Po zagraniu większej porcji spotkań mam mieszane uczucia co do 6, w 5 gra się ciężej, jest bardziej realistyczna, natomiast tutaj za łatwo dochodzi się pod bramkę,pada dużo bramek, strzały z pierwszej piłki za łatwo wchodzą, w powietrzu trzeba ostro walczyć o piłki bo dużo główek wchodzi i wystarczy chwila nieuwagi i brama siedzi, jedna główka weszła z lini pola karnego
Na skrzydłach mozna sobie poszaleć,a jak pamietam w 5 było o to ciężko, nasi piłkarze fajnie wybiegają na wolne pozycje i dzięki temu czasami wychodzą niezłe akcyjki...
Jak pogram dłużej to będę mógł na 100% powiedzieć czy 6 bardziej mi pasuje niż 5. Jest dużo fajnych animacji, bramkarze też fajnie bronią, ale czasami zdarza im sie farfocle puszczać...
Ogólnie w wyglądzie dużo sie nie zmieniło,menusy zupełnie mi się nie podobają, czysty PES jest trochę nijaki i bez wyrazu, teksturom brakuje koloru, murawy stadionów wyglądają jakby non stop prażyły się w afrykańskim słońcu i nikt ich nie podlewał, dopiero po spaczowaniu PES 6 nabierze kolorów. Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wyjdzie Kitserver!
Mordy niektórych piłkarzy są skopane, piłkarze są zupełnie do siebie nie podobni...
Arsenal nadal gra na Highbury, nie ma Stamford Bridge

, z repr które mieli usunąć pozostał gospodarz następnego mundialu RPA a wyleciał niestety Senegal
Może ktos wie co jest z piłkami, bo w grze jest ich 12 do wyboru ( i z tych 12 jedynie Teamgeist czerwono-biała jest ok, a reszta wygląda dupnie! ), a jak przeglądałem sloty z 0_text w Game Graphic Studio to znalazłem następne 12 piłek w tym te udziwnione piłki z WE10 jak melon czy mięso ale jest również Nike Aerow I lub II niebiesko-biała,Teamgeist biało-czarna, czy tez starsze piłki adidasa Pelias, Roteiro, Telstar, tylko że w grze jak wspomniałem jest 12 piłek natomiast w PES Shop nie ma innych piłek do kupienia, wię gdzie są pozostałe piłki ???
Tak jak napisał WBman gra sie fajnie ale bez rewelacji. Niektórzy forumowicze piszą że 6 przypomina Fife, nie wiem czy to prawda bo w Fife nigdy nie grałem!
Pozdro dla wszystkich maniaków Pro !