Wczesniej nie wystepowal u mnie ten problem, czasami tylko krzaczylo. Co do sprzetu to Radek 9800 pro, 1gb ramu, direct x 9c. Gre przeinsatlowywalem i paczowalem juz kilka razy i dalej nic. Ponizej zamieszczam foto z tego incydentu
problem
artur07
Jul 15 2006, 09:45
QUOTE(artur07 @ Jul 8 2006, 15:58:52) [snapback]77005[/snapback]
Ja mam problem z niektórymi kitsami... chociaz mam najnowszego kitserwera
Niektóre stroje sie niewyswietlają... tak jak powinny.Wygladaja jakby były wełniane..
Tak to wyglada:
Stroje 1Stroje 2Jezeli ktos wie o co w tym chodzi to byłbym wdzieczny...

Juz doszedłem do tego dlaczego sie tak własnie dzieje... otóz dzieje sie tak tylko zestrojami o rozmiarze wiekszym niz 100kb. I mam pytanie czy mozna jakos zmiejszyc rozmiar strojów...?? ALbo niewiem zmienic jakos ustawienia gry zeby te styroje działały??
Loko18
Jul 16 2006, 13:05
Witam mam takie pytanko:
gram puchar i wybieram do niego 32 zespoly ale w tym 4 prowdzone przeze mnie. W pewnej kolejce dochodzi do spotkania pomiedzy dwoma moimi druzynami chce wybrac zeby grac jedna z nich przeciwko drugiej. Czy jest taka mozliwosc?? W PES 3 i 4 mozna bylo sobie to normalnie wybrac w menu przedmeczowym ale czy w PES 5 tez da rade??
Vamikeeper
Jul 16 2006, 15:04
Mam pytanie
Gram już kilka sezonów w ML. W pewnym momencie stworzyłem sobie gracza. Chciałem go kupić, ale w grupie "edited players" nie ma go. Czy może ktoś mi powiedzieć co zrobić?
Z góry dzięki
Mam problem, a mianowicie stroje podczas meczu wyglądają tak:
http://img76.imageshack.us/img76/2336/zlenl6.jpgGdy na powtórce daje zooma to są normalne, jednak gdy gram jest niestety takie coś...
Cięzko grać, ponieważ po pierwsze to szpeci a po drugie mylą się stroje jeśli mają troche podobną kolorystyke:/ Teraz to już w ogóle stroi nie widac:(
Bardzo proszę o pomoc!
tsw.michal
Jul 17 2006, 08:39
Witajcie, mam do was takie pytanie, czy były ktoś chętny pomuc mi w ulepszeniu PES5? mam PowerPatch ale nie wiem ilu wersi mi brakuje do 2.6 (czy ktos mugłby je udostępnić?), chciałbym mieć poprawny Kitserver tak żebym mógł wrzucać dużą ilość stadionów, piłek itp. Poprostu dlugo nic nie robiłem z PES5 i chciałbym ja poprawić, prosił bym o linki do wszystkich wersji PP i tego własciwego kitserver'a. I żeby wymienić co po kolei instalować, żeby gra nie wywalała mnie do windowsa, bo teraz to mi sie dzieje.
Bardzo proszę o pomoc! chciałbym mieś wypasionego PES'a tak jak niektórzy z was bazującego na PowerPatchu.
Aha jeszcze jedno, czy już jest Orange ekstraklasa? bo szukajac na forum jest dużo tematów na ten temat, ale jakoś ucichło to wszystko, moze cos przeoczyłem...
Mam pytanko czy da rade jesli mam stadion lecha wgranego w 0.texta a chciałbym aby stadion miał swoje bandy czy da rade to jakoś zrobić przez kitservera?? a 2 Czemu mój stroj jak chce go wybrać w menu przed meczem(chodzi o bramkarza napis ma przestawiony) nie wiem czemu tak jest w grze jest normmalnie ale tylko w kit a jest to strój mojego zespołu..pomóżcie!!
Jasiek7
Jul 21 2006, 18:18
Mam problem!
W Master League jak gram to na pewnych stadionach stroje obu druzyn sa zamazane tzn maja kolor szary wrecz przeswitujacy i zainstalowalem wszytsko poprawnie... mam tego POWER PATCHA jak mozecie to pomozcie instalowalem juz kitserwery z 2.0 i 2.5 ale nic nie pomaga...
Łukasinho
Jul 22 2006, 10:42
Mam problem, zainstalowałem wczoraj powerpatcha i jak teraz chcem włączyć pesa 5 to on sie nie włącza (jak biore alt+ctrel+delete to w procesach jest pes5.exe) dlaczego tak jest???? pomocy!!!
kris_k
Jul 26 2006, 14:24
Mam probolem...chce zainstalować stadiony i nei da rady ...mam kit serwer 5.2 oraz stadium do kita 5.20 no i wyedytowałem plikg klud.cfg oraz utworzylem folder stadiums w folderze GDB i tam walnolem troche stadionów ....utowrzyłem plik map ktory miał byc w folderze GBD i w żadnych innych tam pisałem stadion jaki przypisuje do numerka druzyny po numerze dawałek przecinek nazwy stadionów pisałem tak jak mam nazwane w folderze i w cudzyslowiu są.....włączam gre i nie ma stadionow nie wiem co moze byc przyczyna ? zna sie ktoś na intalacji stadionow do SS ?
bzychol
Jul 26 2006, 14:39
Czy mogę poprosić o instrukcje dodawania stadionów ???? bo nigdzie nie moge znaleźć

kris_k
Jul 26 2006, 15:38
chodzi o stadony na SS czy DKZ ? Wiem ze na Pro Evo jest ale i tak jej nie kumam ....A co do mojego wczesniejszego opisa to moze jest to powiazane z tym ze mam Power patch 1.0, 2,0 oraz 2.1 ?
Czy to prawda że w PES5 w trybie ML podczas meczu nie ujrzymy śniegu ani deszczu?
a może po władowaniu patcha błąd jest wyeliminowany jesli odpowiedz na moje pytanie brzmi"TAK"
przeszczepus
Jul 27 2006, 10:02
witam
mam pytanie odnosnie robienia kompilacji.
czy mozna, np. do windows media player, wrzucac fotki? Chodzi mi o to, ze na poczatku pokazuje sie jakies zdjecie, a potem dopiero leci filmik. Jesli to jest mozliwe to prosilbym o malego tutoriala
P.S
Znacie moze jakis program do edytowania mp3 i wav?
IvaNiNho
Jul 28 2006, 14:16
Siemacie mam problem z paczem oreng ekstraklasa jak włanczam mecz to wyrzuca mnie do windowsa co jest5 mam tego dosyć co zz komp zamulony nie wiem co robić ddalej .
naSs_no1
Jul 28 2006, 18:47
Siema! Mam problem z twarza Fernando Torresa w Winning Eleven 9 Liveware Evolution. Gram na K_PATCH'u i kiedy chcialem zmienic mu twarz na ta od Norka (RESPECT

) to nic sie niezmienilo. Twarz wrzucalem przez DKZ i wszystko zrobilem poprawnie ( chodzi mi o numer pes5+7 ). Moze mam cos zrobic w PESOFEditor? Bardzo prosze o pomoc. Pozdrawiam
QUOTE(przeszczepus @ Jul 27 2006, 09:06:48) [snapback]80821[/snapback]
witam
mam pytanie odnosnie robienia kompilacji.
czy mozna, np. do windows media player, wrzucac fotki? Chodzi mi o to, ze na poczatku pokazuje sie jakies zdjecie, a potem dopiero leci filmik. Jesli to jest mozliwe to prosilbym o malego tutoriala
P.S
Znacie moze jakis program do edytowania mp3 i wav?
przeszczep, jeżeli tam moge do ciebie mówić... pisać znaczy..
po pierwsze Nie media player, tylko movie maker!!!!

:P a obrazek poprostu przeciągasz do programu i wsio, dalej użyj mózgu(czyt. inteligencji)

koniec tutoriala

IvaNiNho: wypierdol sejwy i bedzie ©hulać
Cześć Mam Problem Zainstalowałem Orange Ekstraklasa Patch I W Edit Mod Lub w menu meczowym mi sie zawiesza co zrobić?? Prosze o Pomoc z góry dzieki i Pozdrowionka
Vamikeeper
Aug 1 2006, 12:45
Zainstalowałem twarze przez kitserwera, wyszstko fajnie, na meczu towarzyskim i jakichs pojedynczych turniejach jest fajnie a w master league twarze są pomieszane... czy ktoś może wie co trza zrobić?
Ziemniak77
Aug 1 2006, 21:58
Mam problem z PESem4 mój komp to
Karta graficzna:VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB)
Płyta główna:
Typ procesora Mobile Intel Celeron M 350, 1300 MHz (13 x 100)
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS AMILO L Series
Mikroukład płyty głównej VIA PN800
Pamięć fizyczna 448 MB
Typ BIOS'u Phoenix (05/06/05)
Dysk 30GB
A PES4 działa płynnie tylko na LOW QUALITY i niskiej rozdzielczosci dlaczego tak jest inne gry chodzą mi płynnie na najwyzszych ustawieniach a tu nawet na MEDIUM QUALITY sie tnie.
Inne gry z 2001 roku chciales napisac
na takim sprzecie ciesz sie, ze w ogole na Low detalach ci chodzi...
Ziemniak77
Aug 1 2006, 23:05
Nie ciesze sie a gry mi chodza wszystkie oprocz tej, na łsdnej rozdzielczosci.
QUOTE(Ziemniak77 @ Aug 1 2006, 23:02:35) [snapback]81973[/snapback]
Mam problem z PESem4 mój komp to
Karta graficzna:VIA/S3G UniChrome Pro IGP (64 MB)
Płyta główna:
Typ procesora Mobile Intel Celeron M 350, 1300 MHz (13 x 100)
Nazwa płyty głównej FUJITSU SIEMENS AMILO L Series
Mikroukład płyty głównej VIA PN800
Pamięć fizyczna 448 MB
Typ BIOS'u Phoenix (05/06/05)
Dysk 30GB
A PES4 działa płynnie tylko na LOW QUALITY i niskiej rozdzielczosci dlaczego tak jest inne gry chodzą mi płynnie na najwyzszych ustawieniach a tu nawet na MEDIUM QUALITY sie tnie.
stary ja sie dziwie ze jeszcze w ogole ten komp ci chodzi... przeciez to antyk i nie dziw sie ze tylko na low quality chodzi ci pes...podpinam sie pod zdanie kosy:"na takim sprzecie ciesz sie, ze w ogole na Low detalach ci chodzi..."
Ziemniak77
Aug 2 2006, 12:00
To Laptop nie antyk
Ja smiem twierdzic, ze bardzo przyzwoity.
btw. ogolnie to laptopy do grania nie sluza
Ziemniak77
Aug 2 2006, 16:55
To prawda ale myslalem ze PES pojdzie
Tajemniczy Andrzej
Aug 3 2006, 12:28
Mój problem jest nastepujacy:
Wczoraj grałem sobie sezon na patchu Orange Ekstraklasa, za save'owalem gre i wylaczylem .Dzisiaj po wlaczeniu gry zawiesza mi sie ona po nacisnieciu "match start" i musze zresetowac kompa.Nie pomoglo mi nawet przeinstalowanie gry (zawiesza sie równierz na czystej grze bez rzadnych dodatków).Miał ktoś taki problem? Pomóżcie
lookass
Aug 3 2006, 12:42
Mój problem jest podobny... wczoraj wrzuciłem kitservera 5.2.2 z stadium serverem, ballserverem i faceserverem i wszystko działało bardzo dobrze bez zarzutów. Dzisiaj z kolej już nic nie chodzi jak powinno ...
Po włączeniu treningu gra wychodzi do windowsa ... tak samo jest przy włączeniu meczu przy wyborze składu... dotychczas pomagało wyrzucenie save'ów ale po takiej czynności i wrzuceniu ponownym OF do PP 2.6 gre dalej wywala do windy. Spróbowałem zrobić nowego OF i na czystym OF wszystko działa bez zarzutu :| ktoś wie o co chodzi?
PS. Używam zawsze 3D Analyzera z włączonymi opcjami: force zbuffer, force 24 zbit zbuffer (without stencil), emulate HW TnL caps...
przeszczepus
Aug 3 2006, 16:49
QUOTE(Bo0os @ Jul 28 2006, 20:05:41) [snapback]81183[/snapback]
przeszczep, jeżeli tam moge do ciebie mówić... pisać znaczy..
po pierwsze Nie media player, tylko movie maker!!!!

:P a obrazek poprostu przeciągasz do programu i wsio, dalej użyj mózgu(czyt. inteligencji)

koniec tutoriala

IvaNiNho: wypierdol sejwy i bedzie ©hulać
no dzieki za tego tutoriala, ale musze przyznac ze wczesniej ruszylem glowa i sam na to wpadlem..
a wiec zeby cie nie zamartwiac, ze twoja pomoc poszla na marne, mam kolejne pytanie:
Jak wrzucic 2 utwory do Win Movie Makera, tak aby graly w tym samym czasie?
Chodzi o to ze 1-wszy utwór sie wycisza (nie całkowicie) i nagle pojawia sie nowy dzwięk na kilka sekund, a potem muzyka sie odgłaśnia(?)
Hej.
Jestem nowy, od razu mówię, że kompletnie nie znam się na wszelkich naukowych pojęciach, więc jeśli ktoś będzie tak miły i zechce mi pomóc, prosiłbym jak krowie na rowie.

Gram w PES 5 na Powerpatchu, wczoraj połakomiłem się na zbiór nowych strojów, ino nigdzie specjalnie nie mogłem się doczytać, co z nimi zrobić. Więc na głupiego postanowiłem popodmieniać foldery w GDB. No i udało się, nawet skakałem z radości, tyle, że... przy wyjściu zawodników na boisko mi też wychodzi, tyle, że do Windowsa. Ma ktoś radę jakąś dla mnie?
Vamikeeper
Aug 4 2006, 19:17
Używam 3D analyzera, a chcę nagrywać replaye gamecam'em... czy wie ktoś jak to pogodzić?
Vadim06
Aug 4 2006, 19:55
QUOTE(przeszczepus @ Aug 3 2006, 17:53:36) [snapback]82396[/snapback]
no dzieki za tego tutoriala, ale musze przyznac ze wczesniej ruszylem glowa i sam na to wpadlem..
a wiec zeby cie nie zamartwiac, ze twoja pomoc poszla na marne, mam kolejne pytanie:
Jak wrzucic 2 utwory do Win Movie Makera, tak aby graly w tym samym czasie?
Chodzi o to ze 1-wszy utwór sie wycisza (nie całkowicie) i nagle pojawia sie nowy dzwięk na kilka sekund, a potem muzyka sie odgłaśnia(?)

Aby w tym samym czasie grały dwa utwory, musisz jeden przeciągnąć na drugi (na osi czasu) wtedy w pewnym momencie zaczną grać dwa sloty muzyczne w tym samym czasie...Jeżeli chcesz, aby jeden się wyciszył całkowicie, musisz kliknać na niego prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję "Wycisz stopniowo"
przeszczepus
Aug 6 2006, 13:37
QUOTE(Vadim06 @ Aug 4 2006, 20:59:18) [snapback]82631[/snapback]
Aby w tym samym czasie grały dwa utwory, musisz jeden przeciągnąć na drugi (na osi czasu) wtedy w pewnym momencie zaczną grać dwa sloty muzyczne w tym samym czasie...Jeżeli chcesz, aby jeden się wyciszył całkowicie, musisz kliknać na niego prawym przyciskiem myszy i wybrać opcję "Wycisz stopniowo"

dzieki za pomoc
A oto moj problem nr 3 ujrzal swiatlo dzienne:
Mam problem z Windows Movie Maker (znów...) Otóż program ocipiał zupełnie i od jakiegoś czasu nie moge żadnego filmiku. Co tylko otworze projekt lub spróbuje wkleić jakiś filmik lub zdjęcie pojawia się to okienko znienawidzone przez wszystkich "wystąpił błąd blablabla 'nie wysyłaj"...
dlaczego tak sie dzieje?
draggon
Aug 8 2006, 12:26
gralem sobie normalnie kariere I wylonczylem sobie w czasie meczu PES. i Gdy teraz chce zaczac jakikolwiek mecz nawet towarzyski to przy wyborze skladu sie zacina nie wiem jak temu zaradzic . Pozniej sprobowalem czy replay dzialaja i ostatni sie zacina a kolejny troche idzie i wyskakuje do windowsa pomozcie mi .Mam zainstalowany PP z gory dzieki za odpowiedz
ten temat poruszany byl nie raz, wiec powtorze, skasuj ripleye i po klopocie
pozdro
draggon
Aug 8 2006, 12:57
dzienki Mortin dziala juz:)
Ja mam taki problem że jak wgrałem nowe stroje Arsenalu to w Meczu towarzyskim przy wyborze składu zawiesza mi sie gra nie zawsze i wyskakuje mi okienko wystąpił błąd... jak już napisałem nie zawsze mam ten problem. Ale jak zaczynam sie mecz to mi wyskakuje błąd zawsze i tylko Gdy gram Arsenalem. Robiłem tez tak jak kazał Mortin , ale to nic nie dało , wziąłem też savey wykasowałem ale to też nie pomogło. Ale gdy zmienie stroje Arsenalu na te stare to wszystko działa. Chciałbym miec te nowe stroje Arsenalu ale przy nich gra nie działa. Czy da sie cos z tym zrobić aby gra działała.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.