Kettger
Oct 16 2008, 14:21
Witam. Postanowiłem stworzyć ten wątek dla wszystkich, którzy chcieliby się 'ustawić' na grę, podzielić wrażeniami OnLine itp. Ogólnie możemy tu pisać o wszystkim, co związane z trybem sieciowym w najnowszym PESie.
Slitton
Oct 16 2008, 14:21
wlasnie chcialem spytac o online. Mam zamiar kupic pes tylko chce wiedziec jak wyglada kwestia z polaczeniem, lagami itd.
Kettger
Oct 16 2008, 14:22
Tego zapewne nikt jeszcze nie wie, ale myślę, iż dziś wieczorem powinno się już pojawić kilka opinii.
Orange_91
Oct 16 2008, 16:43
CYTAT(Kettger @ Oct 16 2008, 15:25)

Witam. Postanowiłem stworzyć ten wątek dla wszystkich, którzy chcieliby się 'ustawić' na grę, podzielić wrażeniami OnLine itp. Ogólnie możemy tu pisać o wszystkim, co związane z trybem sieciowym w najnowszym PESie.

Dobry temat. Przypinam.
simian raticus
Oct 16 2008, 16:48
Zapraszam na meczyki 2 vs 2 slabszymi team'ami ;] Kozackiego nicka Konami znowu nie dało zrobić ;] Stawiam room'a na 2 vs 2 ;] Dołaczać na FUNika! Póki serwery nie padły hehe! Narazie czysto i bezLAGowo ;]
radekPL
Oct 16 2008, 17:41
czyli wkoncu bedziemy mogli zagrac meczyk bez lagow??
danito
Oct 16 2008, 17:58
a ja mam problem z online zainstalowalem gre i biore register i wyskakuja mi wolne pola w konami id oraz game id. czy to tak ma byc? czy na stronie automatycznie powinni podac te numery? czy sam mam wpisac
simian raticus
Oct 16 2008, 19:20
Zapraszamy na "Polski serwer" - (Server Ger/Any -> ANY/01 Friendly)
Dawidi
Oct 16 2008, 21:11
Wrażenia jako tako mam dobre. W końcu porządny system serwerów pokoi itp. Ale ja nie mogę się połączyć. Wywala mnie zaraz za pokojem po "Start Match". Pisze "Connection lost, match is canceling"
cOtReZ
Oct 16 2008, 21:23
Witam,
Jestem nowy na tym forum.
Wrazen z gry online nie mam zadnych z prostego powodu, za kazdym razem kiedy probuje sie polaczyc z pokojem wyskakuje mi blad "an error has occurred" badz "connection timed out".
Jakies rady?

Pozdrawiam.
Bulwion
Oct 16 2008, 21:28
a powie mi ktoś czy można tworzyć grupy i grać mecze grupowe 2vs2 ?
konradinho2
Oct 16 2008, 21:43
Co do online to tak. Mówię o wersji na Xboxa 360.
Dzisiaj odpaliłem grę. Zagrałem jeden meczyk w trybie offline. Następnie chciałem zobaczyć czy poprawili coś w online w stosunku do Pesa 08(chyba gorzej być nie mogło prawda?). Więc wybrałem sobie aby mi szukało playera do gry. Znalazło. Kolega grał Interem ja Barceloną. Sprawa wygląda tak.
Lagi są, co prawda dużo mniejsze ale czasami bardzo przeszkadzają w rozgrywce. Już na wstępie odrzuciło mnie od online jak tylko Adriano rozpoczął grę i "przeniknął" przez Messiego

Rozwijając dalej temat Adriano to mecz zakończył się wynikiem 4:4. Bodajże wszystkie bramki zdobył Adriano w tym 3 zaraz po rozpoczęciu gry gdy ja strzeliłem gola. Ibra do Adriano i ten od połowy już do bramki(nie chwaląc się w Pesa gram bardzo dobrze). Nie jest to porównanie Fify 09 vs Pes 09 online lecz pod tym względem Fifa wypada znakomicie. Online gra się tak jak offline. Reasumując online poprawiony lecz nie bez błędów.
Co do pytań poprzedników. Grać 2 vs 2 można. Więcej opcji nie oglądałem bo włączyłem Fifę(a mówi wam to ktoś kto jest fanem Pesa jeszcze od Iss-ów na PSX-a

)
PS Co do łącza to mam 2MB. A kolega co z nim grałem nie wiem jakie miał.
saluch
Oct 16 2008, 22:01
ok mam poważny problem, kupiłem oryginał głównie dla gry poprawionej gry sieciowej a tu na samym starcie takie coś:
CYTAT
"Nie mogę przesyłać przy użyciu portu UDP 5730. Będziesz musiał połączyć się bezpośredno z internetem lub dopasować swoje urządzenie łączące tzn. ustawienia routera itp. Przypisuje DMZ, Mapowanie Portów, Konfiguruje Tabelę NAT i inne ustawienia routera w konsoli. Poszczególne produkty mogą używać unikatowej terminologii."
mamy w paru neta przez routera na osiedlu, więc kumpel która ma routera w domu zastosował się tego:
CYTAT
Podłączając się do trybu sieciowego, otrzymuje błąd związany z portami UDP.
Błąd ten jest informacją, iż nie możesz podłączyć się do serwera. Oznacza to, iż co najmniej jeden z potrzebnych do tego portów jest zablokowany. Winę za to prawdopodobnie ponosi Twój dostawca internetu, bądź Ty, jeśli router znajduje się u Ciebie w domu. Jeśli konfiguracja routera jest Twoją sprawką, problem jest banalny. Musisz upewnić się, że funkcja UPnP (jeśli Twój router takową posiada) jest włączona. Poza tym, możesz dla testu wyłączyć firewall. Jeśli wtedy wszystko zadziała, odblokuj następujące porty:
TCP Ports: 80, 443, 8800-8899, 14020
UDP Ports: 5730-5739
odblokował wszystkie porty itp i dalej nic. Podczas odblokowywania portów trzeba podać adres ip, więc dodaje nasz adres zewnętrzny. z tym ze jak robi reset routera to ip się przeciez zmienia, więc co ma wpisać w pole z ip?
proszę o pomoc- musi być jakieś rozwiązanie!
mamcet
Oct 17 2008, 06:38
CYTAT(saluch @ Oct 16 2008, 23:05)

ok mam poważny problem, kupiłem oryginał głównie dla gry poprawionej gry sieciowej a tu na samym starcie takie coś:
mamy w paru neta przez routera na osiedlu, więc kumpel która ma routera w domu zastosował się tego:
odblokował wszystkie porty itp i dalej nic. Podczas odblokowywania portów trzeba podać adres ip, więc dodaje nasz adres zewnętrzny. z tym ze jak robi reset routera to ip się przeciez zmienia, więc co ma wpisać w pole z ip?
wpisz nie zewnetrzny adres IP, tylko wewnętrzny swojego komputera i powinno działać
Czy ktoś jeszcze może opisać swoje wrażenia z gry online? Bo własnie nie wiem czy kupic oryginał...
Pozdrawiam!
Ja też musze coś pokombinować z ruterem chyba :/
Wbijam sie normalnie na serwery bez problemów ale meczu zagrać niestety nie moge.(error has occurred)
(system vista, łącze 3MB/s, upload512, net na kompie bezprzewodowy)
Pozdr.
donaspl
Oct 17 2008, 09:00

Wpisz tam ip Twopjego kompa aby je zobaczyć wpisz w start---ipconfig
Ja niemoge pograć w online bo strasznie tnie i laguje. Jak chce się z kimś połączyć to ja zawsze mam zielone światełko ale przeciwnik czerwone i wtedy nie da sie grac. Ma ktoś też takie problemy?
snakesan
Oct 17 2008, 10:39

Witam,
Ja już pykałem kilka godzin online i jestem zadowolony mam 2mb internet i jets ok.
Tylko czasami jak gram rankingowo to sa lagi i to nie małe!!! Ale friendly ok także z chęcią bym z kims pograł jacyś chętni?
snakesan
Oct 17 2008, 10:41
Także cza szacząć rozgrywki:)
może stworzymy jakąś ligę albo coś?
Tomi84
Oct 17 2008, 14:07
A co trzeba zrobić żeby uzyskać KONAMI ID i GAME ID ?
snakesan
Oct 17 2008, 14:09
Można stworzyć tylko jak?
snakesan
Oct 17 2008, 14:11
Musisz się zarejestrować na stronie konami! jak włączysz tryb online w grze to tam potem wszystko pisze w instrukcji tez jak co
Tomi84
Oct 17 2008, 14:13
QUOTE(snakesan @ Oct 17 2008, 15:15)

Musisz się zarejestrować na stronie konami! jak włączysz tryb online w grze to tam potem wszystko pisze w instrukcji tez jak co
No to to wiem, tylko tam mam różne pola, min KONAMI ID i GAME ID. I co , sam mam se je wymyślić czy skądś pobrać ??
snakesan
Oct 17 2008, 14:16
teraz nie pamietam bo nie mam wgladu ale tam trzeba wejsc w jedna opcje i otworzy sie przegladarka internetowa i trzeba sie zarejestrowac
Tomi84
Oct 17 2008, 14:19
No to wszystko wiem, ogarniam angielski. Wiem, że trzeba wejśc w register ale co potem.

KONAMI ID i GAME ID sam wpisuje ? czy mam skądś pobrać ???
Dawidi
Oct 17 2008, 14:20
O matko ludzie czy wy nie umiecie czytać? Wszystko pisze na stronie przecież. Game ID i Knami ID sobie sami wymyślacie. Macie się stosować tylko do wskazówek. Kanami i game ID muszą mieć od 8-32 znaków. Tylko cyfry i małe litery. Hasło do kanami ID 8- ilus tam znaków małe litery i cyfry hasło do Game ID 4 do iluś tam tylko cyfry. Nawet jak ktoś ankielskiego nie umie to tam jest to tak pokazane że można się domyślić. A jak nie to sprawdzić w słowniku 4 wyrazy... A tu wątek na 1,5 strony co to game i konami ID. Weźcie się nie ośmieszajcie...
(Sorry ale musiałem to powiedzieć)
snakesan
Oct 17 2008, 14:23
HEHE to w czym problem ja myślałem że tomi siedzi w grze a nie na stronie konami

teraz to z górki tomii i miłej gry,
snakesan
Oct 17 2008, 14:31
To panowie i panie da się stworzyć jakąś ligę? wie ktoś coś może jak taką założyć?
radekPL
Oct 17 2008, 14:36
moze podac mi ktos stronke gdzie zarejestruje swoj klucz ?? bo wchodze w grze w register i mi nie chce sie wlaczyc strona :/
Mam problem
Postanowiłem sprobowac sil w online i co sie okazuje ? wszystko sie polonczylo lagow nawet nie bylo ale cos ze sterowaniem :/ nagle na padzie nie mialem nic ustawione, moglem tylko podawac ( innm przyciskiem niz zwykle ) i biegac.... Ktos moze mi cos doradzic ?
courteneycox
Oct 17 2008, 14:59
CYTAT(FAZZI @ Oct 17 2008, 16:00)

Mam problem
Postanowiłem sprobowac sil w online i co sie okazuje ? wszystko sie polonczylo lagow nawet nie bylo ale cos ze sterowaniem :/ nagle na padzie nie mialem nic ustawione, moglem tylko podawac ( innm przyciskiem niz zwykle ) i biegac.... Ktos moze mi cos doradzic ?

Ja mam jeszcze lepiej - u mnie w on-line klawa nie dziala 20-30 sek i dziala 20-30 sek. i tak w kolko (to nie dzialanie polega na tym, ze naciskasz co chcesz, a twoj podswietlony kolo i tak robi swoje, czyli np. biegnie po prostej w pizdu o_O).
Kettger
Oct 17 2008, 15:17
Dzięki za przyklejenie.
PS. Mógłby ktoś podać dokładną stronkę do rejestracji ?
CYTAT(Tomi84 @ Oct 17 2008, 14:23)

No to wszystko wiem, ogarniam angielski. Wiem, że trzeba wejśc w register ale co potem.

KONAMI ID i GAME ID sam wpisuje ? czy mam skądś pobrać ???
hehe ogarniasz angielski?

Pisze na czerwono jak byk co masz wpisać

Zagrał już ktoś jakiś meczyk? Czekam cały czas na opinie. Bo nie wiem czy jest sens kupować gierkę...
saluch
Oct 17 2008, 16:09
CYTAT(mamcet @ Oct 17 2008, 06:42)

wpisz nie zewnetrzny adres IP, tylko wewnętrzny swojego komputera i powinno działać
kur.. dalej nic macie jakies pomysły?
Maarcin80
Oct 17 2008, 16:35
ja równiez kupiłem orginala i nie wiem jak zarejestrowac kod zeby grac on -line moze ktos to ladnie wszystko opisać co gdzie trzeba wejsc i wpisac bede wddzieczny nio i pewnie nie tylko ja
Kettger
Oct 17 2008, 18:33
Grałem jeden mecz - nie było zbyt wielkich lagów, ale zdziwiło mnie parę rzeczy. Przy przerywnikach (np. przejścia między powtórką, a powrotem do gry) kwitowane są nie przelatującym logiem PESa, ale czarnym ekranem... może to dla zmniejszenia lagów.
PS. Przy stanie 3-0 koleś ze mną grający się rozłączył. Na szczęście przyznano mi walkowera - 3-0.
Grzesiek5122
Oct 17 2008, 19:12
Też mam problem z portem UDP 5730 - za każdym razem wyskakuje, że nie może się połączyć, no i nie wiem, co robić. Mój net to stałe łącze Aster City.
blant92
Oct 17 2008, 19:33
ja sie zarejestrowalem, zalogowałem.... zresetowalem gre... i nie dziala dostep do neta! ;/ wyskakuje "An error has ocurred"
co jest? (englisz znam bdb... nie wiem co zle zrobilem...)
Kettger
Oct 17 2008, 19:43
Przed chwilą próbowałem się zalogować i też wyskoczył mi ten komunikat...
Randone
Oct 17 2008, 19:52
Trzeba czytac a nie klikac

Jest napisane, ze serwery off do 20:15, ale jak cos spieprza to i dluzej beda off.
Widocznie spieprzyli
Randone
Oct 17 2008, 19:54
CYTAT(Grzesiek5122 @ Oct 17 2008, 20:16)

Też mam problem z portem UDP 5730 - za każdym razem wyskakuje, że nie może się połączyć, no i nie wiem, co robić. Mój net to stałe łącze Aster City.
A w settingsach zaznaczyles UDP Port Auto czy lecisz na wybranym porcie (w tym przypadku 5730)?
Tez mam Aster i lacze sie bez problemu i zawsze na zielono.
Sprawdz firewall, router itp. pierdy, ktore chronia kompa.
blant92
Oct 17 2008, 20:10
CYTAT(Randone @ Oct 17 2008, 20:56)

Trzeba czytac a nie klikac

Jest napisane, ze serwery off do 20:15, ale jak cos spieprza to i dluzej beda off.
Widocznie spieprzyli

zaraz oblookam... moze jednak nie zauważyłem informacji ;D
Kettger
Oct 17 2008, 20:10
Faktycznie, jest... ;-)
Randone
Oct 17 2008, 20:12
Ale to jeszcze nic...
Jeszcze godzine temu bylo napisane, ze serwery rusza 18.10 ?? Ale pozniej poprawili na 17
donaspl
Oct 17 2008, 20:15

proszę o pomoc- musi być jakieś rozwiązanie
Jakiego masz rutera ? napiusz mi na gg to moze cos pomoge 1067463
mam tak samo. oryginal kupilem, bo chce z kims zywszym niz komp pograc ;D a tu zonk...konto zalozylem a nie moge ani w Legend przez neta grac ani normalnie. O ile jeszcze w Legends zaloguje mnie na konto ale przy wbiciu do pokoju i probie polaczenia sie z kims "Error has occured" o tyle normalnie klikajac Network w menu glownym - proba zalogowania konczy sie "Error has occured" i tak do znudzenia...dane poprawne wpisuje,wszystko akceptuje, zgadzam sie a tu blad i blad i blad ;(
jaka moze byc tego przyczyna? bo czytajac ten temat niewiele sie dowiedzialem.
radekPL
Oct 17 2008, 20:42
jak tylko serwery beda on pisac na meczyki 6247239
rafciu21
Oct 17 2008, 20:45
kurde ja tez mam taki problem ze jakis error wyskakuje jak próbuje sie zalogować...
to wina serwerow czy moze ja cos zle zrobilem....bo zarejestrowalem sie prawidlowo...nie wiem co jest nie tak....
Kettger
Oct 17 2008, 20:46
Niech ktoś napisze, gdy wszystko dojdzie do normy...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.