Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
pataboss
chlopaki ratunku mam patcha 1.1 1.2 1.3 i wszystko poinstalowalem jak jest napisane rozdzialka 1280x960 4:# i dalej wywala mnie do windy na balu i master lig prosze o pomoc
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(pataboss @ May 6 2009, 11:11) *
chlopaki ratunku mam patcha 1.1 1.2 1.3 i wszystko poinstalowalem jak jest napisane rozdzialka 1280x960 4:# i dalej wywala mnie do windy na balu i master lig prosze o pomoc

Patch nie jest kompatybilny z patchem 1.3. Polecam jeszcze raz zainstalować patcha 1.2 lub 1.1 (najlepszy na patcha jest 1.1, jak już chcesz mieć aktualizacje od KONAMI). Nie musisz przeinstalowywać gry.
pataboss
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ May 6 2009, 16:00) *
Patch nie jest kompatybilny z patchem 1.3. Polecam jeszcze raz zainstalować patcha 1.2 lub 1.1 (najlepszy na patcha jest 1.1, jak już chcesz mieć aktualizacje od KONAMI). Nie musisz przeinstalowywać gry.

Jak mialem zainstalowanego patcha 1.2 tez wywalalo mnie do windy i zainstalowalem patcha 1.3. To co mam zainstalowac patcha 1.1???
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(pataboss @ May 6 2009, 21:08) *
Jak mialem zainstalowanego patcha 1.2 tez wywalalo mnie do windy i zainstalowalem patcha 1.3. To co mam zainstalowac patcha 1.1???

Najlepiej przeinstaluj całą gre, włącznie z patchem i nie instaluj żadnego patcha od koniami. Jeżeli to też nie pomoże, to zbytnio nie mam pojęcia...
Becky
Dopiero teraz grając lige szkocką Celticem, zauważyłem brak Maloney`a . Dlaczego nie ma go w kadrze Celticu ? ! dry.gif
aughj1
mam pytanie , teraz do gry online jest potrzebny patch 1.4 wiec czy kolejne updaty będą robione także pod tą wersje ?

fajnie by było miec EPatcha i grać online

aughj1
mam pytanie , teraz do gry online jest potrzebny patch 1.4 wiec czy kolejne updaty będą robione także pod tą wersje ?

fajnie by było miec EPatcha i grać online

Szymi
Jak się otwiera tą paczkę stadionów w 2 częściach? Ściągnąłem obie, ale system nie wie w jakim programie to otworzyć, a jak próbuje win-rarem, to piszę, ze archiwum ma niewłaściwy format lub jest uszkodzone. Co robić ?
Polskie stadiony mi działają a reszta nie. sad.gif

EDIT:
Ok, problem rozwiązany, zrobiłem to Total Commanderem

PS. Gratulacje, świetny mod. Aż chcę się na nowo grać w PESa całymi dniami. Jeden mały błąd: Kibice ManUtd śpiewają często słynną Liverpoolską przyśpiewskę "Steve Gerrard, Gerrard" ale to szczegół tongue.gif mimo to MOD KAPITALNY! biggrin.gif
baqq1990
Ja zainstalowalem wszystko na czysta gre bez zadnych latek itd. Wszystko zgodnie z instrukcja. Niestety grac moge tylko w trybie Champions League. W innych rozgrywkach pokazuje mi sie to menu ze skladami i z tlem logo adidasa i sie zacina. Jakos mozecie pomoc:)? czytalem tu posty wszystkie ale nic ciekawego nie wyczytalem.
Dominoz
Witam.
Ściągnąłem dwa party ze stadionami z megaupload.

Ściągnęły mi się dwa pliki: stadiony.7z i stadiony.7z.002...
Są przypisane do nieznanej aplikacji...a win rar nie chce tego otworzyć...

Jak rozpakować stadiony?
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Dominoz @ May 13 2009, 16:39) *
Witam.
Ściągnąłem dwa party ze stadionami z megaupload.

Ściągnęły mi się dwa pliki: stadiony.7z i stadiony.7z.002...
Są przypisane do nieznanej aplikacji...a win rar nie chce tego otworzyć...

Jak rozpakować stadiony?

Głupota ludzka nie zna granic... Przeczytaj 1 post, a się dowiesz.
goranj
witam, wszystko ściągnąłem i wgrałem ale mam jedno 'ale' niektóre drużyny mają nieswoje nazwy czy loga, np. jakaś francuska drużyna ma swój skład a logo wisły kraków. to wina option file'a? jeżeli tak niech ktoś wrzuci dobry, bo ten, który mam jest z pierwszej strony
Dominoz
No sory, ale instrukcje mam tylko do tego, co grywane było na sendspace...
A ja ściągałem z megaupload i nie mam bynajmniej 7 partów...
Szymi
Ja miałem ten sam problem, zresztą opisywałem go na poprzedniej stronie.
Musisz to rozpakować Total Comanderem. Wpisz w google hasło: jak otworzyć pliki 001 i będziesz wszystko miał. cool.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Szymi @ May 13 2009, 19:03) *
Ja miałem ten sam problem, zresztą opisywałem go na poprzedniej stronie.
Musisz to rozpakować Total Comanderem. Wpisz w google hasło: jak otworzyć pliki 001 i będziesz wszystko miał. cool.gif

Nie musisz comanderem... Masz wyraźnie w pośćie napisane "Patch jest spakowany programem 7-Zip". Więc i stadiony są spakowane 7-zip, koniec filozofii.
aughj1
pomoze mi ktos ??
nike
mam takie pytanie idzie edytować drożyny sparingowe tzn zmienić strój na innej drużyny ?? a jakim programem można zmienić nazwę slotu te co są w meczu towarzyskim np.Klasyczne jak zmienić nazwe tego slotu np na Others C ??
1908TylkoTwój1922

Czy to normalne?? Chodzi mi o ogrodzenie. Z góry dzięki tongue.gif .
Knl
Panowie,
patch jak dla mnie jest kapitalny, podziwiam was za całą robotę którą włożyliście w stworzenie go.
No ale nikt nie jest doskonały, chciałbym podzielic się moim zdaniem:

1. po pierwsze, czytalem dużo na temat statystyk polskich zawodników. Fakt, muszą być o wiele gorsi niż przedstawiciele innych lig, ale jak dla mnie, zupełnym nonsensem jest obniżanie statystyk typu czy stamina, speed, acceleration czy shot power! no dobra, umówmy się że polacy są kiepscy, ale jaki jest sens obniżania typowo fizycznych statystyk, kiedy niekiedy mamy do czynienia z naprawde dobrymi zawodnikami w ekstraklasie pod tym względem. oczywistą oczywistością jest obniżanie umiejętności, takich jak technika, shot accuracy, ale przede wszystkim ATTACK i DEFENCE - w tych dwóch kwestiach polacy są o wiele gorsi - a jak przegladalem ich statystyki to bardzo czesto byly z kosmosu (Descarga - defence 87). Proponuję zajać się kwestią tych właśnie, bądź co bądź podstawowych statystyk...

2. brazylijska liga - panowie, no rozumiem że chcieliscie alby kluby były odpowiednio silne, ale kurcze, no statystyki są z kosmosu! nie przeszkadzaly mi bynajmniej jak gralem towarzyskie mecze, ale teraz, kiedy gram w Master League polską ligę, to chyba nie jest normalne żeby kluby pokroju Polonii Warszawa czy Wisły kupowały zawodników którzy by mogli grac w pierwszych skladach Manchesterów, Bayernów czy Milanów! No sorry, Richarlyson w Polonii? A kupno tego typu zawodników jest bardzo łatwe w ML, bo są tani. Ogólnie uważam że statystyki powinny byc obniżone w brazylijskiej lidze średno o 5 pkt, przecież gdyby oni wszyscy byli tacy zajebiści to by wygryźli z reprezentacji cały trzon.

Poza tym, nie mam zastrzeżeń. service pack - bajka, twarze - bajka, stadiony - bajka, kluby ekstraklasy - bajka. Wielkie brawa dla was panowie, ale może zastanówcie sie nad jakimś update dotyczącym problemów które przedstawiłem... ;]
GrubyBKS
Niech mi ktoś w końcu pomoże... Pisałem już o tym w innym temacie, ale nie doczekałem się odpowiedzi. Czemu po zainstalowaniu patcha jest wszystko ok, oprócz grafiki? Np Legia Warszawa ma herb i stroje Lens, tło w menu głównym jest to samo itp itd. Proszę od szybką odpowiedź , bo chce sobie w końcu normalnie pograć cool.gif
Knl
a kitserver masz zainstalowany? wgrałeś OPTION FILE ?
1908TylkoTwój1922
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 15 2009, 23:20) *

Czy to normalne?? Chodzi mi o ogrodzenie. Z góry dzięki tongue.gif .

Rozwiązałem problem. Miałem tylko stadiony polskie i ściągnąłem 7partow (wszystkie stadiony) i już jest ok . Nie wiem czemu miałem ten błąd.
Knl
no trudno
1908TylkoTwój1922
Nie wiecie może jak w trakcie kariery edytować transfery? Chodzi mi o to , że chcę w jakimś programie(np.PRO EDITING STUDIO) dodać danego zawodnika do klubu , jak można to zrobić np. w PRO EDITING STUDIO ? Mam ten program , szukałem w nim ale nie wiem sad.gif .
Elferen
Nie wiem, czy to wina patcha, czy może jednak czegoś innego, ale: gram sobie normalnie w Lechu, mecz za meczykiem i wszystko ok. Nagle dostałem powołanie do kadry - na ławkę konkretnie. Odpalam zatem mecz: wybieram strój, zapoznają się z taktyką i wyświetla mi się ekran ładowania, po czym... Gra wywala do Windowsa. Dlaczego tak się dzieje? O co kaman, kurde? I najgorsze jest to, że nie da się powołania w żaden sposób ominąć i w sumie to mam po grze...
mrowa196
CYTAT(Elferen @ May 17 2009, 00:14) *
Nie wiem, czy to wina patcha, czy może jednak czegoś innego, ale: gram sobie normalnie w Lechu, mecz za meczykiem i wszystko ok. Nagle dostałem powołanie do kadry - na ławkę konkretnie. Odpalam zatem mecz: wybieram strój, zapoznają się z taktyką i wyświetla mi się ekran ładowania, po czym... Gra wywala do Windowsa. Dlaczego tak się dzieje? O co kaman, kurde? I najgorsze jest to, że nie da się powołania w żaden sposób ominąć i w sumie to mam po grze...

A z kim jest ten mecz?
cialo7
Dałoby radę do ServicePacka dodać opcję wybierania Bootpacka?
1908TylkoTwój1922
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 16 2009, 21:30) *
Nie wiecie może jak w trakcie kariery edytować transfery? Chodzi mi o to , że chcę w jakimś programie(np.PRO EDITING STUDIO) dodać danego zawodnika do klubu , jak można to zrobić np. w PRO EDITING STUDIO ? Mam ten program , szukałem w nim ale nie wiem sad.gif .

Wie ktoś może?
zomek
raczej się nie da , e jak można cytować samego siebie biggrin.gif
1908TylkoTwój1922
CYTAT(zomek @ May 17 2009, 11:54) *
raczej się nie da , e jak można cytować samego siebie biggrin.gif

Da się bo dowiedziałem się , że jest taka opcja w Pro Editing Studio ale nie wiem jak to zrobić sad.gif .
marcin789
Witam!
Patch jest wręcz genialny, wielkie gratulacje.
Ale przejdźmy do rzeczy. Mam PES- a zripowanego i żeby odpalić patcha nie musiałem robić wszystkiego tak jak w instrukcji, więc nie wiem czy to, że jak chcę zagrać karierę to przy Ekstraklasa są kluby włoskie lub hiszpańskie to wina ripu? I jak mogę zrobić żeby pod Ekstraklasa w karierze była ekstraklasa? Tak to jest wszystko OK, jak gram mecze tow. ligę, itp. ale kariera... Może ktoś mi może pomóc. Z góry dzięki.
mrowa196
CYTAT(marcin789 @ May 17 2009, 12:47) *
Witam!
Patch jest wręcz genialny, wielkie gratulacje.
Ale przejdźmy do rzeczy. Mam PES- a zripowanego i żeby odpalić patcha nie musiałem robić wszystkiego tak jak w instrukcji, więc nie wiem czy to, że jak chcę zagrać karierę to przy Ekstraklasa są kluby włoskie lub hiszpańskie to wina ripu? I jak mogę zrobić żeby pod Ekstraklasa w karierze była ekstraklasa? Tak to jest wszystko OK, jak gram mecze tow. ligę, itp. ale kariera... Może ktoś mi może pomóc. Z góry dzięki.

Jak zaczniesz karierę i masz wybrać ligę to wybierz np Ekstraklasa potwierdź i wyskoczy pytanie i 2 warianty wybierz Change(chyba tak to się pisze)klikasz na jakiś klub i wyświetla się że masz wybrać drużynę to wybierasz klub z ekstraklasy ( ten który wybierzesz to nie będzie to twój klub więc się nie bój) i on zastępuje ten klub i tak z każdym zastępujesz po kolei kluby zagraniczne na polskie. Mam nadzieje że dobrze cię zrozumiałem.
marcin789
Tak, dobrze. Wielkie dzięki.

Tak czy inaczej zamierzam kupić oryginał bo chcę sobie na multi pograć bo PES trochę staniał.
GrubyBKS
CYTAT(Knl @ May 16 2009, 13:42) *
a kitserver masz zainstalowany? wgrałeś OPTION FILE ?

Kitserver zainstalowałem, ale z Option File nic nie robiłem, możesz mi wytłumaczyć co i jak mam zrobić? Może być pw wink.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(GrubyBKS @ May 17 2009, 13:10) *
Kitserver zainstalowałem, ale z Option File nic nie robiłem, możesz mi wytłumaczyć co i jak mam zrobić? Może być pw wink.gif

Przeczytaj 1 post. Masz tam dokładną instrukcje instalacji!
GrubyBKS
Tylko, że tam nie ma nic napisane o tym Option File blink.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(GrubyBKS @ May 17 2009, 14:16) *
Tylko, że tam nie ma nic napisane o tym Option File blink.gif

1. Po rozpakowaniu archiwum
otrzymujemy folder 'EP 2009 Final Version',a w nim foldery:'save','kitserver','cv0f.img'
oraz plik 'EP2009 ServicePack'
2. Folder 'save' kopiujemy/podmieniamy do
C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009

Jeżeli byś otworzył chociaż folder save, to zobaczyłbyś, że masz tam plik PES2009_edit. To jest OF. Skopiowałeś ten folder do moich dokumentów?
GrubyBKS
Skopiowałem.
1908TylkoTwój1922
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 16 2009, 21:30) *

Ciągle czekam na odpowiedź .. Jak to zrobić??
tomaj
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ May 17 2009, 19:32) *
Ciągle czekam na odpowiedź .. Jak to zrobić??

Przepraszam, że przeszkadzam ale z tego co mi wiadomo to temat ten jest poświęcony Ekstraklasa Patchowi, więc co ma piernik do wiatraka?
jancker
dlaczego chce zagrać w byciu legenda i gdy wchodze na lige polska wyskakuje inna liga?????
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(jancker @ May 17 2009, 18:58) *
dlaczego chce zagrać w byciu legenda i gdy wchodze na lige polska wyskakuje inna liga?????

Nie mamy pojęcia dlaczego chcesz grać "zostań legendą". Ale powiem Ci, że po prawie roku od wydania gry, mógłbyś się domyślić, że ligi to samemu się wybiera, bo komputer wybiera automatycznie drużyny. Który raz już ja to pisze?
Elferen
CYTAT(mrowa196 @ May 17 2009, 10:22) *
A z kim jest ten mecz?

Z Grecją - to ma jakieś znaczenie?tongue.gif W ogóle to dziwnie trochę, bo bez patcha grałem sobie w Fulham i miałem lepsze noty, ugrałem cały sezon, a powołania do kadry nie było. W Lechu po połowie rundy (raptem 10 meczy) dostałem:|
mrowa196
CYTAT(Elferen @ May 18 2009, 10:46) *
Z Grecją - to ma jakieś znaczenie?tongue.gif W ogóle to dziwnie trochę, bo bez patcha grałem sobie w Fulham i miałem lepsze noty, ugrałem cały sezon, a powołania do kadry nie było. W Lechu po połowie rundy (raptem 10 meczy) dostałem:|

A jak grasz normalny towarzyski z Grecją to nie ma problemu?
Elferen
CYTAT(mrowa196 @ May 18 2009, 11:34) *
A jak grasz normalny towarzyski z Grecją to nie ma problemu?

Towarzyski też nie działa:/ Czego to wina? Jest jakiś osobny plik z reprezentacjami, czy co?
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Elferen @ May 18 2009, 12:28) *
Towarzyski też nie działa:/ Czego to wina? Jest jakiś osobny plik z reprezentacjami, czy co?

Jest problem z kilkoma graczami z Grecji. Ale ten problem został rozwiązany, a poza tym, on był w poprzedniej wersji EP. Czy ty aby na pewno masz tą wersje EP 2009 FINAL? A jeżeli nie, to musisz sobie pobrać któryś z update z poprzedniej wersji, jeżeli nie chce Ci się podmieniać wersji.
prezes87
długo tu nie zaglądałem i powiem że się uśmiałem xD ludzie takie problemy z tym pesem mają że masakra xD proponuję żeby po prostu na głupie pytania nie odpisywać, bo zapewne te wszystkie pytania zadają dzieciaki 15-16 lat którzy nie potrafią sami pomyśleć i poszukać tylko wyręczają się innymi, wszystkie problemy z patchem zostały wychwycone, opisane i poprawione więc proponuję po prostu zamknąć temat i koniec, bo to jest masakra jak ludzie nie czytają instrukcji obsługi a potem się pytają co to jest opszjon fajl i co z tym zrobić bo oni są tacy biedni i nigdy na oczy takiego pliku nie widzieli, niedługo jak się komuś nie odpisze na posta będzie "żądam odpowiedzi bo inaczej pozwę całe to plebsowe forum" xD

pzdr i jeszcze raz dzięki za patch, super robota!
nike
hehe teraz sie zorientowałem ze w ep final version pisze i jest w grze hajduk split a nie ma stroi do tej druzyny sad.gif wrzuci mi ktoś tongue.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(nike @ May 19 2009, 15:34) *
hehe teraz sie zorientowałem ze w ep final version pisze i jest w grze hajduk split a nie ma stroi do tej druzyny sad.gif wrzuci mi ktoś tongue.gif

Jak nie ma stroi? Może sam je sobie usunąłeś. Sprawdź jeszcze raz. Jak nie będziesz miał, to jutro rano postaram się je wrzucić.
nike
nie ma smile.gif sciaglem na nowo dzis ep final version i przeszukalem others a b i nie ma ;(
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.