Corhydron
Apr 16 2009, 07:39
Mam drobne pytanko, na ktore nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi:
orientujecie się może czy da się przez KitServera (lub jakos inaczej) wrzucić i zlinkować jakoś swoje stroje do wymyślnoej drużyny w ML -oczywiscie chodzi mio PESa 2k9?? W PESie 6 była taka możliwość wystarczyło zrobić odpowiedni wpis do pliku map.txt i wrzucić w kitsy w katalog.
Na niemieckim forum znalazłem info o zmapowaniu przez KS drużyny o numerze 220 ale nie działa ten zabieg, pomimno tego,iz właśnie numer 220 jest przyporządkowany do ML Default Team. Nie ma zadnej mozliwosci grania ML ze swoimi strojami ???
chomikwasz
Apr 16 2009, 11:27
Odmowa dostepu przy ladowaniu czegokolwiek z EP2009 ServicePack. Po uruchomieniu jako administrator system nie moze odnaleźć określonej sciezki.
Nie wiem co zrobic. System Vista 32
YaYeti
Apr 16 2009, 12:29
daavcio:
"Nie wiem czy to można zaliczyć do problemów, raczej jest to pytanie, ale nie chcę zakładać nowego tematu... ^^
Grając Master League (Tryb Kariery) gdzie można zobaczyć średnią z meczów ocen swoich zawodników? Bo szukam tego, szukam i nie potrafię znaleźć... Nie mam na myśli tych najlepszych średnich w grze, tylko swoich zawodników... :| Nawet od rywala widzę tą średnią (tego, z którym gram mecz), ale swojej... xD wydaje mi się, że gdzieś chyba musi być, bo jakby to wyglądało gdyby nie było... na PS2 wchodzę w Team Information i tam mam wszystko co chcę, ale na PC to tam są podane tylko bramki, asysty i medale... ehhhh... :/"
dolaczam sie do tego pytania
sasnitro
Apr 17 2009, 17:51
siema mam problem z czarnym obrazem przy uruchomieni gry ( gf 7300 gt 128) prubowałem podpowiedzi tu przytoczonych ale nic niedziała. prosze o jakies porady
CYTAT(xeki @ Apr 11 2009, 11:15)

ja mam taki problem :/ niestety sa jakies kwadraciki i białe tło :/ mogłby ktos powiedziec co mozna z tym zrobic ??
dzieki za odpowiedz

Musisz od nowa wgrac plik rv0c_e.img.
Friter
Apr 20 2009, 16:35
Siemka, jaki plik odpowiada za flagi??
Danus90
Apr 25 2009, 16:21
Siema. mam taki o to problem gram sobie "zostan legenda" i jestem po 2calych sezonach w 3 gram juz w innym klubie i dostalem powolanie do reprezentacji Polski. wszystko bylo ok do tej pory ale gdy chce wlaczyc mecz to gra mi wychodzi. chce dodac ze brat tez gra "swoja legende" i jemu sie tak nie dzieje.. mam OE Patcha.. wie ktos jak zaradzic temu problemowi? bo szkoda mi kariery tym bardziej ze w 3 sezonie mam okazje grac juz w repce naszego ukochanego kraju!
fuscinate
Apr 25 2009, 23:38
Witam.
Mam taki problem. Kiedy Gram Valencią w Master Leauge (tej starej) to wówczas cały strój oprócz butów robi się czarny, niezależnie czy to home, czy away. W Exhibition, Becoma a Legend itd. problem już znika i stroje są normalne. Gram na patchu chyba Pol Evo (tym, na którym da się grać online). Miał ktoś podobny problem? Cy to wina patcha? Dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
maciekptasior
Apr 28 2009, 22:51
Witam
Mam problem z instalacja patcha do pesa."...program nie został odnaleziony lub poprawka dotyczy innej wersji programu ...".Mam wersje full-rip i najprawdopodobniej brakuje mi pliku rejestru.Może mi ktoś go przesłać albo powiedzieć co mogę z tym zrobić ? posty typu kup oryginał nie są mile widziane.
dzieki
Koronas
May 1 2009, 15:07
Cześć!
Mój problem polega na tym, że nie mam dźwięku gwizdka i odbijanej piłki. Jedyne dźwięki jakie słyszę to komentarz, kibice i muzyka w menu nic więcej. Wie ktoś czym to może być spowodowane za pomoc byłbym bardzo wdzięczny.
Witam!! Mam takowy problem. Ściągnąłem kitsy Chelsea, ale po rozpakowaniu ich nie wiem, gdzie należy je wypakować. Czy może do folderu z grą czy może do moich dokumentów?
Wlasciwie to pytanie a nie problem. Czy da sie jakos na sile wypozyczyc zawodnika ? Czy trzeba liczyc na oferty innych klubow ? Bo chetnie bym kilku wypozyczyl a tu nikt sie nie zglasza mimo ze sa zaznaczeni jako do transferu...
messjash
May 6 2009, 08:52
CYTAT(Adex @ May 5 2009, 20:23)

Wlasciwie to pytanie a nie problem. Czy da sie jakos na sile wypozyczyc zawodnika ? Czy trzeba liczyc na oferty innych klubow ? Bo chetnie bym kilku wypozyczyl a tu nikt sie nie zglasza mimo ze sa zaznaczeni jako do transferu...
Nic na siłę. A widziałeś kiedy w prawdziwej piłce żeby ktoś był wypożyczony tam gdie nikt go nie chce. Rusz głową.
CYTAT(messjash @ May 6 2009, 08:56)

Nic na siłę. A widziałeś kiedy w prawdziwej piłce żeby ktoś był wypożyczony tam gdie nikt go nie chce. Rusz głową.
Spoko spoko ruszam glowa i to dobrze

Na zywo jest cos takiego jak lista transferowa czy cos ? a w pesie jakos nie zauwazam wiekszego zainteresowania zawodnikami na niej sie znajdującymi...
PES to nie FM. 'tryb menadzerski' jest bardzo prosty i trzeba sie pogodzic z jego niedociagnieciami oraz arcade'owym stylem rozgrywki.
The Gunner
May 9 2009, 21:06
Ej czy Tryb Champions League jest kompatybilny z Master League? Chodzi mi o to że jak wygram lige czy będę 2 , nieważne , to potem normalnie jest Liga Mistrzów z takimi animacjami itp. jak w oddzielnym trybie?
Witam,
mam problem z sterowaniem w pesie.
Nie wiem czego to wina, ale gdy gram to czasem jakby zacinała mi się klawiatura... naciskam dajmy na to "S" podanie, a gracz nie reaguje...
nie wiem moze jest jakas blokada na Win Vista?
krzysed
May 14 2009, 18:40
Wie ktoś jak dodać kontroler w grze ? Bo chcę grać na klawiaturze i na padzie
cialo7
May 17 2009, 16:16
Musisz wejść w /program filles/pes2009/settings.exe tam wziąć zakładkę 'controler' i wybrać z listy swojego pada jako player 2
A ja mam podobne pytanie, czy można grać na samym padzie bez konieczności ciągłego zmieniania, że player 1 - pad. Jets to uciążliwe, gdyż bardzo często gram z kolegami na jednym kompie, a nie chce mi się ciągle zmieniać.
kchmarzynski
May 17 2009, 20:07
Nie! Jak grasz Ligę Mistrzów to w niej masz inne logo, inne animacje i wogóle mniej drużyn.
CYTAT(The Gunner @ May 9 2009, 22:10)

Ej czy Tryb Champions League jest kompatybilny z Master League? Chodzi mi o to że jak wygram lige czy będę 2 , nieważne , to potem normalnie jest Liga Mistrzów z takimi animacjami itp. jak w oddzielnym trybie?
czy da się jakimś programem albo czymś zmienić stadion przypisany drużynie?
1908TylkoTwój1922
May 19 2009, 14:13
CYTAT(jaro9 @ May 19 2009, 14:31)

czy da się jakimś programem albo czymś zmienić stadion przypisany drużynie?
da sie. Pro Editing Studio
Mam pytanie : Nie wiecie może jak w trakcie kariery edytować transfery? Chodzi mi o to , że chcę w jakimś programie(np.PRO EDITING STUDIO) dodać danego zawodnika do klubu , jak można to zrobić np. w PRO EDITING STUDIO ? Mam ten program , próbowałem coś zdziałać lecz nie udało mi się sad.gif . Wiem jednak , że jest taka opcja. Z góry dzięki.
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 19 2009, 15:17)

da sie. Pro Editing Studio
Mam pytanie : Nie wiecie może jak w trakcie kariery edytować transfery? Chodzi mi o to , że chcę w jakimś programie(np.PRO EDITING STUDIO) dodać danego zawodnika do klubu , jak można to zrobić np. w PRO EDITING STUDIO ? Mam ten program , próbowałem coś zdziałać lecz nie udało mi się sad.gif . Wiem jednak , że jest taka opcja. Z góry dzięki.
heh piszesz już to samo w 3 temacie i jakoś nikt ci nie odpisał , więc może po prostu takie coś nie istnieje, przeglądałem cały program, a Pro Editing Studio ładuje Edit, wiec jak chcesz Master League edytowac.
witam, wie ktoś gdzie jest Ekstraklasa Patch 5.0 na torrent
proszę o pomoc tyle szukam tego Patchu i nie mogę znaleźć a tak mi zależy
proszę o pomoc
1908TylkoTwój1922
May 19 2009, 15:31
CYTAT(zomek @ May 19 2009, 15:52)

heh piszesz już to samo w 3 temacie i jakoś nikt ci nie odpisał , więc może po prostu takie coś nie istnieje, przeglądałem cały program, a Pro Editing Studio ładuje Edit, wiec jak chcesz Master League edytowac.
Nie musi być w Pro Editing Studio , może być inny program..
Witam dzis jakoś wzieło mnie za robienie nowych zespol w pesie 09

i mam w slocie fifa (ep2009 patch) takei zespoly jak angol guinea dziwne ze calkiem na dole

nie gram nimi wiec postanowilem zmienic je na inne zespoly

pierwsza druzyna to angola zmienilem w ggs logo na dunde united wszedlem w folder gdb-uni wszedlem w plik tekstowy map i wpisalem w slocie uefa b jak jest np 222 to 223 ale stroje nei dziala sa oto takie ?? wie ktos moze jakie numery odpowiadaja za te druzyny ??

w ostatnim obrazku gdzie jest Dunde United (1 wyzej od guinei) jest angola tylko zmienilem logo
Ja mam taki problem. Mianowicie gdy chce zapisac powtórke albo save z kariery to nic sie nie dzieje. Dopiero po zminimalizowaniu gra chodzi dalej. Chce zaznaczyc ze dalem kompa do naprawy. Wczesniej nie mialem takich problemow
Edit. Ten problem rozwiazalem. Mam 2 nastepne
Mianowicie nie mam dzwiekow gwizdka jak wiekszosc ludzi i nie moge normalnie pesa wylaczyc tylko przez menadzera zadan musze. Licze na pomoc
zarowa7
May 24 2009, 17:19
CYTAT(p@blo @ May 24 2009, 10:02)

Ja mam taki problem. Mianowicie gdy chce zapisac powtórke albo save z kariery to nic sie nie dzieje. Dopiero po zminimalizowaniu gra chodzi dalej. Chce zaznaczyc ze dalem kompa do naprawy. Wczesniej nie mialem takich problemow
Edit. Ten problem rozwiazalem. Mam 2 nastepne
Mianowicie nie mam dzwiekow gwizdka jak wiekszosc ludzi i nie moge normalnie pesa wylaczyc tylko przez menadzera zadan musze. Licze na pomoc
Siamka Pablo
Jak rozwiazales problem minimalizacji obrazu ?
z gory dzieki
CYTAT(zarowa7 @ May 24 2009, 18:23)

Siamka Pablo
Jak rozwiazales problem minimalizacji obrazu ?
z gory dzieki
odinstalowalem antyvirusa
Boltex
May 24 2009, 20:56
jak grac w pes 2009 przez hamchi?
CYTAT(p@blo @ May 24 2009, 11:02)

Refuge
May 25 2009, 16:32
Mam problem z patchowaniem.
Mam obecnie wersję 1.0
Kiedy chce zainstalować patcha 1.1 lub 1.2 to instalator patcha nie reaguje na nic. Na początku idzie ten pasek, który się ładuje. Potem mam kliknąć update, tak więc próbuje go kliknąć ale instalator wtedy łapie zwieche.
Wie ktoś może co mogę z tym mankamentem zrobić?
ten temat już był poruszany, poczekaj do chwili zebyś mogł kliknać, każdy ma taką zwieche.
Wookiee
May 26 2009, 23:48
czy ktos wie jak podmienia sie murawy w PES 2009 ?
w GGS ciagle jakis zalosny blad wyskakuje i nie da sie tego robic tak latwojak w PES 6 ;/
juz na zagranicznych forach pytalem ale Kupa wielka i tyle ;/
Mianowicie nie mam dzwiekow gwizdka jak wiekszosc ludzi i nie moge normalnie pesa wylaczyc tylko przez menadzera zadan musze. Mam jeszcze 1 problem. Rozegram 1 mecz w BAL albo w karierze i sie laduje na nastepny mecz i ni c***a nic nie ma
messjash
May 28 2009, 15:19
Jak naprawić bandy reklamowe bądź je usunąć żeby były oryginalne bo po instalacji patcha GCP 4.0 wysypały się i dwie różne nakładają się na siebie.
Shady25
May 28 2009, 16:47
Czasami zdarza się, że jak gram i piłka dojdzie do zawodnika, na którego nie zdążę się przełączyć to on sam strzela/podaje. Równie często we własnym polu karnym zawodnicy sami próbują odebrać piłkę przeciwnikowi co niekiedy kończy się faulem i karnym. jest to delikatnie mówiąc irytujące. Gram na normalnych ustawieniach tj. że steruje całym zespołem, a nie poszczególnym(i) tylko graczami. Próbowałem też kombinować z opcjami "cursora", a więc assisted, semiassisted i unassisted. Nic to nie dało. Da się to jakoś zmienić, czy może gra jest po prostu tak zrobiona?
szołpas
May 28 2009, 17:23
CYTAT(p@blo @ May 27 2009, 13:43)

Mianowicie nie mam dzwiekow gwizdka jak wiekszosc ludzi i nie moge normalnie pesa wylaczyc tylko przez menadzera zadan musze. Mam jeszcze 1 problem. Rozegram 1 mecz w BAL albo w karierze i sie laduje na nastepny mecz i ni c***a nic nie ma
tez to mam, jakieś porady?
Mam problem , który dotyczy zacinania się Pes`a 09 po kilkunastu minutach gry . Próbowałem odinstalować gre i nic. Dodam że inne gry działają bez zarzutu. Prosze o pomoc ; (
Widze że niestety nikt nie pomoże, a szkoda ja zawsze pomagam użytkownikom ; ( . Oczywiście na tyle ile moge...
Ja mam następujący problem :
Jeśli gram ligę angielska, hiszpańską (bo głownie gram te) albo jakąkolwiek, to kiedy nadchodzi do meczu pucharowego a nie ligowego to gdy następuje już ładowanie do meczu i widać składy wyskakuje mi błąd i gra się wyłącza. Probowalem wyłączyć mecze pucharowe w sezonie, ale wtedy jest puchar konami i dzieje się dokładnie tak samo. A jeśli chodzi o ligę mistrzów to dochodzę do meczu ćwierćfinałowego, a juz w meczu półfinałowym dizeje się jak wyżej...
Pozdrawiam i proszę o pomoc.
szołpas najwidoczniej sami musimy sobie jakos poradzic bo nikt nie chce pomoc na tym forum
Grzesiek
May 30 2009, 20:16
Witam
Mam problem z PES 2009, a dokładniej:
dziś formatowałem komputer tylko i wyłącznie dysk C a grę zainstalowana mam na D
po formacie chciałem sobie zagrać no i...
wyskakuje mi taki oto błąd:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a98a2e98cd420da0.htmlproblem w tym, że kolega od którego pożyczyłem grę już jej nie ma

czy można coś z tym zrobić?
może ktoś mógłby skopiować ten plik i użyczyć mi kopie?
proszę o pomoc
FAZIII1
May 30 2009, 20:57
Witam mam problem z pesem 09 taki ze niemam wogole komentatora po instalacji patch final edytion z liga polska komentator znikl a mial byc szaranowicz mam tylko glos trybun Co dziewniejsze po przinstalowaniu pesa i instalacji golego komentatora dalej nie ma !!!! zgralem spowrotem patch i mam lige polska plus glos trybun bez zadnego komentatora prosze pomozcie jak wlaczyc jakiegokolwiek komentatora? w opcjam mam wlaczony komentarz i dany na maxa glosnosc / moje gg 5034408 jestem zdesperowany!!!
p@blo z pomocą to źle trafiłeś. Tutaj rzadko kto pomaga... niestety taka jest przykra prawda.
Dzacol92
May 31 2009, 17:10
Witam,
mam problem, a mianowicie kiedy chce stworzyć własną druzyne w ML moge maksymalnie dodać zaledwie 2, 3 zawodników a potem już brakuje mi FUNDS ( 1000 na początek). Da sie to jakoś ominąć, lub ewentualnie dodać te FUNDS jakos?
Proszę o pomoc
SubZero
Jun 4 2009, 13:14
Przeinstalowałem sobie niedawno Windowsa i chciałem zainstalować PES'a.
Wszystko gra ale niestety nie chodzi mi kitserver
Jak włączam grę to jakaś tabelka wyskakuje, klikam ok i gra chodzi...ale bez kitservera

Miałem na nim tyle twarzy itd.
BŁAGAM POMÓŻCIE
Nr GG 921012
sebus861
Jun 4 2009, 16:25
Witam.
Mam problem tego typu ze pes mi normalnie działa ale nie moge włączyć pliku settings poprostu sie nie uruchamia

system win 7. Żadnych łatek konami ani patchy nie wrzucałem. W czym jest problem ??,
Dzacol92
Jun 5 2009, 13:06
Dobrze, że ktoś odpisuje..
messjash
Jun 5 2009, 14:44
Już nic, rozmyśliłem się.
Majster
Jun 6 2009, 19:06
Może juz gdzieś to było, ale nie znalazłem.
Więc gdy włączam Mistrzostaw Świata to zawsze po drugim meczu gra się wyłacza do windowsa moża coś z tym zrobić mam tak tylko gdy włącze jakiś turniej reprezentacjami.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.