Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nasze Problemy
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18
Szubi
Do jakiego folderu w kitserwer\img wrzucac twarze??
zdzitu
Pytam raz jeszcze jak mam zmienić czcionke GAMBINO na Gambino bo tak mam reszte zawodnikow a kupilem do nich GAMBINO! Nie ma go w edit mode.
Biszkopcik
Otóż jak włączam grę to wyskakuje mi czarny ekran zrobiłem to co pisał wyżej kolega ale nadal mam ten sam problem. Mam wymagania na tą grę. czyli 1,67GHz 1,250 GB ram, oraz kartę graficzna Radeon 9800
biggala2310
Jest już jakis patch z gotową w 100% Bundesligą i wszystkimi dobrze pisanymi nazwiskami (nie dużymi literami)?
k0k0t
Wgrałem sobie chants pack i jak gram juve na z barceloną to kibice śpiewaja tylko przyspiewki dla juve a gdy gram barca - juve to spiewaja tylko dlla barcelony. Czy jest mozliwosc aby kibice siewali dla obu drużyn podczas jednego meczu? Pamietam ze w pes 6 dodawalo sie gdzies gwiazdki czy ktos wie jak jest w pes 2009?
Simi93
Dlaczego po ustawieniu w kitserverze rozdzielczości na 1280/1024 w mecz jest jakby w szybszym tempie ?? mellow.gif
ten problem znika gdy ustawie rozdzielczość na 1024/768 ?

Mój sprzęt:
Athlon 3600+ 2x64
1,5gb ram
GF8600GT

mista
Ponawiam prośbe

Czy jest jakis patch (plik) który poprawia reakcje kibiców na strzeloną bramke? tzn aby nie było już tego sekundowego opóźnienia . Jeśli nie, to jak myslicie czy jest w ogole szansa aby Konami coś takiego wypuściło ?

Pozdrawiam
damost4
Ja mam takie pytanie. Mianowicie mam taki problem, że gdy chcę strzelić na bramkę to bardzo często mój zawodnik nie uderza mocno, tylko podcina piłkę. Nie wiem może nie powinienem trzymać jakiś klawiszy jednocześnie gdy naciskam klawisz strzału. Pomóżcie jeżeli wiecie o co chodzi. Bardzo mnie to irytuje, gdyż grając w BaL stworzę sobie sytuację strzelecką, a później mój zawodnik praktycznie "podaje" piłkę bramkarzowi zamiast mocno uderzyć.
Tomak
Bardzo prawdopodobne, że w momencie oddawania strzału trzymasz R1, czyli przycisk odpowiedzialny za sprint.
damost4
Czy to znaczy, że nie mogę strzelać trzymając sprint? może da się to jakoś przestawić?
Tomak
Poprostu przed naduszeniem square.gif puść r1.gif
damost4
A to zostało wprowadzone w pes 2009? Bo w pes 2008 nie miałem tego problemu.
Tomak
Chyba nie, wcześniej też coś takiego było.

Możesz spróbować też czegoś takiego - wejdź w SYSTEM SETTINGS > Controller settings > Button configuration, zakładka DETAILS. Zmień CHIP SHOT (low) z TYPE 1 na TYPE 2. Wtedy podcinkę będziesz wykonywał poprzez dwukrotne, szybkie naciśnięcie square.gif Może pomoże, nie zaszkodzi sprawdzić.
damost4
Dzięki za pomoc biggrin.gif
bartjaw
Witam!:)

Mam takie pytanko 

gram w pesa na padzie Dual Shock 

Może mi ktoś z was napisać w jaki sposób mam wyłączyć te podania z jednej gałki, i zrobić tak zebym mogł mieć zamiast tych podań zwody?

A mianowicie lewej gałki uzywam do tego zeby kierować zawodnikiem, a w prawej mam podania. 

Chce poprostu zeby było tak ze na lewej mam kierunki biegu zawodników, a na prawej zwody, 

jak mam w opcjach pada pozmieniać?

Jimmy Floyd
CYTAT(bartjaw @ Nov 18 2008, 23:16) *
Witam!:)

Mam takie pytanko

gram w pesa na padzie Dual Shock

Może mi ktoś z was napisać w jaki sposób mam wyłączyć te podania z jednej gałki, i zrobić tak zebym mogł mieć zamiast tych podań zwody?

A mianowicie lewej gałki uzywam do tego zeby kierować zawodnikiem, a w prawej mam podania.

Chce poprostu zeby było tak ze na lewej mam kierunki biegu zawodników, a na prawej zwody,

jak mam w opcjach pada pozmieniać?

Nie ma takiej możliwości, gdyż PES 2009 jest intuicyjny i cała wirtuozja sprowadza się do lewego analoga. Zresztą zawsze była opcja ustawienia manualnych podań na prawym analogu bez konieczności wcześniejszego naciśnięcia (Type 1 na Type 2), przynajmniej ja tak miałem ustawione w Pes 2008.
Deivid
Jak zmienić nazwę Eredivisie bądź ligi francuskiej?? Bo żaden edytor jaki ściągnąłem nie daje takiej możliwości i w samej grze można zmienić nazwy wszystkich lig z wyjątkiem tych dwóch wymienionych wyżej. Proszę o pomoc.
toszman
Sciagnelem sobie stroje i wrzuciłem je do GDB. Wszystko pięknie ładnie działa wink.gif Tylko chcialem troche zmodyfikowac stroj Sunderlandu i po dokonaniu tego, gra juz nie widzi w ogole stroju(jest caly szary) ... co zrobic zeby zadzialalo ;>
nomalas
Mam mały problem . Mianowicie wyedytowałem sobie kilku graczy obecnej reprezentacji , ktorych nie bylo w grze , kosztem jakichs wymyslonych przez KONAMI . Zmieniłem ich narodowości na polską przy pomocy PesCompleteEditor ale teraz nijak nie moge ich powołać do repry . W tym programie wyskakuje błąd a gdy robie to w grze w menu EDIT to przy register player w ogóle nie pokazuje mi ich przy innych Polakach i nie ma szans ich powołać . Jest na to jakaś skuteczna rada ?
Pelajs
A ja dalem w system settings download, zeby zaktualizowac wersje, a mialem wgranego patcha. I wlasnie po zaktualizowaniu w settings mam niektore rzeczy tak jak bylo na poczatku bez patcha, czyli np. nieprawdziwe loga, stroje itp. Czy ktos moze mi doradzic co zrobic, aby znowu byly np. stroje,loga z patcha. Z gory dzieki.
Pzdr.
oscar tramor
Witam.
Gramy z kumplem najczęściej opcję Cup. Zasada polega na tym, że każdy z nas bierze po drużynie i lądujemy w tej samej grupie + dwie inne losowo dobrane drużyny. I tu się pojawia problem, gdyż we wcześniejszych wersjach PES-a w opcji Cup można było grać tymi pozostałymi drużynami po przełączeniu pada/kontrolera w "player settings" w celu utrudnienia przeciwnikowi zabawy lub też po prostu by jeden nie musiał się gapić jak ten drugi gra.
Jednym zdaniem chcemy grać tylko przeciw sobie bez konieczności grywania z AI. Jest jakiś sposób na to? Ew. patch? itp
k0k0t
Wgrałem sobie chants pack i jak gram juve na z barceloną to kibice śpiewaja tylko przyspiewki dla juve a gdy gram barca - juve to spiewaja tylko dlla barcelony. Czy jest mozliwosc aby kibice siewali dla obu drużyn podczas jednego meczu? Pamietam ze w pes 6 dodawalo sie gdzies gwiazdki czy ktos wie jak jest w pes 2009?
Patryczek
Powinieneś poszukać w tych opcjach przed meczem, gdzie ustawiasz czas poziom itp. i tam powinna być opcja 'nastawienie kibiców' i możesz wybrać albo 'tylko gospodarz' albo 'tylko gość' albo 'losowe'. Nie jestem pewien czy coś takiego naprawdę jest, ale to sprawdź.
k0k0t
Własnie szukam tego i nie moge znalesć
NeV
Co oznaczaja te czerwone i niebieskie kreski nad logo teamu
http://img265.imageshack.us/img265/8505/91930562ny6.jpg
Majew
Domyślam się , że może chodzić o spotkanie na zasadzie : dom/wyjazd
NeV
thx jeszcze 1 pytanie stworzylem wlasny zespol i chcialem dodac ich herb... niestety przyjmuje tylko jpg bmp i png (o ile mi wiadomo zaden nie obsluguje przezroczystosci) czy jest jakis sposob pozbycia sie tego bialego :/ http://img296.imageshack.us/my.php?image=71465012pu5.jpg
k0k0t
To jak wiek ktoś jak rozwiązac mój problem?
ShockER
PNG obsługuje przezroczystość..
jestin
CYTAT(k0k0t @ Nov 24 2008, 16:44) *
To jak wiek ktoś jak rozwiązac mój problem?

Mam to samo i tez mnie to irytuje a ma ktos liste przyspiewek i czy te z 6 beda pasowac do 09 pliki sa w adx te z 6 i 09
k0k0t
Heh to jesteśmy we dwoje. Szukam na zagranicznych forach i tez nie moge znaleźć
karollus
Witam! Byc moze był juz ten temat przerabiany ... mianowicie moj problem polega na tym ze nie moge zaladowac gry. Otoz doszedlem do 26 tygodnia w Master league i wyrzuca mnie do pulpitu z komunikatem ,ze wystapil problem z aplikacja pes 09. Za kazdym razem to samo gdy chce zaladowac gre :// probowalem zainstalowac patch 1.10 ale tez wyskauje jakis komunikat i lipa... Bardzo prosze o jakas pomoc!!!
grygu
Ja mam prośbę.. Mógłby ktoś podać mi linka do jakiegoś porządnego patcha (narazie mam 1.2 i oryginalnego pesa)ktory ma oryginalne stroje do ligi angielskiej ? Bo sciagalem juz chyba z 3 rozne i nie dziala, mam tylko fajnie wyglądające loga a stroje jakie były takie są..
karollus
http://files.filefront.com/KONAMIrar/;1224...;/fileinfo.html ściągnij to i wklej do folderu z save'ami.
karollus
Witam! Byc moze był juz ten temat przerabiany ... mianowicie moj problem polega na tym ze nie moge zaladowac gry. Otoz doszedlem do 26 tygodnia w Master league i wyrzuca mnie do pulpitu z komunikatem ,ze wystapil problem z aplikacja pes 09. Za kazdym razem to samo gdy chce zaladowac gre :// probowalem zainstalowac patch 1.10 ale tez wyskauje jakis komunikat i lipa... Bardzo prosze o jakas pomoc!!!
UnRA
karollus pisałeś to samo dwa posty wcześniej
mack
Wkurza mnie ta kamera Normal Long - jest po prostu dla mnie za mala, z kolei Normal Medium troche za duza happy.gif . Szkoda, ze nie da sie z tym cos zrobic..
Aha nie wiem czy to winna jakosci tekstur, ale mam malo wyrazne buty w grze, czy po prostu bez kitservera ciezko uzyskac ladny efekt? Chyba, ze marne bootpack'i wgrywalem...

Aha i jak sie kreci 360? bo ustawiam analogi dobrze, a w grze mi albo wychodza podania albo nic..
k0k0t
Wie ktoś moze jak rozwiązac mój problem?
pawelszalik
Witam . Mam prośbę mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wgrywać twarze do pesa i jakim programem??
Malik
czy jest mozliwosc podczas gdy prowadze pilke zeby zawodnik obok mnie zrobil ruch do pilki lub uciekl na wolne pole i NIE CHODZI mi o trzymanie L1 badz "Q" jak kto woli w trakci podania.
silion
Co oznacza w settings directinput i xinput?
Jimmy Floyd
Mam taki problem. Zaczynam już po raz n-ty BAL. Za każdym razem coś się sypie. Gram na Burgum Patch 0.5 i PES 1.20. Raz po boisku z orłem na piersi biega Urugwajczyk Varela, teraz w Betisie wychodzi w 1 składzie Juanito i jego klon. Masakra. To jest wina Burgum patcha czy samego PESA. Jak możecie to wrzućcie jakiegoś linka z namiarem na porządnego Of-a bo chyba mnie krew zaleje zaraz. Strasznie frustrujące jest kasowanie dobrze rozpoczętego sezonu.
sayek
Gdy gram master lige, zostań legendą czy samą ligę. Po paru meczach wywala mnie do windows i zapewne wiecie jaki błąd mi wyskakuje. Mam wgrany patch który dodaje oryginalne stroje drużyn ich loga oraz ligę niemiecką (bundesliga). Czy jesteście w posiadaniu patcha który naprawia ten że błąd albo co możecie mi sensownego poradzić.

Pozdrawiam.
Piter123
Cześć. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak wgrać strój zrobiony przezemnie?
dziki91
powie ktoś jak zrobić wkleić do pes 2009 własną twarz ? mellow.gif
lajper
Zainstalowałem oficjalnego patcha 1.2 i mam teraz problem z wgraniem emblemów. Posiadam kitserver 8.1.1.0 i włożyłem pliki do poszczególnych foderów w img (kitserver). Ale pokazują się tylko godła lig a drużyn z angielskiej i niemieckiej nie ma.
Proszę o pomoc
biggala2310
Jaki model do tych kitsów
sayek
CYTAT(sayek @ Nov 28 2008, 13:38) *
Gdy gram master lige, zostań legendą czy samą ligę. Po paru meczach wywala mnie do windows i zapewne wiecie jaki błąd mi wyskakuje. Mam wgrany patch który dodaje oryginalne stroje drużyn ich loga oraz ligę niemiecką (bundesliga). Czy jesteście w posiadaniu patcha który naprawia ten że błąd albo co możecie mi sensownego poradzić.

Pozdrawiam.

Czy ktoś może mi odpowiedzieć bo nie wierze że tylko ja mam taki problem
.alien
jak zainstalowac patcha 1.1. albo 1.2 od konami ?? klikam na instalke i pokazuje komunikat od instalatora windows;

''poprawka nie moze byc zainstalowana przez usluge instalatora windows poniewaz uaktualniany program nie zostal odnaleziony ..... ''
Gumis0303
sayek, patch 1.1 poprawia problem z wywalaniem do windy, jest już też patch 1.2, ale żeby zainstalować 1.2 trzeba najpierw 1.1.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.