Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstaklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
seba
EKSTRAKLASA PATCH 2009

by:

Seba, Tomaj
&
DoMMaNu, Miki&, Remi 29

Zawartość

I. Druzyny
- Ekstraklasa + 4 druzyny 1. ligi polskiej (Korona, Podbeskidzie, Widzew, Zagłębie Lubin) w miejsce ligi francuskiej;
- 14 drużyn 1. ligi polskiej w Others A;
- Bundesliga w miejsce Eredivisie;
- Druzyny w Others A (poza polskimi): Sporting Lisbona, FC Potro, Cfr Cluj, Spartak Moskwa, FC Zenit St. Petersburg, Celtic FC, Rangers Football Club, Partizan Belgrad, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Olimpique Marsylia, Paris St. Germain, Fenerbahçe SK, Galatasaray A.S., TSV 1860 Monachium, Dynamo Kijów, CSKA Moskwa, Olimpiakos Pireus, FC Nürnberg, Shakhtar, Panathinaikos Ateny;
- Drużyny w Others B: Aalborg BK, Anorthosis, FC Basel, BATE Borisow, Benfica, Bordeaux, Club Brugge, Crvena Zvezda, Dinamo Moskwa, Dinamo Zagrzeb, Lokomotiv Moskwa, Metalist Charków, Rubin Kazań, Slavia Praga, Feyenoord, Standard Liege, Steaua Bukareszt, Anderlecht.
- oryginalne składy i ustawienia dla każdej drużyny w grze
- dodane młode talenty
- oryginalne kitsy i logosy dla każdej drużyny w grze
- nowe twarze dla około 100 zawodników
- twarze (oedit) dla Rengifo, Murawskiego i Rogera (thx krzychu 117 i bartek brt) [byc może z czasem twarzy naszych ligowców będzie więcej]
- klasyczna Polska w miejsce klasycznej Francji (odblokowane reprezentacje klasyczne)

II. Przyśpiewki
- Reprezentacje: Anglia, Argentyna, Brazylia, Francja, Niemcy, Holandia, Hiszpania, Polska, Portugalia, Turcja, Włochy
- Liga angielska: wszystkie dużyny
- Ekstraklasa: wszystkie drużyny
- 1. liga polska: 16 drużyn (brak dopingu dla Kimty Zabierzów i Dolcana Ząbki
- Liga włoska: Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Milan, Napoli, Roma, Torino
- Liga nemiecka: Hamburger SV, Borussia Dortmund, Schalke 04, Werder Brema, Bayern, Hertha Berlin
- Liga hiszpańska: Athletic Bilbao, FC Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, Sevilla, Valencia
- Others A i B: Sporting, FC Potro, Spartak, Zenit St. Petersburg, Celtic, Rangers, Partizan Belgrad, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Olimpique Marsylia, Paris St. Germain, Fenerbahçe, Galatasaray, Olimpiakos Pireus, Panathinaikos, Benfica, Bordeaux, Club Brugge, Dinamo Zagrzeb, Slavia Praga, Feyenoord

III. Inne dodatki
- Prawidłowe flagi i barwy kibiców dla wszystkich drużyn w grze
- 14 scoreboardów do wyboru automatycznie zmienianych przez program w zależnosci od upodobania gracza: Bundesliga, ARD, BBC, La Sexta, EPL, ESPN, ESPN Glass, Ekstraklasa, Eurosport, Setanta, Champions League, SkySports, SportTV, UEFA-Cup
- prawidłowe logosy dla wszystkich lig i pucharów
- reaplay logos dla wszystkich lig i pucharów
- nowe kitsy dla sędziów zmieniane automatycznie przez program ref swicher
- nowy ballpack a w nim m.in dwie piłki Puma Ekstraklasa (letnia i zimowa)
- nowe rękawice dla bramkarzy
- nowe buty piłkarskie
- nowe bandy zagraniczne i bandy polskie
- nowa ściezka dźwiękowa
- nowy wyglad gry
- spolonizowane menu główne

to jest wstępne info o zawartosci EPatch 2009, premierę ustalamy na 23 XII
żółwias
A nie możecie zostawić jednego tematu, a Ty użytkowniku Seba dogadać się z Krzysikiemstokilkanaście w tworzeniu razem patcha?
krzychu117
jeżeli chcesz Sebuś to z Tobą zawsze:)
seba
CYTAT(krzychu117 @ Oct 20 2008, 19:29) *
jeżeli chcesz Sebuś to z Tobą zawsze:)

Nie widzę przeszkód. Tylko więcej pracy a mniej gadania smile.gif
WKS
No no widze ze jednak sie doczekamy Kolejejnego kultowego patcha Seby i Krzycha117 no chlopaki wyjdzie wam na pewno Super ! Z tego co czytam to Śląsk bedzie w 100% a jak Motor zalapal by sie bo ja tylko na to czekam bo albo jest sama Ekstraklasa albo jak 1 liga to 6 czy 7 druzyn biggrin.gif
seba
CYTAT(WKS&RKS @ Oct 20 2008, 20:35) *
No no widze ze jednak sie doczekamy Kolejejnego kultowego patcha Seby i Krzycha117 no chlopaki wyjdzie wam na pewno Super ! Z tego co czytam to Śląsk bedzie w 100% a jak Motor zalapal by sie bo ja tylko na to czekam bo albo jest sama Ekstraklasa albo jak 1 liga to 6 czy 7 druzyn biggrin.gif

Będzie cała Ekstaklasa i cała I. liga.
ps.
Panowie czytajcie uważnie pierwszy post - tam jest zarys koncepcji patcha.
damianLBN
Pieknie...... pamietam jak dlugo czekalismy na patcha do pesa 2008.Na ten patch tez pewnie sobie poczekamy,ale sie nie zniechecajcie bo po tym co widzialem w poprzednim patchu krzycha i seby moge wam obiecac ze ten patch to bedzie rewelacja.Najbardziej mi sie podobaly flagi Motoru,to chyba krzychu robil?
seba
CYTAT(damianLBN @ Oct 20 2008, 21:53) *
Pieknie...... pamietam jak dlugo czekalismy na patcha do pesa 2008.Na ten patch tez pewnie sobie poczekamy,ale sie nie zniechecajcie bo po tym co widzialem w poprzednim patchu krzycha i seby moge wam obiecac ze ten patch to bedzie rewelacja.Najbardziej mi sie podobaly flagi Motoru,to chyba krzychu robil?

Muszę cię rozczarować kolego, ale flagi Motoru (przyspiewki i statsy zresztą też)w OEP 2008v2, to moja praca. Zresztą cały OEP 2008 v. 2 to w 95% moje dzieło. Nie chcę się z tym obnosić, bo to już historia, ale w ostatnich czasach i na róznych stronach o OEP 2008 v2 przeczytałem wiele ciekawych rzeczy...szczególnie interesująco przedstawiala się sprawa autorstwa tego patcha biggrin.gif biggrin.gif. Na pocieszenie mogę sobie tylko dośpiewac, że sukces ma wielu OJCÓW, a porażka jest sierotą biggrin.gif.
PS.
Sorki za tą dygresję (jakoś kuxwa nie mogłem sie powstrzymać).
Rozmawiamy teraz o PES 2009 i patchu z polską ligą.
krzychu117
i się zaczyna:(. statsy motorowi robilem ja a ty je potem obnizyles... a zreszta... jak tak to ma wygladac... flagi kolego tez Ci podsylalem niestety nie moje...
mati_910
CYTAT(krzychu117 @ Oct 21 2008, 09:20) *
i się zaczyna:(. statsy motorowi robilem ja a ty je potem obnizyles... a zreszta... jak tak to ma wygladac... flagi kolego tez Ci podsylalem niestety nie moje...

Nie róbcie problemu na siłęsmile.gif Popatrzcie na inne tematy i w nim zawarte posty. ponad połowa to niepotrzebne kłótnie na tematy niemające nic wspólnego z tematem. Tamten patch do PES2008 to już historia i na chwilę obecną mało ważne jest to ile kto zrobił i jak się zasłużył do niego. Ważny jest naturalnie efekt końcowy. Myślę, że możecie powtórzyć sukces z przed roku i wydać fantastycznego patcha z naszą rodzimą Ekstraklasą. Jeśli byłaby taka potrzeba to mogę pomóc w tworzeniu jednej z drużyn naszej ligi - Lechii Gdańsk. Pozdrawiam ; )
smock1983
ja moge pomoc w pracy na patchem ale nie mam zielonego pojecia i umiejetnosci do tego smile.gif
seba
CYTAT(smock1983 @ Oct 21 2008, 18:08) *
ja moge pomoc w pracy na patchem ale nie mam zielonego pojecia i umiejetnosci do tego smile.gif

To świetnie! Zgłoś się do krzycha 117. Razem stworzycie idealny duet.

Pierwsze przymiarki graficzne do menusów. Zrobiłem też loading - zrzut 4 i 5.

Niebawem dalsze efekty prac nad menusami.
smock1983
to niech do mnie na gg napisze 9440382 ale mowie ze nie mam zielonego pojecia na ten temat nigdy nic takiego nie robilem ale pomoc moge bo bym chcial zeby taki patch wyszedl jak najszybciej
manio3
pomógł bym w ofie smile.gif ale nie znam żadnych edytorów do pes9,a bez edytora to idiotycznie bo oryginalnej drużyny nie edytniesz
krzychu117
manio niedługo pojawi się pewnie pro evo editor z obsługą pes 2009. podobnie jak oedit.
Kamilbialego
Prosiłbym bardzo aby w poprawce znalazłys się wszystkie drużyny LIgi MIstrzów.
oposq3
no to mamy konurencje z patchami bo ekstraklasa też została robiona przez remi29 i innych

zastanawia mnie tylko jedno skąd oni robią OF z poprawnymi nazwami drużyn itp jak nie ma żadnego edytora OF jeszcze
JnR
Nigdy nie instalowałem patchy ani nic i mam taką prośbę może ktoś kto się zna wyjaśnić mi czym się różni OF od Patcha... z tego co wiem to Option File może zmieniać tylko nazwy koszulki i nazwiska a Patch menu dodawać drużyny i piłkarzy, piłki korki itp ??
tomaj
Ja pisze z taką propozycją, aby do 16 drużyn z Ekstraklasy dodać Zagłębie Lubin, Widzew Łódź, Korone Kielce i Wisłe Płock (chociaż osobiście w tej czwórce widziałbym Warte Poznań).

Oczywiście w miare moich możliwości proponuje swoją pomoc przy tworzeniu tego patcha.

P.S. co do tego, że powstają 2 pache z polską Ekstraklasą, to uważam, że to na dobre wyjdzie użytkownikom PES 2009, gdyż obie ekipy będą się starać aby ich patch był lepszy. Dla przykładu podam, że do PES2008 na jednym z niemieckich for aż 3 ekipy robiły niezależny od siebie bundesliga patch.

P.S.2 JnR OF odpowiada tylko za "baze danych" (nazwy drużyn, nazwiska, numery, statystyki, itp.), natomiast patch zazwczaj zawiera "całość", czyli OF wraz z grafiką i innymi zmianami.

szolik
ja chętnie w przyszłosci pomoge przy Śląsku Wrocław. Takze jakby co pisac na gg
smock1983
byle by bylo mozna grac master league samymi polskimi druzynami bo jak nie bedzie to bez sensu takie granie ..
tomaj
Przecież seba napisał, że ma zamiar zrobić 32 drużyny (z czego 20 w miejsce ligi francuzkiej), a do BaL i master League jest potrzebnych 20
smock1983
do master league jest potrzebne wiecej 1 i 2 liga wiec nie 20 smile.gif
tomaj
z tego co pamiętam to do "2" ligi potrzebne jest 12 drużyn, więc razem 32, a 20 + 12 = 32, czyli tyle ile seba chce zrobić. Pozatym możesz grać np. w lidze A a "2" lige dać np. do ligi B.

Seba czy w ML zrobisz logo ekstraklasy tak jak w OEP vol.2??

Remi29
Witam!!!
Widzę pomysł całkiem ciekawy, powiedziałbym nawet bardzo smile.gif
a co byście powiedzieli na połączenie sił??
Przecież chodzi o to żeby zrobić coś bardzo dobrego.
pozdrawiam i czekam na odpowiedź
http://forum.pesleague.pl/index.php?topic=35960.0
seba
W pierwszym poście napisałem że ma być 32 druzyny polskie, co stanowi minimum żeby grać "czystą" polską ligą w trybie karier. Chcę jednak zrobić 34 drużyny, zebyśmy dysponowali całą Ekstraklasą i I ligą polską. Koncepcja patcha jest w pierwszym poście - wystarczy uważnie poczytać.

ps
Tomaj, jak najbardziej zrobię takie takie logo.
manio3
przeczytałem gdzieś, że na dniach wyjdzie proevo editor, zatem będę mógł pomóc w ofie premier league i ekstraklasy.. jakby co pisać na gg 3027132
smock1983
czekam na tego patcha ale i tak u mnie nie bedzie dzialac jak tylko instaluje kitserver do jakiegos patcha do obojetnie jakiego pes'a to mi gra nie chodzi mialem tak w pes 6 i 08 nie wiem czemu teraz do 09 tez wrzucilem kitserver z jakiegos patcha i znowu to samo gra nie chodzi przy wlaczaniu wyskakuje blad (nie wysylaj) nie wiem dlaczego tak mam wiec o lidze polskiej moge zapomniec myslalem ze w tym pesie bedzie mi dzialac lecz nadzieje rozwiane..;/
kostek
CYTAT(seba @ Oct 21 2008, 18:09) *
To świetnie! Zgłoś się do krzycha 117. Razem stworzycie idealny duet.

Pierwsze przymiarki graficzne do menusów. Zrobiłem też loading - zrzut 4 i 5.

Niebawem dalsze efekty prac nad menusami.

W menu głównym czcionka do bani i ogólnie jakoś nieklimatycznie.

Ale na patcha czekam z niecierpliwością! ;d
tomaj
Czcionka mogłaby być lepsza. Ale klimat menu jest dobry według mnie, ponieważ głównym kolorem w oprawie Ekstraklasy jest zielony.
seba
Też uważam, że na razie niedobrze to wygląda, ale pracuję nad tym i nie skończę dopóki sam nie bedę choć troszkę zadowolony.

Kolejne podejście to teł menusów.

Kolejne skriny z menusami dziś wieczorem.
tomaj
CYTAT(seba @ Oct 24 2008, 09:22) *
Też uważam, że na razie niedobrze to wygląda, ale pracuję nad tym i nie skończę dopóki sam nie bedę choć troszkę zadowolony.

W pierwszym screenie ta tczcionka jest jakaś taka niewyraźna, a w tle mogłoby być logo ekstraklasy.

Co do menu to spróbuj zmniejszyć czcionke jak się da. Powinno wtedy lepiej wyglądać.
szymuR1920
A mi się jakoś to wogóle nie podoba .... nie wiem czemu. Mam nadzieję, że dopracujesz to bardziej. Uważam, że gdybyś robił patcha z Remim mógłby to być najlepszy patch , a do tego wyszedł on by szybciej.

P.S tomaj jak tam po poraże 2:0 z Ruchem happy.gif
tomaj
CYTAT(szymuR1920 @ Oct 24 2008, 17:45) *
A mi się jakoś to wogóle nie podoba .... nie wiem czemu. Mam nadzieję, że dopracujesz to bardziej. Uważam, że gdybyś robił patcha z Remim mógłby to być najlepszy patch , a do tego wyszedł on by szybciej.

To, że powstają 2 patche jest korzystne. Konkurencja wpłynie pozytywnie na ich końcowy efekt. 

Co do meczu z Ruchem. Nie jest to miejsce na takie pogaduchy, ale mieliście troche szczęścia. Lech nie grał źle, Ruch w zasadzie kontrował. W dodatku asysta Poznaniaka i dobra postawa innego byłego Poznaniaka. Mistrz nie może cały czas wygrywać. Pozatym ilu graczy z podstawowego składu było na kadrze (nie tylko polskiej).

Kamiloxx
no zapowiada się super patch! wink.gif czekam wink.gif
seba
CYTAT(szymuR1920 @ Oct 24 2008, 17:45) *

Masz racje. Ja też jestem z tego niezadowolony. Jutro pokażę skriny zupełnie z innej beczki. Nad fotkami tym razem popracuje zembi, którego uważam za jednego ze zdolniejszych grafików na tym forum. Myślę, że sprawę teł zamknę definitywnie jutro, potem zrobię logosy i zajmę się ofem, nad którym już pracuje tomaj.
Mam tez prosbę do kitsmakerów o zainteresowanie się tematem.
kris15j
pierwsze tła menu były dobre, tylko czcionkę przy nich zmienić
manio3
co myślicie o tym, żeby każdy klub w swojej przyśpiewce miał też hymn swojego klubu:)
usłyszeć hymn WISŁY na meczu z LEGIĄ bezcenne ..
seba
Kolejne i chyba juz ostatnie podejście do menusów.

Od strony graficznej jest to koncepcja i wykonanie zembiego, ja tylko zaaplikowałem wszystko do gry.
Zaraz wrzucę pliki do testów w grze.
manio3
ten patch będzie po niemiecku ?!! czy po angielsku a menu po POLSKU?
mapp
Mam nadzieję, że Katowicki GieKaeS bedzie biggrin.gif
Nowa czcionka jest najlepsza, tylko żeby menosy były po polsku
seba
Bedzie cała ekstraklasa i I liga.
Menusy będą po polsku jeśli wyjdzie spolszczenie. Na razie wszystko będzie po angielsku z wyjatkiem polskich napisów głównego menu. Na skinach jest po niemiecku, bo akurat mam w grze wczytany jezyk niemiecki
WKS
CYTAT(seba @ Oct 24 2008, 09:22) *

Moim zdaniem zamiast "Zostań gwiazdą" bo to takie Fifowskie jakies biggrin.gif moze lepiej "Zostan legendą" czy cos w tym stylu

1922lechpoznan1922
kiedy wyjdzie?
kostek
1922lechopoznań - świetne pytanie, naprawdę...
Na razie to tylko przymiarki do patcha, więc w najbliższych tygodniach raczej się nie spodziewaj.
Poza tym jak wyjdzie to się na pewno dowiesz.

Co to patcha:
Nowe menu's lepsze aniżeli poprzednie, ale:
Błaszczu na ekranie powitalny lipnie wkomponowany. Ten z tyłu super, ale ten na wierzchu nie pasuje.
Czcionka moim zdaniem dalej lipa. Domyślna jest ok...
Nie ma sensu spolszczać tylko głównego menu jak reszta będzie po ang.
tomaj
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Oct 25 2008, 14:29) *
kiedy wyjdzie?

jak dędzie gotowe to wyjdzie

CYTAT(kostek @ Oct 25 2008, 14:40) *
1922lechopoznań - świetne pytanie, naprawdę...
Na razie to tylko przymiarki do patcha, więc w najbliższych tygodniach raczej się nie spodziewaj.
Poza tym jak wyjdzie to się na pewno dowiesz.

Co to patcha:
Nowe menu's lepsze aniżeli poprzednie, ale:
Błaszczu na ekranie powitalny lipnie wkomponowany. Ten z tyłu super, ale ten na wierzchu nie pasuje.
Czcionka moim zdaniem dalej lipa. Domyślna jest ok...
Nie ma sensu spolszczać tylko głównego menu jak reszta będzie po ang.

Przymiarki przymiarkami ale OF już powstaje. 

Co do czcionki widze, że ona nie tylko mi się zbytnio nie podoba.

oposq3
seba odpowiedz na moje pytanie proszę dlaczego w twoim menu głównym tam gdzie wybierasz tryby gry to masz na całą tapete a nie zostają ci te paski z strarej tapety
takie w lewym górnym rogu
tomaj
Nowy OF już powstaje i jest potrzebna Wasza pomoc. Nie znam dokładnie wszystkich drużyn a i na oficjalnych stronach za dużo informacji nie ma. Teraz potrzebuje aby ktoś napisał mi numery na koszulkach zawodników GKS Bełchatów. Oto ich lista http://www.gksbelchatow.com/?page=Kadra

Fajnie by było gdybyście napisali jakimi formacjami grają poszczególne drużyny z Ekstraklasy i 1 ligii
WKS
Motor Lublin :

Formacja 4-3-3

Mierzwa nr 1 BR 04.04.78 181/82

Syroka nr 8 OP 26.10.78 182/80

Ptaszyński 13 ŚO 22.02.82 187/80

Bożyk 2 ŚO 14.04.76 186/84

Misztal LO 19 (lewo nożny) 22.05.82 175/73

PP Maziarz 14 12.04.81 174/72
ŚP Wawrzyńczok 23 28.08.86 186/76
LP Lipecki 3 29.05.81 188/82

N Popławski 11 Kapitan 30.09.80 181/73
N Iwanicki 9 (on gra tez jako pomocnik takze dajcie mu statsy na pomoc i atak ) 05.04.82 173/70
N Kamiński 17 11.05.86 186/91

Rezerwowi
Rafał Król 10 ŚP 16.01.89 183/71
Kamil Król 26 N 20.06.87 193/78
K.Drej 24 ŚP lub OŚ 24.06.81 193/81
Paweł Kowalczyk 7 N 27.04.80 184/80
Maciejewski 15 OŚ 26.04.83 185/83
Lenart 16 OB 27.10.86 181/78
Zawadzki OB 4 Lub PP 08.11.87 175/74
Pacholarz 18 N 12.04.85 180/76
Oziemczuk N 27 29.03.88 174/61
Żmuda PŚ 21 03.03.85 183/80
Przygoda 12 16.05.77 182/85

GKS Bełchatów
Bramkarze

Krzysztof Kozik 27
Rafał Misztal 1
Łukasz Sapela12

Obrońcy

Edward Cecot 6
Marcin Drzymont 28
Grzegorz Fonfara 22
Piotr Klepczarek 2
Paweł Magdoń 33
Dariusz Pietrasiak15
Jacek Popek 4
Jhoel Herrera 17
Jakub Tosik 24

Pomocnicy

Mateusz Cetnarski 18
Bartłomiej Chwalibogowski 30
Janusz Gol 5
Łukasz Garguła 10
Tomasz Jarzębowski
Piotr Kuklis 32
Krzysztof Michalak 55
Patryk Rachwał 20
Tomasz Wróbel23
Krzysztof Janus 21
Kamil Poźniak 19

Napastnicy

Paweł Adamiec 26
Carlo Costly 13
Janusz Dziedzic 11
Dawid Nowak 9
Mariusz Ujek25

Powodzenia w Patchu zycze . Pozdrawiam
żółwias
Lechia Gdańsk 4-4-2
GK - 24 M.Bąk
PO. - 26 B.Starosta
LO. - 23 R.Kosznik
ŚO. - 7 J.Manuszewski
ŚO. - 21 H.Wołąkiewicz
DP. - 6 K.Piątek ©
ŚP. - 16 Ł.Trałka
LP. - 9 M.Rogalski
PP. - 29 M.Kaczmarek
CN. - 28 M.Kowalczyk
ŚN. - 20 P.Buzała

Rezerwowi
GK. - 1 P.Kapsa
PO. - 4 P.Pęczak
ŚO. - 22 T.Midzierski
ŚO. - 5 K.Brede
LO. - 3 A.Mysona
DP. - 13 P.Kasperkiewicz
PP. - 14 P.Wiśniewski
LP. - 8 M.Kalkowski
N/OP - 10 A.Rybski
BO/BP - 11 A.Andruszczak
ŚP. - 17 A.Miklosik
Głeboka rezerwa : (smile.gif)
N. - 15 P.Cetnarowicz
BN. - 27 R.Hirsz
P. - 19 M.Szałęga
BP. - 25 J.Kawa
ŚP. - 18 F.Cacić
ŚO. - 2 B.Radovanović
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.