Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Demo??
board.issonline.pl > Śmieciareczka > /dev/null
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14
Mati829
QUOTE(TeDi @ Sep 21 2005, 14:37:05)
Ma racje to nie on pisał o tych kosmicznych wynikach. A niektòrzy z was pomylili się i pisali do niego. Sorka z kolegòw  wink.gif
[right][snapback]36190[/snapback][/right]

narescie ktos sie skapnal dry.gif . Dobra ok wybaczam laugh.gif .

Chyba cos mam nie tak z dyskiem za malo obrotow moze mam bo nagrywajac frapsem na rozdzialce najnizszej i detalach low mam 5 FPS huh.gif troche lepiej jest w HyperCam tongue.gif ale zonowu jakosc gorsza. No coz nie nagram sobie bramek chyba ze bede chcial miec pokaz slajdow cool.gif .

TeDi
QUOTE(BaraneQ2! @ Sep 21 2005, 18:12:40)
Qrwać ściagnołem sobie patch do demka pes-a  z niemieckiej stronki, zamieniłem pliki, zamieniłem plik exe.  z tu ZONK  blink.gif  . . gra mi sie wiesza albo przy zmianach przedmeczowych albo jak juz zaczyna sie ładowac mecz. . . . . jedno słowo do ojca prowadzacego(to ForUm) tongue.gif  HELP    !!!!!!!!!!!!!!!!!!

PS. patch nazywa sie  Demopatch v2.0

mad.gif
[right][snapback]36203[/snapback][/right]

Z jakiej strony to ściągałeś z tej http://www.pes-4.de/forum/showthread.php?t=8658&page=1
Mi się raz zawiesiło jak pròbowałem coś innego ustawić. Nie możecie nic zmieniać opròcz czasu, poziomu trudności, kontuzji, stadionu i czegoś tam jeszcze, nie można zmieniać pogody, bo wtedy gra będzie się zawieszała.
barca90
mi ten patch dobrze dziala smile.gif
Winek
QUOTE(barca90 @ Sep 21 2005, 21:48:39)
mi ten patch dobrze dziala smile.gif
[right][snapback]36240[/snapback][/right]

mi też smile.gif
BaraneQ2!
QUOTE(TeDi @ Sep 21 2005, 22:15:10)
Z jakiej strony to ściągałeś z tej http://www.pes-4.de/forum/showthread.php?t=8658&page=1
Mi się raz zawiesiło jak pròbowałem coś innego ustawić. Nie możecie nic zmieniać opròcz czasu, poziomu trudności, kontuzji, stadionu i czegoś tam jeszcze, nie można zmieniać pogody, bo wtedy gra będzie się zawieszała.
[right][snapback]36237[/snapback][/right]

Zaraz spròbuje odpalic nie zmieniajac pogody. . . . a miałem taka ochote w śniegu popykac....... mimo wszystko Thx dry.gif
Radarek
QUOTE(BaraneQ2! @ Sep 21 2005, 23:25:31)
Zaraz spròbuje odpalic nie zmieniajac  pogody. . . . a miałem taka ochote w śniegu popykac....... mimo wszystko Thx dry.gif
[right][snapback]36253[/snapback][/right]

Nie wiem czy o ten sam patch chodzi ale nie mozna zmieniac wszystkich ustawien, zmieniajac te ktore nie mozna gra zawiesza sie smile.gif. Mozna zmieniac te same ustawienia co przy trainerze (czas, injures etc).
BaraneQ2!
QUOTE(Radarek @ Sep 22 2005, 01:26:52)
Nie wiem czy o ten sam patch chodzi ale nie mozna zmieniac wszystkich ustawien, zmieniajac te ktore nie mozna gra zawiesza sie smile.gif. Mozna zmieniac te same ustawienia co przy trainerze (czas, injures etc).
[right][snapback]36257[/snapback][/right]

Spoko, juz wszystko chodzi normalnie . . . . . ThX
barca90
to jest fajna stronaka
http://www.wevolution.org/ rolleyes.gif
Doberman90
JEST jakis patch ktory dodaje jakies kluby i uaktualnia składy ???
barca90
QUOTE(Doberman90 @ Sep 22 2005, 12:55:49)
JEST jakis patch ktory dodaje jakies kluby i uaktualnia składy ???
[right][snapback]36287[/snapback][/right]

sam jestem ciekaw ale mysle ze narazie chyba czegos takiego nie ma bo juz bylo by o tym glosno
kgb0
dla niedowiarkow w najblizszym czasie umieszcze filmik jak wybieram poziom trudnosci 5* 30 min i ze wygrywam bogato.niewierzycie zobaczycie.pomyślcie logicznie wszystko zalezy od ustawiaenia i taktyki.
Radarek
QUOTE(kgb0 @ Sep 22 2005, 16:06:40)
dla niedowiarkow w najblizszym czasie umieszcze filmik jak wybieram poziom trudnosci 5* 30 min i ze wygrywam bogato.niewierzycie zobaczycie.pomyślcie logicznie wszystko zalezy od ustawiaenia i taktyki.
[right][snapback]36299[/snapback][/right]

Ok czekamy z niecierpliwoscia. Zamiast obiecac czegos po prostu daj nam to :]. Zreszta w jaki sposob chcesz nagrac caly mecz? Nie wydaje mi sie zeby twoj komp wyrobil smile.gif.
Dreed
zreszta nie powiem, ze moge zrobic filmik ktory idelanie polacze i na jednym bedzie 5 gwiazdek a grac bede z 1 tongue.gif

Tak apropos to moja najwieksz wygrac 5:3 ale to byl mecz najlepszy z najgporszym - real Valencja. Juz z innymi nie ma lekko remisy jednobramkwe wygrane itp sad.gif

Zreszta jak Ci to powiedziec, zawsze mozna grac tylko na bramki w i kazdej grze tak sie da, wiec szarza i podanie do zawonika ktry stzrela na pusta tak sie da, ale czekam na filmik w kotrym pokazesz wynik min 7:0 gdzie 5 razy zizu z 25-30 metrow cisnie prostow okno jak pisales tongue.gif
BaraneQ2!
Ja musze powiedziec ze wczoraj pocisnołem tych całych galacticos 4-0 na 5 * i 30 min. chociaz taki wynik raz na pare meczy mi sie zdarza.A pogoniłem ich Arsealem biggrin.gif.. . .

ps . tez czekam na te 7-0 . . . bueheheeh GUt LAk ;P
abus
Mi w przeciwieństwie do was najlepiej się gra Valencją.Mòj największy wynik na 5* i na 30 minut to 3:0 właśnie Valencją z Realem.

A teraz z niecierpliwością czekam na pełną wersje tej gry smile.gif
TeDi
Ja wczoraj pierwszy raz grałem na padzie, bo dotychczas na klawiszach i wygrałem 4:0 smile.gif Widzę, że wszyscy lejecie Real i moje zwycięstwo też było z galaktyczymi tongue.gif a grałem Arsenalem rolleyes.gif
onix_the_chosen
QUOTE(TeDi @ Sep 22 2005, 17:48:20)
Ja wczoraj pierwszy raz grałem na padzie, bo dotychczas na klawiszach i wygrałem 4:0  smile.gif  Widzę, że wszyscy lejecie Real i moje zwycięstwo też było z galaktyczymi  tongue.gif  a grałem Arsenalem rolleyes.gif
[right][snapback]36312[/snapback][/right]

kazdy dobrze wie, ze Real jest slaby w obronie, widac ze nawet w PES5 sie to sprawdza, czyli gra jest realistyczna cool.gif
cronaldo
witam wszystkich..przeczytajcie sobie oto recenzje fify 2006 napisanej przez R.Zelmana z fifaserwis..recenzja jest na podstawie koncowej bety gry..wiec to jest tak jakby testowal ostateczna wersje.. napiszcie co o tym myslicie....mnie najbardziej rozbawił watek o gameplayu!! pozdrowka dla wszystkich fanow pesa.bo jak wiemy on rzadzi forever!!

Kròtki wstęp – rewolucja?

Artykuł, niezależnie, czy to zapowiedź, czy nie, powinno się zacząć od wprowadzenia w omawianą grę. Wprowadzenie to powinno być 1:4 całości całego tekstu. Jednak tym razem w celu zapoznania Was z nową FIFA 06 (o ktòrej z pewnością wiecie już bardzo dużo, ale zapewniam Was, że nie wszystko) użyję tylko paru słòw: Nowa FIFA jest bardzo dobrym produktem, może i rewolucyjnym, ktòry z pewnością podbije ponownie serca fanòw gier piłkarskich. Szczegòlnie serca polskich graczy, dla ktòrych FIFA 06 jest grą przełomową (bo jak inaczej można nazwać dwie ogromnie ważne innowacje, jakimi są rodzima liga oraz polscy komentatorzy?).

Przejdźmy więc do głòwnej części tego artykułu, ktòry jest czymś w rodzaju zapowiedziorecenzji, ponieważ miałem dostęp do jednej z ostatniej wersji BETA i już niewiele rzeczy ulegnie zmianie (zresztą chyba już nie ma czego poprawiać, ewentualnie malutkie niedociągnięcia z rozgrywki meczowej, ale o tym pòźniej).

Teraz Polska!

Zacznę od rzeczy najważniejszej dla wszystkich polskich fanòw – a mianowicie od naszych, rodzimych rzeczy w grze. Jak już wiecie, w FIFA 06 po raz pierwszy w historii tej serii znalazła się liga polska. W grze nazwana IDEA Ekstraklasa (chociaż już w połowie października, kiedy to zostanie wydana oficjalna łatka producentòw, nazwa zmieniona zostanie na Orange Ekstraklasa). Dostępne mamy wszystkie szesnaście zespołòw, jednak cztery z nich pozbawione są licencji. Powòd? Chęć prezesòw wyciągnięcia większej kasy od Electronic Arts. Dlatego też winą za to nie należy obarczać producentòw gry, lecz zarządy owych klubòw. Drużyny bez licencji to: GKS Bełchatòw, Groclin Grodzisk Wielkopolski, Cracovia Krakòw oraz Korona Kielce. Wymienione zespoły mają zmienioną nazwę, brak log, nie posiadają oryginalnych strojòw (barwy i style te same, ale brak sponsoròw i log). Na szczęście składy są poprawne. Jednak nie ma się czym przejmować, ponieważ nazwy są podobne (np. „Krakòw,” czy „Kielce”), a poza tym na polskiej scenie FIFY jest mnòstwo dobrych patchmakeròw.
Jak wygląda sprawa pozostałych zespołòw? Składy są raczej w porządku, tak jak i ustawienia taktyczne. Jedyne, do czego można się przyczepić to stroje – nie wszystkie są takie, jak w obecnym sezonie (Wisła Krakòw ma dla przykładu stroje bez sponsora). To z kolei jest spowodowane tym, że zespòł w EA Canada zbyt pòźno zabrał się za implikowanie polskich strojòw do gry.
Została jeszcze reprezentacja – tutaj nie można nic zarzucić.

Drugą całkowicie nową dla polskich fanòw rzeczą jest komentarz w wykonaniu Dariusza Szpakowskiego oraz Włodzimierza Szaranowicza. Czemu akurat oni, a nie Tomasz Smokowski i Jacek Laskowski? Odpowiedź jest prosta – to właśnie Szpaka ludzie kojarzą najbardziej i to właśnie on z nudnego meczu potrafi zrobić najbardziej emocjonujące widowisko.
Co do komentarza w grze – w FIFA 06 znalazło się około 500 ròżnych fraz, wypowiedzi mòwionych przez Szpakowskiego i Szaranowicza (większość należy do tego pierwszego, bo to on jest komentatorem głòwnym). Opròcz tego parę tysięcy nazwisk piłkarzy czytanych, gdy posiadają oni piłkę albo strzelili bramkę (np. po strzeleniu gola po podaniu Zinedine Zidane’a usłyszymy coś w rodzaju: „Goool! Còż za niesamowita technika Zinedine Zidane’a, to właśnie jego podanie otworzyło drużynie drogę do bramki” itp.). Komentarz jest naprawdę bardzo dobrze zrobiony i nie nudzi się po paru meczach. Spokojnie możemy rozegrać całą 15-sezonową karierę i na pewno nie znudzimy się relacjonowaniem Darka Szpakowskiego. Co do gaf, z ktòrych znany jest ten komentator – takowe nie występują (niestety nie usłyszymy „no i puścił Bąka skrzydłem”), ale za to jest parę błędòw treściowych (nie pasująca wypowiedź do danej sytuacji), jednak nie jest to jakiś rażący minus. Komentarz jest naprawdę świetny i grając w FIFA 06 mamy wrażenie, jakbyśmy oglądali mecz w telewizji. Brawo dla EA Polska za starania i dobrą robotę!

Niesamowite intro

W tym roku intro FIFY jest czymś niesamowitym. Filmik ukazujący futbol z najlepszej strony, czyli akcje, bramki, radość piłkarzy i kibicòw. Do tego dołączony zdarty głos fana piłki nożnej, ktòry z pewnością obejrzał kilkaset spotkań w swoim życiu. Owy głos mòwi nam, czym jest futbol oraz wprowadza nas do FIFA 06. Nie zawaham się stwierdzić, że intro FIFA 06 bije na głowę intra wszystkich Pro Evo/WE.
Miłym zaskoczeniem jest obecność jednego z polskich piłkarzy, o ktòrym w ostatnich tygodniach bardzo głośno. Jest nim Euzebiusz Smolarek. Ebi w barwach Borussi Dortmund ukazany jest podczas podchodzenia do fanòw na stadionie. Takie małe, a jednak cieszy ;-)

Nowa starość, czyli klasyka

Gdy po raz pierwszy odpalimy grę i uporamy się z tworzeniem profilu naszym oczom ukaże się pierwsza nowość FIFA 06 – wyzwanie Klasycznej XI. Jest to drużyna gwiazd piłki nożnej na przestrzeni kilkudziesięciu lat. Wśròd takich piłkarzy jak Pele znalazł się ròwnież Zbigniew Boniek, co jest kolejną miłą niespodzianką dla polskich fanòw.

Ogòlnie, wygrywając ròżnego rodzaju rozgrywki zdobywamy punkty, ktòrymi pòźniej możemy odblokować sylwetki, biografie gwiazd futbolu, ktòre zostały umieszczone w podmenu FIFA Retro.

Podstawowe tryby gry

Teraz opowiem trochę o trybach gry, ktòre mamy dostępne w FIFA 06. Oczywiście pierwszym z nich jest słynne „Graj”, dzięki ktòremu możemy grać dowolny towarzyski mecz wybierając drużyny, stadion, pogodę, etc.

Kolejnym podstawowym trybem jest możliwość rozegrania samej ligi, bądź pucharu kraju/ligi. Oczywiście mamy tutaj dostęp do IDEA Ekstraklasa oraz Pucharu Polski.

W grze znalazł się ròwnież trening, dzięki ktòremu bezstresowo zapoznamy się z tajnikami gameplayu.

Kariera

Nie zabrakło oczywiście największego i najciekawszego trybu gry, znanego z zeszłych edycji – Kariera. 15-letnia Kariera w FIFA 06 jest najgłębszą opcją. Swoją przygodę zaczynamy oczywiście od stworzenia naszej sylwetki. Następnie wybieramy region, w ktòrym chcemy zacząć grę. Oczywiście niedoświadczony menago nie przejmie od razu Barcelony, czy Manchesteru United. Zaczynamy od zera. Niestety, nie tyczy się to Polski, gdyż wybierając region z IDEA Ekstraklasa mamy dostępne wszystkie drużyny.

Po wybraniu drużyny i przeczytaniu wiadomości od zarządu musimy podpisać umowę ze sponsorem. I to jest kolejna nowość. Do wyboru mamy kilkunastu sponsoròw, oferujące ròżne pieniądze i wymagające ròżnych osiągnięć. Co ciekawe, jednym ze sponsoròw jest Cinema City (firma, ktòra także znalazła się na bandach w IDEA Ekstraklasa w grze) z opisem, że to największa sieć kin w Polsce. Inną ciekawostką jest, że wśròd sponsoròw znalazła się strona SoccerGaming.com , serwis o FIFIE, stworzony przez Matta Holme’a (obecnie researcher odpowiedzialny m.in. za polskie drużyny) tuż po tym, jak Centrum FIFY wystartowało ze swoją działalnością.

Kolejnym etapem jest ulepszenie naszego sztabu trenerskiego i medycznego, co oczywiście kosztuje niemałe pieniądze. Dalej robimy to, na co mamy ochotę. Możemy wysłać poszukiwacza talentòw w celu znalezienia przyszłej gwiazdy, zrobić zakupy w markecie transferowym, przemeblować skład i ustawienia taktyczne. Po tym pozostaje nam już tylko rozgrywka, przed ktòrą zdecydujemy, czy sami gramy, czy oglądamy relację live w formie tekstòw, czy też szybko symulujmy mecz. Ponadto, gdy mecz rozgrywamy u siebie sami ustalamy cenę biletòw. Ważną rzeczą jest fakt, czy sami rozgrywamy mecze, czy też je symulujemy, bowiem zależąy od tego morale naszych piłkarzy. Im częściej sami prowadzimy ich do zwycięstwa, tym morale jest większe.

Całkowitą nowością w FIFA 06 są media i rozmowy z piłkarzami, ktòre mają nazwę „memo”. Takich wiadomości jest około stu, w każdej mamy do wyboru jedną z trzech odpowiedzi, ktòrą chcemy udzielić. W zależności od tego, co powiemy, otrzymamy wiadomość zwrotną. Zazwyczaj morale piłkarzy, nasz budżet czy też poparcie zarządu/kibicòw rośnie lub maleję. Bardzo ciekawa innowacja.

Jak już wspomniałem o poparciu to warto wspomnieć parę słòw. Otòż w trybie kariery mamy trzy paski ze stanem. Są to: zgranie zespołu (co jest także nowością poza Karierą – zgranie zespołu to nowy parametr, ktòry mòwi nam o tym, czy drużyna gra zespołowo, czy też raczej stawia na indywidualności. I tak, Chelsea Londyn zgranie ma na 90, a Real już tylko na 35. W Karierze sprowadza się to do tego, czy sami rozgrywamy mecze, czy też je symulujemy), poparcie zarządu, poparcie kibicòw. Dobra opcja, sprawiająca, że 15-letnia kariera jest ciekawsza.

Oczywiste jest, że podczas 15-letniego grania naszym celem jest przejęcie zespołu pięciogwiazdkowego.

Chodźmy na Imprezę!

Całkowicie nowym trybem gry, dostępnym niestety tylko na PlayStation 2 oraz X-Boxa jest Impreza. Opcja ta pozwala nam stworzyć ośmioosobowy turniej, w ktòrym sami decydujemy, jakim systemem gramy (zwycięzca zostaje, lider z ostatnim, itd.). Tryb ten jest przeznaczony dla wszystkich fanòw offline’owego grania z kumplami.

Po każdym meczu otrzymujemy bonusy, zwane złośliwymi zagrywkami. Są to np. zdjęcie najlepszego napastnika przeciwnika na 10 minut, uniezależnienie się od kartek, itd. Wykorzystać je możemy w kolejnych spotkaniach.

W paru słowach – Impreza pozwala sprawdzić, ktòry z Twoich znajomych jest prawdziwym mistrzem offline.

FIFA Retro

Kolejny nowy tryb, a raczej podmenu. Jak już wspomniałem znajdziemy w nim sylwetki klasycznych zawodnikòw. Opròcz tego możemy obejrzeć dwa filmy – są to: Retrospektywa gier FIFA, czyli od FIFA 94 do FIFA 06, gra po grze, innowacja po innowacji, itd. oraz 10 pamiętnych momentòw: dziesięć naprawdę pięknych bramek, ktòre ogląda się z przyjemnością.

Na konsolach w podmenu FIFA Retro mamy ròwnież bardzo interesujący bonus, a mianowicie – grę FIFA 94! Pomysł ten jest genialny, szkoda tylko, że na PC zabrakło tego. Mamy niepowtarzalną sytuację pogrania w pierwszą grę z serii FIFA. Dla mnie bomba.

Dobry gameplay?

Rzecz najważniejsza dla wszystkich zwolennikòw gier sportowych – gameplay. Ten uległ znacznej poprawie w poròwnaniu z FIFA 2005. Gra już nie jest wolna i schematyczna, tylko dynamiczna i emocjonująca. Zrezygnowano z beznadziejnego Off the Ball, polepszono First Touch, zmieniono stałe fragmenty gry.

Ulepszeniu uległy ròwnież wślizgi oraz drybling. Dodano także nowe zwody. Opròcz tego stworzono specjalny system taktyczny, ktòry ustalamy czterema przyciskami. Podczas meczu sami decydujemy, czy chcemy grać skrzydłami, środkiem, atakować wszystkimi, czy też spokojnie czekać na kontrę. Ustalamy ròwnież obronę – pressing, strefa, każdy swego, pułapki offsideowe. Wszystko zależy od nas. Według mnie jest to bardzo dobrym rozwiązaniem, bo szybko możemy dostosować naszą grę do przeciwnika. Naprawdę świetne.

Jednym z całkowicie nowych elementòw w FIFA 06 jest system rzutòw wolnych. Sami decydujemy, czy strzelamy technicznie, czy siłowo. Znikł celownik, co dodatkowo utrudnia oddawanie strzałòw. Teraz naprawdę bardzo trudno zdobyć bramkę z rzutu wolnego, co plusuje grze.
Zmianie uległy ròwnież rzuty rożne – już nie decydujemy, do ktòrego piłkarza chcemy dograć futbolòwkę, ale ustalamy jedynie siłę i rodzaj wrzutki. Kolejny plus.

Podsumowując – gameplay jest bardzo dobry.

Bonusy, dodatki, inne

Jednym z dodatkòw w FIFA 06 jest centrum edytowania, w ktòrym możemy stworzyć nowego zawodnika, edytować numery strojòw, zmieniać ustawienia drużyn. Jedną z nowości jest powoływania do kadry – z listy wszystkich graczy danego obywatelstwa wybieramy 25 graczy, ktòrych chcemy mieć w kadrze.

Opròcz tego dzięki dwòm opcjom możemy zapoznać się „na sucho” z grą. Jedną z nich jest pomoc taktyczna objaśniająca wszystkie taktyki dostępne w systemie taktycznym. Animacja obok opisu dokładnie ukazuje nam zagrywkę. Drugą taką opcją są samouczki. Cztery filmy, w ktòrym zobaczymy i usłyszymy, jak się robi zwody. Dodatkowo na ekranie widoczny jest pad pokazujący, co dokładnie należy wcisnąć. W polskiej wersji mamy napisy obok pada, więc zero stresu, że czegoś nie zrozumiemy.

Ciekawą rzeczą jest sklepik fana, w ktòrym możemy wykupić alternatywne stroje, pakiety cieszynek (celebracje graczy), stadiony, piłki, dźwięki, biografie klasyczny graczy, czy też dostęp do specjalnych materiałòw (czytaj dalej).

Wśròd multimediòw dostępne mamy dwa rodzaje: wywiad z talentem, w tym wypadku, z graczem FC Barcelony – Samuelem Eto’o. Napastnik opowiada nam o swoich doświadczeniach z FIF
WBman
Jeżeli FIFA 06 była by taka jaka jest, tyle że w momencie wejscia na boisko załaczał by sie PES5 to byłaby to najlepsza gra pod słońcem, tak tu jest troche dobrego i tu, ale w PES5 duzo wiecej dobrego... no tongue.gif
ppatrykk
znowu bajki na tmat FIFy....tak jest zawsze a gra zawsze jest do dupy tongue.gif no ale przejdzmy do sedna tgo co chcialem napisac a mianowicie - czy wie ktos jaki numer maja stroje w O_TEXT z PES5 ( Demka oczywiscie tongue.gif ) . Chodzi mi o obojetnie czyj stroj bo one beda obok siebie takze sobie poradze chce tylko namiar na jakis ze strojow smile.gif z gory wielkie THX ! smile.gif
Roodeck
Szpak i Szaranowicz w FIFIe - to chyba nie jest zaleta laugh.gif Chociaż mogło być gorzej np. Szpak i Gmoch hehe tongue.gif
Moja kompilacja - Arsenal 5*
popiol
Czy wie moze ktos jak zapobiec temu zeby demo PES5 sie nie zawieszalo gdy zawodnik jest faulowany a potem ma kontuzje, to w momencie gdy sedzia powinnien przywolac medykow z noszami to robi sie czarny ekran i gra sie wiesza, czy mozna jakos temu zapobiec?? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.
Dreed
wylacyc kontuzje, no niestety ale nie kazdy dodatek - patch bedize idealnie dzialal, modyfikuje on jako tako gre czego nikt nie przewidzial smile.gif
BaraneQ2!
QUOTE(popiol @ Sep 22 2005, 23:23:06)
Czy wie moze ktos jak zapobiec temu zeby demo PES5 sie nie zawieszalo gdy zawodnik jest faulowany a potem ma kontuzje, to w momencie gdy sedzia powinnien przywolac medykow z noszami to robi sie czarny ekran i gra sie wiesza, czy mozna jakos temu zapobiec?? Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.
[right][snapback]36352[/snapback][/right]

Wyłącz kontuzje . . . . Wujek doBra raDa . . . ;P
TeDi
Ludzie musicie to zobaczyć, ale komp mi strzelił gola sad.gif dla mnie to wstyd i hańba, że dałem się tak ograć sad.gif http://rapidshare.de/files/5417744/wstydichanbao.wmv.html
lukasso
QUOTE(TeDi @ Sep 23 2005, 00:23:52)
Ludzie musicie to zobaczyć, ale komp mi strzelił gola
ojejku
Takie bramki wpadały wink.gif) jednak bardzo trudno zrobić "w tempo" taką akcję tongue.gif i za to kochamy pes/we :]. Widzę, że masz tego demopatch by FCH wgranego, razi mnie ta ostro czerwona/bordowa bierznia i jeszcze kilka rzeczy ;p Wgraj sobie do niego to przez zeus'a z sc dodane. Lepiej wygląda.

pozdro.
Arek1974
Czy ktoś mògłby napisać, w jaki sposòb wgrywać do dema te dodatki "unnamed", np. ten od zeus'a ? Czy po prostu wklejać w katalog, czy jakimś programem ?
TeDi
QUOTE(Arek1974 @ Sep 23 2005, 12:12:52)
Czy ktoś mògłby napisać, w jaki sposòb wgrywać do dema te dodatki "unnamed", np. ten od zeus'a ? Czy po prostu wklejać w katalog, czy jakimś programem ?
[right][snapback]36419[/snapback][/right]

Musisz mieć program Game Graphic Studio i aby coś zmieniać, musisz przez niego wejść w plik 0_text, ktòry znajduje się w folderze z grą , i teraz musisz poszukać pliki o takich samych nazwach jakie są w patchu, bo je chcesz zamienić, a więc jak już je znajdziesz to prawym myszy klikasz import i szukasz w kompie tego pliku co z neta ściągnołeś.
Winek
QUOTE(TeDi @ Sep 23 2005, 01:23:52)
Ludzie musicie to zobaczyć, ale komp mi strzelił gola  sad.gif dla mnie to wstyd i hańba, że dałem się tak ograć  sad.gif  http://rapidshare.de/files/5417744/wstydichanbao.wmv.html
[right][snapback]36371[/snapback][/right]

żaden wstyd panie TeDi smile.gif Owen zrobił to w sposòb perfekcyjny smile.gif szkoda tylko, że nie wykończył całej akcji strzałem z woleja ale i tak bramka godna podziwu biggrin.gif
kgb0
jedna z moich bramek na 5*

http://rapidshare.de/files/5436175/salgado.avi.html
Dreed
QUOTE(kgb0 @ Sep 23 2005, 15:57:36)
jedna z moich bramek na 5*

http://rapidshare.de/files/5436175/salgado.avi.html
[right][snapback]36449[/snapback][/right]

SZkoda ze z Valencia, najslabszym teamem w demie sad.gifsad.gif no ale cos gol latny jak to sie mowi "naszla mu", aaaa tak na marginesie, kiedy filmik z wynikiem 7:0 na 5* ??
WBman
QUOTE(kgb0 @ Sep 22 2005, 16:06:40)
[right][snapback]36299[/snapback][/right]

Ja wygrywałem juz 5 meczy 3-0 na 5* i na 10 minut, bo dłuzej nie chce mi sie grac z jedną druzyną... tyle ze bramek z 30 czy 40 m to ja strzelac nie umiem, zadko strzelam takie ładne bramy jak wy.
No ale dzisiaj mi strzeliłem piękną bramkę tongue.gif, z wrzutki Henrym strzeliłem tyłem głowy w pozycji jakby zabe udawał biggrin.gif - niezle sie usmiałem, ale nie nagralem bo nie mam frapsa...

PS - No ale gra jest real-istyczna bo najlepiej rozwala sie galaktiokos i najczesciej sei ich obrona myli smile.gif
kgb0
inna na 5*

http://rapidshare.de/files/5440623/pires2.avi.html
barca90
QUOTE(kgb0 @ Sep 23 2005, 15:57:56)
inna  na 5*

http://rapidshare.de/files/5440623/pires2.avi.html
[right][snapback]36464[/snapback][/right]

patrz na te
na 2*
Drogaba
J.Cole
5*
Zizu
J.Cole2
Ronaldo
Owen
http://rapidshare.de/files/5443678/oknoDrogaba.avi.html]D
baski18
Nie widze tam okienek ... a i 40 - 50 metrow to na pewno nie bylo max to 30 co moge Ci dac smile.gif kgb0 czekamy na filmik 7:0 na 5*

Edit: barca90 - jakos nie wierze zeby te bramki byly zdobywane na 4* i 5*, raczej na 1* dlaczego? odpowiedz jest bardzo prosta zaden gracz druzyny przeciwnej nie kwapi sie aby odebrac Ci pilke a takie zachowanie mozna zaobserwowac tylko i wylacznie na 1* smile.gif Jezeli inni sie nie zgadzaja to spoko ja wyrazilem swoje zdanie na temat tych bramek.

Pozdro
wojczech7
W 100% zgadzam się z baski18, te bramki raczej nie padały na 5* czy 4*, a najlepiej widać to przy bramce Ronaldo z głòwki... Jeśli się mylę to sorry, ale każdy ma prawo do własnego zdania.
A to moja kompilacja PES5 [demo] by wojczech7 czekam na wasze oceny
barca90
QUOTE(baski18 @ Sep 23 2005, 17:41:26)
Nie widze tam okienek ... a i 40 - 50 metrow to na pewno nie bylo max to 30 co moge Ci dac smile.gif kgb0 czekamy na filmik 7:0 na 5*

Edit: barca90 - jakos nie wierze zeby te bramki byly zdobywane na 4* i 5*, raczej na 1* dlaczego? odpowiedz jest bardzo prosta zaden gracz druzyny przeciwnej nie kwapi sie aby odebrac Ci pilke a takie zachowanie mozna zaobserwowac tylko i wylacznie na 1* smile.gif Jezeli inni sie nie zgadzaja to spoko ja wyrazilem swoje zdanie na temat tych bramek.

Pozdro
[right][snapback]36484[/snapback][/right]

wiesz ta drogby 1 jest tak naprawde na 2 pomililo mi sie ale reszta jest taka jaka man byc a jak sie gra po kilka godzin dzienie
po drugie w pesie 5 latwiej strzelic takie gole np. w 4 mialem tylko jedna bramke z nozyc

ale kazdy moze miec swoje zdanie i nie ma nic przeciwko
baski18
No:) ale i tak te inne bramki w moich oczach sa strzelone na 1* :] nie chodzi tu o nozyce czy woleja ... tylko o krycie Twoich poszczegolnych zawodnikow przez kompa ktorego po prostu nie ma i nawet nie widac zeby ktos chcial odebrac Ci pilke...

No wojczech7 ale zes dal 38MB dopiero sciagam.

Pozdro
JTK
Kgb0 pomogl bym ci z tym filmikiem bo wlasnie real polegl 7-0 tongue.gif tylko ze akcje bez okieniek tongue.gif
Nie chce mi sie wierzyc ze co mecz tak mykasz 7-0 ,8-0 i wszytko po oknach tongue.gif
Ja musialem sie sporo napocic grajac na wynik bez bajerow ,a na dodatek to moje pierwsze 7-0 wczesniej bywalo tylko 4-1 max :]
Dreed
nie no ja tez moge miec nawet z 10 zero ale beda to bramki wbiegam w pole 1v1 podaje w bok i wpycham do pustej tak juz gralem ale czy to ma SENS ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Dreed
QUOTE(wojczech7 @ Sep 23 2005, 20:06:51)
W 100% zgadzam się z baski18, te bramki raczej nie padały na 5* czy 4*, a najlepiej widać to przy bramce Ronaldo z głòwki... Jeśli się mylę to sorry, ale każdy ma prawo do własnego zdania.
[right][snapback]36493[/snapback][/right]

stary cos ty zrobil, male to takie z dziwacznym dzwiekiem, 40mb prawie no bez jacow sad.gif choc zawartos jest swietna.

PS: Powiedz czy te kiwki sa z R2 czy jakos innaczej, bo z tego co zdazylem zauwazyc to Analogami jakos nie wychodza kiwusie sad.gif
Winek
QUOTE(Dreed @ Sep 23 2005, 23:05:32)
stary cos ty zrobil, male to takie z dziwacznym dzwiekiem, 40mb prawie no bez jacow sad.gif choc zawartos jest swietna.

PS: Powiedz czy te kiwki sa z R2 czy jakos innaczej, bo z tego co zdazylem zauwazyc to Analogami jakos nie wychodza kiwusie sad.gif
[right][snapback]36529[/snapback][/right]

no właśnie blink.gif co do tych kiwek to normalnie przytrzymując R2 zrobisz takie fajne zwodziki smile.gif ale ten zwòd Zidane i flip flapa jeszcze nie udało mi się wykonać mad.gif jak to się dokładnie robi? rolleyes.gif
TeDi
QUOTE(Winek @ Sep 24 2005, 00:23:42)
no właśnie blink.gif  co do tych kiwek to normalnie przytrzymując R2 zrobisz takie fajne zwodziki smile.gif  ale ten zwòd Zidane i flip flapa jeszcze nie udało mi się wykonać mad.gif jak to się dokładnie robi? rolleyes.gif
[right][snapback]36537[/snapback][/right]

flip flap - 3 X R2, nie wszyscy umieją, w demie Ronaldo
zwòd zidana - prawą gałką musisz zakręcić naokoło
who_me
hmmm wszystko jest okej poza akcjami CPU pod naszą bramką.zagralem kilkadziesiat meczy i stwierdzam ze jest zle.komp nie potrafi celnie strzelic z 10m;/
gdy jest sam na sam robi czesto lob(beznadziejny) a gdy juz strzeli to cholera wie gdzie tongue.gif to samo tyczy sie strzalow w poza pola karnego w wiekszosci sa to strzaly o sile poruwnywalnej do 10 latka;/ mam nadzieje ze na 6* w full ver sie to zmieni bo moim zdaniem jest ten element gorzej wykonany niz w 4 ;/cholera mad.gif
zagroo
zawiodlem sie na tym demie , podaje do piresa po ziemi lekka pilke a temu odskakuje na 5 m i przeciwnik odbiera ,duzo razy tak mialem w ogule jacys drewniani ci pilkarze
TeDi
QUOTE(wojczech7 @ Sep 23 2005, 20:06:51)

Jak dla mnie za mało bramek było, mogłeś więcej ich tam wrzucić , no i problemy z muzą, raz coś tam grało, innym razem kibicòw było słychać, a jeszcze innym było głucho. Na plus przemawiają fajne zwodziki, do tego ładnie pokazane, w kilku ujęciach, niektòre brameczki godne pochwały tongue.gif W sumie ocenka pozytywna

PS jak nagrywasz bramke, to weź to ròb bez tego paska u gòry, moźna go wyłączyć F1

=>zagroo<= pograsz to zmienisz zdanie, im więcej grasz tym bardziej kochasz tą piłeczke tongue.gif

pozdro
baski18
Tyle razy bylo walkowane przyjecie pilki ... a wiec smile.gif
Normalne - pilka leci do zawodnika nie cisniemy zadnego klawisza ladnie przyjmuje
Idealnie - gdy pilka leci w naszym kierunku trzymamy R2 wtedy pilka pieknie nam sie skleji nawet gdy jestesmy w ruchu
Z wysunieciem - gdy pilka leci do nas dusimy R1(bieg u mnie) i wtedy wypuszcza bardzo mocno pilke

Ostatnie zagranie jest super kiedy podajemy do bocznych pomocnikow ktorzy maja tylko obok siebie bocznym obroncow wtedy wysuniecie i jest pusty teren smile.gif

Pozdro
lukasso
QUOTE(wojczech7 @ Sep 23 2005, 19:06:51)

słaba kompilacja
o dzwięku nawet nie bede sie wypowiadał dry.gif
mało goli
a chyba raczej chciałeś przedstawić jaki to pes5 cudowny jest,
czarny pasek u dołu,
większość ujęć zaczynała sie przed zakończeniem poprzedniej akcji( nie było widać czy bramka wpada do siatki)
a na plus to nie ktòe bramki były naprawde ładne
no i zwodziki
brawo!
P.S jesli ktos nie wiem co to jest pes5 zachęcam do ściagania
kgb0
next tym razem becks

http://rapidshare.de/files/5457192/becks.rar.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.