messjash
Mar 5 2009, 16:12
@slawek_0705 niestety ale w tej odsłonie na pc nie ma takiej opcji :/. Nie wiem dlaczego tego nie umieścili. Na ps2 jest na pewno.
jak przywrocic przyspiewki realu madryt? cos mi sie pokopalo i mam doping polsko-ruski.
chunsoo19
Mar 6 2009, 20:56
Mam lekki problem z grafiką. Przez długość monitora o grubości 1-2cm mam tak jak by drgania -.- Nie wiem co to jest gdy miałem PESa z patchami było wszystko ok. Teraz zakupiłem oryginalną wersję i jest taki błąd -.- Nie jest to na pewno wina sprzętu, gdyż monitor chodzi bardzo dobrze a kartę graficzną posiadam wystarczającą na PESa.
też mam tą kreske i nic poradzić nie mogę...
w dodatku w multi błąd CANNOT BE ACCESSED DUE TO DIFFERING VERSIONS choć mam wersje 1.3 ;//
odechciewa sie.
KemoT86
Mar 8 2009, 08:34
Już sobie poradziłem post do kasacji!
marek2
Mar 11 2009, 07:14
Mam mały problem z grafiką, mam geforca 7300gt, procesor athlon 2400, 768ramu i gra się zacina, niby wszystkie wymagania spełniam, ale gra skacze. Sprawdzałem frapsem ile mam fpsów i okazuje się że wczasie gry mam cały czas 30fps więc skąd biorą się te skoki? Gram na medium w 800x600, jak ustawie wszytko na low to jest tylko troszkę lepiej. Miał ktoś z pesem podobny problem i wie jak go rozwiązać?
Mam problem, grajac online, gram od wczoraj, podczas stałych fragmentow gry ( rzut rozny wolny czy wykop bramkarza od bramki ) gra wariuje, precyzujac gra momentalnie tak przyspiesza iz nie nadazam ustawic zawodnikow przy rogu lub tez pilka zaraz jest na polowie przeciwnika przy wykopie GK.
Druga rzecza jest to iz zawodnii podchodzi do rzutu roznego probuje kopnac pilka i stojac w miejscu odsuwa sie od niej niczym by jechal po lodowisku.
A Gk przy rzucie od bramki probuje kopnac pilka nie moze i lapie ja w rece :/
Bardzo prosze o pomoc nie mam pojecia o co chodzi
kris450
Mar 13 2009, 16:11
mam problem w trakcie meczu gra zaczyna przyspieszac w pewnym momncie gra znow chodzi normalnie prosze o pomoc
Corhydron
Mar 14 2009, 13:27
Witam. Mam pytanko (szukałem na forum ale odpwiedzi brak): jak podłaczyć stroje do swojej wymyslonej druzyny w ML ? W PESie6 wystarczyl odpowiedni wpis do pliku map i umiejscowienie w odpodwienim miesjcu katalogu ze strojemi a jak jest w PEs2k9 ? Da się te stroje jakoś w ogóle dodać przez KitServera ?
koordi
Mar 14 2009, 14:04
które pliki odpowiadają za radość kibiców po golu bo ja ich nie mam i chciałbym se dodać i w jakim to jest pliku. prosze o szybką odpowiedź
Gdy ustawiam rozdzielczość 1680x1050 obraz nie jest dociągnięty do końców monitora (na górze i na dole mam takie czarne paski) Co mogę zrobić żeby był cały wypełniony?
Korzystam z patcha Gamingacces Community Patch 3.0 i patch 1.3 od konami.
Slimowski
Mar 17 2009, 17:06
Witam, mam dziwny problem z PESem.
Mój save z karierą przestał być w grze widoczny :/ mimo że plik jest cały czas na dysku! W jaki sposób mam to wgrać aby móc kontynuować swoją karierę?
vejder
Mar 18 2009, 17:33
Mój problem jest następujący: Gra chodzi bardzo ładnie, w czasie meczu nic nie tnie itp. ale np gdy piłkarze wychodza na murawe to widac jak by to było w zwolnionym tempie albo w stylu stop klatek. Ta sama sytuacja jest gdy strzele gola i piłkarze się ciesza, gdy sędzie daje kartke itd. A w czasie gry wszystko w jak najlepszym porządku
Błagam o pomoc!
Zainstalowałem pesa, oryginalnego, włączam grę i co? czarny ekran i te gwiazdki, nic nie mogę zrobić.
prosze o pomoc. z góry dziękuję
koti17
Mar 20 2009, 15:07
być może masz za słabego kompa ...
Aha mi ja mam pytanie !! jak zrobić żeby np. Cristiano Ronaldo wychodziła koszulka ze spodenek albo Robinho ?? bo ciągle jest włożona do środka ... to troche wieśniacko wyglada ... POMOCY z gory dzieki
CYTAT(koti17 @ Mar 20 2009, 15:11)

być może masz za słabego kompa ...
Aha mi ja mam pytanie !! jak zrobić żeby np. Cristiano Ronaldo wychodziła koszulka ze spodenek albo Robinho ?? bo ciągle jest włożona do środka ... to troche wieśniacko wyglada ... POMOCY z gory dzieki
Nie, nie mam za słabego, bo już kiedyś grałem w pesa 2009, tylko teraz nie chce sie wlaczyc, pomocy
mam pewnien problem, otóż sciagnalem ballpack, jest plik map.txt, wszystkie foldery z piłkami, folder mdl i tam pliki .bin natomiast nie wiem jak moge w grze wybrac te piłki, zeby nimi grać, mam nacisnąc...nie wiem.. klawisz F1,F2 czy cos takiego? prosze o pomoc;))
mariusz123211
Mar 21 2009, 12:14
CYTAT(mfasa @ Mar 21 2009, 11:29)

mam pewnien problem, otóż sciagnalem ballpack, jest plik map.txt, wszystkie foldery z piłkami, folder mdl i tam pliki .bin natomiast nie wiem jak moge w grze wybrac te piłki, zeby nimi grać, mam nacisnąc...nie wiem.. klawisz F1,F2 czy cos takiego? prosze o pomoc;))
jeśli poprawnie wrzuciłeś piłki to je masz w grze na 100% tylko przy wyborze piłki nie bedziesz jej miał tam narysowanej
CYTAT(mariusz123211 @ Mar 21 2009, 12:18)

jeśli poprawnie wrzuciłeś piłki to je masz w grze na 100% tylko przy wyborze piłki nie bedziesz jej miał tam narysowanej

no sa poprawnie wrzucone, wszystko w folderze
balls plik map.txt cały uzupełniony bo sciagniety wraz za ballpackiem. a jak nie mam jej narysowanej to jak niby mam ja wybrac???
jacekz40
Mar 23 2009, 11:48
Proszę o pomoc, poszukuję najnowszych strojów dla ligi francuskiej i holenderskiej. I druga prośba jak "montuje" się takie stroje?
ScarFace
Mar 23 2009, 17:05
ja mam taki mały problem w edit team w strip jest tam pozniej taka opcja draw youreself gdzie da sie zrobic wlasne loga i napisy to jak już wpisze tą nazwe jak sie ją pomniejsza?
olejos
Mar 23 2009, 17:59
Witam....z racji, że nie bardzo się na tym znam mógłby ktoś napisać czy na takim sprzęcie da się grać w pesa09...: GeForce 9300, procesor intel core duo P8400 2 GHz, Pamięć RAM 2 Ghz i windows vista.... Bardzo byłbym wdzięczny o wiadomość na gg: 6919568
achmed
Mar 23 2009, 19:13
ja z innej beczki. Korzystam z patcha Ekstraklasa patch 2009 i zacząlem grac ekstraklase jednak denerwuje mnie to ze kazdy mecz rozgrywa sie w dzien. Jak sie da zmienic zeby mozna bylo grac tylko wieczorem??
achmed
Mar 23 2009, 19:18
CYTAT(błąd @ Mar 20 2009, 15:14)

Nie, nie mam za słabego, bo już kiedyś grałem w pesa 2009, tylko teraz nie chce sie wlaczyc, pomocy
Prawdopodobnie usunelłes jakis plik. MIalem to samo w 2008 gdy usunelem cv_0
koordi
Mar 23 2009, 21:29
wie ktoś które pliki odpowiadają za kopania piłki radość kibiców i inne
krzysiu
Mar 30 2009, 06:41
wiem że może głupie pytanie ale je zadam:Czy twarze z PES'a 6 będą działały pod PES'a 2009?
Mam problem z patchem 1.1 i 1.2, przed kliknięciem na Update instalacja się zacina(brak odpowiedzi).
HELP
Znalazłem odp: zawsze tak jest wystarczy poczekac:D
CYTAT
wiem że może głupie pytanie ale je zadam:Czy twarze z PES'a 6 będą działały pod PES'a 2009? wiem że może głupie pytanie ale je zadam:Czy twarze z PES'a 6 będą działały pod PES'a 2009?
Nie , nie działają .
messjash
Mar 31 2009, 14:00
CYTAT(Veit @ Mar 31 2009, 14:41)

Mam problem z patchem 1.1 i 1.2, przed kliknięciem na Update instalacja się zacina(brak odpowiedzi).
HELP
Znalazłem odp: zawsze tak jest wystarczy poczekac:D
Odpal instalkę poczekaj z 5 min nic nie robiąc a update zrobi się aktywny i będziesz mógł kliknąć.
krzysiu
Apr 1 2009, 16:06
a twarze z PES'a 2008 działają w 2009 ?jak nie to dlaczego nie działają?
w którym folderze w kitserverze są loga drużyn?
Jakby ktoś mógł wrzuciłby mi ktoś folder z logami,ale tylko Primera Division i Premier League.
CYTAT
a twarze z PES'a 2008 działają w 2009 ?jak nie to dlaczego nie działają?
Z pesa 6 nie działają bo to całkiem inny engine graficzny.
szymex11
Apr 4 2009, 17:21
Ludzie powiedzcie mi co mam zrobić jak mi wyłącza do Windowsa podczas gry, odkryłem(wydaje mi się) że to wina kitservera, ale co dalej? Jest jakiś sposób?
a z jakiego patcha korzystasz?
szymex11
Apr 4 2009, 19:09
Burgum patch 0.6. Zauważyłem że jak wyłączam kitserwer to wszystko jest ok, może tam tkwi problem?
m4r1u5z
Apr 5 2009, 10:40
Witam
Mam wielki problem - save mi sie zepsul. Gralem lige, 2 i pol sezonu, po meczu autosave, daje next i error, program wykonal nieprawidlowa operacje i nastapi jego zamkniecie. Jestem w kropce, nie dziala u kumpla, u mnie po reinstalu tez. Gdy wlaczam gre, daje load to na 3 savy ligi w tym zepsutym nie pojawia sie logo, to chyba jedyna wskazowka jaka moge wam dac, da sie jeszcze save uratowac? Pozdrawiam
Mowa o najnowszym pesie 2009. Z gory dzieki za pomoc!
messjash
Apr 6 2009, 10:59
CYTAT(m4r1u5z @ Apr 5 2009, 11:44)

Witam
Mam wielki problem - save mi sie zepsul. Gralem lige, 2 i pol sezonu, po meczu autosave, daje next i error, program wykonal nieprawidlowa operacje i nastapi jego zamkniecie. Jestem w kropce, nie dziala u kumpla, u mnie po reinstalu tez. Gdy wlaczam gre, daje load to na 3 savy ligi w tym zepsutym nie pojawia sie logo, to chyba jedyna wskazowka jaka moge wam dac, da sie jeszcze save uratowac? Pozdrawiam
Mowa o najnowszym pesie 2009. Z gory dzieki za pomoc!
Sejw już nie do naprawy. Zainstaluje sobie patche od konami: 1.1 ; 1.2; 1.3. Ten 1.1 naprawia wywalanie gry do windowsa. Zacznij grę od nowa i problem już się nie powtórzy.
moj problem jest taki... ze wyrzuca mnie w multi od patcha 1.3 dajac przeciwnikowi walkowera, przeinstalowalem gre, wylaczylem wszystkie zbedne procesy, nie pomoglo... jakies pomysly?
tomikozak
Apr 10 2009, 12:56
Witam
Jestem posiadaczem orginalnego pes9, aktualizuje gre tylko poprzez system settings. Gra od stycznia do wczoraj śmigała prawidłowo. Dziś uruchamiam jaki kolwiek mecz i problem wygląda tak:
tekstury rozmazane z minuty na mity coraz gorzej, porozciągane we wszystkie strony :/ nie da się grać. Wychodząc z meczu czasem tez odbija się to na menu, traci kolory, robi odwrotne lub jest przesunięte w lewo lub prawo. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Prosiłbym o pomoc
PS. zastanawia mnie tylko jedno, tak z niczego nagle coś padło w tej grze? :/
Pozdrawiam
messjash
Apr 10 2009, 13:22
CYTAT(tomikozak @ Apr 10 2009, 14:00)

Witam
Jestem posiadaczem orginalnego pes9, aktualizuje gre tylko poprzez system settings. Gra od stycznia do wczoraj śmigała prawidłowo. Dziś uruchamiam jaki kolwiek mecz i problem wygląda tak:
tekstury rozmazane z minuty na mity coraz gorzej, porozciągane we wszystkie strony :/ nie da się grać. Wychodząc z meczu czasem tez odbija się to na menu, traci kolory, robi odwrotne lub jest przesunięte w lewo lub prawo. Czy ktoś się spotkał z takim problemem? Prosiłbym o pomoc
PS. zastanawia mnie tylko jedno, tak z niczego nagle coś padło w tej grze? :/
Pozdrawiam
Sprawdź kartę graficzną bo może tak z niczego padła. Takie cuda to raczej nie wina samej gry a sprzętu bądź systemu. Moża wiatrak padł na karcie i się grzeje ale może to mieć rónież związek z zasilaczem. Jak jest stary i nie markowy to może właśnie kończyć swój żywot i tak to sięobjawia. Generalnie jak to z kompem, trzeba sprawdzać wszystko po kolei i eliminować ewentualne przyczyny.
tomikozak
Apr 10 2009, 15:16
CYTAT(messjash @ Apr 10 2009, 14:26)

Sprawdź kartę graficzną bo może tak z niczego padła. Takie cuda to raczej nie wina samej gry a sprzętu bądź systemu. Moża wiatrak padł na karcie i się grzeje ale może to mieć rónież związek z zasilaczem. Jak jest stary i nie markowy to może właśnie kończyć swój żywot i tak to sięobjawia. Generalnie jak to z kompem, trzeba sprawdzać wszystko po kolei i eliminować ewentualne przyczyny.
Z kartą graficzną raczej nie ma problemów, bo komp jest nowy, sprawdzałem na innych grach i wszystko chodzi prawidłowo, tylko w tej takie numery zaczęły się dziać ;/
Mam taki problem ze jak gram w sieci i wykonuje staly fragment gry zawodnik sobie w nia nie trafia a potem stoi obok niej i nic nie moge zrobic! Trace przez to wiele bramek. Czym to jest spowodowane? prosze o pomoc
Piter123
Apr 11 2009, 09:42
"Wspaniałym" trybem online jakim KONAMI nas po raz kolejny uraczyło.
Nic na to nie poradzisz, po prostu lagi.
ja mam taki problem :/ niestety sa jakies kwadraciki i białe tło :/ mogłby ktos powiedziec co mozna z tym zrobic ??
dzieki za odpowiedz
daavcio
Apr 11 2009, 10:26
Nie wiem czy to można zaliczyć do problemów, raczej jest to pytanie, ale nie chcę zakładać nowego tematu... ^^
Grając Master League (Tryb Kariery) gdzie można zobaczyć średnią z meczów ocen swoich zawodników? Bo szukam tego, szukam i nie potrafię znaleźć... Nie mam na myśli tych najlepszych średnich w grze, tylko swoich zawodników... :| Nawet od rywala widzę tą średnią (tego, z którym gram mecz), ale swojej... xD wydaje mi się, że gdzieś chyba musi być, bo jakby to wyglądało gdyby nie było... na PS2 wchodzę w Team Information i tam mam wszystko co chcę, ale na PC to tam są podane tylko bramki, asysty i medale... ehhhh... :/
Mam taki problem
Mam Pes09 na PC ;D i nigdzie nie moge znalezc trybu HOME i AWAY .. Nie moge wogogle grac mecze i rewanze.. bylbym wdzieczny o pomoc
daavcio
Apr 14 2009, 09:08
CYTAT(Ganax @ Apr 13 2009, 21:25)

Mam taki problem
Mam Pes09 na PC ;D i nigdzie nie moge znalezc trybu HOME i AWAY .. Nie moge wogogle grac mecze i rewanze.. bylbym wdzieczny o pomoc
Jak to nie masz takiego trybu? :> mógłbyś trochę dokładniej? Grając Champions League albo Master League (puchar) to tam chyba musisz mieć mecz + rewanż

Także podczas wyboru np. gry w Copa America czy Asian Cup masz wybór HOME & AWAY (Yes/No). Trudno żebyś podczas ME czy MŚ miał taki wybór xD podczas gry towarzyskiej nie ma takiego trybu do wyboru i to jest chyba też oczywiste... xD No chyba, że podczas wyboru np. Copa America nie masz w ogóle takiej opcji, no to wtedy masz coś z grą i nic raczej nie zmienisz...
konrado16
Apr 14 2009, 10:05
Pmocy!!! Gram w Become a legend już 7 sezon(teraz ol. maryslia) i podczas ładowania meczu eliminacji do euro Holandia- Polska gra się wyłacza. Co moge zrobic zeby działało normalnie, nigdy wczesniej się nie wyłaczała???
ArsenalEboue
Apr 14 2009, 10:22
CYTAT(konrado16 @ Apr 14 2009, 11:09)

Pmocy!!! Gram w Become a legend już 7 sezon(teraz ol. maryslia) i podczas ładowania meczu eliminacji do euro Holandia- Polska gra się wyłacza. Co moge zrobic zeby działało normalnie, nigdy wczesniej się nie wyłaczała???
może masz coś niepoprawnego w tych drużynach którymi grasz, może fejs lub stroje..., najlepiej to sprawdź w edit w grze na tą drużynę i sprawdź czy wtedy cię wywali do Windowsa!
nnn666
Apr 14 2009, 11:49
mam problem z przyciskami RT i RB razem nacisnięte nie regują tak samo jak chce strelac też nic.Próbowałem ustawiać te klawisze inaczej ale nic to nie dało.
konrado16
Apr 14 2009, 12:58
CYTAT(ArsenalEboue @ Apr 14 2009, 11:26)

może masz coś niepoprawnego w tych drużynach którymi grasz, może fejs lub stroje..., najlepiej to sprawdź w edit w grze na tą drużynę i sprawdź czy wtedy cię wywali do Windowsa!
Niestety w EDIT nie wywalagry:(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.