Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
BubelCk
Mam pytanie. Poprawicie składy i zespoły w ekstraklasie i w 1 lidze oraz dorobicie nowe drużyny takie jak Pogoń Sz. czy Sandecja. I jeśli tak to kiedy można spodziewać się takiej łatki?
Graczyk
Jeśli tak to po zamknięciu okienka transferowego. Ale nie wiadomo czy w ogóle wyjdzie update.
ysza
Witam, instalując patch (ekstraklasa patch 2009 final version) napotkałem dosyć spory problem. Na początku miałem zainstalowanego zwykłego "czystego" PES'a 2009, później dodałem pesmagazine launcher 2009 do gry przez internet - nadal wszystko śmigało. Teraz po ściągnięciu, zastosowaniu się do poleceń w instrukcji, instalując kit oraz odpalając gre pojawia mi się tylko czarne okienko z "gwiazdkami" (te które pojawiają się jako pierwsze po uruchomieniu PES'a - ładujące się). Gwiazdki te stale ładują się nic poza tym się nie dzieje i nie uruchamia. Nie wiem co może być nie tak, myślałem że może przez pesmagazine launcher. Dodam, że odinstalowując patch nadal nie mogę grać, pojawia mi się ten sam błąd.

Odrazu chciałbym podziękować twórcą za patch, grałem wcześniej u znajomego poprostu rewelacja ; )

Proszę o pomoc (szukałem podobnego problemu jednak ciężko dosyć przewertować całe forum)
Z góry wielkie dzięki
robert2608
Witam.

Czy jest możliwość dodania do EPatch 2009 stadion WKS Zawisza Bydgoszcz. Ponieważ wkońcu został wykonany i był bym wdzięczny gdyby go ktoś dodał lub powiedział gdzie skopiować pliki z tego stadionu. Bo nie umiem go dodać tak, aby był widoczny w Epatch service pack, poprostu w tym programie go nie widzi. Można jeszcze dodać nowy stadion Zagłębia Lubin oraz stadion ŁKS Łódź. Ja nie wiem gdzie je wkleić jeśli ktoś wie proszę o POMOC. Stadiony te znajdują się tutaj http://download.issonline.pl/index.php?act...gory&id=305

czekam na odp.
michup
W notatniku można edytować ten plik dowolnie. Myślę, że sobie poradzisz, bo to nie jest takie trudne.
ShogunNH
Czy będzie update nowych kitsów na ten sezon? Wiele drużyn ma nowe stroje, a nawet nowych sponsorów
skotar(L)
CYTAT(ShogunNH @ Aug 11 2009, 09:34) *
Czy będzie update nowych kitsów na ten sezon? Wiele drużyn ma nowe stroje, a nawet nowych sponsorów

jak zrobisz to bedzie, przeczytaj wczesniejsze posty, tworcy juz napisali cos na ten temat.
robert2608
Czy w update service pack dodany został by stadion Zawisz ŁKS i Zagłebia?
ysza
Chciałem tylko dodać, że mój problem już nieaktualny. Po prostu przeinstalowałem gre.

Jeszcze raz wielkie dzięki za patcha, rewelacja!
karolo
Mam prosbe.Moglby ktos wrzucic na serwer jedynie stadiony angielskie?,poniewaz nie chce mi sie sciagac tych wszystkich stadionow;/
g.wielgosik
Ja mam problem, mam bo mam skulptury ripa no ale niestety cos zle mi dziala. Instalujac pokazuje ze wszystko ok... ale jak wlacze to przy wyborze druzyn jest jakas liga.. zwlaszcza polsko francuska ktora mnie meczy, jest tak ze logosy sa z polskiej ligi a zespoly i ich nazwy juz francuskie sad.gif nie moge sobie pograc jak nalezy... czy musze miec full wersje czy rip tez dziala tylko trzeba to poustawiac ??
WKS
Full wersja i dobra instalacja patcha
karolo
CYTAT(g.wielgosik @ Aug 14 2009, 19:30) *
Ja mam problem, mam bo mam skulptury ripa no ale niestety cos zle mi dziala. Instalujac pokazuje ze wszystko ok... ale jak wlacze to przy wyborze druzyn jest jakas liga.. zwlaszcza polsko francuska ktora mnie meczy, jest tak ze logosy sa z polskiej ligi a zespoly i ich nazwy juz francuskie sad.gif nie moge sobie pograc jak nalezy... czy musze miec full wersje czy rip tez dziala tylko trzeba to poustawiac ??

Na wersji Rip od skulptury wszytsko dziala ok na 100% ,to moge gwarantowac ;p
A co do twojego problemu to moze poprostu OF'a nie skopiowales do folderu save?

Jesli skopiowales to nie wiem co jest grane ;/
karolo
wrzuci ktos na serwer tylko stadiony EPL?????

Albo niech ktos mi powie jak mam wgrac stadion sciagniety z innego zrodla, bo gdy np. sciagnalem sobie Enfield Road i wkleilem go do cv09.img (stworzylem folder angielskie i liverpool) a potem chcialem odpalic stadion w EP2009 to niestety nie dzialal ;/ Moze mi ktos pomoc czy wogle jest taka mozliwosc wgrania stadionu ??
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(karolo @ Aug 16 2009, 10:55) *
wrzuci ktos na serwer tylko stadiony EPL?????

Albo niech ktos mi powie jak mam wgrac stadion sciagniety z innego zrodla, bo gdy np. sciagnalem sobie Enfield Road i wkleilem go do cv09.img (stworzylem folder angielskie i liverpool) a potem chcialem odpalic stadion w EP2009 to niestety nie dzialal ;/ Moze mi ktos pomoc czy wogle jest taka mozliwosc wgrania stadionu ??

Jasne, że jest. Po ściągnięciu tego ER jak go wkleisz do cv09.img (nie robiąc przy tym żadnych folderów, wklejasz tylko pliki unnamed i stadiums) i któryś z podstawowych stadionów w grze będzie podmieniony (do tego musisz dojść sam który to jest, ale mało ich jest wink.gif ).
A jeżeli chcesz mieć tak jak jest w Service Pack i zmieniać stadiony przez cmd, musisz mieć ten plik SP i go wyedytować. Komendy są proste, poza tym, wzorując się na nich zrobisz to bez problemu. Jedyny szkopuł będzie taki, że jeżeli nie ściągniesz stadionów z Ekstraklasa Patch, a z innego źródła, nie koniecznie te stadiony będą się podmieniały z Konami Stadium. I w pliku SP będziesz musiał dopisać linijki kasowania plików unnamed i stadiums(w tych komendach chodzi o numery, np. unnamed_754 itp., zresztą sam zobaczysz jak to jest) , żeby jak będziesz chciał dać sobie nowy stadion, to zanim to zrobisz wybierzesz sobie Deafault (Konami Stadium) i wtedy komendy usuną pliki stadionowe i będziesz mógł sobie wybrać kolejny stadion, bez żadnych efektów ubocznych.
g.wielgosik
Moj problem rozwiazany wink.gif wystarczylo od nowa rozpakowac gre jako czysta i smiga wszystko jak ta lala wink.gif
LYJO
czy u was tez tak jest ze po zainstalowaniu łatki 1.4 od konami wszystko co w patchu idzie w łeb ?
bez tej latki przez neta nie da sie grac
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(LYJO @ Aug 16 2009, 21:43) *
czy u was tez tak jest ze po zainstalowaniu łatki 1.4 od konami wszystko co w patchu idzie w łeb ?
bez tej latki przez neta nie da sie grac

Ep był robiony pod wersje 1.0 , 1.1 i 1.2
goranj
Karolo - musisz załadować OFa, masz napisane jak na pierwszej stronie, miałem podobny problem..proszę, niech ktoś zrobi akutalnego OFa:) czy naprawdę nikomu się nie chciało? już nie mówię o jakichś leszczach..ale barry w city czy saviola w benfice...itd itd wystarczą smile.gif
konek
Posiada ktoś aktualnego OFa? transfery na sezon 2009/2010 pod tego pacza? bardzo proszę o podesłanie
pozdrawiam
BombeL1946
Ja posiadam, na dzień 5 sierpnia ale nie udostępnię go choćby z tego powodu że jesteście leniami, mi uaktualnienie składów do tego patcha zajęło 3h i wcale nie jest to jakieś męczące więc każdy może to zrobić. Zrobiłem sobie część pracy żeby na koniec okna transferowego nie robić całości. Wolne chwile jednego dnia przeznaczyłem na OF'a i gotowe, więc polecam ściągnąć dowolny edytor i posiedzieć trochę a nie tylko czekać na gotowe. Przy tworzeniu samego patcha też tylko większość pisała "Kiedy będzie?" a nikomu się nie chciało d**y ruszyć.

Transfermarkt.de i jazda!! A nie narzekać tylko potraficie.
Karlik89
Nie badz taki jesli zrobiles sam to podziel sie z innymi praca. Tak samo mogli napisac takiego posta Ci co zrobili patcha ale dali w przeciwienstwie do ciebie
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Karlik89 @ Aug 19 2009, 20:44) *
Nie badz taki jesli zrobiles sam to podziel sie z innymi praca. Tak samo mogli napisac takiego posta Ci co zrobili patcha ale dali w przeciwienstwie do ciebie

I znowu złazimy na offtop... Kolega wyżej ma racje... Sam posiedziałem z 2-3 godzinki i jest wszystko gitara. To nawet laik może zrobić. A patch raczej od początku był robiony dla wszystkich, pomyśl...
BombeL1946
Patch był robiony dla wszystkich ale autorzy prosili od początku o pomoc aby wszystkie prace zakończyły się szybciej, ja pomogłem ile mogłem. A sam nie potrafię np stworzyć zawodnika od podstaw i takich w moim OF'ie brakuje jednak na moje osobiste potrzeby to w zupełności wystarcza. Poza tym stworzenie całego OF'a to nie 3h a kilka dni bo jest masa zawodników do stworzenia od podstaw a tu tylko poprzenoszenie z klubu do klubu.

Dalej apeluje o 2-3 godzinki jak napisał kolega wyżej i wszystko gotowe.

Dodam jeszcze, ze nie pierwsza osoba prosi o aktualnego OF'a więc zbierzcie się w kilku i zmontujcie OF'a, wtedy przynajmniej nie będzie narzekania, ze nie ma tego transferu i jeszcze tamtego, a ten ma zły nr (mi nr do szczęścia nie potrzebne).
goranj
jak ja robiłem ofa do pes6 to byłem zadowolony, że mogłem się podzielić..normalnie katastrofa
RaTaJ
na ps2 cos macie ekstraklase? option file dla ps2 lub psp
Shady25
CYTAT(BombeL1946 @ Aug 19 2009, 21:17) *
Ja posiadam, na dzień 5 sierpnia ale nie udostępnię go choćby z tego powodu że jesteście leniami, mi uaktualnienie składów do tego patcha zajęło 3h i wcale nie jest to jakieś męczące więc każdy może to zrobić. Zrobiłem sobie część pracy żeby na koniec okna transferowego nie robić całości. Wolne chwile jednego dnia przeznaczyłem na OF'a i gotowe, więc polecam ściągnąć dowolny edytor i posiedzieć trochę a nie tylko czekać na gotowe. Przy tworzeniu samego patcha też tylko większość pisała "Kiedy będzie?" a nikomu się nie chciało d**y ruszyć.

Transfermarkt.de i jazda!! A nie narzekać tylko potraficie.

Jak dla mnie powinieneś dostać bana. Skoro masz aktualnego OF i nie chcesz się nim podzielić to po prostu zostaw taką informację dla siebie, a nie tylko niepotrzebnie wk*rwiasz ludzi. Moralizatorstwo, że ktoś jest leniem itp. również zostaw dla siebie.
konek
właśnie to jest forum na którym sobie pomagamy dla takich jak ty nie ma miejsca xD
Graczyk
Mam tu prawie aktualnego OF. Robiłem go sam i zapewne jest w nim kilka niedoróbek, więc proszę nie narzekać że kogoś zapomniałem. Daje go jakby komuś się nie chciało robić a chce sobie pograć z tymi najnowszymi składami. Większość numerów się nie zgadza ponieważ mi to nie przeszkadza że są inne , a nie chciało mi się z tym bawić. smile.gif Niestety nie ma też nowych piłkaży których nie było już w pesie.

PS. Ja statystyk żadnych nie zmieniałem

OF By Graczyk
szyma
Dobrze, że jest ktoś jeszcze myślący również o innych. Dziękówa.
Piotrek12345
Drużyny:
- reprezentacje bez zmian
- Premier League i Scottish Premier League w jednym slocie
- Ekstraklasa i Orange 1. Liga w jednym slocie (bez Kmity, która wycofała się z rozgrywek)
- Liga BBVA i Serie A w jednym slocie
- Bundesliga + TSV 1860 Monachium i FC Nurnberg
- Liga brazylijska

Celtic i Rangers są w Others, czyli punkt 1 u mnie nie działa
1. ligowcy są w Others A a nie w slocie Ekstraklasy
Serie A jest osobno od BBVA
Bundesliga jest, ale podobnie jak wszystkie inne drużyny klubowe ze starymi strojami i herbami (np. ŁKS zamienił Olympique Lyon i jest herb i strój OL)
Liga brazylijska jest w Others pomieszana
nie działają scoreboardy, a na początku w ogóle nic nie działało (nawet gra), dopiero po ponownej instalacji udało się włączyć
instalowałem według wskazówek, na pewno TEGO patcha więc co jest? może ktoś miał podobny problem?
goranj
piotrek - musisz wczytać tego ofa, opis jest na pierwszej stronie:) i dziękuję za ofa ------------------------ link nie działa, niech ktoś wrzuci go na odsiebie czy sendspace
Piotrek12345
pierwszy raz instaluję patcha i nie znam tutejszej terminologii. Przewertowałem forum i:
1 nie znalazłem u mnie żadnego Option File
2 nie wiem jak "wczytać ofa", czy tu chodzi o jakiś folder żeby podmienić czy coś w tym stylu?
czy muszę ściągnąć pes2009 editor?
core
CYTAT(Graczyk @ Aug 26 2009, 11:46) *
Mam tu prawie aktualnego OF. Robiłem go sam i zapewne jest w nim kilka niedoróbek, więc proszę nie narzekać że kogoś zapomniałem. Daje go jakby komuś się nie chciało robić a chce sobie pograć z tymi najnowszymi składami. Większość numerów się nie zgadza ponieważ mi to nie przeszkadza że są inne , a nie chciało mi się z tym bawić. smile.gif Niestety nie ma też nowych piłkaży których nie było już w pesie.

PS. Ja statystyk żadnych nie zmieniałem

OF By Graczyk

czy mógłbyś wrzucić na inny serwer, bo tutaj link wygasł. np. na odsiebie.com albo sendspace
szyma
core łap

http://www.sendspace.com/file/cc26e0
core
CYTAT(szyma @ Aug 26 2009, 23:11) *

Szyma dzięki za link:) Graczyk dzięki za ofa:)
Graczyk
Nie ma za co tongue.gif Link poprawiony i można ściągać smile.gif
goranj
graczyk - świetna robota, dzięki, ściągnąłem twojego ofa, ale dla porównania ściągnąłem też tego i osobiście uważam, że jest bardziej kompletny, robił go użytkownik brtek00, myślę, że się nie obrazi jak go tu wstawię http://odsiebie.com/pokaz/5095522---a375.html
Nalep
Cze all...Czy jest w planach robienie oryginalnego OFa ??
Piotrek12345
pierwszy raz instaluję patcha i nie znam tutejszej terminologii. Przewertowałem forum i:
1 nie znalazłem u mnie żadnego Option File
2 nie wiem jak "wczytać ofa", czy tu chodzi o jakiś folder żeby podmienić czy coś w tym stylu?
czy muszę ściągnąć pes2009 editor?
goranj
musisz mieć ofa:) ściągnij np. tego którego wrzuciłem,, ten plik, który wrzuciłem nie ma w nazwie "_", z PES2009 EDIT01 musisz zrobić PES2009_EDIT01 , wrzuć go w moje dokumenty/konami/pro/saves - mniej więcej coś takiego, spyta czy podmienić plik, wtedy odpalasz pro i sprawdzasz czy wszystko gra:)
Piotrek12345
a trzeba mieć oryginalną wersję gry żeby ten patch działał?
Shady25
Dzięki Graczyk za OF smile.gif
Mógłby ktoś wrzucić zebrane w jednej paczce wszystkie (dostępne) stroje z sezonu 09/10? Głównie chodzi mi o ligę Polską, ale innymi też nie pogardzę smile.gif
Graczyk
Mam stroję ale tylko tych najlepszych drużyn z lig. Z polskiej jest tylko Lech. Jak chcecie mogę wrzucić.
baziorek92
Witam wszystkich jestem nowy na forum i mam takie pytanie zainstalowalem PES 2009 i ściągnełem patch ekstraklasa final version zrobilem wszystko wedlug instrukcji i skopiowalem save na dysk "C" do Konami PES 09 Kitserver do głownego folderu tak jak EP2009 ServicPack... zrobilem w kitserver setup.exe install i jak wlanczam gre mam aktualne sklady ligi polskiej oraz innych lig lecz nie mam nic po za tym ani pilek spolonizowanego menu itd... po prostu sa tylko aktualne sklady nazwy lig nie pozmnieniane ani nic prosze o szybko pomoc lubo kontakt na nr gg 544921
brtek00
Hehe Goranj nie martw sie nie obraże sie luz tongue.gif

Dzis postanowiłem jeszcze bardziej uaktualnić mojego Of-a Do Ekstraklasa patcha. tongue.gif
Zawartosc Of-a

- wszystkie transfery do dnia 30.08.09.

- poprawiona Liga brazylijska w statystykach juz nie ma tam samych czołgow i jest w miare bardziej realistycznie.

- w EPL,Serie A,Primera Division wiekszosc statsów jest zrobione z Pesstatsdatabase ale w Szkockiej Ekstraklasie zostawiłem

Takie jakie były w Other A,B i Ekstraklasie sa poczesci statsy z Pesdata:p nie ktorym pilkarzom sam zmieniłem statystyki

na bardziej wiarygodne i realistyczne nie martwcie sie nie ma zadnych Czołgow tongue.gif Sami sprawdzcie mojego Of-a

Mam nadzieje ,że spodoba wam sie Prosze sciagnijcie i ocencie możecie tez napisac co poprawic, czego

brakuje smile.gif życze miłej gry! Link poniżej

Link: http://www.speedyshare.com/176787990.html

Lub http://odsiebie.com/pokaz/5160386---18a6.html

Dla tych którzy nie wiedza jak wgrac to wklejamy PLIK o naziwe PES2009_EDIT01.bin do Katalogu..

Moje Dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\save

Jeszcze cos prosze nie zapomniec zrobic !!! KOPI !!! swojego Of-a na wszelki wypadek gdy by sie wam mój of nie podobal

albo cos by sie zepsuło.

OF w pełni działa tylko i wylącznie na EKSTRAKLASA PATCH FINAL VERSION!
Shady25
CYTAT(Graczyk @ Aug 29 2009, 12:15) *
Mam stroję ale tylko tych najlepszych drużyn z lig. Z polskiej jest tylko Lech. Jak chcecie mogę wrzucić.

To jak możesz to wrzuć tu smile.gif

CYTAT(brtek00 @ Aug 30 2009, 00:18) *
Hehe Goranj nie martw sie nie obraże sie luz tongue.gif

Dzis postanowiłem jeszcze bardziej uaktualnić mojego Of-a Do Ekstraklasa patcha. tongue.gif

(...)

Mam nadzieje ,że spodoba wam sie Prosze sciagnijcie i ocencie możecie tez napisac co poprawic, czego

brakuje smile.gif

OF zrobiony bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że zawodnicy w polskiej lidze mają za wysokie statsy.
Kamilbialego
tylko czy bw ofie są beniamink? wszytskie?
CYTAT(Shady25 @ Aug 30 2009, 12:39) *
To jak możesz to wrzuć tu smile.gif

OF zrobiony bardzo dobrze, ale wydaje mi się, że zawodnicy w polskiej lidze mają za wysokie statsy.
Graczyk
Oto kilka kitsów na nowy sezon smile.gif

Kitsy 09/10
Boniek
Witam. Mam pytanie mam Ekstraklasa Patch i chciałbym sobie wgrać jakies nowe buty. Ale nie wiem za bardzo jak. Pomoże ktoś? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.