Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
tomaj
Jest to wina rozdziałki. Zagraj sobie na tej rozdzielczości score canal+ 16/9.
Co do kitsów Widzewa, daliśmy takie jakie były dostępne.
zomek
żeby grać przez sieć trzeba usuwania edit >? Jak chce grać np hiszp. teamem to jest tylko Copenhaga, loga sa zle dobrane w other A, czyli przez siec to bez kitsa i z domyslnym save?
tomaj
CYTAT(zomek @ Apr 7 2009, 21:58) *
żeby grać przez sieć trzeba usuwania edit >? Jak chce grać np hiszp. teamem to jest tylko Copenhaga, loga sa zle dobrane w other A, czyli przez siec to bez kitsa i z domyslnym save?

EPatch to zwykły patch a nie online patch!
m.e.t.h.o.d. man
Poprawione stroje Śląska Wrocław.

http://odsiebie.com/pokaz/2097843---31ac.html

Zmieniłem położenie loga Garmana na getrach, gdyż było w złych miejscach.
alllan
witam!
Mam mały problem i chciałem prosić o pomoc...
Otóż już próbowałem 2x zainstalować Ekstraklase Patch na czystą instalkę PES 09,
wszystko robiłem tak jak pisze lecz już 2x mam ten sam błąd gdy chcę włączyć grę
pokazuje się tylko:

i nie chce się dalej ładować,
próbowałem wgrać jakieś inne cracki lecz nic nie pomaga.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(alllan @ Apr 8 2009, 09:28) *
witam!
Mam mały problem i chciałem prosić o pomoc...
Otóż już próbowałem 2x zainstalować Ekstraklase Patch na czystą instalkę PES 09,
wszystko robiłem tak jak pisze lecz już 2x mam ten sam błąd gdy chcę włączyć grę
pokazuje się tylko:

i nie chce się dalej ładować,
próbowałem wgrać jakieś inne cracki lecz nic nie pomaga.

A zainstalowałeś kitserver? (przez setup)
alllan
tak na tym screenie widać gwizdki zamiast piłek które są po zainstalowaniu kitserwer'a
ale instalowałem i nic to nie daje ...
tomaj
Czy ta plansza ukazuje się w przed intrem?

m.e.t.h.o.d. man: mam do Ciebie takie pytanie jako do użytkownika kumowatego: czy grasz na naszym patchu ML, jak tak to napisz proszę który sezon i czy save Ci się psuł. Nie u nas na forum ale na innym jeden koleś się zarzeka, że to wina patcha, nie mogę baranowi wytłumaczyć, że ja już kończę 2 sezon i jest ok, w związku z tym potrzebuję kogoś kto mnie swoim przykładem poprze.
alllan
tak plansza ta którą pokazuje jest przed intrem
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(tomaj @ Apr 8 2009, 11:30) *
m.e.t.h.o.d. man: mam do Ciebie takie pytanie jako do użytkownika kumowatego: czy grasz na naszym patchu ML, jak tak to napisz proszę który sezon i czy save Ci się psuł. Nie u nas na forum ale na innym jeden koleś się zarzeka, że to wina patcha, nie mogę baranowi wytłumaczyć, że ja już kończę 2 sezon i jest ok, w związku z tym potrzebuję kogoś kto mnie swoim przykładem poprze.

Żaden mi sie nie psuł(sezon 2), a powodem wywalania może być patch od konami 1.2. Bo na tym patchu od konami, patch EP nie jest w 100% kompatybilny. smile.gif
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Apr 8 2009, 12:52) *
Żaden mi sie nie psuł(sezon 2), a powodem wywalania może być patch od konami 1.2. Bo na tym patchu do konami, patch EP nie jest w 100% kompatybilny. smile.gif

Czemu twierdzisz, że EP nie jest w 100% kompatybilny z 1.2 od KONAMI?
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(tomaj @ Apr 8 2009, 11:58) *
Czemu twierdzisz, że EP nie jest w 100% kompatybilny z 1.2 od KONAMI?

A nie zauważyłeś, że kilka osób skarżyło się na wywalanie przy Sao Paulo? Miałem wtedy wersje 1.2 i rzeczywiście, w tym momencie procek na 100% używania i nie chciała się wczytać gra. Przeinstalowałem pes'a, mam wersje 1.0 i wszystko ładnie się wczytuje. Tak samo jak ktoś wcześniej mówił o jakiejś drużynie z hiszpańskiej ligi. Też mu zamulało kompa(na wersji 1.2), a jak Ty sprawdziłeś, miałeś wszystko ok na wersji 1.0.
Oczywiście, to są moje domysły, sprawdziłem też te patche na swoim kompie i dla mnie, większość takich dziwnych problemów, których Ty nie masz, mają osoby mające wersje 1.2. smile.gif
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Apr 8 2009, 13:05) *
A nie zauważyłeś, że kilka osób skarżyło się na wywalanie przy Sao Paulo? Miałem wtedy wersje 1.2 i rzeczywiście, w tym momencie procek na 100% używania i nie chciała się wczytać gra. Przeinstalowałem pes'a, mam wersje 1.0 i wszystko ładnie się wczytuje. Tak samo jak ktoś wcześniej mówił o jakiejś drużynie z hiszpańskiej ligi. Też mu zamulało kompa(na wersji 1.2), a jak Ty sprawdziłeś, miałeś wszystko ok na wersji 1.0.
Oczywiście, to są moje domysły, sprawdziłem też te patche na swoim kompie i dla mnie, większość takich dziwnych problemów, których Ty nie masz, mają osoby mające wersje 1.2. smile.gif

Możliwe, my musimy robić patcha na 1.0 lub 1.1, ja mam ten drugi i jest ok. Z tym Sao Paulo ewentualnie można by sprawdzić inne stroje. Mogło by też tak się dziać przy drużynach dodanych, nie podmienionych, ale z tego co pamiętam to Sao Paulo było podmieniane.
alllan
a odnośnie mojego problemu wkońcu ktoś potrafi pomóc?
ja patcha instaluję na podstawkę
tomaj
CYTAT(alllan @ Apr 8 2009, 13:59) *
a odnośnie mojego problemu wkońcu ktoś potrafi pomóc?
ja patcha instaluję na podstawkę

Usuń z folderu img w głównym folderze z grą plik pes2009titlle, ale wpierw spróbuj uruchomić grę z zaznaczoną opcją nullifi... coś tam w pliku settings.exe
alllan
no więc tak w pliku settings.exe zmieniłem i dalej to samo,
a plik pes09title wyciąłem gdzie indziej i też...
tylko to tło co wysłałem na screenie i dalej nie idzie...

podstawke za każdym razem jak instalowałem to działała bez problemu...
tomaj
A próbowałeś odczekać chwile?
alllan
no czekam z minute przeciez ile moze t sie ladowc
1908TylkoTwój1922
zomek - daj link do tych twarzy Widzewa i mogłbyś zrobić też twarze dla ŁKS-u?
tomaj
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 8 2009, 15:41) *
zomek - daj link do tych twarzy Widzewa i mogłbyś zrobić też twarze dla ŁKS-u?

Nie w tym temacie!

alllan: naprawdę nie umiem Ci pomóc
alllan
ok tomaj może kto inny jeszcze się wypowie jak będzie czego to wina, a ja teraz właśnie spróbuję jeszcze raz zainstalować grę i wgrać patcha...
zobaczymy, bo jedno jeszcze czy robię wszystko dobrze to napisze co i jak:

1) instaluje grę, wrzucam crack itp. odpalam grę i działa
2) instaluje patcha:
- wrzucam savy do folderu w moich dokumentach
- folder kitserver kopiuję do folderu z grą
- Service EP wrzucam do folderu z grą
- naciskam w kitserwer instal
3) plik cs0d.img wywalam z głownego folderu gry i wrzucam zamiast tamtego plik z przyśpiewkami
4) folder stadiony wrzucam do /kitserver/img/stadiony/

no i wiadomo odpalam grę i nie działa sad.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(alllan @ Apr 8 2009, 15:02) *
ok tomaj może kto inny jeszcze się wypowie jak będzie czego to wina, a ja teraz właśnie spróbuję jeszcze raz zainstalować grę i wgrać patcha...
zobaczymy, bo jedno jeszcze czy robię wszystko dobrze to napisze co i jak:

1) instaluje grę, wrzucam crack itp. odpalam grę i działa
2) instaluje patcha:
- wrzucam savy do folderu w moich dokumentach
- folder kitserver kopiuję do folderu z grą
- Service EP wrzucam do folderu z grą
- naciskam w kitserwer instal
3) plik cs0d.img wywalam z głownego folderu gry i wrzucam zamiast tamtego plik z przyśpiewkami
4) folder stadiony wrzucam do /kitserver/img/stadiony/

no i wiadomo odpalam grę i nie działa sad.gif

No to masz odpowiedź stary smile.gif
NICZEGO NIE WYRZUCASZ Z FOLDERU GŁÓWNEGO!
Przeczytaj dokładnie pierwszy post!
alllan
ale jeśli ten plik cs0d.img chcę wrzucić do folderu z grą w img to nie da się zamienić tych plików wyskakuje błąd - dlatego tamten plik wywalam, a wrzucam ten - i to przez to coś nie tak? :|
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(alllan @ Apr 8 2009, 15:12) *
ale jeśli ten plik cs0d.img chcę wrzucić do folderu z grą w img to nie da się zamienić tych plików wyskakuje błąd - dlatego tamten plik wywalam, a wrzucam ten - i to przez to coś nie tak? :|

Co ty kombinujesz?! Niczego nie wywalasz z głównego foldery gry! Cały folder kitserver wklejasz do folderu pes. Dajesz install kitservera i grasz! NIC NIE USUWASZ! Przeczytaj 1 post! Wklejasz kitserver taki, jaki jest spakowany. Nic z niego nie wycinasz!
alllan
kurcze panowie ja mówię o przyśpiewkach i muzyce: cs0d.img
ten plik wklejamy do folderu z grą img? czy do kitservera img?

alllan
bo ja ten plik zamieniałem z plikiem gry w img to pewnie dlatego gra nie działała - dzięki za pomoc, zobaczę czy tak będzie działać
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(alllan @ Apr 8 2009, 15:18) *
bo ja ten plik zamieniałem z plikiem gry w img to pewnie dlatego gra nie działała - dzięki za pomoc, zobaczę czy tak będzie działać

A gdzieś ty wyczytał, że do głównego folderu? I edytuj posty...
tomaj
W pierwszym poście jest jedynie o usunięciu foldefu cs0d.img z kitserver/img a nie z głównego folderu z grą!
Tak nawiasem mówiąc to nie widzę w pierwszym poście aby było napisane o usuwaniu tego folderu tylko o poszczególnych plikach dla osób, które miały poprzednią wersję patcha.
alllan
dobra wszystko działa wink.gif dzięki panowie i sory za kłopot! wink.gif
Zew2020
Witam!
Pobrałem EP Final Version wszystko działa z wyjątkiem komentarza. Podmieniam ten sciągnięty plik z plikiem w folderze img(nie tym w kitserver). Po rozpoczęciu meczu komentarza nie ma. Dodam, że powróciłem do angielskiego i on też nie działa. Nie wiem jak było wcześniej bo od dłuższego czasu gram bez komentarza. A i w ustawieniach komentarz jest włączony i głośność jest ustawiona. Macie jakieś pomysły?
zomek
mi też komentarz tylko co jakiś czas coś powie(angielski)
1908TylkoTwój1922
jak edytować Become A Legend??jakim programem?
EDIT:wie ktoś??
tomaj
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 8 2009, 18:56) *
jak edytować Become A Legend??jakim programem?
EDIT:wie ktoś??

Np. w PRO-EVO Editing Studio 2009 masz taką możliwość.
1908TylkoTwój1922
ok , dzieki
aughj1
czesc
czy mógłby mi ktoś zuploadować te dwa małe pliki - unnamed_5.bin z kitservera i PES2009_EDIT01.bin z save
w grze mam herby(unnamed_5) ale do GGS juz nie moge wrzucic bo sie wyswietla ze pusty plik
tak samo z z EDIT01. niemoge otworzyc tego w PRO-EVO Editing Studio 2009 bo jest jakis błąd

to bardzo małe pliki razem ze 3mb mają
z góry dzięki
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(aughj1 @ Apr 9 2009, 08:18) *
czesc
czy mógłby mi ktoś zuploadować te dwa małe pliki - unnamed_5.bin z kitservera i PES2009_EDIT01.bin z save
w grze mam herby(unnamed_5) ale do GGS juz nie moge wrzucic bo sie wyswietla ze pusty plik
tak samo z z EDIT01. niemoge otworzyc tego w PRO-EVO Editing Studio 2009 bo jest jakis błąd

to bardzo małe pliki razem ze 3mb mają
z góry dzięki

Mam pytanie: co ty chcesz zrobić? Of'a otwiera się programem do edytowania Of'a, a unnamed_5 otwiera się nowszą wersją GGS. Sam zmieniałem loga drużyn na zwykłe, nie 3d, i jakoś mi się otwierało.
Hushovd
Mam problem z tymi stadionami.

Otóż najpierw sciagalem z tematu SUPLEMENT by seba...ale doradzono mi zebym sciagnal stadiony z tego tematu. Sciagnalem w 2 partach. Wszystko w porzadku. Dalem folder stadiony do kitserver/img/cv09.img no i potem sciagnalem EP2009ServicePack zeby poustawiac te stadiony.

I teraz mam dwa problemy:

1) za kazdym razem gdy w ServicePacku ustawiam jakis stadion np Old Trafford to w exhibition jak ustawiam stadion KONAMI to w ogole nie zastepuje tego stadionu..
2) sprobowalem tez z ML, ale i tam nic sie nie zmienia (czytalem, ze po prostu w ML musi miec kazdy zespol, ktory jest w patchu ustawiony KONAMI stadium i wtedy bedzie mial stadion co jest w patchu - niestety u mnie sie tak nie dzieje, ustawilem KONAMI Sadium dla ManUtd i nic, nadal jest ten konami)

jedyne co sie zmienilo to ze teraz w tych 20 stadionach domyslnych sa takie stadiony jak np Capm Nou czy Santiago Bernabeu, no ale przeciez powinny wszystkie smigac co sa w patchu

Co robic abym mogl sie cieszyc ze stadionow np w ML (glownie o to mi chodzi)??

Pozdrawiam
tomaj
Dopisz jeszcze gdzie masz plik EP2009ServicePack.bat i skąd go ściągnąłeś (z jakiej paczki)? Dopisz też co Ci ten program pokazuje po wybraniu stadionu.
Dodam tylko, że przy pierwszym użyciu wpierw trzeba wybrać stadion, potem dopiero włączyć PES i że sam obrazek i podpis stadionu KONAMI się nie podmienia.
Jagiellończyk Jaga
czemu mi stadiony nie działają ;/ Wszystko przeczytałem co pisałeś tomaj i dalej nie dziala;/ wiesz moze czemu?;>
tomaj
CYTAT(Jagiellończyk Jaga @ Apr 9 2009, 14:43) *
czemu mi stadiony nie działają ;/ Wszystko przeczytałem co pisałeś tomaj i dalej nie dziala;/ wiesz moze czemu?;>

Bo zapewne coś źle zrobiłeś
Hushovd
EP2009ServicePack.bat mam w głównym folderze z grą (tam gdzie folder kitserver lub pes.exe). Sciagnalem go z Megaupload (paczka EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION 265.78 MB).

Po wybraniu stadionu w ServicePacku zaczynaja kopiować mi się rozne pliki (przewaznie jest ich 13). Ale np po wybraniu siatek lub band wyskakuje, ze "system nie moze odnalezc sciezki" czy cos takiego.

CYTAT("tomaj")
Dodam tylko, że przy pierwszym użyciu wpierw trzeba wybrać stadion, potem dopiero włączyć PES

rozumiem, ze to rada aby grac na wybranym stadionie w exhibition, a nie w ML? Prosilbym tez o rade jak wgrac stadiony zeby cieszyc sie nimi na stale w ML, bo z tego co zrozumialem to nie trzeba za kazdym razem wlaczac ServicePacka zeby w ML byly stadiony.
tomaj
CYTAT(Hushovd @ Apr 9 2009, 15:21) *
EP2009ServicePack.bat mam w głównym folderze z grą (tam gdzie folder kitserver lub pes.exe). Sciagnalem go z Megaupload (paczka EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION 265.78 MB).

Po wybraniu stadionu w ServicePacku zaczynaja kopiować mi się rozne pliki (przewaznie jest ich 13). Ale np po wybraniu siatek lub band wyskakuje, ze "system nie moze odnalezc sciezki" czy cos takiego.

rozumiem, ze to rada aby grac na wybranym stadionie w exhibition, a nie w ML? Prosilbym tez o rade jak wgrac stadiony zeby cieszyc sie nimi na stale w ML, bo z tego co zrozumialem to nie trzeba za kazdym razem wlaczac ServicePacka zeby w ML byly stadiony.

Po pierwsze to plik bat weź z update 1. Po drugie moja rada się tyczy tylko i wyłącznie pierwszego użycia programu. Potem można zmieniać stadiony w trakcie gry. Robi się to tak samo w meczu towarzyskim jak i ML, czyli minimalizujesz grę, wybierasz stadion i uruchamiasz mecz.
Hushovd
Ok, juz wszystko mam. Teraz tylko pytanie: czy za kazdym razem w ML musze ustawiac stadion ServicePackiem czy on jakby zapamietuje?

jeszcze jedno - niektóre ustawienia, ktore robie w EDIT mi sie nie akceptuja w ML np. gdy ustawilem dla Chelsea stadion KONAMI to sie przyjal, ale np dla ManUtd jak ustawilem KONAMI to w ML mam nadal Bristol Mary Stadium. Co robic?
tomaj
CYTAT(Hushovd @ Apr 9 2009, 15:54) *
Ok, juz wszystko mam. Teraz tylko pytanie: czy za kazdym razem w ML musze ustawiac stadion ServicePackiem czy on jakby zapamietuje?

jeszcze jedno - niektóre ustawienia, ktore robie w EDIT mi sie nie akceptuja w ML np. gdy ustawilem dla Chelsea stadion KONAMI to sie przyjal, ale np dla ManUtd jak ustawilem KONAMI to w ML mam nadal Bristol Mary Stadium. Co robic?

Zapamiętuje się ten co go aktualnie skopiowałeś (stadion).
Po co ManU zmieniałeś stadion skoro miał on ustawiony KONAMI? I czy sprawdzałeś to na save czy nowej grze?
Jagiellończyk Jaga
CYTAT(tomaj @ Apr 9 2009, 15:13) *
Bo zapewne coś źle zrobiłeś

A to trzeba cały folder wsadzić czy tylko pliki? happy.gif Jak nie to proszę napisz co i jak zrobić cool.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Jagiellończyk Jaga @ Apr 9 2009, 18:22) *
A to trzeba cały folder wsadzić czy tylko pliki? happy.gif Jak nie to proszę napisz co i jak zrobić cool.gif

1 post wita... Przeczytaj go dokładnie, zastosuj się do podanych instrukcji. Jeżeli Ci się nie uda, to dopiero możemy zacząć pomagać.
Hushovd
Nie, sory nic nie zmienialem. Po prostu byl ustawiony KONAMI i nic sie nie zmienialo.

Patrzylem na save i na nowej grze. Rzeczywiscie na save nie ma a w nowej grze juz jest OT, lecz tu jest cos nie tak, bo np stadiony Arsenalu i Chelsea pozmienialem i w savie normalnie poszly. (tak samo jak sie np buty w trakcie kariery zmienia sie to dziala wszystko)

Wiec od czego to zalezy?
sylwestr_L
Czy wie ktos jak mozna wgrac nowa paczke korków?? prosze o odpowiedz smile.gif
tomaj
CYTAT(sylwestr_L @ Apr 9 2009, 20:57) *
Czy wie ktos jak mozna wgrac nowa paczke korków?? prosze o odpowiedz smile.gif

Normalnie. Ludzie pytacie się o coś co już było kilka razy opisywane. Pliką butów, które wrzucasz do cv06 dajesz nazwę unnamed z tym numerem jakie mają, natomiast previve z cv05 nazywasz unnamed_99. jak tak te pliki ponazywasz, to wystarczy je do patcha wkleić.
Hushovd
Otrzymam odpowiedz na swoje pytanie?

od czego to zalezy, ze jak zmieniam stadion np Chelsea to w ML mi chodzi, a stadion MU juz nie (tylko jak zaczne od nowa gre)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.