Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa Patch 2008 Vol. 2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
seba
ORANGE EKSTRAKLASA PATCH 2008 vol. 2

by seba

&Dorin, krzychu117
Podziękowania za wkład dla: agiga, czarekb, oes, pawelli, SG, tomaj,
oraz dla wielu patchmakerów różnych scen, fanów PESa, życzliwych i mniej życzliwych userów tego forum, którzy świadomie lub nieświadomie wpłynęli na ostateczny kształt OEP 2008 vol. 2.

Zawartość

1. 40 polskich klubów, w tym:
- 16 drużyn OE;
- 18 druzyn 2 ligi polskiej;
- 6 drużyn 3 ligi polskiej.
2. Bundesliga w miejsce Eredivisie
3. Eredivisie w miejsce Others C
4. Orange Ekstraklasa oraz cztery kluby aktualnej 2 ligi polskiej (Lechia Gdańsk, Piast Gliwice, Śląsk Wrocław, Znicz Pruszków) w miejsce ligi francuskiej.
5. 14 klubów aktualnej 2 ligi oraz 6 klubów 3 ligi polskiej (Flota Świnoujście, Górnik Łęczna, Hetman Zamość, KSZO Ostrowiec Św., Raków Częstochowa, Ruch-Freskovita Wysokie Mazowieckie) w miejsce Others A.
6. Olympiqe Lyon, Olimpiqe Marseille, AS Monaco, Benfica Lizbona. FC Porto, Sporting Lizbona, Olimpiakos Pireus, AE Larisa, Szakhtar Donieck, Zenit St. Petersburg, Fenerbache, Celtic Glasgow w Others B.
8. Przyśpiewki dla 38 polskich klubów i reprezentacji Polski (brak dopingu dla Kmity Zabierzów i Ruchu Wysokie Maz.)
9. Flagi dla wszystkich polskich klubów.
10. Barwy kibiców dla wszystkich polskich klubów
11. Prawidłowy team locator dla wszystkich dodanych drużyn.
12. Polskie bandy.
13. Przyśpiewki dla następujących klubów: Arsenal, Chelsea, Liverpool, Man Utd., Bayern Monachium, Borussia Dortmund, HSV, Werder, AC Milan, Inter Mediolan, Juventus, AS Roma, Barcelona, Real Madryt, Sevilla, Valencia, Olympiqe Lyon, Olimpiqe Marseille, AS Monaco.
14. Nowy wygląd gry i ścieżka dżwiękowa.
15. Twarze reprezentantów Polski

SCREENS

LINKI

PART 1
PART 2
PART 3
PART 4
PART 5
PART 6
PART 7
PART 8
PART 9
PART 10

Rozpakowujemy archiwum klikając na dowolny part. Otrzymujemy folder "OEP 2008 vol.2". Zawartość folderu instalujemy zgodnie z instrukcją.

INSTALACJA
Zalecana instalacja na "czystego" Pesa

1.Foldery: "img" i "kitserver" oraz plik PES2008.exe kopiujemy/podmieniamy do głownego folderu gry.
2.Folder "KONAMI" kopiujemy/podmieniamy do folderu "Moje Dokumenty" na partycji C.
3.Instalujemy Kitserver klikając na plik setup w kitserverze (setup->instal)
4.KONIEC
robien92
no to supcio teraz ciupanie w pesa bedzie super.A co z komentarzem jak mozna spytac?
herubq3
Cytat(robben92 @ Mar 18 2008, 19:33:28) *
no to supcio teraz ciupanie w pesa bedzie super.A co z komentarzem jak mozna spytac?

W tym tygodniu bedzie update troche wiecej osób do pomocy lecz potrzebujemy wiecej
Dziękujemy za przyśpiewki
cezus
@seba:
Wielkie dzięki u mnie też pięknie działa:) - teraz bardzo dobry patch nabrał dodatkowych rumieńców:) A jak ma się kwestia innych klubów i reprezentacji- możesz zamieścić te przyśpiewki? Byłoby miło:)

pozdrawiam
seba
Cytat(cezus @ Mar 19 2008, 15:02:41) *
@seba:
Wielkie dzięki u mnie też pięknie działa:) - teraz bardzo dobry patch nabrał dodatkowych rumieńców:) A jak ma się kwestia innych klubów i reprezentacji- możesz zamieścić te przyśpiewki? Byłoby miło:)

pozdrawiam

Mogę zrobić przyśpiewki innym klubom i reprezentacjom.
Jestem otwarty na sugestie i propozycje.
W pierwszym uaktualnieniu dodatku dodam doping reprezentacji Polski.
MakssPl
1 prośba... jak możecie nie uploadujcie na jakieś rapidy itp. tylko np. na speedyshare.com
Luku
Cytat(mexx @ Mar 19 2008, 15:47:36) *
1 prośba... jak możecie nie uploadujcie na jakieś rapidy itp. tylko np. na speedyshare.com

Jak ściągne to zrobię mirror (czy jak to sięnazywa wink.gif ). Może być też na gamingacces.com ?
czarekb
[quote name='seba' date='Mar 18 2008, 19:23:37' post='214457']

WAŻNE
Z folderu img w główmy folderze gry (\\Pro Evolution Soccer 2008\img ) należy usunąć pliki pdata.img i pinfo.img.

no to chuj z tymi przyśpiewkami. Bez tych plików nie można uznać, że przyśpiewki są kompatybilne z OE Patchem. Bez tych plików nie działają polscy kibice w grze a to dużo.

Super, że przyśpiewki wyszły ale czy da rade jakoś to zrobić, żeby działały bez usuwania tych plików ?

pozdrawiam
baski18
Witam, można dowiedzieć się jakie numery ma zespół z ML ? Tak jak w Pes6 podobno i teraz grając w ML zespół ma osobne sloty (wyjazd i dom)

seba
Cytat(baski18 @ Mar 19 2008, 16:46:52) *
Witam, można dowiedzieć się jakie numery ma zespół z ML ? Tak jak w Pes6 podobno i teraz grając w ML zespół ma osobne sloty (wyjazd i dom)

Są osobne sloty dla ML, ale zostawiłem je wolne, bo grając tryb kariery w pes 2008 przyśpiewki naszej drużyny działają bez zarzutu (nie tak jak w pes 6 ).
Tak jest przynajmniej u mnie, a nie widze powodu żeby u innych miało byc inaczej.
seba
WAŻNE
Z folderu img w główmy folderze gry (\\Pro Evolution Soccer 2008\img ) należy usunąć pliki pdata.img i pinfo.img.

no to chuj z tymi przyśpiewkami. Bez tych plików nie można uznać, że przyśpiewki są kompatybilne z OE Patchem. Bez tych plików nie działają polscy kibice w grze a to dużo.

Super, że przyśpiewki wyszły ale czy da rade jakoś to zrobić, żeby działały bez usuwania tych plików ?

pozdrawiam

Jeśli dla kogoś ważniesze są kolorki kibiców na trybunach od dopingu każdej polskiej druzyny w grze, to proszę dodatku nie ściągać i nie wkurwiać mnie komentarzami typu "no to chuj z tymi przyśpiewkami". Pozdrawiam
czarekb
szkoda ze trzeba wybierać miedzy przyśpiewkami a kolorami kibiców. Mimo tego świetna robota.
Namyk
wybieram przyśpiewki cool.gif
herubq3
Cytat(Namyk @ Mar 19 2008, 20:15:59) *
wybieram przyśpiewki cool.gif

no ale jak grasz np. barca na man utd to słychac przyspiewki wisły
seba
Cytat(herubq3 @ Mar 19 2008, 21:27:32) *
no ale jak grasz np. barca na man utd to słychac przyspiewki wisły

Faktycznie Man U ma przyśpiewki Wisły, przy okazji wyszło że Liverpool ma śpiewy Ruchu, zobaczymy co jeszcze.

EDIT:
Problem wyeliminowałem - Man U i Liverpool już mają swój doping w grze, dodałem też Polskę i Chelsea..
Update w pierwszym poście
Prośba:
Testować i wytykać - będę poprawiać na bieżąco w miarę możliwości.
Namyk
dobra ale jak ktoś instaluje Orange ekstraklasa patch to gra w tylko ligę polska a nie Barceloną czy Manchesterem biggrin.gif
seba
Cytat(Namyk @ Mar 20 2008, 11:33:43) *
dobra ale jak ktoś instaluje Orange ekstraklasa patch to gra w tylko ligę polska a nie Barceloną czy Manchesterem biggrin.gif

Wszystko już poprawiłem. Trzeba zainstalować UPDATE 1. i problem o którym pisał herubq znika. Pozdro
cezus
@seba:
Dzięki za update- jeśli dysponujesz jeszcze jakimiś przyśpiewkami to proszę o kolejne.

Pozdrawiam
Luku
Cytat(cezus @ Mar 20 2008, 19:06:31) *
@seba:
Dzięki za update- jeśli dysponujesz jeszcze jakimiś przyśpiewkami to proszę o kolejne.

Pozdrawiam

Jakbyś chciał hymnik Wisełki i jedną dla Zagłębia przyspiewkę "Cała Polska ... Śląska", to zrobię upload dla Ciebie i reszty smile.gif. Pozdro
herubq3
do Namyk no wiem ale ja grasz master league to np legia na man utd to wtedy słychać przyspiewki wisły
seba czy możesz mi zrobić przyśpiewki man utd
seba
Cytat(herubq3 @ Mar 20 2008, 20:20:02) *
do Namyk no wiem ale ja grasz master league to np legia na man utd to wtedy słychać przyspiewki wisły
seba czy możesz mi zrobić przyśpiewki man utd

Rozumiem, że grając Man U albo przeciwko Man U słyszysz doping Wisły
W UPDATE 1, ten problem został rozwiązany(patrz pierwszy post).
Ściągnij i zainstaluj UPDATE 1 - problem znika.

herubq3
wiem już o tym chwała sebie za to
cezus
@luq89: Chętnie zaaplikuję jeśli zamieścisz:) Do tej pory grałem w pes6 i tam wszystko(mam na myśli patche) było tak dopieszczone:) ,że aż strach na gołego pesa2008(do którego do końca przekonać się nie mogę) się przerzucić biggrin.gif

Pozdrawiam
seba
Cytat(cezus @ Mar 20 2008, 19:06:31) *
@seba:

Pozdrawiam

Kolejny update jutro: Arsenal, Bayern, Lyon, Marsylia, Monaco
cezus
No to teraz o napotkanym błędzie- grając mecz :Austria-Polska, Austriacy raczeni sa dopingiem Cracovii. Jak na razie raczej grałem klubami- możliwe ,że błędów będzie więcej no ale "nie myli się ten kto nic nie robi":) Będę dopisywał jak tylko coś więcej znajdę.

Pzdr
seba
Cytat(cezus @ Mar 21 2008, 10:22:22) *
No to teraz o napotkanym błędzie- grając mecz :Austria-Polska, Austriacy raczeni sa dopingiem Cracovii. Jak na razie raczej grałem klubami- możliwe ,że błędów będzie więcej no ale "nie myli się ten kto nic nie robi":) Będę dopisywał jak tylko coś więcej znajdę.

Pzdr

Zgadza się. Dziękii cezus i testuj dalej. Przy okazji wyszło, że podobny problem jest z Belgią i Bułgarią.
Zaraz zlikwiduję ten bug.
Mam juz gotowy nowy update:Francja, Niemcy, Argentyna, Hiszpania, Holandia, Benfica, Porto, Valencia, Sevilla, Werder, HSV, B. Dortmund.
Tym razem wszystko złożę w jedną całość i udostępnię na file font w jednym linku.
rangiz
Witam. Może ktoś powie jak skonwertować przyśpiewki by działały w grze dla Lecha i za które je podmienić? Jak co moge udostępnić najnowsze śpiewki z ostatnich meczów w bardzo dobrej jakości.

Byłbym wdzięczny jakbym mógł je komuś w mp3 podesłać a ktoś by je odpowiednio przygotował.
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 12:16:55) *
Witam. Może ktoś powie jak skonwertować przyśpiewki by działały w grze dla Lecha i za które je podmienić? Jak co moge udostępnić najnowsze śpiewki z ostatnich meczów w bardzo dobrej jakości.

Byłbym wdzięczny jakbym mógł je komuś w mp3 podesłać a ktoś by je odpowiednio przygotował.

Jeśli są to naprawdę dobre śpiewy to wrzuć je na na jakiś server. Przygotuje je do instalacji w grze.
rangiz
Napisz mi jakie spiewki Lecha sa teraz w grze, to Ci powiem co innego mam.
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 12:50:29) *
Napisz mi jakie spiewki Lecha sa teraz w grze, to Ci powiem co innego mam.

Z OEP v.3 pes 6
rangiz
No ja mam w mp3

"Niech zwycięża Lech wielki Kolejorz KKS"
"My wierzymy"
"Więc wstań" itp. Ile jest potrzebnych do podmiany?
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 13:03:25) *
No ja mam w mp3

"Niech zwycięża Lech wielki Kolejorz KKS"
"My wierzymy"
"Więc wstań" itp. Ile jest potrzebnych do podmiany?

Drużyna w pesie ma 5 slotów, ale nie jest powiedziane, że musisz mieć 5 przyśpiewek, bo pliki można dzielić.
rangiz
Pliki uciąć do ilu? Zrobiłem poniżej minuty dla każdej.
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 13:14:14) *
Pliki uciąć do ilu? Zrobiłem poniżej minuty dla każdej.

Wystarczy
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 12:16:55) *

Przyśpiewki Lecha, o które prosił na PW rangiz (daje link na forum, bo może ktoś jeszcze skorzysta).
Skonwertowane i przygotowane do instalacji w grze.
http://rapidshare.com/files/101237446/Lech...es2008.rar.html
kamil1801
Wy też macie tak że podczas meczu nie słyszycie praktycznie tych przyśpiewek (choć są ale bardzo cicho) bo zagłusza je ten szum stadionowy?
herubq3
a po co jest plik w cv_1.img dołączony do tych przyśpiewek ?
seba
Cytat(herubq3 @ Mar 21 2008, 17:35:46) *
a po co jest plik w cv_1.img dołączony do tych przyśpiewek ?

W tym pliku modyfikuję sloty w Pes 2008
Wczytaj przyśpiewki bez niego to sie przekonasz po co smile.gif
herubq3
Cytat(seba @ Mar 21 2008, 17:47:08) *
W tym pliku modyfikuję sloty w Pes 2008
Wczytaj przyśpiewki bez niego to sie przekonasz po co smile.gif

A dlaczego trzeba usunąc plik pdata i pinfo ?
kamil1801
Zrobiłem przyśpiewki dla Odry Wodzisław bo te były kiepskie ;-) Oczywiscie mozna je wykorzystać.

http://www.sendspace.pl/file/wZn2RQ82/
seba
Cytat(herubq3 @ Mar 21 2008, 18:38:48) *
A dlaczego trzeba usunąc plik pdata i pinfo ?

Bo przyśpiewki nie zadziałają.
Te pliki dodają do gry nowe kolory kibiców, ale dlaczego przyśpiewki z nimi nie działają?- Nie wiem, na razie się tym nie zajmowałem.
IMO to żaden mankament.
Kenny
Moglibyście troszke bardziej opisac jak to sie instaluje? smile.gif

Poniewaz w Pro Evo 08/Kitserver nie mam folderu img.

A tym 2 sposobem nie wiem jak zrobic.
rangiz
seba dostałeś pm'a?
Luku
Jak ktoś ma problem z wgraniem przez GGS to niech napisze na 11739429. Pozdro
seba
Cytat(Kenny @ Mar 21 2008, 20:49:00) *
Moglibyście troszke bardziej opisac jak to sie instaluje? smile.gif

Poniewaz w Pro Evo 08/Kitserver nie mam folderu img.

A tym 2 sposobem nie wiem jak zrobic.

Jeśli masz kitserver z modułem asf (plik w kitserverze afs2fs.dll) i nie masz folderu img, to go po prostu utwórz - proste smile.gif
Opiszę w pierwszym poście ten drugi sposób instalacji.
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 20:49:59) *
seba dostałeś pm'a?

jakiego pm'a?
rangiz
z dopingiem Lecha
seba
Cytat(rangiz @ Mar 21 2008, 21:28:03) *
z dopingiem Lecha

tak tak, wrzuciłem juz przerobionego na forum (niech inni tez skorzystają), parę posów wcześniej. Można pakować do gry
rangiz
Super, dzieki.
Dawidek098
A ja sie pozwole spytac:P Bo tak : Gram lige mistrzow Wisla Krakow i gdy wgram te przyspiewki do dalej bede mogl grac kariere czy od nowa musze zaczynac?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.