CYTAT(jacekz40 @ Mar 20 2009, 11:13)

Już dawno zostało udowodnione, że większość idzie na łatwiznę i wybiera bez względu na rodzaj trybu gry najmocniejsze drużyny! Liga holenderska i francuska wg TOMAJ ma za dużo słabych zespołów - a to jest wada czy zaleta tych lig? Dla mnie duża zaleta, bo gra słabszymi daje dużo wiecej radochy jak gra tymi mocnymi. Sorry za szczerość ale liga Polska została "zepsuta" przez wysokie wskaźniki naszych klubów. Apelowałem już w innym poście, żeby przy okazji update poprawić statystyki (oczywiście dla zdecydowanej większości naszych klubów mocno w dół). Nie można na lidze francuskiej czy holenderskiej, na tych samych statystykach zbudować ligi polskiej, bo to przekłamywanie rzeczywistości!. Wiele osób narzeka, że PES2009 jest za łatwy (faktycznie jak się dochodzi do wprawy są takie wrażenia), ale sami "dokładacie" jesze ułatwienia w tej grze. Jeżeli gra jest zbyt prosta staje się szybko nudna!!! I ta zasada dotyczy każdego rodzaju gry . Kiedyś do PES6 został wydany patch liga grecka, nie wiem ile osób w to grało, ja tak i powiem, że to była najciekawsza liga jaka powstała do tamtej wersji gry. Tak słabej ligi jeszcze nie było w PESie. Statystki niektórych klubów przedstawione graficznie to była taka troszkę większa plamka w tym pięciokącie obrazującym siłę zespołu. Jaka jest różnica gdy gra silna drużyna z taką samą silną, a słaba ze słabą? Prawie żadna...tylko, że w drugim przypadku gra sprawia więcej satysfakcji bo wieksze wymagania stawia a tym samym podnosi poziom trudności gry, nie mówiąc juz jak taką słabą grać z 3 razy mocniejszą. I ostatnia uwaga do ankiety. Po co była robiona ankieta w sprawie lig, jak i tak mieliście od razu pomysł na ligę brazylijską?
Ty też stajesz się nudny. Twierdzisz, że liga polska jest na tych samych statystykach co Francuzi. udowodnij to. Np. na podstawie Lecha, jest on w miejsce Le Mans. Porównaj Lecha z drużyną w oryginalnym OF i mi napisz czy są te same statystyki. Dalej. Co do statystyk to są one poprawiane cały czas, ale zrozum, ze aby dopasować ligę polską do PES to trzeba by było wszystkim zawodnikom w patchu poprzestawiać statsy. Weź sobie otwórz oryginalnego OF w edytorze i posprawdzaj sobie statystyki niektórych nieznanych albo mało znanych zawodników. Zobaczysz, że nasz patch wcale tak nie przesadza.
Przyjmując, że obniżymy jeszcze bardziej (drastycznie) statystyki polskiej ligi to dopiero byście narzekali, że tempo PES spadło.
Co do ankiety. Chcieliśmy dodać jakąś ligę i widzę, że chyba nie wszystkim to się podoba. Zrobiliśmy ankietę, bo nie mogliśmy z Sebą dogadać się co do wyboru ligii. Ale w między czasie przyszedł pomysł ligi brazylijskiej, na który z Sebą obydwoje się zgodziliśmy. Zresztą w pierwszym poście było napisane, że zastrzegamy sobie prawo podjęcia ostatecznej decyzji.
Ostatecznie nikt Cie nie zmusza do ściągnięcia i grania na tym patchu.
Pozatym, spora część dostępnych statystyk na polecanej przez wielu użytkowników forum stronie pesdatabase, już od 2 updatu została wykożystana, nawet sporo z tych statystyk zostało zmniejszonych, więc ja już nie wiem o co Ci chodzi. Statystyki z FM złe, z pesdatabase złe, może mamy robić statystyki na czyja? Np. Mila znany zawodnika, więc damy mu dobra statsy mimo, że kiepsko teraz gra?