piotrek001
Oct 19 2008, 00:22
CYTAT(MaTiX89 @ Oct 17 2008, 14:46)

Miałem ten sam problem i moja rada dla wszystkich, którzy mają z tym problem. Usuńcie pliki z folderu "img" : (pes09intro_A, pes09intro_B i pes09title) oraz ustawcie w opcjach o tak :

hm zrobiłem to co napisałes i nic.. dalej mam czarny ekran
piotrek001
Oct 19 2008, 00:23
CYTAT(piotrek001 @ Oct 19 2008, 01:26)

hm zrobiłem to co napisałes i nic.. dalej mam czarny ekran

Takie ustawienie ekranu w grze powoduje ze blad w BAL nie wystepuje.
Dorazne rozwiazanie w oczekiwaniu na fix fixa( bo jak wiemy dzisiaj wydany fix psuje sklady )
PS: Najwazniejsza podobno jest rozdzialka i gra w oknie a nie poziom detali.
Sposob zaczerpniety z pewnego forum i podobno dziala w 90% przypadkow.
Nie testowalem gdyz u mnie ten problem nie wystepuje.
Troyann
Oct 19 2008, 01:38
U mnie dupa ;p
robail
Oct 19 2008, 07:47
karwocha, wylacz opcje "Wait for Vsync". mialem ten sam problem wylaczylem ta opcje i dziala normalnie
Szymik
Oct 19 2008, 07:53
Mi pomogła zmiana rozdzielczosci.
lukaperry
Oct 19 2008, 08:17
No niestety u mnie wszelkie metody przez was podane nie dają rezultatu ;/
może jakieś inne pomysły??
MakssPl
Oct 19 2008, 08:19
Tak, napisz do gram.pl!
Siemion
Oct 19 2008, 09:37

((
Panowie mam problem.. nie umiem sobie z nim poradzic a zalezy mi bardzo na czasie mianowicie po rozpoczeciu meczu zawdonicy sami mi kopia oddaja pilke itp bez mojej wladzy najgorsze jest to ,ze nawet po ustawieniu Assisted tak sie dzieje pomozcie prosze...
gg:9450199
Prosze o szybka odp pozdrawiam
lookass
Oct 19 2008, 10:12
Musisz wyłączyć w player settings spectator mode czy jakos tak to się nazywa o ile się nie mylę. Chyba o to chodzi?
Siemion
Oct 19 2008, 10:15
Panowie dokladnie przedstawie ten problem... moge normalnie sterowac zawodnikami ale nie mam wplywu na ich decyzje np...mam na unasstided czy jakos tak moj zawodnik ma pilke naciskam Q i on wybija w aut ;/:(
Pomozcie plx
adashko
Oct 19 2008, 11:30
No dokładnie mam to samo, po ekranie wyboru składu pojawia się ten:

Można wybrać zawodników którymi niby ma się sterować, ale później nic to nie daje :/.
Jak się pozbyć tego ekranu? (Nie mam zaznaczonego 'coach mode')
MakssPl
Oct 19 2008, 11:46
To nie jest zależne od coach mode, musisz gdy ustawiasz strony pada i klawe wcisnąć X (strzal) i tam masz ustawienia, wybierasz sobie tryby sterowania.
cristians
Oct 19 2008, 11:56
U mnie nie słychać żadnych dźwięków z boiska... podań, słupków, wślizgów, zawodników... nic... tylko komentarz, gwizdka sędziego też nie ma co jest najgorsze...
Tak po prostu jest czy to u mnie jakiś błąd?
Eatthis
Oct 19 2008, 11:57
Mam prośbę

Chodzi o zmianę ustawień klawiszy, męczę się już z tym trochę i nie daje rady

Chciałbym mieć takie ustawienie:
W-Przyspieszenie
S-Krótkie podanie
A-Długie podanie (wrzutka)
D-Strzał
E-Podanie na dobieg
Jeśli już ktoś o to pytał, to przepraszam, szukałem, ale nie znalazłem.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam
/EDYCJA: Dzięki Orange i Adashko
Orange_91
Oct 19 2008, 12:07
CYTAT(Eatthis @ Oct 19 2008, 13:01)

Mam prośbę

Chodzi o zmianę ustawień klawiszy, męczę się już z tym trochę i nie daje rady

Chciałbym mieć takie ustawienie:
W-Przyspieszenie
S-Krótkie podanie
A-Długie podanie (wrzutka)
D-Strzał
E-Podanie na dobieg
Jeśli już ktoś o to pytał, to przepraszam, szukałem, ale nie znalazłem.
Z góry dzięki za pomoc, pozdrawiam

Tak ustaw te przyciski po prawej stronie.
RB - W
Y - E
X - D
A - S
B - A
Przeciez ja juz nie wyrabiam..... wywalanie do windy w BaL, CL, jak wchodze w np. cursor settings w opcjach... pieprzy sie sterowanie w online.... szalu dostac mozna!!!!! KONAMI SOBIE JAJA ZROBILI Z GRACZY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
adashko
Oct 19 2008, 12:09
CYTAT
To nie jest zależne od coach mode, musisz gdy ustawiasz strony pada i klawe wcisnąć X (strzal) i tam masz ustawienia, wybierasz sobie tryby sterowania.
m3xXx a mógłbyś podać swoje ustawienia? Bo u mnie albo pojawia się powyższy ekran, albo się nie pojawia i nie mogę wtedy nikim sterować. Próbowałem już różnorakich konfiguracji.
Do wczoraj wszystko było ok...
Eatthis ->
Twoja klawiatura= Ustawienia w setttings.exe; i tak:
W=RB
S=A
A=B
D=X
E=Y
Tak to ustaw...
shady45
Oct 19 2008, 14:28
Pomocy mi kitserwer nie chce się instalować w poprzednich wersjach było ok a teraz nie wiem pomocy
OBRAZEK zobaczcie
Tomi84
Oct 19 2008, 14:38
QUOTE(shady45 @ Oct 19 2008, 15:32)

Pomocy mi kitserwer nie chce się instalować w poprzednich wersjach było ok a teraz nie wiem pomocy
OBRAZEK zobaczcie
Umiesz czytać ?
Przecież "Kitserver is already installed" znaczy ni mniej ni więcej to, że "Kitserver jest już zainstalowany"....
shady45
Oct 19 2008, 15:10
ale przeczytaj dalej jak umiesz czytać że jest no action REQUIRED i wcale on ni jest zainstalowany
Tomi84
Oct 19 2008, 15:15
QUOTE(shady45 @ Oct 19 2008, 16:14)

ale przeczytaj dalej jak umiesz czytać że jest no action REQUIRED i wcale on ni jest zainstalowany
No action required = żadna akcja nie jest wymagana. Nie dziwne że masz taki komunikat skoro kitserver jest już zainstalowany. Zapisz się może najpierw na jakiś kurs ang.
Poza tym spójrz na gówne okno KS i komunikat. "Kitserver INSTALLED correctly for this folder". Jak dalej uważasz, że nie jest zainstalowany to nie mam Ci dalej czego tłumaczyć.
batman
Oct 19 2008, 15:44
Ja mam takie pytanie, gram sobie na 1650x1080 high i czasami mi przeskakuje taki pasek przez ekran , nie jestem pewien ale chyba na powtórkach. 22 cale monitor
kucharz
Oct 19 2008, 15:47
Wyłącz albo włącz synchronizacje pionowa w opcjach grafiki Twojej karty
Del1979
Oct 19 2008, 17:11
ja mam podobny problem co kilka innych osob, mianowicie problem sterowania (miedzy innymi ) jak dostaje pilke zawodnik sam ja podaje i tylko na dół boiska az wkoncu wypada na aut, uzywam duala 2 ( gram na pc ) probowalem z konfiguracja auto/semi/manual i to nic nie daje, zrobilem uninstall i nadal to samo, najciekawsze jest to ze wszystko działało i nagle po włączeniu ktoryms z kolei tak sie stalo i nic sie nie da zrobic. Oprocz tego przed uninstallem wywalalo mi gre do windy przy LM i Legendzie, szkoda słow na to, to beta wersja gry, nie widze innego wytlumaczenia
messjash
Oct 19 2008, 17:26
CYTAT(Del1979 @ Oct 19 2008, 18:15)

ja mam podobny problem co kilka innych osob, mianowicie problem sterowania (miedzy innymi ) jak dostaje pilke zawodnik sam ja podaje i tylko na dół boiska az wkoncu wypada na aut, uzywam duala 2 ( gram na pc ) probowalem z konfiguracja auto/semi/manual i to nic nie daje, zrobilem uninstall i nadal to samo, najciekawsze jest to ze wszystko działało i nagle po włączeniu ktoryms z kolei tak sie stalo i nic sie nie da zrobic. Oprocz tego przed uninstallem wywalalo mi gre do windy przy LM i Legendzie, szkoda słow na to, to beta wersja gry, nie widze innego wytlumaczenia
też miewam problemy ze sterowaniem ale ponowne zainstalowanie i wykasowanie wszystkich folderów z gry łącznie z tym z moje dokumenty i wyczyszczenie rejestru pomaga.
batman
Oct 19 2008, 17:45
CYTAT(kucharz @ Oct 19 2008, 16:51)

Wyłącz albo włącz synchronizacje pionowa w opcjach grafiki Twojej karty
Gdzież to zrobic?
CYTAT(batman @ Oct 19 2008, 17:49)

Gdzież to zrobic?
W PESowych Settingsach (te ktore dostepne sa pod windowsem). Włącz opcje: Wait for Vsync.
Mam pytanie: w jaki sposob moge importowac koszulki do PESa09? Mam 4 koszulki newcastle (2 stroje + 2 gk) tyle ze nie wiem jak wrzucic je do gry.
Mam problem, podczas gry zawodnik sam biegnie mi w lewo, w menu też cały czas jest tak jakbym trzymał strzałkę w lewo. O co chodzi? Reinstall nie pomógł.
CYTAT(Beto @ Oct 19 2008, 19:54)

Mam problem, podczas gry zawodnik sam biegnie mi w lewo, w menu też cały czas jest tak jakbym trzymał strzałkę w lewo. O co chodzi? Reinstall nie pomógł.
Grasz na padzie? Ja podobny problem miałem w PESie 2008 od czasu do czasu. Wystarczyło odpięcie i ponownie przypięcie pada.
Jeśli grasz na klawie (co sugeruje fragment "jakbym trzymał strzałkę w lewo") to nie wiem, czym to może być spowodowane.
Gram na klawiaturze. Odpięcie nic nie da. Dzieje się tak tylko w PESie, w innych grach działa normalnie.
#EDITTeraz podłączyłem pada - to samo.
Patrzcie na to, na tym zdjęciu widać jakbym cisnął cały czas W LEWO, a pad leży nietknięty.
http://img58.imageshack.us/my.php?image=76546882nw1.png
kucharz
Oct 19 2008, 19:48
QUOTE(batman @ Oct 19 2008, 18:49)

Gdzież to zrobic?
Jaka masz karte graficzna? Wejdz w ustawienia Twojej karty... najprosciej kliknij prawym na pulpicie-> wlasciwosci->ustawienia->zaawansowane->OPCJE TWEJ KARTY(zalezy czy masz na chipsecie NVIDIA czy ATI)-> nastepnie poszukaj w opcjach 3D : Vertical Sync i zmien na ON ..... albo tak jak wlasnie wczesniej przytoczyl Bunio, Włącz opcje: Wait for Vsync w settings Pro Evo 2009
Mani3k
Oct 19 2008, 19:54
CYTAT(Beto @ Oct 19 2008, 20:11)

Gram na klawiaturze. Odpięcie nic nie da. Dzieje się tak tylko w PESie, w innych grach działa normalnie.
#EDITTeraz podłączyłem pada - to samo.
Patrzcie na to, na tym zdjęciu widać jakbym cisnął cały czas W LEWO, a pad leży nietknięty.
http://img58.imageshack.us/my.php?image=76546882nw1.pngPanel sterowania->Kontrolery gier i kalibruj ustawienie gałek analogowych... ich defaultową pozycję.
adridave
Oct 19 2008, 20:10
Witam all

mam sprawe

zalaczam w Trybie online mecz i zawodnicy graja sami czemu ja nie moge nimi sterwoac co jest ??

odp plx
Del1979
Oct 19 2008, 21:19
Mani3k wielkie dzieki pomoglo z kontrolerami jest juz ok, galki sie same rozkalibrowaly, wystarczy zresetowac do defaulta, naprawde pomogles dziekuje!
Torm^^
Oct 20 2008, 04:16
Witam wszystkich, jako nowy użytkownik

.
Mam dziwny problem z dźwiękiem, o którym jeszcze nikt tutaj nie wspominał. Mianowicie urywają mi się komentarze i także w mniejszym stopniu odgłosy z trybun (a może jest to po prostu mnie wyczuwalne przy tym słabym kibicowaniu od Konami?

).
Już w poprzedniej części zdarzało się, że nagle wyłączał się dźwięk kopanej piłki, co kończyły uciążliwe trzaski. To był pryszcz. Teraz z komentarzem grać się w ogóle nie da (choć jest słaby, to wolę jednak słyszeć, jak tych dwóch kolesi z Setany coś tam trajkocze). Jest to niezależne od wersji językowej. Hiszpański koment urywa tak samo.
Zresztą nie tylko urywa, ale i opóźnia, albo po chwili zaczynają się trzy sylaby nowej kwestii, by i ją urwać...
Czy słyszał któryś z Was o czymś takim lub chociaż ma pomysł, jak temu zaradzić?
Dodam jeszcze, że w opcjach po klikaniu tych buttonów nic nie słychać (a zdaje się, że powinno)...
Mam kartę SB Audigy i zestaw głośników 5.1. Nigdzie indziej problemów z dźwiękiem żadnych nie mam.
Pozdrawiam i liczę na pomoc

.
CYTAT(Torm^^ @ Oct 20 2008, 05:20)

Witam wszystkich, jako nowy użytkownik

.
Mam dziwny problem z dźwiękiem, o którym jeszcze nikt tutaj nie wspominał. Mianowicie urywają mi się komentarze i także w mniejszym stopniu odgłosy z trybun (a może jest to po prostu mnie wyczuwalne przy tym słabym kibicowaniu od Konami?

).
Już w poprzedniej części zdarzało się, że nagle wyłączał się dźwięk kopanej piłki, co kończyły uciążliwe trzaski. To był pryszcz. Teraz z komentarzem grać się w ogóle nie da (choć jest słaby, to wolę jednak słyszeć, jak tych dwóch kolesi z Setany coś tam trajkocze). Jest to niezależne od wersji językowej. Hiszpański koment urywa tak samo.
Zresztą nie tylko urywa, ale i opóźnia, albo po chwili zaczynają się trzy sylaby nowej kwestii, by i ją urwać...
Czy słyszał któryś z Was o czymś takim lub chociaż ma pomysł, jak temu zaradzić?
Dodam jeszcze, że w opcjach po klikaniu tych buttonów nic nie słychać (a zdaje się, że powinno)...
Mam kartę SB Audigy i zestaw głośników 5.1. Nigdzie indziej problemów z dźwiękiem żadnych nie mam.
Pozdrawiam i liczę na pomoc

.
Wejdz w Start/Programy/Konami/Pro Evolution Soccer 2009/Settings, następnie przejdź do zakładki Audio i przestaw tam kropeczke z Stereo na Surround. To są tylko moje przypuszczenia więc możesz mieć nadal problem z dźwiękiem ale spróbować nie zaszkodzi.
ciucmok
Oct 20 2008, 11:00
witam!
mam troche nietypowy problem nie moge znalesc na necie odpowiedzi
chodzi o to ze pilkarze w grze biegaja w zwolnionym tepie i glos komentatora sie przycina natomiast gra chodzi idealnie plynnie ale strasznie wolno
moja konfiguracja
intel duo core 3Ghz
asus p5q pro
saphire 4850 zalman
2x1 GB ram Ocz technology halpape ryper 1066hz
corsair 650w
szefik
Oct 20 2008, 11:04
A oto mój problem:
Zainstalowałem pesa 09 dziala wszystko ok oprucz dzwieku w czasie gry slychac tylko komentatora i krzyki kibicow nie slychac gwizka, odbic pilki itp. moj kumpel mial to samo przeinstalowal sterowniki do karty dzwiekowej i dziala mu a mi ten sposob nie pomogl. ( przeinstlowałem też pesa raz jeszcze i dalej nic )
Mam płyte główną : ASRock K7VT4A+
Sterowniki do dzwieku: C-Media audio driver ver:UDA038_build03L
Co zrobić aby było ok?
ja nie mam niektórych odgłosów jeśli gram pod słuchawkami

są dopiero jak zmienię tzw "środowisko"/efekty dźwiękowe, jeden z profili karty np. ze standardowego na "ogólny"
w opcjach karty muz. pobaw sie w equalizer, konfiguracje głośników itd.
cristians
Oct 20 2008, 12:47
CYTAT(szefik @ Oct 20 2008, 12:08)

A oto mój problem:
Zainstalowałem pesa 09 dziala wszystko ok oprucz dzwieku w czasie gry slychac tylko komentatora i krzyki kibicow nie slychac gwizka, odbic pilki itp. moj kumpel mial to samo przeinstalowal sterowniki do karty dzwiekowej i dziala mu a mi ten sposob nie pomogl. ( przeinstlowałem też pesa raz jeszcze i dalej nic )
Mam płyte główną : ASRock K7VT4A+
Sterowniki do dzwieku: C-Media audio driver ver:UDA038_build03L
Co zrobić aby było ok?
ja i Kubbas mamy dokładnie ten sam problem... wie ktoś z was jak to naprawić? bo bez tych odgłosów gra się srednio fajnie :-/
zabiel85
Oct 20 2008, 13:08
Witam wszystkich uzytkownikow. Dzisiaj rano zrobilem sobie formata i zainstalowalem Viste 64 bitowa. Zainstalowalem PESa i podczas uruchomienia gry wyskakuje mi blad ;/ Czy ktos mial podobny problem na Viscie? Wczoraj na XPku gralem normalnie ;/ Czy to wina systemu ??? Dodam ze moj komp spelnia wszystkie wymagania.
Torm^^
Oct 20 2008, 14:03
CYTAT(norek @ Oct 20 2008, 10:58)

CYTAT(Torm^^ @ Oct 20 2008, 05:20)

Mam dziwny problem z dźwiękiem, mianowicie urywają mi się komentarze i także w mniejszym stopniu odgłosy z trybun. Jest to niezależne od wersji językowej. Hiszpański koment urywa tak samo.
W opcjach po klikaniu tych buttonów nic nie słychać (a zdaje się, że powinno)...
Wejdz w Start/Programy/Konami/Pro Evolution Soccer 2009/Settings, następnie przejdź do zakładki Audio i przestaw tam kropeczke z Stereo na Surround. To są tylko moje przypuszczenia więc możesz mieć nadal problem z dźwiękiem ale spróbować nie zaszkodzi.
No niestety, też w tym aspekcie kombinowałem (próbując nawet dopasować to do opcji w panelu sterowania), ale na darmo

. Niemniej dzięki Ci, norku, za chęci

.
Jeżeli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł, bardzo chętnie go wysłucham, bo mi żarówka nad głową chyba się już nie zaświeci

Pozdrawiam!
Mariolo
Oct 20 2008, 15:38
Ta gra to są jaja jakieś.
Już online pominę milczeniem, ale do jasnej cholery gram sobie w BAL i mnie wyrzuca do windowsa! Akurat wtedy gdy zaczęło mi dobrze iść. Próbowałem naprawić sejwa narzędziem od Gamingaccess, ale po tym jak go użyłem to we wszystkich drużynach wszyscy zawodnicy grają jako bramkarze!

Konami poleciało w kulki ze wszystkimi graczami. Jaja jak berety, oszukali nas jednym słowem.
Kamilbialego
Oct 20 2008, 16:06
Randone
Oct 20 2008, 16:26
CYTAT(Mariolo @ Oct 20 2008, 16:42)

Ta gra to są jaja jakieś.
Już online pominę milczeniem, ale do jasnej cholery gram sobie w BAL i mnie wyrzuca do windowsa! Akurat wtedy gdy zaczęło mi dobrze iść. Próbowałem naprawić sejwa narzędziem od Gamingaccess, ale po tym jak go użyłem to we wszystkich drużynach wszyscy zawodnicy grają jako bramkarze!

Konami poleciało w kulki ze wszystkimi graczami. Jaja jak berety, oszukali nas jednym słowem.
Lacze sie z Toba w bolu.
Serio. Tez mnie szlag trafia, bo ( o ja naiwny!) zamowilem preordera.
Kilka dni wczesniej mialem wersje alternatywna i smialem sie, ze jest skopana, bo crashuje.
hahaha, piraci nie pograja, haha a ja mam oryginala i sobie pogram bez problemu...
Teraz piraci smieja sie: haha, ale debile. Zaplacili za gre, ktora jest skopana, buhahaha
Kubbas
Oct 20 2008, 17:13
CYTAT(cristians @ Oct 20 2008, 12:51)

ja i Kubbas mamy dokładnie ten sam problem... wie ktoś z was jak to naprawić? bo bez tych odgłosów gra się srednio fajnie :-/
Wysłałem mail do konami jak odpiszą dam znać, nikt tutaj chyba nie wie jak to rozwiązać.
Ja mam pewien problem/pytanie, mianowicie gram juz 4sezon. przedarlem sie do podstawowego skladu w RC Lens a "Match Experience Points" jeszcze na oczy nie widzialem... Troche mi to hamuje rozwoj gdyz od 19roku naszego zawodnika dostaje on mniej exp ze "Strenghtens". Gram na pozycji Bocznego pomocnika, mam teraz bodajze 20lat ale moje statystyki sa na poziomie 65 - 74 po za szybkoscia, stamina i szybkoscia dryblingu. Martwi mnie dalszy rozwoj gdyz teraz strasznie powoli rosnie mi exp. Gralem caly mecz z Lyonem (moze bez ~ 10min) i sadzilem ze po tym meczu wskoczy jakies doswiadczenie zwlaszcza ze strzelilem swoja 1sza bramke w lidze

Aha jeszcze moze byc wazny fakt ze trener wystawia mnie zawsze na DMF albo CMF, a nie na mojej naturalnej pozycji - SMF (chyba dobrze napisalem skroty ;p).
no w sumie tez bys sie dolonczyl do tego pytania od czego to zalezy bo u mnie tez tak jest gram 2 sezon i czerwony masek ledwo widoczny i to nie zawsze
Archilus
Oct 20 2008, 18:28
ten czerwony pasek z tego co zauważyłem pojawia się:
-Tylko po meczach
-jak oddawałeś dużo strzałów to będziesz miał ładny czerwony paseczek, jak nie to minimalny

Nie wiem, czy tak jest, ale zawsze jakaś nowa teoria do rozpatrzenia xD
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.