maciek_ssi
Oct 19 2006, 20:40
QUOTE(eecik @ Oct 19 2006, 23:26:57) [snapback]93256[/snapback]
chodzi o to jak kto pojmuje gre arkejd; dla mnie taką grą była jest i będzie pewna gra wydawana przez iej sports od 94 roku, tak wiec takie jest moje przekonanie i delikatnie mówiąc gorszy mnie gdy ktoś mówi że pes6 jest arcade'owy to ja sie pytam jaka wtedy jest fifa???
eecik nie napisalem arkadowy.Poprostu jest bardziej arkadowa rozgrywka od tej z pes 5 w tym sensie napisalem.Zreszta fajnie to zdefinniowal jeden kolezka kilkadziesiat postow wczesniej

pes3-5 (glówny nacisk na odwzorowanie rzeczywistej pilki) Pes 4-6 (glówny nacisk na dobra zabawe

) eecik niewiem jaka jest fifa bo niegralem nigdy

i nie zamierzam,nawet jak by w pes-ie zamiast pilki byl np balon

My tu sie klucimy a i tak bendzie sie w to grac...

PES- THE BEST... PS:niedlugo dziesiec latek mi minie gry w nasza ukochaną serie.Bodajże pierwszy iss 97-rok(jesli dobrze pamietam)
hetfield88
Oct 19 2006, 21:43
ps: do tego co sie pytaj ile jest klubow--- takich jak ty powinni wieszac ,wiesz? wystarczy sciagnac filmik albo znalesc na 1 !!!!stronie screeny ktore ludzie specjalnie dali a nie zadawac glupie pytania!!!
[/quote]
i co ... nie potrafisz kulturalnie odpowiedziec tylko sie do.pier.dalasz?
nie czaje cie czlowieku jak nie masz dla mnie konkretnej odpowiedzi to po co sie odzywasz w ogole
who_me
Oct 19 2006, 22:35
to nie bylo czepianie]:->.. wiec traktuj to doslownie
SyNowizna
Oct 20 2006, 00:02
a mi sie tam PES 4 podobal, spoko sie gralo i jezeli PES 6 przedstawi cos podobnego to wcale sie nie zalamie

narzekacie tak na to arcade, a przeciez chodzi tez o swietna zabawe (dla mnie przede wszystkim), a nie tylko full realizm..
calym sercem wierze, ze szostka mnie pozytywnie zaskoczy
przejscie z 4 na 5 tez nie bylo latwe, a potem nie wyobrazalem sobie powrotu
dobranocka
QUOTE(SyNowizna @ Oct 20 2006, 03:03:06) [snapback]93281[/snapback]
a mi sie tam PES 4 podobal, spoko sie gralo i jezeli PES 6 przedstawi cos podobnego to wcale sie nie zalamie

narzekacie tak na to arcade, a przeciez chodzi tez o swietna zabawe (dla mnie przede wszystkim), a nie tylko full realizm..
calym sercem wierze, ze szostka mnie pozytywnie zaskoczy
przejscie z 4 na 5 tez nie bylo latwe, a potem nie wyobrazalem sobie powrotu
dobranocka
i w pes 6 postawili glowny nacisk na tak jak piszesz "swietna zabawe"

jednym sie spodoba drugim nie(sa gusta i gusciki

)A poza zmienionym gameplayem gra prezentuje sie swietnie!!! Poprawiona animacja to to co pierwsze rzuca sie w oczy

Szkoda ze usuneli znaczek przywileju korzysci
ja odczulem takze ze sedziowie sa surowsi; ostro karaja wslizgi od tylu; i nie pamietam czy w pes5 bylo takie cos ze po 4 czy 5 kartce sedzia daje walkower teraz tak jest
SyNowizna
Oct 20 2006, 10:53
QUOTE(klank @ Oct 20 2006, 13:35:39) [snapback]93304[/snapback]
Szkoda ze usuneli znaczek przywileju korzysci

no nie, dobry ten znaczek byl - nie wiem naprawde po co to usuneli
za to jest duzo wiecej banerow reklamowych min. nike, powerade, coca- cola, nationale-nederlanden i wiele innych:D
SyNowizna
Oct 20 2006, 11:04
QUOTE(eecik @ Oct 20 2006, 13:44:04) [snapback]93308[/snapback]
ja odczulem takze ze sedziowie sa surowsi; ostro karaja wslizgi od tylu; i nie pamietam czy w pes5 bylo takie cos ze po 4 czy 5 kartce sedzia daje walkower teraz tak jest
jak dobrze pamietam to bylo tak
nom wlasne chyba tak bylo; to w pes4 bylo tak ze jak sie stracilo 4 zawodnika to sedzia juz kartek nie dawal; jeszcze odnosnie komentarza we francuskiej wersji ( chociaz nic nie rozumiem ) jest chyba ok z wininga znalem wszystkie kwestie a teraz kolesie fajnie komentuja i nie powtarzaja sie pozostaje miec nadzieje ze "rodacy" nie zkwasza tego i Borek z Koltoniem stana na wysokosci zadania
QUOTE(SyNowizna @ Oct 20 2006, 13:54:26) [snapback]93309[/snapback]
no nie, dobry ten znaczek byl - nie wiem naprawde po co to usuneli

Jak to Konami

musza cos zmienic zeby nikt nie mówil ze zmian nie wprowadzają jak wychodzi nowa część,a że nieraz usuną to co sie fajnie sprawdzało...

QUOTE(eecik @ Oct 20 2006, 13:44:04) [snapback]93308[/snapback]
Zgadzam sie z tobą.Sędziowie sa surowsi ale też duuużo mniej gwiżdżą
hmmmm... przeczytalem caly temat (bite 11 stron) i stwierdzam, ze czesc ludzi wypowiadajaca sie w tym temacie nie ma zielonego pojecia o nowym PESie, a jada po "nim" i to rowno
a ja mam skromne zapytanie, gdyza grajac na ps2 w wersje "beta" zauwazylem, ze moj Bayern nie ma w calosci wykonanych koszulek (nie ma sponsora na przedniej stronie koszulki - T-COM) oraz nie wiem czemu zniknal Kahn !? (O dziwo - jest w reprezentacji... Chyba im sie pomylilo

...) Mam nadzieje, ze w wersji ktora zakupie nie bedzie tego problemu :/
pzdr!
Teofilowiak1908
Oct 20 2006, 13:15
po rozegraniu kilku meczy (wersja francuska na ps2) 1 co widac to wiekszy poziom trudnosci (jak dla mnie na normalu mocno mna kolowali) fajne nowe animacje zawodnikow, jakos inaczej zachowuja sie podczas gry niz w pes 5 no i strzaly

te z daleka raczej trudno bylo skierowac w swiatlo bramki (albo minimalnie obok slupka albo Panu bogu w okno

) strzaly z glowy tez jakies dziwne w sytuacj gdy wrzucielm pilke ze skrzydla prosto do zawodnika niepilnowanego przez nikogo w polu bramkowym ten uderzyl hektar na poprzeczka ( i tak kilka razy ) ogolnie jednak nie najgorzej jak dla mnie o wiele trudniejsza od pes 5 a po tych kilku meczach nap[ewno wszystkiego jeszcze nie odkrylem tak wiec mam nadzieje ze jeszcze mnie pozytywnie zaskoczy wersja na PC
QUOTE(mic @ Oct 20 2006, 16:08:39) [snapback]93324[/snapback]
hmmmm... przeczytalem caly temat (bite 11 stron) i stwierdzam, ze czesc ludzi wypowiadajaca sie w tym temacie nie ma zielonego pojecia o nowym PESie, a jada po "nim" i to rowno
a ja mam skromne zapytanie, gdyza grajac na ps2 w wersje "beta" zauwazylem, ze moj Bayern nie ma w calosci wykonanych koszulek (nie ma sponsora na przedniej stronie koszulki - T-COM) oraz nie wiem czemu zniknal Kahn !? (O dziwo - jest w reprezentacji... Chyba im sie pomylilo

...) Mam nadzieje, ze w wersji ktora zakupie nie bedzie tego problemu :/
pzdr!
Nikt po nim nie jedzie bo kazdy uwielbia tą serie

Poprostu pisze się opinnie o zmianie w rozgrywce względem pes 5 itp.rzeczach.
SyNowizna
Oct 20 2006, 13:36
Miałem na Ciebie oko. Przyszedł ten czas.
owenik
Oct 20 2006, 15:58
QUOTE(eecik @ Oct 20 2006, 13:56:06) [snapback]93310[/snapback]
za to jest duzo wiecej banerow reklamowych min. nike, powerade, coca- cola, nationale-nederlanden i wiele innych:D
Będzie tak już w większości gier, nie tylko sportowych. Reklamy w filmach i grach zostały prawnie zalegalizowane i od tej chwili gry będą reklamować najróżniejsze produkty... Czy to dobrze? Konami dostanie więcej kasy, więc myślę że tak
SyNowizna
Oct 20 2006, 20:10
QUOTE(SyNowizna @ Oct 20 2006, 16:37:55) [snapback]93332[/snapback]
Miałem na Ciebie oko. Przyszedł ten czas.
ojoj, to juz nawet takich informacji nie mozna udzielac?? przeciez nie podalem zadnego linka!
nie ma to jak radosc pelnienia funkcji, tzw. moderatora i przypiepszanie sie do wszystkiego co leci, nie?
ale w sumie spoko byc wyroznionym przez Pana Macieja ssi - zostalo mi jeszcze 80% warnow - jakos damy rade
w nowym pesku nie podeszlo mi jedynie intro, ktore moim zdaniem jest jednym ze slabszych w serii, naszczescie nie ma to wplywu na grywalnosc ( ufff ) ;mysle ze nigdy nie zapomne pamietnego We will rock you... az sie lezka w oku kreci:)
Czy ktoś z tych co grali juz w 6 może mi powiedzieć ile par korków jest i ilu ich można używać??? Czy zostało tak jak w 5 gdzie jest 12 par a używać można 9.
norek w newsie na stronie głównej pisał żę będzie 14 par
ale ile z tego będzie sie dało naraz używac tego nie wiem
podobno będzie tyle samo czyli 9

jakby przynajmniej do 12 zwiekszyli to było by gites..
nom jest 9; ale powiem Wam ze te koreczki z rbk nawet nawet;
hetfield88
Oct 21 2006, 12:38
a ile pilek bo nie wiem ?
QUOTE(savio @ Oct 21 2006, 15:39:33) [snapback]93448[/snapback]
a ile pilek bi nie wiem ?
PODOBNO 14
DENERWUJE MNIE,ŻE W 5 GRAJĄC MECZ KIBICÓW NA TRYBUNACH NIE MA.DOPIERO POKAZUJĄ SIĘ W POWTÓRCE,MAM NADZIEJĘ,ŻE TEN BŁĄD NIE POWTÓRZY SIĘ W 6.
QUOTE(Jawor @ Oct 21 2006, 13:48:53) [snapback]93449[/snapback]
PODOBNO 14
DENERWUJE MNIE,ŻE W 5 GRAJĄC MECZ KIBICÓW NA TRYBUNACH NIE MA.DOPIERO POKAZUJĄ SIĘ W POWTÓRCE,MAM NADZIEJĘ,ŻE TEN BŁĄD NIE POWTÓRZY SIĘ W 6.
Jawor sciagasz Lodmixera i masz kibicow... juz sie nie moge doczekac szostki sasasasa
QUOTE(herus @ Oct 21 2006, 13:50:31) [snapback]93451[/snapback]
Jawor sciagasz Lodmixera i masz kibicow... juz sie nie moge doczekac szostki sasasasa
Na PS2 też ściągnie lodmixera? ...
hetfield88
Oct 21 2006, 13:02
aha, powiedzcie mi czy jak premiera PES6PL jest 26.10 to czy pojawi sie dokladnie w tym dniu w EMPIKACH?? czy bedzie trzeba czekac jeszcze z dzien lub dwa, kurde nie wiem bo nie kupywalem nigdy gierr w empiku w dzien premiery , a pes6 zamierzam:)
SyNowizna
Oct 21 2006, 13:06
QUOTE(savio @ Oct 21 2006, 16:03:34) [snapback]93457[/snapback]
aha, powiedzcie mi czy jak premiera PES6PL jest 26.10 to czy pojawi sie dokladnie w tym dniu w EMPIKACH?? czy bedzie trzeba czekac jeszcze z dzien lub dwa, kurde nie wiem bo nie kupywalem nigdy gierr w empiku w dzien premiery , a pes6 zamierzam:)
wydaje mi sie, ze pojawi sie w dzien premiery - polecam czekac pod drzwiami od 6
QUOTE(savio @ Oct 21 2006, 16:03:34) [snapback]93457[/snapback]
JA PES6 ZAMAWIAM PRZEZ ULTIME I NAPISALI MI,ŻE WYSYŁKA BĘDZIE OKOŁO 25.10.
poprostu zapytaj w empiku, chyba takie rzeczy wiedza...
_DEVIL_
Oct 21 2006, 16:21
QUOTE(savio @ Oct 21 2006, 15:39:33) [snapback]93448[/snapback]
a ile pilek bo nie wiem ?
Jak dobrze pamietam to pilek jest 12 bo 13 to opcja "random"
Pilki sa Adasia i Robaka
PS.A co do PES6 to jak narazie gierka superowa. Najbardziej co mi sie podoba to gra bramkaży.Poprostu zajebiscie sie rzucaja
Rasialdinho0
Oct 21 2006, 17:22
gra wychodzi 27 a nie 26
przypomniala mi sie jeszcze jedna nowosc- jak bramkarz mial pilke to w poprzednich czesciach to zawodnicy automatycznie wybiegali za "16", teraz możemy biegać koło bramkarza; niby nic ale w jednak coś;]
Killer
Oct 21 2006, 17:49
Czasami bramkarz uwiesi się na poprzeczce.
nom i po gwizdku sedziego na przerwe niekiedy zawodnicy fajnie podbijaja pilke,- ale to juz bylo w we10
QUOTE(eecik @ Oct 21 2006, 20:55:37) [snapback]93527[/snapback]
nom i po gwizdku sedziego na przerwe niekiedy zawodnicy fajnie podbijaja pilke,- ale to juz bylo w we10
cze .mam pytanie czy barca ma na koszulkach logo UNICEF,i ile jest stadionów,czy sa jakies nowe?
wiec tak w tej francuskiej wersji nie ma na koszulkach Barcy UNICEFU, a w stadionach nie wiem bo nigdy nie przywiazywalem do tego uwagi...
a jak jest w końcu z sędziami liniowymi?są czy nie ma?było takie pytanie ale nie padł odpowiedź.A jezeli są to czy jakos reaguja podczas gry?tzn np sygnalizuja spalone czy cos jeszcze (np. faule, zmiany itd)?
hetfield88
Oct 21 2006, 22:11
i czy jest jakies rozbudowane edit mode? marze zeby byla opcja "create team", to by mozna bylo dodawac zespoly! odp!! ale pewnie nie ma :]
Simi93
Oct 22 2006, 05:27
Po udanej interwęcji bramkarza, koledzy z druzyny podbiegają i mu gratulują
B.Fajnie to wygląda !
PS Nie grałem w PES6, ale widziałem na jednym z filmików

PZDR.
znikł znaczek przywileju ,teraz trzeba patrzeć na sędziego ,ale ogólnie duuużo mniej fauli ,gra nie przerywana,mniej spalonych,od razu gwizdek jak spalony choć kopnąć w brame można
wieksza rola wślizgu w obronie -mozna z daleka lecieć z wślizgiem ,inny drybling ,fajnie mozna w miejscu się odwrócić i na małej powierzchni zagrać ,dużo strzałów z miejsca ,sporo dobitek ,ladne bramy z dystansu ,koniec z automatyzmem strzałów często w 5tce(we9le) kopalo się ''na pałę'' i padal gol teraz trzeba przycelować ,podobnie z podaniami jak zawodnik jest np na górze po skosie jest a ty podasz do góry to nie poda ci do tego zawodnika jak w 5tce tylko kopnie piłkę w góre ekranu (do której czasami można spowrotem dojść )jak ciśniemy w ataku sporo dobitek szczególnie jak bomba w bramkarza z dość bliska ,oczywiście nie ma liniowych (co jest oczywiste z powodu braku mocy platformy docelowej ps2 a na pc i xboxa jak wiadomo to konwersja )może ktoś ma xboxa360 -czekam na reckę
Mam prośbę.... Jak ktoś z Was będzie miał już PES-a 6 z PL komentarzem, niech wrzuci próbkę na putfile albo cuś...
P.S. Nie wiecie może czy są do wyboru taśmy ? Tzn. niektórzy piłkarze mają wąsko, a niektórzy szeroko te taśmy na getrach...
Pro player
Oct 22 2006, 07:51
jeszcze troche!
Mam nadzieje że Polska wersja będzie się troche różniła od wersji francuskiej!-byłoby ciekawiej!
Szkoda tej "dodatkowej Ligi"-lepiej jak by była Bundesliga oryginalnie, a później najwyżej by się znowu Eredivisie przerobiło na Polską Lige!-przecież Bundesliga jest lepsza od Ligi holenderskiej-nikt chyba niezaprzeczy!
Już czekam za premierą!
grubinho
Oct 22 2006, 09:27
witam chciałbym wiedziec kiedy będzie demo wspaniałej gry jaką jest Pes 6
SyNowizna
Oct 22 2006, 09:34
QUOTE(grubinho @ Oct 22 2006, 12:28:14) [snapback]93627[/snapback]
witam chciałbym wiedziec kiedy będzie demo wspaniałej gry jaką jest Pes 6
n i e b e d z i e !
QUOTE(Pro player @ Oct 22 2006, 10:52:28) [snapback]93600[/snapback]
jeszcze troche!
Mam nadzieje że Polska wersja będzie się troche różniła od wersji francuskiej!-byłoby ciekawiej!
Szkoda tej "dodatkowej Ligi"-lepiej jak by była Bundesliga oryginalnie, a później najwyżej by się znowu Eredivisie przerobiło na Polską Lige!-przecież Bundesliga jest lepsza od Ligi holenderskiej-nikt chyba niezaprzeczy!
Już czekam za premierą!

Oby sie różniła w gamepleyu....Bo panowie za łatwo jest ojjj za łatwo
QUOTE(klank @ Oct 22 2006, 12:39:34) [snapback]93631[/snapback]
Oby sie różniła w gamepleyu....Bo panowie za łatwo jest ojjj za łatwo

Co Ty pierdzielisz ??!! Ja nie moge wygrac na 6*... No od czasu do czasu sie uda... A w Master League nie mam szans... Co ja robie źle ? Może jakieś porady ??
Pro player
Oct 22 2006, 11:16
bobex77
Oct 22 2006, 11:19
QUOTE(Qbeks @ Oct 22 2006, 14:01:05) [snapback]93649[/snapback]
Co Ty pierdzielisz ??!! Ja nie moge wygrac na 6*... No od czasu do czasu sie uda... A w Master League nie mam szans... Co ja robie źle ? Może jakieś porady ??

porady:P
grac tak oby wygrywac:P
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.