__SaNd1__
May 28 2008, 17:18
teraz juz naprawde normalnie sie gra dzieki za patcha i gratulacie dla wszystkich tworcow tego projekta
Moze ktos wstawic jakiegos update z przyśpiewkami bo grajac mecz POLSKA - Niemcy slysze przyspiewki Lecha i legii. W kazdym innym meczu sa przyspiewki innych klubow. Z góry dziękuje
kurde ja rozumiem ze sa skomplikowane instalacje a instrukcje na 5 stron ale czy nie mozna normalnie skopiowac tego kitservera i KONAMI czy to takie trudne ?INSTALACJA na 4 linijki w nawet wiecej jest zawartosci napisane niz tej instrukcji
__SaNd1__
May 28 2008, 17:54
ja sobie wszystko s AFS Explorer zainstalowalem
Seba a masz jakies znajomosci (albo sam zrobiłbys) komentarz szpaka i szarana oczywscie nie musi wymawiac graczu 2 ligowych oczywscie nie dałoby sie

xD ale Polski i OE skombinował bys? bys dorzucił i bysmy sobie w EURO na naszych Pes-ach cisneli . dałoby rade ?
Kubbas
May 28 2008, 18:26
Nie gram w PES'a 08, ale chciałem napisać, że po przeczytaniu opisu patcha zrobiliście kupę ciekawych i trudnych do wykonania rzeczy. Szacunek za ciekawą robotę choć do mniej ciekawego PES'a.
CYTAT(matiz @ śro, 28 maj 2008 - 18:30)

Moze ktos wstawic jakiegos update z przyśpiewkami bo grajac mecz POLSKA - Niemcy slysze przyspiewki Lecha i legii. W kazdym innym meczu sa przyspiewki innych klubow. Z góry dziękuje
A ja grając mecz Polska - Niemcy słyszę przyśpiewki Polski i Niemiec i w każdym meczu mam prawidłowe przyśpiewki, więc kurwa jakiego update oczekujesz i od kogo?
Jedyny uzasadniony update w tym przypadku to update twojego mózgu.
Sorry trochę mnie poniosło, ale przyjmę każdą sensowną uwagę o patchu, ale niektórych bredni (takich jak ta wyżej) po prostu nie da się inaczej skomentować
WKS&RKS
Nie mam żadnych znajomości i nie będę się podejmował wykończenia komentu z fify dla pes 2008. Jakas grupa się tego podjęła i może kiedys skończą (pewnie tak samo jak Dorin brakujące kitsy to tego patcha). Pozdrawiam
__SaNd1__
May 28 2008, 18:42
CYTAT(seba @ śro, 28 maj 2008 - 20:37)

A ja grając mecz Polska - Niemcy słyszę przyśpiewki Polski i Niemiec i w każdym meczu mam prawidłowe przyśpiewki, więc kurwa jakiego update oczekujesz i od kogo?
Sorry trochę mnie poniosło, ale przyjmę każdą sensowną uwagę o patchu, ale niektórych bredni (takich jak ta wyżej) po prostu nie da się inaczej skomentować
WKS&RKS
Nie mam żadnych znajomości i nie będę się podejmował wykończenia komentu z fify dla pes 2008. Jakas grupa się tego podjęła i może kiedys skończą (pewnie tak samo jak Dorin brakujące kitsy to tego patcha). Pozdrawiam
seba kitsy ktore zrobiles som dobrze wykonane prynaimiej dla mnie
prem71
May 28 2008, 19:16
świetny patch, ekstra jakość, tylko przyśpiewki trochę zagłuszane przez szum stadionowy, nie wiem czy da radę to poprawić, jeśli tak to byłoby super. seba mógłbyś też podać które sloty odpowiadają polskim drużynom(chodzi o przyśpiewki) i jeśłi wiesz to też które z nich to drużyny z domyślnej Eredivisie(chciałbym sobie je zamienić)? z góry dzięki
CYTAT(seba @ śro, 28 maj 2008 - 19:37)

WKS&RKS
Sory ale po prostu nie wiem co zrobic zeby bylo ok. Musze przeinstalowywac?
Znalazłem pewien rażący błąd w drugim stroju (całym białym) Lecha Poznań. Mianowicie na samym środku koszulki z przodu jest umieszczony czarny numer piłkarza. Czy może to ktoś usunąć, ewentualnie napisać jak to można usunąć?
W dodatku nazwiska zawodników w przypadku Lecha są pod numerem na plecach a nie prawie, że na logo sponsora.
krzychu117
May 28 2008, 19:52
Stroje OE orginalne z pierwszej wersji........(chyba)
Badyl13
May 28 2008, 20:25
CYTAT(prem71 @ śro, 28 maj 2008 - 11:01)

witam panowie. też miałem problem z scoreboardem w wersji patcha 1.0, żeby go dopasować do rozdziałki panoramicznej trzeba podmienić kilka plików w cv_0, to znaczy unnamed_728.bin, unnamed_863.bin, unnamed_864.bin i unnamed_866.bin. mogę je gdzieś wrzucić jak chcecie

powiedzcie mi tylko jak pobrać tego nowego patcha, jest jakiś link gdzie są wzystkie części, czy muszę wszystko ściągać osobno? i czy nie popsuje mi on pesa, bo mam już wgrzne sporo dodatków których nie chciałbym się pozbywać
Byłbym wdzięczny jakbyś przerobił najnowszą wersję scoreboarda, w którym poprawili parę rzeczy, link do patcha z paroma updatami jest na pierwszej stronie. Proszę, zuploaduj te pliki, sam nie umiem poprawić niestety
prem71
May 28 2008, 21:02
CYTAT(Badyl13 @ śro, 28 maj 2008 - 21:29)

Byłbym wdzięczny jakbyś przerobił najnowszą wersję scoreboarda, w którym poprawili parę rzeczy, link do patcha z paroma updatami jest na pierwszej stronie. Proszę, zuploaduj te pliki, sam nie umiem poprawić niestety
to jest link do packa w którym są pliki do podmianki żeby naprawić scoreboard. dorzuciłem dwie pary bucików mojego autorstwa i fryzurę dla smolarka, mam nadzieję, że się spodobają;)
ps. czy ktoś mógłby mi powiedzieć które sloty odpowiadają za przyśpiewki w orange ekstraklasie i byłej eredivisie(2 liga)
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=26304
__SaNd1__
May 29 2008, 13:39
mam problem z samym pesem 2008 jak wchodze do mecza przy startowych 11 przed wczytywaniem gry w lewo w byalym jest logo KONAMI tak i przy powtorkach sytuaciah i na przerwie i po meczu do wychodzenia do glownym menu zamiast logo ekstraklasy tak jest tylko kiedy mam podloczony Internet Connection a jak jest wyloczone wszystko normalnie wie ktos jak zebym odsunel tego problema ? bede bardzo wdzieczny jak ktos mi pomorze
damianLBN
May 29 2008, 13:57
Moge rozpoczac ML?Chodzi mi o to ze jak beda poprawione jakies bledy albo kitsy to zapisze mi sie to w ML?
__SaNd1__
May 29 2008, 14:13
CYTAT(__SaNd1__ @ czw, 29 maj 2008 - 15:43)

mam problem z samym pesem 2008 jak wchodze do mecza przy startowych 11 przed wczytywaniem gry w lewo w byalym jest logo KONAMI tak i przy powtorkach sytuaciah i na przerwie i po meczu do wychodzenia do glownym menu zamiast logo ekstraklasy tak jest tylko kiedy mam podloczony Internet Connection a jak jest wyloczone wszystko normalnie wie ktos jak zebym odsunel tego problema ? bede bardzo wdzieczny jak ktos mi pomorze

CYTAT(__SaNd1__ @ czw, 29 maj 2008 - 14:43)

Każdy tak ma z pes 2008. Przy włączonym Internecie niektóre reklamy, bandy i logosy sie nie wyświetlaja, przy wyłaczonym Intenecie wszystko jest OK.
CYTAT(damianLBN @ czw, 29 maj 2008 - 15:01)

Moge rozpoczac ML?Chodzi mi o to ze jak beda poprawione jakies bledy albo kitsy to zapisze mi sie to w ML?
Spokojnie możesz rozpocząć ML, kitsy czy inne poprawki grafiki, które w między czasie zainstalujesz pojawią się także w trybie ML.
damianLBN
May 29 2008, 14:21
CYTAT(seba @ czw, 29 maj 2008 - 15:23)

Spokojnie możesz rozpocząć ML, kitsy czy inne poprawki grafiki, które w między czasie zainstalujesz pojawią się także w trybie ML.
Dzieki to zaczynam
Jeszcze raz ponawiam pytanie czy drugi komplet strojów dla Lecha będzie poprawiony. Chodzi mi tu o numer zawodnika, który jest na koszulce z przodu w dodatku na czarno (a nie powinno go być). Dodatkowo nazwiska zawodników na tym komplecie powinny być pod numerem a nie nad. Dodatkowo zaóważyłem, że pierwszy komplet strojów nie posiada nazwisk na koszulkach.
Jeżeli nie będzie to napprawione to prosze chociaż o informacje jak to można zrobić
Mam pytanie a wiem że się znacie:D
prem71
May 29 2008, 15:20
możecie mi powiedzieć jak mogę sprawdzić które sloty(chodzi o przyśpiewki) są przypisane mojej drużynie w ML? dodam, że w sparingu są te co chcę, a w ML jakieś inne. jak to zmienić??
CYTAT(tomaj @ czw, 29 maj 2008 - 15:48)

Jeszcze raz ponawiam pytanie czy drugi komplet strojów dla Lecha będzie poprawiony. Chodzi mi tu o numer zawodnika, który jest na koszulce z przodu w dodatku na czarno (a nie powinno go być). Dodatkowo nazwiska zawodników na tym komplecie powinny być pod numerem a nie nad. Dodatkowo zaóważyłem, że pierwszy komplet strojów nie posiada nazwisk na koszulkach.
Jeżeli nie będzie to napprawione to prosze chociaż o informacje jak to można zrobić
Możesz pokazać screena??
1. U mnie na strojach Lecha nie ma z przodu nie tylko czarnego, ale wogóle żadnego numeru.
2. Nazwiska zawodników Lecha są wyłączone - nie ma ich ani na górze ani na dole w żadnym komplecie.
Do folderu kitserver wrzuciłem wam GDB Managera, którym łatwo zmienisz niektóre atrybuty strojów. Mozesz nim m.in zmieniać położenie nawiska na kitsie - góra, dół, wyłączone, nieokreślone (wtedy pojawi sie podczas gry na górze).
GDB Manager jest bardzo prostym, przydatnym i powszechnie znanym narzędziem - korzystajcie z niego zawsze kiedy chcecie coś tam pozmieniać przy atrybutach kitsów.
GDB Managera znajdziecie w waszym folderze kitserver.
CYTAT(prem71 @ czw, 29 maj 2008 - 16:24)

możecie mi powiedzieć jak mogę sprawdzić które sloty(chodzi o przyśpiewki) są przypisane mojej drużynie w ML? dodam, że w sparingu są te co chcę, a w ML jakieś inne. jak to zmienić??
Nie ma rozdziału slotów na ML i inne formy rozgrywek. W trybie ML przyśpiewki twojej drużyny muszą działać tak jak np, w meczu towarzyskim. Nie ma innej opcji. Ewentualnie napisz jaką grasz druzyną, sprawdze to u siebie.
CYTAT(seba @ czw, 29 maj 2008 - 16:29)

Możesz pokazać screena??
1. U mnie na strojach Lecha nie ma z przodu nie tylko czarnego, ale wogóle żadnego numeru.
2. Nazwiska zawodników Lecha są wyłączone - nie ma ich ani na górze ani na dole w żadnym komplecie.
Do folderu kitserver wrzuciłem wam GDB Managera, którym łatwo zmienisz niektóre atrybuty strojów. Mozesz nim m.in zmieniać położenie nawiska na kitsie - góra, dół, wyłączone, nieokreślone (wtedy pojawi sie podczas gry na górze).
GDB Manager jest bardzo prostym, przydatnym i powszechnie znanym narzędziem - korzystajcie z niego zawsze kiedy chcecie coś tam pozmieniać przy atrybutach kitsów.
GDB Managera znajdziecie w waszym folderze kitserver.
Z tym strojem już sobie poradziłem, miałem poprostu wrzucone stroje z innego źródła (jakieś starsze) i tam był błąd. Ale dzięki za odpowiedź.
Za to znalazłem jeszcze jeden maluteńki błąd, którego pewnie nawet niektórzy kibice kolejorza nie zwrócili uwagi. Mianowicie w drugim komplecie stroju bramkarza numer na koszulce powinien być czarny a nie biały. Sory, że się czepiam. Ja tylko pisze co wychaczyłem. Oczywiście nie wymagam aby zostało to poprawione bo to pierdół.
Tak pozatym to OE Patch vol.2 jest naprawde świetnie wydany.
Sory za post pod postem. Chciałem zedytować post i przez przypadek kliknąłem na nowy a nie widze nigdzie opcji usuń.
A co do tych stroi.
próbuje przzez ten GDB manager ustawić nazwiska na koszulkach piłkarzy Lecha pod numerem z zawsze mi wychodzą nad. Dla Warty udało mi się to zrobić bez problemu.
Odra Opole ma juz właściwe kitsy(Dorin).
UPDATE graficzny na 1 str.
yogo29
May 29 2008, 19:26
Jak wgrać standardowe murawy, bo te są trochę za ostro zielone??
__SaNd1__
May 29 2008, 19:45
juz wiem przycyna z logiem Konami to chyba z tymi stadionami cos nie tak... seba morzesz poprawic tego ?
CYTAT(__SaNd1__ @ czw, 29 maj 2008 - 20:49)

juz wiem przycyna z logiem Konami to chyba z tymi stadionami cos nie tak... seba morzesz poprawic tego ?

Dać zdjęcie stadionu zamist loga konami? O to chodzi?
Najlepiej daj screena, bo mój bułgarski jest słaby
__SaNd1__
May 29 2008, 20:49
chodzi mi o to ze cos z tymy stadionami w samej grze gdzie niema reklamow i to logo konami przy powtorkach cos nie tak ty masz taki problem jak nie to bym cie poprosil o zauploudowanie stadionow (cv_1.img napszyklad na forum zebym wiedzal ze ten problem juz nie bedzie

) pozdrowienia z Bulgarii

P.S. Moj polski nie najlepszy ale zrozumiemy sie jakosz
CYTAT(__SaNd1__ @ czw, 29 maj 2008 - 21:53)

chodzi mi o to ze cos z tymy stadionami w samej grze gdzie niema reklamow i to logo konami przy powtorkach cos nie tak ty masz taki problem jak nie to bym cie poprosil o zauploudowanie stadionow (cv_1.img napszyklad na forum zebym wiedzal ze ten problem juz nie bedzie

ty wez albo pisz ze słownikiem w ręku albo nie napierdalaj postów na szybko tylko przestudiuj go zanim dodasz , ludzie czy tak trudno znalezc plik odpowiadajacy za to i tamto w GGS-ie? Ruszcie głowami bo seba ma z wami urwanie dupy serio
__SaNd1__
May 29 2008, 21:16
ja poprostu pytam seba czy morze mi pomoc sorry ale polski tyle ile wiem to tak pisze nie moge wiec wszystko perfect
CYTAT(__SaNd1__ @ czw, 29 maj 2008 - 21:53)

P.S. Moj polski nie najlepszy ale zrozumiemy sie jakosz

Pisałem już, że nalezy wyłączyć Internet. Przy włączonym Internecie, niektóre bandy i loga się nie wyświetlają - zamiast nich wchodza wtedy logosy i bandy Konami.
Taki jest urok pes 2008 i tyle. Ja na to lekarstwa nie znam.
Do jutra ludzie.
A może ktoś zrobi stadiony OE?
Od kiedy w OE są 3 żółte kartki potrzebne do zejścia?
Zmience w lidze mecz w nocy na mecz wieczorem.
prem71
May 30 2008, 10:18
CYTAT(seba @ czw, 29 maj 2008 - 16:35)

Nie ma rozdziału slotów na ML i inne formy rozgrywek. W trybie ML przyśpiewki twojej drużyny muszą działać tak jak np, w meczu towarzyskim. Nie ma innej opcji. Ewentualnie napisz jaką grasz druzyną, sprawdze to u siebie.
-Gram lechem, ale karierę zacząlem już jakiś czas temu i pewnie dlatego nie bylo przyśpiewek, znalazlem je pod slotami 235-239, ale w meczu towarzyskim mialem od początku.
-seba mam kilka przyśpiewek lecha, mogę ci je wyslać jak masz czas żeby je przerobić i wrzucić do updata.
-czy ktoś móglby dać linka do dobrej wersji dkz studio, bo moja nie chce konwertować plików na adx,sample mam na 24000 i format mono, ale i tak nie dziala
prem71
May 30 2008, 12:31
seba sorry za dublowany post, ale mógłbyś jeszcze podać gdzieś listę przyśpiewek z odpowiadającymi im drużynami??wiem, że podobno podałeś to już wcześniej, ale nie mogę znaleźć. dzięki
damianLBN
May 30 2008, 13:09
CYTAT(Veit @ pią, 30 maj 2008 - 09:48)

A może ktoś zrobi stadiony OE?
Od kiedy w OE są 3 żółte kartki potrzebne do zejścia?
Zmience w lidze mecz w nocy na mecz wieczorem.
Wtedy flagi ni beda dzialac.
No ale ze 2 stadiony o pojemnosci 8-13k by sie przydaly
Saganowskiego nie ma w grze.Zrobicie update?
Badyl13
May 30 2008, 16:02
Które pliki odpowiadają za napisy w menu typu liga, mecz towarzyski itp.?
Sorki, ale te obecne są ohydne wręcz, podmieniłbym je sobie : P
herubq3
May 30 2008, 16:13
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 17:06)

Które pliki odpowiadają za napisy w menu typu liga, mecz towarzyski itp.?
Sorki, ale te obecne są ohydne wręcz, podmieniłbym je sobie : P
słuchaj herubq3 on ci prawde powie
to jest plik unnamed_110 w rv_e.img
Badyl13
May 30 2008, 16:32
Hmm, czemu nie mam żadnych "śpiewanych" przyśpiewek, a jedynie te ochy i achy kibiców, i tego typu okrzyki ? Czyżby nie zawarto ich w patchu?
herubq3
May 30 2008, 16:51
seba jak zmieniasz nazwy lig np.others A na 2 liga PL ?
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 17:36)

Hmm, czemu nie mam żadnych "śpiewanych" przyśpiewek, a jedynie te ochy i achy kibiców, i tego typu okrzyki ? Czyżby nie zawarto ich w patchu?
Jak tak sobie czytam to widze, że ty wielu rzeczy w patchu nie masz. Chyba trafiłeś jakis wybrakowany egzemplarz.
CYTAT(herubq3 @ pią, 30 maj 2008 - 17:55)

seba jak zmieniasz nazwy lig np.others A na 2 liga PL ?
Zbyt trudne dla ciebie ziomek a ja nie prowadzę kursów edycji pesa
herubq3
May 30 2008, 17:21
CYTAT(seba @ pią, 30 maj 2008 - 18:09)

Zbyt trudne dla ciebie ziomek a ja nie prowadzę kursów edycji pesa
czy to robisz za pomocą hex workshop ?
Badyl13
May 30 2008, 18:33
Dobra, przerobiłem te fatalne napisy, myślę, że jest lepiej, looknijcie z resztą ^^
http://img232.imageshack.us/img232/7736/napisqa0.jpgJako ktoś, kto miał z grafiką trochę styczności, mogę powiedzieć, że opracowanie menusów i elementów graficznych w sporej części leży : P
Pewnie poprzerabiam sobie większość menusów : P
CYTAT(Badyl13 @ pią, 30 maj 2008 - 19:37)

Dobra, przerobiłem te fatalne napisy, myślę, że jest lepiej, looknijcie z resztą ^^
http://img232.imageshack.us/img232/7736/napisqa0.jpgJako ktoś, kto miał z grafiką trochę styczności, mogę powiedzieć, że opracowanie menusów i elementów graficznych w sporej części leży : P
Pewnie poprzerabiam sobie większość menusów : P
Udostępnij te menusy (napisy) jeśli możesz
Badyl13
May 30 2008, 18:43
CYTAT(pazi @ pią, 30 maj 2008 - 19:43)

Udostępnij te menusy (napisy) jeśli możesz

Myślę, że jak poprzerabiam trochę więcej, to udostępnię paczuszkę z ładniejszymi menusami, i paroma innymi ulepszonymi graficzkami.
Ale jeśli bardzo Ci zależy na tym w tej chwili to moje gg to 6985637, napisz jak coś ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.