BubelCk
Mar 30 2009, 17:35
Czyli działa EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION na patchu 1.2 ?
Edit: Ok, dzięki tomaj.
CYTAT(BubelCk @ Mar 30 2009, 17:39)

Czyli działa EKSTRAKLASA PATCH 2009 FINAL VERSION na patchu 1.2 ?
Przeczytaj dokładnie ze zrozumieniem pierwszy post!!!
m.e.t.h.o.d. man: nie zauważyłem nawet tego i myślałem, że chodziło Ci o odmianę nazwiska
Evilislands
Mar 30 2009, 17:40
Seba, zrobiłem jak mówiłeś w 100% a nadal wywala , trudno poczekam już na update

, chyba że macie jeszcze jakieś pomysły? pozdro
edit: ustawiam wszystko dobrze , zapisuje , wyłączam program , znów odpalam żeby sprawdzić czy jest ok noi jest dobrze . Włącze gre , wywala mnie znów do pulpitu , wejde w pes editor a tu sie z "Build" na "Default" samo przestawia ;/
CYTAT(Evilislands @ Mar 30 2009, 17:44)

Seba, zrobiłem jak mówiłeś w 100% a nadal wywala , trudno poczekam już na update

Zrób to:
- w PES Editor otwórz OF z EPatcha
- w zakładce file wybieramy open OF2 i otwórz OF z innego patcha
- teraz musimy znaleźć zawodnika, przy którym nas wywala, czyli np. Majstrovica. Jak go znajdziemy w EPatchu to klikamy na niego 2 razy aby pokazało się okno z jego umiejętnościami
- w prawym dolnym rogu znajdziemy opcję importu zawodnika z OF2
- importujemy Majstorovica z drugiego OF i zapisujemy wszystko
I już nie będzie Was wywalać.
Oczywiście w update takie błędy poprawimy.
BubelCk
Mar 30 2009, 17:49
Zauważyłem że w lutym wyszedł patch 1.3. Jest możliwość gry na nim i na patchu jednocześnie?
CYTAT(Evilislands @ Mar 30 2009, 17:44)

edit: ustawiam wszystko dobrze , zapisuje , wyłączam program , znów odpalam żeby sprawdzić czy jest ok noi jest dobrze . Włącze gre , wywala mnie znów do pulpitu , wejde w pes editor a tu sie z "Build" na "Default" samo przestawia ;/
Samo???
A dajesz accept po ustwieniu Bulid? Dajesz potem Save z menu File?
Evilislands
Mar 30 2009, 17:52
już zrobiłem to w inny sposób , poprostu dałem mu twarz special i wybrałem twarz savioli

. Mecz sie uruchomił więc ide dograć

, i tak po update ta twarz będzie poprawiona więc niech narazie Majstorovic będzie sobie blizniakiem savioli

. pozdro i dzieki za pomoc
m.e.t.h.o.d. man
Mar 30 2009, 18:24
CYTAT(BubelCk @ Mar 30 2009, 17:53)

Zauważyłem że w lutym wyszedł patch 1.3. Jest możliwość gry na nim i na patchu jednocześnie?
Nie, nie da się, bo kitserver nie jest kompatybilny z patchem 1.3
Już to było mówione... -.-
BubelCk
Mar 30 2009, 18:41
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 30 2009, 18:28)

Nie, nie da się, bo kitserver nie jest kompatybilny z patchem 1.3
Już to było mówione... -.-
Nie siedzę dużo na tym forum, zauważyłem że wyszła final version to zainstalowałem na nowo. Czy to znaczy że muszę czytać wszystkie strony z tego tematu i poprzedniego?
Graczyk
Mar 30 2009, 18:59
Tam gdzie jest liga brazylijska to mam ten update

ale niewiem nie moge zagrac tego meczu. Bez kitserwera tez nie dziala
m.e.t.h.o.d. man
Mar 30 2009, 19:09
CYTAT(Graczyk @ Mar 30 2009, 19:03)

Tam gdzie jest liga brazylijska to mam ten update

ale niewiem nie moge zagrac tego meczu. Bez kitserwera tez nie dziala
Ale masz update, czy tylko OF z EP FV?
Jednym z rozwiązań jest też, żebyś zainstalował patch od konami 1.1. Bo na tym 1.2 jest coś dziwnego, że większości na tym patchu, wyskakują właśnie dziwne problemy.
CYTAT(Tomek_28 @ Mar 30 2009, 19:14)

Shaaban i Majstorovic mają już swoje twarze w pesie,nie musisz brać twarzy Savioli.Żeby nie wywalało musisz dać special i dać dla Shaabana face 1574 i hair 5166,a dla Majstorovica face 1577 i hair 5169.Będą mieli wtedy oryginalne twarze i nie będzie wywalało tongue.gif
Nie mylić z Shaabanem z Egiptu
Tomek_28
Mar 30 2009, 19:10
CYTAT(Evilislands @ Mar 30 2009, 17:56)

już zrobiłem to w inny sposób , poprostu dałem mu twarz special i wybrałem twarz savioli

. Mecz sie uruchomił więc ide dograć

, i tak po update ta twarz będzie poprawiona więc niech narazie Majstorovic będzie sobie blizniakiem savioli

. pozdro i dzieki za pomoc
Shaaban i Majstorovic mają już swoje twarze w pesie,nie musisz brać twarzy Savioli.Żeby nie wywalało musisz dać special i dać dla Shaabana face 1574 i hair 5166,a dla Majstorovica face 1577 i hair 5169.Będą mieli wtedy oryginalne twarze i nie będzie wywalało
Graczyk
Mar 30 2009, 19:44
Odkryłem cała wina jest Basinasa (Basinas) bodajże z Grecji

poprawcie w update tym co ma wyjsc niedlugo bo niewiem jak to naprawic
Czyli "zakażeni" to Basinas, Shaaban i Majstorovic

OK już wszystko naprawiłem editorem

jeśli coś jeszcze zobaczę to dam znac

pozdrawiam
CYTAT(Graczyk @ Mar 30 2009, 19:48)

Odkryłem cała wina jest Basinasa (Basinas) bodajże z Grecji

poprawcie w update tym co ma wyjsc niedlugo bo niewiem jak to naprawic
Czyli "zakażeni" to Basinas, Shaaban i Majstorovic

OK już wszystko naprawiłem editorem

jeśli coś jeszcze zobaczę to dam znac

pozdrawiam
Basinas jest już naprawiony w obecnym updacie!!!
jacekz40
Mar 30 2009, 23:17
A mnie wywala w BL, po kolejnym meczu ligowym otrzymuję nagrodę za najlepszą drużynę i gra wypada do windows, pomocy, co robić?
m.e.t.h.o.d. man
Mar 31 2009, 06:32
CYTAT(BubelCk @ Mar 30 2009, 18:45)

Nie siedzę dużo na tym forum, zauważyłem że wyszła final version to zainstalowałem na nowo. Czy to znaczy że muszę czytać wszystkie strony z tego tematu i poprzedniego?
Nie, ale na dole masz coś takiego, jak słowa kluczowe... Wpisujesz sobie jedno słowo typu "1.3 , konami, patch" i ci na pewno coś znajdzie... Nie musisz czytać wszystkich stron, żeby znaleźć odpowiedź.
CYTAT(WKS&RKS @ Mar 29 2009, 20:46)

Mialem nie pisac ale skoro nastepne update bedzie wiec tak
Bozyk gra z 3
Dykij 2
Hempel z 11
Niedziela z 16
I jest jeszcze jeden gracz Motoru a zwie sie
Witalij Melnyczuk i gra z numerem 25
A z jakim numerem gra Lenart? Bo na 90minut.pl ma on też 16
Tomek_28
Mar 31 2009, 12:26
CYTAT(jacekz40 @ Mar 31 2009, 00:21)

A mnie wywala w BL, po kolejnym meczu ligowym otrzymuję nagrodę za najlepszą drużynę i gra wypada do windows, pomocy, co robić?
Problem z wywalaniem do windowsa może być od tego ,że się nie zainstalowało patcha 1.1 od konami,który to patch naprawiał wywalanie do windowsa,drugą przyczyną może być to ,że masz źle zrelinkowaną jedną z twarzy drużyny przy której cię wywala

.Ale u ciebie prawdopodobnie to pierwsze.
Tomaj usuń z Bayernu Monachium Donovana,Molinaro z Juventusu ma dziwną twarz u mnie,Grigoriev ma twarz Brożka,van Persie i Tanevski mają w patchu blond włosy.Sprawdź u siebie ale wydaje mi się że to wina patcha.Aha i zmień facjatę Handzica bo ma mordkę Panucciego.W polskiej ekstraklasie są dziwnie poustawiani wykonawcy stałych fragmentów.Narazie tyle.Aha,Majewski i Ireland z Man City mają złe twarze,spróbuj je zrelinkować w inne miejsce.Oto mój koncert życzeń

Przydał by się jeszcze scoreboard canal+ hd
wislak_91
Mar 31 2009, 12:42
Numery zawodników Wisły:
Beto gra z nr 30
Ćwielong nr 86
Dodatkowo Sebastian Janik ma chyba ustawioną twarz Tomka Jirsaka. Z kolei Jirsak ma twarz wygenerowaną przez grę(tak przypuszczam).
Przy próbie minimalizacji gry wyskakuje mi komunikat , iż program PES 09 przestał działać poprawnie... Co dziwne , ten błąd raz wyskakuje , a raz nie :/ Używam laptopa z Vistą. Wcześniej na PC z XP nie miałem podobnego problemu. Tyle , że na PC używałem EP Patch + update 1 2 3 4. Teraz mam wgrane Final Version + update. Czy ktoś miał już podobny problem z takim wywalaniem do Windy???
edit: nigdy nie wgrywałem patchy od KONAMI
BubelCk
Mar 31 2009, 12:50
Mam pewien problem. Otóż w niektórych meczach wogóle nie słychać przyśpiewek. Odbywa się to całkowicie losowo.
- Donovan usunięty z Bayernu
- twarz Molinaro poprawiona, Handzica, Gregorieva, Majewski i Irland też
- poprawiony Janik
- włosy van Persiego i Tanevskiego też poprawione
- numey w Więle też
- poprawione numery w Motorze i dodany jeden zawodnik
- Matusiak dodany do Podbeskidzia (Łukasz

)
- poprawione błędy z wywalaniem przy Szwedach
Co do stałych fragmentów to trochę trudno mi to dla każdej drużyny ustawić.
Coś jeszcze?
Co do wywalania przy minimalizacji. jest to błąd systemu, mam to samo przy innych grach (na szczęście nie przy PES)
jacekz40
Mar 31 2009, 13:03
Nie instalowałem patcha 1.1 i kilka sezonów przeleciałem w BL, nie miałem nawet jednego przypadku wypadania gry, teraz dopiero pierwszy raz przy Ekstraklasa patch. Długo grałem w trybie liga i tez nic się nie działo, więc wniosek, ze przyczyną jest właśnie coś zwiazanego z patchem.
m.e.t.h.o.d. man
Mar 31 2009, 13:17
CYTAT(BubelCk @ Mar 31 2009, 12:54)

Mam pewien problem. Otóż w niektórych meczach wogóle nie słychać przyśpiewek. Odbywa się to całkowicie losowo.
Przy jakich drużynach, bo kilka drużyn nie ma dopingu... (chodzi mi oczywiście o drużyny, które są gospodarzami).
BubelCk
Mar 31 2009, 13:29
Np Flota Świnoujście. Czasami również zdarza się, że nie ma dopingu jak gram Koroną...
jacekz40
Mar 31 2009, 15:55
Poradziłem sobie sam, wywaliłem wszystko co było w kitserwerze od Ekstraklasa Patch i poszło dalej. Jakieś pliki blokowały film z wręczenia złotej piłki, poszukajcie co to powoduje, bo inni mogą mieć taki sam problem. W kitserwerze zostawiłem tylko foldery z piłkami, stadionami, strojami sędziów, te na pewno nic nie psują.
ziucio
Mar 31 2009, 16:37
patch super brakuje mi tylko Kamila Bilińskiego w Śląsku Wrocław (napastnik nr31) gra coraz więcej i jest w kadrze zespołu na ta rundę. Dałoby się go dorzucić w update??
CYTAT(tomaj @ Mar 31 2009, 13:09)

A z jakim numerem gra Lenart? Bo na 90minut.pl ma on też 16
CYTAT(m.e.t.h.o.d man 'Mar 19 2009, 16:26)

A może frytki do tego?

, Lenarta w skladzie(jest poza kadra wogole ) nie ma bo zlamal kość w jego miejsce wstawcie Witaijla Melynczuka .
CYTAT(WKS&RKS @ Mar 31 2009, 16:56)

, Lenarta w skladzie(jest poza kadra wogole ) nie ma bo zlamal kość w jego miejsce wstawcie Witaijla Melynczuka .
Tej, teraz się tak zastanawiam. Ja poprawiłem numery, które Ty podałeś, dodałem zawodnika i spytałem się o innego, a Ty mi frytki proponujesz? Muszę się zastanowić czy nie cofnąć tych zmian.
wislak_91
Apr 1 2009, 12:14
Komentarz , który można pobrać z I postu to wersja podstawowa od Kempesa czy ta , którą uaktualnił??
dzeekoos
Apr 1 2009, 14:48
Nie ściągałem update'a, czekam na ten ostateczny, dlatego pytam czy Bruno jest juz zrobiony w Jadze?
1908TylkoTwój1922
Apr 1 2009, 16:52
Tomaj a kiedy bedzie to update??
1908TylkoTwój1922
Apr 1 2009, 17:23
czemu??
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 1 2009, 17:27)

czemu??
Ponieważ w najblizszych dniach ma się ukazać łatka Konami 1.5 z dodaną ligą polską zamiast others b. W związku z tym dalsze nasz prace nie mają chyba sensu.
wislak_91
Apr 1 2009, 17:43
CYTAT(tomaj @ Mar 29 2009, 19:44)

Co do patch. W związku z błędem przy reprezentacji Szwecji informuję, że wyjdzie jeszcze jeden update. Nie wyjdzie on dzisiaj ani jutro, ale w tygodniu. Chcemy poczekać na ewentualnie inne błędy do poprawienia, które zgłośicie. W tym miejscu proszę o nie pisaniu o poprawieniu np. wzrostu o 1 cm itp. dupereli.
A miał być...

edit: seba - Prima Aprillis??
m.e.t.h.o.d. man
Apr 1 2009, 18:59
CYTAT(wislak_91 @ Apr 1 2009, 17:47)

A miał być...
edit: seba - Prima Aprillis??

No to jest prima aprilis, ale, że rozmawiałem z Sebą i Tomajem, update będzie, ale jakoś za 3 tyg. Chcemy poprawić wszystkie staty, na które tak narzekacie. Pozdrawiam
Oczywiście info o nie wydaniu update było żartem pprima a prilisowym. Cieszę się, że na Issonline użytkownicy nie dali się tak nabrać jak na pesleague co po raz kolejny uświadamia mnie, że na tym forum użytkownicy są rozumni (z małymi wyjątkami niestety).
Update wyjdzie dzisiaj w godzinach popołudniowo-wieczornych.
czemu Ibisevic ma tak słabe staty?
Kamiloxx
Apr 2 2009, 10:56
Plny - bo teraz słabo gra ;] Ale zmień sobie jak Tobie nie pasują

Chłopaki muszę przyznać że jest to najlepszy patch na całym świecie

)
może ktoś wrzucić przyspiewki soundtrack i stadiony service pack na inne servery??
Patch swietny, mozliwosc gry na kazdym stadionie rzadzi

Mam pytanie czy w nowym updejcie staty dla polskich graczy znow beda poprawione, w sensie zmniejszone? Jesli tak to jestem calkowicie za

po pierwsze w grze duza czesc naszych rodzimych kopaczy nadal ma porownywalne umiejetnosci z wieloma graczami z lig zachodnich, a po drugie o wiele więcej przyjemnosci sprawia gra w ML, bo mozna dluzej pobawic sie w budowanie silnej druzyny. W sumie tak sobie teraz pomyslalem, ze z jednej strony bez sensu jest ciagle obnizac statsy polskim pilkarzom (choc im sie nalezy), bo w koncu gra nimi przestanie sprawiac radosc. Z drugiej jednak trzeba jakos dobitnie zaznaczyc roznice w poziomie graczy z zachodnich lig, by bylo bardziej realistycznie. Mozna by wiec zrobic na odwrot - jakims pomyslem moze byc np. podwyzszenie statystyk graczom w lidze angielskiej czy hiszpanskiej (i innych oczywiscie po za polska). I to nie chodzi o zwiekszanie poziomu kazdemu zawodnikowi (bo to byloby zbyt duzo roboty), tylko powiedzmy kluczowym pilkarzom w kazdej druzynie. Bo troche dziwnie wyglada jak Wojtkowiak Lecha czy inny ma defence na poziomie 80, podczas gdy boczni obroncy takiego Arsenalu maja ten stat miedzy 65 a 75... Mysle ze bylaby to jakas metoda i lekarstwo na urealnienie rozgrywki w PES. Pozdr dla tworcow!
m.e.t.h.o.d. man
Apr 2 2009, 13:52
CYTAT(sierak @ Apr 2 2009, 11:38)

może ktoś wrzucić przyspiewki soundtrack i stadiony service pack na inne servery??
Człowieku, masz kilka serwów do wyboru, nawet podzielone na party. Czego chcesz więcej? Te serwy, na których są umieszczone dane pliki, to jedne z lepszych serwów, na których ściąganie idzie fullem. Na czym ty byś chciał?
Staty nie będą zmieniane. ja proponuje abyś zwiększył sobie staty Realu i ManU i zagrał nimi. Pozatym napiszę to po raz setny: nie pasują Wam staty z FM ani poobniżane z polecanej przez Was strony. Może od następnego PES zrobimy tak, że każdy mi zakupi bilet na mecz swojej drużyny i ja poprostu pojadę go obejrzeć, aby samemu staty dopracować? No jest jeszcze jedna kwestia, staty w PES są źle dobrane, bo taki np. Ronaldo jest tam jakimś cyborgiem.
luquee: jak patch się ukazał to sporo osób narzekało, że do dupy bo tempo gry jest jeszcze wolniiejsze niż w oryginale PES. Chcesz powtórki z rozrywki?
CYTAT(tomaj @ Apr 2 2009, 14:57)

Staty nie będą zmieniane. ja proponuje abyś zwiększył sobie staty Realu i ManU i zagrał nimi. Pozatym napiszę to po raz setny: nie pasują Wam staty z FM ani poobniżane z polecanej przez Was strony. Może od następnego PES zrobimy tak, że każdy mi zakupi bilet na mecz swojej drużyny i ja poprostu pojadę go obejrzeć, aby samemu staty dopracować? No jest jeszcze jedna kwestia, staty w PES są źle dobrane, bo taki np. Ronaldo jest tam jakimś cyborgiem.
luquee: jak patch się ukazał to sporo osób narzekało, że do dupy bo tempo gry jest jeszcze wolniiejsze niż w oryginale PES. Chcesz powtórki z rozrywki?
Nie chce powtorki i wlasnie dlatego napisalem ze mozna by w druga strone staty podkrecac lepszym druzynom zachodnim. Wtedy rozgrywka bylaby z pewnoscia szybsza, a nie wolniejsza. Jezeli o mnie chodzi to zwiekszam wlasnorecznie staty tych zawodnikow ktore uwazam, ze sa za slabe. Chcialem tylko wyjsc na przeciw ogolnoforumowemu postulatowi, zeby staty Polakom jeszcze obizac - ze mozna poziom urealistycznic inaczej. A co do bazy FM czy innej to wiadomo ze zadna nie jest perfekcyjna, mozna ja potem tylko zmodyfikowac - i o to mi wlasnie chodzilo, ze zamiast obnizac staty polskim graczom, mozna podwyzszyc je zawodnikom z zachodnich klubow. Ale jak rozumiem zadnej modyfikacji, takiej czy takiej i tak nie bedzie, wiec nie ma sensu nad tym dywagowac. I tak dzieki Wam wszystkim za najlepszego patcha do PES, bo z kazdym updatem jest coraz lepszy
Zrozum, że podwyższając staty Anglikom czy Hiszpanom powiększasz liczbę nierealnych cyborgów!
jancker
Apr 2 2009, 14:59
jak mozna piłki zmieniać bo chciałbym dodac nowa piłke Europass
CYTAT(tomaj @ Apr 2 2009, 15:30)

Zrozum, że podwyższając staty Anglikom czy Hiszpanom powiększasz liczbę nierealnych cyborgów!
Ok, tylko ze to nie chodzi o powiekszanie liczby nierealnych cyborgow, ale o zwiekszanie statsow tym graczom, ktorzy w obiektywnej opinii sa w PESie za slabi w porownaniu z polskimi zawodnikami. Jezeli taki Wojtkowiak (sorry ze znow ten sam przyklad, ale jest wymowny), ma lepsze defence od wielu bocznych obroncow z czolowych europejskich klubow to zeby urealnic gre nalezaloby przywrocic proporcje. Obojetnie w jaki sposob. Ale juz nie wazne, update 2 wydany, wiec nie ma co gdybac. Wiem, ze moge sam sobie wszystko pozmieniac, jak mi cos nie pasuje i tak wlasnie zrobie. A ten temat byl tylko luznym pomyslem co mozna byloby zrobic, zeby gra bardziej odzwierciedlala rzeczywistosc, jednoczesnie nie obnizajac ciagle statow polskich pilkarzy. Po prostu lekko poobnizac umiejetnosci naszych (co juz zostalo zrobione), LEKKO podwyzszyc staty zagranicznych grajkow i proporcje bardziej pasuja do realiow, nie zwalnia sie w ten sposob rozgrywki i jednoczesnie nie wprowadza cyborgow. No ale to zalezy co kto lubi

dzieki za update!
marekpl
Apr 3 2009, 14:57
Witam !
Dziękuje za patcha. Tylko mam jeden problem.Jak wybieram stadion załóżmy KONAMI-default potem chce zmienić stadion w Service Packu to jak juz mi się wszystko załaduje to mam czarną murawę. Mam gołą wersje gry beż żadnych official patchy. Jeszcze dodam że dzieje się tak nie tylko z waszym patchem ale także z innymi np. z gamingacces
Piter123
Apr 3 2009, 15:17
Było już mówione setki razy. Musisz zmienić w pliku settings w zakładce Display, Quality na medium lub high.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.