nie bo jak srednio oddaje na meczu po 7-8 strzalow i w ostatnich 2 meczach strzelilem 2 bramki a pasek caly czas prawie niewidoczny
cristians
Oct 20 2008, 19:07
CYTAT(Kubbas @ Oct 20 2008, 18:17)

Wysłałem mail do konami jak odpiszą dam znać, nikt tutaj chyba nie wie jak to rozwiązać.
co ciekawe w PESowych settingsach w zakładce Audio nie ma u mnie dźwięku po naciśnięciu któregokolwiek z przycisków!
robien92
Oct 20 2008, 19:31
rozwiazal juz ktos ten problem z wywaleniam do windy podczas BaL?????mam taki program becomealegendfix który ma taką zieloną ikonę z okiem,jest on skuteczny???????????
batman
Oct 20 2008, 19:34
CYTAT(robben92 @ Oct 20 2008, 20:11)

rozwiazal juz ktos ten problem z wywaleniam do windy podczas BaL?????mam taki program becomealegendfix który ma taką zieloną ikonę z okiem,jest on skuteczny???????????
Byc może jest to wina cracka , jeżeli mówimy o pirackiej wersji gry , której szerzyc jak wiemy nie wolno
napisalbym cos ale moze lepiej nie !:D
w kazdym razie u mnie nie wywala mimo iz...
sami sobie dopowiedzcie
Randone
Oct 20 2008, 20:05
Wywala, wywala nie czaruj Czarku

Na dwa dni przed odebraniem preordera tez mialem wersje alternatywna i tez po kilkunastu meczach w BAL, ML gra crashowala.
Hmm zawsze zastawiałem się co oznaczają podczas meczu, obok nazwiska różne litery (jest ich dokladnie 4) np. A, B. Możecie mi każdą z nich opisać?
Dariusz007
Oct 20 2008, 20:33
Ja mam takie pytanie co do dema(u mnie w mieście pesa jeszcze nie ma sklepach

) Czy macie w demie komentatora?
donaspl
Oct 20 2008, 20:38
Tak mamy Darek Szpakowski komentuje.
cOtReZ
Oct 20 2008, 21:10
Panowie brak mi slow... ktos wymyslil sposob z wylaczeniem wszystkich innych aktywnych polaczen sieciowych. Zadzialalo mi!! Polaczylem sie i zagralem z jakims gosciami ja vs 2 oni barca ja valencia.
To co ktos pisal, zero jakichkolwiek skladnych akcji wszystkie bramki jakie mi strzelili to indywidualne akcje Messi Etto i Henry. Mimo prowadzenia 3-0 mecz zakonczyl sie remisem 4-4 i przegralem w karnych

ehhh! Lagi mialem lekkie --> neo 1mb.
kucharz
Oct 20 2008, 21:20
QUOTE(batman @ Oct 20 2008, 20:38)

Byc może jest to wina cracka , jeżeli mówimy o pirackiej wersji gry , której szerzyc jak wiemy nie wolno

Jak zauwazyles nie tylko "piraci" mają ten problem ;]
Mialem problem : AN ERROR HAS OCCURRED!!! Weszłem w Panel Sterowania-> Połaczenia Sieciowe -> I wyłączyłem wszystkie połaczenia, oprócz AKTYWNEGO!! Czyli u mnie NEOSTRADY!! Gra piknie smiga po niecie !! Zero problemów!! ( MAM MODEM)!
http://img266.imageshack.us/my.php?image=problemip5.jpg
LooLoo
Oct 20 2008, 21:28
POST ROZPACZY-----------------------------------------------------------
Oryginalny PES2009 zainstalowany na moim komputerze crashuje, mogę jedynie pograć sobie w towarzyski mecz

Kuzyn, który zainstalował PES'a z tej samej płyty co ja (oryginał), dorzucił
cracka i ...... tak..... WSZYSTKO ŚMIGA! Gra już kolejny sezon w BALu i ani razu nie miał crasha(LM też śmiga)

. kkthxbb KONAMI
-----------------------------------------------------------
l a n r y c
Oct 20 2008, 22:01
Daj namiar na tego cracka bo mnie juz kurwica bierze.
Równierz posiadam orginalną gre i przy próbie rozegrania drugiego meczu cwiercfinałowego w champions league mnie wywala . Teraz próbuje grac w BaL narazie mnie nie wywalilo ale to dopiero początek.
Ja mam oryginalną grę i wszystko śmiga elegancko

żadnego zawieszania w jakimkolwiek z trybów gry, jak do tej pory a przegrałem już parę ładnych sezonów :]
cristians
Oct 21 2008, 11:11
najbardziej idiotyczne jest czekanie na gwizdek sędziego przy każdej możliwej sytuacji... przecież to nie ma nic spółnego z realną piłką! a najgorzej jest wtedy gdy tego gwizdka nie słychać... :-/
kucharz
Oct 21 2008, 11:12
QUOTE(oles @ Oct 21 2008, 12:01)

żadnego zawieszania w jakimkolwiek z trybów gry, jak do tej pory a przegrałem już parę ładnych sezonów :]
Tez sie ciesze razem z Toba ;]
blagam pomozcie, strasznie denerwwuje mnie dzwiek gdy w tle widac kibicow, strasznie trzeszczy... co z tym zrobic....???

robrunek123
Oct 21 2008, 14:32
może ktoś wrzucić na rapidshare plik stubdat bo bez tego mi pes2009 nie chodzi
batman
Oct 21 2008, 15:06
Próbowałem uporac się z tym nieszczęsnym crashowaniem , zmieniłem rozdziałkę na 1280x768 , zamiast pomóc to i jeszcze pogorszyło.

Da się coś z tym zrobic?
Randone
Oct 21 2008, 15:15
Nie da sie.
Czekaj na patcha.
Moze wyjdzie
Kiedys
CYTAT(EjPii @ Oct 16 2008, 21:17)

..............
zainstalowalem sobie z pliku iso gre PES 2009 po odpalenie jej pojawia sie czarny ekran i tak zostaje na wieki musze zakonczyc proces w menadzerze co moz ebyc tego przyczyna iz gra nie dziala???? dodam dla jasnosci iz moj komp spelnia wymagania gry i mam najnowsze stery do karty

Win xp sp2 help
żółwias
Oct 21 2008, 17:08
Przyczyną może być to, że masz pirata
cieju1
Oct 21 2008, 17:24
witam !
Wyczytalem na jednym zagranicznym forum ze obnizenie rozdzielczosci do 1024X768 pomoga gdy gra crashuje wiec moze to komus pomoze.
pozdro
[/quote]
nie mam pirata ;p ciekawi mnie dalczegow katalogu z gra zainsalowana (folder Konami) sa pliki img duzo zajmujace .......hymmm
batman
Oct 21 2008, 17:41
Ja zmieniłem na tą rozdzielczośc i niedośc ,że nie pomogło to pogorszyło sprawę co widac kilka postów wyżej
No kurde chce tu sobie zagrac polfinal w CL a tu mnie wywala do windowsa
Nie po to kupywalem pesa zeby grac tylko spary...
Crack tez nie pomogl jak ktos ma jakis inny co dziala to niech da linka(ja mam takiego z gamecopyworld i na nim ten sam blad)
A moze pisal ktos do konami amila kiedy wydaja patcha??
CYTAT(koko @ Oct 21 2008, 18:36)

nie mam pirata ;p ciekawi mnie dalczegow katalogu z gra zainsalowana (folder Konami) sa pliki img duzo zajmujace .......hymmm
I
Czy mi się zdaje, czy Ty w ogóle nie masz pojęcia, o czym mówisz??
Po pierwsze - skoro instalowałeś grę z pliku ISO, to znaczy, że masz obraz płyty, co jest równoznaczne z piratem (dla jasności terminu: nielegalną kopią gry).
Po drugie - pliki IMG to pliki bazy danych gry. Po prostu rozwaliłeś mnie tym pytaniem... Człowiek gra w PESa, tak na dobrą sprawę nie wiedząc, w co gra

II
Batman, Cieju1 sugerował zmianę na
1024x768, nie 1280x768. A czy w pliku settings masz ustawiony format obrazu 16:9? Być może z rozdziałką 1280x768 i formatem 4:3 tak się krzaczy. Bo dla "cztery-trzy" rozdzielczość powinna wynosić w proporcji "cztery trzecie", czyli 1024x768.
[quote name='Credt' date='Oct 21 2008, 19:13' post='250222']
I
Czy mi się zdaje, czy Ty w ogóle nie masz pojęcia, o czym mówisz??
Po pierwsze - skoro instalowałeś grę z pliku ISO, to znaczy, że masz obraz płyty, co jest równoznaczne z piratem (dla jasności terminu: nielegalną kopią gry).
Po drugie - pliki IMG to pliki bazy danych gry. Po prostu rozwaliłeś mnie tym pytaniem... Człowiek gra w PESa, tak na dobrą sprawę nie wiedząc, w co gra
a co to jest PES ? ;p ;p ;p ;p ;p
chunsoo19
Oct 21 2008, 18:46
Mam problem lecz sobie jakoś radze lecz nie wiem czy to tylko u mnie tak jest czy jednak taka jest po prostu gra -.-
Gram oczywiście na padzie i zawsze mam problem gdyż w ustawieniach nie moge dać klawiatury na środek tylko ustawia mi jakąś opcje trenerska -.- Robi samo zmiany itd a ja kurde nawet do menu nie mogę wejsc przez pada xD
Wiem nuubskie pytnie lecz kto zaczyna nubsko przygode z forum ten potem będzie miał lepiej.
Mój pad to:
http://www.eoferty.com.pl/id58876_pad_mant...k_2_pc_ps2.html
El_Magic
Oct 21 2008, 18:57
Instaluje patche od Gamingaccess, najpierw 0.1, później 0.2, instaluje przez kitservera i nie ma żadnej różnicy w grze. Wam też przed uruchomieniem PES-a po zainstalowaniu kitserwera wywala okienko, że brakuje jakiegoś tam .dll, ale później normalnie uruchamia grę?
Joocek
Oct 22 2008, 12:34
Cześć, kupiłem sobie tą gre i szlak mnie trafia. Wkładam płyte do napędu nic sie nie dzieje. Wchodze do stacji dyskow a tam pustka kompletne zero nie czyta plyty co zrobic inne plyty czyta ;/<br>
cOtReZ
Oct 22 2008, 13:57
Odpowiedz z Dzialu Pomocy Technicznej Cd Projektu na moje zgloszenie opisujace wiekszosc problemow z gra brzmi nastepujaco:
"Witam,
Dziękuję za skontaktowanie się z działem pomocy technicznej firmy CD Projekt.
Na razie nie ma innego rozwiązania na ten problem. Ewentualnie można się kontatkować o pomoc na stronie Konami".
Az mnie korci zeby odpisac "dziekuje, okazaliscie sie bardzo pomocni".
CYTAT(cOtReZ @ Oct 22 2008, 15:01)

Odpowiedz z Dzialu Pomocy Technicznej Cd Projektu na moje zgloszenie opisujace wiekszosc problemow z gra brzmi nastepujaco:
"Witam,
Na razie nie ma innego rozwiązania na ten problem. Ewentualnie można się kontatkować o pomoc na stronie Konami".
Faktycznie może szlag człowieka trafić. Ale bądźmy cierpliwi - każda gra musi przejść "choroby wieku dziecięcego", co znaczy mniej więcej tyle, że trzeba czekać do wydania patcha
Tomi84
Oct 22 2008, 14:39
Dziwicie się ? Bo ja ani trochę.
Ważne, że udało się grę opchnąć a już jaka ona jest to ich nie interesuje. Sam czekam na odpowiedź na mój problem od Konami ale wątpie żebym się doczekał a jak coś odpiszą to pewnie to samo co Ty Cortez dostałeś od CD Projekt.
Od sprzedaży gry CD Projekt już wbija wiece co w to jaka jest gra. Z resztą to na dobrą sprawę nie ich wina tylko Konami, że wydali niedopracowaną grę.
Luki10
Oct 22 2008, 14:39
CYTAT(batman @ Oct 21 2008, 18:45)

Ja zmieniłem na tą rozdzielczośc i niedośc ,że nie pomogło to pogorszyło sprawę co widac kilka postów wyżej

Hej, u mnie podziałało. Tyle, że jak już się gra wykrzaczy to po ptakach, zapisanej gry nie naprawisz zmianą rozdzielczości, trzeba to zrobić przed pojawieniem się błędu. Na szczęście miałem save'a kolejkę przed zwisem. Jak zmienie rozdziałkę na 1024:768 to już potem jest już ok.
Wniosek jest prosty: grać w 1024:768, 4:3 i najlepiej zapisywać na różnych slotach co kolejkę lub wyłączyć autosave, dopóki nie wyjdzie patch.
Luki10
Oct 22 2008, 14:41
CYTAT(oles @ Oct 21 2008, 12:01)

A jakie masz ustawienia?? 1024:768, 4:3, tak??
dzejkobb
Oct 22 2008, 17:08
na xbox360 tryb edycji do bani duzo trudniej zrobic ladny herb bo zdecydowanie mniej jest detali do wyboru niz chodzby pes2008 na ps2, a najbardziej co mnie irytuje to ze nie jak robie logo na koszulke to moge zapisac tylko dwa loga dalej sie nie chce zapisywac mimo ze sa wolne miejsca a jak nie zapiszesz loga to nie dodasz na koszulke czyli mozesz napisac sobie cos na koszulke tylko dla dwoch zespolow reszta beda bez loga... ma ktos taki sam problem na x360??
Luki10
Oct 23 2008, 09:28
CYTAT(cOtReZ @ Oct 22 2008, 15:01)

"Witam,
Nie wiem na ile mogą ingerować w kod gry, przecież nawet nie jest spolszczona. Tak więc im się nie dziwie, że nie wiedzą co zrobić, to już sprawa dla Konami.
Misisko
Oct 23 2008, 11:08
u mnie nie ma sędziów bocznych w grze
cOtReZ
Oct 23 2008, 12:14
CYTAT(Luki10 @ Oct 23 2008, 10:32)

Nie wiem na ile mogą ingerować w kod gry, przecież nawet nie jest spolszczona. Tak więc im się nie dziwie, że nie wiedzą co zrobić, to już sprawa dla Konami.
Nikt nie mowi o ingerencji w kod zrodlowy gry. Ja w rozmowie z tym gosciem przedstawilem mu jak wyglada sytuacja i jakie sa problemy. Prosil zeby wyslac mu maila z linkami do tematow, dostal zeby przekonac sie jak duza jest skala tego problemu. Liczylem na to, ze jako oficjalny dystrybutor ,beda miec wieksza sile przebicia kontaktujac sie z Konami w sprawie gry niz jakis szary Kowalski. Sry, ale chcac nie chcac Cd Projektowi tez powinno zalezec na jak najszybszym rozwiazaniu tego problemu w koncu firmuje to swoja nazwa. Malo sie czyta krytycznych komentarzy w tym temacie?
Generalnie nalezaloby sobie zadac pytanie co z beta testerami?
Luki10
Oct 23 2008, 12:54
CYTAT(cOtReZ @ Oct 23 2008, 13:18)

Nikt nie mowi o ingerencji w kod zrodlowy gry. Ja w rozmowie z tym gosciem przedstawilem mu jak wyglada sytuacja i jakie sa problemy. Prosil zeby wyslac mu maila z linkami do tematow, dostal zeby przekonac sie jak duza jest skala tego problemu. Liczylem na to, ze jako oficjalny dystrybutor ,beda miec wieksza sile przebicia kontaktujac sie z Konami w sprawie gry niz jakis szary Kowalski. Sry, ale chcac nie chcac Cd Projektowi tez powinno zalezec na jak najszybszym rozwiazaniu tego problemu w koncu firmuje to swoja nazwa. Malo sie czyta krytycznych komentarzy w tym temacie?
Generalnie nalezaloby sobie zadac pytanie co z beta testerami?
Masz racje, naciski ze strony lokalnych dystrybutorów powinny wywrzeć większy wpływ na działania Konami. Chociaż wydaje mi się, że skala problemu jest na tyle duża, a sam błąd na tyle irytujący, że sami z siebie powinni szybko to ogarnąć i wydać patcha.
Co do beta testów to niby były, ale jak widać ktos dal ciała, pewnie testowali gierkę w odpowiedniej rozdzielczości i wszystko hulało.
fanbarcy1926
Oct 23 2008, 13:57
Witajcie
ja mam problem już przy instalowaniu gdzieś w połowie instalki wyskakuje mi komunikat: "Error 1305. Error readin from file E:\program files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\img\cv09.img. Verify that the files exists and that you can access it.
Może ktoś ten pliczek tu wrzucić? Mam Vistę specjalnie zrobiłem reinstalkę wszystko poza tym jest OK. Pomocy!!!
pyjterfcb
Oct 23 2008, 13:59
Witam. Wie ktos dlaczego po wyjsciu z gry avaast za kazdym razem wykrywa wirusa??? Pewnie mam cracka z wirusem co??
Moze ktos podrzucic cracka bo nie wiem co to za wirus i czy mi jakis szkód nie narobi.
DZIEK
//Podrzucam nagrodę w postaci 10%...
Mani3k
smock1983
Oct 23 2008, 15:21
ja mam taki problem zwiazany z pachowaniem pes'ow jak tylko instaluje kitserver do jakiegos patcha do obojetnie jakiego pes'a to mi gra nie chodzi mialem tak w pes 6 i 08 nie wiem czemu teraz do 09 tez wrzucilem kitserver z jakiegos patcha i znowu to samo gra nie chodzi przy wlaczaniu wyskakuje blad (nie wysylaj) nie wiem dlaczego tak mam wiec o lidze polskiej moge zapomniec myslalem ze w tym pesie bedzie mi dzialac lecz nadzieje rozwiane..;/ mozae ktos mi jakos pomoc szukalem informacji w necie i lipa nie wiem cos jest patche insaluje dobrze bo na kompie u brata dzialaja dobrze a u mnie nie... a pes bez patcha to wieciejak jest...
barteksquall
Oct 23 2008, 16:43
Witam. Spotkał się ktoś może ze zbyt szybkim działaniem gry i wie jak ten problem rozwiązać? Gram w rozdzielczości 1680x1050 i gra działa na moje oko zbyt szybko, o powtórkach/zbliżeniach już nie wspomnę bo te chodzą 16x szybciej niż powinny. Drugi problem to migający czarny ekran przed i po powtórce czy zbliżeniu, strasznie mnie to denerwuje. Z góry dzięki.
Damian.
Oct 23 2008, 16:47
CYTAT(barteksquall @ Oct 23 2008, 17:47)

Witam. Spotkał się ktoś może ze zbyt szybkim działaniem gry i wie jak ten problem rozwiązać? Gram w rozdzielczości 1680x1050 i gra działa na moje oko zbyt szybko, o powtórkach/zbliżeniach już nie wspomnę bo te chodzą 16x szybciej niż powinny. Drugi problem to migający czarny ekran przed i po powtórce czy zbliżeniu, strasznie mnie to denerwuje. Z góry dzięki.
Zaznacz wait for vsync, powinno pomóc.
pozdrawiam
balooo
Oct 23 2008, 17:15
Siemanko mam taki problem , kiedy chce odpalic pesa wyskauje mi cos takiego moze ktos z Was mi pomoże bo juz nie wiem co roobic
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...46768d59d8.html
donaspl
Oct 23 2008, 17:39
Pierdolnij reinstal pesa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.