Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nasze Problemy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
saon
Witam biggrin.gif

Jak się oddaje strzały w nowym PES-ie ??
Jak strzelam to futbolówka leci prosto w bramkarza, albo w kierunku, w którym stoi strzelający zawodnik ;/

od razu mówię, że w 2008 nie grałem, ciągle gram w PES 6.
b3ny
Siemano, ma ktos jakies problemy z dzwiekiem ? u mnie jest taki problem ze czasami komentator nic nie mowi np. przez prawie cala polowe meczu... (albo go nie slychac) dzwiek pilki i gwizdka jest tak cichy ze ciezko go uslyszec. Oczywiscie oryginal ;p i gram na laptopie:

C2D eXtreme 2x2,8ghz
4gb ram ddr3
gf 9800gt
Realtek HD Audio
system: Windows Vista Ultimate SP1 64bit
messjash
Nie wiem o co chodzi ale ja na viście ultimate x64 też mam problemy z dźwiękiem. Jakoś tak kibiców prawie nie słychać. Na xp tego nie ma.
CYTAT(b3ny @ Oct 18 2008, 10:15) *
Siemano, ma ktos jakies problemy z dzwiekiem ? u mnie jest taki problem ze czasami komentator nic nie mowi np. przez prawie cala polowe meczu... (albo go nie slychac) dzwiek pilki i gwizdka jest tak cichy ze ciezko go uslyszec. Oczywiscie oryginal ;p i gram na laptopie:

C2D eXtreme 2x2,8ghz
4gb ram ddr3
gf 9800gt
Realtek HD Audio
system: Windows Vista Ultimate SP1 64bit

saon
CYTAT(saon @ Oct 18 2008, 10:11) *
Witam biggrin.gif

Jak się oddaje strzały w nowym PES-ie ??
Jak strzelam to futbolówka leci prosto w bramkarza, albo w kierunku, w którym stoi strzelający zawodnik ;/

od razu mówię, że w 2008 nie grałem, ciągle gram w PES 6.

to co opisze mi ktos jak strzelac ?? plz ;/
Leszczu
Zaczekaj trochę, a ktoś Ci odpowie...
adashko
Spróbuj z trójkątem lub R2
totek7
witam . mam dwa problemy w grze... nie mam komentarza i nie wiem jak mam go ustawic:( a drugi to taki ze grajac np. mecz czy dwa . w pewnym momecie zacina mi sie grac i z tła tobia sie takie małe kwadraciki . i gra sie zacina.. nie wiem co z tym zobic;.. pozdrawaim
Leszczu
Jeśli chodzi o błąd w trybie Become a Legend, panowie z GamingAccess już się tym zajmują:
CYTAT
We are working on fixing the Become a Legends Mode bug that makes PES 2009 randomly crash when you reach certain stage of your career. The problem seems to be related to the saved game file. Working on them, comparing a working file with a non working one we found out certain differences that could be the clue to fix the problem. We were able to convert a non working file into a working one but there is still lot of research and work to do. We will keep you informed about this.
Kamel87
Grając Lige Mistrzów komentator w drugiej połówce zacina się. Dzieje się to zawsze w tej samej minucie. Ktoś wie jak to naprawić? :>
Szubi
CYTAT(sztacha1 @ Oct 17 2008, 18:17) *
RATUNKU!!!!!!!
Koledzy potrzebuje pomocy. Zainstalowałem na PC właśnie PES 09 w orginale, wszystko ładnie poszło z instalacją i odpalam grę a tu kucze takie coś mi wyskakuje cytat [ A required security module can not be activated. This program can not be executed ( 5024 ) ]

Pomocy!!!!!!

Miałem tak w pes2008. U mnie było tak z powodu podpiętego processexplorera zamiast standardowego menadżera zadań. Trzeba było albo go nie uruchamiać przed graniem albo wywalić. Wtedy było ok.

Sam mam problem z trybem online. Kiedy wchodze w network pisze najpierw ze testuje srodowisko a potem wywala blad.

http://img233.imageshack.us/my.php?image=beztytuugjb9.jpg

Dodam ze nie mam rutera lacze sie przez Iplusa i mam wylaczonego firewalla.
saon
CYTAT(adashko @ Oct 18 2008, 10:48) *
Spróbuj z trójkątem lub R2

Jak niby z trojkatem ?? na trojkacie mam podanie na wysuniecie
Kamilbialego
Ej jak wgrywać stroje za pomocą, bo słyszałem że w kitserverze się nie da. Jak mam pliki PNG ze strojami to jak je wgrać?
adashko
CYTAT
Jak niby z trojkatem ?? na trojkacie mam podanie na wysuniecie

Po naciśnięciu przycisku strzału...
falcon87pl
CYTAT(totek7 @ Oct 18 2008, 10:55) *
witam . mam dwa problemy w grze... nie mam komentarza i nie wiem jak mam go ustawic:( a drugi to taki ze grajac np. mecz czy dwa . w pewnym momecie zacina mi sie grac i z tła tobia sie takie małe kwadraciki . i gra sie zacina.. nie wiem co z tym zobic;.. pozdrawaim

z komentarzem to chyba wiem w czym tkwi problem. Przestaw w opcjach karty dzwiekowej ilosc glosnikow z jakich korzystasz(stereo/ dolby itp itd pokombinuj). Ja mam np. 5.1 i kiedys mialem ustawione w PES 6 na 2 glosniki po reinstalce i tez mi nie dzialal ( ten sam problem mial jakis gosciu z PES 2008 i pomogla mu ta zmiana jak mu o tym napisalem) smile.gif
falcon87pl
CYTAT(Familyguy @ Oct 17 2008, 13:05) *
Mam problem. Nie mogę robić tricków prawym analogiem. W PES 08 robiłem normalnie a w PES 09 nie działa. Mam pada Apollo GP 3000...

A nie slyszales ze w PES 2009 zwody(ruletka, podrzucenie pilki) sie robi teraz "krzyzakiem" ? wink.gif
adashko
No, panowie, wygląda na to że dostaliśmy Betę (jeśli nie alphę) zamiast finalnej wersji.

Gram ćwierćfinał LM i zobaczcie sami co się wyprawia:

Do tego po kliknięciu na 'Set Formation' wywala GameCrush za każdym razem no i dziękuję, po herbacie... sleep.gif
pingu144
CYTAT(adashko @ Oct 18 2008, 13:23) *
No, panowie, wygląda na to że dostaliśmy Betę (jeśli nie alphę) zamiast finalnej wersji.

Gram ćwierćfinał LM i zobaczcie sami co się wyprawia:

Do tego po kliknięciu na 'Set Formation' wywala GameCrush za każdym razem no i dziękuję, po herbacie... sleep.gif

dokładnie mam to samo :/

cwierćfinał drugi mecz przechodze do wybierania stroi wciskam "X" i gra się wyłancza :/
tak samo jak wejde do "Set Formation" to tez od razu wywala....

trzeba czekać az Konami wypuści jakis patch... albo ktos z patchmakerów sie tym zajął i wyeliminował te Bugi :/
Del1979
taa mam to samo, nie rozumiem jak mozna wydac tak zbugowana gre, mi nie dosc ze sie wysypuje do windy to jeszcze pad przestal dzialac, i moge grac tylko na klawie eehh
Amadek
Witam. Mam taki problem. Mam pada i klawiature i chce sobie zagrać z kumplem na moim kompie no i tu sie pojawia problem. Pada i klawiature widzi jako jeden kontroler a powinien widzieć dwa. I tu moje pytanie czy da się tak skonfigurować aby dało się grać na 2 graczy na jednym kompie? A i mam pada Logitech Rumblepad 2 i w FIFIE działa mi bez problemu.
manio3
mam problem z online za każdym razem gdy włączam mecz z kimś wyskakuje takie coś :

o co chodzi ja chce grać! mam czystą grę
radekPL
multi jest skopane nawet jak dwoch zawodnikow ma dobrego neta to albo rozlacza albo sa lagi....

naobiecywali sie, ze w tym roku online zostanie naprawiony ze nie bedzie juz zadnych problemow...
oki200x
panowie, nie wiem skąd wy takie gry wytrzasnęliście... ja mam dużo za słaby sprzęt na tą grę, a śmiga mi na medium i wszystko jest ok...
artysta germanista
Mam nadzieje, że KONAMI wyda jakąś porządną aktualizacje bo w nowym Pesie jest tyle błędów, że naprawde użytkownik nie może w pełni z niego korzystac. Pozostaje mi tylko współczuc ludziom, którzy zaufali KONAMI i wywalili 109 zł takie jest moje zdanie jak narazie biggrin.gif
Hitmanek
Wam też wywala BAL?
Tari
Hitmanek czytaj i uzywaj opcji szukaj...jest nawet osobny temat o BAL i wiele razy byla o tym mowa ;\
cOtReZ
Pomijajac kwestie gry online ("an error has occurred") teraz w ogole gra mi sie nie wlacza! Za kazdym razem czarny ekran i jakikolwiek brak aktywnosci PES2009.exe w procesach.
Robilem reinstalke gry i dalej to samo.

Sygnatura bledu:
"szAppName : pes2009.exe szAppVer : 1.0.0.0 szModName : hungapp
szModVer : 0.0.0.0 offset : 00000000"

Rece opadaja sad.gif

Help.
Wojtek87
CYTAT(cOtReZ @ Oct 18 2008, 16:29) *
Pomijajac kwestie gry online ("an error has occurred") teraz w ogole gra mi sie nie wlacza! Za kazdym razem czarny ekran i jakikolwiek brak aktywnosci PES2009.exe w procesach.
Robilem reinstalke gry i dalej to samo.

Sygnatura bledu:
"szAppName : pes2009.exe szAppVer : 1.0.0.0 szModName : hungapp
szModVer : 0.0.0.0 offset : 00000000"

Rece opadaja sad.gif

Help.

Trzeba czekać na patcha i, to dosyć obszernego, bo błędów w grze jest sporo jak na niby wersje finalną tzw. złotą... ;/
Piciu
Grał już ktoś z was finał Champions League?
Podczas wyjścia piłkarzy na plac gry, nie ma jakiegokolwiek dźwięku, a z tego co mi wiadomo, powinien być hymn Ligi Mistrzów.
Podczas gdy mecz się rozpoczyna, wtedy wraca dźwięk z kibicami w roli głównej.
Wojtek87
CYTAT(Piciu @ Oct 18 2008, 16:53) *
Grał już ktoś z was finał Champions League?
Podczas wyjścia piłkarzy na plac gry, nie ma jakiegokolwiek dźwięku, a z tego co mi wiadomo, powinien być hymn Ligi Mistrzów.
Podczas gdy mecz się rozpoczyna, wtedy wraca dźwięk z kibicami w roli głównej.

Ja doszedłem do meczu rewanżowego cwiercfinału LM i wywala błąd czyli równo 9 meczy fajnie... ;/ Niestety do finału nie doszedłem...
Piciu
Muszę chyba to przedstawić w sposób "łopatologiczny"
A więc: Na obrazku widać okienko settings, odpowiadające za ustawienia Pro Evolution Soccer 2009
Moje pytanie: Czy wy też nie możecie zaznaczyć opcji "High" - zaznaczonej czerwonym kółkiem (czyt. full detali)?
adashko
Dobra, teraz mam kolejny problem.
Nie wiem jak to się stało ale teraz chcąc zagrać mecz towarzyski, po wyborze składu powinien pojawić się ekran ładowania a wyskakuje coś takiego do wyboru zawodników:

Ktoś wie jak to wyłączyć?
Orange_91
CYTAT(Piciu @ Oct 18 2008, 18:18) *
A więc: Na obrazku widać okienko settings, odpowiadające za ustawienia Pro Evolution Soccer 2009
Moje pytanie: Czy wy też nie możecie zaznaczyć opcji "High" - zaznaczonej czerwonym kółkiem (czyt. full detali)?

Jeśli posiada się sprzęt nie spełniający wymagań gry na High to tej opcji zaznaczyć nie można. wink.gif
Wojtek87
CYTAT(Piciu @ Oct 18 2008, 18:18) *

Ja moge ;] Zresztą od początku ustawił mi komp tą opcje ;p
Piciu
CYTAT(Orange_91 @ Oct 18 2008, 18:20) *
Jeśli posiada się sprzęt nie spełniający wymagań gry na High to tej opcji zaznaczyć nie można. wink.gif

Mój Sprzęt:
Karta Graficzna: GF 9800GT
Procesor: Intel Core2 Duo Penryn E8500 3.16 GHz
Ilość GB RAM: 3

Taki sam przypadek miałem rok temu z Pro Evolution Soccer 2008, jednak kitserver-700f, umożliwił zmianę ustawień na High...
Wojtek87
CYTAT(Piciu @ Oct 18 2008, 18:28) *
Mój Sprzęt:
Karta Graficzna: GF 9800GT
Procesor: Intel Core2 Duo Penryn E8500 3.16 GHz
Ilość GB RAM: 3

Taki sam przypadek miałem rok temu z Pro Evolution Soccer 2008, jednak kitserver-700f, umożliwił zmianę ustawień na High...

Ja mam grafe GF 260GTX...
Piciu
No dobra, ale na GF 9800 spokojnie powinno pójść na full.
Wojtek87
CYTAT(Piciu @ Oct 18 2008, 18:42) *
No dobra, ale na GF 9800 spokojnie powinno pójść na full.

Zdecydowanie tak ;] Pewnie, to problem z tymi bugami w grze...
warson
Mam pytanie o ustawienia w Kitserverze o Co Chodzi w tym Camera Angle i Aspect Ratio? Co Najlepiej Ustawic??
grygu
mam pytanie. Mam mały problem z grafiką. Tzn jak gram mecz i kamera się przesuwa to obraz miejscami robi się zniekształcony, np linia środka boiska się skrzywia itp. Mój sprzęt to athlon 5200+, GF7600GS 256mb,1024 mb ramu
karwocha
a ja mam taki problem: podczas meczu, gdy jest odtwarzana jakaś powtórka bądź jak zawodnicy wchodzą na murawę (ogólnie jakaś animacja w której nie steruje piłkarzem) pokazuje się taka biała cienka ramka (wokół, ekranu), która pojawia się na ok. 0,5 sek. i znika a powtórki są 2x przyspieszone (czasami mają normalne tępo), tak samo jest w menu podczas np. gry w BaL, ramka pojawia się 3x pod rząd i gra mi się na chwile przycina, na szczęście mnie nie wywala, ale to jest bardzo wkurzające, mam orginała, gram na full (GF 8600 256 MB Sonic, AMD Athlon 5000 x2 2.61 GHz, 2 GB ramu) może ktoś pomóc
Ronin987
Witam wszystkich. Ostatnio stałem się posiadaczem gry Pro evolution soccer 2009. Mam pewien problem z grą online, otóż podczas gry sieciowej kiedy komputer posiada podłączenie za pomocą routera gra strasznie laguje i stwarza problemy. Po podłączeniu modemu jest już dobrze. Na stronie producenta sprawdziłem poprawność połączenia za pomocą specjalnego programu i oto jego wynik:
[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
Auto Setup Mode: [O] While there are restrictions posed by your router, you can play the game.
Manual Setup Mode: [O] While there are restrictions posed by your router, you can play the game.

* You may get better results by enabling UPnP on your router.
* You may get better results by adjusting the port forwarding settings on your router.
* You may get better results by adjusting the firewall settings.
* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

A więc chciałem zapytać jak poprawnie skonfigurować mój router, otworzyć porty itd. Model routera to : TP-LINK 54M wirelless ADSL2+. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam
PatrykMJN
Witam.

Co do wywalania do pulpitu w BAL, miałem podobny problem. Pierwszą Legende którą robiłem miałem ustawioną na autosave, lecz w pewnym momencie tak jak wam wywaliło mnie do pulpitu. Przy próbach wczytania zapisu gry było tak samo. Zacząłem drugą Legende, odznaczyłem autosave i zacząłem save'ować 'ręcznie'. Znowu mnie wywaliło po jednym z meczy treningowych lecz tym razem mogłem wrócić do jeszcze poprzedniego tygodnia. Wywalało za każdym razem więc zacząłem kombinować (zmieniałem twarz zawodnika, bo wcześniej miałem wgraną 'ze swojego zdjęcia', lecz to nic nie dało), i poprostu z rozdzielczości 1680x1050 16:9 zmieniłem na 1024x768 16:9 (16:9 zaznaczyłem bo mam panoramiczny monitor tongue.gif ). I zaobserwowałem że problem zniknął.

Problem moim zdaniem leży w tych fotosach które się wczytują na ekranie gdzie jest "This week fan snapshot" (czy jakoś tak) bo wywalało do pulpitu tylko podczas niektórych zdjęć. Chociaż to jest pewnie zbyt banalne, no ale dla mnie problem zniknął i szpilam cały czas w BAL bez problemu (z ciulatą pixelozą na 1024x768).

Pierwszy mój post, mam nadzieje że komuś pomogłem. Jeszcze dodam jaki mam sprzęt:

Windows Vista Home Premium 32bit

Intel Core 2 Duo 3,0 GHz

Ram 4gb (vista czyta 3,25gb)

Asus Radeon EAH4870

Płyta głowna Asus P5Q.

Pozdrawiam i piszcie czy komuś pomogło (specjalnie konto założyłem żeby pomóc tongue.gif ).
Tari
Patryk zawiode Cie ze nie jestes pierwszy ktory o tym pisze ;P kilka osob juz to zauwazylo m.in. ja (wlasnie zmiejszenie rozdzialki u mnie podzialalo), ale nie wszystkim to pomaga...niektorym wywala na wszystkich mozliwych rozdzielczosciach ;\
m3ody
pomoze ktos z tym glosem?? 
czerwo123
Witam gdzie znajdę plik z rozdzielczością ?
Pomóżcie!
Wojtek87
CYTAT(czerwo123 @ Oct 18 2008, 21:56) *
Witam gdzie znajdę plik z rozdzielczością ?
Pomóżcie!

w folderze z grą plik settings ;]
Kamson
CYTAT(Amadek @ Oct 18 2008, 14:42) *
Witam. Mam taki problem. Mam pada i klawiature i chce sobie zagrać z kumplem na moim kompie no i tu sie pojawia problem. Pada i klawiature widzi jako jeden kontroler a powinien widzieć dwa. I tu moje pytanie czy da się tak skonfigurować aby dało się grać na 2 graczy na jednym kompie? A i mam pada Logitech Rumblepad 2 i w FIFIE działa mi bez problemu.

W "setting" zaznacz pada nie jako kontroler pierwszy tylko jako drugi.

Wszyscy pytają, nikt nie odpowiada. Co tu taka niewiedza? (a raczej brak chęci)
czerwo123
Dzięki a jest jakiś dodatek ze zmiana rozdzielczości??? jak tak to dajcie linka. dzieki
cOtReZ
zmiana rozdzielczosci
Nie sprawdzalem tego, ale pisali, ze dziala.
Skoda
Witam ! U mnie pod czas gry najczęściej w menu pojawia się taki komunikat :
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a166de614f0b3011.html
Co z tym zrobić ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.