hmm... teraz ja napsizę coś od siebie o tej grze po jakichś 2 tygodniach gry

A więc tak, faktycznie roi się od wad. Pomijając beznadziejny komentarz, czy fatalne twarze, np. Carricka

muszę wspomnieć o tych, które związane są również z samą rozgrywką, która do tej pory była atutem serii PES. I muszę przyznac że nadal jest. Wg mnie została ona znacznie ulepszona. Jedyną wadą, która aż razi w oczy jest to, że gdy biegniemy na bramkę przeciwnika z przewagą powiedzmy 2 na 1 to nasz partner, któremu w ostatniej chwili chcieliśmy wysunąć piłkę na pustą bramkę ucieka nagle do tyłu lub się zatrzymuje. To znacznie uniemożliwia przeprowadzenie niektórych akcji, w których szansa na bramke wynosi 1OO%. Ale cóż do tego trzeba się po prostu przyzwyczaić. Odnośnie zalet natomiast, których nie sposób zliczyć w tej grze, trzeba powiedzieć, że największymi z nich są świetne interwencje bramkarzy, fantastyczny system strzałów i realistyczne ruchy piłkarzy. One sprawiają, że rozgrywka niekiedy wygląda naprawde bardzo realnie. No i do tego te stadiony. Muszę pzyznać ,że w tym aspekcie KONAMI mnie miło zaskoczyło swoim dbalstwem o najmniejsze szczegóły aren. Oczywiście murawy, czy kolory krzesełek pozostawiają wiele do życzenia, ale dla kogoś, któ choć trochę umie się obsłużyc Photoshopem i GGS to zaden problem.
To by chyba było na tyle. Oczywiście niektórych pewnie zirytuje to, że tak się zachwycam tą grą i tyle zalet wymieniłem, pomijając wady, ale to moja szczera opinia o tej grze i tak samo szczera jest moja miłość do tej gry, która kwitnie coraz szybciej z dnia na dzień

. Pozdrawiam.