Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(tomaj @ Mar 28 2009, 16:46) *
kitsy tych drużyn tak jak i kilku szkockich oraz Hajduka są w folderze cv06.img, wejdźcie do niego i znajdziecie tam pliki opisane po nazwach tych drużyn. Są one w tym folderze, bo są to drużyny zrobione na slotach ukrytych, których plik map nie obsługuje.
m.e.t.h.o.d. man: Jest wreszcie coś czego sam nie zauważyłeś biggrin.gif
A i 6 drużyn to nie połowa z 20 biggrin.gif

No dobra, mój błąd biggrin.gif Choć coś tak troche myślałem, czy przypadkiem ich tam nie ma, bo widziałem tam sporo innych rzeczy biggrin.gif
A powiedz mi tomaj, ty grasz na wersji 1.0?

CYTAT(Kamilbialego @ Mar 28 2009, 16:52) *
No ale wam nie wywala bo coś grzebaliście w kitserverze?

Nic nie grzebaliśmy... Ja na pewno nie
Kamilbialego
No ale wam nie wywala bo coś grzebaliście w kitserverze?
Kamilbialego
Czyli wniosek mój taki aby grać sao paulo musisz mieć wyższe wymagania sprzętowe niż podają producenci... Bo parę stron wcześniej że ludzie mają ten problem.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Kamilbialego @ Mar 28 2009, 17:05) *
Czyli wniosek mój taki aby grać sao paulo musisz mieć wyższe wymagania sprzętowe niż podają producenci... Bo parę stron wcześniej że ludzie mają ten problem.

Nie mam pojęcia... Spróbuj na wersji 1.0 o ile jej nie masz...
A co do drużyny Botafogo... Ona ma stroje Bragi... Bo teraz sprawdzałem w grze czy wszystkie teamy brazylijskie mają stroje i natknąłem się właśnie na stroje Bragi w drużynie Botafogo...

CYTAT(Tomek_28 @ Mar 28 2009, 17:12) *
To nie jest wina kompa że spowalnia w Sao Paolo,bo mam mocnego nowego kompa i mi też to się dzieje.Przyczyną może być patch 1.2 bo też go mam

Do v. 1.0 ciężko jest wrócić bez reinstalacji biggrin.gif dlatego możecie spróbować v. 1.1. Powinno się udać zamienić 1.2 na 1.1, bo na 1.1 już jest jakaś szansa dla was... Ale najlepiej grać na 1.0
Tomek_28
To nie jest wina kompa że spowalnia w Sao Paolo,bo mam mocnego nowego kompa i mi też to się dzieje.Przyczyną może być patch 1.2 bo też go mam.Najlepsze jest to ,że niekiedy ale rzadko jak się właczy pesa to w edycji Sao Paolo nie spowalnia.Dziwne.Raz zwalnia ,innym razem nie
seba
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 28 2009, 17:09) *
A co do drużyny Botafogo... Ona ma stroje Bragi... Bo teraz sprawdzałem w grze czy wszystkie teamy brazylijskie mają stroje i natknąłem się właśnie na stroje Bragi w drużynie Botafogo...

No no) tongue.gifm.e.t.h.o.d. man nie zastosowałes sie do instrukcji dla użytkowników posiadających Ep 2009 + BIG UPDATE biggrin.gif i dlatego masz kitsy bragi zamiast botofago biggrin.gif
Rozumiem, że jako reprezentant zaawansowanej grupy w instalowaniu patchy, pewnie lekko olałeś instrukcję hehe.
Musisz teraz wejść w cv06.img i wywalić wszystkie pliki o nazwie braga_.... Zauważ, że będa tak samo pomumerowane jak botofago_...
Pozdrawiam smile.gif
Kamiloxx
Bardzo przepraszam za kłopoty,bo kolega wrzuca mi i to on dodał hasło. Bardzo przepraszam za kłopoty. Potem dam Wam także te linki smile.gif
Tomek_28
Seba a ty co myślisz o problemie z Sao Paolo
tomaj
Ja tam nie mam jakiegoś mega kompa, ale przy Sao Paulo nic mi nie tnie, nie przycina ani nie wywala.
m.e.t.h.o.d. man nie martw się, nikt nie jest bezbłędny, szkoda tylko, wyłożyłeś się na niedokładnie wykonanych przez Ciebie instrukcji z pierwszego postu biggrin.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(tomaj @ Mar 28 2009, 18:08) *
Ja tam nie mam jakiegoś mega kompa, ale przy Sao Paulo nic mi nie tnie, nie przycina ani nie wywala.
m.e.t.h.o.d. man nie martw się, nikt nie jest bezbłędny, szkoda tylko, wyłożyłeś się na niedokładnie wykonanych przez Ciebie instrukcji z pierwszego postu biggrin.gif

Nie, no wszystkie usuwałem smile.gif Widać musiałem przeoczyć brage tongue.gif

A Wasze instrukcje czytam zawsze jak się ściągają mi pliczki biggrin.gif
Tomek_28
Problem z Sao Paolo rozwiązany biggrin.gif .Trzeba odinstalować patch konami 1.2 i zainstalować patch 1.1.Thanks for m.e.t.h.o.d  man.
Ciereb
A ja mam taki problem, że pobrałem stadiony z megaupload, oby dwa party i ktos dal im na końcu numerki 001 i 002, a PC odczytał to jako format to zamienilem to na 7z i kurde teraz nie mogę otworzyć tych plików przez winrara ;/
tomaj
CYTAT(Ciereb @ Mar 28 2009, 22:53) *
A ja mam taki problem, że pobrałem stadiony z megaupload, oby dwa party i ktos dal im na końcu numerki 001 i 002, a PC odczytał to jako format to zamienilem to na 7z i kurde teraz nie mogę otworzyć tych plików przez winrara ;/

I po co to zmieniałeś??? Końcówki 001 i 002 były dobre. Wystarczyło to wypakować 7Zipe'em
Ciereb
Ehh no dobra już się powoli wypakowuje tongue.gif A stare stadiony będą normalnie przypisane do klubów, np. San Siro do Milanu ? Czy zawsze mecz będzie rozgrywany na tym co jest w slocie Konami ? Wiem, że pisze w pierwszym poście, ale nie kleję tego xD
jacekz40
Wgrałem patcha, w trybie BL mam coś pomieszane - logo Ekstraklasy ale drużyny ligi niemieckiej, czy cos jest nie tak?
tomaj
Ludzie opanujcie się!
Już nie raz pisałem, że w ML i BaL trzeba sobie samemu poustawiać drużyny w ligach. Kurde PES2009 jest od października, a Wy jeszcze podstawowych jego możliwości nie znacie!
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Ciereb @ Mar 28 2009, 23:15) *
Ehh no dobra już się powoli wypakowuje tongue.gif A stare stadiony będą normalnie przypisane do klubów, np. San Siro do Milanu ? Czy zawsze mecz będzie rozgrywany na tym co jest w slocie Konami ? Wiem, że pisze w pierwszym poście, ale nie kleję tego xD

Po pierwsze, to JEST NAPISANE. Po drugie, to o co ci dokładnie chodzi? Jakie stare stadiony? Chodzi ci o stadiony, które są w pes?
Dokładnie jest napisane w 1 poście, że wszystkie drużyny, które mają oddzielny stadion, mają przypisany stadion Konami. Więc przed grą, minimalizujesz pes, otwierasz sobie okno SP i wybierasz sobie odpowiedni stadion. Koniec filozofii.

CYTAT(Kamilbialego @ Mar 29 2009, 09:51) *
Ja też dziękuję

Prosze Was bardzo biggrin.gif
Kamilbialego
Ja też dziękuję
CYTAT(Tomek_28 @ Mar 28 2009, 19:37) *
Problem z Sao Paolo rozwiązany biggrin.gif .Trzeba odinstalować patch konami 1.2 i zainstalować patch 1.1.Thanks for m.e.t.h.o.d man.
nike
jaki robi sie powolania do kadry ? prze edytora ?
mati153
Ale jak odinstalować patcha 1.2?
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(mati153 @ Mar 29 2009, 10:39) *
Ale jak odinstalować patcha 1.2?

Kolejny kwiatek... Zainstaluj patch 1.1.
Ciereb
Spokojnie stary nie unoś się, albo zaparz sobie Meliskę. Po to jest ten dział żeby się pytać i pomagać, a pisałem przecież, że nie zrozumiałem tej wzmianki o stadionach, dzięki za pomoc smile.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Ciereb @ Mar 29 2009, 12:38) *
Spokojnie stary nie unoś się, albo zaparz sobie Meliskę. Po to jest ten dział żeby się pytać i pomagać, a pisałem przecież, że nie zrozumiałem tej wzmianki o stadionach, dzięki za pomoc smile.gif

Ok, to Ty na początek naucz się pisać smile.gif i czytać ze zrozumieniem. Bo instrukcja podana w 1 poście przy SP jest jak najbardziej prosta w zrozumieniu. smile.gif
Ciereb
Hmm zainstalowalem Update, ale widzę, że nie wszystkie transfery są zaktualizowane biggrin.gif Ostrowski jeszcze w Śląsku, Scherfeschen też nie w Arce. Parę jeszcze by się znalazło tongue.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Ciereb @ Mar 29 2009, 14:32) *
Hmm zainstalowalem Update, ale widzę, że nie wszystkie transfery są zaktualizowane biggrin.gif Ostrowski jeszcze w Śląsku, Scherfeschen też nie w Arce. Parę jeszcze by się znalazło tongue.gif

Człowieku, co ty gadasz? biggrin.gif Chyba wziąłeś nie ten update... smile.gif
1908TylkoTwój1922
gdy ja gram kariere i gram np. Jaga - ŁKS to minimalizuje gre i wlaczam SP i wybieram stadion jagii to potem musze zminimalizowac tez sp czy moge go wylaczyc??
dzeekoos
mam pytanko... z kumplami zaczalem grac jakis czas temu lige angielska (gramy bez patcha bo jeszcze wtedy sie nie ukazal). Jesli zainstaluje teraz same przyspiewki beda one dzialaly mimo tego ze sejw nie jest z tego patcha?

aha i jeszcze jedno... ja z gory zalozylem ze jak zainstaluejmy teraz calego patcha to sejw nie bedzie działał, ale spytam dla pewnosci: jest taka mozliwosc aby działał ten sejw i byly w nim nowe sklady, twarze, nazwy i herby druzyn??
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(dzeekoos @ Mar 29 2009, 16:01) *
mam pytanko... z kumplami zaczalem grac jakis czas temu lige angielska (gramy bez patcha bo jeszcze wtedy sie nie ukazal). Jesli zainstaluje teraz same przyspiewki beda one dzialaly mimo tego ze sejw nie jest z tego patcha?

aha i jeszcze jedno... ja z gory zalozylem ze jak zainstaluejmy teraz calego patcha to sejw nie bedzie działał, ale spytam dla pewnosci: jest taka mozliwosc aby działał ten sejw i byly w nim nowe sklady, twarze, nazwy i herby druzyn??

Jeżeli grasz EPL to będą herby, składy będą stare, a przyśpiewki będziesz miał tylko dla EPL, bo angielskim zespołom nie były zmieniene sloty.
Kamilbialego
Tylko małe pytanko czy można dorzucić soccerboard do SP lub ewentualnie wymienić jakiś na inny?
1908TylkoTwój1922
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Mar 29 2009, 15:01) *
gdy ja gram kariere i gram np. Jaga - ŁKS to minimalizuje gre i wlaczam SP i wybieram stadion jagii to potem musze zminimalizowac tez sp czy moge go wylaczyc??

wie ktos?
tomaj
CYTAT(Kamilbialego @ Mar 29 2009, 18:30) *
Tylko małe pytanko czy można dorzucić soccerboard do SP lub ewentualnie wymienić jakiś na inny?

Tak, można. Musisz nazwać pliki z Twoim scorem na podobieństwo tych co są w patchu i wkleić je do folderu Scoreboards. Do tego musisz jeszcze edytować plik bat i w odpowiednich miejscach musisz dopisać w sumie 3 komendy, na wzór tych co już tam są.

CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Mar 29 2009, 18:34) *
wie ktos?

Plik bat można wyłączyć po wybraniu stadionu.

Co do patch. W związku z błędem przy reprezentacji Szwecji informuję, że wyjdzie jeszcze jeden update. Nie wyjdzie on dzisiaj ani jutro, ale w tygodniu. Chcemy poczekać na ewentualnie inne błędy do poprawienia, które zgłośicie. W tym miejscu proszę o nie pisaniu o poprawieniu np. wzrostu o 1 cm itp. dupereli.
dzeekoos
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 29 2009, 18:25) *
Jeżeli grasz EPL to będą herby, składy będą stare, a przyśpiewki będziesz miał tylko dla EPL, bo angielskim zespołom nie były zmieniene sloty.

dzieki za odp... przyspiewki potrzebne mi sa tylko dla EPL bo po skonczeniu ligi i tak kumpel ma zamiar zainstalowac calego patcha smile.gif
1908TylkoTwój1922
dziala wam stadion cracovii????

EDIT:juz mi dziala...zaczalem grac zanim wszystkie pliki sie wczytaly:D
tak odemnie:patch wymiata , transfery aktualne , stadiony bardzo dobrze wykonane , bardzo dobrze mi sie gra w pesa teraz:D , dzieki i pozdro dla twórcow patcha
WKS
Mialem nie pisac ale skoro nastepne update bedzie wiec tak

Bozyk gra z 3

Dykij 2

Hempel z 11

Niedziela z 16

I jest jeszcze jeden gracz Motoru a zwie sie Witalij Melnyczuk i gra z numerem 25
tomaj
CYTAT(WKS&RKS @ Mar 29 2009, 20:46) *
Mialem nie pisac ale skoro nastepne update bedzie wiec tak

Bozyk gra z 3

Dykij 2

Hempel z 11

Niedziela z 16

I jest jeszcze jeden gracz Motoru a zwie sie Witalij Melnyczuk i gra z numerem 25

CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 19 2009, 16:26) *
A może frytki do tego?

biggrin.gif
Evilislands
Witam . Update nowy super , wszystko zainstalowałem co się dało . Jest parę błędów w komentarzu ale to raczej nie do was , śmieszne jest to jak na Roberta Lewandowskiego mówi Mariusz xD , ale ogólnie jest super wink.gif .
CO DO PATCHA : znalazłem kilka błędów , postaram się je dobrze opisać , żeby wam ułatwić trochę prace .
- Cueto na boisku ma na koszulce w "replayu" napisane anderson mimo ze w menu itp jest ok .
- stadion Lecha Poznań mimo że mam wszystko na high w powtórkach i przy wolnych jest cały biały ( tzn murawa) a czasami działa normalnie , więc sam już nie wiem co to może być ;/
- jak pogram dłużej to przycinają się piosenki w menu tzn tak je mixuje z 3x 1 słowo xD ( taki mini DJ wink.gif ) czy ktoś też tak ma? gram w inne gry i nie mam takich problemów choć nie wyklucza ze to może być coś z kompem ,
- lechem po skonczeniu 2 ligi w meczach towarzyskich w czasie transferu dodałem sobie Middlesbrough i jak próbuje z nimi grać to wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu , w meczu towarzyskim wszystko działa ok , i nie mogę kontynuować dalej gry. pozdro
tomaj
CYTAT(Evilislands @ Mar 29 2009, 22:00) *
Witam . Update nowy super , wszystko zainstalowałem co się dało . Jest parę błędów w komentarzu ale to raczej nie do was , śmieszne jest to jak na Roberta Lewandowskiego mówi Mariusz xD , ale ogólnie jest super wink.gif .
CO DO PATCHA : znalazłem kilka błędów , postaram się je dobrze opisać , żeby wam ułatwić trochę prace .
- Cueto na boisku ma na koszulce w "replayu" napisane anderson mimo ze w menu itp jest ok .
- stadion Lecha Poznań mimo że mam wszystko na high w powtórkach i przy wolnych jest cały biały ( tzn murawa) a czasami działa normalnie , więc sam już nie wiem co to może być ;/
- jak pogram dłużej to przycinają się piosenki w menu tzn tak je mixuje z 3x 1 słowo xD ( taki mini DJ wink.gif ) czy ktoś też tak ma? gram w inne gry i nie mam takich problemów choć nie wyklucza ze to może być coś z kompem ,
- lechem po skonczeniu 2 ligi w meczach towarzyskich w czasie transferu dodałem sobie Middlesbrough i jak próbuje z nimi grać to wywala mnie do pulpitu bez żadnego błędu , w meczu towarzyskim wszystko działa ok , i nie mogę kontynuować dalej gry. pozdro

Na Roberta mówi mariusz bo w grze jest koment tylko dla tego drugiego.
Co do reszty tego co napisałeś. Widzę, że jesteś kibicem Lecha i martwi mnie to, że masz błąd przy Cueto, bo od tej rundy ma on na koszulce napis ANDERSON zamiast CUETO.
Co do stadionu, to coś takiego jest na większości boisk i to nie zależy od nas tylko od stadiummakerów.
Problem z muzyką może byc taki, że przycina Ci się w momencie gdy gra coś wczytuje ale nie jestem tego pewien.
Z tym Middelsborough może być tak, że się zapodział jakiś zawodnik, przy którym wywala gra do windy, ale wtedy powinieneś mieć informację o błędzie. Jeżeli jesteś w stanie to podaj mi skład Midellsborough, ale ten z okienka transferowego, czyli ten co jest aktualnie w save po 2 sezonie.
Evilislands
W komentarzu jest też kilka innych błędów ale mi osobiście nie przeszkadzają smile.gif . Tak z ciekawości spytam tylko czy Kempes zamierza jeszcze robić update? Z tym Cueto dobrze że mnie uświadomiłeś ( wstyd ...) . Co do doczytywania muzyki to trochę to dziwne bo na początku działa ok itp a potem po jakiś 5 meczach się już przycinać zaczyna . Został więc tylko błąd z Midlesbrought , oto screen składu :
Liczę na twoją pomoc smile.gif . pozdro
tomaj
Przyczyna wywalania do windy znana. Wywala przez Majstorovica. I teraz tak. Albo poczekasz na update, który w tym tygodniu przyjdzie, albo wejdź do PES Editora, otwórz OF z EP, jako OF2 otwórz jakiś inny i przekopiuj z niego do naszego OF Majstorovica
Evilislands
mam pes editor 1.1 , mam of ten z nowego update i z big update (może być ten?) i skopiowałem ale nic nie dało , pewnie coś robie źle . Otwieram OF 1 folderu save i of z big update , noi się nic nie zmienia na ekranie . Mógłbyś dokładnie odpisać co potem? z góry dzięki
plny
Kalinic z Hajduka jest Chorwatem nie Bośniakiem ;]
seba
CYTAT(Evilislands @ Mar 30 2009, 10:27) *
mam pes editor 1.1 , mam of ten z nowego update i z big update (może być ten?) i skopiowałem ale nic nie dało , pewnie coś robie źle . Otwieram OF 1 folderu save i of z big update , noi się nic nie zmienia na ekranie . Mógłbyś dokładnie odpisać co potem? z góry dzięki

Zeby szybko wyeliminować problem z wywalaniem do windows przy graczach Szwecji Majstorovica i Sheabana (bez potzreby ich kopiowania z jakiegos innego ofa), należy:
- otworzyć OFA programem PES 2009 Editor
- odnaleźć tych dwóch graczy w reprezentacji Szwecji
- wejśc w ich ustawienia poprzez dwukrotne kliknięcie na nazwiski zawodnika (albo PPM i edit player)
- w opcjach Skin, Face and Hair ustawić opcję Mode na pozycję Bulid
- zaakceptowac na dole wciskając Accept
- następnie w menu File edytora zatwierdzić zmiany wciskając Save i zamknąc edytor

Po wykonaiu tych operacji gra nie będzie przy tych zawodnikach wychodziła do windowsa.
Następnie w edycji zawodników w grze można obydwu graczom upodobnić twarze do tych jakie maja w rzeczywistości.

PS
Osoby, którym nie udaję sie ten zabieg muszą poczekac na update.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(seba @ Mar 30 2009, 13:49) *
Majstorovica i Sheabana

Ten drugi nazywa się Shaaban. smile.gif
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 30 2009, 14:14) *
Ten drugi nazywa się Shaaban. smile.gif

Ale Seba to w odmianie napisał (kogo? czego?), czyli. Shaaban -> (kogo?) Shaaban'a tongue.gif
seba
Ale jednak wstawilem e zamiast a i method mnie trafił biggrin.gif
Chciałbym cos napisac żeby nie było OT, ale nic mi nie przychodzi do głowy biggrin.gif
Pozdro ludzie.
Graczyk
Nie tylko to sad.gif mi wywala gre do windy gdy chce rozegrac mecz liverpool - Portsmouth (grałem juz 2 razy z nimi, jest to 3 mecz miedzy nami [ raz u mnie raz u nich.]) Gdy właczam mecz normalnie jako towarzyski to dziala ale w karierze nie. Wywala i nie ma zadnego komunikatu tylko wychodzi jakbym wyłaczył gre ( podczas ładowania) Mam patcha 1.2 POMOCY!
tomaj
CYTAT(Graczyk @ Mar 30 2009, 15:35) *
Nie tylko to sad.gif mi wywala gre do windy gdy chce rozegrac mecz liverpool - Portsmouth (grałem juz 2 razy z nimi, jest to 3 mecz miedzy nami [ raz u mnie raz u nich.]) Gdy właczam mecz normalnie jako towarzyski to dziala ale w karierze nie. Wywala i nie ma zadnego komunikatu tylko wychodzi jakbym wyłaczył gre ( podczas ładowania) Mam patcha 1.2 POMOCY!

Czy masz update? Bo przed update wywalało przy Basinasie w Portsmouth, ale to poprawiliśmy?
Graczyk
ale big update? jesli big to tak a innych nie
tomaj
CYTAT(Graczyk @ Mar 30 2009, 15:51) *

Jak możesz mieć BIG Updaten na EPatch FV?! Ściągnij update z 1 postu.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(seba @ Mar 30 2009, 14:59) *
Ale jednak wstawilem e zamiast a i method mnie trafił biggrin.gif

Jest się czym przejmować biggrin.gif napisałem to dla tych, którzy by to sami chcieli zrobić biggrin.gif

CYTAT(Graczyk @ Mar 30 2009, 15:51) *

Tomajowi chodziło o update, który wyszedł przy finalnej wersji. Link jest w 1 poście.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.