Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Ujmeny
Nie rozumiesz fundamentalnych postaw tworzenia gier. Inteligencja (realna) komputera nie istnieje, to tylko linia cyfr stworzona przez człowieka. Która jeśli jest dobrze skonstruowana to sprawnie funkcjonuje:
- Podania dochodzą do celu,
- Napastnik nie cofa się w takau,
- Bramkarz nie wpada z piłka do bramki.
To wszystko wina (te elementy pojawiają się w PES6) oprogramowania, jego kodu. Każdy o tym wie, ale nie wiedzieć czemu ty tego nie chcesz pojąć.

Rozumiem, że nie przyznasz się do błędu. Internetowy dialogi są niezwykle trudne, pozbawione elementów niewerbalnych rzadko prowadzą do wniosków, ale do przekomarzania się. W 4 oczy szybko bym ci udowodnił, że się mylisz. I to bardzo. Nawet nie ja, każdy rozumujący człowiek, posiadający trochę wiedzy ci to wytłumaczy. Tak, samo jak źle oceniasz podania w innych wersjach. Sprawdź z L1 plus trójkąt. Zrób to dla mnie i zanim coś napiszesz sprawdź tą konfiguracje w pierwszej i ostatniej komputerowej (PC) wersji tej gry. Różnica jest ogromna.

Nie mam już sił na taki dialog. Odpadam, bo do niczego to nie doprowadzi.

Sam sobie udowadniasz, że myślisz jak człowiek z epoki początku rozwoju elektroniki. Nie pisz "kiedyś", ale pisz "dzisiaj", "teraz". Bo, zaraz ci zaytuję słowa pana Gatsa o ilości pamięci... yhhhh...

Pozdrawiam.
Już nie odpiszę.
senderbell
To dziwne ale zgadzam się z Twoim ostatnim postem.
Inteligencja realna komputera nie istnieje - i to cały czas starałem się tłumaczyć.
Jendak nie każdy aspekt życia da się przełożyć na matematyczne wzory.

Szachy podobnie jak sudoku to dla komputera bułka z masłem - dla człowieka szczyt intelektualnego wysiłku.
Dla człowieka rozróżnienie twarzy kobiety od twarzy mężczyzny to bułka z masłem - dla komputera nieosiągalne. Bez względu na algorytmy jak byś stosował.

W PES jedną ze zmiennych jest SUBIEKTYWNA ocena sytuacji, czyli to czego komputer nie potrafi zrobić i dlatego nie wszystkie elementy będą działały tak ja byś sobie tego życzył.

Oczywiście, ze błedy kodu występują...np. cofanie się napastników i wiele innych.
Ale kiedy ja wciskam triangle.gif to za każdym razem oczekuję innego podania - takiego które pasuje do tej konkretnej sytuacji. Nie istnieje algorytm, który za każdym razem spełniłby te oczekiwania.

I to jest wszystko co miałem na myśli pisząc wcześniej, że miałem setki zagrań w których jako człowiek na boisku zagrałbym inaczej, ale komp nie potrafi ocenić sytuacji i wybrać najlepszego wyjścia.

Z mojej strony również EOT.

jacekz40
sad.gif Jestem załamany tym czekaniem na porządnego patcha, im dłuzej gram tym bardziej mnie ta gra denerwuje, chyba jednak wrócę do PES 5 ta gra ma być przyjemnoscią a nie wkurzającą zabawką.
T-Mac
QUOTE(jacekz40 @ Dec 16 2006, 01:32:47) [snapback]103911[/snapback]

sad.gif Jestem załamany tym czekaniem na porządnego patcha, im dłuzej gram tym bardziej mnie ta gra denerwuje, chyba jednak wrócę do PES 5 ta gra ma być przyjemnoscią a nie wkurzającą zabawką.

bravo
ja tak wlasnie zrobilem smile.gif w pes6 tylko grywam online smile.gif
Mani3k
6 rządzi... smile.gif
5 na półkę niech zbiera kurz... tongue.gif
Pozdr.
maci
Jedno male pytanie i juz mnie nie ma:Jaki ma nr plik dzwiekowy odpowiadajacy za owacje po strzeleniu bramki???
dziekuje z odpowiedz
Vamikeeper
Ma ktoś może OFa z Internacionale de Porto Alegre, bo potrzebuję... (zwycięzcy klubowych mistrzostw świata w końcu smile.gif ) Z góry dzięki smile.gif
wilimowski
QUOTE(Vamikeeper @ Dec 29 2006, 19:40:11) [snapback]108410[/snapback]

Ma ktoś może OFa z Internacionale de Porto Alegre, bo potrzebuję... (zwycięzcy klubowych mistrzostw świata w końcu smile.gif ) Z góry dzięki smile.gif

PATEGATO GOALGERD WORLD SOCCER V1

http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=37516

linki bezposrednie do optionfile:
http://www.sendspace.com/file/sixrvf
http://www.megaupload.com/?d=7OUKWE3D

Sam go uzywam.Polecam!
zborek
SzYbko i Na temat...

Pes 6- to najlepsza symulacja piłki noznej jaka do tej pory wyszła biggrin.gif fifa się chowa
snake
No i co to wnosi do tematu?
jacekz40
huh.gif Jest już połowa stycznia 2007r. gra bez porządnego patcha zaczyna stawać sie nudna, a wasi sąsiedzi czy raczej konkurencja wypuściła patcha orange ektraklasa, naszego rodzimego, może to nie patch marzeń - ale jest! A WY Issonlinowcy, śpicie??? Hej co tam słychać? W listopadzie to raczej nic nowego do tej edycji nie zrobi wrażenia.
GugSik
kurde ta gra jest piekna...naprawde wczesniej SKRESLIEM TA EDYCJE,nic mi sie nie podobalo!!!! a TERAZ podoba mi sie doslownie wszystko! Te strzaly maja w sobie duza zalete! byle kto nie strzeli sam na sam!,a ja juz mozna powiedziec sie nauczylem i granie z kolegami na 40 calowym TV plazmowym przy piwach to naprawde ogromna radosc i emocje!!! bramki padaja naprawde rozne i z roznych miejsca!! ta wersja wniosa wiele swiezosci i pare ciekawych dodatkow.... KONAMI jest jednak wielkie , z kazda edycja jednak ida do przodu i gra wyglada coraz plynnniej ,ech wczoraj przezylem piekne chwile grajac z kuzynami,bracmi i kumplami! TO jest prawdziwie pilkarskie widoowisko!! nie wiem jak ktos moze mowic ,ze fifa choc troche dorownuje pod wzgledem grywalnosci PES6 !!! Wstydzcie sie smile.gif pozdrawiam!
Bober1987
A ja mam pytanie, ktore nie wiem gdzie wrzucic, a, ze Tu sie rozmawia ogolnie na temat pes'a 6 to oto one smile.gif

Jak przepchnac bramkarza?? Przy kazdym rogu, gdzie kolwiek gdzie pilka leci z gory w pole karne bramkarz wychodzi i spokojnie ja lapie, nie mam pojecia jak chociazby podejsc do niego napastnikiem... Z gory dzieki za pomoc, pozdrawiam! wink.gif

A jeszcze drugie pytanko smile.gif Jest jakis sposob na pozadne strzelanie wolnych? ustawienie zawodnika, moc, podkrecac czy nie? Mam z tym problem, bo ile razy strzelam wolnego, to nawet jesli jest to Beckham strzelajacy mocno (strzalka w gore) z podkreceniem w samo okienko to kazdy bramkarz to wyciaga smile.gif w pes'ie 5 takie strzaly wchodzily bez gadania smile.gif Prosze o pomoc i pozdrawiam ponownie wink.gif
matthew
QUOTE(Bober1987 @ Jan 19 2007, 13:07:28) [snapback]114473[/snapback]

A jeszcze drugie pytanko smile.gif Jest jakis sposob na pozadne strzelanie wolnych? ustawienie zawodnika, moc, podkrecac czy nie? Mam z tym problem, bo ile razy strzelam wolnego, to nawet jesli jest to Beckham strzelajacy mocno (strzalka w gore) z podkreceniem w samo okienko to kazdy bramkarz to wyciaga smile.gif w pes'ie 5 takie strzaly wchodzily bez gadania smile.gif Prosze o pomoc i pozdrawiam ponownie wink.gif

Jest pare sposobów.

1. D + strzałka w góre + W - bardzo mocny, podkrecony strzał
2. D + strzałka w dół + S - lekki strzał
3. Podkręcamy za pomocą l1.gif i r1.gif
4. Możesz spróbować szczescia naciskając "A" ale to trudne (leciutki, celny "strzał")

pozdro wink.gif
tomixx
Ja mam taki sposób:

albo tak jak kolega z mocnym strzelm plus strzalka w kierunku odchodzacym tzn. zeby leciala tak jakbys kopnal zewnetrzna czescia stopy, bardzo dobrze wychpodzi piłkarzami co nadbiegaja pod malym kątem

albo leciutki techniczny strzal, czyli strzala do dołu + (D) square.gif + strzalka kierubnku podkrecenia wewnętrzną czescią stopy+ W - taki strzal niby lekki ale naprawde to ma swoją "siłe" i jest duzo lepszy od takich zwykłych bez "W"
mackal
Obok WE2002 moja ulubiona gra o tematyce piłkarskiej.
Nie gram w to zbyt często jak w we(głównie gram u kuzyna).
Gram to już sporadycznie od kilku miesięcy i muszę stwierdzić ,że jest jeszce lepsza od poprzednich części.
Przedewszystkim urzeka mnie realizm,płynność,ogrom zagrań ,grafika,komentarz(mnie się bardzo podoba gadka Borka i Kołtonia),sędziowanie(sędzia już nie gwiżdże za dotknięcia itp),stadiony no i super grywalność.
Każda bramka daje sporo radochy(zwłaszca te nieprzeciętne,których udało mi się ustrzelić kilkanaście).Po prostu każdy gol jest ,,inny''
Jedyne minusy to bramkarze,którzy czasem puszcają szmaty i robia głupkowate błędy,no i al mógłby by być troche lepszy oraz przydałyby się oryginalne składy.
Takie pytanko:
używacie często R2 przy strzałach?
snake
Ja używam jeśli strzał jest oddawany w polu karnym.
adiusz
Witam!
Pewnie czesc z Was grala w pes na X360. Chcialem sie zapytac, czy w pes'ie na X360 jest mozliwosc transferow nie w Master League? Bo ja cos nie moge trafic w taka opcje :/
pozdrawiam
jacollo
Elo wszystkim, musze gdzies sie wyzalic, napewno nie jeden z was gra w PES6 w sieci, no i tu przechodze do mojego problemu. Dlaczego do chu.... 90% ludzi gra tak samo, stosujac schematy mad.gif . Jak juz widze u kogos ustawienie z trzema napastnikiami z szeroko rozstawionymi skkrzydlami to znaczy tylko jedno. Wkrecenie sie ze skrzydle w pole karne do linii koncowej i podanie po ziemi na pierwszy kontakatw w okolice piatki. No qurrrrwa mad.gif , jak mozna psuc tak wspaniele rozbudowana gre pod wzgledem ilosci podan, ktorych jest naprawde mase, podobmnie zreszta jest ze strzalem. Gra proponuje nam mase rozwiazan na stworzenie akcji jak i jej skonczenie, a i tak wikszosc gra tak samo. Normalnie rzygac mi sie chce jak wiedze tego typu gre. Nie twierdze ze jestem jakis super graczem, ale najgorzej tez nie gram i rani mnie jak widze takie cos. Pewnie wiel osob czytajac to stwierdzi ze gra w taki sposob, to wlasnie do was pisze, uzyjcie wyobrazni w grze, nie psujcie PESa, nie psujcie pilki noznaj, bo gra doskonale potrfi odzwierciedlic realna prawdziwa gre. A własnie tak gra dostayczy wam napewno wiecej satysfakci niz granie ciagle tego samego. Pozdro
snake
Dlatego sprzedałem swojego PESa bo te schematy były po prostu rzalowe, psuły całą zabawę z gry, teraz gram sobie w PESa 3 smile.gif Szkoda że nie ma online tongue.gif
Kempu
To jest naprawdę wkurzające.
Arek1974
Witam. Koniec czerwca, większośc pewnie już myśli o PES7 smile.gif Ale chciałbym powiedzieć o czymś, co mi się trafiło pierwszy raz w PES6, a gram od listopada 2006. Grając MU przeciw FC Porto w 92 minucie bramkarz Porto sfaulował mojego napastnika w sytuacji sam na sam, sędzia dał karnego, a bramkarzowi czerwoną kartkę. Okazało się, że Porto wykorzystalo już limit zmian i w bramce stanął ... zawodnik z pola (specjalnie sprawdziłem na powtórce, a potem w składach, w bramce stał prawy pomocnik). Brakowało jeszcze tylko scenki, kiedy ten pomocnik zrzuca koszulkę i ubiera bluzę bramkarza (jedynym niedociągnięciem było to, że zawodnik miał bluze bramkarską ... ze swoim nazwiskiem smile.gif ).

Pewnie dla niektórych to żadna nowość, ale na mnie zrobiło to piorunujące wrażenie.
wojt4s
Cytat(Arek1974 @ Jun 28 2007, 23:08:32) [snapback]158928[/snapback]
Witam. Koniec czerwca, większośc pewnie już myśli o PES7 smile.gif Ale chciałbym powiedzieć o czymś, co mi się trafiło pierwszy raz w PES6, a gram od listopada 2006. Grając MU przeciw FC Porto w 92 minucie bramkarz Porto sfaulował mojego napastnika w sytuacji sam na sam, sędzia dał karnego, a bramkarzowi czerwoną kartkę. Okazało się, że Porto wykorzystalo już limit zmian i w bramce stanął ... zawodnik z pola (specjalnie sprawdziłem na powtórce, a potem w składach, w bramce stał prawy pomocnik). Brakowało jeszcze tylko scenki, kiedy ten pomocnik zrzuca koszulkę i ubiera bluzę bramkarza (jedynym niedociągnięciem było to, że zawodnik miał bluze bramkarską ... ze swoim nazwiskiem smile.gif ).

Pewnie dla niektórych to żadna nowość, ale na mnie zrobiło to piorunujące wrażenie.

no ja sie spotkalem kilka razy z taka sytuacja ;]
Arek1974
QUOTE(wojt4s @ Jun 29 2007, 12:52:01) [snapback]159022[/snapback]
no ja sie spotkalem kilka razy z taka sytuacja ;]

Fajnie, bo mi w tym czasie, co gram w PES6 może ze 3 razy się trafił faul bramkarza w polu karnym (nigdy niestety nie zdarzyło mi się, żeby to mój bramkarz sfaulował przeciwnika), ale pierwszy raz w sytuacji, w której przeciwnik nie miał juz zmian i musiał wejśc do bramki zawodnik z pola.
JTK
QUOTE(jacollo @ Jun 9 2007, 13:30:39) [snapback]152987[/snapback]
Elo wszystkim, musze gdzies sie wyzalic, napewno nie jeden z was gra w PES6 w sieci, no i tu przechodze do mojego problemu. Dlaczego do chu.... 90% ludzi gra tak samo, stosujac schematy mad.gif . Jak juz widze u kogos ustawienie z trzema napastnikiami z szeroko rozstawionymi skkrzydlami to znaczy tylko jedno. Wkrecenie sie ze skrzydle w pole karne do linii koncowej i podanie po ziemi na pierwszy kontakatw w okolice piatki. No qurrrrwa mad.gif , jak mozna psuc tak wspaniele rozbudowana gre pod wzgledem ilosci podan, ktorych jest naprawde mase, podobmnie zreszta jest ze strzalem. Gra proponuje nam mase rozwiazan na stworzenie akcji jak i jej skonczenie, a i tak wikszosc gra tak samo. Normalnie rzygac mi sie chce jak wiedze tego typu gre. Nie twierdze ze jestem jakis super graczem, ale najgorzej tez nie gram i rani mnie jak widze takie cos. Pewnie wiel osob czytajac to stwierdzi ze gra w taki sposob, to wlasnie do was pisze, uzyjcie wyobrazni w grze, nie psujcie PESa, nie psujcie pilki noznaj, bo gra doskonale potrfi odzwierciedlic realna prawdziwa gre. A własnie tak gra dostayczy wam napewno wiecej satysfakci niz granie ciagle tego samego. Pozdro

Akurat to bardzo płytki tytuł i nie widzę tej głębi jaką ty dostrzegasz, a do być killerem potrzebny ci jest pan square.gif oraz lamy.
Dla mnie to SWOS prezentował większy realizm tongue.gif
senderbell
Komputer strzelił mi takiego gola:
http://www.youtube.com/watch?v=tk-bnKPTXB0

Kahn próbował wybić piłkę ponad poprzeczkę, ale ta odbiła sie od nieba i wpadła do bramki.
Czy to wina stadionu? , czy może KONAMI pomogło komputerowi strzelać bramki ? mad.gif

sawyer
No moim zdaniem to wina stadionu, bo watpie zeby KONAMI popelnilo taki blad tongue.gif. A jaka masz karte graficzna??
senderbell
Katrę mam GF 6600 ,ale karta nie mówi komputerowi od czego ma się odbić piłka.

Też mam nadzieję, że to wina stadionu - narazie wywalem z hukiem
FC Nürnberg - easyCredit-Stadion rolleyes.gif
karolinho
Senderball ta bramka wygląda tak jakby Kahn sam se wbił główką samobója wacko.gif
senderbell
Przypatrz sie dobrze... napierw pilka odbila sie od nieba a potem od jego glowy.
Wolniej juz nie dalo sie nagrac, ale widac.
Bardock
Cytat(Arek1974 @ Jun 28 2007, 23:08:32) [snapback]158928[/snapback]

W tym miesiącu miałem to kilka razy , naprawdę fajna rzecz smile.gif
kostek
W poprzednich częściach ten motyw również był. W sumie mogli by zrobić jakąś animację do tego, jak kolega Arek1974 wspomniał.
roni141
kiedy bedzie nowy pes?? unsure.gif
.:KUNA:.
pazdziernik/listopad;]
dj_adriano
skandaliczne zachowanie mojego napastnika w polu karnym..bo zamiast myslec o grze o strzelać to on tongue.gif laugh.gif tongue.gif laugh.gif tongue.gif

http://img211.imageshack.us/img211/340/bekaax6.jpg

sorki za dwa posty pod rząd..to przez przypadek..i prosze o usunięcie właśnie tego.
dj_adriano
skandaliczne zachowanie mojego napastnika w polu karnym..bo zamiast myslec o grze i strzelać to on tongue.gif laugh.gif tongue.gif laugh.gif tongue.gif

Pelas
Cytat(dj_adriano @ Aug 20 2007, 21:24:25) [snapback]176058[/snapback]
skandaliczne zachowanie mojego napastnika w polu karnym..bo zamiast myslec o grze o strzelać to on tongue.gif laugh.gif tongue.gif laugh.gif tongue.gif

http://img211.imageshack.us/img211/340/bekaax6.jpg

xD:) widać kto pada trzymał.... xD:) nice motyw ruch*czu...biggrin.gif
jarek1989
chwila słabości na boisku laugh.gif biggrin.gif
Ramzik
Cytat(jarek1989 @ Aug 21 2007, 15:07:45) [snapback]176279[/snapback]
chwila słabości na boisku laugh.gif biggrin.gif

Dokładnie biggrin.gif Screen wypas tongue.gif
Bushmen
rozbawilo mnie zdanie "where are u doing " biggrin.gif:D:D pozdro
MakssPl
w wolnym tłumaczeniu... gdzie to robisz?? tongue.gif biggrin.gif
Dragon177
Świetny screen, miałem tez kilka takich akcji tongue.gif Śmiesznie to wygląda...
had2
zróbcie sobie oddzielny temat bo tu wszyscy czekają na patha, ruch*acze:P
Orange_91
Cytat(had2 @ Mar 27 2008, 18:00:31) *
zróbcie sobie oddzielny temat bo tu wszyscy czekają na patha, ruch*acze:P

blink.gif Koledze to sie czasem coś nie pomyliło? Jakiego patcha? blink.gif Może jak już tak sie zapędzasz w klikaniu odpowiedzi to sprawdź czy piszesz w odpowiednim temacie.
dr_idea
Powracam do starego dobrego PESa 6 ;] Ktos moglby mi powiedziec jaki jest najnowszy i jednoczesnie najlepszy patch do tej gry? Z gory dzieki i pozdrawiam.
Orange_91
Cytat(dr_idea @ Apr 6 2008, 21:31:44) *
Powracam do starego dobrego PESa 6 ;] Ktos moglby mi powiedziec jaki jest najnowszy i jednoczesnie najlepszy patch do tej gry? Z gory dzieki i pozdrawiam.

Przeglądałem różne fora i aktualnego patcha i jednocześnie na poziomie jeszcze nie spotkałem. Najlepszym wyjściem będzie chyba wgranie ofa E9 + jakieś własne modyfikacje.
Qrk
A OE 4 patch? Jest chyba obecnie jednym z najlepszych POLSKICH patchy[Po co komu inne biggrin.gif] ^^
Orange_91
CYTAT(XxKuRkAxX @ pią, 13 cze 2008 - 14:59) *
A OE 4 patch? Jest chyba obecnie jednym z najlepszych POLSKICH patchy[Po co komu inne biggrin.gif] ^^

W momencie gdy pisałem post OE v4.0 nie było a 3.0 był nieaktualny. Teraz to wiadomo, że jest najlepszy i to nie tylko w Polsce. tongue.gif
Pro-Evo-S
CYTAT(Orange_91 @ pią, 13 cze 2008 - 15:06) *
W momencie gdy pisałem post OE v4.0 nie było a 3.0 był nieaktualny. Teraz to wiadomo, że jest najlepszy i to nie tylko w Polsce. tongue.gif

patchem OE raczej będą się interesować tylko Polacy w kraju no i może rzeczywiście emigranci polscy biggrin.gif .

I nie powiedziałbym że OE v4.0 jest taki najlepszy, nawet w Polsce blink.gif
Orange_91
CYTAT(Pro-Evo-S @ pią, 13 cze 2008 - 15:44) *
patchem OE raczej będą się interesować tylko Polacy w kraju no i może rzeczywiście emigranci polscy biggrin.gif .

No to jest fakt ale chodzi o aktualność i wykonanie to na obecną chwilę jest najlepszy. Wcześniej bardzo dobre patche to były Competition i Evolution ale one nie są aktualizowane.
CYTAT(Pro-Evo-S @ pią, 13 cze 2008 - 15:44) *
I nie powiedziałbym że OE v4.0 jest taki najlepszy, nawet w Polsce blink.gif

No a jaki patch? biggrin.gif Ja jeszcze nie widziałem jakiegoś porządnego polskiego patcha poza OE.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.