Speecu
Nov 30 2008, 16:24
Witam.
Sciagnalem dzisiaj Gaming Acces Patch 1.0 zainstalowalem na wersje 1.2 Pesa. Ustawiam w setup.exe. Odpalam gre i wyskakuje mi blad "Load failed because data is from a diffrent version"
Menusy są, loga są, ale stroje są pozmieniane i OF tez chyba niezaktualizowany.
Poprostu wyglada to tak jakby nie bylo ofa ? ;/
Pomoze ktos ? Dziekuje z góry
patch ten jest pod wersje 1.0 pesa a ty masz 1.2...
Speecu
Nov 30 2008, 19:22
w readme pisze inaczej...
Leszczu
Dec 1 2008, 16:48
Kurczę, grałem sobie Master League, w trakcie drugiego sezonu nagle mnie wywala.... :/
Wczytuję grę, a tu wywala do Windy "wysyłaj / nie wysyłaj"... Jest na to jakiś patch?
robien92
Dec 2 2008, 15:45
kupilem se nowy procek i teraz gra chodzi mi jakos szybciej , da sie jakos powrocic do starego tempa gry?
Stinger
Dec 2 2008, 18:33
http://downloads.gamingaccess.com/index.php?file_id=32492Próbował już ktoś może ten programik ? bo mi nie wczytuje save z trybu become a legend
Vespa64
Dec 2 2008, 20:20
Można w master league sprawdzić, ile dany zawodnik ma bramek, meczy oraz asyst łącznie. Tak jak było w PES 6 ?
dziki91
Dec 2 2008, 22:55
W jaki sposób można dodać nowe buty mam patcha (akonami mix patch) ale tam nic nie ma związanego z butami każda nazwa pliku to unnamed.....

Dzięki za odp.
Pixmanek
Dec 2 2008, 22:59
Od unnamed_7801.bin do unnamed.7816.bin to są buty.
doman(L)
Dec 3 2008, 15:25
Mam orginała i chcę zagrać wecz przez neta wczodze do jakiegość pokoju naciskam match room ładuje sie i po chwili wyskakuje error dokładnie coś takiego An error has occurred. Wiecie co zrobic zeby było wszystko dobrze. Szybki mecz moge zagrac.Prosze o pomoc.
doman(L)
Dec 3 2008, 15:31
Chcę zagrać wecz przez neta wczodze do jakiegość pokoju naciskam match room ładuje sie i po chwili wyskakuje error dokładnie coś takiego An error has occurred. Wiecie co zrobic zeby było wszystko dobrze. Szybki mecz moge zagrac.Mam orginalą gre. Prosze o pomoc.
moze ktoś mi podać program żeby zmienic format z mp3. na adx ?
Szlachtus
Dec 3 2008, 18:37
Witam. Nie wiem czy już tutaj padła odpowiedź na to pytanie ale szukałem wszędzie niemal i już oczopląsu dostaję :/ i nie mogę znaleźć pomocy. Mianowicie chodzi o opcję V-sync w ustawieniach gry...jest ona u mnie "całkowicie" wyłączona...co trzeba zrobić aby była dostępna? może przeinstalować grę czy coś?? Proszę o pomoc...bo gra bez tej opcji niestety dość dziwacznie wygląda, a głównie chodzi oczywiście o przechodzący pasek podczas grania...proszę o pomoc.
Pozdrawiam
JustMe1987
Dec 3 2008, 20:00
CYTAT(mickel @ Dec 3 2008, 16:18)

moze ktoś mi podać program żeby zmienic format z mp3. na adx ?

Dkz Studio - dzial download na stronie glownej.
EDIT
Jak dobrze pamietam pierw trzeba mp3 na wav zmienic ale nie jestem pewien..
CYTAT(Szlachtus @ Dec 3 2008, 18:41)

Witam. Nie wiem czy już tutaj padła odpowiedź na to pytanie ale szukałem wszędzie niemal i już oczopląsu dostaję :/ i nie mogę znaleźć pomocy. Mianowicie chodzi o opcję V-sync w ustawieniach gry...jest ona u mnie "całkowicie" wyłączona...co trzeba zrobić aby była dostępna? może przeinstalować grę czy coś?? Proszę o pomoc...bo gra bez tej opcji niestety dość dziwacznie wygląda, a głównie chodzi oczywiście o przechodzący pasek podczas grania...proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Kombinuj w ustawieniach z czestotliwoscia odswiezania ekranu monitora az do momentu kiedy uda Ci sie zredukowac ten efekt bo na Twojej karcie z racji tego ze pewnie jest sedziwa nie masz mozliwosci skorzystania z v-sync tak jak ja na swoim starym radku 9250
dzięki
Szlachtus
Dec 3 2008, 20:17
przykro mi bardzo ale karta jest nowa

Posiadam Radka HD 4850 512mb także tu raczej nie o to chodzi
dermen13
Dec 4 2008, 19:30
ja mam powazny ale zarazem bardzo dziwny problem z pesem. po prostu gra mi wariuje. na pierwszym ekranie "press any button" wciska mi samo klawisz, podczas ustawienia skladow wszystkie nazwiska mi skacza i w grze nie moge zapanowac nad pilkarzami, bo wciaz uzywaja tego samego klawisza i kopia pilke na pale. wiecie moze co mozna z tym zrobic? bylbym bardzo wdzieczny za pomoc. Pozdrawiam.
Tez tak mialem, ale wrzuc tam Of z folderu z pesem, tam jest folder gamingaccess patch a tam folder KONAMI10 i tam jest dobry of

CYTAT(Speecu @ Nov 30 2008, 16:28)

Witam.
Sciagnalem dzisiaj Gaming Acces Patch 1.0 zainstalowalem na wersje 1.2 Pesa. Ustawiam w setup.exe. Odpalam gre i wyskakuje mi blad "Load failed because data is from a diffrent version"
Menusy są, loga są, ale stroje są pozmieniane i OF tez chyba niezaktualizowany.
Poprostu wyglada to tak jakby nie bylo ofa ? ;/
Pomoze ktos ? Dziekuje z góry
A ja sam mam dosc dziwny problem, po zainstalowaniu tego najnowszego patcha od konami wlazlem se tam w download i sciagnalem chyba nowego ofa dajacego nowe licencje, lecz ten w GA patchu byl jeszcze lepszy i chce do niego wrocic. Jak gram na tym zaktualizowanym to nie ma tych nielicencjonowanych strojow i wszyskie nazwiska sa napisane duzymi literami itp. poprostu of pomieszal sie z patchem, no i chcialem usunac tego ofa i wstawic tego z patcha i za kazdym razem jak wlaczam gre to sie pyta: Do you wish overwrite this data? (moze zle napisalem) i czy klikam tak, czy nie to i tak mam tego glupiego ofa ;/ co zrobic?
omg! chłopaki, wypróbowałem już kilka patchów, ten od GA w wersji 1.0, 1.1, 1.2 i wreszcie 2.0. żaden mi nie chodzi. ściągnąłem IBKpatch 3.5 i też nie działa. za każdym razem jak chcę włączyć grę, wyskakuje mi okienko pesa tylko na moment. potem ginie i to wszystko. bez kitservera gra się włącza, ale potem nie może załadować OFa. kombinowałem już na wszystkie sposoby: pliki kitservera z wersjii 8.0.9, uruchamianie gry z wersji 1.0, z patchem konami 1.1 i 1.2, zmieniałem ustawienia z full screen na window mode... nic to nie dalo. z kitserverem 8.0.9 gra startuje, ale potem wciąż nie może załadować OFa. nie wiem co robić, szajby już dostaje. jedynie ten stary Burgum Patch mi chodzi.
cronaldo
Dec 8 2008, 07:46
witam mam taki problem. Po zainstalowaniu jakiekolwiek patcha wszystko chodzi w porzadku. Jest bundesliga piłkarze herby wszystko ok. Ale pozniej po wlaczam master lige i jest niby bundesliga , tylko ze gdy chce kupic jakiegos pilkarza np. Ibisevica z hoffenheim to wchodze na negotiations, search by group wybieram Hoffenheim i sie okazuje ze tam jest tylko jeden pilkarz. I tak z kazda druzyna bundesligi jest tylko kilku pilkarzy ktorych moge kupic. Z innymi ligami nie ma problemu wszyscy pilkarz sa. Ale jesli idzie o bundeslige to ten problem sie przejawia niezaleznie od tego czy mam konami patch 1.1 czy 1.2 sciagalem przerozne dodaki z uaktualnieniami skladow i zawsze sie ten problem powtarza:( prosze o pomoc:(
Mam dość dziwny problem i na pierwszy rzut oka wydaje on się banalny, jednak taki nie jest :/
Gram na klawiaturze i po prostu nie mogę ustawić aby pressing był używany poprzez naciśniecie klawisza "s"(domyślnie "x" na padzie jest to "A"). W grze w "setting" nie ma takie możliwości,gdyż po wybraniu "pressing" i naciśnięciu "s" nic się nie dzieje i ustawienie się nie potwierdza :/ Prosze o pomoc najlepiej na gg(nr. 844746). Dla mnie jest to dość istotne, ponieważ komfort gry jest o wiele wyższy

Pozdrawiam
jak w pesie 09 zmienic ustawienia strzalek defence i tych drugich? screen:
http://img150.imageshack.us/img150/9961/ssee8.jpg
Pixmanek
Dec 9 2008, 20:47
Jak masz EDIT (czyli zmieniasz dokładną pozycję zawodnika) to naciskasz R1 (na klawiaturze - W).
Siema jestem nowy i mam następujący problem
przy instalowaniu patcha wyskakuje mi taki oto komunikat
"Poprawka nie może być zainstalowana przez usługę Instalatora Windows,ponieważ uaktualniany program nie został odnaleziony lub poprawka uaktualniająca dotyczy innej wersji tego programu. Sprawdż, czy uaktualniany program znajduje sie na tym komputerze i czy posiadasz odpowiednia poprawke uakualniajaca" instaluje patch 110
wiec nie powinno byc problemow prosze o pomoc !!!!

((
zagroo
Dec 13 2008, 13:37
a ja mam takie pytanie jest mozliwosc rozpoczecia master league od 1 ligi nie od 2 ??
kris15j
Dec 13 2008, 13:47
CYTAT(Flaku @ Dec 13 2008, 11:25)

Siema jestem nowy i mam następujący problem
przy instalowaniu patcha wyskakuje mi taki oto komunikat
"Poprawka nie może być zainstalowana przez usługę Instalatora Windows,ponieważ uaktualniany program nie został odnaleziony lub poprawka uaktualniająca dotyczy innej wersji tego programu. Sprawdż, czy uaktualniany program znajduje sie na tym komputerze i czy posiadasz odpowiednia poprawke uakualniajaca" instaluje patch 110
wiec nie powinno byc problemow prosze o pomoc !!!!

((

jak masz ripa to ci nie pójdzie, takie realia, niestety
enek95
Dec 13 2008, 22:04
ja mam taki bład miałem normalnie a teraz mi to sie pokazuje jak wchodze do gry ...
"load failed besause data is from a different version, download content and uapde data"
????
Pixmanek
Dec 14 2008, 11:54
Musisz wgrać OF'a na tą wersję jaką masz teraz albo po prostu skasuj OF'a z "Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009" to się zrobi nowy.
Może wgrałeś nowego patcha albo uaktualnienie.
Tak BTW to bardziej problem z forum ale spytam...czemu mam ustawiony inny avatar niż mi wyświetla ?:|
To rzeczywiście dobry temat wybrałeś. Od tego masz subforum: Strona oraz Forum///Orange_91
Kamiloxx
Dec 15 2008, 17:51
Ja mam problem bo nie wiem ... jak się steruje ;]
Gram BaL i nie wiem jak podnieść rękę np.
I czy mógł by mi ktoś podać jak to się robi?
Tylko prosił bym aby było to podane w literach z klawiatury.
Gram takim ustawieniem:
X - Podanie
A - Strzał
D - Wślizg i wrzutka
E - bieg
Jest to ustawienie podstawowe.
Prosił bym to tak podać np.:
Klawisz E i klawisz D = Prośba o piłkę (wymyśliłem to tylko dla przykładu! Nie wiem jak się podnosi rękę)
Z góry dzięki za każdą konfigurację ;]
Pixmanek
Dec 15 2008, 18:10
R2 czyli w konfiguracji klawiaturowej to C albo Z. Musisz naciskać parę razy.
.::NorD::.
Dec 15 2008, 21:12
Czy komuś udało się rozwiązać problem z czarnym ekranem przy uruchamianiu.
Trochę to dziwne bo na starszym sprzęcie (wszystko pod AGP , garaf Radeon ) pes się uruchamiał bez problemu a teraz gdy zmieniłem sprzęt na PCI w tym grafę na Geforca problem się pojawił.
Jakieś sugestie ???
zagroo
Dec 16 2008, 14:44
CYTAT(.::NorD::. @ Dec 15 2008, 21:16)

Czy komuś udało się rozwiązać problem z czarnym ekranem przy uruchamianiu.
Trochę to dziwne bo na starszym sprzęcie (wszystko pod AGP , garaf Radeon ) pes się uruchamiał bez problemu a teraz gdy zmieniłem sprzęt na PCI w tym grafę na Geforca problem się pojawił.
Jakieś sugestie ???
spróbuj przeinstalować sterowniki lub zainstaluj nowe, spróbuj też zainstalować od nowa DirectX.
jacekz40
Dec 18 2008, 14:53
Poszukuję informacji jak sie instaluje stadiony do PES 2009, jest jakiś opis na forum, jakim programem?
biggala2310
Dec 18 2008, 16:42
Może ktoś napisać szczegółowo (najlepiej ze screenami) jak indeksować loga?
warson
Dec 19 2008, 00:13
Witam, Czy ktoś mi powie Jak zainstalować te Przyśpiewki:
http://issonline.pl/?cmd=komentator&id=1229518654#kz góry dziękuje.
JustMe1987
Dec 19 2008, 10:16
CYTAT(warson @ Dec 19 2008, 00:17)

Trzeba skopiowac do cs0d.img w kitserverze i wkleic plik edit do moje dokumenty konami save folder1
biggala2310
Dec 19 2008, 15:15
Szukam osoby która może wykonac mi kilka lóg na zamówienie.
Vespa64
Dec 19 2008, 15:56
Co oznaczają serca w trybie Master League przy nazwiskach piłkarzy?
I co oznaczają procenty, przy nazwisku np. gdy chcę kupić jakiegoś piłkarza i mam go od jakiegoś na liście.
kris15j
Dec 19 2008, 16:52
Problem z sercami był już raz poruszany na tym forum i po burzliwej naradzie wszyscy doszli do wniosku, że oznaczają one zamiłowanie piłkarza do klubu. Ale o procentach nic nie powiem, bo nie wiem :/
filipk
Dec 19 2008, 17:33
Tak więc mam pewien problem, mianowicie zainstalowałem grę, wgrałem patch 1.2 i gra uruchamia się ale w postaci czarnego ekranu i nic więcej. Nie dzieje się nic.
Próbowałem wywalic jak juz ktos zaproponował intro_A,intro_B i title z folderu "img" ale to nic nie dało.
Czy ma ktoś na to sposób ?
Dodam iż demo chodziło wporządku
warson
Dec 19 2008, 20:46
Trzeba skopiowac do cs0d.img w kitserverze i wkleic plik edit do moje dokumenty konami save folder1
Ja nie mam takiego pliku cs0.img w Kitserwerze

HELP...
lukasz_vlk
Dec 19 2008, 23:06
CYTAT(warson @ Dec 19 2008, 20:50)

Ja nie mam takiego pliku cs0.img w Kitserwerze

To stwórz folder o takiej nazwie i będzie śmigać
A właśnie, jak już to pobrałeś to mam pytanie, normalnie wypakował Ci się plik
unnamed_121.adx ? Jak tak to wrzuć jak możesz na jakiś serwer, byłbym wdzięczny, bo ja pobierałem już 3 razy i za każdym razem to samo, błąd CRC.
-----------------------------------------------
Jest jakaś możliwość by pozbyć się tego komunikatu podczas włączania gry? (Gra działa po naciśnięciu "Ignoruj")

Oczywiście poza kupnem podzespołów laptopa jak ram i karta graficzna
warson
Dec 20 2008, 00:06
Okej Zrobilem, Jeszcze jedno pytanko na stronie głównej pisze że to jest 2 częśc Przyśpiewek macie może namiar do 1-szej części??
a ściagnalem Normalnie i wypakowalo bez problemu.
który part ci zauploadować??
dziubeek
Dec 20 2008, 16:58
Witam wszystkich i proszę o poradę.
Mam problem z patchami. Którego bym nie zainstalowal to i tak nie działa w nim wszystko. Przeważnie większość drużyn nie ma stroji (mają czarne), a na niektórych patchach dodatkowo nie ma poprawnych log drużyn.
Aktualnie zrobilem reinstalke pesa i wrzuciłem patcha od DoMManU 1.8 i dalej sa czarne stroje, loga sa ok. co radzicie?
up - Jesteś pewien, że wszystko robisz dobrze, bo dziwne to...
dziubeek
Dec 20 2008, 19:56
robię wszystko jak instrukcjach. kopiuje kitserver i daj setup i instal. i folder save kopiuje do moje dokumenty/konami/pes2009. sam nie wiem co jest grane. już wyczerpałem wszystkie własne pomysły i dlatego zwracam się z prośbą do was. POMÓŻCIE
lukasz_vlk
Dec 21 2008, 00:41
CYTAT(warson @ Dec 20 2008, 00:10)

który part ci zauploadować??
Jak możesz to tylko plik
unnamed_121.adx, który znajduje się po rozpakowaniu całości w "cs0d.img\cs0d.img".
Z góry wielkie dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.