Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pes 6
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26
Y3low
QUOTE(thmc88 @ Oct 30 2006, 01:07:15) [snapback]95130[/snapback]

hmmm sam nie wiem juz ... ja nie grałem i nie zamierzam używac pirata tej gry ..

mój kuzyn ma pesa6 pl prawie legal i mowi ,że komentarz jest fajny i gra też.. dodam, że w pesa nigdy nie grał bo jest FIFAmaniakiem .. i to zatwardziałym .. juz sam nie wiem co o tym myslec... mi tam komentarz nie przeszkadza bo go moge wyłaczyc albo zmienic na ang

No widzisz jak mowi ze fajna i gral w fife zawsze czyli pes 6 spadla na psy biggrin.gif ehehe bo przypomina fife biggrin.gif

Ale moim zdaniem nie jest tak zle chyba tongue.gif
thmc88
bo grał na banka na 1 czy 2 gwiazdkach ;d;d;d

a to juz nie jest gra smile.gif wspominał głownie o komentarzu ,że jest kilka fajnych tekstow i ,że jest lepszy niz w fifie
arm
QUOTE(norek @ Oct 29 2006, 08:23:41) [snapback]94981[/snapback]

Ja zrobiłem takie logo wink.gif
IPB Image

Fajne to logo ! cool.gif
Mógłbyś zarzucić binem ???
Rand
Mi w Pesie 6 podoba sie jak rozgrywa piłke komputer. W pes 5 ataki kompa były w sumie nie warte zachodu, nawet jak sie udało mu wyjsc sam na sam to bez problemu wychodząc bramkarzem można było to obronić. Wrzutki wychodziły mu może 1 na 15. Natomiast w Pes 6 wystarczy chwila nie uwagi i komp może łatwo wyjsc na prowadzenie, jago akcje sa bardziej cynamiczne i składne. Mi w ciągu 10 minut (ku mojemu zdziwieniu) władował dwie bramki z główki. W pesie 5 zawsze te akcje lekceważyłem. Wg mnie gra sie dzieki temu lepiej, w e wczesniejszym pesie, komp znobywał maksimum bramke (rzadko kiedy 2), człowiek skupiał sie bardziej na ataku. W nowy Pesie to co robił komp mnie zadziwiało, wystarczy stracić 2 bramki na początku (mnie sie tak zdazyło) i juz zwysięstwo nie jest takie pewne. Wg mnie w tym pesie czesciej zdażają sie wpadki, czyli jakies fartowne remisy i zwycięstwa komputera.
Bigbluee
QUOTE(Rand @ Oct 30 2006, 02:13:05) [snapback]95137[/snapback]

Mi w Pesie 6 podoba sie jak rozgrywa piłke komputer. W pes 5 ataki kompa były w sumie nie warte zachodu, nawet jak sie udało mu wyjsc sam na sam to bez problemu wychodząc bramkarzem można było to obronić. Wrzutki wychodziły mu może 1 na 15. Natomiast w Pes 6 wystarczy chwila nie uwagi i komp może łatwo wyjsc na prowadzenie, jago akcje sa bardziej cynamiczne i składne. Mi w ciągu 10 minut (ku mojemu zdziwieniu) władował dwie bramki z główki. W pesie 5 zawsze te akcje lekceważyłem. Wg mnie gra sie dzieki temu lepiej, w e wczesniejszym pesie, komp znobywał maksimum bramke (rzadko kiedy 2), człowiek skupiał sie bardziej na ataku. W nowy Pesie to co robił komp mnie zadziwiało, wystarczy stracić 2 bramki na początku (mnie sie tak zdazyło) i juz zwysięstwo nie jest takie pewne. Wg mnie w tym pesie czesciej zdażają sie wpadki, czyli jakies fartowne remisy i zwycięstwa komputera.

Ale gra z kompem po jakimś czasie staje się nudna i schematyczna. Teraz odwróć sytuacje. Cała frajda grac z kolegą i tu pojawiają się problemy, bo w przeciwieństwie do kompa... nie sterujemy 11 zawodnikami na raz, nie mam przeglądu pola jak komputer, nie reagujemy tak szybko jak on bo mamy ograniczoną widoczność. Wszystko to sprawia, że bramki strzela się jeszcze łatwiej niż wspomniane przez Ciebie 2 gole w 10 minut. Jak pisałem wczesniej. Biore brazylie i ładuje 7 w 1 połowie. Nie tego się oczekuje po grze. Bym chciał sobie postrzelać to włącze trening a nie mecz. Gorzej jak na przeciw mnie siedzi kolega tak samo dobry jak ja. Zagraliśmy 2 mecze. Pierwszy zakończony 5:5(LOL). Drugi 4:4. W PES5 1:0 było większym sukcesem i sprawiało mega radość niz nedzno i prosto zdobyte 4 gole i tak samo nędzie stracone bo akcjach a'la fifa. Im większe ma ktoś umiejetności z PES5 tym szybciej się załamie grając w PES6 :]
NipponJapanBoy
ja to sie zastanawiam tylko...po co przed instalką PES 6 wywalilem PES 5...?...w zyciu sobie tego nie wybacze...to chyba jasno komentuje to co mysle na dzien dzisiejszy o nowej odslonie naszej kochanej gry.... Patcha panowie...Patcha nam trzeba ! I kit servera...! i cala mase pierdulek...choc wiem ze i tak nie dorowna to 'piatce'...w zyciu nie mialem tak idealnie 'ztuningowanej' gry jak 'piatka'...piatka na zawsze...chyle czola...do szustki dlugo sie bede przekonywal...pozdrawiam maniaków...
Pro player
Kitserver by uratował sytuacje! cool.gif
Pro player
to "oto .." zaczyna sie juz od pliku 12345.adx i jest aż do 12735.adx-400 plików z "oto"-tyle narazie znalazłem -chyba mozna by to wymazac!-albo wstawic inny tekst,np:"przy piłce ...." albo "teraz ..."-
co mówicie?-tylko przydałby sie oryginalny tekst borka-jak wstawiłem swoje "przy piłce" i Borka "..." to wyszła trochę parodia!
k.c.m.a.
Może co niektórzy za dużo oczekują. Możliwe że P.E.S.6 jest lepsza od "5", lecz Wy, gracze macie za duże wymagania. Mi się podoba "6"
AdrianJ
QUOTE(Danioo7 @ Oct 30 2006, 09:48:59) [snapback]95148[/snapback]

ja to sie zastanawiam tylko...po co przed instalką PES 6 wywalilem PES 5...?...w zyciu sobie tego nie wybacze...to chyba jasno komentuje to co mysle na dzien dzisiejszy o nowej odslonie naszej kochanej gry.... Patcha panowie...Patcha nam trzeba ! I kit servera...! i cala mase pierdulek...choc wiem ze i tak nie dorowna to 'piatce'...w zyciu nie mialem tak idealnie 'ztuningowanej' gry jak 'piatka'...piatka na zawsze...chyle czola...do szustki dlugo sie bede przekonywal...pozdrawiam maniaków...

Na początek przekonaj sie do słownika ortograficznego..
NipponJapanBoy
QUOTE(Ader111 @ Oct 30 2006, 11:31:21) [snapback]95153[/snapback]

Na początek przekonaj sie do słownika ortograficznego..

gdyby kazdy czepial sie takich dupereli jak Ty to kazdy temat mialby miliardy postów...heh...pisze jak chce...nie podoba sie ? nie czytaj...to forum o pilce noznej a nie kacik ortograficzny...nikogo tym co napisalem nie skrzywdzilem wiec Twoja postawa zakrawa na smieszna...Pozdrawiam...

Wiadomo juz cos o KS ?

Z tym komentarzem 'oto' serio trzeba cos zrobic...ja jak narazie gra z eng. polski jest jakis dretwy...statyczny taki...bez emocji...zero...gralem mecz...strzelilem bramke na 1-0...a Borek na to 'niesamowity wynik!!!...3-3 !! ' ... blink.gif fajnie...zauwazylem ze polski komentarz polega na tym ze przetlumaczyli slowo w slowo ten angielski...wyszlo marnie,chlodno...bez emocji...gdyby dali Borkowi wolna reke to wyszedl by taki komentarz ze kazdego z nas dojebalo by do ziemii...z tym jego 'pieknie dziekuje' i 'krapnał z dystansu'...ehh pieknie by sie gralo sluchajac takiego prawdziwego Borka ktorego mozna uslyszec ogladajac np: Eurogole...no poezja...wyszlo inaczej...szkoda...

zembi
QUOTE(Bigbluee @ Oct 30 2006, 00:46:10) [snapback]95139[/snapback]

Ale gra z kompem po jakimś czasie staje się nudna i schematyczna. Teraz odwróć sytuacje. Cała frajda grac z kolegą i tu pojawiają się problemy, bo w przeciwieństwie do kompa... nie sterujemy 11 zawodnikami na raz, nie mam przeglądu pola jak komputer, nie reagujemy tak szybko jak on bo mamy ograniczoną widoczność. Wszystko to sprawia, że bramki strzela się jeszcze łatwiej niż wspomniane przez Ciebie 2 gole w 10 minut. Jak pisałem wczesniej. Biore brazylie i ładuje 7 w 1 połowie. Nie tego się oczekuje po grze. Bym chciał sobie postrzelać to włącze trening a nie mecz. Gorzej jak na przeciw mnie siedzi kolega tak samo dobry jak ja. Zagraliśmy 2 mecze. Pierwszy zakończony 5:5(LOL). Drugi 4:4. W PES5 1:0 było większym sukcesem i sprawiało mega radość niz nedzno i prosto zdobyte 4 gole i tak samo nędzie stracone bo akcjach a'la fifa. Im większe ma ktoś umiejetności z PES5 tym szybciej się załamie grając w PES6 :]

Mnie to jakoś nie dziwi... unsure.gif w PES5 gdy grałem z kolegą to zawsze były takie wyniki, a nawet wyższe...
Pro player
Już wiem jak się bronic!
Jako że przycisk x2.gif (pressingu) stał się niemal nieużyteczny w nowym Pesie-trzeba teraz o wiele więcej pogrzebac w ustawieniach!
Na początku wkurzała mnie ta wymiana ciosów-gol za gol!-jednak gdy ustawie kontatak, włączenie się stopera,to gra wygląda inaczej w ataku-a w obronie najważniejsze to używac kombinacji L2+R2-wtedy nasi zawodnicy zwracają wiekszą uwage na obrone!-mozna też sobie ustawic taktyke 2 i zrobic sobie na nią skrót np:L2+ x2.gif -i ustawic w niej wszystkich na obronę-i wtedy gdy gramy to atakujemy normalnie,a gdy nas atakuja dusimy skrót i nasz zespół przechodzi do taktyki 2 i broni,ustawia sie jak w ustawieniach-
Bez grania ze skrótami w taktyce gra jest monotonna-a gdy zrobimy skróty-i je stsujemy w meczu MECZ staje
sie bardziej ciekawy-wszyscy się angażują jak w prawdziwym Meczu-
gdy zaczęłem ustawiac i grac skrótami taktyki komputer nie dochodził już tak łatwo w okolice mojego pola karnego!-a w ataku używam skrótu że wszyscy sie włączają i np Brown(Man Utd) strzelił mi ładną bramke po włączeniu się do ataku-a gra na pozycji Środkowego!
PS-moze za duzo tej taktyki!
NipponJapanBoy
QUOTE(Pro player @ Oct 30 2006, 12:20:07) [snapback]95156[/snapback]
Już wiem jak się bronic!
Jako że przycisk x2.gif (pressingu) stał się niemal nieużyteczny w nowym Pesie-trzeba teraz o wiele więcej pogrzebac w ustawieniach!
Na początku wkurzała mnie ta wymiana ciosów-gol za gol!-jednak gdy ustawie kontatak, włączenie się stopera,to gra wygląda inaczej w ataku-a w obronie najważniejsze to używac kombinacji L2+R2-wtedy nasi zawodnicy zwracają wiekszą uwage na obrone!-mozna też sobie ustawic taktyke 2 i zrobic sobie na nią skrót np:L2+ x2.gif -i ustawic w niej wszystkich na obronę-i wtedy gdy gramy to atakujemy normalnie,a gdy nas atakuja dusimy skrót i nasz zespół przechodzi do taktyki 2 i broni,ustawia sie jak w ustawieniach-
Bez grania ze skrótami w taktyce gra jest monotonna-a gdy zrobimy skróty-i je stsujemy w meczu MECZ staje
sie bardziej ciekawy-wszyscy się angażują jak w prawdziwym Meczu-
gdy zaczęłem ustawiac i grac skrótami taktyki komputer nie dochodził już tak łatwo w okolice mojego pola karnego!-a w ataku używam skrótu że wszyscy sie włączają i np Brown(Man Utd) strzelił mi ładną bramke po włączeniu się do ataku-a gra na pozycji Środkowego!
PS-moze za duzo tej taktyki!

no raczej...stosuje dokladnie takie same taktyki jak Ty Pro...gra jest wtedy ciekawsza...chwilka dlubania w taktyce i od razu gra obraca sie o 180' na lepsze rzecz jasna...

...widze ze mam tu doczynienia z fanem diabłów...szacun i wielkie pozdro...moze jakiegos spara kiedys pociagniemy ?...

Sin3-16
@ Pro player
Ad. tego co napisałeś L2-R2 jest to dokładne ustawianie się zawodnikami ( np. w polu karnym przy stałych fragmentach gry ) Ustawianie się w obronie o którym napisałeś wykonuje się tylko przez r2.gif (jest to postawa obronna) i w PES6 trzeba się nauczyć dobrze jej używać, na szczęście stosowałem ją już w PES4-5 więc w łatwiej było mi się przestawić na bardzo osłabione r1.gif+x2.gif ew. r1.gif+x2.gif+square.gif, w sumie wg. mnie jest to dobry zabieg ze strony KONAMI strasznie osłabili w sumie banalne zagrania pressingiem i podwajaniem a dali więcej miejsca do popisu na bardziej dokładną grę obronną ( co na pewno nie jest dobre dla początkujących graczy którzy wcześniej trzymając 2 guziki mogli rozbijać prawie każdy atak, a teraz ich obrona będzie wyglądała jak ser szwajcarski ). Do tego w PES6 naprawdę mocną bronią są wślizgi, dobrze wykonany wślizg = odbiór piłki, lecz trzeba uważać sędziowie w PES6 z wielką przyjemnością rozdają kolorowe kartki za nieczyste wslizgi smile.gif
Co do strategii masz racje KONAMI już przed premierą uczulało na bardzo duże znaczenie w doborze strategii
( po coś wypuścili ten poradnik na płycie DVD który również opisuje niuanse grania każdą drużyną z osobna ) i trochę przemodelowali system ustalania strategii. Jak już zauważyłeś płynne przełączanie się miedzy strategiami bardzo poprawia rozgrywkę. Teraz wystarczy dobrać odpowiednie ustawienia dla swojego teamu i ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć do Polskiej premiery PES6 smile.gif
Ci co narzekają że obrona gra fatalnie niech zabiorą się za trening i opanowywanie nowości w PES6. Komputer ma litość, na loby nikt jej nie będzie miał wink.gif
Pazdzioch
QUOTE(zembi @ Oct 30 2006, 12:19:06) [snapback]95155[/snapback]

Mnie to jakoś nie dziwi... unsure.gif w PES5 gdy grałem z kolegą to zawsze były takie wyniki, a nawet wyższe...

Dokaldnie !! Tyle meczy rozegralem z kumplem i wiekszosc wyniko to 3-3 4-3 5-4 !
JTK
QUOTE(Sin3-16 @ Oct 30 2006, 12:17:30) [snapback]95162[/snapback]

@ Pro player
................
Co do strategii masz racje KONAMI już przed premierą uczulało na bardzo duże znaczenie w doborze strategii
( po coś wypuścili ten poradnik na płycie DVD który również opisuje niuanse grania każdą drużyną z osobna ) i trochę przemodelowali system ustalania strategii. Jak już zauważyłeś płynne przełączanie się miedzy strategiami bardzo poprawia rozgrywkę. Teraz wystarczy dobrać odpowiednie ustawienia dla swojego teamu i ćwiczyć,ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć do Polskiej premiery PES6 smile.gif
Ci co narzekają że obrona gra fatalnie niech zabiorą się za trening i opanowywanie nowości w PES6. Komputer ma litość, na loby nikt jej nie będzie miał wink.gif

Przeciwnik zrobi R1~R1~R1 i po twoim ustawianiu wink.gif
Napastnicy wręcz przenikają<w dosłownym znaczeniu tego słowa> linie obrony smile.gif a zawodnik w biegu z piłką jest nie do zaje****a biggrin.gif
Taktycznie więcej oferuje WE2K2.
Sin3-16
QUOTE(JTK @ Oct 30 2006, 11:39:16) [snapback]95165[/snapback]

Przeciwnik zrobi R1~R1~R1 i po twoim ustawianiu wink.gif

W środku pola R1~R1~R1 nie przejdzie, na skrzydłach ok zgadzam się skrzydłowy mają przewagę nad obrońcami ( tak samo było w PES4 ) ale co z tego, skrzydłowy dobiegnie do pola karnego gdzie wrzuta to ok. 30% szans na oddanie strzału a przy próbie wbiegnięcia w pole karnie trzeba minąć 2 dobrze ustawionych obrońców. Nawet jeśli po takiej akcji wejdzie bramka... Co z tego też mam skrzydłowych i na bank też nie raz skarcę przeciwnika bardzo groźnymi akcjami wink.gif
NipponJapanBoy
panowie gra tu ktos Man Utd...? moze wymieni sie pomyslami na taktyke...? ja obecnie testuje 4-3-1-2...calkiem niezle pasuje...z Rooney-em jako ofensywnym rozgrywajacym...a wy kim gracie...jakie taktyki...
JTK
QUOTE(Sin3-16 @ Oct 30 2006, 12:50:21) [snapback]95166[/snapback]

skrzydłowy dobiegnie do pola karnego gdzie wrzuta to ok. 30% szans na oddanie strzału

Chyba 30% na to ze nie oddasz strzału rolleyes.gif a jak nie wejdzie to następnie mamy random z nastawieniem na atakującego i już mamy schemat gry laugh.gif
AdrianJ
gdyby kazdy czepial sie takich dupereli jak Ty to kazdy temat mialby miliardy postów...heh...pisze jak chce...nie podoba sie ? nie czytaj...to forum o pilce noznej a nie kacik ortograficzny...nikogo tym co napisalem nie skrzywdzilem wiec Twoja postawa zakrawa na smieszna...Pozdrawiam...

I tu sie mylisz spryciarzu.
Regulamin forum:
5. Ponieważ większość użytkowników forum to Polacy, posty powinny być pisane poprawną polszczyzną, z dbałością o zasady gramatyki i interpunkcji. Przy notorycznym łamaniu tej zasady, użytkownik może zostać usunięty z forum a zaproszenie do powrotu może (acz nie musi) nastąpić po otrzymaniu wykształcenia, pozwalającego na swobodne posługiwanie się językiem polskim. Jeżeli masz dysleksję - napisz swą wypowiedź w edytorze tekstów z funkcją sprawdzania pisowni, popraw błędy i następnie wklej wypowiedź do forum. Oszczędzisz czytającym kłopotu z rozszyfrowaniem Twojej wypowiedzi.
Hehe chcesz cos dodac?
Yearman
a ten swoje...obrońca polszczyzny,wyluzuj panie Miodek. OT jest gorszy od bledow-moim zdaniem.

Dlaczego topic o PES6 nie jest podpiety tak jak PES5. Bo robi sie balagan.
ekrek4
QUOTE(Geran @ Oct 29 2006, 19:16:39) [snapback]95074[/snapback]

Jakby jeszcze ktoś nie wiedział pojawił się właśnie option file do nowego pes'a może wreszcie trroszkę dłużej pogram tongue.gif oto link http://www.pesfan.com/bulletin/showthread.php?t=140662 (do admina dajcie może newsa na stronie?)

Nie mogę tego OF'a pobrać, bo wymagana jest rejestracja, a nie przychodzi do mnie mail potwierdzający.
Może jeszcze gdzieś znaleźć innego lub tego OF'a??? huh.gif huh.gif
jacekz40
mad.gif No to koledzy PES-owcy, mówcie kupić nie kupić? Przeraża mnie to co tu czytam o nowej odsłonie gry, juz tak gram w PES5 z nadzieją, że juz niebawem zagram w PES6, ale chyba tak nie będzie. Po co zmieniać wersję gry na gorszą? A juz szczególnie załamuje mnie ta łatwośc strzelania bramek, to musi być wkurzające. To chyba niechcący hokej im wyszedł zamiast piłki, miałabyc wolniejsza, piękna symulacja, a tu FIFA a nawet NHL co akcja to bramka? Podejrzewam, ze i patche niczego nie zmienią, no chyba, że od samego Konami, który zmieni motor gry.
mlody_dg
Zgłoś się do mnie na gg to Ci prześle... smile.gif 5789251 :]
Teofilowiak1908
jak dla mnie nowy PES moze byc tylko ten poslki komentarz laugh.gif w 15 minucie meczu borek oznajmia mi ze "po 5 grad bramek dziekuje panstwu dobranoc" eheh szkoda ze bylo 0:0 i 15 min 1 polowy
Yearman
QUOTE(jacekz40 @ Oct 30 2006, 12:33:32) [snapback]95173[/snapback]

mad.gif No to koledzy PES-owcy, mówcie kupić nie kupić? Przeraża mnie to co tu czytam o nowej odsłonie gry, juz tak gram w PES5 z nadzieją, że juz niebawem zagram w PES6, ale chyba tak nie będzie. Po co zmieniać wersję gry na gorszą? A juz szczególnie załamuje mnie ta łatwośc strzelania bramek, to musi być wkurzające. To chyba niechcący hokej im wyszedł zamiast piłki, miałabyc wolniejsza, piękna symulacja, a tu FIFA a nawet NHL co akcja to bramka? Podejrzewam, ze i patche niczego nie zmienią, no chyba, że od samego Konami, który zmieni motor gry.

Takie same lub podobne narzekania byly przy przechodzeniu z PES4 na PES5 -wiem bo sam narzekalem rolleyes.gif ...ale z czasem gralo sie lepiej i lepiej... czy gozej? inaczej...ale dalej miodnie, w tym wypadku bedzie podobnie.
Rasialdinho0
QUOTE(jacekz40 @ Oct 30 2006, 13:33:32) [snapback]95173[/snapback]

kupic

latwosc strzelania bramek? nie wiem kto takie glupoty mowi rolleyes.gif , strzela sie trudniej niz w pesie 5. Z R2 dodatkowo jest mozliwosc lepszej kontroli strzalu i podkrecania pilki co sprawia ze mozna ladnie strzelac , ale dziala to tylko bez sprintu. Nie wiem gdzie ty takich bajek sie nasluchales ze co akcja to gol smile.gif.
Gram na najwyzszym poziomie i nie wygralem wiecej jak 3. Duzo jest gry w srodku , bramkaza sa ulepszeni i nie wpuszczaja szmat jak w 5.
Maverick_pl
QUOTE(Rasialdinho0 @ Oct 30 2006, 14:25:52) [snapback]95179[/snapback]

kupic

latwosc strzelania bramek? nie wiem kto takie glupoty mowi rolleyes.gif , strzela sie trudniej niz w pesie 5. Z R2 dodatkowo jest mozliwosc lepszej kontroli strzalu i podkrecania pilki co sprawia ze mozna ladnie strzelac , ale dziala to tylko bez sprintu. Nie wiem gdzie ty takich bajek sie nasluchales ze co akcja to gol smile.gif.
Gram na najwyzszym poziomie i nie wygralem wiecej jak 3. Duzo jest gry w srodku , bramkaza sa ulepszeni i nie wpuszczaja szmat jak w 5.

Tak ale też często bramkarze wypuszczają piłkę i nie widze póki co tych rewelacyjnych interwencji bramkarskich. Co do strzałów to fakt ciężko strzela się na najwyższym poziomie, ale zdarzają się też perełki i świetne strzały.

Beke mam coraz większą z komentarza. Dzisiaj zacząłem grać 2 połowe meczu (dopiero co się rozpoczęła) przy stanie 1:1 a Borek " 5 minut pozostało do końca meczu a wynika nadal 1:0 " no normalnie nie mogłem z beki. Jeżeli prawdą jest że to Konami w Azji zajęło sięskładaniem komentarza to chyba im po prostu nie wyszło. Ktoś chyba nie do końca rozumie Polski język.
JTK
QUOTE(jacekz40 @ Oct 30 2006, 13:33:32) [snapback]95173[/snapback]

Lepiej sprawdź przed zakupem u kolegi ,w sklepie albo wypożycz na kilka dni (niestety Konami nie wydało dema blink.gif ) bo 100 zł drogą nie chodzi.

AdrianJ
QUOTE(Rasialdinho0 @ Oct 30 2006, 15:25:52) [snapback]95179[/snapback]

kupic

Zagraj Brazylia na najwyzszym poziomie,a dowiesz sie dlaczego chca ja zbanowac na turniejach.Ostatni moj mecz canarinhos 7-1.4 Ronaldinho,2 Vagner Love,1 R9(grubaaassss).Innymi druzanmi gra sie trudniej i co za tym idzie stzrelam mniej bramek.Ale Brazylia jak zwykle jest przegieta..juz widze na online te miliony grajace Brazylia :/

QUOTE(Maverick_pl @ Oct 30 2006, 15:32:50) [snapback]95181[/snapback]

Tak ale też często bramkarze wypuszczają piłkę i nie widze póki co tych rewelacyjnych interwencji bramkarskich. Co do strzałów to fakt ciężko strzela się na najwyższym poziomie, ale zdarzają się też perełki i świetne strzały.

Beke mam coraz większą z komentarza. Dzisiaj zacząłem grać 2 połowe meczu (dopiero co się rozpoczęła) przy stanie 1:1 a Borek " 5 minut pozostało do końca meczu a wynika nadal 1:0 " no normalnie nie mogłem z beki. Jeżeli prawdą jest że to Konami w Azji zajęło sięskładaniem komentarza to chyba im po prostu nie wyszło. Ktoś chyba nie do końca rozumie Polski język.

Komentarz jest "the best" przyklady:
1.Środek meczu a Borek i Kołtoń się żegnają(prawie co mecz).
2.Piłka tula się po lekkim strzale,bramkarz łapie,a Borek: Cóż za parada! LOL
3.Ronaldinho chybia, Borek:"niektorzy powinni chyba wróci do szkólki piłkarskiej(ale z tego miałem beke z kumplem) huh.gif

QUOTE(JTK @ Oct 30 2006, 15:44:31) [snapback]95182[/snapback]

Lepiej sprawdź przed zakupem u kolegi ,w sklepie albo wypożycz na kilka dni (niestety Konami nie wydało dema blink.gif ) bo 100 zł drogą nie chodzi.

Dema nie wydalo,bo jakby ktos wczesniej wiedzial co to jest napewno by tego nie kupil..(w tym ja)
Mike85
ja rowniez jestem zawiedziony nowym dzieckiem Konami...szczególnie gameplay mnie zawiódł. W porównaniu do poprzedniego dzieła, pes6 nie jest juz tak płynny i mam wrazenie ze gra jest duzo wolniejsza. Co za tym idzie gra jest bardziej statyczna i przypomina fife...( nie myslalem ze kiedykolwiek to napisze) ale niestety takie sa moje wrazenia jak narazie. A polski komentarz...coz mogłoby go w ogole nie byc. Osobiscie bardzo lubie Borka i Kołtonia i uwazam ich za wspaniałych fachowców, ale tylko w TV w grze im to po prostu nie wyszlo.
thmc88
wydajesz osąd ,a nie widziałes pełnej Polskiej wersji .. może te błędy z komentarzem to powód przesunięcia premiery ? trudno było na to wpasc. ...

wyniki 3 - 3 to żaden wynik w pesie 5 .. jak sie potrafi grać z człowiekiem to i takie wyniki padają
w piesie4 często miałem z kumplem wyniki rzędu 2 - 2 , 3-3 ale gra zawsze była emocjonująca ! a tego oczekuje po grze , a nie wyników 1-0 bo to sie mija z celem

co do Brazylii... wyjdą nowe OFy.. i tu mam pytanie : czy na online trzeba miec czystego OFa ?

kolejną kwestią jest taktyka i gra w obronie ... Narzekałem na to zawsze w pesie4 i 5 , ale po 2 tygodniach grania już wiedziałem jak gra jest zbudowana i jak mam ustawic moich kopaczy : przykład dla Man United i mojego zespolu w Master League :

bramkarz -> 4 w linii obronców -> defensywny pomocnik na środku 0> 2 skrzydłowi lekko wysunięci -> ofensywny pomocnik środkowy -> 2 napastnikow na samym koncu

w obronie wszyscy HIGH defence i defensywny pomocnik , napastnicy Low, do tego skrzydłowi i boczni obroncy strzałki ataku , obrona stoperzy MAN to man , atak Covering
defence line B , kontry A, Pressing A , spalone B . Jak była 80 minuta albo straszny napór rywala to zmieniałem na ultradefensywną ale z kontrą. ... prosta sprawa tak samo bedzie pewnie w PESie6... dajcie mu troche czasu smile.gif
norek
QUOTE(thmc88 @ Oct 30 2006, 14:20:17) [snapback]95188[/snapback]

wydajesz osąd ,a nie widziałes pełnej Polskiej wersji .. może te błędy z komentarzem to powód przesunięcia premiery ? trudno było na to wpasc. ...

wyniki 3 - 3 to żaden wynik w pesie 5 .. jak sie potrafi grać z człowiekiem to i takie wyniki padają
w piesie4 często miałem z kumplem wyniki rzędu 2 - 2 , 3-3 ale gra zawsze była emocjonująca ! a tego oczekuje po grze , a nie wyników 1-0 bo to sie mija z celem

co do Brazylii... wyjdą nowe OFy.. i tu mam pytanie : czy na online trzeba miec czystego OFa ?

kolejną kwestią jest taktyka i gra w obronie ... Narzekałem na to zawsze w pesie4 i 5 , ale po 2 tygodniach grania już wiedziałem jak gra jest zbudowana i jak mam ustawic moich kopaczy : przykład dla Man United i mojego zespolu w Master League :

bramkarz -> 4 w linii obronców -> defensywny pomocnik na środku 0> 2 skrzydłowi lekko wysunięci -> ofensywny pomocnik środkowy -> 2 napastnikow na samym koncu

w obronie wszyscy HIGH defence i defensywny pomocnik , napastnicy Low, do tego skrzydłowi i boczni obroncy strzałki ataku , obrona stoperzy MAN to man , atak Covering
defence line B , kontry A, Pressing A , spalone B . Jak była 80 minuta albo straszny napór rywala to zmieniałem na ultradefensywną ale z kontrą. ... prosta sprawa tak samo bedzie pewnie w PESie6... dajcie mu troche czasu smile.gif

OF nie ma nic do online...w grze online sklady musza byc robione na binach:)
klank
Witam wszystkich.Teraz króciutko napisze.Ostatnią szanse daje pes6 jak wyjdzie Polska wersja na ps2.Do tej pory gram w Francuską.Jak bendzie w Polskiej wersji taki sam gamepley jak w tej Francuskiej to....Zegnaj pes 6 witaj ponownie pes 5 biggrin.gif tongue.gif Pozdrawiam.
stefanoSK
Niestety jeste załamany sad.gif Wydałem tyle pieniędzy na tą gre i taka padaka sad.gif Niestety musze ze smutkiem w oczach przyznać że w tym roku lepsze dzieło wydało EA Fife 2007. sad.gif
Peras
zagrałem kilkanaście meczyków (moze juz kilkadziesiąt jak ten czas leci smile.gif ) no i moge powiedziec jedno : mi się podoba
+ animacje
+ ładnie napastnicy szukają gry wychodzą na pozycje a i podania prostopadłe są ekstra
+ bramkarze grają naprawde znakomicie (tj. jak naprawde czasmi bronia niemozliwe piłki a czasami puszczają szmaty)
+ fajne zachowanie piłki na mokrej nawierzchi - czasmi zwalnia czasami przyspoesza i bramkarze maja wiecej problemów z łapaniem
+ wg mnie prędkość gry jest idealna - kto widział mecz w którym zawodnicy biegają od bramki do bramki jak dziki ( nie liczymy meczów na podwórku tongue.gif )
+ komp gra naprawde nieźle (jak dla mnie - ja tam nie jestem jakis wybitnie dobry)
+ kilka małych szczegółów (np. info przed kazda liga, pucharem o sposobie rozgrywania czy chociazby mozna ustawic jak maja sie emczyc zawodnicy w ML
+ tryb reprezentacyjny

+/- strzały są na poczatku troche dziwne ale jak sie człowiek przyzwyczai to jest spoko

- komentarz (moze bedzie poprawiony chociaz sam nie wierze)

Opis jest całkowicie subiektywny kazdy moze sie z nim niezgodzic.Ja przedstawaim swoje stanowisko
ekrek4
Bez przesady z tą krytyką mad.gif
To samo było na początku z piątką,... że sędzia za często przerywa grę itd. Okazuje się, że teraz za rzadko przerywa, wtedy było dobrze, tylko należało się nauczyć. Czy w trakcie prawdziwego meczu łatwo jest odebrać piłkę? Czy nie jest tak, że rywal zastawia się i czeka tylko na kontakt, a gdy ten następuje przewraca się, a sędzia gwiżdże wolnego?
Teraz narzekacie na grę obronną, a ja mówię, że trzeba się nauczyć grać, potrenowć (tryb teningu jak zawsze bogaty) i będzie OK wink.gif
Mike85
QUOTE(thmc88 @ Oct 30 2006, 15:20:17) [snapback]95188[/snapback]

człowieku co do komentarza to owszem poprawia pare drobnych detali ale to wszystko nie zmienia przeciez calego komentarza w niespełna dwa tygodnie, a polski komentarz w porównaniu do angielskiego jest taki jakby Borek mial zaraz zasnac komentujac mecz. W tv wychodzi im to naprawde dobrze ale nie w grze...I nastepnym razem jak ktos cos napisze pomysl 2 razy co ten ktos mial na mysli, tak trudno bylo na to wpasc...?
NipponJapanBoy
QUOTE(Ader111 @ Oct 30 2006, 14:04:11) [snapback]95169[/snapback]

I tu sie mylisz spryciarzu.
Regulamin forum:
5. Ponieważ większość użytkowników forum to Polacy, posty powinny być pisane poprawną polszczyzną, z dbałością o zasady gramatyki i interpunkcji. Przy notorycznym łamaniu tej zasady, użytkownik może zostać usunięty z forum a zaproszenie do powrotu może (acz nie musi) nastąpić po otrzymaniu wykształcenia, pozwalającego na swobodne posługiwanie się językiem polskim. Jeżeli masz dysleksję - napisz swą wypowiedź w edytorze tekstów z funkcją sprawdzania pisowni, popraw błędy i następnie wklej wypowiedź do forum. Oszczędzisz czytającym kłopotu z rozszyfrowaniem Twojej wypowiedzi.
Hehe chcesz cos dodac?

bez ciśnień kolego...bez ciśnień... blink.gif
ali
Jak tak czytam posty niektórych to wam współczuje..że dla was pes 6 zrypany na maxa huh.gif macie jakby rok w plecy, a mi tam sie spodobał i pykam sobie w niego a do piątki raczej nie wróce tongue.gif oczywiscie sa błędy ale nowy pes to pes grac trzeba biggrin.gif
bobex77
To teraz kilka słów ode mnie...
Musiałem zagrać te naście meczu zeby móc powiedzieć coś o nowej odsłonie konami..
No cóż musze powiedziec z ręką na serce że tak gra mi się bardzo spodobała i jak najbardziej dobrze mi się w nią gra....Szczególnie sama rozgrywka, rozwijanie akcji, padania a w szczólności Japońce postarali się nad górnymi piłkami i tu im sie nalezy duzy ++++ wink.gif ...Idąc dalej.. Bardzo mi się podoba gra indywidualna, rajdy na skrzydełkach sa bardziej dynamiczne można ładnie pokręcić obrońcami...czego w w jakims stopniu brakowalo mi w 5 czesci...cóz moge jeszcze powiedziec... jezeli chodzi o strzaly widzialem rozne opinie....Jezeli chodzi o mnie strzaly naprawde mi odpowiadają, ba powiem wiecej... teraz lecac prawa strona zawodnik prawo nożny nareszcie potrafi strzelic lewa noga a nie tak jak w 5 strzela z prawej prawa:|? i leci pilka na aut:P i tu przyklad sieknalem lecac po narozniku pola karnego z lewej strony i c.ronaldo idealnie wpakowal lewa nozka w dlugi róg w okienko..tak wiec mozna strzelic ładna bramke w ten sposob...Co prawda tak jak norek wspominal trudniej strzelic "cos" z przed pola karnego, ale mysle ze jest realistycznie bo naprawde trudno strzelic jak jestes przytrzymywany przez kilku obrońców..
Tyle ode mnie..takie sa odczucia moje do tej gry...niektórzy moga twierdzic inaczej ale coz..tongue.gif
pozdro all
circle.gif square.gif triangle.gif x2.gif
rav
Ja tam w PES5 lubiłem przeprowadzać akcje środkiem pola. Wkurza mnie teraz ten gnój zawodników przed i w polu karnym (no ale tak jest w prawdziwym meczu), wszystkie strzały mi blokują tongue.gif
Ziomex
Teraz moja kolej , najnowszego pesa mam od wczoraj .Niestety musze powiedzieć że , JEST PO PROSTU ZAJEBISTY tongue.gif biggrin.gif , nie rozumiem ani jednej osoby krytykującej tę grę , ale o gustach się nie dyskutuje .
Zacznijmy od strzałów , moim zdaniem są o niebo lepsze niż w poprzednich częściach i mogę szczerzę zdementować komentarz o bardzo łatwym strzelaniu goli . to prawda są pozycje z których dość łatwo strzelić jednak tak było też w pesie 5 więc....
...Co prawda tak jak norek wspominal trudniej strzelic "cos" z przed pola karnego, ale mysle ze jest realistycznie bo naprawde trudno strzelic jak jestes przytrzymywany przez kilku obrońców..

Ja już dużo bramek strzeliłem zza pola jednak niebyłem aż tak przytrzymywany tongue.gif
jedną z nich możecie zobaczyć w temacie Najładnejsze gole z Pes 6 biggrin.gif .
Nie będe się tu rozpisywał więc powiem krótko , moim zdaniem najlepsza odsłona z tej serii .
klank
QUOTE(ali @ Oct 30 2006, 23:46:55) [snapback]95217[/snapback]

Jak tak czytam posty niektórych to wam współczuje..że dla was pes 6 zrypany na maxa huh.gif macie jakby rok w plecy, a mi tam sie spodobał i pykam sobie w niego a do piątki raczej nie wróce tongue.gif oczywiscie sa błędy ale nowy pes to pes grac trzeba biggrin.gif

To sobie graj w arkade ja zostaje przy pes 5 tongue.gif
pawka20
Strzelał ktos rzut wolny R. Carlosem , widzieliscie co sie dzieje ?? Zawodnicy w murze znikaja piłka leci w niebo poczym opada pod nogi dwom graczom z muru, ktorzy nie zdazyli uciec laugh.gif , w sumie to im sie niedziwie wink.gif
Mike85
Im wiecej meczów gram tym wiecej dostrzegam plusow tej gry. Rozni sie od 5 faktycznie ale o to tez głównie chodzilo. Jest pare bledów, no ale trudno. Duzym plusem jest to ze jest duzo trudniejsza niz 5. Podoba mi sie tez wykonywanie rogów przez komputer. Teraz juz tak nie ma ze wystarczy byjsc bramkarzem i gitara. Teraz kiedy komp ma róg boje sie zeby nie stracic bramki. Podania góra i prostopadle znacznie lepsze niz w 5. Ogólnie rozgrywanie jest o niebo lepsze
NipponJapanBoy
dobra...to teraz czekamy na patcha... biggrin.gif gra jest kozacka...realizm powala...ale 5 i tak nie odinstaluje... tongue.gif
Maverick_pl
A ja mam pytanko - czy jest jakiś sposób a jeśli tak to jaki, zeby zmienić komentarz w grze nie przeinstalowując jej ??
Np: chce mieć komentarz Hiszpański, ale nie chce reinstalować gry... ??
kucharz
QUOTE(Maverick_pl @ Oct 31 2006, 12:49:41) [snapback]95253[/snapback]

A ja mam pytanko - czy jest jakiś sposób a jeśli tak to jaki, zeby zmienić komentarz w grze nie przeinstalowując jej ??
Np: chce mieć komentarz Hiszpański, ale nie chce reinstalować gry... ??

Jezeli instalujac gre wybrales dodatkowo jezyki(zaznaczyles "ptaszkiem" ;-p przykladowo wlasnie hiszpanski), ktore chcialbys ujrzec w Pes to bezproblemowo mozesz w opcjach zmienic jezyk komentarza oraz jezyk w menu ;-)

EDIT: Maverick_pl ...chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie reinstal gry i zaznaczenie tych jezykow podczas instalacji ;-) cya
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.