fin3st
Dec 21 2008, 21:08
Da się grać na jednym komputerze na dwa pady?
kris15j
Dec 21 2008, 22:08
tak, w settings ustawiasz pod kontroler 1 jednego pada, a pod kontroler 2 drugiego, choć można oczywiście wybrać inne numery, np. 3 i 4, wtedy będzie inny kolor kontrolera i tyle, i pozostanie opcja dla trzeciego gracza na klawie
maslok
Dec 21 2008, 22:28
Siemka !
Mam taki oto problem jak sprzedac zawodnika ?? Wystawaim go na liste transferową i nic. Są to bardzo dobrzy zawodnicy i nic gram juz 6 sezon i jeszcze nie udało mi sie sprzedać zawodnika czy wy tez tak macie??
Pozdro !
świstak
Dec 23 2008, 09:03
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...8a43b67292.htmlJak proponujecie to rozwiązać? Czy może to być wynik złego zamontowania karty graficznej?
Ja mam taki problem gdy wcisne pauze i potem ją wyłącze to bardzo mi trzeszczy w głośnikach.Moja karta dźwiękowa to:SoundMax Integrated Digital HD Audio.Problem jest w trakcie meczu w czasie treningu go nie ma.Proszę o pomoc.
Witam,mam taki problem z gra.. zainstalowalem gre podmienilem cracka i gdy włanczam gre mam z boku pasek ładowania i nic dalej sie nie dzieje :/ moze ktos poradzic ?
Gdy jakis czas temu instalowałem PESa to wszystko chodzilo a teraz taki problem ;/
edit:nieatualne !
Wgrałem sobie chants pack i jak gram juve na z barceloną to kibice śpiewaja tylko przyspiewki dla juve a gdy gram barca - juve to spiewaja tylko dlla barcelony. Czy jest mozliwosc aby kibice siewali dla obu drużyn podczas jednego meczu? Pamietam ze w pes 6 dodawalo sie gdzies gwiazdki czy ktos wie jak jest w pes 2009?
Witam, mam pewien problem, minął już sezon a Hamsik i Rakitić cały czas mają niebieskie strzałki w dół, czym to może być spowodowane ? Może to jakiś błąd Konami?
v1r00z
Dec 23 2008, 16:48
Może mi ktoś wytłumaczyć jak obsługiwać GDB Manager. Chcem poprawić kitsy w Epatch kilku polskich druzyn a nie sa one w cv06 a przez GDB nie umiem
damost4
Dec 23 2008, 16:58
Ja mam problem z Padem. Otóż mam podłączonego pada i ustawiam go na controller 2. Włączam grę, chcę zagrać we dwóch, ale jest do wyboru tylko jeden pad. Nie wiem dlaczego tak jest. Raczej mam wszystko dobrze ustawione. Jezeli ktoś wie co może być źle to niech napisze. Proszę
Kamilbialego
Dec 23 2008, 20:46
Da się coś zrobić by w master lidze startować od razu w ekstaklasie?
żółwias
Dec 23 2008, 23:07
Jak zrobić, ażeby pisosenka X grała mi w menu głównym w miejsce piosenki Y która zajmie miejsce tej X?
JagielloniaFan
Dec 26 2008, 12:54
Jak gram tryb "Zostań legendą" na EP 2009 to gdy ładuję mi się mecz reprezentacji ( z Holandią) to wywala mnie do Windowsa i pokazuje, że program przestał działać. W meczach ligowych jest wszystko OK. Czy ktoś może mi pomóc rozwiązać ten problem?
BTW: Nie wiem po co Moderacja założyła ten temat gdyż wiele osób opisuje tu swoje problemy i mało kto im pomaga. Prośba do Modów: na drugi raz pomyślcie zanim założycie temat dotyczący problemów. Nie jest on dla "fanaberji" , ale żeby pomagać sobie nawzajem ... Wiem, że nikt mi nie odpowie na mój problem, ale jeśli znajdzie się taka Osoba to z góry Dziękuję.
robien92
Dec 27 2008, 13:49
poszukaj na pesleague tam chyba mieli tez ten problem
zas ja mam problem ze stadionami a raczej z ich murawami tzn nie wiem czemu ale mam czarne murawy
,,korzystam z tego patcha:
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=35279oto porcja screenow:
http://img229.imageshack.us/img229/7172/czarnamurawa1yt9.jpghttp://img132.imageshack.us/img132/4783/czarnamurawa2kl2.jpghttp://img132.imageshack.us/img132/7457/czarnamurawa3lf5.jpgdodam ze t sa odpowiedni stamford bridge,old trafford i jakis chinski stadion(ptasie gniazdo)
@robien92 zmień detale w ustawieniach na średnie
wislak_91
Dec 27 2008, 19:19
Ściągnąłem ze strony głównej issonline PES 2009 Stadiums Service. Problem w tym , że program nie chce się włączyć... Wyskakuje mi taki błąd : Component 'Comdlg32.ocx' or one of it's dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid. Macie jakiś pomysł co z tym zrobić???
robien92
Dec 27 2008, 20:21
gra mi sie bedzie wtedy ciela , chwilowo jade na zintegrowanej karcie g.
skotar(L)
Dec 27 2008, 22:26
A mam pytano da sie grac bramkarzem ?
Scyzoryk1
Dec 28 2008, 09:43
Chciałbym kogoś poprosić o przerobienie tego ofa z patcha Ekstraklasa zeby w other A byla liga Francuska i Holenderska razem (czyli 36 team-ow) i tam to sie wszystko zmiesci ,a w other B bo tam jest chyba 18 druzyn byly takie ekipy jak:
-Anderlecht,Celtic,Rangers,FC Porto,Sporting L.,Benfica,Zenit,Spartak,CSK Moskwa,Steaua B.,Cluj,Galatasaray,Fenerbahce,Olympiacos,Panatinajkos A.,Shahtar,FC Kopenhaga,Crvena Zvezda Belgrad!!!Z góry dziękuje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! albo moze mi ktos powiedziec jak to zrobic!!!
wanted92
Dec 28 2008, 09:45
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 22:30)

A mam pytano da sie grac bramkarzem ?
niestety nie...teraz takie rzeczy tylko w fifie
skotar(L)
Dec 28 2008, 13:47
W PES6 sie dalo
kamilolos123
Dec 28 2008, 16:11
Witam! Moze ktos mi podać link do dobrego i darmowego programu w ktorym mozna nagrywac repleye w PES 2009, strzelilem pare ladnych bramek i chcialbym sie z wami nmi podzielic. Prosze o szybką odzpowiedz... pozdro
żółwias
Dec 29 2008, 11:08
Fraps, Gamecam?
A potem najlepiej posklejać to w Sony Vegas, a nie w movie makerze
Gram już długo w PESa, ale nadal mam "wstydliwy" problem.

Zawsze grałem na połowicznie ręcznej atak/obrona, ale chcę grać na ręcznej.
OK atak

+

- to chodzi normalnie. Zwiększa się atak
obrona:

+

- no i tutaj nie chodzi :/ w settings wszystko jest ok, ale po naciskaniu przycisków nic się nie dzieje. Nie zwiększa się nastawienie obronne
Co robię źle?
Pelajs
Dec 29 2008, 21:15
Panowie mam może głupie ale dla mnie bardzo ważne pytanie. Jakie przyciski na padzie to L1, L2, R1, R2, LB, LT, RB, LB, wiem że niektóre to te same ale chodzi mi gdzie one się znajdują. Pytam się bo kupiłem sobie nowego pada i wszystko mi się pomieszało w sterowaniu.
Pzdr.
kamilolos123
Dec 30 2008, 09:02
CYTAT(Pelajs @ Dec 29 2008, 21:19)

Panowie mam może głupie ale dla mnie bardzo ważne pytanie. Jakie przyciski na padzie to L1, L2, R1, R2, LB, LT, RB, LB, wiem że niektóre to te same ale chodzi mi gdzie one się znajdują. Pytam się bo kupiłem sobie nowego pada i wszystko mi się pomieszało w sterowaniu.
Pzdr.
Z tego co mi wiadomo to przyciski L1 L2 R1 R2 to są na padzie, ale u PlayStation. Niewiem czy Twój pad ma takie przyciski o takiej nazwie

P.S Ja chciałem link do dobrego programu którym mozna krecic filmy z gier, Fraps byl by idealny tylko że jest płatny jak ktos ma Full Version to niech podeśle działający link tutaj, bardzo mi zależy. Z góry dzieki , pzdr
BundesFan
Dec 31 2008, 18:40
Mi tez Wyskakuje taki błąd : Component 'Comdlg32.ocx' or one of it's dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid w PES 2009 Stadiums Service. co zrobic z nim? gdzie ten programik trzeba wkleic?
falcon87pl
Jan 1 2009, 11:40
CYTAT(Pelajs @ Dec 29 2008, 21:19)

Pzdr.
wystarczy wyjasnic co oznaczaja litery L, R, B i T i bedzie wiadomo o co chodzi:
L- left
R - right
B - bottom (tak mi sie wydaje ze to od tego slowa pochodzi)
T - top (tak mi sie wydaje ze to od tego slowa pochodzi)
czyli
L1 = LT
L2 = LB
R1 = RT
R2 = RB
Mi się niepodoba że za często sędzia pokazuje czerwone kartki np.faul niegroźny góra na żółtą kartke i tu czerwona kartka.
gato_93
Jan 2 2009, 15:33
Ja mam taki problem w Master Lidze. Kupilem zawodnika i nie zwróciłem uwagi na fundusze i teraz musze uzbierac 10000 :/ Jest jakiś kod albo cos takiego na kase? pzdr
falcon87pl
Jan 2 2009, 20:03
CYTAT(gato_93 @ Jan 2 2009, 15:37)

Jest jakiś kod albo cos takiego na kase? pzdr
padłem

:D:D:D hehehe kody dopiero mozna wpisywac wtedy gdy jeden z naszych graczy dostanie telefon komorkowy i pozniej to juz z gorki. tak jak w gta IV. wpisujemy odpowiedni numer i wszystko smiga

albo trzeba sie z Little Jacob'em na miescie umowic
robien92
Jan 2 2009, 21:10
proponuje zrobic wyprzedaz
kwasik1985
Jan 2 2009, 21:30
Witam mam orginalna plytke PESa gra sie super
lecz mam maly problem kiedy gram pojawia mi sie co jakis czas straszny szum i doprowadza do tego ze rzeba wylaczyc gre bo sie wytrzymac nie da
karte mam creative wiec nie wiem jak to naprawic
wiem ze wyszedl jakis patch od konami ale go nie instalowalem
jesli ktos wiem jak mi pomoc to prosze napisac
Norbi91
Jan 3 2009, 08:24
CYTAT(falcon87pl @ Jan 2 2009, 20:07)

padłem

:D:D hehehe kody dopiero mozna wpisywac wtedy gdy jeden z naszych graczy dostanie telefon komorkowy i pozniej to juz z gorki. tak jak w gta IV. wpisujemy odpowiedni numer i wszystko smiga

albo trzeba sie z Little Jacob'em na miescie umowic

Padles a tu sie okazuje, ze jest "kod czy cos takiego".
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=35084
falcon87pl
Jan 3 2009, 09:17
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 2 2009, 21:34)

Witam mam orginalna plytke PESa gra sie super
lecz mam maly problem kiedy gram pojawia mi sie co jakis czas straszny szum i doprowadza do tego ze rzeba wylaczyc gre bo sie wytrzymac nie da
karte mam creative wiec nie wiem jak to naprawic
wiem ze wyszedl jakis patch od konami ale go nie instalowalem
jesli ktos wiem jak mi pomoc to prosze napisac
mialem podobne sytuacje w PES 6. W moim przypadku wystarczylo wziac pauze i ja wylaczyc. A jak to nic nie pomaga to wyjdz klawiszem z klawiatury do windowsa i zmaksymalizuj okno z gra. Moze to cos pomoze
kwasik1985
Jan 3 2009, 14:49
nic to nie da wtedy tez trzeszczy nie wiem jak sie z tym uporac
moze ma ktos jakies inne sposoby
CYTAT(falcon87pl @ Jan 3 2009, 09:21)

mialem podobne sytuacje w PES 6. W moim przypadku wystarczylo wziac pauze i ja wylaczyc. A jak to nic nie pomaga to wyjdz klawiszem z klawiatury do windowsa i zmaksymalizuj okno z gra. Moze to cos pomoze

Promaniak^^94
Jan 3 2009, 17:09
CYTAT(gato_93 @ Jan 2 2009, 15:37)

Ja mam taki problem w Master Lidze. Kupilem zawodnika i nie zwróciłem uwagi na fundusze i teraz musze uzbierac 10000 :/ Jest jakiś kod albo cos takiego na kase? pzdr
Kody?! To jest symulator piłkarski... a nie jakieś tam Simsy..
jean reno
Jan 12 2009, 18:06
Witam
wiem, ze kilka osob tutaj mialo problemy z dzwiekiem, dokladnie problem opisal bodajze Kubbas. Poradziliscie cos na to chlopaki? wylaczenie akceleracji dzwieku w dxdiag-u wlacza mi muzyke w menu, ale dalej nie mam odglosów pilki, kibicow (tylko chanty z chantpacka), gwizdka sedziego itp.
kwasik mam to samo czyli szum i trzask , wgralem juz stery i kodeki i nic nie pomaga ma ktos jakis pomysl ??
dobra doszedlem, a problemem jest przyspieszenie sprzetowe -> START>PANEL STEROWANIA>DZWIĘKI I URZĄDZENIA AUDIO>zakładki Audio , Odtwarzanie dzwięku, kliknąc na zawansowane a tam na Wydajnośc i zmniejszyc "przyspieszenie sprzętowe" dziwne wczesniej nie mialem problemu z tym
ajdula
Jan 14 2009, 22:38
Witam. Mam problem z pesem. Gdy gram w pesa na kalwiaturze reaguja mi tylko 3 przyciski , gdy np nacisne 4 na raz to zawodnik nie reaguje !! Trzeba coś zmienić z opcjami klawiszy czy cos, mozecie mi powiedziec jak to naprawic gdyz nie mozna tak grac w ta gre.
dzieki za pomo
tutus16
Jan 15 2009, 10:06
witam mam taki problem pes mi chodzi jak by na fast

czyli mega szybko w czym moze byc problem?
skotar(L)
Jan 15 2009, 17:59
w trybie legendy sterowanie jest takie jak ustawialem, jednak w innych trybach jest domyslne, co moze byc przyczyna ?
maciekmpt
Jan 16 2009, 14:45
http://wstaw.org/p/235f/ takie coś mi wyskauje jak ładuje mi sie mecz w master lidze.
jacekz40
Jan 16 2009, 19:53
Ja mam cały czas problem ze stadionami, zrobiłem PES2009 Stadiums Service, poszło dobrze, powstał folder z nazwą stadionu w nim pliczki, skopiowałem do katalogu i cv_09.img w /kitserver/imgi i w grze stadionu jak nie było tak nie ma. Czy te pliki wrzucamy "luzem", czy mają byc w folderach? Czy jeszcze cos trzeba zrobić w kitserver? Moze ktoś od "a" do "z" omówi całe zagadnienie.
bluetychy
Jan 17 2009, 12:54
Problem z długim zapisywaniem.
Witam serdecznie.Problem jak widać w nagłówku dotyczy dość długiego zapisywania gry, zapisywania przy wejściu do Menu itd.2 Miesiące temu zainstalowałem PES'a 2009 by Skullptura,najpierw grałem na czystej instalce i było OK. Później zainstalowałem pare patchy a nawet GA Community Patch 2.5 i tez grało wszystko. Póżniej kupiłem oryginała i na nim tez wszystko było ok .. Miałem formata kompa, zainstalowałem ten sam system, te same sterowniki itd .. i zaczeły sie problemy.
.. Przy Oryginale długie zapisywanie, przy PEs 2009 Skullptura to samo .. Przy ustawieniach w Oknie windows wszystko Gra, zapisanie gry to kwestia max 5 sekund.. a przy trybie Full Screen zapisuje mi gre w czasie ok 1,5 minuty ..
pomózcie ..
Parametry kompa: AMD Athlon 64 , Procesor 3800+ , 2,41 GHz , 1.00 GB RAM , Windows XP Home Edition
oliwer
Jan 17 2009, 20:28
Ja mam pytanko. Otoz sciagnalem sobie twarze, jednak nie wiem jak je wgrac. Wiem ze trzeba wrzucic je do kitservera, ale dalej nie wiem co. Pomoze ktos??
koordi
Jan 17 2009, 20:33
Witam mam taki problem włąsnie zainstalowałem PES 2009 i gdy włączam mecz to jest komentator i przyśpiewki.
Ale nie mam głosu kopanej piłki, gwizdka sędziego oraz radości kibiców po strzeleniu gola o co chozi prosiłbym o odpowiedź Pliiissss...
Witam!
Mój problem polega na tym, że nie moge symulowac fauli. Próbowałem też na treningu, ale nie idzie sie wywrócić
W każdym razie na pewno naciskam odpowiednie klawisze na klawie :/
Szukałem przez google i o to znalazłem... temat na tymże forum

Szkoda tylko, że cała dyskusja urwała się na:
"Na pewno posiadasz wersje Pro.Evolution.Soccer.2009.dive.cut07b.mds"
Nie bardzo wiem co to znaczy, dlatego proszę o pomoc i z góry dziękuje
oliwer
Jan 18 2009, 20:26
Z tego co wiem symulki na klawie nie da sie zrobic, a jesli da to bardzo rzadko wychodzi. Na padzie wychodzi za kazdym razem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.