Jestem strasznie rozczarowany nowym pes 5 demo jako fan pesa.
Poziom tej piłki przypomina wczorajszą grę Wisły Krakòw

, jest to tak bez płciowe i bez pomysłu jak fifa, zresztą tempo i ta lekkość przypomina fife

(tak jakby konami zobaczyło w fifie jakąś iskierkę

)
Nasze algorytmy poruszają się jak "mucha w smole"
Gra straciła na swej technice, konami udławiło się chyba pròbą urealistycznienia rozgrywki. Rozegrałem już z 10 godzin przez dwa dni i doszedłem do tych konkluzji bez zawachania.
Jakieś plusy ?
-rzuty wolne po części, tylko w przypadku pròby strzału jest to relistyczne, jeśli chodzi o dośrodkowanie z rzutu rożnego to jest to poprostu masakra tak samo jak pròba dośrodkowania z ok 40 metròw- wszyscy stoją przed polem karnym, a z głòwki z 20 metròw trudno trafić
Gra głową to też nieporozumienie, choćbyś się dwoił czy troił nie zachęcisz swojego zawodnika do walki o gòrną piłkę !!
FAULE: co tu dużo mòwić chyba każdy wie o co chodzi, w premiership to by nie przeszło (sędziego by wryli w murawę).
"Na wysunięcie" - ah, cała gra praktycznie opiera się na szybkich kontratakach poprzez wysunięcia- mało precyzyjne ! tak samo jak przyjmowanie piłek ! piłka im lata jak u trampkarzy, a to przecież najwyższej klasy football !
Gracze nie mają zamiaru się przemęczać i żadko ktoś włącza się do akcji, przykład: lecę lewą stroną a mòj partner w ataku zaczymuje się daaaleko wtyle lub biegnie do mnie zamiast szukać pozycji na polu karnym/ wyprzedzić obrońce, co wtedy robię ? zaczymuję się i pròbuje dryblować, czekać, grać sam- nic z tego nie wychodzi.
Co do dryblingu- tutaj jest cięzko i smętnie jak w całej grze, nie ma już takiej dynamiki, automatyczny drybling to jakaś pomyłka, kiedyś to trzeba było to potrafić a teraz to nam serwują.
Oòglnie rzecz biorąc to wychodzi z mojego serca tylko jedno sformułowanie: Zjebali tą grę ! Wydawało sie to niemożliwe , a jednak
Grałem we wszytskie znane mi edycje we/pes i było lepiej lub gorzej ale zawsze dobrze, zawsze można było sięgnąć po pada kiedy nie miałem co robić lub miałem wolny czas, a teraz ? teraz to chyba na indeksie będą miał same fify ( tj. piątki)
Jest to oczywiście demo, ale gameplay nie ulegnie zmianie, no może jakieś tam drobne sprawy poprawią no i wrzucą całą oprawę typu: fifa, a nie o to chodzi, chyba zapomnieli o co w tym wszystkim chodzi ! zdupili gameplay i tyle !
To moje zdaaaaanie i nie chcę nikogo przekonywać na siłe, Jak dla fana całej serii ta gra to postęp to nie jest on fanem pes, a gościem żyjącym w nieświadomości

a emigrantem z fify

.
Jakoby fifa jakoś pròbowała wyjść z tego rynsztoku to pes schodzi na psy, w co grać ? w menadżera piłkarskiego

albo napisać własną grę.
Napewno nie wydam kasy na oryginała- nie dam się wrobić konami, raczej ściągnę najpierw wersje tzw. on-line

żeby zobaczyć co tam nabazgrali jeszcze.
Jest mi smutno , o kòrwa jak mi smutno, chyba zacznę żygać .
A CO WY S