Pora i na mnie by pokrotce opisac moje wrazenia z dema. O pozytywnych stronach PES 5 prawie wszystko juz napisano. Mocniejsze strzaly, element przypadku i caly gameplay robia duze wrazenie.
Co natomiast mnie irytuje i zdecydowanie nie przypadlo do gustu? Moze to tylko moje wrazenie, ale "glowki" w srodku pola czesto wydaja sie zbyt mocne. Po zagraniu pilki glowa moze ona (pilka - nie glowa

) leciec przez prawie polowa boiska - zdecydowanie za czesto.
Kolejna rzecz, stara jak swiat - nadal po faulu albo niecelnym strzale nie mozemy wlaczyc sobie powtorki, ktora trwa tylko od tego konkretnego wydarzenia. Milo byloby, gdyby to w koncu zmieniono.
Strzaly sa piekne, ale nadal dosc czesto zawodnik, ktoremu idealnie pasuje uderzac np. prawa noga, strzela lewa ("falszem" albo jeszcze inaczej) - wyglada to nie najlepiej, na szczescie nie jest zbyt czeste.
Grajac z kompem na 5* (i pewnie innych poziomach) czasem zdarza sie, ze przy wyrzucie pilki z autu zmierza ona do naszego zawodnika.. mijajac kilku rywali o centymetry - zupelnie jakby bylo zaprogramowane, ze musi ona dorzec do tego, do kogo chcemy ja poslac. Ale, szczesliwie, tez jest to raczej sporadyczne. Tak samo jak przeskakiwanie nad pilka w okolicach bocznej linii boiska, czego skutkiem jest aut dla przeciwnika.
Oczywiscie to wszystko to tylko drobnostki w porownaniu do calej esencji PES 5. Tym niemniej ich zmiana/modyfikacja moim zdanie wyszlaby tej wspanialej grze na dobre