Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa Patch 2008 Vol. 2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
__SaNd1__
czekamy na OF-a i koleyny update a seba scoreboard jest fainy nie ma sensu zeby sie zmienial zostaw go tak jak jest tongue.gif smile.gif rolleyes.gif
seba
CYTAT(krzysiek7 @ wto, 27 maj 2008 - 10:14) *
mozna poprawic kolory kibicow ? Np. gram Odra Opole i Kibice sa Bialo-Niebiescy a powinni byc Niebiesko-Czerwoni...mysle ze w klilku druzynach tak jest....jesli sie d ato poprawic bylo by tez fajnie

Czekałem, az ktos to wychwyci smile.gif

To jest troszkę skomplikowana sprawa. Sloty flag, dopingu i barw kibiców oparte są na jednym pliku, który trzeba hex edytować. Te zabiegi w pes 2008 są bardzo delikatne. Podany kolor kibiców w nieodpowieniej kolejności albo odcieniu i sypią się flagi albo przyśpiewki. Starałem się żeby w barwach (można dać tylko dwie) zwasze występowały barwy klubowe. W klubach trójkolorowych musiałem wybrać dwie barwy, niezawsze podane w prawidłowej kolejności. Na przykład Legii, która zielono biało czerwone, musiałm zostawić biało zielone i to właśnie w takiej kolejności, bo jak dawalem inny niż biały kololr jako pierwszy to flagi Legii wskaiwały na inny slot. Podobnie było np z Arką, której musiałem dać niebiesko zólłte, zamiast zolto niebieskich. Tak samo Motoroiwi chciałem dać zołto białe. albo zólto niebieskie, niestety musiałem wstawic niebiesko zołte, zeby flagi nie uciekły na inny slot. Z kiloma zespołami mialem podobne problemy. ale w kazdym przypadku udało mi sie przyporzadkować prawidłowe barwy, tylko moze nie zawsze w odpowiedniej kolejnosci.
Wyjatkiem jest Odra (sorry Opole). Naprawdę starałem się dać odrze odpowiednie barwy kibiców, ale nic opróćz bieli nie wchodzło mi na pierwszy kolor bez uszczerbku dla flag i przyspiewek i Opole jest bodajże jednym klubem polskim które ma nieodpowiednie barwy kibiców.To wszystko oczywiście da się poprawić, tylko trzeba zmienić sloty flag, niektórym zespołom. Zajmę się tym jak skończę z ofem. Na pocieszenie powiem, że wg mnie Odra dostała jeden z najlepszych dopingów pod względem jakości wśród wszystkich polskich klubów.
damianLBN
CYTAT(__SaNd1__ @ wto, 27 maj 2008 - 10:39) *
czekamy na OF-a i koleyny update a seba scoreboard jest fainy nie ma sensu zeby sie zmienial zostaw go tak jak jest tongue.gif smile.gif rolleyes.gif

mi sie tez podoba
cezus
Poprzekręcane numery zawodników(np Paulista w Wiśle z nr1:) to wina OF czy może powinienem od nowa na czystą grę instalować? Proszę o odpowiedź

Pzdr
krzysiek7
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 10:49) *
Czekałem, az ktos to wychwyci smile.gif

To jest troszkę skomplikowana sprawa. Sloty flag, dopingu i barw kibiców oparte są na jednym pliku, który trzeba hex edytować. Te zabiegi w pes 2008 są bardzo delikatne. Podany kolor kibiców w nieodpowieniej kolejności albo odcieniu i sypią się flagi albo przyśpiewki. Starałem się żeby w barwach (można dać tylko dwie) zwasze występowały barwy klubowe. W klubach trójkolorowych musiałem wybrać dwie barwy, niezawsze podane w prawidłowej kolejności. Na przykład Legii, która zielono biało czerwone, musiałm zostawić biało zielone i to właśnie w takiej kolejności, bo jak dawalem inny niż biały kololr jako pierwszy to flagi Legii wskaiwały na inny slot. Podobnie było np z Arką, której musiałem dać niebiesko zólłte, zamiast zolto niebieskich. Tak samo Motoroiwi chciałem dać zołto białe. albo zólto niebieskie, niestety musiałem wstawic niebiesko zołte, zeby flagi nie uciekły na inny slot. Z kiloma zespołami mialem podobne problemy. ale w kazdym przypadku udało mi sie przyporzadkować prawidłowe barwy, tylko moze nie zawsze w odpowiedniej kolejnosci.
Wyjatkiem jest Odra (sorry Opole). Naprawdę starałem się dać odrze odpowiednie barwy kibiców, ale nic opróćz bieli nie wchodzło mi na pierwszy kolor bez uszczerbku dla flag i przyspiewek i Opole jest bodajże jednym klubem polskim które ma nieodpowiednie barwy kibiców.To wszystko oczywiście da się poprawić, tylko trzeba zmienić sloty flag, niektórym zespołom. Zajmę się tym jak skończę z ofem. Na pocieszenie powiem, że wg mnie Odra dostała jeden z najlepszych dopingów pod względem jakości wśród wszystkich polskich klubów.

a no ok nie ma sprawy, wykonales (tak jak wszyscy inny) kawal dobrej roboty!! Patcha z Druga Liga jeszcze nie bylo w Pesie, zawsze se robilem Odre sam ale teraz moge grac przeciwko Motorwi, Slasku, Gieksie itd !!!
Co do przyspiewek to naszczescie mam same dobrej jakosci Odry ^^ Na 4 Share wstawilem te ktore mi sie najbardziej podobaly...jak chcesz moge jeszcze wstawic przyspiewki Polski tez zrobilem w calkiem niezlej jakosci....kibicie spiewaja hymn polski...gramy u siebie...itd moge wrzocic na 4 Share
aha no i wiem ze za kazdym razem to pisze biggrin.gif ale do szczescia mi naprawde brakuja tylko jeszcze Kitsy Odry ^^
seba
CYTAT(cezus @ wto, 27 maj 2008 - 11:25) *
Poprzekręcane numery zawodników(np Paulista w Wiśle z nr1:) to wina OF czy może powinienem od nowa na czystą grę instalować? Proszę o odpowiedź

Pzdr

Wina ofa.
Numery OE juz poprawiłem. Popołudniu ustawię jeszcze 2 ligę i wrzucę update ofa z poprawnymi numerami całej OE i tych klubów 2 ligi których numery graczy znajdę na stronach klubowych.
damianLBN
A formacje?Bo u mnie to porozpierdalani sa wszedzie napastnik w ataku itd.Motor poprawilem ale na rescie sie nie znam.
Moze to tylko ja tak mam,bo nie widze zeby inni o tym pisali?
seba
CYTAT(krzysiek7 @ wto, 27 maj 2008 - 12:28) *
a no ok nie ma sprawy, wykonales (tak jak wszyscy inny) kawal dobrej roboty!! Patcha z Druga Liga jeszcze nie bylo w Pesie, zawsze se robilem Odre sam ale teraz moge grac przeciwko Motorwi, Slasku, Gieksie itd !!!
Co do przyspiewek to naszczescie mam same dobrej jakosci Odry ^^ Na 4 Share wstawilem te ktore mi sie najbardziej podobaly...jak chcesz moge jeszcze wstawic przyspiewki Polski tez zrobilem w calkiem niezlej jakosci....kibicie spiewaja hymn polski...gramy u siebie...itd moge wrzocic na 4 Share
aha no i wiem ze za kazdym razem to pisze biggrin.gif ale do szczescia mi naprawde brakuja tylko jeszcze Kitsy Odry ^^

Nie ma sprawy. Wrzucajcie materiał z dopingiem. Jesłi będzie lepszy od tego co jest to od razu zrobię update.

Ps
Jeśłi ktos ma przyśpiewki Podbeskidzie dobrej jakości to tez prosiłbym o linki.
seba
CYTAT(damianLBN @ wto, 27 maj 2008 - 12:39) *
A formacje?Bo u mnie to porozpierdalani sa wszedzie napastnik w ataku itd.Motor poprawilem ale na rescie sie nie znam.
Moze to tylko ja tak mam,bo nie widze zeby inni o tym pisali?

Nie no jasne, że wszystkie sypnięte formacje też poprawię.
Ale jeśłi masz napastnika w ataku itd (tak jak piszesz) to myślę że może tak zostać biggrin.gif biggrin.gif
krzysiek7
http://www.4shared.com/file/49100305/f9585...rzyspiewki.html

ok oto link przyspiewek wlasnie uploadowalem ^^ nie wiem czy jest o wiele lepszy ale posluchaj i sam zadecyduj =)

aha chcial bym jeszcze wiedziec jakie sloty ma Polska?
__SaNd1__
czekamy na OF biggrin.gif
damianLBN
Napastnika na bramce chcialem napisac laugh.gif
seba
CYTAT(damianLBN @ wto, 27 maj 2008 - 12:58) *
Napastnika na bramce chcialem napisac laugh.gif

No domyślam się smile.gif
Dziś jeszcze te bugi znikną.
damianLBN
co to za śmieszny doping ma Pelikan?Takie dziwne instrumenty jakby jakies tamburyno:D
ScOuT
CYTAT(damianLBN @ wto, 27 maj 2008 - 12:13) *
co to za śmieszny doping ma Pelikan?Takie dziwne instrumenty jakby jakies tamburyno:D

Tez zauwazylem... biggrin.gif Da sie zrobic aby przyspiewki nie byly pomieszane ? Bo gram np. mecz Slask - Arka i slysze "Jestesmy z Wami Polacy jestesmy z Wami"... wacko.gif
seba
Niestety lepszego materiału dla Pelikana nie znalazłem (faktycznie jedna przyśpiewka brzmi prawie jak kapela czerniakowska smile.gif - żarcik).
A poważnie, przyśpiewki Pelkana, Tura Turek, Podbeskidzia byłby w pierwszej kolejce do update - pod warunkiem, że znajdzie się lepszy materiał.

Teraz sprawa rzekomego pomieszania przyśpiewek o czym pisał scout.
Przyśpiewki nie są w żadnym wypadku pomieszane|!!
Jeśłi komuś się przytrafi sporadyczny błąd z dopingiem, to może być tylko błąd gry (mi tez się to raz trafiło). Ale jeśłi komuś przyśpiewki mieszają się regularnie to znaczy że coś się spieprzyło podczas ściągania albo instalacji.
pazi
Seba nie zmieniaj scoreboardu smile.gif Jest świetny, jeśli już to popraw tylko ten element, żeby herb nie zasłaniał czasu, a tak to bomba smile.gif
WKS
Jeszcze cos powiem o OF-ie i w Polskiej rep. Błaszczykowski gra na Prawej stronie a Krzyniu na lewej w grze jest odwrotnie i numery dla Polaków
WKS
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 12:34) *
Wina ofa.
Numery OE juz poprawiłem. Popołudniu ustawię jeszcze 2 ligę i wrzucę update ofa z poprawnymi numerami całej OE i tych klubów 2 ligi których numery graczy znajdę na stronach klubowych.

Tzn ze jest mozliwosc ze wydasz dzisiaj update ?

Edit: Sory ze post pod postem
seba
CYTAT(WKS&RKS @ wto, 27 maj 2008 - 16:47) *
Tzn ze jest mozliwosc ze wydasz dzisiaj update ?

Edit: Sory ze post pod postem

Pisałem że wydam dzisiaj to wydam dzisiaj. Wydam go jeszcze szybciej jak wpiszesz mi nr reprezentantow Polski o ktorych pisałeś.
__SaNd1__
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 18:02) *
Pisałem że wydam dzisiaj to wydam dzisiaj. Wydam go jeszcze szybciej jak wpiszesz mi nr reprezentantow Polski o ktorych pisałeś.

czekamy na OF a jakiesz graficzne elementy czy juz bedzie czyli to s tym of-em to juz bedzie aktualna wersja OE v 2 ?biggrin.gif
seba
CYTAT(__SaNd1__ @ wto, 27 maj 2008 - 17:10) *
czekamy na OF a jakiesz graficzne elementy czy juz bedzie czyli to s tym of-em to juz bedzie aktualna wersja OE v 2 ?biggrin.gif

O grafice wiem ze mam poprawic numery wyniku w dolnym pasku, podniesc home flag w soreboardzie i zmienic pada z xbox na ps2 - jak jeszcze coś to pisać. Bedzie to zrobione pozniej, bo najpierw OF.
WKS
1 Boruc
6Bąk
14Żewkłakow
13Wasilewski
3Bronowicki
16Błaszczykowski
18Lewandowski
5Dudka
8Krzynówek
9Zurawski
7Smolarek
12Kuszczak
4Golański
2Jop
25Wawrzyniak
23Majewski
10Garguła
15Łobodziński
21Goliński
19Murawski
11Matusiak
21Zahorski
22Fabiański
?Roger
24Kokoszka
15Pazdan
Janczyka nie widziałem ale Saganowski pojechał i gra z numerem 26
Numery sa aktualne z wczorajszego meczu
Badyl13
Seba, a mógłbyś wprowadzić fix dla rozdzielczości panoramicznych do scoreborada. Z tego co wiem, ogranicza się to tylko do zmiany współrzędnych, dałbyś radę uruchomić grę w rozdziałce 1440x900, i dopasować scoreboard?
seba
CYTAT(Badyl13 @ wto, 27 maj 2008 - 17:29) *
Seba, a mógłbyś wprowadzić fix dla rozdzielczości panoramicznych do scoreborada. Z tego co wiem, ogranicza się to tylko do zmiany współrzędnych, dałbyś radę uruchomić grę w rozdziałce 1440x900, i dopasować scoreboard?

Nie dam rady uruchomic gry w takiej rozdziałce. Max w jakiej moge uruchomić to 1366x768
seba
Update ofa gotowe do pobrania - 1 str.
__SaNd1__
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 18:20) *
O grafice wiem ze mam poprawic numery wyniku w dolnym pasku, podniesc home flag w soreboardzie i zmienic pada z xbox na ps2 - jak jeszcze coś to pisać. Bedzie to zrobione pozniej, bo najpierw OF.

a kiedy morzemy sie spodziewac tego rolleyes.gif
seba
CYTAT(__SaNd1__ @ wto, 27 maj 2008 - 18:12) *
a kiedy morzemy sie spodziewac tego rolleyes.gif

a chuj wie smile.gif
cialo7
Jeśli mogę spytać, jakie przyśpiewki ma Hetman Zamość?
seba
CYTAT(cialo7 @ wto, 27 maj 2008 - 18:18) *
Jeśli mogę spytać, jakie przyśpiewki ma Hetman Zamość?

Łady Biłgoraj - zaczynacie mie wkurwiac
WKS
No nareszcie moge zaczac normalnie grac gratulacje za poprawke
__SaNd1__
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 19:18) *
a chuj wie smile.gif

rolleyes.gif nic nie zrozumialem biggrin.gif
kksm
To daj nowego linka na pierwszej stronie z tą poprawką bo coś nie widze. Chyba ze jest to zedytowany stary link do ofa.
tomaj
W nowym OF'ie znalazlem dosc razacy blad mianowicie Jagiellonia ma swoj herb oraz stroje ale ma nazwe Groclin. Dodatkowo znalazlem u graczy pierwszoligowych bledy w ustawieniu ich pozycji. Podam 2 przyklady z Lecha - w grze Djurdjevic jest ustawiony na prawej stronie a gra na lewej, Zajac taksamo tylko on akurat powinien byc na prawej a nie lewej.

Z poprawieniem taj nazwy jest mały problem, gdyz druzyny OE są w miejscu ligi francuskiej i nie mozna edytowac ich nazw. Jak to mozna zmienic??

Mam jeszcze takie pytanko czy jest jakis program do edycji OF'a?
seba
CYTAT(tomaj @ wto, 27 maj 2008 - 19:58) *
W nowym OF'ie znalazlem dosc razacy blad mianowicie Jagiellonia ma swoj herb oraz stroje ale ma nazwe Groclin. Dodatkowo znalazlem u graczy pierwszoligowych bledy w ustawieniu ich pozycji. Podam 2 przyklady z Lecha - w grze Djurdjevic jest ustawiony na prawej stronie a gra na lewej, Zajac taksamo tylko on akurat powinien byc na prawej a nie lewej.

Z poprawieniem taj nazwy jest mały problem, gdyz druzyny OE są w miejscu ligi francuskiej i nie mozna edytowac ich nazw. Jak to mozna zmienic??

Mam jeszcze takie pytanko czy jest jakis program do edycji OF'a?

Słuszna uwaga. Jaga juz poprawiona. Zająca przesunąłem na prawo, Bandrowskiego na lewo, a Djurdjevic był i jest na lewej.
UPDATE OF z poprawkami juz można pobierać.
__SaNd1__
teraz wszystko w porzadku czekamy na updeit s scoreboardem za logosa tam co mowilesz i te wynik co nie jest jak potrzebny i juz patch bedzie na 100 % wink.gif
tomaj
Nie chce być zbyt upierdliwy ale przy zmienianiu składu reprezentacji Polski zaóważyłem, że nadal kilku graczy sie powterza (m. in.: Łobodziński, Murawski, Majewski)

Dzięki Seba za szybkie poprawienie nazwy dla Jagielloni oraz za zmiany w Lechu.

Ponawiam pytanie czy jest jakis program do edycji OF'a.
pazi
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 17:38) *
Nie dam rady uruchomic gry w takiej rozdziałce. Max w jakiej moge uruchomić to 1366x768

Jakbyś napisał mały tutorial co muszę zrobić, żeby dostosować scoreboard do wysokiej rozdzielczości to mógłbym to zrobić za Ciebie, jeśli Ty nie możesz ustawić wyższej rozdzielczości
seba
CYTAT(tomaj @ wto, 27 maj 2008 - 22:07) *
Nie chce być zbyt upierdliwy ale przy zmienianiu składu reprezentacji Polski zaóważyłem, że nadal kilku graczy sie powterza (m. in.: Łobodziński, Murawski, Majewski)

Dzięki Seba za szybkie poprawienie nazwy dla Jagielloni oraz za zmiany w Lechu.

Ponawiam pytanie czy jest jakis program do edycji OF'a.

Jak to się powtarzają??
Sprawdzam po raz enty skład Polski i żaden gracz się nie powtarza, no chyba że czegoś nie ogarniam w twoim wywodzie?

Edytory ofa:
Arg edytor, Pro Evo Editor
tomaj
CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 22:27) *
Jak to się powtarzają??
Sprawdzam po raz enty skład Polski i żaden gracz się nie powtarza, no chyba że czegoś nie ogarniam w twoim wywodzie?

Wchodząc w opcje rejestruj zawodnika i chcąc zmienic skład reprezentacji zauważyłem, że Łobodziński jest w składzie Polski jak i jest do wybrania co oznacza, że w składzie mógłbym mieć dwóch Łobodzińskich.

CYTAT(seba @ wto, 27 maj 2008 - 22:27) *
Edytory ofa:
Arg edytor, Pro Evo Editor

Dzięki
Rivaldinho
Panowie, świetna robota-patch jest naprawde dobry mimo kilku detali które ewidentnie można pominąć.

Jest to czego każdy patch potrzebuje, a zarazem klimat. Mimo dość słabego sprzętu mam jakąś tam wydajność przy grze i widze "conieco". Począwszy od bardzo fajnego scoreboard`a po ładne murawy wszystko daje radę.

Uważam że ma co sie do niczego czepiać, a wszyscy którzy mają chorobę na punkcie przyśpiewek powinni sobie wyłączyć dźwięk w pesie i odpalić winampa lub jakieś hi-fi. Zawracacie dla autorów w głowie niektórymi wymogami. Wiadomo niektóre rzeczy da się poprawić, ulepszyć i usprawnić-ale forumowicze i tak włożyli niesamowity trud bowiem stworzenie jakiegokolwiek patcha jest robotą konkretną.

Dziękówa autorom, piwo sie należy za robociznę.
Badyl13
CYTAT(pazi @ wto, 27 maj 2008 - 22:13) *
Jakbyś napisał mały tutorial co muszę zrobić, żeby dostosować scoreboard do wysokiej rozdzielczości to mógłbym to zrobić za Ciebie, jeśli Ty nie możesz ustawić wyższej rozdzielczości

Chyba aspect ratio rozdziałki 1366x768 jest takie samo jak 1440x900, więc jeśli dopasujesz do tej rozdzielczości, powinno działać z innymi paronamicznymi. Sporo osób ma ostatnio panoramiczne monitory, i z pewnością taki mały fixik by te osoby ucieszył
prem71
witam panowie. też miałem problem z scoreboardem w wersji patcha 1.0, żeby go dopasować do rozdziałki panoramicznej trzeba podmienić kilka plików w cv_0, to znaczy unnamed_728.bin, unnamed_863.bin, unnamed_864.bin i unnamed_866.bin. mogę je gdzieś wrzucić jak chcecie rolleyes.gif powiedzcie mi tylko jak pobrać tego nowego patcha, jest jakiś link gdzie są wzystkie części, czy muszę wszystko ściągać osobno? i czy nie popsuje mi on pesa, bo mam już wgrzne sporo dodatków których nie chciałbym się pozbywać
pazi
CYTAT(prem71 @ śro, 28 maj 2008 - 11:01) *
witam panowie. też miałem problem z scoreboardem w wersji patcha 1.0, żeby go dopasować do rozdziałki panoramicznej trzeba podmienić kilka plików w cv_0, to znaczy unnamed_728.bin, unnamed_863.bin, unnamed_864.bin i unnamed_866.bin. mogę je gdzieś wrzucić jak chcecie rolleyes.gif powiedzcie mi tylko jak pobrać tego nowego patcha, jest jakiś link gdzie są wzystkie części, czy muszę wszystko ściągać osobno? i czy nie popsuje mi on pesa, bo mam już wgrzne sporo dodatków których nie chciałbym się pozbywać

Musisz pobrać wszystkie party... PESa nie popsuje, bo dodatki umieszczasz w kitserverze, zawsze możesz zrobić kopie swoich plików...

PS. Wrzuć te pliki jak możesz smile.gif
seba
Poprawiłem scroeboard - herb druzyny juz nie przesłania czasu meczu. Zmieniłem tez wygląd pada z xbox na ps3.
Poprawię jeszcze ostrość cyferek wyniku i po południu wstawię update graficzny z tymi zmianami.
__SaNd1__
CYTAT(seba @ śro, 28 maj 2008 - 13:32) *
Poprawiłem scroeboard - herb druzyny juz nie przesłania czasu meczu. Zmieniłem tez wygląd pada z xbox na ps3.
Poprawię jeszcze ostrość cyferek wyniku i po południu wstawię update graficzny z tymi zmianami.

brawo seba wkoncu juz sobie pogram OEP v 2 w porzadkowej wersii wink.gif rolleyes.gif
WKS
no teraz sie zacznie cipanie ze zadko kto na forum bedzie wchodził biggrin.gif
Veit
Polska gra chyba teraz taktyką 4-5-1 bez Rogera
Smolarek też gra na pomocy na skrzydle biggrin.gif dajcie mu tam, pozycje biggrin.gif
Ale gra chodzi o wiele szybciej po ulepszeniach biggrin.gif

Jak się zmienia formacji te strzałki biggrin.gif bo nie mogę znaleźć, wiecie o co mi chodzi?
seba
UPDATE graficzny wstawiony na 1 str (edytowany link)
- zmiana wyglądu pada na ps3
- poprawienie jakości cyfer w wynikach i w zegarze
- poprawiony bug flag home przysłaniającej zegar na scoreboardzie
- zmina kursora piłki na radarze

Sprawdzac czy poprawki działają.
__SaNd1__
mi dziala smile.gif dzieki
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.