Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa Patch 2008 Vol. 2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
pazi
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 19:47) *
Myślę, że jak poprzerabiam trochę więcej, to udostępnię paczuszkę z ładniejszymi menusami, i paroma innymi ulepszonymi graficzkami.
Ale jeśli bardzo Ci zależy na tym w tej chwili to moje gg to 6985637, napisz jak coś ^^

Ok, nie pali się wink.gif
krzychu117
Sory Badyl ale orginalne od Seby są według mnie lepsze. A twoje są fatalne........
seba
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 19:37) *
Dobra, przerobiłem te fatalne napisy, myślę, że jest lepiej, looknijcie z resztą ^^
http://img232.imageshack.us/img232/7736/napisqa0.jpg
Jako ktoś, kto miał z grafiką trochę styczności, mogę powiedzieć, że opracowanie menusów i elementów graficznych w sporej części leży : P
Pewnie poprzerabiam sobie większość menusów : P

Ale się ubawiłem.
Jak śmiesz wyrażać sie krytycznie na temat mojej grafiki prezentując przy tym takie gówno?
Przeciez ja po takim pokazie i wcześniejszych buńczucznych tekstach przez rok nie wszedłbym na forum ze wstydu
Cos ty chłopie pokazał na tym screenie? biggrin.gif
Teksturę bieznika opony?
Napis??? Toz ten twój rendering wygląda jak podświetlona kupa, nie mówiąc już o tym że pomarańczowy kolor wyłazi spod prawie każdej czarnej otoczki na literach.
Podkładka pod napis? Takie rzeczy robią dzieci w podstawówce na informatyce.
Naprawdę jak na goscia który trąbi od tygodnia, że zna sie na grafice pokazałeś okrągłe zero.
Całość grafiki, która robiłem do patcha ma określoną konwencję i nic nie jest tam zrobione przypadkowo.
Jej ostateczny kształt i wyglad jest dokładnie taki jaki chciałem żeby był.
Nie życze sobie, żeby takie zero jak ty krytykowało moją pracę nie mając o niej zielonego pojęcia - a o grafice w sensie ogólnymm, jak widać na screenie, zresztą też niewiele.

ps
krzychu117, w końcu zaczynasz gadać po ludzku.
Badyl13
CYTAT(seba @ pią, 30 maj 2008 - 20:51) *
Ale się ubawiłem.
Jak śmiesz wyrażać sie krytycznie na temat mojej grafiki prezentując przy tym takie gówno?
Przeciez ja po takim pokazie i wcześniejszych buńczucznych tekstach przez rok nie wszedłbym na forum ze wstydu
Cos ty chłopie pokazał na tym screenie? biggrin.gif
Teksturę bieznika opony?
Napis??? Toz ten twój rendering wygląda jak podświetlona kupa, nie mówiąc już o tym że pomarańczowy kolor wyłazi spod prawie każdej czarnej otoczki na literach.
Podkładka pod napis? Takie rzeczy robią dzieci w podstawówce na informatyce.
Naprawdę jak na goscia który trąbi od tygodnia, że zna sie na grafice pokazałeś okrągłe zero.
Całość grafiki, która robiłem do patcha ma określoną konwencję i nic nie jest tam zrobione przypadkowo.
Jej ostateczny kształt i wyglad jest dokładnie taki jaki chciałem żeby był.
Nie życze sobie, żeby takie zero jak ty krytykowało moją pracę nie mając o niej zielonego pojęcia - a o grafice w sensie ogólnymm, jak widać na screenie, zresztą też niewiele.

ps
krzychu117, w końcu zaczynasz gadać po ludzku.

Ja z kolei ubawiłem się oglądając postrzępione menusy, i inne elementy graficzne, z jakimiś kawałkami białej obwódki. Po za tym "Jak śmiesz wyrażać sie krytycznie na temat mojej grafiki prezentując przy tym takie gówno?" tym mnie rozwaliłeś. Tekst miesiąca, sorx, ale te twoje napisy wyglądały fatalnie, po prostu wyraziłem swoją opinię, a ty tu się na mnie rzucasz... patch jest fajny, po prostu nie spodobało mi się parę elementów, więc poprawiłem to tak aby MI się podobało, i zaprezentowałem to tu, a nóż komuś innemu się przyda. Ale nie, pan seba nie umie rozmawiać kulturalnie, nazywając mnie zerem, co jest ewidentną obrazą użytkownika, zobacz sobie regulamin, zanim zaczniesz się wywyższać, i wyzywać. Swoim postem po prostu się ośmieszyłeś, ktoś próbował wykazać choć trochę inicjatywy, a ty każdego z błotem mieszasz -.-
damianLBN
Badyl skoncz juz z tym,nie osmieszaj sie.Nie znam sie na grafice ale golym okiem widac ze gowno umiesz a myslisz ze sie to ludziom podoba.
krzychu117
heh Seba zawsze gadałem po ludzku:PPPP. Te ,,super" napisy badyla są według mnie fatalne i taka moja opinia. Też kiedyś siedziałem w grafice......
seba
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 21:34) *
Ja z kolei ubawiłem się oglądając postrzępione menusy, i inne elementy graficzne, z jakimiś kawałkami białej obwódki. Po za tym "Jak śmiesz wyrażać sie krytycznie na temat mojej grafiki prezentując przy tym takie gówno?" tym mnie rozwaliłeś. Tekst miesiąca, sorx, ale te twoje napisy wyglądały fatalnie, po prostu wyraziłem swoją opinię, a ty tu się na mnie rzucasz... patch jest fajny, po prostu nie spodobało mi się parę elementów, więc poprawiłem to tak aby MI się podobało, i zaprezentowałem to tu, a nóż komuś innemu się przyda. Ale nie, pan seba nie umie rozmawiać kulturalnie, nazywając mnie zerem, co jest ewidentną obrazą użytkownika, zobacz sobie regulamin, zanim zaczniesz się wywyższać, i wyzywać. Swoim postem po prostu się ośmieszyłeś, ktoś próbował wykazać choć trochę inicjatywy, a ty każdego z błotem mieszasz -.-

Nazwałem cie zerem, bo dla mnie jesteś zerem - co udowodniłeś swoimi tekstami i screenem. Nie mieszam każdego z błotem, a wyłącznie półmózgów, którzy tu sie wypowiadają - nie lubię głupich ludzi po prostu.
Na każdą konstruktywną krytykę jestem otwarty. W updatach do patcha wziąłem pod uwagę wszystkie rozsądne wypowiedzi użytkowników.
Ale wypowiedzi półgłówków zaczynają mnie powoli wkurwiać.
A jak już jakiś idiota pokazuje swoje gówniane przeróbki, nazywając oryginała fatalnym, to kurwa ręce opadają.
Ale do konkretów, bo sie rozgadałem...
Jeszcze raz zobaczę jakikolwiek wpis użytkownika Badyl13 w tym temacie, to ściągam patch z serwera i zamykam temat.
WKS
CYTAT(seba @ sob, 31 maj 2008 - 09:54) *
Nazwałem cie zerem, bo dla mnie jesteś zerem - co udowodniłeś swoimi tekstami i screenem. Nie mieszam każdego z błotem, a wyłącznie półmózgów, którzy tu sie wypowiadają - nie lubię głupich ludzi po prostu.
Na każdą konstruktywną krytykę jestem otwarty. W updatach do patcha wziąłem pod uwagę wszystkie rozsądne wypowiedzi użytkowników.
Ale wypowiedzi półgłówków zaczynają mnie powoli wkurwiać.
A jak już jakiś idiota pokazuje swoje gówniane przeróbki, nazywając oryginała fatalnym, to kurwa ręce opadają.
Ale do konkretów, bo sie rozgadałem...
Jeszcze raz zobaczę jakikolwiek wpis użytkownika Badyl13 w tym temacie, to ściągam patch z serwera i zamykam temat.

Seba spokojnie looz zawsze gdzies sa dzieci NEO które nie wiedzą jak korzystac z internetu zrobi jakies gówno i sie podnieca jak bym mial wybierac wybrałbym  twoje paski sa spox wink.gif jak ten łeb napisze zamkniesz temat pliki niebeda dziłac to moj kooozyn nie pogra sobie ;( ja miałem mało miejsca na dysku i musiałem wykasowac a on nie zdarzy sciagnac bo patch po prostu wymiata. Pozdro i licze na to ze on wiecej nie napisze
19hubert10
a mi stroje nie chodza sad.gif
Veit
To wgraj patcha jeszcze raz może to coś pomoże. Proszę wasz o małe stadiony ponieważ na dużych mi sie przycina biggrin.gif Takie jak w OE jedne duży wystarczy biggrin.gif
19hubert10
CYTAT(Veit @ sob, 31 maj 2008 - 14:55) *
To wgraj patcha jeszcze raz może to coś pomoże. Proszę wasz o małe stadiony ponieważ na dużych mi sie przycina biggrin.gif Takie jak w OE jedne duży wystarczy biggrin.gif

na nowo patcha instalowac?
Veit
Nie jeszcze raz wypakować na to co już jest mi to pomogło:D

Tylko na stadionie KONAMI mi dobrze chodzi.
19hubert10
CYTAT(Veit @ sob, 31 maj 2008 - 15:06) *
Nie jeszcze raz wypakować na to co już jest mi to pomogło:D

Tylko na stadionie KONAMI mi dobrze chodzi.

tylko wypakowac???
Veit
Tak wypakuj na to i zainstaluj oczywiście biggrin.gif
Dajcie jakieś małe stadiony proszę:D (przeciez to jets OE czyli stadiony mają byc OE (czyli małe) jeden dajcie jakis zagraniczny duzy.
Kolno1967
Grając Polską słychać kibiców Legii.Można to jakoś zmienić aby były poprawne przyśpiewki Polski?
damianLBN
CYTAT(Kolno1967 @ nie, 01 cze 2008 - 15:54) *
Grając Polską słychać kibiców Legii.Można to jakoś zmienić aby były poprawne przyśpiewki Polski?

Grajac Polską slysze kibicow Polski.
krzychu117
jak można pochrzanić coś w tak prostej instalacji..............
WKS
Sa ludzie którzy to potrafią xD
Veit
Łobodziński jest napastnikiem…….
Saganowskiego nie ma w reprezentacji.
Janczyk jest za dobry.
Dajcie juz skład na Euro.
erosito
juz dawno nie zagladałem i widze patch - mysle super. wszystko ok, ładne,ale:
- mam rozdz 1680-1050 i 1920-1080 - pocztakowy ekran jest 4:3, ale gra juz sie w panoramie
- nie ma mżadnego komentarza - wkurza to troszke, przyspiewek tez raczej nie slysze,ale to juz mało istotne

co zrobić ?
Raff
Wielkie dzieki do tworcow patcha. Tylko mam pare problemow. Zainstalowalem patcha juz dwa razy. Wyjazdowe stroje Polski sa nieprawidlowe. Jak gram Polska mam przyspiewski Legii. Wszystkie nazwiska w niemieckiej kadrze sa zle (komentarz). Roger jest wymawiany jako Goian. Mnostwo polskich Graczy jest podwojne. Zurawski, Kokoszka i wiele wiecej. Zauwarzylem to jak chcialem zarejestrowac innych pilkarzy do polskiej kadry. Wie ktos na czym to moze polegac?
Wo(L)aN
Czy grajac w ML da sie jakos zmienic kolory koszulek ?
marcin_p
CYTAT(Raff @ nie, 01 cze 2008 - 20:50) *
Wielkie dzieki do tworcow patcha. Tylko mam pare problemow. Zainstalowalem patcha juz dwa razy. Wyjazdowe stroje Polski sa nieprawidlowe. Jak gram Polska mam przyspiewski Legii. Wszystkie nazwiska w niemieckiej kadrze sa zle (komentarz). Roger jest wymawiany jako Goian. Mnostwo polskich Graczy jest podwojne. Zurawski, Kokoszka i wiele wiecej. Zauwarzylem to jak chcialem zarejestrowac innych pilkarzy do polskiej kadry. Wie ktos na czym to moze polegac?

Widocznie zle instalujesz patcha bo ja tak ja Ty niegdy nie mialem. Cos zle wgrywasz przyspiewki chyba
Edit: koszulki zmieniacz w menu ML klawiszami 1,2,3,4 pozdro
Wo(L)aN
CYTAT(marcinpiast11 @ nie, 01 cze 2008 - 22:12) *

dzieki wielkie

mam jeszcze takie pytanie, co sie stalo ze wszyscy zawodnicy maja jakies dziwne numery ? np napastnicy graja 1, w Legii zadnen numer sie nie zgadza
Raff
CYTAT(marcinpiast11 @ nie, 01 cze 2008 - 22:12) *
Widocznie zle instalujesz patcha bo ja tak ja Ty niegdy nie mialem. Cos zle wgrywasz przyspiewki chyba

Wgralem tak jak w pliku "instalacja" przez kitserver. Czytalem ze ktos inny w fourm tez mial ten problem z przyspiewkami Legii w trakcie meczy Polski. Co mnie jednak bardziej dziwi to fakt ze duzo pilkarzy jest podwojnie w grze. Chcialem zagrac mecz towarzyski i w skladzie byl np Janczyk. W edit-mode jak chce zarejestrowac innych do kadry to Janczyka wogole nie ma.
damianLBN
CYTAT(Wo(L)aN @ nie, 01 cze 2008 - 22:20) *
dzieki wielkie

mam jeszcze takie pytanie, co sie stalo ze wszyscy zawodnicy maja jakies dziwne numery ? np napastnicy graja 1, w Legii zadnen numer sie nie zgadza

wgraj updata.jest w pierwszym poscie
marcin_p
CYTAT(Raff @ nie, 01 cze 2008 - 22:23) *
Wgralem tak jak w pliku "instalacja" przez kitserver. Czytalem ze ktos inny w fourm tez mial ten problem z przyspiewkami Legii w trakcie meczy Polski. Co mnie jednak bardziej dziwi to fakt ze duzo pilkarzy jest podwojnie w grze. Chcialem zagrac mecz towarzyski i w skladzie byl np Janczyk. W edit-mode jak chce zarejestrowac innych do kadry to Janczyka wogole nie ma.

A instalujesz na czystą gre? Sprobuj wgrac przez afs.
19hubert10
kurcze wypakowalem jeszcze raz, ale nadal nie chodzi sad.gif
WKS
Jak mi koledzy mówili to nie wierzyłem ale teraz wieze ze ludzka głupota nie siega granic
1 Sciagnij wszystkie party uprzedzam pytanie jest ich 10
3.Foldery: "img" i "kitserver" oraz plik PES2008.exe kopiujemy/podmieniamy do głownego folderu gry.
4.Folder "KONAMI" kopiujemy/podmieniamy do folderu "Moje Dokumenty" na partycji C.
5.Instalujemy Kitserver klikając na plik setup w kitserverze (setup->instal)
6.KONIEC

TO jest ta instrukcja co Seba napisał tylko trzeba to zrozumiec a nie na pałe klikac

I jak nie podziałało to sciagnij jeszcze raz wszystkie party a nie zamiast sciagac robisz burdel na forum
seba
Ściągnę na 2 dni patch ze strony i zrobie re-upload całości z wszystkimi updatami.
Przy okazji zaglądne jeszcze do ofa, bo rzeczywiście paru zawodników w grupie unregistered może sie dublować (ja zauwazyłem jeden dubel, ale może być wiecej skoro ktoś tam zgłaszał).

Prosba
Moze podacie nazwiska graczy powtarzających się, ktore wychwyciliście - ułatwi mi to pracę.
Raff
CYTAT(damianLBN @ pon, 02 cze 2008 - 07:19) *
wgraj updata.jest w pierwszym poscie

Tak na czysta. Przedtem mialem EVO-Patch II tez zainstalowany przez kitservera i wszystko dzialalo bez wad. Um mnie np. byli Zurawski, Kokoszka i pare innych zawodnikow podwojnie. Jak wchodze w edit-mode na Kadre i chce rejestrowac innych zawodnikow to w liscie sa Zurawski ktory wlasciwie juz jest w druzynie. Raz z polskimi literami raz bez. Statystyki graczy sa identyczne. Mam niemiecka wersje gry, ale na tym problem nie powinien polegac bo mam niemieckie i angielskie pliki zainstalowane.
zdeco
kiedy bendzie cos nowego do nowego patcha??
zdeco
kiedy bendzie patch 3v sezon 2008/2009 i czy wogule bendzie??
damianLBN
CYTAT(zdeco @ wto, 03 cze 2008 - 13:22) *

debil,po prostu debil
krzychu117
CYTAT(zdeco @ wto, 03 cze 2008 - 13:22) *

żal.pl patch dopiero wydany a ten chce nowego.

dziecineo.pl
WKS
Seba mam pytanie czy jak zrobisz ten reupload i dasz go na serwer i jak zainstaluje i skopjuje plik KONAMI z tymi poprawkami to czy jak zostawie ML(save) z tej wersji to czy nie bedzie przy nowej wersji wywalac do windowsa czy normalnie bedzie chodziło ?
Veit
Jak chcecie mogę dać torrenta:D
damianLBN
CYTAT(Veit @ wto, 03 cze 2008 - 16:20) *
Jak chcecie mogę dać torrenta:D

To daj,tak sie sciaga duzo lepiej
tomaj
CYTAT(seba @ pon, 02 cze 2008 - 21:46) *
Prosba
Moze podacie nazwiska graczy powtarzających się, ktore wychwyciliście - ułatwi mi to pracę.

Saganowski, Quinteros, Murawski, Lewandowski. Dotego Luis Henriquez z Lecha jest Panamczykiem a nie Perówianczykiem.
Dodatkowo też nie mogłem dodać Nesty do reprezentacji. Z tego co pamiętam to powtarzających się piłkarzy jest o wiele więcej, widzałem to przy zmianie składów reprezentacji. Jak jeszcze kogoś znajde to dopisze.
krzysiek7
Seba mam prosbe....mogl bys z edytowac kibicow Odry na Niebiesko-Czerwonych? ostatnio mowiles ze to nie jest talkie latwe bo to przez HEx-Editor leci.... sproubj Czerwono-Niebieskich....a jesli wogole nie bedzie szlo, to mozsz nawet Flagi Odry usunac na rzecz Niebiesko-Czerwonych Kibicow, gram itak na scagnietych stadionach wiec flag niestety nie ma u mnie a kolor kibicow gra w Masterleague mala role wink.gif
seba
CYTAT(tomaj @ wto, 03 cze 2008 - 21:55) *
Saganowski, Quinteros, Murawski, Lewandowski. Dotego Luis Henriquez z Lecha jest Panamczykiem a nie Perówianczykiem.
Dodatkowo też nie mogłem dodać Nesty do reprezentacji. Z tego co pamiętam to powtarzających się piłkarzy jest o wiele więcej, widzałem to przy zmianie składów reprezentacji. Jak jeszcze kogoś znajde to dopisze.

Ok thx, czekam na więcej dubli.
seba
CYTAT(krzysiek7 @ śro, 04 cze 2008 - 10:28) *
Seba mam prosbe....mogl bys z edytowac kibicow Odry na Niebiesko-Czerwonych? ostatnio mowiles ze to nie jest talkie latwe bo to przez HEx-Editor leci.... sproubj Czerwono-Niebieskich....a jesli wogole nie bedzie szlo, to mozsz nawet Flagi Odry usunac na rzecz Niebiesko-Czerwonych Kibicow, gram itak na scagnietych stadionach wiec flag niestety nie ma u mnie a kolor kibicow gra w Masterleague mala role wink.gif

Nie ma sprawy. Teraz zrobie tak, żeby były i oryginlane barwy i żeby flagi zostały na swoim miejscu
Sama zmiana barw kibiców to żaden problem. Po prosta w przypadku Odry slot flag sie nie sypał tylko wtedy jak pierwsza barwa była biała i stąd takie właśnie kolorki.
damianLBN
A da sie zrobic zeby kibice byli w jednym kolorze?Jak tak to zrob Motor żółty
seba
CYTAT(damianLBN @ śro, 04 cze 2008 - 15:27) *
A da sie zrobic zeby kibice byli w jednym kolorze?Jak tak to zrob Motor żółty

Da się.
Jak macie jeszcze jakieś prośby o modyfikacje to pisać.
tomaj
Ja bym miał prośbe o poprawienie strojów Lecha. Chodzi mi o dodanie nazwisk pod numerem zawodnika. Ja prubowałem to zrobić w GDB managerze ale za każdym razem mi wychodzą nad cyfrą (mimo że zaznaczam aby były pod). Jakby co to trzcionka na koszulce Lecha jest taka sama jak przy polskiej reprezentacji. Jeżeli dałoby się to zrobić to byłbym bardzo wdzięczny.
devilart
czytam czytam czytam i czytam te wszystkie posty ale nigdzie nie moge znaleźć info gdzie jest ten patch bo na 1 stronie go nie, możę ktoś pomóc bo stron jest 38 i na każdej kilkanaście postów, przeczytanie tego zajmie troche a jak ktoś wie konkretnie co się dzieje z patchem to będe wdzięczny za info
damianLBN
CYTAT(seba @ śro, 04 cze 2008 - 15:58) *
Da się.
Jak macie jeszcze jakieś prośby o modyfikacje to pisać.

dzieki seba,jestes zajebisty
tomaj
CYTAT(devilart @ śro, 04 cze 2008 - 17:54) *
czytam czytam czytam i czytam te wszystkie posty ale nigdzie nie moge znaleźć info gdzie jest ten patch bo na 1 stronie go nie, możę ktoś pomóc bo stron jest 38 i na każdej kilkanaście postów, przeczytanie tego zajmie troche a jak ktoś wie konkretnie co się dzieje z patchem to będe wdzięczny za info

Patch był na pierwszej stronie w 1. poście. Obecnie jest on modyfikowany przez jego twórce i został tymczasowo usunięty.
devilart
dzięki za info
WKS
Kamil Król nr 28
Kiciński nr3
Kowalczyk nr 7
Bo tam było cos nagmatwane a i dodaj Damiana Falisiewicza(BO) jako Obrońcę i gra on z nr 2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.