Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PES 6.5 v4 PREMIERA - Dyskusja - Download W 1 Poscie
board.issonline.pl > Edit Mode: P-E Patching > P-E Patching > PES 6.5 v4 > Dyskusja
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
kubinho9
Nie wiem panowie co jest u was. Ja gram na full detalach przy Radeonie 9200 Pentium 2,4 i 768 ram. happy.gif
miki666
mam windows 7 64-bit. zainstalowałem sobie właśnie PES 6, języki pl i eng. ściągnąłem pacha, zrobiłem jak nakazano w instrukcji. włączam grę przez plik exe w folderze z paczem i włącza mi się normalny PES6. stare menu, muzyka a jedyne co się podmienia to składy, no ale to wiadomo, że OF za to odpowiada. nie mam też intra. kiedy wchodzę w edycje i chcę zobaczyć np. twarz piłkarza jakiegoś to wywala do windowsa i zamyka grę.

ma ktoś pomysł, co mogę zrobić?
l00rdbeK
Witam.
Sciaglem tego pes'a ale mam problem z rozpakowaniem folderu "dat" poniewaz gdy rozpakowuje pisze ze mam za malo miejsca na dysku . Ma ktos jakis programik ktorym bardzo szybko rozpakuje to ? oprocz winRAR'a oczywiscie .
miki666
zwolnij miejsce na dysku może po prostu
radzio123
CYTAT(Arni_17 @ Dec 17 2009, 16:39) *
Instalujesz 3D analyze i uruchamiasz Pesa przez ten program. Trzeba jeszcze w nim odpowiednie opcje pozaznaczać i pes śmiga biggrin.gif

No właśnie z tymi ustawieniami nie wiem co i jak... Mógłbyś podpowiedzieć ?biggrin.gif
l00rdbeK
Gdy wlaczam gre i wpisuje swoje imie wyskakuje mi taki blad : http://img515.imageshack.us/img515/8700/beztytuuaj.png
Bez przesady ale az tyle miejsca na dysku mam . Prosze o szybka pomoc
__SaNd1__
W Online mam logosy prawidlowe tak jak w offline ale co to za sklady - zamiast Academica jakisz FG NG a zamiast Porto FC - FSV Mainz 05 Wisla i Legia w Serie A i wogole wszystko pomieszane czemu jest to tak i wszystko jest wgrane prawidlowo - tak samo bylo v V 3 coz nie tak z tymi Online Skladami ?
unikat
CYTAT(LordbeK @ Dec 17 2009, 19:31) *
Gdy wlaczam gre i wpisuje swoje imie wyskakuje mi taki blad : http://img515.imageshack.us/img515/8700/beztytuuaj.png
Bez przesady ale az tyle miejsca na dysku mam . Prosze o szybka pomoc

na dysku C ?
Kubbas
CYTAT(Rzepa7 @ Dec 17 2009, 20:32) *
na dysku C ?

Mieszałeś coś z flagami Rzepa? Napisz na xfire
Arni_17
CYTAT(radzio123 @ Dec 17 2009, 19:00) *
No właśnie z tymi ustawieniami nie wiem co i jak... Mógłbyś podpowiedzieć ?biggrin.gif

Wchodzisz w program 3D Analyze i tam wybierasz ,,Select" i szukasz pesa na dysku w którym go zainstalowałeś. później zaznaczasz jeszcze kilka opcji i wciskasz ,,run".
Opcje które ja mam zaznaczone to:
force SW Tnl
force max. pixel shader version 1.4
skip pixel shader version 1.4
emulate HW TnL caps
emulate pixel shader caps
emulate DXT textures
l00rdbeK
CYTAT(Rzepa7 @ Dec 17 2009, 20:32) *
na dysku C ?

Na dysku "C" mam wolne 6 gb a pes'a zainstalowanego mam na dysku "D" na ktorym mam takze 6 gb wolnego miejsca .
Po prostu nie chca sie zapisywac ustawienia , nie moge zrobic profilu gdy pierwszy raz sie wchodzi do gry . Prosze o szybka POMOC !
szop124
Jaki tytuł ma nuta "song 4" ? biggrin.gif
l00rdbeK
Blagam o szybka pomoc z tym bledem : http://img515.imageshack.us/img515/8700/beztytuuaj.png
Na dysku tyle miejsca mam !
damiank9
niewiem ale jak cos takiego miałem to chyba musiałem nowy of sobie skopiowac tak mi sie zdaje
Arni_17
CYTAT(szop124 @ Dec 18 2009, 17:33) *
Jaki tytuł ma nuta "song 4" ? biggrin.gif

Flo Rida - Roots
Następnym razem proponuje przeglądnąć przynajmniej kilka stron wstecz tongue.gif
l00rdbeK
a moglibyscie mi dac tego wlasciwego OF'a?
szop124
CYTAT(Arni_17 @ Dec 18 2009, 18:49) *
Flo Rida - Roots
Następnym razem proponuje przeglądnąć przynajmniej kilka stron wstecz tongue.gif

Lenistwo closedeyes.gif tongue.gif
czopas
sorry za post pod postem ale link na 1 stronie "http://board.issonline.pl/index.php?showforum=295" jest nieprawidłowy closedeyes.gif
Kubbas
CYTAT(szal94 @ Dec 18 2009, 19:50) *
sorry za post pod postem ale link na 1 stronie "http://board.issonline.pl/index.php?showforum=295" jest nieprawidłowy closedeyes.gif

yup bo mieszailiśmy trochę w działach, chyba każdy z choćby małą próbką inteligencji znajdzie linki bez problemu
czopas
Wiem ale różni są ludzie i jeden ci napisze closedeyes.gif A gdzie te linki?! rolleyes.gif
Kubbas
CYTAT(LordbeK @ Dec 18 2009, 16:34) *
Na dysku "C" mam wolne 6 gb a pes'a zainstalowanego mam na dysku "D" na ktorym mam takze 6 gb wolnego miejsca .
Po prostu nie chca sie zapisywac ustawienia , nie moge zrobic profilu gdy pierwszy raz sie wchodzi do gry . Prosze o szybka POMOC !

Edytuj wpis do rejestru, daj na inny dysk 6.5 i zmień we wpisie ścieżkę na ten dysk do folderu 6.5 i wtedy dodaj
Vpr
Widać, że włożyliście w tego patcha duuużo pracy i należą wam się podziękowania, ale parę rzeczy, mniejszych lub większych, należy jeszcze poprawić.
Przede wszystkim - herby drużyn! M.in. Chelsea, Arsenal, MU czy Tottenham mają nieproporcjonalne, można powiedzieć spłaszczone herby! O ile w przypadku MU i CFC nie rzuca się to w oczy, to już u pozostałych dwóch przykładowych teamów aż kłuje. Dalej, bardzo fajnie, że OF jest unikalny, gra jest trudniejsza, gameplay ciekawszy. Ale na miłość boską! Pozycje zawodników czy ich umiejętności (tzn. skill jednego piłkarza w stosunku do innego) to porażka, przynajmniej w Arsenalu, który "testowałem" najdłużej. Pewnie, to drobiazgi, ale jak się wszystkie takie "drobiazgi" zsumuje to już tak wesoło nie jest. Ramsey DMF? Bendtner bez RW? Fabregas bez AMF? Fabiański >> Almunia? To pierwsze z brzegu przykłady, tego jest o wiele więcej. Zwłaszcza ciekawi mnie spora przewaga Fabiana na Almunią. Ok, Hiszpan broni ostatnimi czasy tragicznie, ale Fabian wcale lepszy nie jest, też popełnia karygodne błędy. To że pół sezonu przesiedział na trybunach kontuzjowany, to nie powód, żeby podbijać mu staty tongue.gif W ogóle mam wrażenie, że cała drużyna Arsenalu była opracowana na szybko. Czcionka na koszulkach to nie jest font Premier League, font CL jest nieaktualny, twarze widać wrzucone pierwsze z brzegu, bo osobiście widziałem dla niektórych zawodników (Eduardo, Vermaelen) lepsze, a dla innych (Clichy, Gallas) po prostu aktualniejsze. Tak, wiem że się czepiam i to jak cholera tongue.gif
Jason Bourne
Kubbas gdy chcę edytować Bayern to za każdym razem wyrzuca mnie na pulpit.Gra się wyłącza i koniec.Dlaczego tak jest?
Cooltys
Witam

Mam taki mały pomysł. W tym momencie torrentem to trzeba by było ciągnąć 3 lata, pozostałe serwisy bez kont premium to samo. Z tego względu bardzo trafionym pomysłem byłoby zuplowadowanie patcha poprzez p2m.

http://www.haszkod.pl/upload,ygoow.html

Jest to bardzo szybka i przyjemna forma ściągania. Polecam.
jakub1991
CYTAT(Cooltys @ Dec 19 2009, 10:47) *
Witam

Mam taki mały pomysł. W tym momencie torrentem to trzeba by było ciągnąć 3 lata, pozostałe serwisy bez kont premium to samo. Z tego względu bardzo trafionym pomysłem byłoby zuplowadowanie patcha poprzez p2m.

Co prawda mam już patcha, ale pomysł bardzo dobry.
Jason Bourne
Znalazłem kolejne błędy
http://img96.imageshack.us/img96/5675/cassio.jpg
jak to możliwe żeby bramkarz jako dodatkową zdolność miał rozgrywanie i rządzenie w środku pola ??
Kolejnym jest takie same stroje Olympiakosu i domowe i wyjazdowe.Różnią się jedynie getrami.Jak wiadomo olyp. ma całkiem inne wyjazdówki.
demiano7
CYTAT(Vpr @ Dec 19 2009, 08:01) *
Widać, że włożyliście w tego patcha duuużo pracy i należą wam się podziękowania, ale parę rzeczy, mniejszych lub większych, należy jeszcze poprawić.
Przede wszystkim - herby drużyn! M.in. Chelsea, Arsenal, MU czy Tottenham mają nieproporcjonalne, można powiedzieć spłaszczone herby! O ile w przypadku MU i CFC nie rzuca się to w oczy, to już u pozostałych dwóch przykładowych teamów aż kłuje. Dalej, bardzo fajnie, że OF jest unikalny, gra jest trudniejsza, gameplay ciekawszy. Ale na miłość boską! Pozycje zawodników czy ich umiejętności (tzn. skill jednego piłkarza w stosunku do innego) to porażka, przynajmniej w Arsenalu, który "testowałem" najdłużej. Pewnie, to drobiazgi, ale jak się wszystkie takie "drobiazgi" zsumuje to już tak wesoło nie jest. Ramsey DMF? Bendtner bez RW? Fabregas bez AMF? Fabiański >> Almunia? To pierwsze z brzegu przykłady, tego jest o wiele więcej. Zwłaszcza ciekawi mnie spora przewaga Fabiana na Almunią. Ok, Hiszpan broni ostatnimi czasy tragicznie, ale Fabian wcale lepszy nie jest, też popełnia karygodne błędy. To że pół sezonu przesiedział na trybunach kontuzjowany, to nie powód, żeby podbijać mu staty tongue.gif W ogóle mam wrażenie, że cała drużyna Arsenalu była opracowana na szybko. Czcionka na koszulkach to nie jest font Premier League, font CL jest nieaktualny, twarze widać wrzucone pierwsze z brzegu, bo osobiście widziałem dla niektórych zawodników (Eduardo, Vermaelen) lepsze, a dla innych (Clichy, Gallas) po prostu aktualniejsze. Tak, wiem że się czepiam i to jak cholera tongue.gif

Eduardo jest od Szolpasa, Clichy od BadNewza, Gallas od JayaM, Vermaelen bodajże od Mańka więc nie mów że sa pierwsze lepsze bo akurat jestem fanem Arsenalu i wrzucałem NAJLEPSZE WEDłUG MNIE mordy tongue.gif

pozycje Kubbas na 100% dopracuje, każdemu moze coś umknąć, pozdro
l00rdbeK
CYTAT(Kubbas @ Dec 18 2009, 23:05) *
Edytuj wpis do rejestru, daj na inny dysk 6.5 i zmień we wpisie ścieżkę na ten dysk do folderu 6.5 i wtedy dodaj

Dalej ten sam problem ;/ . Przenioslem pes'a na dysk c zrobilem z tym wpisem i to samo jest . Kubbas Blagam cie o POMOC !!
Niewiem moze robie cos zle z tym wpisem , albo cos innego .

Ten plik rejestru:
Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6]
"installdir"="C:\Program Files\Pro Evolution Soccer 6.5"
"lang_e"=dword:00000001
"lang_f"=dword:00000000
"lang_g"=dword:00000000
"lang_i"=dword:00000000
"lang_s"=dword:00000000
"lang_p"=dword:00000001
"installfrom"="H:"
"code"="NP9JA9FCWTACEMKPDUHR"

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\KONAMIPES6\PES6\1.0]
MaKu23
Moglibyście dać listę piosenek użytych w patchu?
WKS
Wejdz w sobie Kitserver  i tam powinienes miec takie pliki  tekstowe jak balls i songs ( przynajmniej tak bylo w 09)
milo334
The Patch is amazing
congratulations to all the team for your effort!

But I need help
I erased the option file folder unsure.gif
Anyone can upload the files please
or send me the files via PM
Thanks!
Greetings from Chile
(Sorry for my poor english)

kjuska
Zrobiłem tak jak było w instrukcji i włączam gre, a w wszystko wygląda jakby to była świeżo zainstalowana gra nic się nie zmieniło. Proszę o pomoc.
Netch
CYTAT
MaKu23 Napisano Dec 19 2009, 15:54
Moglibyście dać listę piosenek użytych w patchu?

Również pięknie proszę o zamieszczenie soundtrack'a.

CYTAT
WKSRKS Napisano Dec 19 2009, 16:56
Wejdz w sobie Kitserver i tam powinienes miec takie pliki tekstowe jak balls i songs ( przynajmniej tak bylo w 09)

Niestety nie ma tam takich plików.
Kubbas
Nie pamiętam wszystkich nazw utworów już, a nie chcę mi się latać po PES'ie i spisywać, sry
Kubbas
Sorry za post pod postem.

Chciałem bardzo podziękować 5 osobą, które cały czas seedują patcha odkąd ja przestałem, dzięki.
tomky
Zacząłem karierę w Barcelonie i tutaj pytanie:
Grając w 2 lidze nie mam przyśpiewek kibiców Barcy-tak powinno być?
szalu
CYTAT(Kubbas @ Dec 22 2009, 01:06) *
Sorry za post pod postem.

Chciałem bardzo podziękować 5 osobą, które cały czas seedują patcha odkąd ja przestałem, dzięki.

A proszę bardzo closedeyes.gif niech jak najwięcej ludzi ściągnie patcha bo na prawdę warto biggrin.gif Wielki szacun dla twórców happy.gif
Cooltys
CYTAT(Cooltys @ Dec 19 2009, 10:47) *
Witam

CYTAT(szalu @ Dec 22 2009, 19:35) *
A proszę bardzo closedeyes.gif niech jak najwięcej ludzi ściągnie patcha bo na prawdę warto biggrin.gif Wielki szacun dla twórców happy.gif

Dlatego też ponawiam prośbę o wrzucenie na p2m! Może Twórcy, a może ktoś kto ściągnął...naprawdę będzie się to opłaca, ponieważ zassanie tego patcha będzie zajmować dużo mniej czasu...polecam szczerze!
Andzi
Działa komuś ta gra na windowsie 7 ?? Niestety jak próbuję uruchomić grę to wyskakuje komunikat, że gra nie została poprawnie zainstalowana :/
Kubbas
CYTAT(Cooltys @ Dec 23 2009, 12:45) *
Dlatego też ponawiam prośbę o wrzucenie na p2m! Może Twórcy, a może ktoś kto ściągnął...naprawdę będzie się to opłaca, ponieważ zassanie tego patcha będzie zajmować dużo mniej czasu...polecam szczerze!

Ja nie będę już nigdzie wrzucał

CYTAT(Andzi @ Dec 23 2009, 13:44) *
Działa komuś ta gra na windowsie 7 ?? Niestety jak próbuję uruchomić grę to wyskakuje komunikat, że gra nie została poprawnie zainstalowana :/

Na win7 musisz zainstalować najpierw PES'a 6 a później wrzucić patcha.
Edi092
wrzuciłem patcha z Transferami online i pomieszały mi sie logosy .. jak to po zamieniac czy coś ? wie ktoś może ? smile.gif
Kubbas
Masz pliki w alternative files
tomky
QUOTE (tomky @ Dec 22 2009, 14:09) *
Zacząłem karierę w Barcelonie i tutaj pytanie:
Grając w 2 lidze nie mam przyśpiewek kibiców Barcy-tak powinno być?

Raz jeszcze może teraz doczekam się odpowiedzi
Normalnie w trybie pojedynczej rozgrywki i ligi jest super doping kibiców Barcy w karierze zero, podobnie grając Bayernem w TK(wIIlidze-brak dopingu).
Co może być powodem bo bez dopingu to grać się nie chce?!!
ps: grałem z Lens na wyjeździe i Lens doping ma w TK.
Kubbas
Powodem jest PES 6, nic nie poradzisz w ml nie ma śpiewek
Robcio
Lista przyśpiewek w ML(za nie należy wrzucić przyśpiewki drużyny która gramy w ML.)

310-314
340-349

Oraz tutorial jak zamienić przyśpiewki albo zmienić slot drużyny w PES.

Najpierw ściągamy DKZ Studio i oczywiście go instalujemy
Program można pobrać stad
http://rapidshare.com/files/1778506/Dkz_Studio_0.92_Pack.rar

Kiedy juz zainstalujemy program i chcemy zamienić przyśpiewki musimy wykonać następujące czynności.

1. Uruchomić program
2. Dać z górnego menu pogramy File -> Open file i wyszukujemy plik 0_Sound w katalogu dat w grze.
3. Następnie otworzy nam sie lista plików odpowiedzialnych za przyśpiewki w PES.
Aby podmienić plik klikamy na wybrany plik PPM(prawy przycisk myszy smile.gif ) dajemy import i wyszukujemy plik który chcemy wstawić.
Czasem jest taka sytuacja ze plik który chcemy wrzucić jest zbyt duży i pokazuj sie komunikat wtedy musimy 0_Sound zapisać w innym miejscu
za pomocą file -> save as i wybrać inne miejsce na dysku. Gdy już zapiszemy nowy 0_Sound wklejamy go na miejsce starego w folderze dat z grą.

Tutorial pochodzi od Orange_91
tomky
QUOTE (Kubbas @ Dec 24 2009, 00:58) *
Powodem jest PES 6, nic nie poradzisz w ml nie ma śpiewek

Kubbas no raczej nie do końca tak jest poniewaz jak z grałem Lens to są wypas przyspiewki na bank nie defaultowe!!!
A poza tym trochę szkoda bo tryb kariery to sól ziemii PES'a dla tego trybu warto grać ..moze w v5 pomyslicie i zaimplementujecie równiez do TK przyspiewki.
Zdrowych wesołych Świąt wszystkim forumowiczom życzę.
Jason Bourne
Tomky
A może po prostu tak jest zrobione , że kibice słabo dopingują swoich pupili w II lidze , bo co to za emocje , grając ze słabeuszami.Gdy awansujesz do Primera Division zaczną kibicować bo tam będziesz grał z najlepszymi
Kubbas
CYTAT(tomky @ Dec 24 2009, 14:03) *
Kubbas no raczej nie do końca tak jest poniewaz jak z grałem Lens to są wypas przyspiewki na bank nie defaultowe!!!
A poza tym trochę szkoda bo tryb kariery to sól ziemii PES'a dla tego trybu warto grać ..moze w v5 pomyslicie i zaimplementujecie równiez do TK przyspiewki.
Zdrowych wesołych Świąt wszystkim forumowiczom życzę.

Jak się nie da to jak mam to zrobić smile.gif
tomky
QUOTE (KingOfPop MJ 50 @ Dec 24 2009, 17:11) *
Tomky
A może po prostu tak jest zrobione , że kibice słabo dopingują swoich pupili w II lidze , bo co to za emocje , grając ze słabeuszami.Gdy awansujesz do Primera Division zaczną kibicować bo tam będziesz grał z najlepszymi

Też o tym myslałem ale Lens ma super przyspiewski, ale może w przypadku Barcy jest jak mówisz.
Zadałem pytanie bo może ktoś już awansował lub gra dłużej i może coś powiedziec na ten temat.
Robcio
Chyba dałem ci tutorial i jest tam jasno napisane że przyśpiewki drużyny którą grasz musiasz musisz zaimportować do slotów 310-314 i 340-349. Jeżeli pokazuje się komunikat że plik jest za duży to jak skończysz wszystko podmieniać 0_Sound musisz zapisać w innym miejscu niż dat i dopiero potem skopiować go do folderu dat w pesie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.