Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2009 Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Zgieru
CYTAT(alex10 @ Oct 24 2008, 13:44) *
Ja mam łacze 2 mb/s i ciagle nie moge dokonczyc meczu bo cały czas mi wychodzi i wyskakuje jakis komunikat , wie ktos o co tu chodzi

A masz Athlona? :>
barcafan85

A kto pomoże mi z tym

wszystko gitara do czasu jak wybieram osobę z która chce się łączyć i po paru sekundach wyskakuje ten błąd
snakesan
z tym nie zrobisz nic ja t mam przy logowaniu! kocham pesa nienawidze konami
CYTAT(barcafan85 @ Oct 24 2008, 17:59) *

A kto pomoże mi z tym

wszystko gitara do czasu jak wybieram osobę z która chce się łączyć i po paru sekundach wyskakuje ten błąd
donaspl
CYTAT(barcafan85 @ Oct 24 2008, 17:59) *

A kto pomoże mi z tym

Wyłaćz wszystcie połączenia lokalne oprócz aktywnego.
barcafan85
to nie pomaga mad.gif
ricken18
CYTAT(skY @ Oct 21 2008, 12:56) *
(...) i ciagle przychodzi mi sie mierzyc z ManUTD, Barca, Interem i Milanem...czy nikt nie gra kims slabszym?

A i tak wszyscy marudzą na niedoskonałości licencji, hehe. Najgorsze jest to, że ludzie nie potrafią czytać tytułu pokoju, np. "only 2vs2", "no good teams", albo "only national". <- Albo mój angielski jest zbyt ubogi i napisałem z błędami...

Proponowałbym zrobienie jakiejś małej ankiety dla forumowiczów czy opłaca się kupić PES2009 dla gry online. Ewentualnie dla różnych platform. Wersja na Playstation2 startuje 30 października, jeśli tam będzie ok, to znaczy, że i jest szansa na dobry patch dla reszty.
kenny84
CYTAT(ricken18 @ Oct 24 2008, 19:29) *
Najgorsze jest to, że ludzie nie potrafią czytać tytułu pokoju, np. "only 2vs2", "no good teams", albo "only national". <- Albo mój angielski jest zbyt ubogi i napisałem z błędami...

A wiesz jak zrobic zeby we dwojke grac na jednym kompie/konsoli online wlasnie np 2v2 ewntualnie 2v1 smile.gif
Patryczek
Dzisiaj zagrałem swoje pierwsze 6 meczy online i jestem bardzo zadowolony smile.gif Lagów nie było momentami w ogóle, a czasem były trochę uciążliwe, np. biegnę zawodnikiem przy linii bocznej boiska i naraz tak bez niczego on sobie za boisko wychodzi... Naczytałem się sporo na tym forum o problemach jakie mają ludzie z online, z pewnymi obawami wybrałem opcję networks, zarejestrowałem się, wybrałem lobby, server, pokój meczowy i... zacząłem po prostu mecz wink.gif Chyba jestem jakimś farciarzem, że nie miałem kompletnie żadnych problemów z łączeniem się a i lagi w porównaniu do tego co tutaj wypisujecie były minimalne. Zagrałem te 5 meczy z czego dwa przeciwko Interowi, jeden przeciwko Hiszpanii, jeden przeciwko chelsea i jeden przeciwko ManUtd oraz jeden przeciwko Barcelonie. Sam gram Manchesterem United ale staram się robić jako tako normalne akcje całym zespołem a nie tylko ograniczać się do C.Ronaldo i Teveza, jednak po dzisiejszym dniu chyba będę ograniczał się tylko do nich... Pierwszy mecz z interem, przegrany 1:3, taktyka kolesia baardzo prosta, jak najszybciej znaleźć albo Ibre albo Adriano i hurra na bramkę, żadnych normalnych akcji, pomocnik zagrywa do jednego z wyżej wymienionych zawodników a oni tylko robią rajdy przez połowę boiska. Tak samo w przypadku gracza grającego Barcą, taktyka polegała na tym, że jak najszybciej zagrywał on albo do messiego albo do Henrego i robił dłuugie rajdy, których ja nie dawałem rady powstrzymać, ostatecznie mecz przegrałem 1:4. Mecz z Hiszpanią był dosyć normalny tongue.gif Koleś robił normalne akcje całą drużyną, nie atakował tylko Villą i Torresem. Mecz udało mi się wygrać 3:0 chyba właśnie dzięki temu że nie miał on oszałamiających gwiazd w drużynie i nie grałtylko nimi. Część 2 napiszę za jakiś czas.
Pelajs
A czy jest juz naprawde jakis sposob, albo patch lub cos na to aby mozna bylo grac przez neta czyli zeby nie bylo bledu i nie pisalo An error has occurred?
MakssPl
Online działa bardzo płynnie.
Gol strzelony C. Ronaldo w online... dość ładna akcja.
Na potwierdzenie płynności online...
ricken18
Jeszcze jedno pytanko.

Czy ktoś grał płynnie online
na łączu 512Mbps lub 1024Mbit?
Ja mam neostradę 512/128 (umowa
do 31 stycznia), a nie wiem co dalej.. dry.gif
wanted92
CYTAT(ricken18 @ Oct 24 2008, 21:08) *
Jeszcze jedno pytanko.

Mnie gra online chodzi płynnie na łączu 1MB
Randone
Gra online to jest jakis żart smile.gif
Jest bardzo prosty sposob na wygranie meczu 5,6,7,8... bramkami.
Dlatego wiekszosc graczy to wykorzystuje i jestes w sytuacji:
- dokonczyc mecz i miec 8 bramek strzelonych i wkurzac sie, ze TAK SIE NIE DA GRAC.
(ostatnio koles tak zrobil, przeczekal a ja mu 11 brameczek pyknalem)
- powiedziec: a ch... z taka gra i disconnected, ale masz wtedy i tak przegrana i jeszcze ucieczke na koncie.

Tak zle i tak nie dobrze.

Dziwne posuniecie Konami, bo np. w Wow czy tam w Warhammerze takie cos zamiast pomoc znacznie utrudnia gre.
A tutaj... ktos jedzie Twoja druzyne 2 : 0. I jeszcze pisze glupie teksty: GOAL!, YES, blebleble.
Dokonczysz gre fair czy tez skorzystasz z "ulatwienia" i pojedziesz kolesia 2 : 6? smile.gif

Zaraz odezwa sie glosy: niemozliwe, pewnie masz lacze do dupy, powiedz a nie opowiadaj bajki tongue.gif
Jak ktos ciekawy to zapraszam rano do gry. Gwarantuje, ze wygram z kazdym.
Orzel
hehe, wole nie znać tego sposobu ;p
RAUL7
witam graczy pes2009 ON_LINE !!! Mam dzisiaj wolny dzień i jeśli ktoś chce zagrać FAIR PLAY bez lagów (mam łącze 2Mb/s) to ZAPRASZAM GG 11558547 RAUL_7 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MakssPl
CYTAT(ricken18 @ Oct 24 2008, 21:08) *
Jeszcze jedno pytanko.

Mam 1mbs, gram płynnie ale internet mam z Dialogu a nie gównianej Neo!
Kettger
Kettger - RAUL7

4 ----- 1
Pelajs
A na neostradzie 1 Mb sa lagi?
MakssPl
CYTAT(KTR @ Oct 25 2008, 10:34) *
Kettger - RAUL7

4 ----- 1

Jestem lepszy...
Grałem z Raulem, wybieramy drużyny, mowie słabsze, wziął real, ja szybko próbuje przestawić i mi się czas skończył, grałem Irlandią przeciwko Realowi...
5:1 po jednym samobóju ;]

Zaraz rewanż..
Screen:
Kettger
Tja, a u mnie po meczu ględził, że Barca to cyborgi... ;P
PLUSZAK
CYTAT(Randone @ Oct 25 2008, 01:48) *
Gra online to jest jakis żart smile.gif
Jest bardzo prosty sposob na wygranie meczu 5,6,7,8... bramkami.
Dlatego wiekszosc graczy to wykorzystuje i jestes w sytuacji:
- dokonczyc mecz i miec 8 bramek strzelonych i wkurzac sie, ze TAK SIE NIE DA GRAC.
(ostatnio koles tak zrobil, przeczekal a ja mu 11 brameczek pyknalem)
- powiedziec: a ch... z taka gra i disconnected, ale masz wtedy i tak przegrana i jeszcze ucieczke na koncie.

Tak zle i tak nie dobrze.

Dziwne posuniecie Konami, bo np. w Wow czy tam w Warhammerze takie cos zamiast pomoc znacznie utrudnia gre.
A tutaj... ktos jedzie Twoja druzyne 2 : 0. I jeszcze pisze glupie teksty: GOAL!, YES, blebleble.
Dokonczysz gre fair czy tez skorzystasz z "ulatwienia" i pojedziesz kolesia 2 : 6? smile.gif

Zaraz odezwa sie glosy: niemozliwe, pewnie masz lacze do dupy, powiedz a nie opowiadaj bajki tongue.gif
Jak ktos ciekawy to zapraszam rano do gry. Gwarantuje, ze wygram z kazdym.

Wysłałem ci info na skrzynke na forum zerknij
RAUL7
..co do przegranych meczów: z Barceloną ( CYBORGI)przegrana nie powinna dziwić a drugi mecz kompletnie zawaliłem i Zapraszam m3xXx na rewanż bo widze że grasz "normalnymi" zespołami i idzie ci ..... no właśnie zobaczymy po następnym meczu biggrin.gif
Orzel
Powie mi ktoś może, jak pisać na chacie w pes2009 online?
Kettger
Naciskasz prawą gałkę na padzie. wink.gif
Randone
Jek ktos chetny do gry to zapraszam:
serwer Ivarov, lobby Any/01, room: Top.Player, nick: Top.Player
mar1992
Wie ktoś może czy można grać przez sieć we 2? A jeżeli tak to jak włączyć żeby grać we 2.
Randone
A z ta pilka, ktora pokazuje, ze sie niedokonczylo meczu to sciema.
Rozegralem na nowym nicku 30 meczy, z ktorych 3 x mnie rozlaczylo i mam splaszczona pilke.
W tym czasie przeciwnik zwial mi z 10 x. Oczywiscie za kazdym razem wygrywalem walkowerem.
Dziwny ten system.
LewyKrawiec
Zainstalowałem grę na laptopie, chcąc sprawdzić jak działa online. Oczywiście, docelowo gram na pececie, aczkolwiek akurat w ostatnim tygodniu miałem dostęp tylko i wyłącznie do notebooka. Utworzyłem całe te durne konta, po czym bezproblemowo udało mi się zalogować i rozegrać kilka spotkań. Średnio to wyglądało, ale cóż "na PC z pewnością będzie lepiej" - pomyślałem sobie. Jakież było moje zdziwienie, kiedy po instalacji PES-a na stacjonarce, okazało się, iż połączyć się nie da ze względu na błędy weryfikacji. Żeby było jeszcze śmieszniej, odpalam notebooka, instaluje i śmiga bez żadnych problemów. Niby jest to jakieś zabezpieczenie, ale Konami powinno udostępnić możliwość zmiany sprzętu i ostrzec, że na drugim konfigu zagrać już nie będzie się dało (a akurat o tym nie informują). Wygląda więc na to, że na jakim sprzęcie pierwszy raz się zalogujesz, na takim będziesz musiał grać. Kurcza, skoro kupuje licencje na grę, to dlaczego sztywnie przypisują mi ja do tego pc, jaki aktualnie podsiadam? Jak dla mnie, jawne oszustwo i zdzierstwo. Wysłałem maila do Konami i mam nadzieję, że panowie wyjaśnią ten problem, bo jako posiadacz oryginalnej kopii produktu powinienem mieć możliwość instalacji programu na posiadanym sprzęcie. Co, jeśli przypadkowo zmieniłbym grafikę w PC? Też mi podziękują za grę online? Śmiech na sali ...
ricken18
CYTAT(wanted92 @ Oct 24 2008, 22:40) *
Mnie gra online chodzi płynnie na łączu 1MB

CYTAT(m3xXx @ Oct 25 2008, 10:21) *
Mam 1mbs, gram płynnie ale internet mam z Dialogu a nie gównianej Neo!

A jakie macie prędkości wysyłania?
Planuję przejście do Netii na 4Mbit, ale to w styczniu 2009, więc może i realia się zmienią cool.gif
wanted92
Ja na online nie narzekam , mimo to od dłuższego czasu planuję zmianę łącza
Pelajs
Zarejestrowalem sie juz i teraz chce grac przez neta, ale pisze ze trzeba tam cos uaktualnic i musze pobrac patch. Czy moge go normalnie zapisac na pulpicie czy musze gdzies w folderze z gra? Z gory dzieki
Pozdro
m3ody
ludzie mam dosc grania z tyPAMI ktorzy maja ogromne lagi, ja mam zawsze zielony znacznik a oni czerwony... ;/ chce w koncu zagrac z polakiem podawajcie gg to sie odezwe...

aha i wazna wiadomosc nie gram tak jak inni czyli nie ograniczam sie tylko do - cristiano, messiego...

moje gg 3413600

Majew

Jak widać z grą sieciową nie mam raczej problemów jeśli chodzi o jakość połączenia, tego samego nie mogę powiedzieć o moich przeciwnikach. Powiem szczerze czasem trzeba spędzić trochę czasu, żeby znaleść takiego gracza z którym będzie warto zagrać. Ale to mnie nie zniechęca. Więc jeśli jest ktoś chętny do gry, mój nick : Majew , gg 1126639. Jeśli nie będę mógł w danym momencie zagrać to na pewno się jakoś umówie..

Nie ukrywam jednak, że preferowałbym osoby z dobrym łączem nie musi być oszałamiające dobre, ale chociaż takie, żeny z pewnością nie odbijało się na naszej grze.. bo wtedy to nie ma sensu zaczynać nawet.

Natomiast co do samej rozgrywki sieciowej i mojego konta.. smile.gif oczywiście koło nicku jest "piłka" która powiedzmy sobie szczerze wygląda jak przebita ale z czasem wzrasta.. a stało się tak dlatego, że nie mogę zrozumieć jak ludzie mogą ciągle wybierać Manchester United albo Barcelonę i grać trzema piłkarzami ( Messi, Eto'o , C.Ronaldo ). Jest to to dla mnie nie zrozumiałe, tym bardziej , że w trakcie rozgrywki tak owy grać potrafi cieszyć się niesamowicie po tym jak całą moją obronę przechodzi jednym graczem.. Takie osoby potrafią ustawić na pozycji atakującego Messiego.. i wiadomo co dalej.

Więc ciężko jest zafundować sobie porządny mecz w sieci. Dlatego, też jak ktoś będzie chętny.. Zapraszam smile.gif

Szczerze mówiąc czytając temat jestem zdziwiony.. błędami które użytkownicy zgłaszają, kupiłem PESA za 119zł w Saturnie.. i żadnych problemów nie mam, gra płynna, żadnych zbędnych komunikatów, tylko czasem ale to bardziej zależy od jakości połączenia przeciwnika. Nawet po zainstalowanym patchu który się ukazał również nie mam kompletnie żadnych problemów.
Tomi84
Jest prosta zasada, ja od wczoraj zacząłem szukać ludzi na Friendly match a nie ranking bo miałem dosyć grania przez 30 spotkań z Barcą, Interem albo United. Niestety od lamusów się aż roi na serwerach....

A przedwczoraj znalazłem gościa z którym zagrałem sobie normalnie Napoli vs Fiorentina i Lyon - PSG i grało się bardzo przyjemniej i można było porobić kilka ciekawych akcji a nie patrzeć na rajdy jednym grajkiem lub akcję z rajde i wjazdem z boku i wystawieniem na pustaka. No i do tego w końcu uporałem się z problemem nbraku reakcji na wciskanie klawiszy online. Granie w okienku to nie cały ekran ale przynajmenij teraz mam wpływ na to co dzieje się na placu..

Wczoraj natomiast grałem ze sprawdzonym kumplem i też grało się bardzo przyjemnie smile.gif
Majew
@Tomi84

Weź jednak pod uwagę, że lepiej zagrać jest czasem o ranking, ja tak gram cały czas.. przegram to trudno. Jeśli ktoś gra tylko dwoma graczami , ich sprawa. Mnie bardziej satysfakcjonuje gra o ranking. A osobiście gram zespołami typu Celtic, FC Porto, Lyon, Sporting, Juventus. Z zespołów narodowych zagrałem Czechami smile.gif Rosją..

Także nie jest najgorzej. Nie wybrałem jeszcze Barcelony czy MU , i szczerze mnie to nie kręci..

Po to kupiłem grę żeby się nią cieszyć smile.gif a czy ranking czy nie , nie ma znaczenia.. smile.gif
krach
Jakby miał ktoś ochotę pograć ze mną przez neta to pisać gg 8434284, nick w grze kornuch93
filipinaikos
Kupiłem wczoraj i nie zawiodlem sie smile.gif Gra sie przyjemnie i na razie 0 lagow albo jakies malutkie. Problemow z polaczeniem nie mam w ogole wiec do zobaczenia na boisku smile.gif Filipinaikos smile.gif
alex10
mam athlon 2mb/s łacze i nie moge sobie pograc , po 10 minatach w grze mnie wywala ale swatełko swieci sie na zielono czasem na żółto , wiec o co chodzi
psmaras
A moze laskawie przejrzalbys temat dry.gif

http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=2408&p=1291
Ronni1010
Mam problem, gdy wchodzę w NETWORK chwile mi sie ładuje i wyskakuje błąd z tym portem 5730.
Nie wiem co mam zrobic, prosze o pomoc sad.gif
mar1992
chciałem pograć z bratem (klawiatura+pad) na jednym profilu, jak trzeba to zrobić?
Ronni1010
CYTAT(mar1992 @ Oct 26 2008, 14:37) *
chciałem pograć z bratem (klawiatura+pad) na jednym profilu, jak trzeba to zrobić?

Trzeba w settings ustawic controller 2 i tam gdzie device wybierasz pada wink.gif
Może ktos odpowie na moje pytanie, bo wiekszośc osob juz gra online w pesa
mar1992
ale mi chodzi online
ASQ77
CYTAT(wanted92 @ Oct 25 2008, 18:29) *
Ja na online nie narzekam , mimo to od dłuższego czasu planuję zmianę łącza

czym robisz tą probe predkosci??
podaj linka.....

z gory --> DZIEKI
Ronni1010
CYTAT(mar1992 @ Oct 26 2008, 15:07) *
ale mi chodzi online

A to tak sie nie da raczej
m3ody
an error has occured!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wanted92
prosze : test łącza
ASQ77
CYTAT(wanted92 @ Oct 26 2008, 15:39) *
prosze : test łącza

Dzieki wielkie....wlasnioe zrobilem tescik....
ale nadal mam problem z zalogowaniem sie w grze
konto na KONAMI zalozone a w PES-ie mi pisze ze nieprawidlowo przeszlo werifikacje....
szok....

skY
u mnie tez bez zmian "error has occured" zeby bylo smieszniej ustawilem router tak, ze w tym tescie od konami mam:

[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
UPnP enabled.
Auto Setup Mode: [O] Playable
Manual Setup Mode: [O] Playable

* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

firewall wylaczony, a i tak moge grac tylko quicki ... żenada
ASQ77
CYTAT(skY @ Oct 26 2008, 15:55) *
u mnie tez bez zmian "error has occured" zeby bylo smieszniej ustawilem router tak, ze w tym tescie od konami mam:

[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
UPnP enabled.
Auto Setup Mode: [O] Playable
Manual Setup Mode: [O] Playable

* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

firewall wylaczony, a i tak moge grac tylko quicki ... żenada

ja ostatnimi czasy mialem to samo z PES 2008... tylko QUICKi moglem grac

a tutaj "error has occured" ;/ ;/ ;/

chyba trzeba FORMATA strzelic...innego wyjscia nie widzę.......
TYLKO CZY TO POMOZE ??????????????????
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.