Mlody1985
Oct 26 2008, 13:49
Ja mam problem gdyz mnie wyrzuca do windowsa ciagle po zainstalowaniu patcha Konami oraz kitservera nowego dzieje sie to w CL i BAL Co mam zrobic ?
Przemoo90
Oct 26 2008, 14:01
ja mam problem z grafiką. Nie mogłem zwiększyć wymagań na high. Po wgraniu kitservera ustawiłem high i nic nie muliło. Rozegrałem kilka meczy i teraz gra mi się wiesza nawet na średnich. Teraz nawet po restartowaniu windowsa po tym jak się wiesza gra to przechodzą jakieś paski. Po ponownym restartowaniu jest już ok ale pograć nie mogę? Co z tym zrobić?
mar1992
Oct 26 2008, 14:21
Chciałem zagrać z bratem (klawiatura+pad) w pes2009 online razem na jednym profilu ale nie wem jak to zrobić?
mam problem z gra przez neta w pes'a. neta posiadam 4mb/1mb. chodzi o to, ze lacze sie przez router, a w grze stan transmisji zmienia sie z zielonego na brak polaczenia. czy jest jakies wyjscie lub jakie powinny byc ustawienia routera aby bylo ok?
Bartas89
Oct 26 2008, 16:32
Czy wie ktos jak zapisac a nastepnie wgrac wczesniej zapisana formacje w trybie online? Wchodzilem w opcje edit i tam zapisywalem formacje ale gdy juz wszedlem do trybu online to nie moglem jej wgrac... Ktos wie o co chodzi? Z gory dzieki za odp.
wajsik1978
Oct 26 2008, 17:57
Czy ktoś z Was gra na 2 padach? Chciałbym zagrać z kumplem Puchar lub ligę ale nie możemy grać przeciwko sobie tylko jako 1 team (oczywiście po uprzednim wyborze gry dla 2 graczy).
CZy oni już na głowę upadli żeby skopać tak ważny element rozgrywki dla 2 graczy?
El_Magic
Oct 26 2008, 19:25
Jak zrobić z pliku .png (np. koszulek) plik .bin?
Ronni1010
Oct 26 2008, 20:04
Ja mam problem w online.
Przed logowaniem wyskakuje mi błąd z portem 5730.
Wyłączyłem firewalla itp.
Czy ktos wie jak rozwiązac ten problem ???????
Roberthinio
Oct 26 2008, 20:35
Ja mam prosbe do opcykanych w tych klockach
A chodzi mi oto zeby ktos mi wytlumaczyl jak wgrywac do Pes 2009 rozne dodatki : Buty,Stroje,Pilki,Bandy,Twarze itp.
Czy trzeba miec specjalny program czy jest na to jakis łatwiejszy sposób?
PS.Na Gamingacces jest duzo dodatków do ściągniecia i bym chciał je sobie wgrać
Ciasteczkowy
Oct 27 2008, 08:20
Witam jako nowy forumowicz
Mam problem z wywalaniem do windowsa po kilku minutach gry, z tym ze nie wyskakuje(od momentu wgrania patcha 110, bo wczesniej wyskakiwal) zaden blad exe tylko poprostu gra sie zamyka i juz
Sterowniki do kartky zaktualizowane, czyscilem komputer antywirem i combofixem
Komputer:
AMD Phenom 9750 Quad Core
2,41GHz, 3GB RAM
Karta GF 8600GT 1024MB
Dodam ze w PES 08 gra sie wieszala w momencie zaladowania meczu
Macie jakies pomysly jak to rozwiazac? z gory wielkie dzieki
Czy to ze gra nie jest w domyslnym folderze C/PF/KONAMI moze miec jakies znaczenie?
superysiu
Oct 27 2008, 16:02
Witam! Posiadam oryginalną grę pes2009. Gram codziennie po kilka razy i za każdym razem żeby uruchomić grę muszę wkładać płytę. Czy ma ktoś na to jakiś sposób? Jakiś plik skopiwać czy coś?
Luki10
Oct 27 2008, 16:18
Musisz "forwardować" port na routerze.
Wejdź na router (192.168.0.1, zresztą możesz sprawdzić jakie masz ip routera) i tam udostępnić port 5730 i po sprawie
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 21:08)

Ja mam problem w online.
Przed logowaniem wyskakuje mi błąd z portem 5730.
Wyłączyłem firewalla itp.
Czy ktos wie jak rozwiązac ten problem ???????

CYTAT(helzing @ Oct 25 2008, 17:11)

mam taki problem, mam zainstalowana gre bez patch. Gra sie wlącza, wlaczam mecz i jest dobrze, ale gdy wychodze z meczu do menu to niby sie wylacz i pisze na ekranie Saving i nic pozatym sie nie dzieje. A jak dogram patcha z kitserverem to wogole sie nie chce wlaczy i jest czarny monitor. Ale wszystko dziala dobrze gdy odpale gre w oknie tylko ze sie troszke zle tak gra. Moze ktos mi pomoc, albo wie o co chodzi ??
Miałem to w poprzedniej części. Jak zaliczy zwis ,zminimalizuj grę, potem wejdź zmaksymalizuj i będzie działało. Za każdym razem jak się powiesi tak musisz robić, troche upierdliwie ale dziala
Luki10
Oct 27 2008, 16:20
CYTAT
[Czy ktoś z Was gra na 2 padach? Chciałbym zagrać z kumplem Puchar lub ligę ale nie możemy grać przeciwko sobie tylko jako 1 team (oczywiście po uprzednim wyborze gry dla 2 graczy).
CZy oni już na głowę upadli żeby skopać tak ważny element rozgrywki dla 2 graczy?
To może spróbuj zagrać dwóch na komputer dużo większy fun, polecam
CYTAT(Mlody1985 @ Oct 26 2008, 14:53)

Ja mam problem gdyz mnie wyrzuca do windowsa ciagle po zainstalowaniu patcha Konami oraz kitservera nowego dzieje sie to w CL i BAL Co mam zrobic ?
Konami poinformowało, że w niektórych przypadkach stare savy magą się nie ładować. Shit happens
szybkie pytanie:

czy po wgraniu patcha od konami 110, nadal będą działać save'y z ML, BAL itd. utworzone przed wgraniem patcha?
damost4
Oct 27 2008, 17:17
Mam pytanie. Mianowicie ściągnąłem sobie patcha i mam w nim rosyjskie menu. I teraz nie wiem który plik unnamed z kitservera odpowiada za menu, chciałbym mieć stare menu ale nie wiem który plik usunąć. Pomóżcie jeżeli wiecie. Proszę
Ronni1010
Oct 27 2008, 19:35
CYTAT(Luki10 @ Oct 27 2008, 17:22)

Musisz "forwardować" port na routerze.
Wejdź na router (192.168.0.1, zresztą możesz sprawdzić jakie masz ip routera) i tam udostępnić port 5730 i po sprawie
Ale ja nie mam routera

Co mam zrobic bo juz pomysłow nie mam na to

Edit: zapomniałem dodac, mam antywirus Norton..
Liverek
Oct 27 2008, 19:51
Witam forumowiczów. Otóż mam problem chyba z IOtóż to chyba problem z open gl. Mianowicie gdy gram w PES'a obraz mi skacze wcześniej odinstalowałem sterowniki do karty graficznej i zainstalowałem nowe ale dalej ten sam problem i nie tylko w pesie.. tak samo jest w GTA i innych grach.. Proszę o pomoc
Tutaj zdjęcie z pesa widać takie skaczące elementy.
http://img216.imageshack.us/my.php?image=94212041xa8.jpga tutaj zdjęcie z GTA też widać jak skacze.
http://img238.imageshack.us/my.php?image=skarga2rq5.png
malomowny18
Oct 27 2008, 21:32
Hej.
Mam dziwny problem z pesem.
Ściągnąłem kitserver i w opcjach settings ustawiłem sobie na high ( teoretycznie nie obsługiwany przez moją kartę - GeForce 6600GT 128MB ).
Gdy odpaliłem gre, to pes wyglądał ślicznie, różnica jest b.duża, głębia kolorów itd. Co prawda trochę przycina ale da się to zdzierżyć.
Gram na patchu Burgum patch 0,25 czy jakoś tak. Problem jest taki, że piłka jest cała czarna. Wszystko jest dobrze wgrane, bo na medium nowe piłki elegancko działały, a tutaj jest czarny balon.
Co jest grane?
lukaszek239
Oct 27 2008, 21:38
Mam problem taki. Np. wybiegam sam na sam z bramkarzem naciskam D[strzał] siła gdzieś tak 1/4 paska i mi zawodnik zamiast normalnie strzelic to on pilke lekko podcina i bramkarz lapie sobie pilke. Jak trzeba strzelac, zeby on pilki tak nie podcinal, tylko normalnie sztrzelil?
Możliwe, że w momencie strzału trzymasz przycisk odpowiadający za sprint.
Ronni1010
Oct 27 2008, 22:06
Mam pytanko, obecnie mam Nortona antywirus i czy on może blokowac ten port 5730 lub cos w tym stylu ?
I czy musze go usuwać żeby wszystko było OK ???
donaspl
Oct 27 2008, 22:18
CYTAT(Bojan10 @ Oct 27 2008, 23:10)

Mam pytanko, obecnie mam Nortona antywirus i czy on może blokowac ten port 5730 lub cos w tym stylu ?
I czy musze go usuwać żeby wszystko było OK ???
Jak masz internet radiowo to nic nie zrobisz, jedynie możesz zgłosić się do firmy od której masz internet żeby Ci przekierowali port, inaczej tego nie zrobisz i nie masz co próbować.
Jak Ktos mi w tym pomorze to powiem ze jest kozak:)) mam ten problem kiedy kupilem orginala na piracie gra mi chodzila gitarka ale do pewnego momentu kiedy zachcialo mi sie grac w sieci zarejestrowalalem sie elaganco a tu nagle An error occurred during verification" i nie wiem o co chodzi probowalem wszystkich opcji dostepnych na tym forum czyli usunołem antryvirusa i wylaczylem wszyskie polaczenia procz lokalnego prosze o pomoc kto dal z tym rade?
djmarcio
Oct 28 2008, 09:31
Witam, mam kosmiczny problem z PESem. Po zainstalowaniu patcha 1.1.0 gra nie chce się odpalić! Próbowałem z katalogu gdzie zainstalowałem grę, robiłem nawet format dysku i nic... Do gry można wejść tylko poprzez folder program files na płycie ale wtedy jest to wersja bez patcha. Gdy chcę się zalogować to gra przenosi mnie na stronę skąd mam ściągnąć tego patcha i tak w kółko. Już nie daję rady i nie mam pomysłów co może być problemem. PROSZĘ POMÓŻCIE !!!
rangiz
Oct 28 2008, 11:30
Moze masz pirata?
djmarcio
Oct 28 2008, 11:42
CYTAT(rangiz @ Oct 28 2008, 11:34)

Moze masz pirata?

oryginał

miał ktoś podobny problem? Czego jeszcze można spróbować? bo wyczerpały mi się pomysły...
Serkowskipes6
Oct 28 2008, 11:56
napisz 7457628

wujek serek ma dobry dzień , coś wymyślimy
Babilon_Bandit
Oct 28 2008, 13:26
Czy kiedykolwiek bedzie taka mozliwosc zagrania w pes 2009 ligi w 2 osoby tak jak było to chociazby w pes 6???W 6, gdy ustawilo sie 2 graczy bez problemu drugi gracz mogl kontrolowac druzyne przeciwna,w pro 2008 i 2009 niestety jest tylko mozliwosc grania w jednej druzynie... to byla na prawde dobra opcja! mozna to jakos zmienic patchem czy cos???
Babilon_Bandit
Oct 28 2008, 13:28
Tylko nie piszczie zebym grał na 2 kompach,bo chyba latwiej jest podłaczyc 2 pada niz wiezc kompa przez poł miasta...
Babilon_Bandit
Oct 28 2008, 13:32
zeby wypic z kumplem piwo rozgrywajac sobie meczyk w pesa...
Babilon_Bandit
Oct 28 2008, 13:33
A i jeszcze jedno pytanie,czy pobrana gre moge zainstalowac na oryginalnym serialu?
BombeL1946
Oct 28 2008, 13:52
Od razu mówie, że nie śledziłem tematu bo myślałem że nie będzie potrzeby. Ale jednak crash wystąpił w 24 tygodniu rozgrywek w BaL'u. Zainstalowałem więc oficjalnego patch'a od konami no i teraz pytanie. Da się jakoś odzyskać save z BaL'a przed crashem?
biggala2310
Oct 28 2008, 14:01
http://www.fifala.com/download/a20d5788f26...k_by__SAN40.rarJak i gdzie mam skopiować te kitsy? Nie ma w środku instrukcji.
mavachi
Oct 28 2008, 17:52
panowie mam prosbe, zrobilem patch w ktorym sa oryginalne koszulki a na nich herby normalne i teraz mam problem bo w menu sa te stare ktos wie jak zrobic zeby byly te oryginalne

?? dzieki
lajper
Oct 28 2008, 18:16
Czy mógłby ktoś OFICJALNIE napisać jak naprawić błąd z wywalaniem do windowsa przy którejś tam w kolejności kolejce w graniu ML L albo CL ? Czy PATCH 1.1.0 wystarcza by to naprawić ?
maciekptasior
Oct 28 2008, 20:29
musialem zrobic wczoraj format i chcialem sobie pograc w pesa lecz wyskakuje blad
"pes 09 is not installed"
ja mam takie pytanie...przejrzalem temat i nie widzialem nigdzie...czy jest mozliwosc pozniejszej edycji danych w profilu gracza (ulubiony team, player itd.) bo to chyba sie na poczatku robilo a ja przeoczylem i teraz mam unregistered czy cos takiego...
//edit.
dzięki m3xXx.
MakssPl
Oct 29 2008, 08:07
Chodzi o online...
Jest taka możliwość, po zalogowaniu wchodzisz w viev data (chyba) i tam masz coś enter profile chyba ;]
Witam, ja natomiast z takim krótkim pytaniem.
Czy jest jakis patch (plik) który poprawia reakcje kibiców na strzeloną bramke? tzn aby nie było już tego sekundowego opóźnienia . Jeśli nie, to jak myslicie czy jest w ogole szansa aby Konami coś takiego wypuściło ?
Pozdrawiam
jacekz40
Oct 29 2008, 09:20
a może ktoś powiedzieć jak w tej wersji działa kitserver? Gdzie, w którym miejscu gry można coś, stadion, pogodę itp zmienić?
.::NorD::.
Oct 29 2008, 09:42
CYTAT(maciekptasior @ Oct 28 2008, 21:33)

musialem zrobic wczoraj format i chcialem sobie pograc w pesa lecz wyskakuje blad
"pes 09 is not installed"
Człowieku idż się dotleń , przeinstaluj pesa
grzyb11115
Oct 29 2008, 10:16
CYTAT(lajper @ Oct 28 2008, 19:20)

Czy mógłby ktoś OFICJALNIE napisać jak naprawić błąd z wywalaniem do windowsa przy którejś tam w kolejności kolejce w graniu ML L albo CL ? Czy PATCH 1.1.0 wystarcza by to naprawić ?
Tak, wystarczy.
Może mi pomożecie, wgrałem sobie pes revolution patch 1.1 i wszystkie nazwiska wyglądają tak Kowalski, moje w trybie BaL jest napisane dużymi literami jak to było standardowo (KOWALSKI) teraz głowie się jak zmienić swoje nazwisko żeby było dopasowane do pozostałych.(wszyscy z drużyny mają nazwiska rozpoczynające się z dużej litery a ja mam całe dużymi.
batman
Oct 29 2008, 14:55
Nie będę zakładał nowego tematu w dziale edit. Mój problem polega na tym , że zainstalowałem patcha od gamingacces beta 0.2 bodajże się zwie , nic nie zmienił a dodatkowo stroje np CFC są całe czarne. No to usunąłem folder tego patcha z głównego folderu z PESem i z kitservera z katalogu img. Byc może źle usunąłem patcha bo: zainstalowałem burgum patcha 0.30, skopiowałem kitserver , nadmieniłem go w katalogu z pesem i wyadało by się ,że wsio jest dobrze , są loga drużyn i lig ale stroje nadal są czarne , co mogę zrobic?
biggala2310
Oct 29 2008, 15:51
To samo mam.
CYTAT(batman @ Oct 29 2008, 14:59)

Nie będę zakładał nowego tematu w dziale edit. Mój problem polega na tym , że zainstalowałem patcha od gamingacces beta 0.2 bodajże się zwie , nic nie zmienił a dodatkowo stroje np CFC są całe czarne. No to usunąłem folder tego patcha z głównego folderu z PESem i z kitservera z katalogu img. Byc może źle usunąłem patcha bo: zainstalowałem burgum patcha 0.30, skopiowałem kitserver , nadmieniłem go w katalogu z pesem i wyadało by się ,że wsio jest dobrze , są loga drużyn i lig ale stroje nadal są czarne , co mogę zrobic?
Pablomak
Oct 29 2008, 16:02
Mam pewnien problem dotyczący gry, jest to niestety poważny dosyć poważny błąd.
Instaluje grę, włączam wchodzi, włączam dalej exhibition, po wybraniu drużyn, włączam grę i... resetuje się komputer, jeśli jednak nie zresetuje się na początku to wczasie meczu, w połowie albo na koniec.
Nie wiem co z tym fantem zrobić, proszę o pomoc, bo mam głód gry w pesa.
falcon87pl
Oct 29 2008, 16:12
CYTAT(batman @ Oct 29 2008, 14:59)

zadam takie proste pytanie ale czesto mozna o tym zapomniec. Po wgraniu patcha wszedles po wlaczeniu gry w Edit --> Load ?
BombeL1946
Oct 29 2008, 16:14
CYTAT(Pablomak @ Oct 29 2008, 17:06)

Mam pewnien problem dotyczący gry, jest to niestety poważny dosyć poważny błąd.
Instaluje grę, włączam wchodzi, włączam dalej exibition, po wybraniu drużyn, włączam grę i... resetuje się komputer, jeśli jednak nie zresetuje się na początku to wczasie meczu, w połowie albo na koniec.
Nie wiem co z tym fantem zrobić, proszę o pomoc, bo mam głód gry w pesa.
Ja kiedyś też tak miałem, u mnie była to wina zasilacza. Kup mocniejszy i najlepiej jakiejś lepszej firmy żeby był wytrzymalszy. Tylko, że u mnie potrafił się wyłączyć w każdym momencie, np gdy odpalałem Worda.
CYTAT(Dzidzia @ Oct 26 2008, 12:47)

Gdzies to juz bylo tu ale czy da sie cos zrobic procz reinstalacji zeby tego nie bylo , a moze jakos da sie to naprawic; //
Dołączam się do prośby
Serkowskipes6
Oct 29 2008, 16:21
Pablomak ściągnij Everesta ( program poda ci wszystkie temperatury w komputerze ) widocznie coś musi się przegrzewać i resetuje kompa lub napisz 7457628 spróbujemy coś z tym fantem zrobić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.