Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nasze Problemy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Orange_91
Temat tworzony jest po to żeby nie tworzyć setek tematów dotyczących problemów z PES 09, ułatwi on także szukanie odpowiedzi na swój problem oraz sprawi, że na forum nie zrobi się śmietnik.
Damian.
Dawałem w innym temacie ale nikt nie pomógł więc daje tutaj:

Witam,
Mam problem:
Gdy instaluje pesa w połowie instalacji pojawia się komunikat: Nie ma płyty w napędzie. Włóz płytę....
Gdy przerzucam na dysk obraz płyty w połowie pisze Błąd CRC
U niego działa gierka. Nagrywał 2 razy na 2-warstwowe i dupa

Pomocy!

Pozdrawiam
hafferot
Ja natomiast zaistalowałem grę wszystko ładnie , pięknie , uruchamiam grę i co , mam czarny ekran i zero reakcji , demo chodziło normalnie a z pełna wersją coś nie idzie.

Komp: Celerdon D 3,06 Ghz , 2 GB RAM , GeForce 7300GT 128mb .

Hitmanek
Wiesz hafferot, nie chce być nie miły ale czarny ekran może być winą karty graf.,gry,systemu, aplikacji działających w tle, monitora itd.Jest to tak często spotykany błąd, że naprawdę trudno ocenić. Może spróbuj przeinstalować grę, zainstaluj najnowszego Dx albo stery do karty.
hafferot
CYTAT(Hitmanek @ Oct 16 2008, 18:34) *
Wiesz hafferot, nie chce być nie miły ale czarny ekran może być winą karty graf.,gry,systemu, aplikacji działających w tle, monitora itd.Jest to tak często spotykany błąd, że naprawdę trudno ocenić. Może spróbuj przeinstalować grę, zainstaluj najnowszego Dx albo stery do karty.

Wszystko już robiłem i directX i stery , aplikacje też powyłanczałem , w rejestrze grzebałem ale dalej to samo , chyba został mi już tylko format.

EjPii
CYTAT(hafferot @ Oct 16 2008, 18:23) *
Ja natomiast zaistalowałem grę wszystko ładnie , pięknie , uruchamiam grę i co , mam czarny ekran i zero reakcji , demo chodziło normalnie a z pełna wersją coś nie idzie.

Wadliwa gra? Chodzi u kolegi? Czy to jest w ogóle oryginał ? Windows XP v Vista happy.gif Może zaczniesz lepiej opisywać swój problem.
Orange_91
CYTAT(Damian. @ Oct 16 2008, 18:10) *
U niego działa gierka. Nagrywał 2 razy na 2-warstwowe i dupa

Pomocy!

Pozdrawiam

Czyli mamy rozumieć, że ktoś Ci grę przegrywał? Zrozumcie, że nie rozmawiamy tutaj o nielegalnych kopiach gry.
Archilus
Ja mam niestety problem z trybem BAL po 20 tyg. mam taką sytuację, że wywala mnie do windowsa i pisze, że błąd aplikacji itp.
następnie ponownie włączam grę i wczytuje ostatni zapis (auto-save)
A tu sytuacja się powtarza tuż po załadowaniu stanu gry :/ i to 2 raz - za pierwszym razem takie coś mi się po 7 tyg. stało
danito
a ja mam problem z online zainstalowalem gre i biore register i wyskakuja mi wolne pola w konami id oraz game id. czy to tak ma byc? czy na stronie automatycznie powinni podac te numery? czy sam mam wpisac
hafferot
CYTAT(EjPii @ Oct 16 2008, 18:47) *
Wadliwa gra? Chodzi u kolegi? Czy to jest w ogóle oryginał ? Windows XP v Vista happy.gif Może zaczniesz lepiej opisywać swój problem.

Gra czy wadliwa nie wiem , u kolegi chodzi , jeszcze nie oryginał (ale jeśli takie problemy będe dalej miał to kupie na PS2 a nie na PC) , Windows XP.

Sin3-16
QUOTE(danito @ Oct 16 2008, 17:56) *
a ja mam problem z online zainstalowalem gre i biore register i wyskakuja mi wolne pola w konami id oraz game id. czy to tak ma byc? czy na stronie automatycznie powinni podac te numery? czy sam mam wpisac

Sam wpisujesz KonamiID i GameID wg. wskazowek, wysyłasz rejestracje i czekasz na maila ( i tak się z nim nic nie robi ) KonamiId masz jako login do strony https://id.konami.net/pc/top.jsp a game id jako login do 1 gry w twoim wypadku PES2009. Btw po rejestracji gra może wykryć logina dopiero po pewnym czasie!
danito
robie to i wyskakuje mi This KONAMI ID is unavailable
This GAME ID is unavailable,
nie znam sie za bardzo na angielskim i dlatego nie wiem o co chodzi
saluch
mam pewien problem. Też tak macie ze przed jakimkolliwek meczem nie ma żadnych wstawek tzn jak piłkarze wychodzą, składy itp?
aa i odpowiedną opcje w settings mam odznaczoną...
czamian
w momencie kiedy save -uje mi się gra (po meczu, po wyjściu z opcji itp. ) Zawisza się i nic nie mogę zrobić. Dopiero jak zrzucę na pasek i ponownie maksymalizuje to chodzi już ok. Oczywiście do następnego save. Ktoś może wie co z tym zrobić ?
Wookiee
saluch

ustawiles w system settings w grze opcje entrance scene na YES ???
bo nie wiem dlaczego domyslnie zawsze jest wylaczona ;/
TO MUSI !!! działac.;
Gujet
A ja mam problem z rozdziałką :/
W settings moge wybrać max 1024x768 (przy max detalach), a moja nominalna rozdzialka w laptopie to 1200x800 i w takiej chcialbym grać. W takiej grałem na demo po zainstalowaniu jakiegoś tweaker'a. czy na pełnej wersji też da się zrobić coś takiego?
Wookiee
Sciagnij ta paczke:

http://www.sendspace.pl/file/UQ6vLj3Z/

wypakuj najwieksza rozdzialke jaka tam jest i wypakuj z niej plik settings,
podmien w folderze gra i ustaw se majwieksza rozdzialke jaka tam bedziesz mial
efekt jest pirunujacy....kazdemu to pisze u mnie teraz pes wyglada jak w FULL HD xD
Koziou
Elo. U mnie jest taki problem... Niekiedy gra sie scina i ratuje mnie tylko restart kompa - przy startowaniu gdy przeleca te gwiazdki na czarnym tle, po tym powienienem zobaczyc KONAMI i dalej menu ale tak sie nie dzieje i zwiecha, bywa tez tak ze jak zagram sobie pelny mecz, pozniej wlacze nastepny to moge i pol godziny siedziec przy ekranie gdy widze sklady zawodnikow i loading (chodzi mi o ten bezposrednio przed meczem, nie ekran ze skladamy jak robimy zmiany) Nie mam pojecia o co chodzi, zagram pare meczy a po ktoryms gra sie zwiesi i tyle, demko dawało rade a pełna robi mi takze rzeczym, zna ktos rozwiazanie?
alex10
moj problem polega na tym ze nie mam wszystkich dzwiekow komentator jest kibice sa , ale nie ma odglosow piłki itp , mam głosniki 5.1 wie ktos w czym jest problem
EjPii
..............
Ronin987
Witam wszystkich. Mam pytanie dotyczące Konami Id, a dokładnie chciałbym założyć drugi profil na swój przypisany kod gry. CZy jest jakaś możliwośc wykupienia drugiego profilu jak ma to miejsce w najnowszej fifie? Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam.
stalowka
czy u was tez po rozegraniu od paru do kilku meczow w trybie become a legend gra wychodzi i pokazuje sie okienko bledu windows (wyslac raport o bledach), zaczynalem juz pare razy od poczatku i po rozegraniu roznej ilosci spotkan obraz miga raz potem drugi i wyskakuje to okno, load danej gry w tym trybie i po 3 sekundach robi sie to samo i nie mozna kontynuowac. Ktos wie w czym problem to prosze o pomoc. pozdrawiam !!
saluch
ok mam poważny problem, kupiłem oryginał głównie dla gry poprawionej gry sieciowej a tu na samym starcie takie coś:

CYTAT
"Nie mogę przesyłać przy użyciu portu UDP 5730. Będziesz musiał połączyć się bezpośredno z internetem lub dopasować swoje urządzenie łączące tzn. ustawienia routera itp. Przypisuje DMZ, Mapowanie Portów, Konfiguruje Tabelę NAT i inne ustawienia routera w konsoli. Poszczególne produkty mogą używać unikatowej terminologii."

mamy w paru neta przez routera na osiedlu, więc kumpel która ma routera w domu zastosował się tego:

CYTAT
Podłączając się do trybu sieciowego, otrzymuje błąd związany z portami UDP.
Błąd ten jest informacją, iż nie możesz podłączyć się do serwera. Oznacza to, iż co najmniej jeden z potrzebnych do tego portów jest zablokowany. Winę za to prawdopodobnie ponosi Twój dostawca internetu, bądź Ty, jeśli router znajduje się u Ciebie w domu. Jeśli konfiguracja routera jest Twoją sprawką, problem jest banalny. Musisz upewnić się, że funkcja UPnP (jeśli Twój router takową posiada) jest włączona. Poza tym, możesz dla testu wyłączyć firewall. Jeśli wtedy wszystko zadziała, odblokuj następujące porty:

TCP Ports: 80, 443, 8800-8899, 14020
UDP Ports: 5730-5739

odblokował wszystkie porty itp i dalej nic. Podczas odblokowywania portów trzeba podać adres ip, więc dodaje nasz adres zewnętrzny. z tym ze jak robi reset routera to ip się przeciez zmienia, więc co ma wpisać w pole z ip?

proszę o pomoc- musi być jakieś rozwiązanie!
czamian
CYTAT(saluch @ Oct 16 2008, 18:37) *
mam pewien problem. Też tak macie ze przed jakimkolliwek meczem nie ma żadnych wstawek tzn jak piłkarze wychodzą, składy itp?
aa i odpowiedną opcje w settings mam odznaczoną...

gra smiga na high i wszystko jest ok do momentu kiedy nie zacznie sie zapisywać. Pomocy !!!
Kubbas
Wszyscy macie dźwięk gwizdka i kopnięcia piłki?...
cristians
gra u mnie chodzi wolno... nie chodzi o jakies zacinki czy cos... po prostu zawodnicy wolno biegają...
wszystkie wymagania na GOOD
wie ktos z was w czym moze być problem? moze jest cos takiego gdzies jak Game Speed ?
messjash
Chodzi wolno bo rozgrywka jest ogólnie wolniejsza niż w poprzednich częściach. Przyzwyczaisz się po paru meczach i będzie git.
pio91
Czy wiecie może czy jest jakiś klawisz który odpowiada za szybkie rozwiązanie rzutu wolnego?
cristians
CYTAT(messjash @ Oct 17 2008, 11:51) *
Chodzi wolno bo rozgrywka jest ogólnie wolniejsza niż w poprzednich częściach. Przyzwyczaisz się po paru meczach i będzie git.

ale na tym filmiku wyglada to zdecydowanie szybciej niz u mnie...
http://pl.youtube.com/watch?v=SjXE5F3Wzn8
Familyguy
Mam problem. Nie mogę robić tricków prawym analogiem. W PES 08 robiłem normalnie a w PES 09 nie działa. Mam pada Apollo GP 3000...
punek_elo
Witam znalazlem to forum troche sie wetne w temat bo nie wiem gdzie o to zapytac ale mam proste pytanie czy wie ktos kiedy wyjdzie przerobiona wersja PES2009 na konsole PS2 ze Swap Magiciem ? prosze o odpowiedz albo o przekierowanie tematu dziekowka.
FAZZI
CYTAT(stalowka @ Oct 16 2008, 22:06) *
czy u was tez po rozegraniu od paru do kilku meczow w trybie become a legend gra wychodzi i pokazuje sie okienko bledu windows (wyslac raport o bledach), zaczynalem juz pare razy od poczatku i po rozegraniu roznej ilosci spotkan obraz miga raz potem drugi i wyskakuje to okno, load danej gry w tym trybie i po 3 sekundach robi sie to samo i nie mozna kontynuowac. Ktos wie w czym problem to prosze o pomoc. pozdrawiam !!

ja mam to samo :/ nie wiem o co chodzi ( mam orginal ) HELP !!
FCBarcelinho
Ja tez tak mam po rozegraniu kilku meczow w trybie become a legend zawiecha i w Lm to samo . Moze znajdziemy jakis wspolny czynnik ktory powoduje ten blad. moj konfig

Intel Core 2 Quad 2,83
Gigabyte e645-ds4
2x 2GB Geil DDR2 800
Radeon HD4850 512 DDR3
Chieftec 750W
500GB seagate SATA 2 32MB cache

vista home basic 64, sp1
a pesa mam wersje Pro.Evolution.Soccer.2009-RELOADED
messjash
zapraszam z tym postem do odpowiedniego tematu
CYTAT(FCBarcelinho @ Oct 17 2008, 14:32) *
Ja tez tak mam po rozegraniu kilku meczow w trybie become a legend zawiecha i w Lm to samo . Moze znajdziemy jakis wspolny czynnik ktory powoduje ten blad. moj konfig

Intel Core 2 Quad 2,83
Gigabyte e645-ds4
2x 2GB Geil DDR2 800
Radeon HD4850 512 DDR3
Chieftec 750W
500GB seagate SATA 2 32MB cache

vista home basic 64, sp1
a pesa mam wersje Pro.Evolution.Soccer.2009-RELOADED
MaTiX89
CYTAT(hafferot @ Oct 16 2008, 18:23) *

Miałem ten sam problem i moja rada dla wszystkich, którzy mają z tym problem. Usuńcie pliki z folderu "img" : (pes09intro_A, pes09intro_B i pes09title) oraz ustawcie w opcjach o tak :
stalowka
problem z wywalaniem do win nie jest tylko w BAL ale tez w CL mnie wywalilo przed 2 meczem 1/2 finalu z tego co czytalem na evoweb wywala tez w ML, czyli praktycznie wszedzie, nie wiem jak jest z pucharami bo narazie mnie nie wywalilo ani jak jest z liga, ale to jest jakis powazny blad bo z tego co wiem nie wazne czy orginal czy jakies reloaded czy inne clone, po prostu problem powazny, jak gra w ta gre jakis geniusz to nie tylko w swoim chyba imieniu prosze o jakies nawet tymczasowe rozwiazanie tego problemu bo z tego co pisali to oficjalny patch Konami dopiero w listopadzie... masakra!

pozdro!!
FAZZI
CYTAT(stalowka @ Oct 17 2008, 16:19) *
problem z wywalaniem do win nie jest tylko w BAL ale tez w CL mnie wywalilo przed 2 meczem 1/2 finalu z tego co czytalem na evoweb wywala tez w ML, czyli praktycznie wszedzie, nie wiem jak jest z pucharami bo narazie mnie nie wywalilo ani jak jest z liga, ale to jest jakis powazny blad bo z tego co wiem nie wazne czy orginal czy jakies reloaded czy inne clone, po prostu problem powazny, jak gra w ta gre jakis geniusz to nie tylko w swoim chyba imieniu prosze o jakies nawet tymczasowe rozwiazanie tego problemu bo z tego co pisali to oficjalny patch Konami dopiero w listopadzie... masakra!

pozdro!!

moglo by sie konami szybciej za to wziasc.... laskawcy.....przeciez zepsuli cala frajde...
Kamson
CYTAT(czamian @ Oct 16 2008, 20:13) *
w momencie kiedy save -uje mi się gra (po meczu, po wyjściu z opcji itp. ) Zawisza się i nic nie mogę zrobić. Dopiero jak zrzucę na pasek i ponownie maksymalizuje to chodzi już ok. Oczywiście do następnego save. Ktoś może wie co z tym zrobić ?

Mam to samo... jakieś rady?

CYTAT(stalowka @ Oct 16 2008, 22:06) *

To też mam... biggrin.gif 

sztacha1
RATUNKU!!!!!!!
Koledzy potrzebuje pomocy. Zainstalowałem na PC właśnie PES 09 w orginale, wszystko ładnie poszło z instalacją i odpalam grę a tu kucze takie coś mi wyskakuje cytat [ A required security module can not be activated. This program can not be executed ( 5024 ) ]

Pomocy!!!!!!
Piciu
Dlaczego nie można ustawić grafiki na "High"?
Wyjdzie do tego jakiś kitserver lub coś?
adashko
CYTAT
A required security module can not be activated. This program can not be executed ( 5024 )

Takie komunikaty to przy grach "oryginalych inaczej" wyskakują tongue.gif // Piciu, może za słabą kartę masz?
Piciu
Nie, nie...
Tak samo było w PESie 2008, ale wyszedł jakiś kitserver umożliwiający zmianę na High.
Nie wiem jak się sprawa przedstawia obecnie.
jarzyslaw
a ja mam taki problem po wyłączeniu kompa musze ponownie instalowac PESA ;/ wyskakuje mi okienko ze nie jest on zainstalowany
RAUL7
residual connection data exists.Please try to connect again later - co to kórwa ma znaczyć ??ja chce grać ! jestem uzależniony od pes'a i zle wpływa na moje samopoczucie brak gry !!! więc niech ktoś to wyjaśni najlepiej zaraz mad.gif aha jeszcze coś zalogwałem sie wczoraj bo przeżuciłem sie z ps2 na PC dla tej edycji podobno miała być lepiej dopracowana ON - LINE mnie najwięcej interesuje zagrałem kilka meczy (w 1 lagi bo na czerwonej,a pózniej bło zielono-żółta był super wygrałem gran derby Realem tongue.gif ) a potem jakby ktoś w ryj mi przyjebał odrazu ten napis i huj bombki strzelił on-lina nie będzie????????????????????????jak już bedzie ok to zapraszam na meczyk RAUL_7 gg 11558547 smile.gif)))))))))) :-O
sztacha1
CYTAT(adashko @ Oct 17 2008, 18:49) *
Takie komunikaty to przy grach "oryginalych inaczej" wyskakują tongue.gif // Piciu, może za słabą kartę masz?

Czyli chcesz mnie uświadomić że na gram.pl sprzedano mi pes-a zafoliowanego orginalnie, z paskiem zabezpieczającym na foli tylko zapomnieli mi cracka dorzucić.

Mylisz sie kolego akurat ta gra nie jest "orginalna inaczej"
adashko
CYTAT
Mylisz sie kolego akurat ta gra nie jest "orginalna inaczej"

Ja nie mówiłem o Twoim egzemplarzu. Stwierdziłem, że spotkałem się z takim komunikatem przy kopiach bezpieczeństwa, zresztą na pewno nie tylko ja wink.gif
MakssPl
CYTAT(RAUL7 @ Oct 17 2008, 19:03) *
residual connection data exists.Please try to connect again later - co to kórwa ma znaczyć ??ja chce grać ! jestem uzależniony od pes'a i zle wpływa na moje samopoczucie brak gry !!! więc niech ktoś to wyjaśni najlepiej zaraz mad.gif aha jeszcze coś zalogwałem sie wczoraj bo przeżuciłem sie z ps2 na PC dla tej edycji podobno miała być lepiej dopracowana ON - LINE mnie najwięcej interesuje zagrałem kilka meczy (w 1 lagi bo na czerwonej,a pózniej bło zielono-żółta był super wygrałem gran derby Realem tongue.gif ) a potem jakby ktoś w ryj mi przyjebał odrazu ten napis i huj bombki strzelił on-lina nie będzie????????????????????????jak już bedzie ok to zapraszam na meczyk RAUL_7 gg 11558547 smile.gif)))))))))) :-O

Wyluzuj, ach i lepiej edytuj posta (% lecą... wink.gif )
Pisząc takie rzeczy obrażasz innych użytkowników (w tym mnie)
RAUL7
sorki dla tych którzy sie obrazili ... i pozdro i szcunek dla tych którzy mnie zrozulieli smile.gif czyli ci którzy chcieli wieczorkiem pograć sobie w pes2009 on-line na PC a nie PS3 smile.gif)
Bienek
Mam problem z wgranie twarzy ze zdjęcia.... Otóż gdy wchodzę do opcji dodania zdjęcia (obrazek niżej)

Po naciśnięciu close pokazuje sie to (obrazek niżej)

Taki ekran pozostaje i nic się nie dzieje... Też tak macie? Może ja popełniam jakiś błąd. Proszę o pomoc
m3ody
podczas gdy wlaczam wait for vsync przy 60Hz monitora dzwiek zaczyna mi trzeszczec w grze... ;/ nie chce zmieniac na 72Hz bo wtedy gra troszke zacina (chodz glos jest w porzadku) a gdy idzie na 60  to wtedy nie ma zadanej lini na ekranie, lecz glos zacina

pomozecie??sad.gifsad.gifsad.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.