Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orange Ekstraklasa Patch 2008 Vol. 2
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2008
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22
seba
CYTAT(mafioso @ nie, 25 maj 2008 - 16:16) *
Albo jestem totalna lama, albo to nie działa tongue.gif - Faktem jest, że gdy zaznaczam zalecane, to formacja się nie zmienia... sad.gif

Nie na zalecane tylko zaznacz umiejętności. Wtedy sie zmieni. Oczywiście mozna ręcznie też ustawiać graczy pod własnym kątem. Spróbuj na pewno sie uda.
mafioso
Yeah, działa smile.gif
Veit
Parę błędów graficznych. Gram państwami a tu oprawa OE.
Nazwy państw po ang. (tragiczne to jest)
W Polonia Warszawie bramkarz gra na ataku;/ (czemu komputer tego nie zmienia przed meczem? A komputer będzie to zmieniać np w lidze?)
Błędne przyśpiewki w meczu towarzyskim.
Gra zwolniła a mam potężnego kompa;/
Czemu nie ma Lokomotyw Moskwa i innych znanych klubów(brak miejsc?)

Ale i tak patch super:D
damianLBN
Dobra przeinstalowalem gre zeby byla czysta tongue.gif Biore sie za pobieranie
krzychu117
No akurat w poloni to musi być Liberda. Zróbcie tak jak Seba mowi:D.
damianLBN
Rozumiem ze updata ma wrzucic tam gdzie caly patch?
Kamlot
Czy siatki w bramkach zostały zmienione? Jeśli tak to proszę o screeny.
WKS
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 15:46) *
Cudny jest ustawiony na obronie, Klatt w napadzie, a na bramce Kubicki, Szmatuła i Grabowski. Wszystko jest naprawdę w porządku pod tym względem. Wiem na czym ten problem polega i jak go błyskawicznie rozwiązać.
Wystarczy w edycji w ustawieniach formacji druzyny (w tym przypadku Warty) kliknąć na proste ustawienia i na umiejętności, a następnie zatwierdzić. Wtedy wszyscy gracze ustawią się na swoich pozycjach tak jak należy.
Of był ostatnio kilka razy modyfikowany i ostatecznie przeoczyłem tą sprawę.

I tak do kazdej druzyny ?
krzysiek7
ja czekam tylko jeszcze na Kitsy ODRY OPOLE mam nadzieje ze Dorin albo ktos inny kto sie zna na tym zrobi je nie dlugo bo bez nich nie bede mogl zaczac sezonu :-( prosze tylko o zrobienie kitsow Odry jak naj szybciej
dzieki zgory :-P
krzychu117
CYTAT(WKS&RKS @ nie, 25 maj 2008 - 17:52) *
I tak do kazdej druzyny ?

Jak zauważyłem Seba rozwalił moje ustawione jedynastki w drobnu mak:D. 11 są do poprawienia.

edit.

Krzysiek7 Seba zrobił Ci zastępcze także możesz zacząć sezon.
seba
CYTAT(Veit @ nie, 25 maj 2008 - 17:05) *
Parę błędów graficznych. Gram państwami a tu oprawa OE.
Nazwy państw po ang. (tragiczne to jest)
W Polonia Warszawie bramkarz gra na ataku;/ (czemu komputer tego nie zmienia przed meczem? A komputer będzie to zmieniać np w lidze?)
Błędne przyśpiewki w meczu towarzyskim.
Gra zwolniła a mam potężnego kompa;/
Czemu nie ma Lokomotyw Moskwa i innych znanych klubów(brak miejsc?)

Ale i tak patch super:D

co masz na myśli pisząc oprawa OE? Bo jeśłi scoreaboardy to nic nie poradzimy gdyż w pes 2008 jest tylko jeden do dyspozycji.
Angielskie nazwy państw poprawię na polskie.
Te ustawienia niektórych graczy też poprawię. Pisałem wcześniej jak to szybko zrobić
Błedy przyśpiewek w towarzyskim? Takich cudów nie ma. Albo bład gry (co sie zdarza) albo cos nie tak poszło podczas instalacji.
Gra zwalnia? Bez przesady. Ja jadę na jednordzeniowym athlonie 64 bit i gram na high 1024x768 bez przycinek.
Lokomotivu nie ma bo...nie dodałem go jakoś.
Badyl13
seba, mam pytanie, jak z tymi jedenastkami jest, wyjdzie jakiś patch poprawiający to?
Pozdrawiam, patch pierwsza klasa.
Tak po za tym denerwuje trochę ten pasek po prawej stronie menusów, ten, z logiem OE, trochę nieestetyczny efekt : P
Jak coś to mam całkiem, całkiem opanowanego photoshopa i mógłbym przy czymś pomóc
seba
CYTAT(Badyl13 @ nie, 25 maj 2008 - 18:32) *
seba, mam pytanie, jak z tymi jedenastkami jest, wyjdzie jakiś patch poprawiający to?
Pozdrawiam, patch pierwsza klasa

Tak jutro. krzychu117 już poprawia
seba
Tak po za tym denerwuje trochę ten pasek po prawej stronie menusów, ten, z logiem OE, trochę nieestetyczny efekt : P
Jak coś to mam całkiem, całkiem opanowanego photoshopa i mógłbym przy czymś pomóc

Nie ma sprawy. Zlikwiduj/popraw pasek, pokaż sreen, jak sie spodoba to wrzucimy do gry.
Badyl13
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 18:43) *
Nie ma sprawy. Zlikwiduj/popraw pasek, pokaż sreen, jak sie spodoba to wrzucimy do gry.

Eh, tyle że widzisz, jestem lama w importowaniu, eksportowaniu grafik i zawsze coś zwale, jakbyś mógł na PW parę podesłać, przerobiłbym, i pokazał ^^
mafioso
Aaa i jeszcze z takich drobniutkich błędów (które można zresztą samemu poprawić) zauważyłem błąd w nazwie klubu - "Hertha", a nie "Herta" Berlin tongue.gif
__SaNd1__
patch jest swietny tylko ze numery graczow w ekstraklasie nie sam tak jak potzebnie naprzyklad pawalek ma 24 a gra 82 kapitan jest glowacki 6 nomer prawie podeditowalem pol ekstraklasy numrey i mnie wyzucilo do windowsa seba morze ktos poprawic numery w ekstraklasie pls rolleyes.gif
matiz
k u r w a mac. sciagnolem i niemoge wypakowac. sciagalem 4 h, teraz siadam i dupa.co mam zrobic zeby nie sciagac jeszcze raz??
__SaNd1__
CYTAT(matiz @ nie, 25 maj 2008 - 21:00) *
k u r w a mac. sciagnolem i niemoge wypakowac. sciagalem 4 h, teraz siadam i dupa.co mam zrobic zeby nie sciagac jeszcze raz??

sciognolesz wszystkie party jak masz sciogninonte to nie muszi miec problemow ... mellow.gif
matiz
tak 10 partow jest napisane w kazdym parcie ze pliki sa uszkodzone
ScOuT
CYTAT(ScOuT @ nie, 25 maj 2008 - 14:08) *
Czy moglbym prosic o troche screenow Slaska ? Z meczu, sklad itp. smile.gif Dziex

PROSZE ! smile.gif
pazi
Co rozumiesz pod słowem "nie mogę wypakować" - wyskakuje jakiś komunikat/błąd ?
WKS
CYTAT(ScOuT @ nie, 25 maj 2008 - 20:08) *
PROSZE ! smile.gif

Weź mi podaj skład z numerami i formacja zespołu a ja ci screeny juz robie
seba
CYTAT(__SaNd1__ @ nie, 25 maj 2008 - 19:48) *
patch jest swietny tylko ze numery graczow w ekstraklasie nie sam tak jak potzebnie naprzyklad pawalek ma 24 a gra 82 kapitan jest glowacki 6 nomer prawie podeditowalem pol ekstraklasy numrey i mnie wyzucilo do windowsa seba morze ktos poprawic numery w ekstraklasie pls rolleyes.gif

nie ma problemu
__SaNd1__
CYTAT(WKS&RKS @ nie, 25 maj 2008 - 21:20) *
Weź mi podaj skład z numerami i formacja zespołu a ja ci screeny juz robie

ktos mozna poprawic numerow w OE rolleyes.gif
seba

Ten banerek chyba rzeczywiście choojowo wygląda jak tak teraz na niego patrzę. Mogę go zlikwidowac jeśli takie jest życzenie.
pazi
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 20:23) *
Ten banerek chyba rzeczywiście choojowo wygląda jak tak teraz na niego patrzę. Mogę go zlikwidowac jeśli takie jest życzenie.

Jeszcze nie mam patcha, ale od razu rzucił mi się w oko, w złym tego słowa znaczeniu, więc fajnie by było jakby go nie było smile.gif
ScOuT
CYTAT(WKS&RKS @ nie, 25 maj 2008 - 19:30) *

Dzieki smile.gif Jak widze numery sa niedopracowane.... dry.gif
__SaNd1__
CYTAT(ScOuT @ nie, 25 maj 2008 - 21:31) *
Dzieki smile.gif Jak widze numery sa niedopracowane.... dry.gif

to mozna samo poprawic ja sobie poprawilem wisle i legii jutro sobie poprawie calom OE smile.gif
Cooltys
Witam smile.gif

Od razu napisze że patch jest super smile.gif świetna robota i podziękowania dla patchmakerów smile.gif

A teraz parę uwag po dwóch meczach smile.gif :
- brak krzyżyka pokazującego gdzie spadnie piłka (nie wiem jak dla innych ale dla mnie jest to szczegół przydatny)
- pomarańczowa kartka zamiast żółtej (screen poniżej)
- Przestawiony scoreboard jak na screenie(testowane przy rozdzielczosci 1680x1050 i 1600x900) (screen poniżej)
- oczywiście wspominane przez wszystkich nry
- dość nieczytelne jak dla mnie są koszulki zamiast kropek na radarze ale to nieznaczny szczególik smile.gif (screen poniżej)
- no i jeszcze przy paskach z nazwiskami widać trochę nieestetycznie "starte" rogi. To też taki drobny szczególik tongue.gif
SCREEN

Postaram się informować o zauważonych błędach smile.gif

Pozdrawiam.
seba
CYTAT(pazi @ nie, 25 maj 2008 - 20:25) *
Jeszcze nie mam patcha, ale od razu rzucił mi się w oko, w złym tego słowa znaczeniu, więc fajnie by było jakby go nie było smile.gif

Więc tak jest z banerkiem
a tak bez
Oczywiście zlikwiduję banerek we wszystkich menusach. Update z menusami bez banerka będzie do pobrania jutro.
krzysiek7
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 20:49) *
Więc tak jest z banerkiem
a tak bez
Oczywiście zlikwiduję banerek we wszystkich menusach. Update z menusami bez banerka będzie do pobrania jutro.

ok rzeczywiscie bez tego banerka jest lepiej ! moglbys jeszcze zamiast Pada na x-Box zamienic na Pada z PS2 ale to nie jest takie wazne mozna to sobie pobrac samemu =) ale tak to patch super .. .no tylko ze jak dlamnie najwazniejszego brakuje...Odry Opole tzn Kitsow
ScOuT
CYTAT(__SaNd1__ @ nie, 25 maj 2008 - 19:37) *
to mozna samo poprawic ja sobie poprawilem wisle i legii jutro sobie poprawie calom OE smile.gif

Wiem ze mozna.. smile.gif Ale w patchu powinno byc wszystko dopracowane rolleyes.gif Ale i tak super patch smile.gif happy.gif
pazi
BRAWO, BRAWO i jeszcze raz BRAWO... aż się chce grać! Odwaliliście kawał dobrej roboty, jak tylko zostaną dopracowane rzeczy, o których piszą koledzy w postach to będzie jeszcze lepiej smile.gif

Świetna robota, a wygląd normalnie powala :]
WKS
CYTAT(ScOuT @ nie, 25 maj 2008 - 21:03) *
Wiem ze mozna.. smile.gif Ale w patchu powinno byc wszystko dopracowane rolleyes.gif Ale i tak super patch smile.gif happy.gif

Dlatego chce z koro jestes ze Śląska to napisz skład formacje i numery
seba
CYTAT(Cooltys @ nie, 25 maj 2008 - 20:48) *
Witam smile.gif

Od razu napisze że patch jest super smile.gif świetna robota i podziękowania dla patchmakerów smile.gif

A teraz parę uwag po dwóch meczach smile.gif :
- brak krzyżyka pokazującego gdzie spadnie piłka (nie wiem jak dla innych ale dla mnie jest to szczegół przydatny)
- pomarańczowa kartka zamiast żółtej (screen poniżej)
- Przestawiony scoreboard jak na screenie(testowane przy rozdzielczosci 1680x1050 i 1600x900) (screen poniżej)
- oczywiście wspominane przez wszystkich nry
- dość nieczytelne jak dla mnie są koszulki zamiast kropek na radarze ale to nieznaczny szczególik smile.gif (screen poniżej)
- no i jeszcze przy paskach z nazwiskami widać trochę nieestetycznie "starte" rogi. To też taki drobny szczególik tongue.gif
SCREEN

Postaram się informować o zauważonych błędach smile.gif

Pozdrawiam.

Pomarańczowe kartki juz poprawione na żółte (bardzo ważne)
Z tym krzyżykiem to pomyślimy.
Błąd scoreboardu u ciebie wynika ze zbyt wysokiej rozdzielczości, nie jest do niej przystosowany.
Koszulki na radarze moge poprawic na kulki, nie ma sprawy (chociaz ja wole koszulki)
Te starte rogi trzeba koniecznie poprawić (nie zwróciłem na to uwagi)

Piszcie smiało co tam jeszcze niedomaga. Będziemy poprawiac w miarę możliwości.
pazi
Osobiście mi przeszkadzają loga OE na paskach z nazwiskami, troche przysłaniają (z jednej strony) pasek z ustawieniami "taktyki"
seba
CYTAT(pazi @ nie, 25 maj 2008 - 21:26) *
Osobiście mi przeszkadzają loga OE na paskach z nazwiskami, troche przysłaniają (z jednej strony) pasek z ustawieniami "taktyki"

Dobra uwaga, będzie poprawione
__SaNd1__
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 22:20) *
Pomarańczowe kartki juz poprawione na żółte (bardzo ważne)
Z tym krzyżykiem to pomyślimy.
Błąd scoreboardu u ciebie wynika ze zbyt wysokiej rozdzielczości, nie jest do niej przystosowany.
Koszulki na radarze moge poprawic na kulki, nie ma sprawy (chociaz ja wole koszulki)
Te starte rogi trzeba koniecznie poprawić (nie zwróciłem na to uwagi)

Piszcie smiało co tam jeszcze niedomaga. Będziemy poprawiac w miarę możliwości.

seba numery graczow przynamiej w OE jak bys mogul poprawic a jutro o ktorej bedzie ten update i prosze o poprawianie numerow ... smile.gif
pazi
CYTAT(__SaNd1__ @ nie, 25 maj 2008 - 21:31) *
seba numery graczow przynamiej w OE jak bys mogul poprawic a jutro o ktorej bedzie ten update i prosze o poprawianie numerow ... smile.gif

Seba nie jest jasnowidzem, więc takie pytania są troche nie na miejscu! Napisze, że np. o 14, a okaże się, że nie będzie prądu czy cuś i co wtedy... ph34r.gif
__SaNd1__
CYTAT(pazi @ nie, 25 maj 2008 - 22:36) *
Seba nie jest jasnowidzem, więc takie pytania są troche nie na miejscu! Napisze, że np. o 14, a okaże się, że nie będzie prądu czy cuś i co wtedy... ph34r.gif

tylko pytam a czas nie jest taki wazny czy wyjdzie o pierwszej z 10 minut pozniej napszyklad smile.gif
seba
CYTAT(__SaNd1__ @ nie, 25 maj 2008 - 21:31) *

Będą poprawione.
rangiz
Czy ten patch nie uszkodzi mi trybu online?
__SaNd1__
CYTAT(seba @ nie, 25 maj 2008 - 22:53) *
Będą poprawione.

dzieki za odpowiedz smile.gif
Cooltys
nie ma rady by grać na wysokiej rozdziałce i mieć ten scoreboard dobry? smile.gif troche to przeszkadza w grze, myślę też że to da się jakoś naprawić. Jeżeli indywidualnie tylko to mam pytanie jak?smile.gif albo jak podmienić na stare?smile.gif pozdro
pazi
Seba jeszcze jedna uwaga dotycząca scoreboardu - logo po lewej trochę przysłania zegar, mankament ale widać smile.gif

Można zrobić trochę szersze czarne tło zegara i wtedy na środku będą cyfry, a ew. logo nakryje się na czarne górne tło - jeśli to nie problem oczywiście
seba
CYTAT(pazi @ nie, 25 maj 2008 - 22:33) *
Seba jeszcze jedna uwaga dotycząca scoreboardu - logo po lewej trochę przysłania zegar, mankament ale widać smile.gif

Można zrobić trochę szersze czarne tło zegara i wtedy na środku będą cyfry, a ew. logo nakryje się na czarne górne tło - jeśli to nie problem oczywiście

dopisane do listy poprawek smile.gif
rangiz
CYTAT(rangiz @ nie, 25 maj 2008 - 21:57) *
Czy ten patch nie uszkodzi mi trybu online?

Naprawdę to dla wielu ważne.
damianLBN
A te wszystkie bledy sa umieszczane w uploadzie juz?Czy beda nowe uploady wychodzily?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.