JustMe1987
Nov 12 2008, 10:25
To narzedzie napewno przyda sie tworcom patcha
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=33171Niech ktos z was sie wkoncu wysili i odpowie mi na moje pytanie ktore zadalem juz dwa razy
oczywiście wielkie brawa dla ludzi za cheć tworzenia patcha.
Mam tylko jedną sugestie co do statystyki: Szybkość.
Mnie osobiscie wpienia gdy w KAŻDEJ grze o piłce nożnej słabsi zawodnicy, słabsze drużyny mają piłkarzy którzy są wolniejsi - co jest nieprawdą w rzeczywistości.
Ja rozumiem, że są oni generalnie słabsi technicznie ale różnice w SZYBKOŚCI piłkarzy klasowych i tych ze słabszych klubów - załóżmy taka Barcelona a Wisła Lub Japonia a Iran a Francja nie są szczególnie duże. Mogą być zwinniejsi z racji swojej np. latynowskiej krwi, niektorzy wybrani są bardzo szybcy ale ogólnie to są tez ludzie - kwestie fizycznych wydolności są podobne do siebie, czego nie może zrozumieć żaden twórca gry. Wkurza mnie to jak dla odmiany chce sobie zagrac taką Arabią Saudyjską lub Koreą a tu sie okazuje, że gówno oni z kimkolwiek powalczą bo nie moga ich dogonić....GŁUPIE.
boje się, że twórcy gier stosują ten zabieg celowo, gdyż boją się że wyrównanie tej cechy ZNACZNIE zatrze granice klasy zespołów, ze względu na stosunkowo słaby wpływ na grę innych cech. Wyszło by szydło z worka, że prakytcznie speed jest najważniejszy (i ewentualnosc celność strzału), co by mogło obnażyć niedopracowany system gry.
Sugeruje więc skromnie, by zawodnicy polskiej ligi nie mieli przesadnie słabych (lub nawet podobne) statystyk w stosunku do klubów z innych lig - takie zespoły sa póżniej nieprzydatne w konrontacji z innymi - praktycznie nie chce się nimi grać z tego głupiego powodu.
Może się myle - nie wiem - co o tym myslicie jako ludzie "z doświadczeniem"?
podpisuje sie obiema rękami pod tekstem wyżej !!
DOKADNIE TAK JEST !
BombeL1946
Nov 12 2008, 12:15
Ja rónież się zgadzam. Jest to dosyć irytujące. Fajnie gdybyście wzięli to pod uwagę.
ja mam pytanie , może mi się przewidziało ale ... dlaczego herb Ruchu jest stary ? dajcie ten nowy ..
Norbi91
Nov 12 2008, 14:42
Wielka słowa Blasi! Ja sam jak gram to zawsze zwiekszam sobie szybkosc niektorych zawodnikow, poniewaz sa tragicznie wolni. Jest to bardzo irytujace i nierealne.
damianLBN
Nov 12 2008, 14:52
Dokładnie tak Blasi !
Radzio1996
Nov 12 2008, 15:52
Witam mam pytanko kiedy będzie gotowy patch i jak go będzie się instalowało
odpowiedzcie plissss.
Pozdro......
Norbi91
Nov 12 2008, 16:08
Bedzie gotowy jak bedzie juz gotowy a instalowalo sie go bedzie poprzez instalacje go.
Radzio1996
Nov 12 2008, 16:15
hahaha
CYTAT(Radzio1996 @ Nov 12 2008, 15:56)

Witam mam pytanko kiedy będzie gotowy patch i jak go będzie się instalowało
odpowiedzcie plissss.
Pozdro......
CYTAT(Norbi91 @ Nov 12 2008, 16:12)

Bedzie gotowy jak bedzie juz gotowy a instalowalo sie go bedzie poprzez instalacje go.
Odpowiedź prawidłowa.
Blasi: zgadzam się z Tobą i innymi. Wiem, że nawet w 1. polskiej lidze są szybcy zawodnicy. Robiąc OF wzięliśmy to pod uwage, ale MY NIE ZNAMY WSZYSTKICH ZAWODNIKÓW. Nie do wszystkich statystyki są na necie. Posłużyliśmy się pewną sprytną metodą co do statystyk. Graczy importowaliśmy z Footbal Managera gdzie statystyki są dobrze według mnie ustawione. Z poprzedniego patch wiem też, że często zaniżona była siła strzału niektórych zawodników. Też to mam nadzieję poprawiliśmy. Ale odrazu też pisze, że jeżeli ktoś myśli, że grając np. Wisłą czy Lechem przeciwko Barcelonie czy Man. Utd. będzie grał jak równy z równym to się myli. A różnice będą widoczne głównie w wytrzymałości, technice czy technice strzału.
Kamlot
Nov 12 2008, 17:29
Mam pytanie, czy będą jakieś bandy Ekstraklasy, inna murawa i wszystkie drużyny grające w Lidze Mistrzów (np. Anorthosis)?
Hitmanek
Nov 12 2008, 17:41
A czym się różni murawa z Olimpijskiej od tej z San Siro? :]
oby tylko nie zostawali w tyle to bedzie spoko

wgłębiając się w statystyki teraz te nowe w PESie dochodze jednak do wniosku że całkiem ok to poprawili.
Np obecnie srednie szybkowski pierwszej 10 w reprezentacjach:
Japonii to koło 77
polaków to okolo 77
Egipt 77
włochów to 79
Brazylii z 81
Anglia 81
NO TO NIE JEST ŹLE

Widocznie wreszcie poszli po rozum do głowy
m.e.t.h.o.d. man
Nov 12 2008, 19:59
CYTAT(Kamlot @ Nov 12 2008, 17:33)

Mam pytanie, czy będą jakieś bandy Ekstraklasy, inna murawa i wszystkie drużyny grające w Lidze Mistrzów (np. Anorthosis)?
CYTAT(Hitmanek @ Nov 12 2008, 17:45)

A czym się różni murawa z Olimpijskiej od tej z San Siro? :]
Jak to czym? Tym jednym źdźłbem trawy. Czy wy już lepszych pytań dotyczących patcha nie umiecie zadać tylko kiedy wyjdzie, albo czy będą inne murawy? o.O
A tak poza tym, przecież pisze EKSTRAKLASA PATCH, widzisz gdzieś wzmianke o patchu typu LM?
Kamilbialego
Nov 12 2008, 21:03
Odnośnie muraw to pewnie typkowi chodziło o to aby zmienić je bo są za mocno oliwkowe. Warto pomyśleć nad tym (szczerze nie znalazłem do pełniaka). Szukajcie, albo ewentualnie zróbcie. Przy okazji zagrań piłkarzy Szczot z Jagi bierze taki rozbiego przed wolnymi jak C. Ronaldo...Piszcie tutaj jakieś kandytury na piłkarzy którym warto dodać flip-flapa, ruletke (na razie wygląda że będzie miał na pewno Roger). Ja myśle że flip-flapa można doać Andersonowi Cueto z Lecha...
CYTAT(Kamilbialego @ Nov 12 2008, 21:07)

Ja myśle że flip-flapa można doać Andersonowi Cueto z Lecha...
A ruletkę Reissowi.
Grodzioo
Nov 12 2008, 22:05
ja mysle ze pawel brozek, junior diaz i wojtek lobodzinski powinni dostac...

zart z tym ostatnim
a jak sie te zwody zawodnikom ustawia ?
CYTAT(Dorin @ Nov 12 2008, 22:32)

a jak sie te zwody zawodnikom ustawia ?
Przez edytor. Polecam PRO EVO Editing Studio 2009. Dzisiaj rano się ukazał i naprawdę wiele rzeczy tam można zmienić.
kris15j
Nov 12 2008, 22:49
za dużo osób popiera, ale będę próbował
udało sie, ciągnę to i zaraz wypróbuję
pełno błędów ma ten program, ale jak go dopracują to będzie najlepszy
Stefano Napoleoni z Widzewa ma dobry drybling , widziałem na meczach jak nie raz robił ruletke albo ostatnio flip flapa ;p
CYTAT(kris15j @ Nov 12 2008, 22:53)

pełno błędów ma ten program, ale jak go dopracują to będzie najlepszy
chyba poprzedniego edytora nie widziałeś, a PRO EVO Editing Studio 2009 mocno rozbudowany i ma wiele opcji dzięki, którym prace nad patchem pójdą szybciej.
A co do ruletek i flipflapów to nie przesadzajmy za dużo, bo się jeszcze okaże, że w Ekstraklasie jest więcej zawodników, którzy je robią niż w lidze hiszpańskiej dajmy na to.
Kamilbialego
Nov 13 2008, 13:42
ale można dodać trick 2 czy 3 zawodnikom
Andy2413
Nov 13 2008, 18:51
a w patchu do kazdej ligi bedzie inna tablica wyników?
i kiedy mniej więcej wyjdzie patch?
Jak wyjdzie to będzie. //Tomak
CYTAT(Andy2413 @ Nov 13 2008, 18:55)

Po raz setny to drugie pytanie!! Jak wyjdzie to będzie!
m.e.t.h.o.d. man
Nov 13 2008, 19:49
CYTAT(Andy2413 @ Nov 13 2008, 18:55)

To ja też sie powtórze... WIDZISZ GDZIEŚ WZMIANKE O INNYCH LIGACH?!
Kamilbialego
Nov 13 2008, 20:18
A w ogóle to jest możliwość aby w pesie 2009 było kilka soccerboardów? Bo nie przyponiam sobie takiego patcha gdzie w takiej lidze był taki, a w drugiej taki (wyłączając LM). Więc nie proście oto co do tej pory jest nie możliwe.
witam
Mam pytanie jakie beda 2 stroje Ruchu? te co podalem wczesniej (
http://www.niebiescy.pl/galeria.php?module...a=piast_ruch_02 ) ? i jaka bedzie pierwsza jedenastka? bo chetnie bym doradzil jak bedzie cos nie tak ze skladem.
___ChEvRoLeT^CaRmArO___
Nov 13 2008, 22:39
Bym chcial spytac czy bedom wszystkie zespoly z Ligi Mistrzow w tym sezonie (BATE Borisov, Anorthosis Famagusta) Dzieki za Odpowiedz i czekamy patcha gratulacie za to co robicie
a ja chciałbym spytać czy to jest 'Ekstraklasa Patch' czy może 'Liga Mistrzów Patch' ; )?
i o jeszcze jedno chciałem spytać, mianowicie, gdzie się podział twój słownik

?
CYTAT(___ChEvRoLeT^CaRmArO___ @ Nov 13 2008, 22:43)

Bym chcial spytac czy bedom wszystkie zespoly z Ligi Mistrzow w tym sezonie (BATE Borisov, Anorthosis Famagusta) Dzieki za Odpowiedz i czekamy patcha gratulacie za to co robicie

Niebedom wszystkie
mf1986
Nov 14 2008, 00:07
Patrząc na niektóre komentarze zakazałbym niektórym wypowiadać się na forum i grać w PES-a a zamiast tego usiąść do słowników i książek aby nauczyli się ortografii choćby w małym stopniu (nie każdy przecież jest Bralczykiem a tym bardziej ja) i przede wszystkim czytania ze zrozumieniem!!! Pozdrawiam autorów patcha i tych, którzy są cierpliwi i nie zadają pytań, które powodują opadanie rąk...
Norbi91
Nov 14 2008, 05:59
Mysle, ze uzyles w jednej wypowiedzi za duzo trudnych slow (slownik, ortografia, czytanie ze zrozumieniem)
Remi29
Nov 14 2008, 08:13
To może pokażę że prace nadal trwają a Wy sami oceńcie

Swiezak
Nov 14 2008, 09:40
no no kits wygląda znakomicie wiem co mówię bo widzę je co tydzień na żywo
Remi29
Nov 14 2008, 10:26
CYTAT(Swiezak @ Nov 14 2008, 09:44)

no no kits wygląda znakomicie wiem co mówię bo widzę je co tydzień na żywo

skoro tak mówisz to dzięki

ale może podeślesz mi jakieś foty 2 stroju?? to są te całe zielone????
Swiezak
Nov 14 2008, 10:36
CYTAT(Remi29 @ Nov 14 2008, 10:30)

skoro tak mówisz to dzięki

ale może podeślesz mi jakieś foty 2 stroju?? to są te całe zielone????
Proszę bardzo
zdjęcie 1zdjęcie 2reszta zdjeć
Radzio1996
Nov 14 2008, 18:29
no no dług jeszcze
CYTAT(Remi29 @ Nov 14 2008, 08:17)

Radzio1996
Nov 14 2008, 18:33
Tomaj na pierwszej stronie pisze że tylko ekstraklasa + 1 liga to ty chyba wiesz w jakich ligach są te kluby więc się nie zastanawiaj
artis1990
Nov 14 2008, 19:53
a mam pytanie jedno... moze juz padło wczesniej tak jak i odpowiedz... ale mam nadzieje, ze w lidze angielskiej pozmieniacie nazwy i stroje? Czy tylko robicie PL kluby?
CYTAT(Radzio1996 @ Nov 14 2008, 18:37)

Tomaj na pierwszej stronie pisze że tylko ekstraklasa + 1 liga to ty chyba wiesz w jakich ligach są te kluby więc się nie zastanawiaj

Nad czym niby ja się mam zastanawiać???
CYTAT(artis1990 @ Nov 14 2008, 19:57)

a mam pytanie jedno... moze juz padło wczesniej tak jak i odpowiedz... ale mam nadzieje, ze w lidze angielskiej pozmieniacie nazwy i stroje? Czy tylko robicie PL kluby?
Po pierwsze to zachęcam do lektury tego tematu. Po drugie to jaki sens miałoby tworzenie tego patch z dobrze zrobioną tylko Ekstraklasą i 1 ligą?
Bracia tashibana
Nov 15 2008, 11:20
to może pokaże jak wyglądają
CYTAT(Remi29 @ Nov 14 2008, 08:17)

Brakuje opaski kapitańskiej
Kamiloxx
Nov 15 2008, 19:22
seba a można prosić jakieś zdjęcia z patcha (dawno nie było) ;]
___ChEvRoLeT^CaRmArO___
Nov 15 2008, 21:16
dolaczam sie do prosby Sasuke Kamila, Seba morze jakiesz screeny z patcha

narazie
CYTAT(___ChEvRoLeT^CaRmArO___ @ Nov 15 2008, 21:20)

dolaczam sie do prosby Sasuke Kamila, Seba morze jakiesz screeny z patcha

narazie

Nie mam na razie czasu na screenowanie.
Jesli chodzi o prace nad patchem, to powiem tylko ze posuwają się sprawnie do przodu - jest juz w grze piłeczka ekstraklasy, za chwile będę aplikował polskie bandy. Poza tym ślęczę nad upodobnianiem twarzy naszych ligowców w edit mode (być może powstanie trochę dobrych facjat w oedicie). Folder GDB z kitsami dla wszystkich lig (w tym oczywiście polskiej) i reprezentacji jest juz na bardzo zaawansowanym etapie.
No to by bylo na tyle. Czekajcie cierpliwie.
Pozdrawiam.
potter
Nov 15 2008, 22:21
Mam takie pytanie, moze troche glupie ale zadam
Czy oprocz polskich zespolow edytujecie te z za granicy? ALe nie chodzi mi o sprawy oczywiste jak np transfery Robinho czy Berby ale o to czy dodajecie np mlodych pilkarzy do Arsenalu typu Wilshere czy Simpson czy tez Busquets do Barcy ?
Bosquets jest już dodany do Barcy. Co do Arsenalu to rozważymy dodanie młodzieży. Osobiście jestem za dodawaniem młodych zawodników, więc starałem się dodawać do polskich drużyn zawodników z Młodej Ekstraklasy. Ale w drużynach europejskich będą ci najbardziej widoczni w tym sezonie jak już.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.