Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 09/10
board.issonline.pl > Edit Mode: Polish Evolution > PolEvo > PES6 - Ekstraklasa Patch
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19
lukasz44
Ustawienia na których ja gram, piłkarze mają włosy normalnie :

lod1- v.high.
lod2- v.high.
lod3- low.
lod4- low.
lod5- low.
jaro9
U mnie na takich nie mają wacko.gif

kamerę ustawioną mam zwykłą daleką
Matron
Wkleiłem patcha w 100% dobrze ,ale i tak nie mam wygladu takiego jak na screenach np tablice winików ,chiałbym zaznaczyc to ,ze przed tym patchem mialem tez EP tylko,ze 08/09 i własnie jak włączam pesa to mam ta stara skórkę(wyglad "pol'evo2008/2009) Podpowie moze ktos co mogę zrobic? Pozdrawiam
T-Mac
CYTAT(ziewiec @ Dec 28 2009, 21:33) *
I jak z tymi przyśpiewkami? tongue.gif

wrzuc ten plik do 0_sound oczywiscie w to miejsce unknow_00165.adx pozniej daj save as i zapisz nowy 0_sound po chwili przenies swoj nowy 0_sound do dat podmieniajac za stary
freggly
Witam. Mój problem polega na tym, że po wklejeniu OF'a, wczytaniu pliku opcji, w grze widzę tylko czarny ekran. Kiedy usunąłem folder z dokumentów, włączam grę, wpisuję nazwę użytkownika, tworzy się od nowa i wszystko działa (włącznie z intro!) ale wiadomo wszystko jest pomieszane. Kiedy wklejam OF'a gra przestaje działać. Dodam jeszcze, że musiałem zmienić nazwy plików p_sound i p_text na e_sound i e_text bo inaczej wyskakiwało 'AFS file not found', ale to chyba nie jest przyczyna problemu. Czy ktoś zna może jakieś rozwiązanie? Z góry dzięki.
T-Mac
a moze to dlatego ze masz zainstalowana gre po angielsku
Matron
Kolejny problem wgrałem plik "0.tex" i gdy wybrałem obramowanie meczu (tablica wyniku) to mam takie puste biale pola nawet nazwisk graczy nie widze bo jest białe w czym tkwi problem ?sad.gif
Aslan
CYTAT(Matron @ Dec 29 2009, 14:14) *
Wkleiłem patcha w 100% dobrze ,ale i tak nie mam wygladu takiego jak na screenach np tablice winików ,chiałbym zaznaczyc to ,ze przed tym patchem mialem tez EP tylko,ze 08/09 i własnie jak włączam pesa to mam ta stara skórkę(wyglad "pol'evo2008/2009) Podpowie moze ktos co mogę zrobic? Pozdrawiam

Patcha instalujesz na czysta gre rolleyes.gif
freggly
No mam tylko wersję angielską, z żadnym patchem nie miała nigdy problemu, po prostu ją spolszczało. Jeszcze pokombinuję, może coś z kolejnością zepsułem (tylko dziwne że działa wszystko).
Matron
CYTAT(Aslan @ Dec 29 2009, 15:02) *
Patcha instalujesz na czysta gre rolleyes.gif

A nic nie szkodzi ,ze mam wersje rip?
gavi
Prośbe mam. Mógłby ktoś wrzucić na oddzielny plik doping dla polskich klubów? Bo mi się nie uśmiecha ściągać 12 partów... sad.gif
mateo3212
CYTAT(wojtas241 @ Dec 29 2009, 13:28) *
A sciągłeś OF ???

OF sciagnalem
Co mam zrobic zeby przyspiewki byly dobrze pomoze ktos?
majkell07
witajcie przyjaciele pesomaniacy. Mam jedno pytanie... konkretnie chodzi mi o to czy mogę normalnie wgrać patcha jeśli nie mam jeszcze p_sound i o_sound (jeszcze nie zdążyłem pobrać)???Czy będzie on działał poprawnie??? dry.gif dry.gif
damian1983
CYTAT(mateo3212 @ Dec 28 2009, 22:35) *
TORIN mam problemy z przyspiewkami(tzn w 3 meczu ligowym obojetnie jakiej ligi i obojetnie jaka druzyna mam hiszpanskie przyspiewki).
Chcialbym je ,,przeksztalcic'' jeszcze raz w tym DKZ Studio a nie bardzo umiem uzywac tego programu.
Moglbys jakos w skrocie opisac co mam zrobic??

a wiec ustawcie nastawienie kibicow na GRACZ a w opcjach kitserwera crowd stance: Player
ja tak mam i dziala poprawnie laugh.gif
mateo3212
damian tak zrobilem ale dalej jest zle
a jak jeszcze ustawie w opcjach gry na GRACZ to mam przyspiewki takie jak na czystym pesie huh.gif
damian1983
CYTAT(mateo3212 @ Dec 29 2009, 17:11) *
damian tak zrobilem ale dalej jest zle
a jak jeszcze ustawie w opcjach gry na GRACZ to mam przyspiewki takie jak na czystym pesie huh.gif

a masz wogle przyspiewki np.polskich druzyn? ja jak mialem inne ustawienia to byl wlasnie efekt taki jak pisales czyli gralem jakies trzy mecze i zamiast polskich przyspiewek byly hiszpanskie to moze ustaw w opcjach kitserwera nie wlaczajac gry i daj tam save
seba
Sprawdźcie prosze, czy macie kibiców na stadionach Arki i Śląska. U mnie sa puste trybuny.
Tomas
CYTAT(seba @ Dec 29 2009, 17:46) *
Sprawdźcie prosze, czy macie kibiców na stadionach Arki i Śląska. U mnie sa puste trybuny.

Co do Arki było wcześniej:
CYTAT(Roger @ Dec 28 2009, 16:05) *
Ściągnij najnowszą wersje stadionu Arki : http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=16852
tam już powinieneś mieć kibiców .

Na stadionie Śląska mam kibiców. Ustawienia kibiców gospodarzy mam na max.

CYTAT(majkell07 @ Dec 29 2009, 16:32) *
witajcie przyjaciele pesomaniacy. Mam jedno pytanie... konkretnie chodzi mi o to czy mogę normalnie wgrać patcha jeśli nie mam jeszcze p_sound i o_sound (jeszcze nie zdążyłem pobrać)???Czy będzie on działał poprawnie??? dry.gif dry.gif

Powinno wszystko działać tylko nie będziesz miał oczywiście przyśpiewek i muzyki z patcha tylko standardowe dźwięki z czystego PES'a.

Przy okazji podbijam:
CYTAT(Tomas @ Dec 28 2009, 18:22) *
Mam pytania do twórców patcha:

1. Które pliki odpowiadają za nazwy scoreboardów?
2. Czy są realne puchary/trofea? Gdy wchodzę w muzeum gdzie przegląda się trofea to nie ma. Wiecie może skąd można pobrać?

Pozdrawiam wink.gif
Remas
Wilelkie dzięki za Patcha . Wszystko działa jak należy. smile.gif
Matron
Ja mam mały problemik a wiec : Właczam Pesa To wszystko jak by bez paczowania liga angielska logo nie orgianalne ale herby 3d i prawidłowe nazwy szukam Ektraklasy i niema jest Eredevisie wchodze i tam sa polskie kluby kit server good poradzicie cos zebym mógł miec orginalnie Ekstraklasa i ten wyglad miec jak na screenach + tablice wyników bo tez mam zryta takie białe pola sa;/Pozdrawiam ! PS : Pliski które sciagnąłem i podmieniłem to P_tex , 0_sound, 0_Text ,Exe of intro.
torin
CYTAT(Tomas @ Dec 28 2009, 18:22) *
Mam pytania do twórców patcha:

1. Które pliki odpowiadają za nazwy scoreboardów?
2. Czy są realne puchary/trofea? Gdy wchodzę w muzeum gdzie przegląda się trofea to nie ma. Wiecie może skąd można pobrać?

Pozdrawiam smile.gif

Ad.1 Musze poszukać, gdzieś powinienem mieć zapisane. Dam znać jak wpadną mi zapiski w ręke.
Ad.2 Nie ma realnych pucharów, odpuściliśmy ten element. Musisz poszukać na evo-web na pewno gdzieś są.

CYTAT(__SaNd1__ @ Dec 28 2009, 22:15) *
Wszystko Swietne tylko nie wiem czemu sponsor na kitsach Lecha otkiedy sie nazywa Bet ClicK - muszi byc Bet Clic ?

Faktycznie mój błąd, postaram się o szybki update u siebie w temacie happy.gif

CYTAT(Matron @ Dec 29 2009, 18:12) *
Ja mam mały problemik a wiec : Właczam Pesa To wszystko jak by bez paczowania liga angielska logo nie orgianalne ale herby 3d i prawidłowe nazwy szukam Ektraklasy i niema jest Eredevisie wchodze i tam sa polskie kluby kit server good poradzicie cos zebym mógł miec orginalnie Ekstraklasa i ten wyglad miec jak na screenach + tablice wyników bo tez mam zryta takie białe pola sa;/Pozdrawiam ! PS : Pliski które sciagnąłem i podmieniłem to P_tex , 0_sound, 0_Text ,Exe of intro.

Czegoś jednak nie podmieniłeś dry.gif
Czy wszystkie pliki które masz w katalogu dat mają rozszerzenie afs, np. 0_text.afs?
Tomas
CYTAT(torin @ Dec 29 2009, 18:55) *
Ad.1 Musze poszukać, gdzieś powinienem mieć zapisane. Dam znać jak wpadną mi zapiski w ręke.
Ad.2 Nie ma realnych pucharów, odpuściliśmy ten element. Musisz poszukać na evo-web na pewno gdzieś są.

OK. Dzięki za odpowiedź.
To nie zapomnij poszukać - będę wdzięczny smile.gif
WidzewV
ej przyjaciele, podajcie mi ustawienie detali w kitserverze żeby:

1-włosy były normalne
2- stroje, stadion itp w przyzwoitym wyglądzie
3- zeby gra płynnie chodziła.

Prosze równiez od odpowiedz na pytanie czy jesli skasuje folder docs w kitserverze to czy bedzie wsio ok.
Generalnie to gra mi sie przycina a mój komp nie jest taki zły, 512 ram 128mb karta 1,6 procesor, bardzo Pes6 jest jak dla mnie najlepszy a jeszcze z tym świetnym patchem to jest najlepsza gra piłkarska świata, ale mi sie przycina. Prosze o pomoc
WidzewV
Aha i jeszcze jedno, bardzo prosze o 0_sound i p_sound w jednym pliku, a właściwie to nie prosze tylko błagam...
Matron
CYTAT(torin @ Dec 29 2009, 18:55) *

Faktycznie mój błąd, postaram się o szybki update u siebie w temacie happy.gif

Czegoś jednak nie podmieniłeś dry.gif
Czy wszystkie pliki które masz w katalogu dat mają rozszerzenie afs, np. 0_text.afs?

tak wszystki maja AFS System,a wiec co jest zle?;/:(

WidzewV
może ktoś pomoże???
CR9
Witam Koledzy! :DMam problem podmieniłem wszystko exe intro ofa p text wszystko pieknie ładnie nie sciągnąłem, o text o sound i p sound ale to chyba nie problem nie mam inra tylko muzyczka leci i nie mam scoreboardów nie wiem co sie dzieje pomozcie z gory dzieki wink.gif
Jamnik
CYTAT(CR9 @ Dec 29 2009, 19:57) *
Witam Koledzy! :DMam problem podmieniłem wszystko exe intro ofa p text wszystko pieknie ładnie nie sciągnąłem, o text o sound i p sound ale to chyba nie problem nie mam inra tylko muzyczka leci i nie mam scoreboardów nie wiem co sie dzieje pomozcie z gory dzieki wink.gif

Sam sobie odpowiedziałeś
WidzewV

1-włosy były normalne

Prosze równiez od odpowiedz na pytanie czy jesli skasuje folder docs w kitserverze to czy bedzie wsio ok.
Generalnie to gra mi sie przycina a mój komp nie jest taki zły, 512 ram 128mb karta 1,6 procesor, bardzo Pes6 jest jak dla mnie najlepszy a jeszcze z tym świetnym patchem to jest najlepsza gra piłkarska świata, ale mi sie przycina. Prosze o pomoc
Elboro
Witam wszystkich...dopiero teraz pobrałem patcha i to jeszcze bez 0_sound ale jak na razie wszystko gra jak należy,
bardzo mi się podoba nowa grafika...natomiast trochę żałuję listy zespołów w others gdyż np. czuć nieobecność min. Celticu a że faza grupowa LM za nami wiec te drużyny, które zostały stworzone są teraz trochę zbyteczne smile.gif

Porobiłem sobie transfery w ekstraklasie których brakowało i mogę zacząć ligę biggrin.gif

Aha taka mała prośba czy mógłby być ktoś tak dobry, kto by spróbował zaktualizować buty gdyż są trochę niedopracowane...

Pozdrawiam i ślę wielkie podziękowania twórcom biggrin.gif
CR9
myslałem ze tylko p text za scoreboardy odpowiada i prosił bym to samo co widzew z gory dzieki
PiotrArci
Uwaga.! Mam poradę dla graczy...
Obramowania Champions League UEFA CUP i Spotkania Miedzynarodowe są w Pes Shopie i trzeba je odblokować.
WidzewV

1-włosy były normalne

Generalnie to gra mi sie przycina a mój komp nie jest taki zły, 512 ram 128mb karta 1,6 procesor, bardzo Pes6 jest jak dla mnie najlepszy a jeszcze z tym świetnym patchem to jest najlepsza gra piłkarska świata, ale mi sie przycina. Prosze o pomoc.

Po raz kolejny to pisze, prosze o pomoc
Matron
CYTAT(PiotrArci @ Dec 29 2009, 20:18) *
Uwaga.! Mam poradę dla graczy...
Obramowania Champions League UEFA CUP i Spotkania Miedzynarodowe są w Pes Shopie i trzeba je odblokować.

Robiłem juz to -.-, i nadal nic:/
pawlik0
mozna grac turniej Liga Mistrzów?
Matron
PROSZE O POMOC! Nie działaja mi tablice wyników oraz nie mam takiego wygladu jak na screenach tylko wyglad jest standard w dodatku zamiast ekstraklasy mam Eredevisia(odpowiednik ligi Holenderskiej) dlaczego tak jest prosze o pomoc!:(
pawlik0
pobrales caly patch?
na czystą gre?
perONE
NIE MOSZNA USUNĄĆ DOCS Z KITSERVERA!!!!!! To jest częśc programu. NIe pytajcie o to więcej.
Elboro
Matron pewnie nie pobrałeś p_text...to bylo już wiele razy na tym forum
torin
CYTAT(CR9 @ Dec 29 2009, 20:09) *
myslałem ze tylko p text za scoreboardy odpowiada i prosił bym to samo co widzew z gory dzieki

0_text.afs również. Polecam pobrać cały patch.

CYTAT(WidzewV @ Dec 29 2009, 20:18) *

1-włosy były normalne

Generalnie to gra mi sie przycina a mój komp nie jest taki zły, 512 ram 128mb karta 1,6 procesor, bardzo Pes6 jest jak dla mnie najlepszy a jeszcze z tym świetnym patchem to jest najlepsza gra piłkarska świata, ale mi sie przycina. Prosze o pomoc.

Po raz kolejny to pisze, prosze o pomoc

Nie znam takich ustawień. Wszystko na 1, pełna opcja grafiki. W twoim przypadku zależałoby mi bardziej na płynności wieć spróbuj 1,1,3,3,3. A jak nie to kliknij default, czyli ustawienia domyślne. Niestety taka ilość grafiki musi mieć swoje odzwierciedlenie w poborze mocy wink.gif I nie pytaj co chwile o to samo bo skończy sie to karą.

CYTAT(pawlik0 @ Dec 29 2009, 20:24) *
mozna grac turniej Liga Mistrzów?

Tak, w trybie ML.

CYTAT(Matron @ Dec 29 2009, 20:26) *
PROSZE O POMOC! Nie działaja mi tablice wyników oraz nie mam takiego wygladu jak na screenach tylko wyglad jest standard w dodatku zamiast ekstraklasy mam Eredevisia(odpowiednik ligi Holenderskiej) dlaczego tak jest prosze o pomoc!:(

Skoro nie masz wyglądu, czyli rozumiem przez to brak całej oprawy graficznej, a za to odpowiada p_text. Herby masz poprawne? Nie masz przypadkiem angielskiej wersji?

Wszystkich zainteresowanych odsyłam do FAQ, opis dotyczący przyśpiewek już tam jest.
mateo3212
Mam wazne pytanie dotyczace przyspiewek w grze.
Gdy biore w obojetnie jakiej lidze obojetnie jaki zespol to w 1 i 2 kolejce przyspiewki sa ok, ale ZAWSZE w 3 kolejce mam jakies hiszpanskie przyspiewki(zawsze sa te same, obojetnie czy gram na wyjezdzie czy u siebie).

Moje pytanie brzmi tongue.gif :
Czy mam odinstalowac calego pesa i zainstalowac na nowo+wgrac patcha czy mam wykonac nastepujace czynnosci ktore sa opisane tutaj(troche bym sie bawil dry.gif bo tego duzo jest) http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=9591 i http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=16885
BARDZO prosze o pomoc
perONE
Nie wiem czy tylko ja mam taki problem czy to moze niedopatrzenie tworcow ale gdy np. wchodzę w EDIT i others A to Liege ma nazwe normalna ale z lewej strony widze scisnięte literki składajace sie na nazwę Fenenoord, tak jest z kilkoma klubami, bodajże takze Xerer na Saragossa czy na odwrot.
Co jest nie tak? da sie jakoś to zmienić?
torin
CYTAT(mateo3212 @ Dec 29 2009, 20:51) *
Mam wazne pytanie dotyczace przyspiewek w grze.
Gdy biore w obojetnie jakiej lidze obojetnie jaki zespol to w 1 i 2 kolejce przyspiewki sa ok, ale ZAWSZE w 3 kolejce mam jakies hiszpanskie przyspiewki(zawsze sa te same, obojetnie czy gram na wyjezdzie czy u siebie).

Moje pytanie brzmi tongue.gif :
Czy mam odinstalowac calego pesa i zainstalowac na nowo+wgrac patcha czy mam wykonac nastepujace czynnosci ktore sa opisane tutaj(troche bym sie bawil dry.gif bo tego duzo jest) http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=9591 i http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=16885
BARDZO prosze o pomoc

Jak już masz zainstalowanego patcha wystarczy zrobić to co napisałem w FAQ.

Poprawione logo na strojach Lecha->tutaj

@perONE zarzuć jakimś screenem unsure.gif
empek
Dziękuje za patach mam pytanie czy dzięki temu nowemu ks nie będzie potrzeba zmiany przyśpiewek w o_sound tylko tam je gdzieś upakować?
perONE
Jest w sumie nie dużo takich druzyn ale zawsze coś:
Elboro
CYTAT(perONE @ Dec 29 2009, 21:23) *
Jest w sumie nie dużo takich druzyn ale zawsze coś:

Dziwne...u mnie wszystko jest OK
Lechia45
Witam ...
Czy znalazł by się kto,pomógłby opisał by mi jak zrobić aby przyśpiewki Lechii Gdańsk działały w ML?
Jeśli tak prosze o odpowiedź tu na forum czy też na gg mój numer 7186193...
Dziękuje z góry smile.gif)
mateo3212
CYTAT(torin @ Dec 29 2009, 21:17) *
Jak już masz zainstalowanego patcha wystarczy zrobić to co napisałem w FAQ.

@perONE

No dobra przyjmijmy ze zrobie to co napisales w FAQ dla Jagi Białystok.To jak bede gral u siebie to bede mial ok przyspiewki ale jak pojade do takiego ruchu czy lecha to znowu hiszpanskie.
Czyli musze robic to dla kazdego zespolu tak??
perONE
No więc co może być źle, tzn co może być źle podmienione czy coś.
torin
CYTAT(empek @ Dec 29 2009, 21:20) *
Dziękuje za patach mam pytanie czy dzięki temu nowemu ks nie będzie potrzeba zmiany przyśpiewek w o_sound tylko tam je gdzieś upakować?

Dokładnie, czytaj TU

CYTAT(Lechia45 @ Dec 29 2009, 21:28) *
Witam ...
Czy znalazł by się kto,pomógłby opisał by mi jak zrobić aby przyśpiewki Lechii Gdańsk działały w ML?
Jeśli tak prosze o odpowiedź tu na forum czy też na gg mój numer 7186193...
Dziękuje z góry smile.gif)

CZYTAJ!

CYTAT(mateo3212 @ Dec 29 2009, 21:32) *
No dobra przyjmijmy ze zrobie to co napisales w FAQ dla Jagi Białystok.To jak bede gral u siebie to bede mial ok przyspiewki ale jak pojade do takiego ruchu czy lecha to znowu hiszpanskie.
Czyli musze robic to dla kazdego zespolu tak??

Jeśli zrobiłeś dokładnie to co napisałem i masz te 15 plików, czyli 3 raz te same 5 śpiewów Jagi pod numeracją 310-314, 340-344, 345-349, to grając u siebie, na wyjeździe, w pucharze czy gdziekolwiek, będziesz miał doping Jagi.

CYTAT(perONE @ Dec 29 2009, 21:33) *
No więc co może być źle, tzn co może być źle podmienione czy coś.

Myśle, że coś zamieszałeś z tym Scoreboard Selectorem. Ta nazwa to nic innego jak logo drużyny z plików 535 i 536 w 0_text u nas są to 3-literówki i herby. Nie ma innej opcji wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.