zaplutek
Dec 3 2008, 23:19
Chcialem wyprobowac wasza metode zalozylem pokoj i czekalem 15 minut nikt niechcial grac , w tej grze ponad 90 % ludiz gra barcelona wczesniej wlaczalem sobie przeciw mu i gralem ale juz mi sie chce rzygac i nie gram tak , proponuje gre kims slabszym zenit lub atletico m oni niby sie godza zaznaczam atletico a on sprytnie szybko barcelone i zadowoleni i wyalczam gre bo niemoge z takimi , moglby powstac jakis pokoj tylko dla nich , widzialem najlepszych z opisem ze graja z barca i niechce przeciwko niej grac

Moje dwie ulubione ekipy teraz to Atletico i Zenit jak ktos chetny moge pograc wieczorem
Hej,
Szukam chętnych do gry online. Od wlasciwie zawsze jestem kibicem MU, ale po tym co przeczytalem w tym wątku, to raczej powod do wstydu

Oczywiscie zagrac moge dowolnymi druzynami, licze tylko na szybki net (nie cierpie lagow) i dobra zabawe.
Jesli jestes chetny to podaje moje GG: 1499428. Z reguly jestem niewidoczny, wiec pisz o kazdej porze dnia i nocy
Kibicuj jak i komu chesz.
Po prostu sensu rozgrywki z manu barca nie ma
Ja tamnie gram z takimi nie gram bo to niepotrzebny sres i napinanie sie o nic.
karoll3
Dec 7 2008, 20:11
gdzie moge obejrzec zapisane bramki , jakim programem je otworzyc, mam kilka fajnych brameczek chciałem pokazac znajomym ale nie wiem czym je otworzyc abym mógł je zobaczyc
Dopiero zaczynam w multi wiec prosze o kilka informacji
w jakis sposob moge w tym pisac, co musze kliknac
http://img247.imageshack.us/img247/9561/textfu6.jpg2. W instrukcji wyczytalem ze te swiatelka na screenie to jakosc polaczenia// dobra zla... Tylko dziwi mnie dlaczego ja przy moim slabym necie mam ciagle zielone a przeciwnik... roznie. CZYLI>> swiatelko przeciwnika oznacza jakosc polaczenia ze mna czy z serwerem? tzn on ma lagi a ja nie np w tym wypadku?
http://img360.imageshack.us/img360/2416/okmt0.jpg
ricken18
Dec 10 2008, 11:18
CYTAT(NeV @ Dec 8 2008, 18:28)

(...) w jakis sposob moge w tym pisac, co musze kliknac
Na samym obrazku masz podpowiedź, wciśnij prawą gałkę na padzie (tzw.
R3 na Dualshock lub
RS na Xpadzie) lub przycisk przypisany na klawiaturze. Potem przycisk potwiedzający (
X na Dualshock lub
A na Xpadzie) i już możesz klepać dowolny tekst.
dlaczego w tym wypadku gdy mam lampke na zielono obok swojego numerka mam niemilosierne lagi.. Mam tylko 1MB... I cos dziwne wydaje mi sie ze zawsze mam zielone... gdy przeciwnik ma roznie. Czy ja odnocze wrazenie czy tym z czerwona sie latwiej gra
http://img519.imageshack.us/img519/8442/lolagn9.jpg dlaczego tak mi sie wydaje? poniewaz wygrywam np do 45 min 5:1 jak chlop zacznie w 2 polowie lagowac... to trace gole nawet nie wiem kiedy :/
Czy niemożność wykonania rzutu rożnego, to normalne zachowanie podczas gry online? Tak samo wybicie "z piątki" bramkarz wybija, gra się zatrzymuje, a potem piłka stoi pod nogami, bramkarz nie reaguje - tylko zawodnik z pola może ją przejąć :|
robi_4
Dec 18 2008, 22:33
Mam pewien problem, wiem ze kilka postow dalej o tym juz bylo, ale nadal mi gra przez neta nie dziala.
A mianowicie gdy chce zagrac przez neta to mi pisze ze mam zlą wersje gry i wywala mi okienko zeby patcha 1.20 sciagnac. Napisal ktos ze w system settings jest jakas opcja download i sie pobiera cos. Ale ja chyba nie mam tej opcji albo nie moge jej znalesc.
PS. Sciagnalem juz tego patcha 1.20, zaaktualizowalem, ale nadal jest to samo. Prosze o pomoc.
Visi0n
Dec 19 2008, 00:09
QUOTE (robi_4 @ Dec 19 2008, 00:37)

Mam pewien problem, wiem ze kilka postow dalej o tym juz bylo, ale nadal mi gra przez neta nie dziala.
A mianowicie gdy chce zagrac przez neta to mi pisze ze mam zlą wersje gry i wywala mi okienko zeby patcha 1.20 sciagnac. Napisal ktos ze w system settings jest jakas opcja download i sie pobiera cos. Ale ja chyba nie mam tej opcji albo nie moge jej znalesc.
PS. Sciagnalem juz tego patcha 1.20, zaaktualizowalem, ale nadal jest to samo. Prosze o pomoc.
system settings -> download
Dlaczego nie mogę wykonać żadnego stałego fragmentu gry? "Piątka", rzut rożny, rzut wolny - nic, nie da się go wykonać, ustalam siłę, za chwile się wiesza gra (zatrzymuje się), a po "odwieszeniu" stały fragment gry jest wykonany, piłka stoi obok wykonawcy, zawodnicy "grają", a piłka stoi, dopóki nikt jej nie odbierze

Co jest grane?!
robi_4
Dec 19 2008, 20:39
CYTAT(Visi0n @ Dec 19 2008, 00:13)

system settings -> download

nie mam tego!! co zrobic zeby to bylo??
lllll5
Dec 21 2008, 14:31
Witam!
Wczoraj zakupiłem PES-a 2009 i powiem wam, że super! Zawiesiłem sie wczoraj na 10 godzin aż mnie kciuk boli od gałki pada! Wprawdzie jak narazie cienko mi idzie ale to dopiero początki. Mam łącze 10 mb/s tak więc spoko. Tylko najbardziej wkurzające jest to, że ci ludzie potrafią grać tylko man utd,barca albo argentyna i brazylia. Nie widze w tym nic fajnego jak koles przebiega pilka cale boisko a pozniej strzela c.ronaldo do pustej bramki. Moze za pierwszym razem tak ale ci ludzie graja tak po 200 meczow i sie jaraja. Ciezko jest znalezc kogos kto gra jakimis normalnymi zespolami. Ja gram Juventusem ale jakby ktos chcial zagrac jakimis slabszymi drużynami to bez problemu. Pozdro!
falcon87pl
Dec 21 2008, 21:53
CYTAT(pazi @ Dec 19 2008, 17:38)

Dlaczego nie mogę wykonać żadnego stałego fragmentu gry? "Piątka", rzut rożny, rzut wolny - nic, nie da się go wykonać, ustalam siłę, za chwile się wiesza gra (zatrzymuje się), a po "odwieszeniu" stały fragment gry jest wykonany, piłka stoi obok wykonawcy, zawodnicy "grają", a piłka stoi, dopóki nikt jej nie odbierze

Co jest grane?!
Mialem to samo ze bramkarz mi przebiegal przez pilke i stal. Wylaczylem synchronizacje pionowa(mialem wlaczona bo w pes 6 gram czasami), zainstalowalem System settings-> Downloads i ... i oczom nie wierze. Jak gram z kims kto ma zielone polaczenie(czasami zolte) ZERO LAGOW ! Wiadomo scina troche przy stalychfragmentach i powtorkach ale w czasie gry wszystko super

gralem np wczoraj 2 vs 2 (wszyscy na zielono) i bezproblemowo.
Ehh, postanowilem zrobic sobie konto. Ok, wszystko okej, wszedlem najpier w Legends, szukam, szukam, probuje z kims zagrac... Error has occured (czy cos takiego) wchodze w network i to samo ;// Wie ktos co zrobic? Z gory dzieki ;p
Czy powinienem wejsc w system settings/ download i tam cos sciagnac? Bo raz tak zrobilem i wrzucilem starego OF'a, bo na tamtym wszystkie nazwiska byly pisane duzymi literami i nie bylo strojow ktore mialem w GA patch 2.0.
lllll5
Dec 22 2008, 23:42
A wie ktoś może jak usunąć swój profil???
penetrator9000
Dec 23 2008, 00:00
cze!
jak masz ochotę pograć normalnymi drużynami to pisz na gg: 2213314
pozdro!
CYTAT(lllll5 @ Dec 21 2008, 14:35)

Witam!
Wczoraj zakupiłem PES-a 2009 i powiem wam, że super! Zawiesiłem sie wczoraj na 10 godzin aż mnie kciuk boli od gałki pada! Wprawdzie jak narazie cienko mi idzie ale to dopiero początki. Mam łącze 10 mb/s tak więc spoko. Tylko najbardziej wkurzające jest to, że ci ludzie potrafią grać tylko man utd,barca albo argentyna i brazylia. Nie widze w tym nic fajnego jak koles przebiega pilka cale boisko a pozniej strzela c.ronaldo do pustej bramki. Moze za pierwszym razem tak ale ci ludzie graja tak po 200 meczow i sie jaraja. Ciezko jest znalezc kogos kto gra jakimis normalnymi zespolami. Ja gram Juventusem ale jakby ktos chcial zagrac jakimis slabszymi drużynami to bez problemu. Pozdro!
Witam! Mam pewien błąd. Gdy chce wybić piłkę z "piątki" lub przy rzucie rożnym, robi się lag i piłkarz tak jak by nie trafia w piłkę. Tracę przez ten błąd dużo goli... :/ Można to jakoś naprawić ?? Mam tu screena lecz nie wiem czy on wam coś podpowie o co mi chodzi.
robi_4
Dec 26 2008, 21:15
Mam pytanie, dlaczego po zaktualizowaniu pesa do patcha 1.20 nie mogę go włączyć. Mam oryginała, lecz gdy juz zainstaluje patcha to nie wlacza mi sie gra wyskakuje komunikat :

Co zrobić??
Kettger
Dec 26 2008, 22:20
CYTAT(Dyniu @ Dec 26 2008, 18:54)

Witam! Mam pewien błąd. Gdy chce wybić piłkę z "piątki" lub przy rzucie rożnym, robi się lag i piłkarz tak jak by nie trafia w piłkę. Tracę przez ten błąd dużo goli... :/ Można to jakoś naprawić ?? Mam tu screena lecz nie wiem czy on wam coś podpowie o co mi chodzi.

Było już dawno. Wyłącz Vsync w opcjach.
falcon87pl
Dec 27 2008, 09:27
CYTAT(KTR @ Dec 26 2008, 22:24)

Było już dawno. Wyłącz Vsync w opcjach.
Uprzedzając kolejne pytanie - Vsync = Vertical synchronization = Synchronizacja pionowa. Musisz to wyłączyć (odznaczyć) w zaawansowanych opcjach swojej karty graficznej.
Witam,
dostałem w święta PES2009 i chciałem zagrać online ale mam następujący problem. Zarejestrowałem się bez większych problemów mam już ID KONAMI i ID GAME. Przy próbie połączenia online testuje połączenie, później wyskakuje licencja, którą zatwierdzam następnie potwierdzam kilka komunikatów i wyskakuje okno z ID Game, hasłem itd. wprowadzam wszystkie dane i wciskam enter, znika to okno i pojawia się czysty ekran gry z kręcącymi się kropkami w lewyn dolnym rogu. Po około minucie pojawia się komunikat "connection was terminated" i gra wraca do głównego menu w między czasie save-ując dane. Dzieje się to za każdym razem, jednakże gdy wchodzę do message i tam podaję te same dane czyli ID Game i Hasło wyskakuje komunikat logging in i następnie logged in, mam wtedy dostęp do inbox, outbox, itd. Próbowałem również ustawić logowanie automatyczne ale sytuacja jest podobna do sytuacji z message, przy uruchamianiu gry loguje się ale jak w chodzę w tryb network wyskakuje ten sam komunikat.
Dzwoniłem do mojego dostawcy internetu i powiedział, że on portów nie blokuje, testowałem łącze na stronie Konami i miałem A.
Wyłączałem antywirusa (ESET NOD32), oraz firewalla. Posiadam system Win Vista Home Premium z service pack 1, 32-bitowy.
Szukałem już chyba wszędzie ale nie mogłem znaleźć konkretnego rozwiązania.
Jeżeli ktoś wie jak to rozwiązać proszę o pomoc.
Z góry dziękuje i pozdrawiam!
psiodka
Jan 2 2009, 14:44
Witam, ja mam inny problem, może już o nim tutaj było, niestety nie sprawdzałem, mianowicie podczas gry nie mogę wejść do żadnego z Match Room, zawsze wyskakuje "an error has occured", wie może ktoś o co chodzi?? A przepraszam rozwiązałem już ten problem, nie było pytania:)
penetrator9000
Jan 2 2009, 18:01
czy ktoś z was zauważył, że ostatnio niezależnie z kim się gra to są MEGA LAGI, wogule nie da się normalnie popykać!!!
Puzynek
Jan 3 2009, 14:46
CYTAT(penetrator9000 @ Jan 2 2009, 19:05)

czy ktoś z was zauważył, że ostatnio niezależnie z kim się gra to są MEGA LAGI, wogule nie da się normalnie popykać!!!
Ja dzisiaj uruchomiłem tryb online od jakiś 2 miesięcy, chciałem zobaczyć z ciekawości jak nowy patch wpłynął na płynność gry. No i niestety nie zauważyłem poprawy (jednego kolesia rozłączyło, a z drugim jak grałem to był tak na żółto - czerwono) możliwe ze ma to związek z faktem o którym pisze penetrator9000.
psiodka
Jan 3 2009, 15:08
Mnie tam dobrze że się gra, ja mam żółty sygnał a moi oponenci również i nie ma większych przeskoków a czasami nawet w ogóle:), jestem jak na razie zadowolony:)
jak dotac sie do division a,b lub c? obecnie mam 80% zwyciestw i "no div" 2... jakie sa konsekwencje divisiona?
Jablonka10
Jan 6 2009, 18:46
Mam pytanie. Czy net 1mb wystarczy by pograć sobie bez problemu? W teście łącza konami miałem 1 A 2B 3B .Co oznacza A? Mam neostradę.
psiodka
Jan 7 2009, 07:54
CYTAT(NeV @ Jan 6 2009, 00:03)

jak dotac sie do division a,b lub c? obecnie mam 80% zwyciestw i "no div" 2... jakie sa konsekwencje divisiona?
Ja wczoraj dostałem przydział do division 3A, możliwe że na początku każdego tygodnia przydzielają ligi lub po rozegraniu odpowiedniej liczby meczów, ja rozegrałem ponad 50 spotkań.
ricken18
Jan 7 2009, 20:11
"
Ja wczoraj dostałem przydział do division 3A, możliwe że na początku każdego tygodnia przydzielają ligi lub po rozegraniu odpowiedniej liczby meczów, ja rozegrałem ponad 50 spotkań."
W poprzednich grach liczyła się liczba punktów jakie posiadasz po raz pierwszy logując się każdego tygodnia licząc od poniedziałku. Teraz zapewne jest podobnie, przecież doświadczenie nam mówi, że skoro coś było słabe, to zostało, a jak było ok, to Konami zmieniło...
Mam problem. Gdy chce się połączyć z network to po chwili wyskakuje mi "an error has ocurred". Nawet nie mogę ściągnąć aktaualizacji z system settings-->downloads bo wyskakuje "connection error". Co to może być? Przeinstalowywałem windowsa i musiałem od nowa zainstalować Pesa. Miał ktoś podobny problem??
szefo78
Jan 14 2009, 06:51
nie moge wejsc do zadnego pokoju ani nikt do mojego (psiojka jak to rozwiazales)
ricken18
Jan 15 2009, 16:39
Ej, która opcja odpowiada za grę
online drużynami z Master League?Chciałbym zagrać swoimi chłopaczkami
Poland '74, ale nie mogę się połapać..
kulax_1947
Jan 24 2009, 20:02
Witam chciałbym abyście pomogli.... nie wiem co robić z tym fantem ? Przeczytałem cały temat lecz i tak nie rozumiem, najpierw normalnie wchodziłem do network wpisywałem game id i hasło i dalej sie wysypywało a teraz jak tylko nacisne network to po kilku sek. odrazu wyskakuje to... co robić? Pomóżcie!!!
gorson86
Jan 26 2009, 17:10
Wie ktoś czemu mam no division??? gram pare m-cy i lipa
dominior87
Jan 29 2009, 14:20
Witam!
Nie wiem czy juz bylo takie pytanie na forum ale napisze je hehe
Chodzi mi o to ze kupilem gre uzywanego oryginalnego PES'a 09 ktory byj juz zarejestrowany w sieci no i chcialbym zmienic sobie haslo do polaczenia na swoje. Czy jest taka mozliwosc i jak mam to zrobic?
Z gory dzieki za pomoc
Pozdrawiam!
mam pytanie czy moge grac z kolega jesli obaj mamy ekstraklasa patch 2009 w pesa 2009 za pomoca Pro-Evo.pl Connector czy beda problemy?
Archilus
Feb 2 2009, 20:04
Mam modem iPlus 7,2mb/s
Download result: 1115kbps
Upload: 348 kbps
jak włączam Network to mi się wyświetla, że nie może się połączyć z portem 5739 (jak włącze Auto to nie może się połączyć z 5730 itp.)
Port Checker:
[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
Auto Setup Mode: [X] TCP connection blocked.
Manual Setup Mode: [X] TCP connection blocked.
* You may get better results by adjusting the firewall settings.
Your test results have been sent. Thank you for your cooperation!
Firewalla mam wyłączonego tak samo jak antyvirka...
Pomożecie?
Maarcin80
Feb 3 2009, 22:34
A MI POKAZUJE ZEBYM SCIAGNAŁ JAKIEGOS PATCHA JAK CHCE SIE POŁACZYC Z SERVEREM A MAM JUZ TEGO PATCHA I DALEJ TO SAMO WIEC CO JEST NIE TAK??
jak usubac (kicknac) laggera z match room?
dominior87
Feb 9 2009, 20:41
Dzieki wielkie za pomoc w moim pytaniu ktore napisalem spory czas temu. Zajebiscie pomocne forum. Dzieki moderatorki;) hehe
dawid_18
Feb 22 2009, 13:39
ja juz sie mecze od ponad 3 miesiecy zeby wogole wejsc do trybu network podaje game id i password game id to wyskakuje mi "has error be occured" i tak od ponad 3 miesiace a probowalem wszystkich pomocy piszycych w tym temacie forumiczow . Mysle ze powod moze byc taki ze usunalem swoje stare konto na konami id a wczesniej wszystko bylo w porzadku wchodzilem do trybu network i spokojnie gralem. Czy to moze byc przez to ze sworzylem nowe konto, jezeli tak to jak mozna zrobic zeby znowu dalo grac sie przez neta bo szkoda bylo by mi wydanych 129 zl za ta gre jak sa takie problemy, a mam patcha 1.3. Prosze o jak najmadrzejsza odpowiedz i pomoc.
Szymik
Feb 23 2009, 22:56
tak jak napisał kolega wyżej czy zmiana konami ID i Game ID może spowodować ze nie można już pograć online na innym ID?
Z tego co się orientuję usunięcie konta skutkuje tym, że nawet jak zrobisz nowe to nie pograsz. A moja opinia oparta jest na tym, że dla testu oprócz pierwszego zarejestrowanego konta, zrobiłem dwa dodatkowe na których nie mogłem się połączyć mimo wszystko, że wersja patcha się zgadzała i rejestracja była potwierdzona.
Tworzysz jedno konto i na nim grasz. Teraz raczej wiąże się to z zakupem ponownie gry.
Jeśli ktoś ma inne info może mnie wyprowadzić z błędu.
Zrobilem podobnie napisalem do cd projekt
a odp
Witam,
Niestety numery seryjne gry są przyporządkowane do jednego Konami ID. W przypadku jeśli konto zostało przez Pana skasowane nie będzie możliwości grania online korzystając z posiadanego przez Pana klucza
moze ktos napisze do konami:) ja tak zaawansowanego ang nie znam:) czy mozna jakos to odblokowac:)
Ronni1010
Mar 3 2009, 22:02
Ja mam taki problem:
Chce aby się autologowało podczas właczenia gry więc włączyłem w settings w grze auto login i podczas logowania online zaznaczyłem remember me i gdy właczam pesa to chwile sie ładuje "Testing network environment" i wyskakuja te okna z wiadomosciami i zaraz pisze Loggin in i nagle "Auto Login Failed".
Nie wiem co jest nie tak żebym nie mógl sie automatycznie logowac POMÓŻCIE
Barca2009
Mar 14 2009, 15:16
Na temat pes online nie mam jak najlepszego zdania. Gram w Pro evo od 4 w online zacząłem grac od 08 masakra w 09 jest to samo.
Zaczyna sie mecz ja mam tą kropke zielona mój przeciwnik czerwoną i co sie dzieje. Moi zawodnicy zaczynają dziwnie sie poruszać jakby latali na dywanie

mam cały czas piłke dochodze do bramki Eto'o sie przewraca i jest gol ale dla niego żal

nawet nie wiem kiedy zabral mi piłke? Co to zmieniania zawodników to koszmar. Jak ja mam zieloną kropke i przeciwnik to można pograć. Katastrofa mogło by się konami postarać wydają patche które nic nie zmieniają.
CYTAT(Barca2009 @ Mar 14 2009, 15:20)

Na temat pes online nie mam jak najlepszego zdania. Gram w Pro evo od 4 w online zacząłem grac od 08 masakra w 09 jest to samo.
Zaczyna sie mecz ja mam tą kropke zielona mój przeciwnik czerwoną i co sie dzieje. Moi zawodnicy zaczynają dziwnie sie poruszać jakby latali na dywanie

mam cały czas piłke dochodze do bramki Eto'o sie przewraca i jest gol ale dla niego żal

nawet nie wiem kiedy zabral mi piłke? Co to zmieniania zawodników to koszmar. Jak ja mam zieloną kropke i przeciwnik to można pograć. Katastrofa mogło by się konami postarać wydają patche które nic nie zmieniają.
Trochę dziwne to co piszesz, ja w tym momencie może na 50 spotkań jakich rozegram dziennie, trafie może z 2 razy na kogoś ze słabym łączem. Rozegrałem ponad 1tys meczy już w trybie online i mniej więcej wiem, z jakimi ludźmi nie należy grać.
Ale takich problemów jak Ty nie mam, mam łącze 10MB chello
fuscinate
Mar 15 2009, 16:58
Chętnie zagram z rodakami w weekendy po 16.00 (głównie w niedziele). Mam neo 1 Mb/s, wiec nie pogram bez lagów z francuzami itp. Mój nick GOzDi_VfC co jasno wskazuje, że najczęściej gram Valencią. Z góry mówie, że nie gram z Barcelonami, Milanami i innymi zespołami którymi, grają przeważnie (przynajmniej mam takie wrażenie po 3 miechach grania) ludzie niepewni swoich możliwości i podających w kółko do jednego zawodnika jak np: Messi, Kaka, Ronaldhino itp. bo wiedzą, że słabszymi zawodnikami by nic nie strzelili (co najwyżej foch: fart masz, i tak Milan najlepszy w realu). Zapraszam chętnych do normalnej gry, w której używa się podań do więcej niż jednego zawodnika. Moj nr gg 1194042.
Pozdrawiam.
woojtekn
Mar 15 2009, 17:08
Witam wszystkich
Tak przegladalem sobie ten watek nie wierzac w padaczke ONLINE. Wydalem 119zl i co sie okazalo... Osoby mowiace o fatalnej optymalizacji
trybu sieciowego mialy racje... Przez te cholerne lagi i gre na opuznieniu rozwalilem juz pada o sciane

119 + 60zl = satysfakcja z sieciowego grania. Tak wiec gra do trybu sieciowego sie zupelnie nie nadaje, a osobom o kiepskich nerwach tym bardziej radze trzymac sie zdala.
PS. Mam lacze 6mbit/2mbit ( zewn IP ) w testach wszedzie A... Nawet jak lampka jest na zielono nijak sie to ma do gry po singlu.
W CS , L4D, TF2, pingi w granicach 20-40, a tu pozal sie boże... jeszcze raz OSTRZEGAM przed tym tytulem (gra w online)
PS.2
Jesli ktos twierdzi ze gra sie OK to naprawde chyle czola

Edit Ps.3
Od godzin popoludniowych do teraz (godz.21:00) ani razu nie udalo mi sie ukonczyc meczu. Rozlaczalo po rozegraniu kilku akcji... istny zal.pl
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.