krycha23
Nov 3 2008, 00:31
Powiedzcie,czy jak instalujecie patch od konami to dziala wam pes2009.exe(wersja1.1.0) znajdujacy sie w katalogu gry.
totti17
Nov 3 2008, 08:45
wiek ktos jak szybko mozna odblokowac klasyki nie wygrywajac turnieji?
robien92
Nov 3 2008, 17:46
ja zas mam cos takiego
KLIKmogłby ktos po kolei powiedziec jak obejsc ten problem bo juz 2-gi raz mi sie ML zwaliła
krycha23
Nov 3 2008, 18:18
Mialem identyczny problem.Jak wchodzisz na ten save to ekran staje sie czarny,co nie?Wiec tak:
zapomnij o tym savie,wgraj sobie poprzedni,zainstaluj patch od konami i sciagnij cracka na wersje 1.1.0 jesli oryginalny exe nie zadziala.
Gre mam oryginalna,ale nie jestem pierwszym graczem,korego tylko crack ratuje.
P.s po zpatchowaniu gry,niektore save moga nie dzialac!
pozdrawiam.
robien92
Nov 3 2008, 18:31
CYTAT(krycha23 @ Nov 3 2008, 18:22)

Mialem identyczny problem.Jak wchodzisz na ten save to ekran staje sie czarny,co nie?Wiec tak:
zapomnij o tym savie,wgraj sobie poprzedni,zainstaluj patch od konami i sciagnij cracka na wersje 1.1.0 jesli oryginalny exe nie zadziala.
Gre mam oryginalna,ale nie jestem pierwszym graczem,korego tylko crack ratuje.
P.s po zpatchowaniu gry,niektore save moga nie dzialac!
pozdrawiam.
1.co znaczy wgraj sobie poprzedni save???
2.skad moge wziasc cracka 1.1.0???
sugerujesz ze z patchami niektore save moga nie dzialac ,wiec za bardzo se nie pogram
To jest publiczne forum a nie warezowe, więc rozmowy na temat cracków i tego typu rzeczy radziłbym sobie odpuścić.///Orange_91ok sorki zapomnialem se
karwocha
Nov 3 2008, 18:53
Jeżeli te problemy pojawiły się to sory, ale nie miałem zbytnio czasu pogrzebać na forum:
1. Bo wgraniu Bergum Patcha, gra zacina się i wywala do windowsa

kiedy chce zmienić wygląd graczowi w zwykłej Edycji lub w trybie BaL (przed wgraniem było wszysko ok).
2. Czy może mi ktoś udostępnić pliczek, który likwiduje "worki z piaskiem" przy bramce? bo, po zainstalowaniu powyższego pacza "worki" się usunęły, ale tylko na niektórych stadionach, a np. na San Siro jest taki cień, który został po tych "workach" i wygląda to jeszcze gorzej niż było przedtem.

Jeżeli nikt takiego nie ma to przynajmniej niech poda pilk na którym są te zwykłe "worki".
3. Czy jest już patch który likwiduje punkcik, który pokazuje gdzie spadnie piłka

?
Z góry dzięki

Gra jest oczywiście orginalna, ale raczej w tej kwestii ta informacja jest mało ważna!
Ja mam następujący problem zainstalowałem patcha od konami 1.10 i ściągnąłem sobie odpowiedniego cracka no i tu się zaczyna problem mianowicie: gdy próbuje włończyć master league to mnie od razu wywala do windowsa!!! nie wiem dlaczego tak jest z początku myślałem że to wina kitservera więc go odinstalowałem ale było tak jak wcześniej potem myślałem że mam złego cracka więc ściągnąłem kilka innych i ciągle było to samo,również próbowałem kilka razy przeinstalowywać patcha od konami ale to również nic nie zmieniło

Nie mam zainstalowanych żadnych dodatków a kitservera mam najnowszą wersję może ktoś mi pomóc? będę bardzo wdzięczny
DamianSVW
Nov 3 2008, 19:34
Siema wszystkim. Ja mam pytanie odnosnie (Home Ground) jak zmienic stadion domowy zespolowi licencjonowanemu? tzn w edit sie nie da poniewaz ta opcja jest niedostepna... jak ktos wie czy jest jakis inny sposob prosze o pomoc z gory dzieki
a ja mam pytanie dlaczego mam zamiast nazwiska piłkaza albo nazwy druzyn biały dyzu pasek ... prosze od odpowiedz to penie od jakiegos patcha
ja już wiem dlaczego występował u mnie takowy błąd mianowicie musiałem skasować wszystkie save-y
MaciekLagvia
Nov 3 2008, 21:31
Mam problem pomozcie prosze ...
zarejestrowalem sie i wszystko zroblem dostalem maila z potwierdzeniem mojego ID i ...
wlaczam gre loguje sie a tam takie cos
http://img185.imageshack.us/my.php?image=beztytuuxq5.jpgPROSZE WAS POMOZCIE MI to moje gg jak cos blagam 6510535
shady45
Nov 4 2008, 09:26
Czemu Kitserwer nie działa na VICIE ?
messjash
Nov 4 2008, 10:20
CYTAT(shady45 @ Nov 4 2008, 09:30)

Czemu Kitserwer nie działa na VICIE ?
Miałem ten sam problem z pes 2008 z tym że raz się instalował i innym razem nie. Przyczyny nie znalazłem. Naszczęście do gier mam xp ;]
nie działa pod vistą bo na pewno juce zrobił pod xp wejdź na forums.evo-web.co.uk i napisz posta w jego temacie to może Ci pomoże
kchmarzynski
Nov 4 2008, 20:09
CYTAT(Roberthinio @ Oct 26 2008, 20:39)

Ja mam prosbe do opcykanych w tych klockach
A chodzi mi oto zeby ktos mi wytlumaczyl jak wgrywac do Pes 2009 rozne dodatki : Buty,Stroje,Pilki,Bandy,Twarze itp.
Czy trzeba miec specjalny program czy jest na to jakis łatwiejszy sposób?
PS.Na Gamingacces jest duzo dodatków do ściągniecia i bym chciał je sobie wgrać
Zależy jakie pliki...
W folderze "?\Program Files\Pro Evolution Soccer 2009\kitserver\img" musisz zamieścić pliki w jeszcze innych folderach-w zależności od dodatku. Np. Chcesz dodać dodatek zmieniający menu w grze i masz np. unnamed_4.bin, to musisz wkleić go do "?\Program Files\Pro Evolution Soccer 2009\kitserver\img\cv05.img".
Ma ktos patcha od konami ?? jak ktos ma to moglbys ktos wrzucic na tu na forum?
Wiecie moze dlaczego obraz ciagle skacze??Jak ktos wie to pomoze??
Naucz się pisać po polsku i edytować posty.///Orange_91
MaciekLagvia
Nov 5 2008, 17:59
Mam problem pomozcie prosze ...
zarejestrowalem sie i wszystko zroblem dostalem maila z potwierdzeniem mojego ID i ...
wlaczam gre loguje sie a tam takie cos
http://img185.imageshack.us/my.php?image=beztytuuxq5.jpgPROSZE WAS POMOZCIE MI to moje gg jak cos blagam 6510535
PROSZE POMOZCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DeTomek
Nov 5 2008, 19:08
Udało się komuś rozwiązać ten problem z zacinającym się dźwiękiem?
BTW. W PES-ie 2008 też miałem ten problem...Mam SB Live! i głośniki 5.1.
EDIT: Problem rozwiązany
ja mam taki problem, mam zainstalowany patch od konami 1.10 i patch Pes2009_FKuyt_Mix_PatchV10 ze strojami itp, ale gdy chce zaczac master league wywala raport o bledach (wysylaj, nie wysylaj) co moge z tym zrobic?
CYTAT(DeTomek @ Nov 5 2008, 19:12)

Udało się komuś rozwiązać ten problem z zacinającym się dźwiękiem?
BTW. W PES-ie 2008 też miałem ten problem...Mam SB Live! i głośniki 5.1.
EDIT: Problem rozwiązany

Może napisz jak go rozwiązałeś ?
DeTomek
Nov 6 2008, 16:06
Już piszę.
Wchodzimy w panel sterowania--> Dźwięk i urządzenia audio-->Zaawansowane...
Wybieramy- Wolnostojące głośniki stereo--> OK
Następnie w settingsach PES-a- zakładka audio i zaznaczamy stereo-->OK
U mnie pomogło.
karwocha
Nov 6 2008, 17:36
CYTAT(karwocha @ Nov 3 2008, 18:57)

Jeżeli te problemy pojawiły się to sory, ale nie miałem zbytnio czasu pogrzebać na forum:
1. Bo wgraniu Bergum Patcha, gra zacina się i wywala do windowsa

kiedy chce zmienić wygląd graczowi w zwykłej Edycji lub w trybie BaL (przed wgraniem było wszysko ok).
2. Czy może mi ktoś udostępnić pliczek, który likwiduje "worki z piaskiem" przy bramce? bo, po zainstalowaniu powyższego pacza "worki" się usunęły, ale tylko na niektórych stadionach, a np. na San Siro jest taki cień, który został po tych "workach" i wygląda to jeszcze gorzej niż było przedtem.

Jeżeli nikt takiego nie ma to przynajmniej niech poda pilk na którym są te zwykłe "worki".
3. Czy jest już patch który likwiduje punkcik, który pokazuje gdzie spadnie piłka

?
Z góry dzięki

Gra jest oczywiście orginalna, ale raczej w tej kwestii ta informacja jest mało ważna!
Nikt nie wie jak pomóc lub nie może udostępnić mi jednego z tych plików (zwłaszcza worków)

?
CYTAT(korek @ Nov 5 2008, 21:45)

ja mam taki problem, mam zainstalowany patch od konami 1.10 i patch Pes2009_FKuyt_Mix_PatchV10 ze strojami itp, ale gdy chce zaczac master league wywala raport o bledach (wysylaj, nie wysylaj) co moge z tym zrobic?
nikt nie zna rozwiazania mojego prob.?
chunsoo19
Nov 6 2008, 21:37
Witam,
Mam problem z grą na dwóch graczy, chodzi tutaj przede wszystkim o grę na klawiaturze i padzie ...
wybieram na lewo klawiaturę na prawo pada i w tym problem że jednym kontrolerem mogę grać normalnie wszystkimi graczami a drugim jest tylko opcja wybrania jednego gracza -.- Próbowałem już w ustawieniach wybierać pada na każdy kontroler od 2 do 4 i nic dalej nie chodzi -.-
Miał ktoś może podobny problem i wie jak temu zaradzić ?? Bardzo czekam na odpowiedz. Pozdrawiam
Witam.
Mam problem z zainstalowaniem patcha 1.10 do pes'a 2009. poprostu po uruchomieniu jak mam kliknąć upgrade to patch się zawiesza. można to jakoś naprawić albo objeść ??
DeTomek
Nov 7 2008, 19:23
Zaczekaj chwilę i patch się odwiesi.
Hitmanek
Nov 7 2008, 19:31
Czemu po zauktualizowaniu do 1.1 nadal wyskakuje Client version is different. Please upadte. Cholera, nie mogę grać w tą pseudo-grę. Jak mocno trzeba być niekochanym przez rodziców żeby oddać do sklepu produkt, który po uaktualnieniu nie działa!? Przecież równie dobrze mogłem zassać pirata, i tak i tak nie mogę grać online... Co za durnie w tym Konami, drugi dzień się męczę i nic nie pomaga.
A pomijając już głupotę chinoli miał ktoś już podobny problem? Byłbym bardzo wdzięczny za odpowiedź.
czerwo123
Nov 8 2008, 01:43
Witam w półfinale Lm wyskakuje mi ustaawienie przeciwnika 2-8-0 o co chodzi jak to naprawić?
Kotek Ejsi
Nov 8 2008, 11:01
Wie ktoś jak dołączyć kontrolera do PESa 2009? Kupiłem konwerter do pada, podłączyłem poprzez USB do kompa, grałem sobie normalnie. Ale chciałem sobie z kuzynem zagrać 1 vs 1. I wchodzę w Exhibition, a tam jest tylko jeden kontroler do wyboru :/
freddie88
Nov 8 2008, 11:35
Mam jeden mały problem.
Wgrałem sobie Burgum Patcha v0.25 i tu jest ten problem. Wybierając np Chelsea mają oni czarne stroje

.
Miał ktoś podobny problem i poradził sobie z nim ?
Pomóżcie proszę
cmarcinc
Nov 8 2008, 12:03
JaK zwieekszyc fundusze w trybie master league chce stworzyc swoją drózyne z własnych zawodników ale mam tylko 1000p da sie to jakos zwiekszyc
barszczu4415
Nov 8 2008, 12:44
Witam! Mam następujący problem: Instaluje grę, podczas instalacji dochodzi mi 41% i przerywa instalacje. Wyskakuje mi błąd z plikiem adxencd.exe . Cały czas to samo. Nie wiem co to jest a bardzo bym chcial rozwiązac ten problem i zagrać. Mam 18 Gb wolnego miejsca na dysku. PROSZE O POMOC !!
Nie musisz opisywać swojego problemu w tym temacie i osobno zakładać drugiego. Nie pisz całego zdania dużymi literami.///Orange_91
Hitmanek
Nov 8 2008, 15:01
Pomoże mi ktoś usunąć pes 2009 z komputera tak by nie b6yło po nim absolutnie żadnego śladu? Może to pomoże bo aż mnie skręca na tych debili z Konami :F
A ja mam problem zgoła innego typu, niż sporo pojawiających się tu.
Obecnie gram na Andrey's Patchu, który za dwie ostatnie drużyny Others A - PES United i WE United - podmienia Anarthosis Famagustę i BATE Borysów. Osobiście bardzo lubię grać stworzoną przez siebie drużyną, ale teraz możliwość ta została mi zablokowana z jednego powodu: nie mogę zmienić stroju którejś z dwóch wymienionych drużyn - jest szara blokada na opcji Strip, jak to mam miejsce w licencjonowanych klubach. Reszta, czyli nazwa, logo itp. są poprawnie odblokowane i niebawem je zmienię.
Ale jak pozbyć się domyślnego stroju (w tym przypadku) Famagusty? Drogą dedukcji doszedłem, że za strój, fonty i numery odpowiedzialne są pliki UNNAMED odpowiednio: 8314, 8315 (strój), 3235, 3236, 3237, 3238 (fonty) i 4259, 4260, 4261 oraz 4262 (numery). Usunąłem te pliki z folderu cv06.img w kitserverze. Podziałało połowicznie - stroje zniknęły, ale po pierwsze: zastąpiły je całkowicie czarne, po drugie: zakładka Strip nadal jest zablokowana...

Co jeszcze mam zrobić, aby całkowicie pozbyć się (przekładając na język informatyczny - wyczyścić z rejestru) danego stroju? Może jakiś patchmaker posłuży mi radą? Będę bardzo wdzięczny.
a ja mam problem cos z glosem komentartor i muzka tak dziwnie sie wiesza i mowi dalej tylko tak podwojnie . Ambro... ambrosini.. wie ktos co jest grane?
CYTAT(freddie88 @ Nov 8 2008, 11:39)

Mam jeden mały problem.
Wgrałem sobie Burgum Patcha v0.25 i tu jest ten problem. Wybierając np Chelsea mają oni czarne stroje

.
Miał ktoś podobny problem i poradził sobie z nim ?
Pomóżcie proszę
freddie88 mam ten sam problem tylko że z wersją v0.30 i nie tylko z chelsea. Dodam jeszcze że wcześniej wgrywałem prawdziwe nazwy klubów, herby i prawdziwe nazwiska, też od burgum'a. Kolega wgrywał w tej samej kolejności i chodzi mu poprawnie. ktoś z was wie na czym polega problem? pomóżcie please.
matys18
Nov 9 2008, 14:48
witam. Mam taki problem. Jakiego bym patcha nie wgrał i tak mam pozamienianie niektóre stroje klubów. Np Valencia ma strój Borussi Dortmund, Atletico Madryt strój Newcastle, Almeria stój Arsenalu. Ale niektóre stroje sie zgadzają Stoke ma swoje stroje, tottenham, West Ham. Stroje dla reprezentacji wgrały sie poprawnie i wszystkie inne bajery w patchu(Assemble_Patch_V.3_Beta) działają. Wcześniej używałem PES_REVOLUTION_PATCH_1.3_by_BECKS23LA,to samo w Andrey's Patch
mam Andrey Patcha i wszystkie zespoły mają zablokowane edytowanie strojów. Jak to zmienić??
Kamilbialego
Nov 9 2008, 19:47
Ej słyszłem oczymś taki chyba Multi Kitserver to się nazywa. Jak z tego korzystać i doczego to jest, tylko po polsku proszę!
CYTAT(Kamilbialego @ Nov 9 2008, 19:51)

Ej słyszłem oczymś taki chyba Multi Kitserver to się nazywa. Jak z tego korzystać i doczego to jest, tylko po polsku proszę!
Jest to kitserver umożliwiający instalację sześciu różnych patchów i przełączanie się pomiędzy nimi. Nie ma potrzeby wyboru jednego patcha i usuwania go w przypadku, gdy chcemy wgrać innego. Przeznaczony do PESa 2008. To znalazłem po
wpisaniu w Google "Multi Kitserver". To taka aluzja na przyszłość

CYTAT(Zywy @ Nov 9 2008, 17:12)

mam Andrey Patcha i wszystkie zespoły mają zablokowane edytowanie strojów. Jak to zmienić??
Z grubsza to miałem na myśli w poście #385. Zatem dołączam się do pytania.
barszczu4415
Nov 9 2008, 22:50
Witam! Mam następujący problem: Instaluje grę, podczas instalacji dochodzi mi 41% i przerywa instalacje. Wyskakuje mi błąd z plikiem adxencd.exe . Cały czas to samo. Nie wiem co to jest a bardzo bym chcial rozwiązac ten problem i zagrać. Mam 18 Gb wolnego miejsca na dysku. PROSZE O POMOC !!
!!
Kamilbialego
Nov 10 2008, 10:09
Multi Kitserver wydaje mi się że jest do PESA 2009:/ Jak z niego korzystać proszę o odp. po polsku.
CYTAT(Kamilbialego @ Nov 10 2008, 10:13)

Multi Kitserver wydaje mi się że jest do PESA 2009:/ Jak z niego korzystać proszę o odp. po polsku.
Zgadza się, mój błąd, miałem nieaktualne dane widać

Jest do PESa 2009 również. Pozwala na instalację ośmiu patchów. A instrukcja powinna być chyba dołączona do MKservera. Prawdopodobnie po angielsku, ale to nie powinnno stanowić problemu (tak myślę).
Przemoo90
Nov 10 2008, 15:09
mam problem. Jak gram lige angielską a teraz holenderską to zawsze przy 11 kolejce wywala mi błąd. Wiecie o co chodzi? :/
artysta germanista
Nov 10 2008, 16:04
CYTAT(Jeleń @ Nov 8 2008, 22:27)

a ja mam problem cos z glosem komentartor i muzka tak dziwnie sie wiesza i mowi dalej tylko tak podwojnie . Ambro... ambrosini.. wie ktos co jest grane?
albo coś karta dźwiękowa uszkodzona, albo procek za wolny. Za bardzo Ci nie umiem pomóc
Przemoo90 zmień rozdziałkę - u mnie pomogło
Niech ktoś mi odpowie na pytanie zawarte w poście #387, please
Przemoo90
Nov 10 2008, 17:46
niestety nie pomogło

wywala mi jak przechodze do meczu i jak wchodze w taktyke
sajmonsaid
Nov 10 2008, 19:32
jak w temacie gra jest spowolniona niezaleznie od rozdzielczości;\ brakuje aktywnej opcji vsync.miałem wczesniej demo i dzaiłało ok,ale ostatnio stalo się to samo,co z pełną wersją.sterowniki sa najnowsze ati radeon catalyst 8.10 a komp ma grafe radeon HD4870..reszta tez jest wystarczajaca na plynną gre..
trybul
Nov 10 2008, 20:22
Jak się używa chata w online???

mam pada od ps1 ale nie dziala mi analog. Ustawiłem sobie RS jako select i moge sobie wejsc do tego czata ale nie wiem jak pisać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.