o qtfa!!! rzadzisz;];];] w sensie mało tego Ci wpada;/ a jak strzelasz?
SyNowizna
Nov 5 2006, 13:52
QUOTE(eecik @ Nov 5 2006, 15:49:28) [snapback]96017[/snapback]
o qtfa!!! rzadzisz;];];] w sensie mało tego Ci wpada;/ a jak strzelasz?
no wiesz.. hehe, mierze sobie (srodek boiska na radarze to taki moj celownik;) potem wciskam strzal (moc lekko zza pola karnego tak gdzies na 1\3 paska) i strzalke w gore badz w dol..
nie wiem wlasnie czy trzeba jakis jeszcze przycisk przy tym trzymac..
w treningu jest fajna opcja wolnych - moze pocwicze troche
ja uwielbiam rzuty wolne ( nieskromnie powiem ze jako stoper w B klasie rozgrywkowej zdobyłem 7 goli w 12 meczach z wolniaków:P); w pesku możesz podkrecac (strzałki w boki), walić mocno(ze strzałką w górę), lub technicznie (ze strzałką w dół- z bliskich odległości) można też huknąć pod murem- od kiedy gram w peski począwszy od issów raz udało mi się to w meczu skolsem i moim ManU...
Henry14
Nov 5 2006, 14:04
Jak sie strzela po ziemi z wolniaczkow?
SyNowizna
Nov 5 2006, 14:07
QUOTE(eecik @ Nov 5 2006, 16:00:17) [snapback]96020[/snapback]
ja uwielbiam rzuty wolne ( nieskromnie powiem ze jako stoper w B klasie rozgrywkowej zdobyłem 7 goli w 12 meczach z wolniaków:P); w pesku możesz podkrecac (strzałki w boki), walić mocno(ze strzałką w górę), lub technicznie (ze strzałką w dół- z bliskich odległości) można też huknąć pod murem- od kiedy gram w peski począwszy od issów raz udało mi się to w meczu skolsem i moim ManU...
ale kiedy mam dawac strzalki na boki?, bo przed uderzeniem, robiac tak, to sie mierzy strzal..
ps. a w PES'ie 6 tez Ci tak dobrze idzie pod tym wzgledem?
po ziemi można z bliskich odleglosci;- strzałka do góry i jak najmniej powera; ew. kiedyś udało mi sie strzelic brameczke na kółeczku- power kółeczkiem na full i strzałeczka w góre, jednak wpadła nieco przypadkowo
QUOTE(SyNowizna @ Nov 5 2006, 18:08:02) [snapback]96023[/snapback]
ale kiedy mam dawac strzalki na boki?, bo przed uderzeniem, robiac tak, to sie mierzy strzal..
ps. a w PES'ie 6 tez Ci tak dobrze idzie pod tym wzgledem?

jak już naciągniesz powera to wdety dusisz dany bok;
nom w pes6 ciezko mi sie przystosowac bo trzeba naciagac mniej powera jednak kilka niezlych juz ustrzelilem;p
igla135
Nov 5 2006, 18:58
Musze powiedzieć ze PES6 jest dobry ale twórcy zmienili większość rzeczy które moim zdaniem mogły by zostać,a nie poprawiali tych denerwójacych
MAm PES'a 6 od wczoraj.JAk dla mnie bobma

.Już powoli się wczuwam do tych strzałów no i ten komentarz-wyjebany jak dla mnie bije o głowę ten z fify.Pozdro CYA
HETMAN 91 - SPARTA A. 90 2-1.
komentarz wyjebany?!nie jestem pewien czy gralismy w te sama gre?:)no chyba ze grasz juz w polska wersje?w co watpie
AdrianJ
Nov 5 2006, 20:23
po ziemi można z bliskich odleglosci;- strzałka do góry i jak najmniej powera; ew. kiedyś udało mi sie strzelic brameczke na kółeczku- power kółeczkiem na full i strzałeczka w góre, jednak wpadła nieco przypadkowo
Tej,cos pokreciles

Ze strzaleczka w gore i

poleci balon..Zeby strzelic z

po ziemi,musisz trzymac dol..
NipponJapanBoy
Nov 5 2006, 20:35
QUOTE(SyNowizna @ Nov 5 2006, 17:46:58) [snapback]96015[/snapback]
Panowie, jest jakis zloty przepis na strzelanie bramek z wolnego?, bo ja odkad gram w PES'a (jakies 2 lata) strzelilem moze z 5 wolnych;)
ja kąsze przynajmniej jedna w meczu

keep tryin'
QUOTE(Danioo7 @ Nov 6 2006, 00:27:47) [snapback]96120[/snapback]
ja kąsze przynajmniej jedna w meczu

keep tryin'
z bliska...strzalka w dol (trzymasz) sila strzalu mniej wiecej w polowie i krecisz ostro
z daleka...strzala w gore (sila za srodek...3/4) i krecisz...
powodzonka...
lala6000
Nov 5 2006, 21:40
Czy mozna zrobic takie podanie jakw pes5

+

( taki wypuszczajacy lob) bo w pes6 to strasznie dretwe to zagranie....czy po prostu sie nie da takiego jak w pes5??
QUOTE(lala6000 @ Nov 6 2006, 01:41:02) [snapback]96135[/snapback]
Czy mozna zrobic takie podanie jakw pes5

+

( taki wypuszczajacy lob) bo w pes6 to strasznie dretwe to zagranie....czy po prostu sie nie da takiego jak w pes5??
przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś...masło maślane

.a jeżeli o to ci chodzi to system górnych podań został zmieniony, moim zdaniem na lepsze.W PES 6 wychodziło mi 3/4 podań typu

.
Musisz poprostu wyczuć moment, a wiadomo że nie zawsze wychodzi piłkarzowi to co chce zrobić...Pozdrawiam
QUOTE(krolu @ Nov 6 2006, 00:06:07) [snapback]96140[/snapback]
przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś...masło maślane

.a jeżeli o to ci chodzi to system górnych podań został zmieniony, moim zdaniem na lepsze.W PES 6 wychodziło mi 3/4 podań typu

.
Musisz poprostu wyczuć moment, a wiadomo że nie zawsze wychodzi piłkarzowi to co chce zrobić...Pozdrawiam
W pełni się z tym zgadzam, moim zdaniem ten element gry jest lepszy niż w PES 5, a już wogóle mistrzem w tego typu zagraniach jest Chelsea, w PES 6 dzięki temu można stworzyc naprawde bajeczne akje
SyNowizna
Nov 5 2006, 23:26
QUOTE(Modulo @ Nov 6 2006, 01:18:47) [snapback]96149[/snapback]
W pełni się z tym zgadzam, moim zdaniem ten element gry jest lepszy niż w PES 5, a już wogóle mistrzem w tego typu zagraniach jest Chelsea, w PES 6 dzięki temu można stworzyc naprawde bajeczne akje

moim zdaniem w PES 5 wychodzilo to znacznie czesciej i pila szla szybciej, a w 6 idzie taka wysoka, wolna..
Mam od wczoraj Pes Polska wersje ...no narazie mi sie podoba ..Później dodam szczegółowy opis
Pro player
Nov 6 2006, 07:31
QUOTE(norek @ Nov 5 2006, 10:16:05) [snapback]95958[/snapback]
Jest tylko jeden krzynowek z reprezentantow Polski i nie wiem czy tylko takiego udajesz czy poprostu jestes tak cienki umyslowo. Faktycznie po wejsciu do editmode masz 22 zajebiscie odwzorowanych pilkarzy naszej repry. Zastanów się kolejnym razem nad wypowiedzia ktora bedziesz mial zamiar napisac.
Masakra jak ty się do mnie dopierdalasz!-a ten twój post jakiś bezsensu
chciałem tylko wiedziec czy zna ktoś już numeracje plików odpowiedzialnych za twarze-TYLE!
k.c.m.a.
Nov 6 2006, 07:33
Witam.
Mam pytanie:
Dlaczego gracze podają tak wolno i lekko? Po prostu często piłka nie trafia do mojego gracza, bo przeciwnik b. często przerywa podanie. Grają nawet drużyną która ma silnych zawodników, to nawet ich podania są za słabe. Rozumiem, że P.E.S.6 jest wolniejszy od "5", ale podania powinny docierać częściej, a są częściej przerywane.
PS. Może jest to bug w grze?!
NipponJapanBoy
Nov 6 2006, 07:55
QUOTE(k.c.m.a. @ Nov 6 2006, 11:34:16) [snapback]96167[/snapback]
Witam.
Mam pytanie:
Dlaczego gracze podają tak wolno i lekko? Po prostu często piłka nie trafia do mojego gracza, bo przeciwnik b. często przerywa podanie. Grają nawet drużyną która ma silnych zawodników, to nawet ich podania są za słabe. Rozumiem, że P.E.S.6 jest wolniejszy od "5", ale podania powinny docierać częściej, a są częściej przerywane.
Programisci Konami byli najarani...
k.c.m.a.
Nov 6 2006, 08:03
QUOTE(Danioo7 @ Nov 6 2006, 09:56:30) [snapback]96168[/snapback]
Programisci Konami byli najarani...

Najwyraźniej. Czyli nie da się nic zrobić? A może ktoś gra na podwójnie szybkości, którą można kupić w "PEShop" i dzięki niej podania są szybsze?!
dzieki temu ludziki tez szybciej biegaja...- trzeba troche pomyslec
POZDR
NipponJapanBoy
Nov 6 2006, 11:06
QUOTE(k.c.m.a. @ Nov 6 2006, 12:04:17) [snapback]96169[/snapback]
Najwyraźniej. Czyli nie da się nic zrobić? A może ktoś gra na podwójnie szybkości, którą można kupić w "PEShop" i dzięki niej podania są szybsze?!
buiehehehe
SyNowizna
Nov 6 2006, 13:09
QUOTE(k.c.m.a. @ Nov 6 2006, 09:34:16) [snapback]96167[/snapback]
Witam.
Mam pytanie:
nie wiem, ale ja jakos nie narzekam na te podania.. daj sobie speedx2 to calkiem ocipiejesz
Narzekacie tyle poprostu zacznijcie grac... kurde bo to bo tamto... mi sie gra podoba za to ze poszliw kierunku pes 4 a nie pesa 5 przynajmniej widac że nie grają jakies drewniaki tylko piłkarze... i naprzykład czeste rajdziki CR7 sa realne

a w pes 5 przebiegne takim i zaraz piłka mu ucieka...a tutaj wszystko miodzio ta gra mi sie podoba a 100 razy bardziej od 5

może bramkarze to problem bo czasami męcza się z obroną

ale to bardziej realne
SyNowizna
Nov 6 2006, 16:02
QUOTE(tomixx @ Nov 6 2006, 16:59:56) [snapback]96204[/snapback]
Narzekacie tyle poprostu zacznijcie grac...
Swieta racja - u mnie nie ma dnia zebym nie rozegral chociaz 5 meczykow z qmplami (w moim domu jeszcze nigdy nie bylo tyle osob naraz;)
mnie sie płytka zwaliła z peskiem:(

mam troszke stuningowanego ps2 i mi odfrunęła w sensie dosłownym...
Maharadza
Nov 6 2006, 16:21
mi pes 6 sie podoba co raz bardziej:) im wiecej gram tym bardziej mi sie podoba

chociaz jest tak jak ktos juz mowil ze ,strzeli sie bramke to komputer czasami zaraz po wznowieniu robi taka akcje ze zaraz tez strzelaja... ;/
lukasz0
Nov 6 2006, 16:26
PES 6 to SUPER giera

)) tylko szkoda ze ci "nasi" komentatorzy nie sa az tacy super ( czasem to az mnie denerwuja) nooo ale i tak milo uslyszec "polski" glos
pawka20
Nov 6 2006, 17:22
Świetna giera!!!!!!! Jak odbieracie piłke ??? Moim zdaniem duzą role w odbieraniu piłki odgrywa r2.
grzesssj
Nov 6 2006, 18:51
Siema mam pytanie jak wgrac patche na ps 2 ?? z tej stronki ?? i jeszcze jedno czy moge nagrac np.3patche naraz???
NipponJapanBoy
Nov 6 2006, 23:09
Chlopaki...zaistalowal juz ktos tego nowego Kit Servera z tą poprawką (pliczkiem dll.) ? Ja istaluje...wrzucam stroje...i c*** wielki...dziala komuś,próbowal ktos ? Pozdro
Mam problem z paczką ze stadioanami MyMystadiums, co mam zrobic z plikiem Over.afs i SLES_542.03?? Przez to gra się zawiesza :/
Hej ludzie, dziś skołowałem sobie pes6 i mam problem. Mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc.
Otóż polega on na tym, że gra nie widzi klawiatury, nie mogę wybrać ją jako P1, tylko pad, nie wiem dlaczego.
Oto screen:

Wiecie co na to poradzić?
Pro player
Nov 7 2006, 22:15
QUOTE(Zoller @ Nov 7 2006, 17:04:57) [snapback]96388[/snapback]
Hej ludzie, dziś skołowałem sobie pes6 i mam problem. Mam nadzieję, że będziecie w stanie pomóc.
Otóż polega on na tym, że gra nie widzi klawiatury, nie mogę wybrać ją jako P1, tylko pad, nie wiem dlaczego.
Oto screen:

no i właśnie masz ustawiona klawiature jako domyslny player 1!
Teraz klikaj na ikonki:

i wybieraj na jakie przyciski chcesz mieć dane funkcje!
Maharadza
Nov 7 2006, 23:04
zajebiscie ze poprawili struktury

nie ma przenikania sie pilkarzy ani tego ze bramkarz przelatuje przez slupek... teraz mialem taka sytuacje ze byl rzut wolny ,bramkarz frunie,wydaje sie ze wpadnie na slupek,lapie pile ,ale zaraz ja wypuszcza bo wpada w wew.czesc bocznej siatki ,naprawde swietnie to wygladalo jak zawisl w tej siatce

ale wkurza mnie to ze czasami pilka bramkarzowi nad glowa przelatuje a ten nic nie robi...a potem przegrywam mecze przez to ... wrzuce niedlugo filmik z tej akcji
Wgrywał może ktoś z was tą paczkę z MyMyStadiums??
Rasialdinho0
Nov 7 2006, 23:30
na www.gryonline.pl polska premiera pesa6 jest 30 listopada
QUOTE(Danioo7 @ Nov 7 2006, 00:10:55) [snapback]96325[/snapback]
Chlopaki...zaistalowal juz ktos tego nowego Kit Servera z tą poprawką (pliczkiem dll.) ? Ja istaluje...wrzucam stroje...i c*** wielki...dziala komuś,próbowal ktos ? Pozdro
Tak, ja instalowałem. Po wrzuceniu kitsów i wyedytowaniu pliku map.txt wszystko działa jak talala.
NipponJapanBoy
Nov 8 2006, 00:31
QUOTE(kostek @ Nov 8 2006, 02:34:54) [snapback]96434[/snapback]
Tak, ja instalowałem. Po wrzuceniu kitsów i wyedytowaniu pliku map.txt wszystko działa jak talala.
mozesz zarzucic tym plikiem map.txt lub powiedziec jak to zrobic...? Pozdro i dzieki...
QUOTE(Zoller @ Nov 7 2006, 17:04:57) [snapback]96388[/snapback]
Oto screen:

Zoller poczytaj dokladnie ten temat:)
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=5455Być może znajdziesz coś pomocnego dla siebie. Pozdro.
AdrianJ
Nov 8 2006, 08:34
QUOTE(Rasialdinho0 @ Nov 8 2006, 02:31:11) [snapback]96433[/snapback]
na www.gryonline.pl polska premiera pesa6 jest 30 listopada

Daj dokladniejszego linka,bo nic takiego nie widze..Jesli to prawda,to znaczy ze sie nie mylilem piszac o tym wczesniej hehe.
Pro player
Nov 8 2006, 08:34
QUOTE(norek @ Nov 8 2006, 07:58:07) [snapback]96445[/snapback]
Zoller poczytaj dokladnie ten temat:)
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=5455Być może znajdziesz coś pomocnego dla siebie. Pozdro.
Norek skąd masz te kitsy które widać na screenach z twojego nowego Facepacka?-chodzi mi głównie o strój Manchesteru United!
Niesamowita jakość!-please answer!
QUOTE(Pro player @ Nov 8 2006, 09:35:37) [snapback]96451[/snapback]
Norek skąd masz te kitsy które widać na screenach z twojego nowego Facepacka?-chodzi mi głównie o strój Manchesteru United!
Niesamowita jakość!-please answer!

to jest wycięte ze zdjęcia do screena
Wiecie moze czy trwają prace nad takim kitserverem jaki był w PES5 czyli taki , który zawiera stadiumserver, ballserve, faceserver ?
czy tylko mi po wgraniu kitservera 6 gra przyspiesza?mam jeszcze problem z grafika,ale to juz nawet na czystej grze,zacina mi sie nawet na 640x480,co moze byc nie tak?w pesa5 gralem na rozdz.1200x... i high detalach i sie nie zacinala.
Maverick_pl
Nov 8 2006, 12:40
Ja miałem podobnie - teraz mam więcej miejsca na dysku i w sumie gra już chodzi płynnie. Może to jest przyczyna.
Są może jakieś już dobre Kitservery, ze stadionami, piłkami i wieloma strojami ?? Czy trzeba to wszystko samemu szukać ??
mam 10gb wolnego wiec raczej to nie jest przyczyna:(
Maverick_pl
Nov 8 2006, 13:04
A masz np: 2 partycje ?? Systemową i tą do gier ?? Może ta systemowa jest zawalona ??
Ja też miałem prawie 2 Gb wolnego a na systemowej koło 400 Mb. Teraz zrobiłem trochę "porządków" i mam 5 Gb na systemowej i 11 na tej do gier. I gra chodzi płynnie.
Jesteś pewien że na czystej grze też tak masz ?? To znaczy odkąd tylko zainstalowałeś gre tak masz ??
zacina sie na czystej grze,mam 3 partycje
c: 2.5gb wolnego
d: 2 gb wolnego
e: 10 gb (i tu zainstalowany jest pes6)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.