Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa Patch 2008 Vol. 2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
__SaNd1__
seba kiedy bedzie update OE patcha v 2 ? rolleyes.gif
tomaj
Siema.
Jestem nowym uzytkownikiem tego forum (predzej je tylko przegladalem) i jest mi troche glupio pisac o bledach. Co prawda wymienione bledy mozna poprawic samemu, ale i tak je wymienie.

- to co sie chyba najczesciej pojawia to numery (o ile zly numer nie jest moze zbyt razacym bledem to do kucza to , gdy np. jak w zaglebiu sosnowiec bramkarz ma nr 9 a napastnik 1 - tym napastnikiem byl chyba dobrze znany fanom polskiej pilki Olszar)
- zle ustawione pozycji wielu graczy (conajmniej ja odnioslem takie wrazenie) - jest to szczegolnie widoczne gdy np. Djurdjevic (Lech Poznań) jest ustawiony jako prawy borońca, gdy w rzeczywistosci gra na lewej stronie
- przy ustawianiu skladu reprezentacji znalazlem kilku powtarzajacych sie zawodnikow, np. Matusiak (o ile dobrze pamietam)

Mimo wszystko twierdze, ze ten patch jest naprawde swietnie wykonany

Mam jeszcze maly problem ze stadionami. Mianowicie patcha zainstalowalem na "czysta" wersje PES'a bez zadnych dodatkow. Ale podczas meczu stadiony sa pokazane jako czarne tla. Ale tylko same stadiony. reszta tzn. boisko, kibice, bandy i flaki jest ok. Jak sobie z tym mam poradzic???
Dodam jeszcze tylko ze PES zawsze chodzil mi na max detali.
__SaNd1__
CYTAT(__SaNd1__ @ pon, 26 maj 2008 - 11:27) *
seba kiedy bedzie update OE patcha v 2 ? rolleyes.gif
czarekb
czytam te wasze uwagi i jestem zdumiony. gdy ja wydawałem OE patch wszystkie numery były przyporządkowane zgodnie z rzeczywistością. Osobiście dostałem zapewnienie, że nikt nic nie ruszał przy statsach, a jednak nie.
nie ja tworzyłem drugą ligę i też mam do niej wiele zastrzeżeń. Już ja się postaram aby w update nie było takich bugów.
krzychu117
oe nikt nie ruszał sam żeś ją edytował i wtedy poleciały numery czarek hehehehehe
czarekb
CYTAT(krzychu117 @ pon, 26 maj 2008 - 13:26) *
oe nikt nie ruszał sam żeś ją edytował i wtedy poleciały numery czarek hehehehehe

chyba cię pogieło ?!? powiedźcie ludzie mu jakie numery mieli zawodnicy Zagłębia Sosnowiec w moim ofie.
Kopyl miał 77 itd... to są rzeczywiste numry
Veit
Proponuje zrobić zamiast GER ligi rożne drożyny np Lokomotyw Moskwa ,CSK Moskwa ,Austria Wiedeń, SpartaPrag i tak dalej.
Mi zwalnia na 2 rdzeniowym procku ;/
A oprawę graficzną nie lepiej zrobić neutralną?
__SaNd1__
CYTAT(Veit @ pon, 26 maj 2008 - 14:54) *
Proponuje zrobić zamiast GER ligi rożne drożyny np Lokomotyw Moskwa ,CSK Moskwa ,Austria Wiedeń, SpartaPrag i tak dalej.
Mi zwalnia na 2 rdzeniowym procku ;/
A oprawę graficzną nie lepiej zrobić neutralną?

po co ci te slabe zespoly bundesliga jest lepsza i dobrze ze je zrobili patch perfect czekamy updeita bugow i na sklady w OE przynajmiej i 2 ligi smile.gif tongue.gif rolleyes.gif
Veit
bundesliga jest bardzo głupia nie lobie jej (niektórzy np wolą francuską ja nie )
Przyśpiewki są z gwizdami bardzo słabe są ogólnie nie wyrażane słabiutko i gra na prawdę zwalnia:(
Błędy w formacji są w całej 2 lidze:(
Janczyk jest przepakowany.
Ale i tak fajny patch
krzychu117
A czy ja mówie ,że nie są? Czarek tak jest ,że przy dodwaniu zawodników wszystko leci:D. Update składów dopiero na jutro po meczu Górnika Łęczna który będzie dzisaj biorę sie do roboty.

kostek
Mógłby ktoś udostępnić sam Option File z tego patcha?
Chętnie luknę na staty.
kksm
Ja proponowałbym wydać patcha z Ligą polską zawierającą 1, 2, 3 i cztery 4 ligi. To by był patch. Moim zdaniem to coś fajnego pykac sobie polskimi ligami w tym nawet 4. Sam mógłbym się zając praca nad tym patchem ale to w okresie wakacyjnym oczywiście za zgodą autorów tej wersji bo patch by bazowal na ich dziele.
__SaNd1__
chyba dzisjaj nie bedzie update sad.gif
brtek00
ELO ZIOMY JAK JUZ JEST STAL STALOWA WOLA TO PROSIL BYM ABYSCIE ZROBILI STAL SANOK PLZ BEDE WDZIECZNY BO JA NIE UMIEM TEGO ROBIC sad.gif A MIESZKAM W SANOKU tak bardzo bym chcial pograc moja druzyna tongue.gif
damianLBN
Co to jest walaczam sklad Motoru a tam Popławski w bramce(napastnik) reszta zawodnikow tez porozpierdalana tam gdzie byc nie powninni.Mam nadzieje ze szybko to bedzie poprawione.

brtek00
STAL SANOCKA EOE EOE EOE ZRUBCIE STAL SANOK PLZ ZIOMY!!
krzychu117
Może jeszcze Stal Zemborzyce:DDDDDDDDDD. Nie ziomuś nie da rady:P.
damianLBN
Stal Sanok?eee nie lepiej Koziołek Lbn? tongue.gif

A co do patha to po zagraniu dwóch meczy jest naprawde zajebisty wielki dzieki dla Seby,Krzycha117 i wszystkich innych.Jedyne co mi sie nie podoba to zkłady drużyn ale to niebawem PEWNIE bedzie poprawione.Przyśpiewki kibiców wykonane dosłownie ZAJEBIŚCIE.
__SaNd1__
CYTAT(damianLBN @ pon, 26 maj 2008 - 18:34) *
Stal Sanok?eee nie lepiej Koziołek Lbn? tongue.gif

A co do patha to po zagraniu dwóch meczy jest naprawde zajebisty wielki dzieki dla Seby,Krzycha117 i wszystkich innych.Jedyne co mi sie nie podoba to zkłady drużyn ale to niebawem PEWNIE bedzie poprawione.Przyśpiewki kibiców wykonane dosłownie ZAJEBIŚCIE.

i ta pomarancowa kartka ale seba mowil ze juz poprawiona updeit skladow smile.gif rolleyes.gif tongue.gif
krzychu117
Kłótnia z Sebą spowodowała koniec prac moich w patchu. Przy ustawianiu natrafiłem na masę błędów z pozycjami itp. Powiedziałem mu to no i kłótnia. Życzę wam wszystkich dokończenia patcha. I update składów.
WKS
No i super ciekawe kto sie teraz tego podejmie ;(
__SaNd1__
CYTAT(krzychu117 @ pon, 26 maj 2008 - 18:51) *
Kłótnia z Sebą spowodowała koniec prac moich w patchu. Przy ustawianiu natrafiłem na masę błędów z pozycjami itp. Powiedziałem mu to no i kłótnia. Życzę wam wszystkich dokończenia patcha. I update składów.

sad.gif sad.gif sad.gif
Swiezak
ludzie czego wy sie wszyscy czepiacie większość z tych szyderców nie potrafi nawet dobrze zainstalować winampa, a skoro wam sie nie podoba ten patch to ściągnijcie sobie jakiś inny i wrzucie na luz, bo chłopaki zrobili kawał dobrej roboty. Większość ludzi ma w dupie za przeproszeniem najnowszą odsłonę PES-a, a gdy ktoś już coś zrobi to wy potraficie tylko krytykować. Po za tym patch ma sporo błędów wynikających z ciągłego poganiania patchmakerów. Ja jestem bardzo zadowolony większość rzeczy które mnie raziły sam sobie poprawiłem i teraz rozkoszuje sie grą .

Dzieki seba i panowie za najlepszego patcha który na pewno długo zagości na moim komputerze.

good job rolleyes.gif
krzychu117
Pewnie sie Seba podejmie...

edit.

Co do tego poganiania to duża racja. Wydanie tak dużego patcha tak szybko to już majstersztyk Seby. Seba zrobił najwięcej najbardziej sie napracował i pewnie nie jedną nockę zerwał. A co do robienia patcha to lekka satysfakcja ,że się uczestniczy w czymś wielkim. No i możliwość testowania drużyn przed premierą to też jest coś ;-). Pozdrawiam

edit. 2

Przyznam ,że po usłyszeniu przyśpiewek od Seby też byłem pod dużym wrażeniem.

,,Żółto Biało Niebiescy..."

edit. 3

A panowie z Lublina nie byli pod wrażeniem flag?? Flagi Motoru to już jest kwiatuszek na torcie. Piękna robota chyba przyznacie racje?? Szczególnie Śląsk i Motor.
Veit
Ja by była 4 liga to by były Kaliskie drużyny: Calisia Kalisz i w ty sezonie awansuje do 4 Prosna Kalisz biggrin.gif
Youbo
Daj spokój już z tą 4 ligą, chłopaki i tak wykonali kawałek dobrej roboty. Dzięki ze ten Patch wink.gif
kksm
CZemu daj spokój. Ja chętnie w czasie wakacji wykonam patch z tymi niższymi ligami. Ja tez jestem z Kalisza i nawet gram w KKS Kalisz ale juniorach.
ScOuT
Dlaczego z druzyn 3 ligi sa jakies malo znane ? Nie lepiej dac z czolowki jak np. GKP Gorzów Wlkp., Raków Częstochowa, Miedź Legnica ?
WKS
Raków masz biggrin.gif
__SaNd1__
seba bedzie updeit dzisijai
mafioso
Magicznie Ci go wyczaruję - http://www.4shared.com/file/49010244/1dcd359f/kitserver.html
kksm
Jest na stronie nr 1.
seba
Jest na pierwszej stronie malutki update ofa i większy graficzny. Wagowo całosc nie przekracza 2 mb.
Jeśli chodzi o grafikę to porawiłem większoścć wymienianych niedociągnięć, przede wszystkim te, które mi tez przeszkadzały.
W ofie zdążyłem poprawic tylko angielskie nazwy repr. narodowych.
W tej chwili odstawiam grafike na bok i od nowa zajmę sie ofem.
Większość błędów ofa o których pisaliście wynika z przestawienia przeze mnie lig, tzn. OE za francuską i 2 ligi w Others A.
Ponieważ of był przygotowany przed tym przesunięciem, troche rzeczy sie posypało i jednocześnie umknęło mojej uwadze.
Wszystko będzie niedlugo poprawione.
__SaNd1__
CYTAT(seba @ pon, 26 maj 2008 - 21:01) *
Jest na pierwszej stronie malutki update ofa i większy graficzny. Wagowo całosc nie przekracza 2 mb.
Jeśli chodzi o grafikę to porawiłem większoścć wymienianych niedociągnięć, przede wszystkim te, które mi tez przeszkadzały.
W ofie zdążyłem poprawic tylko angielskie nazwy repr. narodowych.
W tej chwili odstawiam grafike na bok i od nowa zajmę sie ofem.
Większość błędów ofa o których pisaliście wynika z przestawienia przeze mnie lig, tzn. OE za francuską i 2 ligi w Others A.
Ponieważ of był przygotowany przed tym przesunięciem, troche rzeczy sie posypało i jednocześnie umknęło mojej uwadze.
Wszystko będzie niedlugo poprawione.

a seba kiedy morzemy sie spodziewac aktualnego OF-a smile.gif
seba
CYTAT(__SaNd1__ @ pon, 26 maj 2008 - 20:31) *
a seba kiedy morzemy sie spodziewac aktualnego OF-a smile.gif

Niedługo i nie pytajcie o konkretny termin. Naprawdę nie potrwa to długo.
__SaNd1__
CYTAT(seba @ pon, 26 maj 2008 - 21:39) *
Niedługo i nie pytajcie o konkretny termin. Naprawdę nie potrwa to długo.

ok smile.gif
WKS
Nie wiem, albo ty po tej poprawce (raczej) zrobiłes ze gra stała sie plyniejsza i nie strzelam ja zadziak 1 gola w meczy tylko jak chodzi płynie własnie rozgromiłem zespół 3:0 biggrin.gif Dzieki licze na kolejne super poprawki
__SaNd1__
CYTAT(WKS&RKS @ pon, 26 maj 2008 - 21:47) *
Nie wiem, albo ty po tej poprawce (raczej) zrobiłes ze gra stała sie plyniejsza i nie strzelam ja zadziak 1 gola w meczy tylko jak chodzi płynie własnie rozgromiłem zespół 3:0 biggrin.gif Dzieki licze na kolejne super poprawki

gra sie normalnie ale ja poczekam na aktualnego OF-a z numerami i skladami w OE i 2 lidze smile.gif
krzysiek7
Patch super, mi tez sie wydaje ze stala sie plynniejsza u mnie :-P nie wiem dlaczego ale gra chula mi jak trzeba :-) ztym ze nadal czekam na kitsy Odry Opole ... kiedy mozna sie spodziewac ?
seba
Poprawiłem numery graczom całej OE. Zlikwidowałem też inne bugi (np. Lisowski x2 w Widzewie) i wstawiłem polskie znaki w nazwiskach graczy OE.
Jutro będę poprawiał numery graczy drugiej ligi i od razu prośba. Obejrzałem kilka stron Lechii i nigdzie nie ma podanych numerów graczy, jak ktos je zna to proszę tu zamieścić.
pazi
Seba zauważyłem jeden mały błąd po wgraniu update'u, cyfry w wyniku są postrzępione...

PS. Jak znajdziesz wolną chwile, to popraw ten scoreboard, o czym pisałem wczoraj, ale się tak nie pali - tylko przypominam smile.gif a dwa jeśli masz pliki zmieniające wygląd pada z XBOXa na DualShock'a to wrzuć przy następnej aktualizacji circle.gif triangle.gif square.gif x2.gif smile.gif

krzychu117
Faktycznie Górnik Łęczna jest mało znany:D. Flota która awansowała też. Ruch swego czasu był liderem ale zakończył sezon na drugim miejscu. Można by tak wymieniać.
ScOuT
Przydalaby sie Miedzianka tongue.gif Zamiast np. Floty
krzychu117
Przecież Flota Awansowała do nowej pierwszej ligi czyli obecnej 2. A miedzianka została w III czyli nowej II. hehehe
seba
CYTAT(pazi @ wto, 27 maj 2008 - 00:28) *
Seba zauważyłem jeden mały błąd po wgraniu update'u, cyfry w wyniku są postrzępione...

PS. Jak znajdziesz wolną chwile, to popraw ten scoreboard, o czym pisałem wczoraj, ale się tak nie pali - tylko przypominam smile.gif a dwa jeśli masz pliki zmieniające wygląd pada z XBOXa na DualShock'a to wrzuć przy następnej aktualizacji circle.gif triangle.gif square.gif x2.gif smile.gif

Z tym scoreboardem to myślę. żeby wogóle zmienić na canal+. Obecny jednoznacznie kojarzy się z Orange Ekstraklasą. Ktoś słusznie zauważył, że gramy przecież nie tylko lligą polską. Jak wiadomo w pes 2008 mamy do dyspozycji tylko jeden soreboard, więc powinien chyba być bardziej neutralny.
Na te numery wyniku nie zwróciłem uwagi, faktycznie są do poprawy.
NIe rozumiem czemu wam zależy tak na tym padzie, ale mogę go ostatecznie zmienić.
seba
CYTAT(ScOuT @ wto, 27 maj 2008 - 07:35) *
Przydalaby sie Miedzianka tongue.gif Zamiast np. Floty

Drużyny 3 ligi dodawałem dosyć dawno i o ich doborze decydowało aktualne miejsce w tabelach grup. Wtedy liderami były: Raków, Flota, Freskovita - Ruch i Łęczna. KSZO i Hetmana dodałem kkierując się subietktywnymi pobudkami regionalnymi biggrin.gif biggrin.gif.
Tak czy owak, do nastęnego powaznego updatu patcha (czyli do początku rundy jesiennej) kluby nie ulegną zmiania i naprawdę w tym temacie dyskusja jest zamknięta.
damianLBN
Ha strajk nauczycieli i wolne mam.Wy tesz?Co do flag Motoru Krzychu to mamy najlepsze,zajebiscie na niektórych stadionach wyglada "urdozilismy sie po to by kochac...Motor" jak jest taka dluga.Mam nadzieje ze seba tez masz dzisiaj wolne?
cezus
Panowie, poratujcie! Nie moge pobrać z linków na pierwszej stronie parta nr 7. Próbowałem kilkakrotnie w różnych przeglądarkach i menedzerach plików i ciągle błąd... Proszę o inny link tego nieszczęsnego archiwum

Pozdrawiam

---------------
edit: Już nieaktualne, za którymś razem zatargało się:) Dzięki za kawał patcha!
krzysiek7
mozna poprawic kolory kibicow ? Np. gram Odra Opole i Kibice sa Bialo-Niebiescy a powinni byc Niebiesko-Czerwoni...mysle ze w klilku druzynach tak jest....jesli sie d ato poprawic bylo by tez fajnie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.