biggala2310
Nov 11 2008, 00:53
Ściągnijscie ten plik
http://www.dll-files.com/dllindex/pop.php?d3dx9_27 i skopiujcie go do WINDOWS/system32. Nic więcej.
CYTAT(freddie88 @ Nov 8 2008, 11:39)

Mam jeden mały problem.
Wgrałem sobie Burgum Patcha v0.25 i tu jest ten problem. Wybierając np Chelsea mają oni czarne stroje

.
Miał ktoś podobny problem i poradził sobie z nim ?
Pomóżcie proszę
CYTAT(UnRA @ Nov 9 2008, 11:24)

freddie88 mam ten sam problem tylko że z wersją v0.30 i nie tylko z chelsea. Dodam jeszcze że wcześniej wgrywałem prawdziwe nazwy klubów, herby i prawdziwe nazwiska, też od burgum'a. Kolega wgrywał w tej samej kolejności i chodzi mu poprawnie. ktoś z was wie na czym polega problem? pomóżcie please.
CYTAT(UnRA @ Nov 10 2008, 17:35)

Przemoo90 zmień rozdziałkę - u mnie pomogło
Niech ktoś mi odpowie na pytanie zawarte w poście #387, please
Wookiee
Nov 11 2008, 01:11
mam pytanie.
czy ktos wie jak zmniejszyc plik graficzny
chodzi mi dokladnie o plik font PNG
mam 512 x 128 a ma byc 256 x 64
zmniejszam w photoshopie ale wtedy juz font nie wyswietla sie na koszulce w grze.
WHY ???? O_O
Jakie jest własciwe miejsce docelowe gry ?? Ponieważ jak sobie zaistalowałe grę tak: E:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009 to patche mi się nie chcą wgrac?
barman_2000
Nov 11 2008, 09:49
nie moge zainstalowac zadnego oficjalnego patcha, nai 1.2 ani 1.1, wyskakuje mi komunikat ze uaktualniany program nie zostal odnaleziony i zeby sprawdzic czy ten program jest na komputerze i czy mam odpowiednia latke, nie wiem o co chodzi, pomozcie
batman
Nov 11 2008, 09:52
Problem z butami mam , podmieniam je poprzez Game Graphic Studio , używam texturek do PESa 2008 od cnb, wgrywam dwie texturki , nie wiem co z tą trzecią(dużą). W grze u butów: brakuje korków , są jakieś niezidentyfikowane kolory lub jakość jest beznadziejna.Co zrobić?
barman_2000
Nov 11 2008, 09:54
te od pesa 2008 chyba nie dzialaja w nowym, niech ktos cos poradzi na moj problem:D
artysta germanista
Nov 11 2008, 09:56
CYTAT(batman @ Nov 11 2008, 09:56)

Problem z butami mam , podmieniam je poprzez Game Graphic Studio , używam texturek do PESa 2008 od cnb, wgrywam dwie texturki , nie wiem co z tą trzecią(dużą). W grze u butów: brakuje korków , są jakieś niezidentyfikowane kolory lub jakość jest beznadziejna.Co zrobić?
jeżeli jest taka sama rozdziałka to na bank będą dzialac tylko ze w ggsie jest tak że to co wgrywasz musi korzystac z tej samej palety kolorów co to wcześniejsze czy coś takiego. Niewiem o co w tym chodzi ale na bank lata o tą jebaną palete kolorów
suker87
Nov 11 2008, 10:33
chciałem zagrać w swojej stworzonej lidze z kolegami ja na klawie oni na padzie ale klawiatura jest zawsze przypisana o gospodarza turnieju czy jest możliwośc zmienienia tego jakoś żeby każdy grał czym chce a nie 1 mecz klawiatura 1 mecz pad
Przemoo90
Nov 11 2008, 10:35
nie ma nikt pomysłu czemu wywala mi z gry przy 11 kolejce?
artysta germanista
Nov 11 2008, 10:35
CYTAT(Przemoo90 @ Nov 11 2008, 10:39)

nie ma nikt pomysłu czemu wywala mi z gry przy 11 kolejce?
może to poprostu kolejny shit niedopracowany przez KONAMI?
barszczu4415
Nov 11 2008, 10:49
pomoze mi ktos w moim problemie może??
Wookiee
Nov 11 2008, 12:26
nie mowcie ze przy wgranym patchu 1.10 i 1.20 nadal wywala z gry podczac pucharow
O_O
Tomi84
Nov 11 2008, 12:40
Ja po wgraniu patcha 1.2 i dziś kiedy wgrałem nowego KS z obsługą nowego exe. mam problem z wywalaniem gry do windowsa, gdy w exhibition match biorę Atletico Madryt. Dodatkowo pomimo tego, że mam w kitseverrze poprawne herby i loga dla drużyn działające online i offline to teraz niestety przestały działać :[
Witam, jestem nowym użytkownikiem PESa 09, wczesniej gralem w Fife, sciagnalem do PESa Burgum patch, a wczesniej bundeslige i aktualke nazw, dzisiaj rozpoczal mi sie problem... gram w trybie become a legend i pod koniec 2 sezonu jak dostalem powolanie do repry, to stroje byly czarne, pozniej przeszedlem do Chelsea i ich stroje tez byly czarne, tak jakby tekstury zanikly, patrzylem w exibiction mode kilka strojow i np Polska, Chelsea, Niemcy, Austria nie maja kitsow (sa czarne i u siebie i na wyjezdzie) czytalem wczesniej zeby zmienic rozdzielczosc grafiki - niestety to nie pomoglo. Wiecie co moge z tym zrobic? Z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi.
biggala2310
Nov 11 2008, 16:21
Najnowszy kitserver dostępny na stronie głównej powinien pomóc. Będziesz tam miał w folderze z kitserverem opcje config i wybierz w niej "Disable controller selection check"
CYTAT(suker87 @ Nov 11 2008, 10:37)

chciałem zagrać w swojej stworzonej lidze z kolegami ja na klawie oni na padzie ale klawiatura jest zawsze przypisana o gospodarza turnieju czy jest możliwośc zmienienia tego jakoś żeby każdy grał czym chce a nie 1 mecz klawiatura 1 mecz pad
Offsik
Nov 11 2008, 18:49
ja mam pytanie odnosnie pada i klawiatury.
Bo tak jesli pad jest ustawiony jako controler 2 to podczas meczu gdy gramy na padzie przeciw komputerowi komp sam zmiany robi, powtórki rzeba wylaczac na klawiaturze itp.
Gdy pad jest ustawiony na controller 1 jest wszystko ok tylko... wtedy nie mozna zagrac we dwóch na klawiatura pad...
Chodzi mi włąsnie o to czy mozna jakos ustawic klawiatura na controller 2 czy cos ??
Przemoo90
Nov 11 2008, 19:40
a grał już ktoś sezon? nie miał takiego problemu?
karwocha
Nov 11 2008, 21:17
ja mam taki problem:
po wgraniu patcha 1.2 od KONAMI (gra orginalna) nie moge rozegrać żadnego meczu w UEFA, League, Cup, itd. (moege rozegrać zwykły mecz towarzyski xd) poprostu podczas wybierania strojów gra wywala mi do windowsa, myslełem że to wina jakiegoś z patchy, które wcześniej wgrałem, ale usunełęm je i problem się nie usunął, macie jakieś pomysły?
pablo-123
Nov 11 2008, 22:43
Mam problem:
Nie działaja mi kiwki na padzie. W prawym drążku analogicznym mam wypuszczenie a nie triki. Może ktoś wie jak rozwiązac ten problem?
CYTAT(Offsik @ Nov 11 2008, 18:53)

ja mam pytanie odnosnie pada i klawiatury.
Bo tak jesli pad jest ustawiony jako controler 2 to podczas meczu gdy gramy na padzie przeciw komputerowi komp sam zmiany robi, powtórki rzeba wylaczac na klawiaturze itp.
Gdy pad jest ustawiony na controller 1 jest wszystko ok tylko... wtedy nie mozna zagrac we dwóch na klawiatura pad...
Chodzi mi włąsnie o to czy mozna jakos ustawic klawiatura na controller 2 czy cos ??
nie da się , klawiatura musi być ustawiona jako player 1
biggala2310
Nov 11 2008, 23:22
Po zainstalowaniu patcha 1.2 gdy chcę wybrać Villarreal w LM wywala mnie z gry. Ma ktoś jakiś sposób?
falcon87pl
Nov 12 2008, 12:50
Zrobilem kompile i nie moge w zaden sposob ustawic tak parametrow przy zapisywaniu pliku i kompresji zeby na youtube mozna bylo ogladac w wysokiej rozdzielczosci :/ uzywam sony vegas i virtual dub. Jezeli ktos wie jak ustawic parametry przy render'owaniu i jakim kodekiem kompresowac pozniej to prosze o pomoc :/
CYTAT(biggala2310 @ Nov 11 2008, 00:57)

Ściągnijscie ten plik
http://www.dll-files.com/dllindex/pop.php?d3dx9_27 i skopiujcie go do WINDOWS/system32. Nic więcej.
Niestety nic nie pomogło
CYTAT(biggala2310 @ Nov 11 2008, 23:26)

Po zainstalowaniu patcha 1.2 gdy chcę wybrać Villarreal w LM wywala mnie z gry. Ma ktoś jakiś sposób?
zle zainstalowałeś patcha
karwocha
Nov 12 2008, 18:34
CYTAT(biggala2310 @ Nov 11 2008, 23:26)

zainstaluj sobie najnowszy kitserver (8.1.2) - będzie działać, bo miałem ten sam problem
Witam wszystkich:)
U mnie problemem jest komentarz tzn. jest ale czasmi poprostu się zacina , z innymi dźwiękami w grze nie mam problemu , na czystej grze także się zacinał teraz korzystam z patcha także jest ten problem .
Z góry dzięki za pomoc ;)pzdr
zdzitu
Nov 13 2008, 15:09
Błagam o pomoc bo coś rozwale.
Dzisiaj kupiłem pesa. Zainstalowalem go na dysku. Ok wlaczam, rejestruje sie. Wypelniam wszystkie pola. Potwierdzam. ZNAM Konami ID i haslo. Znam Game ID i haslo(cyferkowe). MOGE zalogowac sie na konami id stronie. Dziala. Jednak jak chce grac w Pesa przez neta to mi wyskakuje blad po zalogowaniu(Error during verification).
Czy to moze byc spowodowane faktem ze klucz co tam jest wpisany jest polaczony( bez myslnikow)?
Nie wiem co jest. Szlag mnie trafia bo angielski znam i wszystko wypelnilem. Dostalem od nich maila gdzie mialem game id i. To wpisuje i duuupa zimna.
Dobra niby mam te 1.20 ale dalej nie jest dobrze. Cos dziwnego juz sie dzieje na etapie rejestracji. Rejestruje sie i jest napisane:
Thank you for registering for your KONAMI ID.
You will be receiving an email shortly, containing your registration information (KONAMI ID and GAME ID).
Please read the email completely, and click on the URL found within this message.
You will then review our "Terms and Conditions for Online Payment", to complete the registration process.
By agreeing to the "Terms and Conditions for Online Payment", you will be able to purchase online game monthly tickets, etc. with your credit card.
If you have not received an e-mail, please login with your KONAMI ID. Then, confirm that your registered e-mail address is correct from "View/Edit registered information".
If your registered e-mail address is correct, please click "Resend confirmation e-mail" from the Login Menu, and a confirmation e-mail will then be res
No ok dostaje maila a w nim
Thank you for using the KONAMI ID.
You have just registered a KONAMI ID! (12/11/2008 18:19:55 CET)
[KONAMI ID]
krzysiek2
[GAME ID]
zdzitu-juve1
[KONAMI ID
https://id.konami.net/ ]
This e-mail has been automatically sent from the KONAMI ID Portal site.
This is an automated e-mail response and cannot be replied to.
bartec64
Nov 13 2008, 17:41
Ktoś wie jak rozwiązać problem strasznie długiego Save'owanie w grze? Już mnie to dobija...
czerwo123
Nov 13 2008, 17:45
Witam w półfinale Lm wyskakuje mi ustaawienie przeciwnika 2-8-0 o co chodzi jak to naprawić?proszę o pomoc
bartec64
Nov 13 2008, 20:28
Jeżeli komuś gra zapisuje sie badzo długo to radzę zmienić antywirus, u mnie po deinstalacji AVG 8.0 wszystko śmiga jak należy.
uszowiak
Nov 13 2008, 23:41
Ja mam taki problem , gram w ligę mistrzów i w ćwierćfinale kiedy chce grać mecz rewanżowy wywala mi błąd i jest tak za każdym razem (wczytuje save , wlaczam mecz , błąd) i to samo się pojawia w sezonie po pewnym czasie.Było tak przed wgraniem patch 1.10 od konami , i po wgraniu patcha jest to samo, wie ktoś co jest nie tak ?
Wgrałem sobie chants pack i jak gram juve na z barceloną to kibice śpiewaja tylko przyspiewki dla juve a gdy gram barca - juve to spiewaja tylko dlla barcelony. Czy jest mozliwosc aby kibice siewali dla obu drużyn podczas jednego meczu? Pamietam ze w pes 6 dodawalo sie gdzies gwiazdki czy ktos wie jak jest w pes 2009?
chochler1910
Nov 14 2008, 17:46
mam problem z patchami i kitserverami. we wszystkich jest fajnie do czasu kiedy nie wlacze meczu. w rozgrywce mam taka zjechana kamere. slyszalem ze mozna to usunac przez wylaczenie capslocka. wylaczylem i lipa. nadal jest ta kamera. POMOZCIE!!!!
zdzitu
Nov 14 2008, 20:06
Hej wszedłem w online gralem jeden mecz. Jest ok ale jak wchodze to mam moj profil i staty. A tam pisze version 1.00.00 a ja instalowalem patcha. Co jest? Chyba nie misze sciagac tego patcha z download w system settings bo to mi rozwali mojego.
A ja mam taki problem.Gram 1 mecz i wszystko jest ok a na drugim zaczyna mi się gra siekać i czasami naprawdę się ostro tnie.Jak to jest z tymi ustaiweniami w settings?
POzdrawiam
zdzitu
Nov 14 2008, 20:45
Sluchajta. Zainstalowalem ten patch z system settings download i mam w online 1.00.02! Ale to lipa bo mi wyczyscilo mojego patcha assemble czy jakos tak. I teraz sciagam andrey patch. Beda sie gryzly te dwa patche?
chochler1910
Nov 14 2008, 21:01
a co z ta zasrana kamera? jak zrobic zeby normalna byla??
enek95
Nov 14 2008, 21:34
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fa103194444a588e.html wiec mam taki problem i niewiem co z tym zrobic próbowałem instalowac inne patchy ale to nic nie dało prosze o pomoc
kostek
Nov 14 2008, 21:49
Ściągnąć i zainstalować nowy scoreborad.
klik
warson
Nov 14 2008, 21:53
Ja mam problem Taki iż wrzucam do Folderu GDB komplet strojów Ligi angielskiej w Setup daje install a w grze ich nie ma Dlaczego
kostek
Nov 14 2008, 21:57
A tworzysz także plik .tex?
/Widział ktoś już jakieś murawy do stadionów? Bo te oryginalne [oprócz night/fine] są fatalne.
warson
Nov 14 2008, 22:11
Dobra mam sciagnalem inny pliczek z kitsami, a ma ktoś moze Loga do pesa

?
enek95
Nov 14 2008, 22:38
mam pytanie do jakiego folderu w sensie rv0.. itp. do jakiego w kitservie sie wkleja loga??
a ja mam takie pytanie, czy jak dobrze spatchowalem gre do 1.10 to problem z savami nie bedzie juz występował ? bo mi sie juz 2 razy na 1.0 zwaliły i postanowiłem cos z tym zrobic...chodzi mi o master ligue choc to chyba bez znaczenia..
grigor121
Nov 15 2008, 13:56
mam problem, sciagnolem program PRO-EVO editing studio i nie umie of-a swojego otworzyc w nim ktos wie jak? zeby wyedytowac paru graczy. wyskakuje mi tez jakies bledy ze nie mozna otworzyc ofa
oliwer
Nov 15 2008, 13:59
Ja mam taki problem. Sciagnalem sobie stroje do pesa pod kitserver. Wrzucam do folderu uni. I w grze mam cale szare stroje :/ mam plik map. Jak to rozwiazac?? Probowalem wgrac inne i to samo bylo :/
grigor121
Nov 15 2008, 14:04
CYTAT(oliwer @ Nov 15 2008, 14:03)

Ja mam taki problem. Sciagnalem sobie stroje do pesa pod kitserver. Wrzucam do folderu uni. I w grze mam cale szare stroje :/ mam plik map. Jak to rozwiazac?? Probowalem wgrac inne i to samo bylo :/
ja tez mialem taki problem i sciaglem patcha w ktorym w kitserwerze nie ma folderu uni tylko folder img i stroje po zainstalowaniu kitserwera podmieniaja sie z pilkami w orginalnych pilkach img. I dziala teraz masz tu fajny taki patch dodaje niemiecka i wszystkie stroje
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=32502
oliwer
Nov 16 2008, 11:03
Ja mam pewien problem. Wgralem patcha od Andreya i podczas wlaczania gry wyskakuje mi taki blad.
http://img389.imageshack.us/my.php?image=bladpg3.jpg
.::Słup::.
Nov 16 2008, 17:20
Ja powrócę do problemu Oliwera, ponieważ wgrałem Burgum Patch i mam czarne stroje, czytałem już parę tematów na innych stronach i nie znalazłem odpowiedzi i z góry piszę, że nie czytałem całego tematu, więc proszę o wyrozumiałość
zdzitu
Nov 16 2008, 17:26
A ja mam Andrey patcha i tam wszyscy piłkarze są pisani małymi literami. Ok ale kupiłem Gambino a on jest drukowanymi. Jak to zmienic. W edit mode go nie ma.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.