CYTAT(ariados @ Apr 24 2009, 20:06)

ScOuT a czy usunąłęś poprzednio wgrywane scoreboardy ( w sensie że Twoje) ? A czy ze wszystkimi scoreboardami tak jest ? Jak tak to może spróbuj wgrać od nowa całego patcha ...
Zainstalowałem patcha na "czystą" grę, więc nie miałem swoich scoreboardów... Ja mam tak czy wybiorą stroje dla sędziów, czy siatki czy też piłki... Po prostu we wszystkim mam ten problem...
No to masz nieciekawie...Ja miałem podobny problem , ale wtedy skumałem się , że folder Scoreboards jest pusty , tzn . nie miałem żadnych scoreboardów. Natomiast u Ciebie jest znacznie cieższy przypadek. Może coś nie tak z kitserverem , bo słyszałem że z tą nową wersją były problemy, a skoro u Ciebie tak jakby Service Pack nie widzi plików to może coś nie tak z instalacją kitservera ? . Albo coś nie tak w rejestrze Service Packa...
1908TylkoTwój1922
Apr 24 2009, 21:02
CYTAT(1908TylkoTwój1922 @ Apr 24 2009, 17:32)

Mam pytanie : Jakim program edytuje się tryb kariery?
wie ktoś??? Musze jakoś wyedytować ten tryb kariery bo w okienku transferowym chce zrobic dla niektorych druzyn transfery.
przemo fc barca
Apr 26 2009, 12:33
ja mam taki błąd grałem angielska lige, chelsea londyn i gdy mialem juz 11 kolejke to niemoglem dac : "match start" poniewaz wywalało mnie do windowsa. Pliss o pomoc!!
witam mam takie pytanie czy w paczce z 1 str przyspiewki i intro znajde przyspiewki auxerre albo az alkmaar ?? wole zapytac bo 1 gb do sciagania to nie jest 100 mb ;p
m.e.t.h.o.d. man
Apr 26 2009, 15:08
CYTAT(nike @ Apr 26 2009, 14:42)

witam mam takie pytanie czy w paczce z 1 str przyspiewki i intro znajde przyspiewki auxerre albo az alkmaar ?? wole zapytac bo 1 gb do sciagania to nie jest 100 mb ;p
Ani jednych, ani drugich nie ma, bo prawdopodobnie nie starczyło slotów.
__SaNd1__
Apr 26 2009, 15:27
W jednym slocie liga angielska i szkocka ? Wloska i Hiszapnska to znaczy ze po 2 lig grajom w 1 ? Troszke nierelane to ... Dzieki za odpowiedz ...
m.e.t.h.o.d. man
Apr 26 2009, 15:36
CYTAT(__SaNd1__ @ Apr 26 2009, 15:31)

W jednym slocie liga angielska i szkocka ? Wloska i Hiszapnska to znaczy ze po 2 lig grajom w 1 ? Troszke nierelane to ... Dzieki za odpowiedz ...
Myśl... Jak grasz lige, bądź ML bądź inną rozgrywke, to masz miejsca tylko na jedną lige i to ty wybierasz (chyba że dasz losowo) drużyny! Więc nie będziesz miał w 1 lidze 2 lig, bo nawet nie ma tyle slotów.
aughj1
Apr 26 2009, 21:16
mam pytanie
czy da sie w BaL-u zrobic 2 ligi ? tzn awanse i spadki ?
pytam sie bo zauważyłem ze przy wybieraniu klubów nieda sie wybrac ligi szkockiej bo jest juz wybrana jako EKSTRAKLASA DIVISION 2
da sie to zmienic i grac np. w division 2 w turze turek ?
a ja mam pytanie co do kamery w patchu ;P otoz wydaje mi sie ze jak gram na kamerze wide, nie 'jezdzi' ona wzdluz linii bocznej jak na oryginalnym pes'ie tylko w pewnym momencie widze wszystko pod pewnym katem. chodzi glownie o sytuacje pod polem karnym, przy ktorych zdaje sie jakby kamera stanela na 20-30 metrze i tylko sie obraca. jakos nie umiem sie przyzwyczaic ...

czy to tylko moje przywidzenia czy mozna gdzies to zmienic?
aughj1
Apr 27 2009, 15:59
1 post - takamere zmienia sie w kitserverze
tak to wychodzi jak sie czyta po lebkach...xD dzieki za pomoc i sory za nieuwage
malutki1939
Apr 27 2009, 20:02
WItam!
Wiem że może wkurzają Was takie problemy ale nie umiem sobie poradzić z zainstalowaniem patcha chodź nie robię tego pierwszy raz. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją tzn. skopiowałem folder kitserwer do katalogu gry i zainstalowałem oraz podmieniłem folder save. Gra odpala się w starym menu, nazwy polskich drużyn są (w lidze francuskiej) ale nie ma ani strojów ani herbów. Przyśpiewki również skopiowałem wg. instrukcji i lipa. Mam tylko polski komentarz bo to poszło bez problemów. 3 razy przeinstalowałem gre i wgrywałem patcha - bez zmian. Może ktoś podpowie gdzie szukać błędu.

(
m.e.t.h.o.d. man
Apr 27 2009, 20:19
CYTAT(malutki1939 @ Apr 27 2009, 20:06)

WItam!
Wiem że może wkurzają Was takie problemy ale nie umiem sobie poradzić z zainstalowaniem patcha chodź nie robię tego pierwszy raz. Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją tzn. skopiowałem folder kitserwer do katalogu gry i zainstalowałem oraz podmieniłem folder save. Gra odpala się w starym menu, nazwy polskich drużyn są (w lidze francuskiej) ale nie ma ani strojów ani herbów. Przyśpiewki również skopiowałem wg. instrukcji i lipa. Mam tylko polski komentarz bo to poszło bez problemów. 3 razy przeinstalowałem gre i wgrywałem patcha - bez zmian. Może ktoś podpowie gdzie szukać błędu.

(
To wygląda jakbyś ściągnął samego kitservera, bez folderów img i tak dalej... Of'a na pewno dobrze dałeś. Sądze, że w kitserverze dałeś tez setup.exe... Sprawdź, czy masz wszystkie foldery w kitserverze, czyli w folderze img inne foldery i czy w tych folderach są jakieś pliki.
Snake_PL
Apr 28 2009, 14:08
Witam!
Na wstępie muszę powiedzieć, że mod jest po prostu świetny ! Ilość druzyn, stroje, modyfikacje podczas gry, świetna robota.
Sciągnąłem wersję 265MB oraz dwa updaty i OF odblokowujacy klasyczne drużyny. Mam wersje gry 1.0
Mam jednak mały problem ze stadionami. Gram w karierze (Master League) Regginą i nie podobał mi się ten Konami Stadium jako mój stadion. Sciągnąłem więc paczkę z polskimi stadionami i wkleiłem wg instrukcji do \Pro Evolution Soccer 2009\kitserver\img\cv09.img\stadiony
Gdy klikam ten program to wyboru m.in. piłek , stadionów, czy siatek, to wszystko jest ok. Moge zmieniać siatki, piłki (i inne rzeczy, które zmiesciły się w 265mb) . Natomiast nie mogę wczytać stadionów. Gdy klikam na te polskie, które sobie sciągnąłem, to mam napis, że nie można odnaleźć ścieżki i stadion np. Legii, czy Wisły nie podmienia się. Co mogłem zrobić nie tak ? Siatki, piłki działają, ale te nowe polskie stadiony niestety nie.
Powstrzymałem się przed downloadem całej paczki stadionów, bo boję się, że też nie będą mi działać.
Bardzo proszę o pomoc
EDIT: Problem rozwiązany, po prostu ominąłem folder "polskie" przez co ten program nie mógł znalezc sciezki, sorry
Eazy E
Apr 28 2009, 14:09
Możecie upnąć od nowa stadiony z patcha? Bo mam 3 oryginalne zamiast nowych, m.in Mohamed.
m.e.t.h.o.d. man
Apr 28 2009, 14:23
CYTAT(Eazy E @ Apr 28 2009, 14:13)

Możecie upnąć od nowa stadiony z patcha? Bo mam 3 oryginalne zamiast nowych, m.in Mohamed.
Co ty chcesz upnąć? W 1. poście masz linki do stadionów, a linki z sendspace cały czas działają bo przed chwilą sprawdzałem.
przemo fc barca
Apr 28 2009, 14:49
noi i jest bład w patchu po jak sie chce zagrac 11 kolejke to wywala do windowsa

. Zróbcie jakis update czy cos
CYTAT(przemo fc barca @ Apr 28 2009, 15:53)

noi i jest bład w patchu po jak sie chce zagrac 11 kolejke to wywala do windowsa

. Zróbcie jakis update czy cos
To nie błąd w patchu !! Trzeba ściągnąć oficjalny patch KONAMI
Eazy E
Apr 28 2009, 15:05
Ale ja chcę te stadiony co były w tym pliku co ma 260mb, nie chce mi się go ściągać.
adamdidol
Apr 28 2009, 15:24
Mam pytanie pod jaką wersje gry jest kitserver który umieściliście w patchu?? Bo gdy miałem wersje 1.0 to wyskakiwał błą "nie wysyłaj" prezy uruchomieniu gry a jak wbiłem 1.1 to gra sie wogule nie uruchomiła...
malutki1939
Apr 28 2009, 17:00
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Apr 27 2009, 21:23)

To wygląda jakbyś ściągnął samego kitservera, bez folderów img i tak dalej... Of'a na pewno dobrze dałeś. Sądze, że w kitserverze dałeś tez setup.exe... Sprawdź, czy masz wszystkie foldery w kitserverze, czyli w folderze img inne foldery i czy w tych folderach są jakieś pliki.
Oto obraz folderu img w kitserverze:

stroje mam w folderze:

. Folder save z przekopiowanym plikiem z patcha:

Może to dlatego że zainstalowałem na "gołą" grę bez updatu żadnego ? ? ?
Coś działa bo mam nazwy drużyn i zawodników, ale nie ma herbów, strojów, menu z patch'a.
przemo fc barca
Apr 28 2009, 17:42
CYTAT(ScOuT @ Apr 28 2009, 16:00)

To nie błąd w patchu !! Trzeba ściągnąć oficjalny patch KONAMI

a skad moge sciagnac tego patcha??/
przemo fc barca
Apr 28 2009, 17:43
a skad mopge go pobrac ????????????///
CYTAT(przemo fc barca @ Apr 28 2009, 18:47)

a skad mopge go pobrac ????????????///
Po 1 wystarczy poszukac np. na google... a po 2 issolnie.pl...
Przed zainstalowaniem tego patcha musisz zainstalowac wczesniejsza wersje... bodajze 1.0. lub 1.1
przemo fc barca
Apr 28 2009, 18:01
CYTAT(ScOuT @ Apr 28 2009, 18:52)

szukam i znalazlem wersje 1.1 i jak instaluje to pisze : ze instalator nie moze zainstalowac poniewaz program nie znajduje sie na tym komputerze
m.e.t.h.o.d. man
Apr 28 2009, 18:33
CYTAT(przemo fc barca @ Apr 28 2009, 18:05)

szukam i znalazlem wersje 1.1 i jak instaluje to pisze : ze instalator nie moze zainstalowac poniewaz program nie znajduje sie na tym komputerze
Bo masz ripa...
P.s. edytuj posty i stawiaj zdeczka mniej znaków interpunkcyjnych -.-
CYTAT(adamdidol @ Apr 28 2009, 15:28)

Mam pytanie pod jaką wersje gry jest kitserver który umieściliście w patchu?? Bo gdy miałem wersje 1.0 to wyskakiwał błą "nie wysyłaj" prezy uruchomieniu gry a jak wbiłem 1.1 to gra sie wogule nie uruchomiła...
Kitserver jest pod każdą wersje gry. Patch został wydany pod każdą wersje gry, poza 1.3.
ps. zajrzyj czasami do słownika, albo skorzystaj z firefoxa.
CYTAT(malutki1939 @ Apr 28 2009, 17:04)

Może to dlatego że zainstalowałem na "gołą" grę bez updatu żadnego ? ? ?
Coś działa bo mam nazwy drużyn i zawodników, ale nie ma herbów, strojów, menu z patch'a.
To nie ma znaczenia, że na czystą gre.
To wygląda tak, jakbyś nie dał install w setup.exe. Na pewno zainstalowałeś kitserver dobrze?
Eazy E
Apr 29 2009, 15:02
Mam coś takiego:

Poprawcie OF czy co tam trzeba żeby były te stadiony.
Ludu drogi, forum ostatnio przeglądam rzadko (ale systematycznie) i dzięki co niektórym użytkownikom mam niezły polew. Sory ale jak moglibyśmy nazwać ten stadion? Zauważ, że tylko stadiony "nierealne" mają stare previvy i nazwy.
Eazy E
Apr 30 2009, 05:38
Po co mi 3 oryginalne stadiony? Przed ściągnięciem uptade miałem wszystkie poza KONAMI.
Ściąłem polskie stadiony do Ekstraklasa Patch, i mam takie pytanie. Co mam zrobić abym mógł na nich grać ( już je skopiowałem do folderu ) w grze co zrobić...
Konkretnie w trybie zostań legendą i kariera.
witam mam prosbe czy moze ktoś poprawic biale stroje widzewa otóż jest taki problem ze po lewej stronie koszuli ( tak jak jest z mojego widoku nie komputera ) na przeciwko herby szary kwadracik o tak
m.e.t.h.o.d. man
Apr 30 2009, 11:23
CYTAT(sayek @ Apr 30 2009, 09:50)

Ściąłem polskie stadiony do Ekstraklasa Patch, i mam takie pytanie. Co mam zrobić abym mógł na nich grać ( już je skopiowałem do folderu ) w grze co zrobić...
Konkretnie w trybie zostań legendą i kariera.
Konkretnie to ja ci powiem, żebyś sobie skoczył do 1. postu i go sobie dokładnie przeczytał i przestał pisać głupie pytania.
CYTAT(nike @ Apr 30 2009, 10:59)

witam mam prosbe czy moze ktoś poprawic biale stroje widzewa otóż jest taki problem ze po lewej stronie koszuli ( tak jak jest z mojego widoku nie komputera ) na przeciwko herby szary kwadracik o tak
Zobacze jak to wygląda u mnie i postaram się to poprawić.
Edit: Nie wiem o co biega... Na ten kwadrat nalepiłem nowy znaczek pumy i zapisałem, ale nadal jest ten kwadrat. Szczerze, to nie wiem dlaczego tak jest...
przemo fc barca
Apr 30 2009, 12:56
CYTAT(nike @ Apr 30 2009, 11:59)

ja poprawie te stroje na około 17 bedą
CYTAT(Eazy E @ May 2 2009, 09:00)

Co z moim bugiem?
yyy, nie przedstawiłeś żadnego bugu
Ty ślepy jesteś? Nie mam 3 stadionów (nowych) z patcha, są tylko te oryginalne!!!
Ja nie jestem ślepy i widzę, że masz wszystko dobrze. Chyba jesteś jakoś niepełnosprytny. Przecież do patcha nie zostały dodane żadne nowe stadiony poza tymi, które są w Service Packu
to jak poprawi ktos te stroje widzewa ?
CYTAT(nike @ May 2 2009, 15:10)

to jak poprawi ktos te stroje widzewa ?
Nikt nie poprawi bo w kitsie nie ma błędu. Błąd (a raczej niedopatrzenie) jest w pliku cofig.txt w folderze z tym kitsem.
A mianowicie, trzeba odnaleźć w nim linijkę:
shirt.number.location = toprighti musimy ją zmienić na:
shirt.number.location = offZapisujemy i zamykamy notatnik i będzie dobrze.
Ale we wcześniejszym OF było zamiast tego Old Trafford i jeszcze jakieś 2 stadiony. Zrób mi OF z nimi.
jaki plik odpowiada za stroje sedziow ??
Dominoz
May 2 2009, 15:37
Ściągnąłem esktraklasa patch, ale nie tego final version...
Co muszę zrobić, aby mieć polskie stadiony? Po ściągnięciu ich mam tylko każdy osobno w folderach. A powinienem mieć jakiś program, żeby to obsługiwać...
Pozdrawiam
CYTAT(Eazy E @ May 2 2009, 15:45)

Ale we wcześniejszym OF było zamiast tego Old Trafford i jeszcze jakieś 2 stadiony. Zrób mi OF z nimi.
Opis możesz sobie sam zmienić w edytorze, chociaż nie wiem po co jak i tak nie będziesz mieć tych stadionów pod tymi slotami.
A tak po drugie to nie: zrób mi, tylko: czy mógłbyś zrobić.
CYTAT(nike @ May 2 2009, 16:17)

jaki plik odpowiada za stroje sedziow ??
Są to pliki z numerami 273, 274, 275, 276 w cv03.img
CYTAT(Dominoz @ May 2 2009, 16:41)

Ściągnąłem esktraklasa patch, ale nie tego final version...
Co muszę zrobić, aby mieć polskie stadiony? Po ściągnięciu ich mam tylko każdy osobno w folderach. A powinienem mieć jakiś program, żeby to obsługiwać...
Pozdrawiam
Ściągnij Service Packa z pierwszego postu, pamiętaj tylko, aby móc korzystać ze stadionów poza trybem Mecz Towarzyski, musisz w OF, który masz ustawić drużynom domyślny stadion KONAMI. W EP FV jest już to zrobione, w poprzedniej wersji nie.
Dominoz
May 3 2009, 10:28
Pytanie mam: czemu tylko nieliczni zawodnicy z polskiej ligi mają przypisany komentarz ze swoim nazwiskiem? Przecież Szpakowski w Fifie prawie wszystkich mówi...Nie ma slotów w PESie, czy co?
Do tego, jak piłkę ma Robert Lewandowski, to Szpaku mówi Mariusz Lewandowski...
CYTAT(Dominoz @ May 3 2009, 11:32)

Pytanie mam: czemu tylko nieliczni zawodnicy z polskiej ligi mają przypisany komentarz ze swoim nazwiskiem? Przecież Szpakowski w Fifie prawie wszystkich mówi...Nie ma slotów w PESie, czy co?
Do tego, jak piłkę ma Robert Lewandowski, to Szpaku mówi Mariusz Lewandowski...
1. Czytaj systematycznie ten temat, to byś wiedział czemu Szpak mówi Mariusz na Roberta
2. Komentarz nie jest naszego autorstwa i nie robiliśmy pod niego OF!
Dominoz
May 3 2009, 13:39
Sory, ale nie chce mi sie czytać 38 stron...
Nie łatwiej po prostu wyjaśnić?
W takim razie trzeba było regularnie czytać forum. A po drugie Dominozie jakby tomaj chciał każdemu odpowiadac na pytania , które wczesniej były poruszane . To musiałby 24 h na dobe siedzieć na forum . 38 stron to nie jest aż tak dużo . Pozdrawiam i powodzenia ; - )
Tomaj to zrobisz mi ten OF ze stadionami z chyba podstawowego EP? Bo tam zamiast tych 3 były jakieś inne m.in. Old Trafford.
CYTAT(Eazy E @ May 5 2009, 17:52)

Tomaj to zrobisz mi ten OF ze stadionami z chyba podstawowego EP? Bo tam zamiast tych 3 były jakieś inne m.in. Old Trafford.
Po co? Przecież jest ServicePack?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.