m.e.t.h.o.d. man
Mar 24 2009, 17:25
CYTAT(pes4rulez @ Mar 24 2009, 17:19)

Jak zmienić polskim drużynom stadiony na "KONAMI" ? Gram Lechem ML i chciałbym przed każdym meczem w zależności z kim gram zmieniać stadion, ale w "EDIT" polskim drużynom nie da się zmienić przypisanego stadionu, jest na szaro.
Jakikolwiek edytor OF. I każdej drużynie dajesz stadion KONAMI. (czy tam old trafford jak miałeś EP, ale nie jestem pewien)
poradziłem sobie z tym uporządkowaniem lig ale teraz mam taki mały problem jak jest logo ekstraklasy pisze EKstraklasa/orange 1 liga a inne normalnie jak to zmienic ?
Anakin14
Mar 24 2009, 18:20
Siema ja mam taki problem. Nie mam zainstalowanych na PES żadnych łatek ani innych patchy. Wkleiłem w save ten plik który było podany, kitserver skopiowałem do folderu z grą i wziąłem setup. Game excutubale PES2009.exe Settings exuteble settings.exe. I potem pojawia się komunikat Kitserver will not be attchedto it. Co żle zrobiłem?
Problem rozwiązany
mati441
Mar 24 2009, 19:06
Mam problem wyrzuca mnie do Windowsa grając w lidze brazylijskiej, chodzi o drużyny Santos i Nautico. Podejrzewam że w Santosie chodzi o piłkarza który nazywa się Bolanos a w tej drugiej drużynie o Alceu
patryk89
Mar 24 2009, 19:34
Mam to samo. też mnie wywala z gry przy tych druzynach
wislak_91
Mar 24 2009, 19:38
Szkoda , że zapomnieliście o nowych strojach dla Wisły...

Chodzi o te z logiem bet-at-home
patryk89
Mar 24 2009, 19:51
Moze ktos wrzucic nowe stroje wisły i Reprezentacji ?
da sie "dorobić" update, tak żeby wszyscy zawodnicy byli dostępni do negocjacji w ML (teraz np. nie można negocjować z Wilsherem, Franem Meridą z Arsenalu) ??
CYTAT(patryk89 @ Mar 24 2009, 19:55)

Moze ktos wrzucic nowe stroje wisły i Reprezentacji ?
NIe wiem czy ktos posiada Wisłe a Reprezentacji mam , jest ona autrostwa Flisaka , dzisiaj robiona .Wystarczylo poszukac
http://www.sendspace.com/file/32rw3r
prezes87
Mar 24 2009, 20:28
CYTAT(WKS&RKS @ Mar 24 2009, 21:19)

NIe wiem czy ktos posiada Wisłe a Reprezentacji mam , jest ona autrostwa Flisaka , dzisiaj robiona .Wystarczylo poszukac
http://www.sendspace.com/file/32rw3rGdzie to wrzucić?
Zacznę od tego, że sporo osób nie czyta 1 postu

Kitsy Wisły i Polski miały zostać dodane, ale podczas uploadu się widocznie zawieruszyły.
Wszystkie drużyny, do których będą stadiony są ustawione na boisko domowe KONAMI.
Przy Santosie nie ma prawa wywalać, bo on na 100% był sprawdzony.
Gra się nie chce uruchomić i kitserver zainstalować to zmieńcie cracka lub dograjcie jeden czy 2 pliki dll, które wyskakują w błędzie.
Przyśpiewki i stadiony będą najprawdopodobniej jutro.
Na niewidocznych piłkarzy w trybie negocjacji jest rada, ale ona spowodowałaby wydanie OF pewnie dopiero w maju!
Sprawdzę, jeżeli rzeczywiście u mnie będzie wywalać przy graczach Santosu i Nautico to wydam poprawionego OF.
patryk89
Mar 24 2009, 20:57
Tomaj przy Portsmouth tez wywala.
WKS&RKS link nie dziala przynajmniej mi
Jutro wydam poprawionego OF pod względem wywalań do windy.
patryk89
Mar 24 2009, 21:04
QUOTE (tomaj @ Mar 24 2009, 22:06)

Jutro wydam poprawionego OF pod względem wywalań do windy.
Oki bedziemy wdzięczni

posprawdzam czy wywala jeszcze przy jakis teamach i jak cos napisze.
Na tą chwile wywala przy Santos i Nautico i Portsmouth
CYTAT(patryk89 @ Mar 24 2009, 21:01)

WKS&RKS link nie dziala przynajmniej mi
Mi z sendspace normalnie szlo masz tu
http://www.speedyshare.com/934594900.html . Pozdro
patryk89
Mar 24 2009, 21:39
QUOTE (WKS&RKS @ Mar 24 2009, 22:22)

Mi z sendspace normalnie szlo masz tu
http://www.speedyshare.com/934594900.html . Pozdro
Teraz jest już git

dzięki
Jak znajdziecie jakieś nowe błędy w OF to dajcie znać. Jutro do OF dorzucę również kitsy Wisły i Polski. Co do Arki. Ktoś pisał, że coś tam nie pasi. Proszę o zdjęcie aktualnych i w miarę możliwości je poprawie.
m.e.t.h.o.d. man
Mar 24 2009, 22:08
CYTAT(tomaj @ Mar 24 2009, 22:00)

Jak znajdziecie jakieś nowe błędy w OF to dajcie znać. Jutro do OF dorzucę również kitsy Wisły i Polski. Co do Arki. Ktoś pisał, że coś tam nie pasi. Proszę o zdjęcie aktualnych i w miarę możliwości je poprawie.
Ja znalazłem poważny. Brak KSZO w nowym update.
Myślałem, że gdzieś go przeoczyłem, ale otworzyłem edytor OF'a no i nie znalazłem KSZO. A kitsy zostały dodane.
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 24 2009, 22:12)

Ja znalazłem poważny. Brak KSZO w nowym update.
Myślałem, że gdzieś go przeoczyłem, ale otworzyłem edytor OF'a no i nie znalazłem KSZO. A kitsy zostały dodane.
kitsy z rozpędu zostały dodane, a KSZO jednak nie powinno być w patchu z tego względu, że jest jednak w niższej klasie rozgrywkowej.
pes2009pl
Mar 24 2009, 22:51
Theo Lee
Mar 24 2009, 23:25
mam taki mały problem - ponieważ patch zmienił mi kamerę i jak wrócić do tej kamery która latała wzdłuż lini (ta co teraz jest ze środka)

. W PESie 6 zmieniało sie to w ustawieniach kamery, ale tutaj nie widze nic takiego. Ktoś może mi pomóc?
ajax167
Mar 24 2009, 23:42
CYTAT(Theo Lee @ Mar 24 2009, 23:29)

mam taki mały problem - ponieważ patch zmienił mi kamerę i jak wrócić do tej kamery która latała wzdłuż lini (ta co teraz jest ze środka)

. W PESie 6 zmieniało sie to w ustawieniach kamery, ale tutaj nie widze nic takiego. Ktoś może mi pomóc?
Wchodzisz do folderu Kitserwer i tam masz config i zmieniasz z 9 na 0 .
CYTAT(Theo Lee @ Mar 24 2009, 23:29)

CYTAT(ajax167 @ Mar 24 2009, 23:46)

Wchodzisz do folderu Kitserwer i tam masz config i zmieniasz z 9 na 0 .
Ajax167 ma rację. Dodałem opis tego w ostatnim punkcie uwag w pierwszym poście
Flamen
Mar 25 2009, 00:14
Ok,wiec zaczne od problemu:
Otoz,z pathem starym grajac ustawionym quality na low wszystko bylo w porzadku ,do czasu wgrania big update.Wtedy tez ukazal sie efekt czarnej murawy(wiadomo ocb),ustawilem quality na medium,ale gra nie zdazyla sie zaladowac i wyskakiwal blad.Ogolnie jestem prawie pewien ze to od slabego kompa(ale mowie wczesniej na starszym pathu bylo ok).Pytanie takie,
czy ktorys dobry człowiek pomoże mi i powie/podesle pliku cokolwiek jak zrobic zeby miec nowe stroje,składy itp,ale murawe/czy tez stadion ze starego patha,zeby piekna zielona trawa sie wyswietlala
A teraz ,niedociagniecia po tym jak sprawdzilem skład Widzewa.
Druzyna gra systemem 1-4-4-2 w składzie:
Mielcarz(taki sam skill jak Fabiniak,ale lepsza gra na przedpolu)
(od lewej) Lisowski-Ukah(jest CB a nie SB

) -Bieniuk-Broź
na lewej pomocy wraca po kontuzji Masłowki-DMF to Szymanek(na zmiane Panka ktory jest zarowno DMF jak i CMF) na rozgrywającego jest Grzeszczyk(CMF AMF) i dwoch w napadzie Robak i Matusiak
Braknie 2 zawodnikow
Sernasa-reprezentant Litwy,lewa strona pomocy prawonożny
Miloseski-Byly kapitan Vetry Wilno(Legiii brame walnal

)
Nowe stroje sa,ale pewnie malo czasu bylo na zrobienie ich

A no i nie wiem skad wzial sie tam wzial ostatni na liscie chyba Gancarczyk z tego co pamietam.
Warto to przy nowym update poprawic .
Pozdrawiam i wyczekuje na odpowiedz
Gancarczyk wziął się
stąd.
Formacje Widzewa poprawie.
Dalej. Nie wiem po co wgrywałeś BIG Update. Aby murawy nie były czarne musisz mieć inne ustawienie niż low i niestety raczej nie da się tego obejść. Jeżeli zainstalujesz według wypisanych w 1 poście zasad EPatch Final Version to będziesz miał oryginalne stadiony.
Flamen
Mar 25 2009, 00:35
CYTAT(tomaj @ Mar 25 2009, 00:29)

Gancarczyk wziął się
stąd.
Formacje Widzewa poprawie.
Dalej. Nie wiem po co wgrywałeś BIG Update. Aby murawy nie były czarne musisz mieć inne ustawienie niż low i niestety raczej nie da się tego obejść. Jeżeli zainstalujesz według wypisanych w 1 poście zasad EPatch Final Version to będziesz miał oryginalne stadiony.
Co do garnarczyka,nie ma tam takiego goscia-musial ktos sie pomylic.
Co do stadionu,jeszcze raz tlumacze

Tego Patha wgralem na nowego PESa(instalowalem wszystko zgodnie z instrukcja),odrazu mialem zaznaczone quality Medium,przy starym pathu mialem zanzaczone LOW i mi murawy smigaly,dopiero przy Big UpDate pojawil sie problem czarnej murawy i quality medium.
I obecnie moim najwiekszym marzeniem jest zeby jakos moc zagrac z nowymi strojami,graczami itp na tych stadionach(bo chyba z tego wyplywa problem murawy) ze starego patha.Licze ze mi jakos pomozesz...
Pozdro
CYTAT(Flamen @ Mar 25 2009, 00:39)

Co do garnarczyka,nie ma tam takiego goscia-musial ktos sie pomylic.
Co do stadionu,jeszcze raz tlumacze

Tego Patha wgralem na nowego PESa(instalowalem wszystko zgodnie z instrukcja),odrazu mialem zaznaczone quality Medium,przy starym pathu mialem zanzaczone LOW i mi murawy smigaly,dopiero przy Big UpDate pojawil sie problem czarnej murawy i quality medium.
I obecnie moim najwiekszym marzeniem jest zeby jakos moc zagrac z nowymi strojami,graczami itp na tych stadionach(bo chyba z tego wyplywa problem murawy) ze starego patha.Licze ze mi jakos pomozesz...
Pozdro
Big Update dodaje stadiony w miejsce tych KONAMI, ale ten update jest stary!!!
Zainstaluj zgodnie z instrukcją Ekstraklasa Patch 2009 Final Version usuwająć wszystko co jest wypisane w instrukcji. Będziesz miał wtedy w grze tylko stadiony z oryginału!
lorddjs
Mar 25 2009, 08:07
jak zrobić żęby dałosie grac dogrywki w meczu towarzyskim
ShogunNH
Mar 25 2009, 08:11
Ja mam inny problem: W BAL'u przy ładowaniu sie meczu z R.C.D. Espanol wyskauje błąd i ten mecz muszę dać żeby sam sobie grał bo dalej nie przejdę, a inne mecze ładują się normalnie. Na razie miałem 2 spotkania w pucharze z nimi i wywalało, a w pierwszej części sezonu normalnie z nimi grałem w lidze, więc nie wiem w czym jest problem.
prezes87
Mar 25 2009, 10:06
Ludzie przeskanujecie sobie system pod kątem wirusów, zmieńcie cracki albo zainwestujcie w nowe kompy bo ja od wczoraj zagrałem ponad 20 spotkań różnymi drużynami i mnie nie wywaliło ani razu. Ktoś pisał wyżej, że ma detale na LOW ustawione i się dziwi że mu poprawnie murawy nie wyświetla. Niektóre stroje mogą być powodem wywalania, ale ja wczoraj grałem Sao Paulo i mnie nie wywaliło, a ktoś też pisał, że cały czas wywala.
Doberman90
Mar 25 2009, 10:11
Mam taki problem zainstalowałem tego Patch i za każdy faul dostaje czerwoną kartkę ....
Ludzie! Macie chyba problem (oczywiście niektórzy tyko) z czytaniem ze zrozumieniem. TO JEST TEMAT DOTYCZĄCY PATCHA. Na forum jeden z tematów poświęcony jest ogólnej dyskusji na temat PES, tam zadawajcie pytania o dogrywke w meczu towarzyskim (w tym wypadku wystarczy spojrzeć tylko ne ekran monitora, bo w ustawieniach przed meczem ustawia się tę opcję) lub pytacie czemu dostajecie co chwila czerwone kartki - po prostu za dużo faulujecie. Nie dość, ze piszecie o tym na forum to jeszcze mi te same wiadomości na PW wysyłacie.
pes4rulez: Cieszę się, że są osoby, które udowadniają, że patch działa i da się go poprawnie według instrukcji zainstalować. Co do Sao Paulo, to w edit pleyer wybierz sobie zawodnika o nazwisku Bolean czy jakoś tak to Cie wywali, ale dzisiaj wyjdzie co do tego update. Przyśpiewki i muzyka też dzisiaj będą.
prezes87
Mar 25 2009, 10:32
CYTAT(Doberman90 @ Mar 25 2009, 11:15)

Mam taki problem zainstalowałem tego Patch i za każdy faul dostaje czerwoną kartkę ....
Zapewne twój mecz sędziował Kazuki Ito, pan znany z wcześniejszych wersji PES-a, który zwykle za każde przewinienie karze bardzo srogo
Ja grałem ostatnio Lech-Fenerbache w LM i po 20 minutach zostałem w ośmiu bo sędziował właśnie pan Ito a odpuszczać nie było co bo to ćwierćfinał
prezes87
Mar 25 2009, 10:43
Ja zauważyłem drobny problem przy wyborze scoreboardów, nie wiem czy tak tylko u mnie się dzieje. Mianowicie, bez różnicy czy wybierzemy scoreboard "Ekstraklasa" czy "Ekstraklasa Glass" za każdym razem pojawia się ten drugi, przezroczysty. Co się stało ze starym SB Ekstraklasy z poprzedniej wersji?
jacekz40
Mar 25 2009, 10:47
czy w scoreboard dalej jest ten sam problem z wyświetlanym czasem przed końcem połowy i meczu - 44:59 i 89:59? Może ktoś odpowiedzieć?
prezes87
Mar 25 2009, 10:52
CYTAT(jacekz40 @ Mar 25 2009, 11:51)

czy w scoreboard dalej jest ten sam problem z wyświetlanym czasem przed końcem połowy i meczu - 44:59 i 89:59? Może ktoś odpowiedzieć?
tak, ten problem wszędzie występuje. W Evolution Patch też tak się działo.
CYTAT(jacekz40 @ Mar 25 2009, 10:51)

Problem ten nie dotyczy tylko scorów oryginalnych z PES, każdy inny nie pokazuje 45:00 i 90:00 i przestańcie już o to co chwile pytać!
CYTAT(pes4rulez @ Mar 25 2009, 10:10)

Ludzie przeskanujecie sobie system pod kątem wirusów, zmieńcie cracki albo zainwestujcie w nowe kompy bo ja od wczoraj zagrałem ponad 20 spotkań różnymi drużynami i mnie nie wywaliło ani razu. Ktoś pisał wyżej, że ma detale na LOW ustawione i się dziwi że mu poprawnie murawy nie wyświetla. Niektóre stroje mogą być powodem wywalania, ale ja wczoraj grałem Sao Paulo i mnie nie wywaliło, a ktoś też pisał, że cały czas wywala.
Już tak z ciekawosci też gralem Sao Paulo i reszte spotkan i naprawde nie wiem czego was wywala . Rozegralem cale mecze i nawet sie ani jeden nawet nie zacia , Co do scoreboardu masz racje tez mam ten sam , Tomaj chyba walnales sie z wiekiem Roberta Lewandowskiego ponieważ ma 18 lat a teraz chyba kolo 20 , oprócz tego wydaje mi sie ze mógłbys mu w edycji dac SMF bo czesto w spotkaniach Pucharowych oraz Ligowych Smuda go wystawia . Oprócz tego zamiast Łobodzińskiego w kadrze powinien znaleźć sie Jelen a za Jopa Bosacki . Mam nadzieje ze uwzgeldnisz niektóre uwagi
A własnie Peszko moim zdaniem powienien mieć też CF a jak nie CF to chociaż SS ponieważ w kazdym spotkaniu na tych dwóch pozycjach gral w Płockiej Wiśle .Pozdrawiam zarypiasty patch
patryk89
Mar 25 2009, 11:48
Bo to nie o Sao Paulo chodzi tylko o Santos i konkretnie o piłkarza Balanos
Lewandowski ma wiek z FM więc poprawie. Szczerze to zastanawiałem się czy dać mu SMF, ale dałem mu WF bo w zasadzie Kolejorz gra bez SMF. Co do Peszki też dałem mu WF, bo obecnie nie gra jako CF czy SS. Jak był w Wiśle, to grał w młodzieżówce polskiej na jako SMF lub WF.
Co do kadry, to Bosackiego w niej nie ma, ale mam możliwość zrobienia większej kadry niż 23 osoby i chyba to tylko dla Polaków zrobię. Wtedy na pewno Jeleń się w niej znajdzie.
Dzięki za uwagi i proszę o kolejne bo OF wydam dzisiaj, ale wieczorem aby wprowadzić jeszcze ewentualne poprawki.
P.S. Racja, że chodzi o Santos a nie Sao Paulo.
prezes87
Mar 25 2009, 12:21
Brakuje kilku zawodników w kadrze Wisły Płock.
http://ww1.wisla.plock.pl/Kadra.htmCzy będzie reszta stadionów z polskiej ligi?
Jeśli nie to czy można przekonwertować stadiony z PES6 na PES2009? Bo jak tak to jest o połowę mniej roboty.
Przykładowo, stadion WP:
http://download.issonline.pl/index.php?act=view&id=1067
Kamilbialego
Mar 25 2009, 12:21
Mi się pobrało bez stadionów gdzei mozna je pobrać aby pasowały do tego programika?
prezes87
Mar 25 2009, 12:25
CYTAT(Kamilbialego @ Mar 25 2009, 13:25)

Mi się pobrało bez stadionów gdzei mozna je pobrać aby pasowały do tego programika?
Stadionów jeszcze nie ma, jakbyś przeczytał uważnie instrukcję to byś wiedział, że dopiero dzisiaj wieczorem wyjdą.
achmed
Mar 25 2009, 12:27
lewandowski rocznik 88
CYTAT(pes4rulez @ Mar 25 2009, 12:25)

Brakuje kilku zawodników w kadrze Wisły Płock.
http://ww1.wisla.plock.pl/Kadra.htmCzy będzie reszta stadionów z polskiej ligi?
Jeśli nie to czy można przekonwertować stadiony z PES6 na PES2009? Bo jak tak to jest o połowę mniej roboty.
Przykładowo, stadion WP:
http://download.issonline.pl/index.php?act=view&id=1067Wiesz na siłę mógłbym stwierdzić, że w Lechu też kilku brakuje. Z dodaniem zawodników jest teraz taki problem, że nie ma już zbyt wielu mniej znanych zawodników bez klubów do podmiany.
Co do stadionu. Chyba wszystkie lub większość polskich są konwertowane z PES6, ale my nie jesteśmy stadionmakerami i się tym nie zajmujemy.
Kamilos
Mar 25 2009, 12:35
Witam czy u was też występuje problem z Sao Paulo ?? Bo jak ja wchodze w edit mode w ten club to mi zawiesza gre i nic nie moge zrobic??
Tomaj mam jeszcze jedno Rafał Król (Motor Lublin ) na 20 lat(skonczyl 16 stycznia ) i 183 a Kamil ma dobry wiek i wzrost to bracia ale nie bliźniacy
patryk89
Mar 25 2009, 12:50
Wywala także przy Grecji
CYTAT(patryk89 @ Mar 25 2009, 12:54)

Wywala także przy Grecji
Przy Grecji wywalało z tego samego powodu co przy Portsmouth: Basinas, a przy Sao Paulo na pewno nie wywala.
patryk89
Mar 25 2009, 13:13
wiem ale wolałem napisać

a o Sao Paulo nic nie wspominałem tylko o Santosie ;]
Pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.