Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo??
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
czlapka
QUOTE(snake @ Oct 22 2005, 12:10:51)
Dziwne dziwne. Jak nie masz DVD to napewno ktòryś z Twoich kolegòw ma wystarczy do niego pòjśc i zgrać sobie na CDki.
[right][snapback]39939[/snapback][/right]

No tak ale mi chodzi o cd-keya do gry przez neta, bo raczej tylko na oryginalu bedzie sie dało grać na serwerach.
BartekRym
QUOTE(korzen @ Oct 22 2005, 13:02:04)
ano, kurcze....w FIFE06....mozna bez problemowo grac na 128kb/s a nawet na 64...hhehe ale w Japoni jest inny swiat.
[right][snapback]39951[/snapback][/right]

Właśnie. U nich lepsze łącza i nie myślą, że w jakiejś Polsce to 2mb/s to wciąż dla wielu ludzi marzenie.
Bakel
QUOTE(kcma @ Oct 22 2005, 10:45:51)
Że ty wolisz to jest inna sprawa, wyobraż sobie koboś kogo niestać na zakup orginału a chce grać w PES'a przez neta. wink.gif
[right][snapback]39934[/snapback][/right]

Wyobraź sobie kogoś kogo nie stać na zakup nowego modelu Porsche, a chciałby sobie pojeździć.
Dokładnie taka sama analogia.
Radarek
QUOTE(korzen @ Oct 22 2005, 13:02:04)
ano, kurcze....w FIFE06....mozna bez problemowo grac na 128kb/s a nawet na 64...hhehe ale w Japoni jest inny swiat.
[right][snapback]39951[/snapback][/right]

QUOTE(BartekRym @ Oct 22 2005, 13:19:16)
Właśnie. U nich lepsze łącza i nie myślą, że w jakiejś Polsce to 2mb/s to wciąż dla wielu ludzi marzenie.
[right][snapback]39957[/snapback][/right]

Nie, tu nie chodzi o to. W pes4 naprawde zwalili online. Jestem w sieci LAN 100Mb/s (na swiat i po sieci). I na prawde czasem ciezko bylo nie denerwowac sie na lagi. Pogrywalem kiedys na tej sieci w cs'a i nie moglem narzekac. Owszem czasem sie zdarzalo, ze pingi byly duze ale to juz byla wina serwera - przy kilkunastu osobach po prostu nie wyrabial. A w takim csie to przeciez wiecej danych jest przesylanych niz w pesie. Zreszta to paranoja zeby przy normalnych stadionach lagi byly wieksze niz przy stadionie treningowym (czyzby po sieci szly informacje o tym co robia kibice na stadionie? huh.gif ). Na prawde zrobic gre, ktora bedzie dzialac w miare dobrze przez neta ze nie jest wielkim problemem. W tej grze przeciez pingi moga byc wieksze od tych cs'owych (az tak refleks w pesie sie nie liczy jak w csie) a mimo to goscie potrafili zrobic bardzo lagujaca gre :].
malarkey
QUOTE(Bakel @ Oct 22 2005, 11:42:21)
Wyobraź sobie kogoś kogo nie stać na zakup nowego modelu Porsche, a chciałby sobie pojeździć.
Dokładnie taka sama analogia.
[right][snapback]39964[/snapback][/right]

no masz racje ale nie mozna poròwnać samochodu za 200tys. zl do gry za 150zl
radek86
Nie poto płace za internet abonammnent żeby jeszcze za gry płącić biggrin.gif
snake
QUOTE(Radarek @ Oct 22 2005, 12:56:23)
Nie, tu nie chodzi o to. W pes4 naprawde zwalili online. Jestem w sieci LAN 100Mb/s (na swiat i po sieci). I na prawde czasem ciezko bylo nie denerwowac sie na lagi. Pogrywalem kiedys na tej sieci w cs'a i nie moglem narzekac. Owszem czasem sie zdarzalo, ze pingi byly duze ale to juz byla wina serwera - przy kilkunastu osobach po prostu nie wyrabial. A w takim csie to przeciez wiecej danych jest przesylanych niz w pesie. Zreszta to paranoja zeby przy normalnych stadionach lagi byly wieksze niz przy stadionie treningowym (czyzby po sieci szly informacje o tym co robia kibice na stadionie? huh.gif ). Na prawde zrobic gre, ktora bedzie dzialac w miare dobrze przez neta ze nie jest wielkim problemem. W tej grze przeciez pingi moga byc wieksze od tych cs'owych (az tak refleks w pesie sie nie liczy jak w csie) a mimo to goscie potrafili zrobic bardzo lagujaca gre :].
[right][snapback]39967[/snapback][/right]

W CSa to można grać na łączy liczacym download 4kB/s i upload 8kB/s czyli neo128 po wykorzystaniu limitu i pingi są rzędu 50ms.
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 12:58:52)
Nie poto płace za internet abonammnent żeby jeszcze za gry płącić biggrin.gif
[right][snapback]39969[/snapback][/right]

Bardzo inteligenta wypowiedź.
Radarek
QUOTE(snake @ Oct 22 2005, 14:02:12)
W CSa to można grać na łączy liczacym download 4kB/s i upload 8kB/s czyli neo128 po wykorzystaniu limitu i pingi są rzędu 50ms.

I dokladnie na takim samym laczu powinien dzialac pes...
BartekRym
QUOTE(Radarek @ Oct 22 2005, 16:00:05)
I dokladnie na takim samym laczu powinien dzialac pes...
[right][snapback]39990[/snapback][/right]

No właśnie, powinen, ale nie działa.
radek86
Snake to jakas ironia ?
Winek
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 16:36:49)
Snake to jakas ironia ?
[right][snapback]39994[/snapback][/right]

ekanS ot sakaj ainori ? biggrin.gif
radek86
Cos nie tak z tobą ?
snake
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 15:36:49)
Snake to jakas ironia ?
[right][snapback]39994[/snapback][/right]

Nie, to tylko mòj wniosek.
radek86
Jezeli ty kupujesz oryginalne gry to gratuluje sprytu.
snake
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 15:44:12)
[right][snapback]39998[/snapback][/right]

A gdzie ja tak napisałem?
Kolejny mòj wniosek. biggrin.gif
amar
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 15:44:12)
[right][snapback]39998[/snapback][/right]

A co kolego? Jak ja kupuje oryginalne PES'y co roku, to znaczy, ze jestem uposledzony, bo mam wyjebane lacze i moge sobie zassac PES'a i zachwycac sie gra?
Chwalac ciezka prace Konami jednoczesnie okradajac ich grajac na piracie?
Ja poprzez kupienie kolejnego egzemplarza tej gry okazuje w ten sposob szacunek dla KCETu, za ich geniusz, a jesli Ty masz problem ze zrozumieniem takiego podejscia, to chociaz nie ujawniaj sie na forum ze swoja mentalnoscia typowego polaczka - cwaniaczka.

A jak nastepnym razem bedziesz sie podniecal, ze strzeliles piekna bramke z 35 metrow, to przypomnij sobie ten post.
Bakel
QUOTE(malarkey @ Oct 22 2005, 12:57:07)
no masz racje ale nie mozna poròwnać samochodu za 200tys. zl do gry za 150zl
[right][snapback]39968[/snapback][/right]

A słowo "analogia" znasz?:>

QUOTE(radek86)

Po co masz kupować kurczaka na obiad skoro ròwnie dobrze możesz go ukraść? Internet można poròwnać właśnie do marketu, w ktòrym nie ma ochrony. Ci "sprytniejsi" korzystają z tego, ale trzeba być już absolutnym przygłupem, by się tym chwalić. W sumie masz gdzieś, że ten przytoczony na początku rolnik musiał tego kurczaka wyhodować, władować w to pieniądze i swòj czas.
W Polsce nie są organizowane oficjalne imprezy Konami, zapewne nie będą stawiane serwery do gry online. To wszystko dlatego, iż lepiej coś wziać, z przeświadczeniem, że "to mi się należy". Rozumiem, że nasze zarobki pozostawiają wiele do życzenia, a statystycznego polskiego nastolatka kupienie oryginała kosztuje 3 razy więcej wyrzeczeń niż europejskiego ròwieśnika. Ale to nie jest usprawiedliwienie.

Radek86 - sądząc po nicku, masz 19 lat. Dla człowieka w Twoim wieku zakup oryginalnej gry na PC to kwestia 2-3 dni pracy na budowie/w markecie/gdziekolwiek.
Ale skoro wg Ciebie opłacanie abonamentu jest ròwnoznaczne z przyzwoleniem na kradzież to już kwestia tylko i wyłącznie Twojej moralności. (co nie oznacza, że za tego typu "gupie" wypowiedzi nie będę przyznawał ostrzeżeńwink.gif
Winek
QUOTE(amar @ Oct 22 2005, 16:59:33)
A co kolego? Jak ja kupuje oryginalne PES'y co roku, to znaczy, ze jestem uposledzony, bo mam wyjebane lacze i moge sobie zassac PES'a i zachwycac sie gra?
Chwalac ciezka prace Konami jednoczesnie okradajac ich grajac na piracie?
Ja poprzez kupienie kolejnego egzemplarza tej gry okazuje w ten sposob szacunek dla KCETu, za ich geniusz, a jesli Ty masz problem ze zrozumieniem takiego podejscia, to chociaz nie ujawniaj sie na forum ze swoja mentalnoscia typowego polaczka - cwaniaczka.

A jak nastepnym razem bedziesz sie podniecal, ze strzeliles piekna bramke z 35 metrow, to przypomnij sobie ten post.
[right][snapback]40000[/snapback][/right]

brawo dla ciebie za bardzo ładnie ułożone-sklepione zdania smile.gif ja powiem tak ... ja jeszcze na dzień 27-28.10.2005 kiedy to odbędzie się premiera - nie będę miał kasy na zakup tej wspaniałej gry. Może na początku mojej przygody z pes5 okradne KONAMI ale jak tylko dostane fundusze to lecę do sklepu i ściągam z pòłki pudełeczko z napisem "pes5" smile.gif więc mam nadzieje, że mi KONAMI wybaczy smile.gif bo wybaczcie ... niewiem jak wy ale ja chodze pare razy dziennie do kalendarza i zaglądam, ktòry to mamy dzisiaj i kiedy będzie 27-28 rolleyes.gif dostałem pierd***ca na punkcie tej gry ph34r.gif
korzen
QUOTE(Bakel @ Oct 22 2005, 16:06:42)
A słowo "analogia" znasz?:>
QUOTE(radek86)

Po co masz kupować kurczaka na obiad skoro ròwnie dobrze możesz go ukraść? Internet można poròwnać właśnie do marketu, w ktòrym nie ma ochrony. Ci "sprytniejsi" korzystają z tego, ale trzeba być już absolutnym przygłupem, by się tym chwalić. W sumie masz gdzieś, że ten przytoczony na początku rolnik musiał tego kurczaka wyhodować, władować w to pieniądze i swòj czas.
W Polsce nie są organizowane oficjalne imprezy Konami, zapewne nie będą stawiane serwery do gry online. To wszystko dlatego, iż lepiej coś wziać, z przeświadczeniem, że "to mi się należy". Rozumiem, że nasze zarobki pozostawiają wiele do życzenia, a statystycznego polskiego nastolatka kupienie oryginała kosztuje 3 razy więcej wyrzeczeń niż europejskiego ròwieśnika. Ale to nie jest usprawiedliwienie.

Radek86 - sądząc po nicku, masz 19 lat. Dla człowieka w Twoim wieku zakup oryginalnej gry na PC to kwestia 2-3 dni pracy na budowie/w markecie/gdziekolwiek.
Ale skoro wg Ciebie opłacanie abonamentu jest ròwnoznaczne z przyzwoleniem na kradzież to już kwestia tylko i wyłącznie Twojej moralności. (co nie oznacza, że za tego typu "gupie" wypowiedzi nie będę przyznawał ostrzeżeńwink.gif
[right][snapback]40001[/snapback][/right]

no, swiete słowa
radek86
Kupujcie sobie gry 100zl ja wole sobie zessac z neta.Jebie mnie to ze niema turniejow Konami w polsce itd.. Zadna gra nawet najlepsza nie jest tego warta zebym placim za nia.Gra jest dla relaksu.Jezeli dla was ta gra jest tak wazna to albo jestescie pierdolnieci albo macie max po 15 lat.Z pirackim pozdrowieniem biggrin.gif
SOLIDUS
biggrin.gif Ja tam dzisiaj bylem w Łodzi w EMPIKU i tak jak kolega pare postòw wczesniej postanowilem oddac CZESC KONAMI za wspania gre i odrazu sciagnolem z P
Radarek
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 18:09:45)
Kupujcie sobie gry 100zl ja wole sobie zessac z neta.Jebie mnie to ze niema turniejow Konami w polsce itd.. Zadna gra nawet najlepsza nie jest tego warta zebym placim za nia.Gra jest dla relaksu.Jezeli dla was ta gra jest tak wazna to albo jestescie pierdolnieci albo macie max po 15 lat.Z pirackim pozdrowieniem  biggrin.gif
[right][snapback]40006[/snapback][/right]

Jestes pieprzniety. Co z tego, ze gra jest dla relaksu? Kino, kocert, aquapark, cyrk - to przeyjemnosc i relaks, tez sie za to placi. Tak samo jest z grami. Programisci Konami wlozyli mnostwo pracy w to, zeby zrobic ta gre. Stary zycze ci, zebys sie kiedys napracowal i nie dostal za to zaplaty. Zobaczymy co wtedy bedziesz mowic :].
Winek
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 18:09:45)
Kupujcie sobie gry 100zl ja wole sobie zessac z neta.Jebie mnie to ze niema turniejow Konami w polsce itd.. Zadna gra nawet najlepsza nie jest tego warta zebym placim za nia.Gra jest dla relaksu.Jezeli dla was ta gra jest tak wazna to albo jestescie pierdolnieci albo macie max po 15 lat.Z pirackim pozdrowieniem  biggrin.gif

jesteś głupszy odemnie laugh.gif myślałem, że niema ludzi głupszych odemnie a jednak się myliłem laugh.gif Radarek ci dobrze powiedział! idź do roboty np. na budowe, zapiepszaj 8 godzin dziennie i niedostawaj wypłaty ! rolleyes.gif
Bakel
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 17:09:45)
Jezeli dla was ta gra jest tak wazna to albo jestescie pierdolnieci albo macie max po 15 lat.Z pirackim pozdrowieniem  biggrin.gif

Raczej nie jestem "pierdolnięty" (20%), a z pewnością nie mam "max 15 lat" kozaczku. Za to Ty udowadniasz z każdym postem w tym wątku, że niewiele wiesz o życiu, pasjach , kulturze bycia.
Jesteś zerem, Antonio.
radek86
Chodzilo mi o to ze ludzi fascynujacych sie grami sa nienormalni.Tylko ze Konami nie odczuje tego jak nie zaplace za gre.Bakel uwazam ze ty jestes zerem i to z kompleksami.Ps.Mam swoja pasje i mam szacunek dla ludzi z branzy.Winek jak bylo w Żarach.Co do mojego pierwszego zdania nie mam nic do ludzi co graja w gry ale do tych ktorych sa one sensem zycia.
Bakel
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 19:27:34)
Chodzilo mi o to ze ludzi fascynujacych sie grami sa nienormalni.Tylko ze Konami nie odczuje tego jak nie zaplace za gre.Bakel uwazam ze ty jestes zerem i to z kompleksami.Ps.Mam swoja pasje i mam szacunek dla ludzi z branzy.Winek jak bylo w Żarach.Co do mojego pierwszego zdania nie mam nic do ludzi co graja w gry ale do tych ktorych sa one sensem zycia.
[right][snapback]40020[/snapback][/right]

Huh, człowieku, gdybym tak jak Ty pisał w języku polskim to popadłbym w kompleksy głębsze niż Ròw Mariański.
Na jakiej podstawie wysnułeś tą jakże dalece idącą teorię, iż jestem człowiekiem z kompleksami? Jakieś argumenty? Nie? No to dziękuję za uwagę i czas spędzony na tym forum.
Mylisz pojęcia złotko - pasja, a sens życia to dwie zupełnie ròżne rzeczy.
Ròżnimy się przede wszystkim tym, iż ja swoje tezy potrafię poprzeć argumentami, Ty nie.
Osoba, ktòra dumnie obnosi się z tym, iż kradnie jest dla mnie zerem.
Tyle, misiu.
BartekRym
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 20:27:34)

No właśnie. Jeżeli ty im nie zapłacisz to tego nie odczują, ale jeżeli wiele osòb pòjdzie w twoje ślady to jednak odczuje. A poza tym to niewiele jest tu osòb dla ktòrych PES jest sensem życia, jest on ich pasją (no może dla niektòrych sensem życia jest WE2k2 ale temat jest o PES5 więc to się nie liczy biggrin.gif ). A poza tym to nie twòj interes co dla innych jest pasją, a co sensem życia więc nie mòw, że coś do nich masz.
Winek
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 20:27:34)

w jakich Żarach ? ohmy.gif on wie o czymś, oczym ja niewiem laugh.gif
ftomekk
Temat uròsł w silę-pięknie-niestety(albo "stety")za sprawą "normalości"wypowiedzi "Radarka" wink.gif
Sprawę kupienia ,bądź ściągnięcia z sieci Pes5 pozostawiłbym jednak sumieniu i zasobności portfela każdego z nas.
Oczywistym jest fakt ,że jest to kradzież,dążąc dalej tym tokiem myślenia,każdy z nas,ktòry nabedzie z sieci "PES'a" jest złodziejem.
Jednak ,wydaje mi sie,że niestety,realia zmuszają niektòrych z nas do takiego postępowania.
Przy zarobkach przeciętnego "Kowalskiego" wachających sie między 700 a 1100 zł ,jednorazowy wydatek rzędu 160-200 zł na gre to niestety bardzo dużo.Koledzy ze Stolicy zapewne się zaśmieją,jednak to jest niestety rzeczywistość-niektòrzy naprawde tyle zarabiają.Ciągnąc dalej te smutną myśl-160 bądź 200 zł. dla "Kowalskiego" to czasami tygodniowy budżet domowy.
Stając przed moralnym dylematem-czy "ukraść" grę z internetu,czy zaplacić za dwa miesiące basenu mojej còrki,wybiorę niestety kradzież.
Ukamieniujcie,wyzwijcie itd,ale nie "Kowalskiego" lecz nasz rząd-złodzieji na gòrze,ktòrzy nie robią nic ,aby lepiej i dostatniej żyło sie w naszym kraju.
Miejmy nadzieję ,że oni już nic nie ukradną,ale to chyba tylko dlatego,że nic już nie zostało do ukradzenia.

Makavelli
ftomekk zgadzam się z tobą w 100%.
BartekRym
ftomekk trochę źle myślisz. Załòżmy, czysto teoretycznie rzecz jasna, że twoje zarobki są cotu dużo mòwić marne i nie masz nawet na chleb, w tym momencie wielu ludziw akcie desperacji ten chleb kradnie, ale robi to, bo przecież MUSI COŚ JEŚ
ftomekk
Nie Bartek-ja sądzę że "nie tędy droga"
Oryginał naszego Pes'a w naszym kraju powinien kosztować adekwatnie do zarobkòw Pana "Kowalskiego".
Jeżeli Oryginał kosztował by ok 40-60 zł-sądze że bardzo dużo ludzi grających na "piratach" Sięgneło by do pòłki z grą.
Wniosek nasuwa się jeden:Albo oryginalne gry są u nas za drogie,albo my za mało zarabiamy.
Bakel
QUOTE(radek86)
Ale ty jestes madry.

Nieprawdaż?;>
Idz donies na policje o mojej kradziezy a potem popros program Uwaga o interwencje w tej sprawie.

Czerstwe, doprawdy czerstwe.
Nie, dziękuję. Jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem to z pewnością dostrzeżesz, że napisałem, że pozostawiam to moralności każdego z nas.
Czemu ciagle dodajesz mi procenty ? Jakies argumenty ?

Argumenty? Proszę bardzo:
+ wulgaryzmy pod adresem innych user'òw forum - 20%
+ kolejne 10% za pisanie bardzo "sympatycznych" rzeczy.

Ps.
Mam nadzieje ze sie kiedys spotkamy i wtedy bedziesz mi mogl powiedziec w oczy ze jestem zerem.

Bywam na turniejach PES, o zlocie też z pewnością usłyszysz, jeżdzę na mecze Zagłębia. Jest mnòstwo okazji, by mnie spotkać :-) Daleko szukać nie trzeba. A jeżeli vis a vis ciągle będziesz gadał takie brednie to bez wahania powiem Ci, że jesteś zerem, bezczelnie kradnąc i chełpiąc się tym faktem.

P.S. Jeżeli uważasz, że przeciętny moderator jest mikrym, zakompleksionym maniakiem w binoklach to NIECO się mylisz. Tak dla Twojej wiadomości.

QUOTE(ftomekk)
Jeżeli Oryginał kosztował by ok 40-60 zł-sądze że bardzo dużo ludzi grających na "piratach" Sięgneło by do pòłki z grą.

Jestem przekonany, że w styczniu cena PES5 PC będzie wynosić ok. 80PLN. :-)

ftomekk
Jestem przekonany, że w styczniu cena PES5 PC będzie wynosić ok. 80PLN. :-)

Jeżeli PES5 okaze sie tak dobry,jak przypuszczam i będzie kosztował tyle ile Ty przypuszczasz , to sadzę,że Konami moze liczyć na moje ,cężko zarobione złotòwki.
Bakel
QUOTE(ftomekk @ Oct 22 2005, 23:31:27)
Jeżeli PES5 okaze  sie tak dobry,jak przypuszczam i  będzie kosztował tyle ile Ty przypuszczasz , to sadzę,że Konami moze liczyć na moje ,cężko zarobione złotòwki.
[right][snapback]40048[/snapback][/right]

Skwituję kròtko - oby :-)
Krokg
Ej kiedy sie pojawi na torrencie ten PES 5 ??? czekam i czekam i nic sad.gif

Pozdrawiam
ftomekk
Skwituję kròtko - oby :-)

Hmm-"oby" tyle kosztowało,czy "obym"wydał kasę na oryginał ? tongue.gif
amar
QUOTE(radek86 @ Oct 22 2005, 19:27:34)

Przynajmniej teraz wiem, ze jestes gosciem typu " oOooOoOOoo mam 100 tysiecy gierek tygodniowo na swoim HDD i nie mam z czego wybierac" co gry traktuje raczej jako przerwa miedzy sraniem, spaniem, a jedzeniem. Przykro mi, ze nie potrafisz zrozumiec ludzi, dla ktorych Pilka Nozna i wszystko co z nia zwiazane jest pasja zyciowa. Tym samym nie zrozumiesz tego, ze z ciarami oczekujemy rokrocznie na kolejnego PES'a, sledzimy wywiady z producentami, jezdzimy na turnieje, a w koncu - tworzymy ta strone dla polskich fanow. Przykro mi z Twojego powodu, bo jestes chyba niewrazliwy na piekno tego sportu i traktujesz nasza pasje powierzchownie.

Pozdro czlowiek, szanuj sie.

Jeszcze co do postu ftomka. On pisze tak, jakby skruszony, biedny Polak z koniecznosci ssal piraty z netu, a ja tepie tego czlowieka za to, ze bez skrupolow obnosi sie z tym sciaganiem 'nielegalnym' i objezdza ludzi, ktorzy (jak sam ftomekk napisal) nie maja zbytnio grubych portfeli, a mimo wszystko chca kupic oryginal.
Na koniec dodam, ze dzis na IRCu Bakel, Raffels i ja zdecydowalismy sie na kupno oryginalnych wersji.
pozdr
Bakel
QUOTE(ftomekk @ Oct 22 2005, 23:59:55)
Hmm-"oby" tyle kosztowało,czy "obym"wydał kasę na oryginał ? tongue.gif
[right][snapback]40053[/snapback][/right]

Oby PES5 okazał się tak dobry jak my wszyscy tego oczekujemy smile.gif
ftomekk
Jeszcze co do postu ftomka. On pisze tak, jakby skruszony, biedny Polak z koniecznosci ssal piraty z netu, a ja tepie tego czlowieka za to, ze bez skrupolow obnosi sie z tym sciaganiem 'nielegalnym' i objezdza ludzi, ktorzy (jak sam ftomekk napisal) nie maja zbytnio grubych portfeli, a mimo wszystko chca kupic oryginal.
pozdr

Z tego co napisałem wynika tylko tyle,że biedny polak musi wydać niewspòłmiernie więcej kasy na PES'a niz bogaty Niemiec czy inny europejczyk.
Dla np.Francuza zakup oryginalnej gry nie jest zadnym obciążeniem dla portfela-u nas przy zarobkach np.800 zl,jest to w najlepszym przypadku 1/8 budżetu domowego.
Na koniec dodam, ze dzis na IRCu Bakel, Raffels i ja zdecydowalismy sie na kupno oryginalnych wersji.
Zaskoczyliscie mnie chłopaki.Byłem pewny że dla Was zakup oryginalnego PES'a jest sprawą oczywistą,a okazało się że nie tongue.gif Całe szczęście że w tym przypadku "dobro" wygrało ze złem" cool.gif
BartekRym
Poprostu Polska bidny kraj i już sad.gif
kcma
Masz racie, ale jak ktoś chce kupić orginał i ma mało kasy (ok.60zł) to napewno to zrobi. Wystarczy poczekać do stycznia (albo mniej) a na 'Allegro' napewno ktoś będzie chciał sprzedać PES'a5 na PC za tyle!

---+++===Edit===+++---

Kiedyś widziałem jak jakiś MR. sprzedawał PES'a 4 (Orginal| na Allegro za 20zł po miesiącu premiery, pisząc takie argumenty (niepamietam już dokładnie ale coś w tym stylu):

'Kupiłem gre dla syna, ale okazała się doś trudna, więc sprzadaje ją za taką małą cenne.'

Bakel
QUOTE(radek86 @ Oct 23 2005, 17:15:27)
Bakel niezla zciebie mam beke.Nie musze sie ciebie weobrazac bo masz wklejone zdjecie.Doloz jeszcze troche zelu i bedziesz mogl sie jeszcze bardziej ponapinac  biggrin.gif .
Bez odbioru.
[right][snapback]40121[/snapback][/right]

Ja ròwnież mam niezły ubaw czytając Twoje ćwierćinteligentne posty :-)
Wiesz, bez żadnego problemu i sprzeciwu kolegòw mògłbym Cię zbanować, ale wolę się nad Tobą poznęcać intelektualnie (i całkiem nieźle mi to wychodzi muszę przyznać, jesteś wdzięcznym obiektem;-)
Zostałeś w blokach już na starcie. Wròć do gimnazjum.
Tej;>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.