balooo
Oct 23 2008, 17:45
juz to robilem nie raz nie pomaga:(
donaspl
Oct 23 2008, 17:59
To w takim razie sciagaj i instaluj to :
KLIKNIJ TU
balooo
Oct 23 2008, 18:05
juz to instalowalem i tez nie pomaga:( ale dzieki
tjutnia
Oct 23 2008, 19:11
Mam spory problem z grą online. Chodzi o powtórki w trybie online, głównie o powtórki akcji przeciwnika. Logo PES2009 wiesza sie na ok 2sek na srodku ekranu, powtorka pokazuje się w klatkach a poźniej gdy wznawiam gre jest lekki lag. Lepiej jest przy powtorkach moich akcji logo PES2009 też się wiesza ale powtorka juz jest w miare plynna. Gdy przeciwnik wznawia gre nie ma juz laga. Jeżeli nie gram z kompem lub przeciwnikiem nie online nie ma tego problemu.
donaspl
Oct 23 2008, 19:25
Wyłącz v-sync w setting.
robrunek123
Oct 23 2008, 19:38
Może ktoś mi wrzucić plik stubdat do pesa 2009 bardzo proszę
wanted92
Oct 23 2008, 20:34
CYTAT(robrunek123 @ Oct 23 2008, 20:42)

Może ktoś mi wrzucić plik stubdat do pesa 2009 bardzo proszę
klik
Nie wiem co sie stało z PES'em. Zagrałem kilkadziesiąt meczy na roździelczości: 1680x1050 na High i gra mi chodzila plynnie. A tu nagle odpalam dziś pes'a i gra sie lekko przyina. Uruchamiam ponownie kompa dalej to samo. Mialem tak samo kiedys w demie - pomogła ponowna istalacja. Wiec na pelnej wersji tez tego sprobowalem, lecz dalej nie daje to efektu. Prosze o pomoc!
smock1983
Oct 24 2008, 08:58
ja mam taki problem zwiazany z pachowaniem pes'ow jak tylko instaluje kitserver do jakiegos patcha do obojetnie jakiego pes'a to mi gra nie chodzi mialem tak w pes 6 i 08 nie wiem czemu teraz do 09 tez wrzucilem kitserver z jakiegos patcha i znowu to samo gra nie chodzi przy wlaczaniu wyskakuje blad (nie wysylaj) nie wiem dlaczego tak mam wiec o lidze polskiej moge zapomniec myslalem ze w tym pesie bedzie mi dzialac lecz nadzieje rozwiane..;/ mozae ktos mi jakos pomoc szukalem informacji w necie i lipa nie wiem cos jest patche insaluje dobrze bo na kompie u brata dzialaja dobrze a u mnie nie... a pes bez patcha to wieciejak jest...
Ronni1010
Oct 24 2008, 09:16
Ja mam problem z plytą CD.
Dostałem dzisiaj orginała i gdy wkładam plyte do napędu CD to moja nagrywarka nie odczytuje wogole płyty.
Mam :
AMD Sempron Processor 2600+ 1.60GHz, 512MB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 oraz Nagrywarkę CD-ROM/DVD LITE-ON DVDRW SHM-165P65Pomocy i z gory dzieki
PS. Zapomniałem dodac, ze inne płyty odczytuje normalnie, a gdy wkładam dysk z pesem to bardzo długo czekam
i z nagrywarki wydobywają się dziwne dżwięki. Gdy wkoncu skonczy się to "ładowanie", to wchodzę w mój komputer>stacja dysków i na płycie nic nie ma
QUOTE(Bojan10 @ Oct 24 2008, 10:20)

Ja mam problem z plytą CD.
Dostałem dzisiaj orginała i gdy wkładam plyte do napędu CD to moja nagrywarka nie odczytuje wogole płyty.
Mam :
AMD Sempron Processor 2600+ 1.60GHz, 512MB RAM
Karta graficzna: NVIDIA GeForce 6600 oraz Nagrywarkę CD-ROM/DVD LITE-ON DVDRW SHM-165P65Pomocy i z gory dzieki
PS. Zapomniałem dodac, ze inne płyty odczytuje normalnie, a gdy wkładam dysk z pesem to bardzo długo czekam
i z nagrywarki wydobywają się dziwne dżwięki. Gdy wkoncu skonczy się to "ładowanie", to wchodzę w mój komputer>stacja dysków i na płycie nic nie ma

Miałem kiedys to samo, tez z liteon. Musisz pobrać sterowniki/bios do nagrywarki/napedu dvd
Ronni1010
Oct 24 2008, 13:05
Dzieki za podpowiedź ale mógłbys powiedziec jakie konkretnie sterowniki sa potrzbne ?
Nie orientuje sie w tych sprawach i nie mam zielonego pojęcia o tym
QUOTE(Bojan10 @ Oct 24 2008, 14:09)

Dzieki za podpowiedź ale mógłbys powiedziec jakie konkretnie sterowniki sa potrzbne ?
Nie orientuje sie w tych sprawach i nie mam zielonego pojęcia o tym

http://www.cdrinfo.pl/biosyPoszukaj
Ronni1010
Oct 24 2008, 13:38
Dzieki chłopie, jestes wielki, ściagnąlem BIOSa i wszystko śmiga jak nalezy.
Wszystkim mającym ten problem polecam ta stronkę.
Wielkie dzięki
mar1992
Oct 24 2008, 13:46
Kupiłem niedawno pes-a 09 ichciałem pograć sobie online ale jak zarejestruje się na stronie konami ciągle wyskakuje mi This KONAMI ID is unavailable.
This GAME ID is unavailable.
Dlaczego nie moge sie zarejestrować?
messjash
Oct 24 2008, 13:56
Napisz mi ktoś jak zainstalować Ga Community Patch 0.2 Beta na patch 1.10 od konami. Czy jak zainstaluje GA i podmienie kitserver który się utworzy w folderze z grą na ten który jest już kompatybilny z 1.10 to wszystko będzie ok, czy trzeba czekać aż wyjdzie GA pod 1.10.
Pomoże ktoś ???
Maxdil
Oct 24 2008, 15:23
Mam pytanie. Gramy z kolegą konami cup, 8 zespołów (ja 4 i on 4) każdy z każdym, ja gram na klawie on na padzie no i wypada nieraz tak że druzyną którą on wybrał ustawiona jest jako klawiatura a ja musiałbym grać padem. Przed meczem nieda sie zmienić stron w czasie meczu także jedynie co można to przestawić na coach mode. Czy zna ktoś jakieś rozwiązanie ??
mcmattt25
Oct 24 2008, 15:43
witamm

mam pytanie czy mozna jakos spowolnic gre ? tzn chodzi mi o to ze jakos w czasie meczu tak szybko wszytsko sie gdzieje ( bieg pilkarza , strzaly itp ) setings mam na normal prosze o pomoccc !
Damian.
Oct 24 2008, 16:38
Gdy wczytywalem save wyskoczyl mi Kaspersky czy odlbokowac lodmixer itd. kiedy zakceptowalem wywalilo mnie na pulpit i wyskoczył błąd pes2009.exe.
Nie moge teraz wczytac BAL'a
musze od nowa instalowac kitserver i wtedy znow to sie pojawia ....
Wczesniej tego nie było.
Jak to naprawic(nie wywale kasperczaka)
Fotka:

pozdro
Wyłaczaj przed grą Kaspersky'ego
batman
Oct 24 2008, 18:27
Jak by co , po wgraniu patcha na oryginała jak i pirata gra nie wywala do windy. W razie problemów możecie napisac na priv.
Elo moze to nie problem tylko prosba ale nie chce z forum robic smietnika mianowicie poszukuje Kitsów Polski i programow do wgrywania wielkie dzieki
Dzidzia
Oct 24 2008, 19:19
A ja mam taki problem ;/// Gram w Become A Legend i jest 15 mecz naciskam na mecz i minimalizuje mi sie gra i pojawia mi sie blad z aplikacja pes_2009 exe cos takiego ;xx
Mozna cos zrobic ? :>
donaspl
Oct 24 2008, 19:27
No pierdolinij patcha od konami.
Dzidzia
Oct 24 2008, 19:33

Tyle ze pokazuje mi sie ten blad.
biniu77
Oct 24 2008, 19:50
jaka masz wersje gry??
Dzidzia
Oct 24 2008, 19:55
1.0.0.0 ?
Serkowskipes6
Oct 24 2008, 23:42
Kto chce zeby gra nie wywalała do windowsa pisac 7457628
Wookiee
Oct 24 2008, 23:45
najbardziej polecam przeinstalowac gre a potem wgrac patch 1.10 od KONAMI
dostepny m.in na gamingaccess.com
Mani3k
Oct 25 2008, 08:44
CYTAT(Serkowskipes6 @ Oct 25 2008, 00:46)

Kto chce zeby gra nie wywalała do windowsa pisac 7457628

A co to jakaś tajemnica? Może chcesz mieć dużo przyjaciół na GG?
batman
Oct 25 2008, 08:51
Mam nie tyle problem co pytanie odnośnie edycji , chciałem wgrac buty do pesa. Czy robi się to tak jak w PESie 6? Nie wiem jak to było z 2008 bo nie grałem :}
rejcik
Oct 25 2008, 09:32
Ja mam taki problem , gram w ligę mistrzów i w ćwierćfinale kiedy chce grać mecz rewanżowy wywala mi błąd i jest tak za każdym razem (wczytuje save , wlaczam mecz , błąd) Było tak przed wgraniem patch 1.10 od konami , i po wgraniu patcha jest to samo, wie ktoś co jest nie tak ?
Zyvalt
Oct 25 2008, 10:27
Siema wszystkim!
Jestem nowy na tym serwisie jak i początkującym graczem gry w PESa. Chciałbym się was zapytać czy jest możliwość zmiany nazwy gracza podczas gry w BeL? Gdzieś w folderze z grą?
Przemoo90
Oct 25 2008, 10:51
dlaczego nie mogę pobrać żadnego pliku z Gamingaccess.
Pisze coś takiego
You are not allowed to download files.
YOU ARE USING ADBLOCK!
Please disable it to download files
czesc, mam pytanie mozna zainstalowac patcha 1.10 majac pirata ?? To 1 pytanie a drugie to.. Gram w wersje 1.0.0.0 tzn ciezko powiedziec ze gram bo ilekroc startuje Master League to po jakims czasie save sie psuje, wyskakuje blad windowsa wyslij / nie wysylaj wiecie o co chodzi, czasem to jest tak ze gram sezon czasem to jest tak ze 3 mecze i tzreba zaczynac od nowa... gram na rozdzielczosci 1600x1050 i mam dobry komputer (mysle ze to nie wina komputera moze rozdzialki)
Co do save to gram sobie tak ze zawsze po meczu robie save i potem jade dalej ale po jakims czasie load sejva nic nie daje bo odrazu po wczytaniu po przejsciu do meczu blad windy sie pojawia ;/
rageman88
Oct 25 2008, 11:54
czesc, jestem tutaj nowy, mam taki problem: podczas grania meczu załamuje mi sie grafika, taki pasek szerokości ok.3cm sie czesto wkrada, wyglada to tak jakby obraz sie zlewał w tym pasku i gra sie muliła. a mam takiego kompa: athlon3200+, GF6600GT i 1,5gb ramu. czy można cos z tym zrobić żeby wszystko ładnie wyglądało? nawet jak zmiejszam w setting na medium albo niżej to jest to samo.
Damian.
Oct 25 2008, 12:08
CYTAT(rageman88 @ Oct 25 2008, 12:58)

czesc, jestem tutaj nowy, mam taki problem: podczas grania meczu załamuje mi sie grafika, taki pasek szerokości ok.3cm sie czesto wkrada, wyglada to tak jakby obraz sie zlewał w tym pasku i gra sie muliła. a mam takiego kompa: athlon3200+, GF6600GT i 1,5gb ramu. czy można cos z tym zrobić żeby wszystko ładnie wyglądało? nawet jak zmiejszam w setting na medium albo niżej to jest to samo.
W settings zaznacz Wait for Vsync. Powinno pomóc
Zyvalt
Oct 25 2008, 12:28
CYTAT(Przemoo90 @ Oct 25 2008, 11:55)

dlaczego nie mogę pobrać żadnego pliku z Gamingaccess.
Pisze coś takiego
You are not allowed to download files.
YOU ARE USING ADBLOCK!
Please disable it to download files

Musisz wyłączyć adblock'a. To ta czerwona ikonka w prawym górnym rogu przeglądarki. Kliknij na strzałkę i z wybierz potem " Wyłącz blokowanie na ..." Ikona zmieni kolor na zielony i wtedy odświeżysz stronę i będziesz mógł pobrać to co chcesz.
mavachi
Oct 25 2008, 12:58
sorki mam problem, herby w menu mam oryginalne ale gdy wlacze mecz to mam juz te stare ktos wie dlaczego
Ten pokurwiony pes przestal wyrzucac z gry z bledem windowsa wyslij / nie wysylaj ale za to gram sobie ML i jest 13 kolejka i CHUJ WIELKI JAK SZELKI jest mecz z Zenitem i NICHUJA nie da sie isc dalej.... Zacina sie na okienku Loading ze squadami... sory za jezyk ale jestem mega wkurwiony juz na tego popierdolonego pesa... nigdy nie bylo zadnych problemow... w sensie ze z innymi wersjami... a ta jest jakas pokurwiona. gg.
//wulgaryzmy... +20%
Mani3k
barteksquall
Oct 25 2008, 14:48
Czy ktoś wie może jak przenosić piłkarzy między drużynami nie na zasadzie "głowa za głowę"? Tzn. jak np w Barcelonie jest 22 graczy, a chcę żeby ich było 28 (w Interze na przykład 28 zawodników jest już na starcie). Są takie pola unregistered tylko nie wiem jak w to miejsce wstawić zawodnika.
Druga sprawa jest dość dziwna. Włączenie Vsync powoduje u mnie zbyt szybkie działanie gry. Ktoś może wie jak rozwiązać ten problem? Dodam ze patch nic nie pomógł.
Kubbas
Oct 25 2008, 15:14
Wybierasz drużynę, do której chcesz przetransferować gracza i tam na samej górze masz add player.
Pelajs
Oct 25 2008, 15:18
Czy mozecie podac jakis patch i gdzie go moge znalezc z uaktualnionymi transferami, herbami, nazwami i strojami druzyn? I powiedzcie jeszcze co mam zrobic jak go sciagne bo ja zupelnie nie wiem co potem zrobic?
Pzdr.
Kubbas
Oct 25 2008, 15:23
Przeczytać readme.
helzing
Oct 25 2008, 16:07
mam taki problem, mam zainstalowana gre bez patch. Gra sie wlącza, wlaczam mecz i jest dobrze, ale gdy wychodze z meczu do menu to niby sie wylacz i pisze na ekranie Saving i nic pozatym sie nie dzieje. A jak dogram patcha z kitserverem to wogole sie nie chce wlaczy i jest czarny monitor. Ale wszystko dziala dobrze gdy odpale gre w oknie tylko ze sie troszke zle tak gra. Moze ktos mi pomoc, albo wie o co chodzi ??
dzejkobb
Oct 25 2008, 17:06
witam!! jak wgrac OF-a do xboxa360?? prosze o podpowiedz
Puzynek
Oct 25 2008, 19:31
Jakby ktoś miał problem z "białym kwadratem" przy powtórkach przy włączonym "wait fot v-sync" to jest na to sposób. Wchodzimy do ustawień karty graficznej i szukamy w nich Vertical Sync (dla kart Ge Force trzeba wybrać opcje zaawansowane i szukać V-sync w "Manage Settings") i wybieramy "FORCE ON" lub "ON". Oczywiscie w ustawieniach PES "wait for v-sync" musi zostać wyłączone.
U mnie na GE7600GS "biały kwadracik" pojawiał w czasie grania online, po w/w ustawieniach problem znikł i jest wszystko ok
rafael91
Oct 25 2008, 22:28
Mam problem z szybkością gry w najnowszym pesie. Dokładnie zauważyłem że gra działa dużo szybciej w porze deszczowej niz np podczas zwyklego dnia. Odrazu mówie że nie chodzi tu o płynność gry gdyż fps nie schodzi ponizej 60. Moja karta graficzna to geforce 9600 GT. Mam zainstalowane najnowsze sterowniki. Moim zdaniem chodzi tu o murawe gdyż w demie miałem podobnie. Jak zainstalowalem ciemniejsza murawę z tego linka
http://www.issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1223321074 mecz stal sie szybszy. Prosze o pomoc, chce aby gra dziala tak szybko i chcialbym wiedziec w czy lezy problem roznych szybkosci meczow.
Hej.

moje pytanie : Jak zmienić czcionki w Pesie:?? rozchodzi mi się to, że denerwują mnie nazwiska pisance Capslockiem

czy jestem zmuszony edytować nazwisko po nazwisku, żeby mieć małe literki czy jest jakiś "trick" na to??
z góry dzięki za odpowiedź
Dzidzia
Oct 26 2008, 12:43

Gdzies to juz bylo tu ale czy da sie cos zrobic procz reinstalacji zeby tego nie bylo , a moze jakos da sie to naprawic; //
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.