saluch
Oct 17 2008, 21:13
może mi ktoś wytłumaczyć do czego służą opcje w settings w zakładce Online?
chodzi o:
UDP Port i Enable UPnPczy jeśli łącze sie ( a raczej nie łącze-opisywałem wcześniej swój problem

) przez routera mam coś zmieniać tam?
superysiu
Oct 17 2008, 21:20
Czyli co? Już dziś nie pogramy przez sieć???
U mnie wciąż to samo: "Error has Occured"...
Do 20.00 mogłem wejść na serwery, a po tej godzinie jakby szlag trafił...
Ickero
Oct 17 2008, 21:49
Chyba nie można też robić Konami ID bo próbuje zrobić, wpisuje różne rzeczy i w kółko:
"This KONAMI ID is unavailable.
This GAME ID is unavailable."
Ickero
Oct 17 2008, 21:50
Chyba nie można też robić Konami ID bo próbuje zrobić, wpisuje różne rzeczy i w kółko:
"This KONAMI ID is unavailable.
This GAME ID is unavailable."
EDIT: Sorki double poszedł ;/ jak mod wejdzie niech skasuje.
Mirage
Oct 17 2008, 21:55
Mam ten sam problem, ale przed próbą logowania wyraźnie pisze, że:

BST to czas lokalny? Jeśli tak to powinno chyba już wszystko wrócić do normy?
A apropo samej gry. Zagrałem z 10 meczy popołudniu i naprawdę jest okej. Osobiście cały czas mam na zielono poziom łącza, niestety jak ktoś mi się podłączy "czerwony" to jest ciężko i pojawiają się lagi :/
To nie pierwsza wpadka KONAMI z onlajnem w ostatnim czasie. Jeśli dobrze kojarzę, to na PS3 były jakieś problemy z graniem w multi w demo MGSa 4, czy coś w ten deseń. Niestety panowie z KONAMI nie uczą się na własnych błędach.
maciek_ssi
Oct 17 2008, 23:25
CYTAT(Mirage @ Oct 17 2008, 22:59)

BST to czas lokalny? Jeśli tak to powinno chyba już wszystko wrócić do normy?
British Standard Time - czyli -1 godzina w stosunku do naszego (CET).
CYTAT(Tomak @ Oct 17 2008, 23:44)

To nie pierwsza wpadka KONAMI z onlajnem w ostatnim czasie. Jeśli dobrze kojarzę, to na PS3 były jakieś problemy z graniem w multi w demo MGSa 4, czy coś w ten deseń. Niestety panowie z KONAMI nie uczą się na własnych błędach.
Były. Zresztą MGS także korzysta z Konami ID, ale na tym kończą się podobieństwa, bowiem obydwie gry korzystają z własnych rozwiązań technologicznych.
Na stronie
PES Network wyświetlany jest status serwerów. Odświeżcie sobie ją kilka razy i zobaczcie na status. :-)
Kettger
Oct 17 2008, 23:59
Kto gra? Znudziło mi się granie z Angolami.
Mirage
Oct 18 2008, 00:01
Teraz to już nie pojawia się nawet okienko logowania, tylko od razu po testowaniu łącza wywala błąd

Nici z gry na dziś... Może jutro będzie lepiej (w końcu miał być weekend z PES-em!)
Kettger
Oct 18 2008, 00:04
CYTAT(Mirage @ Oct 18 2008, 01:05)

Teraz to już nie pojawia się nawet okienko logowania, tylko od razu po testowaniu łącza wywala błąd
Nici z gry na dziś... Może jutro będzie lepiej (w końcu miał być weekend z PES-em!)
Hieh, to samo chciałem powiedzieć... całe KONAMI. :/
cOtReZ
Oct 18 2008, 02:08
Nie to tego juz za wiele, nie dosc, ze nie moge sie polaczyc online (an error has occurred) to jeszcze teraz po jednym meczu wykrzacza mi sie gra i zamyka aplikacje i nie moge wlaczyc ponownie bo laduje i zatrzymuje sie na czarnym tle i klops. W zasobach syst. 0% Dopiero po restarcie komputera gra sie odpali ale tylko na 1 mecz, super naprawde nie ma to jak wydac 119zl za gre.
who_me
Oct 18 2008, 02:26
CYTAT(cOtReZ @ Oct 18 2008, 02:12)

Nie to tego juz za wiele, nie dosc, ze nie moge sie polaczyc online (an error has occurred) to jeszcze teraz po jednym meczu wykrzacza mi sie gra i zamyka aplikacje i nie moge wlaczyc ponownie bo laduje i zatrzymuje sie na czarnym tle i klops. W zasobach syst. 0% Dopiero po restarcie komputera gra sie odpali ale tylko na 1 mecz, super naprawde nie ma to jak wydac 119zl za gre.
To juz siebie obarcz wina ,a nie Konami za errory. Wczesniej kiedy dalo sie grac online gralem 6 meczy i zadnych problemow nie mialem.
radekPL
Oct 18 2008, 09:32
a ja mam taki problem chce wejsc do pokoju match room i pisze as occured cos tam... w czym problem??
cyziol1
Oct 18 2008, 09:54
CYTAT(fan pes-a @ Oct 18 2008, 10:36)

a ja mam taki problem chce wejsc do pokoju match room i pisze as occured cos tam... w czym problem??
Ja mam to samo....przy wejsciu do pokoju wyskakuje "An error has occurred".
moge grac tylko quick math'e.
MA KTOS JAKIS POMYSL JAK TO NAPRWIC??? POMOCY
Nazwa urządzenia: USB ADSL2WAN Adapter
Typ urządzenia: isdn
Typ serwera: PPP
Transporty: TCP/IP
Uwierzytelnianie: PAP
Kompresja: (brak)
Ramki łączy wielokrot... : Wyłączone
Adres IP serwera: 195.114.190.152
Adres IP klienta: 77.253.135.16 (zmienne)
siec: NETIA 1.3 mb
Nie znam sie na tym kompletnie wiec spisalem wszystko....bede okrutnie wdzieczny za pomoc...
Mirage
Oct 18 2008, 10:25
Nie wiem jak u Was, ale u mnie od rana wszystko gra
donaspl
Oct 18 2008, 10:39
U mnie też teraz jakby się lepioej grało

3 mecze zero lagów

idealnie

tylko do pokoji wejść nie można i zostaje granie szybkiego meczu
cOtReZ
Oct 18 2008, 11:13
CYTAT(who_me @ Oct 18 2008, 03:30)

To juz siebie obarcz wina ,a nie Konami za errory. Wczesniej kiedy dalo sie grac online gralem 6 meczy i zadnych problemow nie mialem.
Siebie? Chyba zart. Jak widac te errory ma mnostwo osob a nie tylko Ja. Sprzet jest ok. Lacze internetowe tym bardziej, PES ma odblokowane porty wiec daruj sobie takie posty bo to, ze
Ty nie miales problemow nie znaczy, ze nie nie maja ich inni. A skoro jest to duze grono osob to wina lezy po stronie Konami.
radekPL
Oct 18 2008, 11:30
lagi jak cholera lacze 1Mb.... powinno grac sie przyzwoicie a tu lipton
rafciu21
Oct 18 2008, 11:32
u mnie tez online dziala tylko i tak jest problem...mecz sie normalnie wlacza...gramy gramy ale po jakims wyjsci pilki na aut, róg...ewentualnie bramce na filmiku sie niestety zawiesza i wyskakuje ze "connection was terminated" co jest kur..a!! wie ktos moze co moze byc przyczyną??
Zgieru
Oct 18 2008, 12:05
CYTAT(rafciu21 @ Oct 18 2008, 12:36)

u mnie tez online dziala tylko i tak jest problem...mecz sie normalnie wlacza...gramy gramy ale po jakims wyjsci pilki na aut, róg...ewentualnie bramce na filmiku sie niestety zawiesza i wyskakuje ze "connection was terminated" co jest kur..a!! wie ktos moze co moze byc przyczyną??
Stary nie wiem co może byc przyczyną mi juz rece opadają... Mi gra wchodzi normalnie,loguje sie jest ok, nie mam problemu z wejsciem do czyjegos pokoju,jest ok tylko że po wejściu do pokoju już widze że moja zielona lampka miga szybko na czerwono,przeciwnikom mignie raz na jakis czas a mi nonstop...Pomyślałem ze co mi szkodzi zmienie sieciówke...Wiec wyłączyłem realteka w windowsie,w biosie uaktywniłem zintegrowaną,wgrałem z płyty stery,przełączyłem net na nią,wchodze w network w pes-ie,wchodze do pokoju,patrze O_O zielona lampka nie miga i jest nonstop zielona,czasem zmieni sie na żółtą ale nie ma migania na czerwono,zagrałem 1 polowe zero lagow wszystko ok, a w polowie juz zaczela migac wywalilo mnie i znowu to samo

A już byłem zajarany ze chodzilo o karte sieciową...

moze ktos wie o co tu moze chodzic?
cartman71
Oct 18 2008, 12:06
mam pewien problem mam oryginalnego pesa tylko chcialbym sie dowiedziec jak jest z profilami czy moge miec tylko jeden? jak pamietam w pesie 6 mialem 3 profile.. prosze o odpowiedz albokontakt na gg 9372291 .. aha bo z tej instrukcji przy grze nie wiele sie dowiedziałem wiec czy moge zrobic np 2 konta na konami tak zeby grac na 1 cd-keyu ?a co do grania na servach to jeszcze nie wime bo nie wchdzilem jeszcze nawet do pokoju gry ;]
z góry dzieki ..
snakesan
Oct 18 2008, 12:49
Nie wiem ludzie jak u was ale u mnie nadal lipa ten sam błąd i przy logowaniu mnie wywala
Atak bym kogoś pojechał
Mam problem z trybem online. Kiedy wchodze w network pisze najpierw ze testuje srodowisko a potem wywala blad.
http://img233.imageshack.us/my.php?image=beztytuugjb9.jpgDodam ze nie mam rutera lacze sie przez Iplusa i mam wylaczonego firewalla.
dissident
Oct 18 2008, 13:04
CYTAT(Szubi @ Oct 18 2008, 12:03)

Mam problem z trybem online. Kiedy wchodze w network pisze najpierw ze testuje srodowisko a potem wywala blad.
http://img233.imageshack.us/my.php?image=beztytuugjb9.jpgDodam ze nie mam rutera lacze sie przez Iplusa i mam wylaczonego firewalla.
a jaki antywirus uzywasz?? jesli eset smart security to musisz w nim firewall wylaczyc...mialem tak przy pes 2008.
radekPL
Oct 18 2008, 13:08
110 zl jak psu w dupe lagi lagi lagi !!!!!! czy do grania extra gladkiego potrzeba 6mb/s??
Grzesiek5122
Oct 18 2008, 13:16
Ja używam Nortona - wyłączyłem firewalla itd., zaporę Windows też mam wyłączoną - a mimo to nie działa :/ Dalej ten cholerny port 5730...
Slitton
Oct 18 2008, 13:18
------------
snakesan
Oct 18 2008, 14:20
ludzie co jest w koncu z tym online wie ktos moze cos konkretnego?
Kettger
Oct 18 2008, 14:25
Ja grałem przed chwilą meczyk i bez problemów.
snakesan
Oct 18 2008, 14:30
hhmmmmm dziwne ja gralem przedwczoraj i do dzisiaj lipa
snakesan
Oct 18 2008, 14:48
A czy wie ktoś może o co tu chodzi wogóle? mam taki błąd podczas logowania "an error has occurred" i nie wiem co mam z tym zrobić a czekać bezczynnie nie chce szlak mnie już trafia a najgorsze jest to że nawet nie ma jak się skontaktować z jakąś pomocą!!! do dupy
NIECH KTOS

POMOżE
Używam avasta ale nawet jak go wylacze to nie dziala
CYTAT(Kettger @ Oct 18 2008, 15:29)

Ja grałem przed chwilą meczyk i bez problemów.

U mnie też spoko

Moja lampka świeciła na żółto, a kolesiowi żółto-czerwono i dało się w miarę zagrać. Tylko na pokoje nie mogę się wbić.
Kubbas
Oct 18 2008, 15:47
Ten online to kompletna komedia nie można się wkręcić w mecz ciągle coś się dzieję a to po dostaniu kartki długo się wczytuje a tu pada bramka a ty przez lagi jej nie widzisz i w 10 minucie Cię rozłącza...
Legend nie mogę wbić do żadnego pokoju bo "an error has been occured..."
Tragedia...
szczepsss
Oct 18 2008, 15:57
an error has occured. Takie pytanie, bo pierwszy raz to robie. Wczoraj zalozylem konto w konami id i game id - wszedlem do gry - po czym pozniej ciagle powtarzalo sie an error has occured. usunalem to konto i zalozylem nowe. czy orientuje sie ktos czy moze nie popelnilem mega glupoty - bo z tego co czytam nie wiem czy na jeden klucz seryjny nie moge zalogowac sie tylko z jednym game id co jest dla mnie wogole jakims nieporozumieniem gdyz w takim wypadku musialbym isc do sklepu po nowa gre... napisalem juz do konami mam nadzieje ze to tylko wina serwerow. bede wdzieczny za podpowiedzi.
CYTAT(szczepsss @ Oct 18 2008, 17:01)

an error has occured. Takie pytanie, bo pierwszy raz to robie. Wczoraj zalozylem konto w konami id i game id - wszedlem do gry - po czym pozniej ciagle powtarzalo sie an error has occured. usunalem to konto i zalozylem nowe. czy orientuje sie ktos czy moze nie popelnilem mega glupoty - bo z tego co czytam nie wiem czy na jeden klucz seryjny nie moge zalogowac sie tylko z jednym game id co jest dla mnie wogole jakims nieporozumieniem gdyz w takim wypadku musialbym isc do sklepu po nowa gre... napisalem juz do konami mam nadzieje ze to tylko wina serwerow. bede wdzieczny za podpowiedzi.
an error has occured
To jest chba sprawa poblokowanych portow ,zapytaj twojego admina sieci.Ja gram od 2 dni i jest niezle.Czasem sie cos zdazy na boisku nieprzewidzanego.Mimo to jest niezle.
cOtReZ
Oct 18 2008, 16:24
CYTAT(Igła @ Oct 18 2008, 17:13)

an error has occured
To jest chba sprawa poblokowanych portow ,zapytaj twojego admina sieci.Ja gram od 2 dni i jest niezle.Czasem sie cos zdazy na boisku nieprzewidzanego.Mimo to jest niezle.
To nie jest zadna sprawa poblokowanych portow.
@down
Wydaje mi sie, ze nie.
Kubbas
Oct 18 2008, 16:27
Wie ktoś czy na 1 keyu można zrobić więcej niż 1 konto?
Zgieru
Oct 18 2008, 18:20
CYTAT(Kubbas @ Oct 18 2008, 17:31)

Wie ktoś czy na 1 keyu można zrobić więcej niż 1 konto?
Właśnie chyba żeby zrobić kolejne konto trzeba skasować poprzednie :/ ale nie wiem napewno... Nie wiem kurwa wcześniej mogłem zagrać z 40 minut meczowych chociaż a teraz wywala mnie albo przed samym meczem albo po 5 min i zawsze wynik jest 3:0 dla przeciwnika.... ;/ nie wiem juz co robic
Kettger
Oct 18 2008, 18:29
Dziś grałem z jednym oszustem, z którym zremisowałem 2-2 (strzelił mi w ostatniej minucie dogrywki...). Otóż wyobraźcie sobie, że przy każdym stałym fragmencie gry (z mojej strony oczywiście) gra się jakby blokowała i np. przy cornerze Xavi stawał w miejscu, a Evra dobiegał do piłki i zabierał ją z narożnika boiska... tak samo przy wolnych czy (!) wykopach z piątki. Oczywiście po jego stronie takiego czegoś nie było. Dodatkowo moi piłkarze padali jak muchy już po pierwszej połowie... mimo niemożności skorzystania ze stałych fragmentów wygrywałem 2-1, a w ostatniej minucie dogrywki dziwnym trafem Ronaldo załadował gola...
Randone
Oct 18 2008, 19:01
wylacz w settingsach v-sync i nie bedzie takich durnych sytuacji
Mnie szlag trafia, bo gra jest cholernie poblazliwa dla ludzi ze zle skonfigurowanym laczem.
U mnie zawsze na zielono. Gram z czerwonym... laaaag... i koles brame mi strzela.
Qwa! Chyba to ja powinienem byc pod jego bramka a nie na odwrot?
Jeszcze troche a pojde i oddam gre, bo mnie szlag trafia, ze takiego bubla kupilem.
blant92
Oct 18 2008, 19:19
CYTAT(szczepsss @ Oct 18 2008, 17:01)

Ja miałem tak samo i zrobiłem tak samo... z niecierpliwoscią czekam na odpowiedź KONAMI

jak tylko otrzymasz e-mail daj znac na forum
JustMe1987
Oct 18 2008, 19:21
Rozumiem wasza frustracje bugami i niestabilnoscia serwerow ale zrozumcie ze jesli wykazecie sie cierpliwoscia to za jakis czas sytuacja napewno sie poprawi.. Przeciez nie odrazu Krakow zbudowano prawda? Zawsze jest tak ze chwile to musi potrwac zeby wszystko zatrybilo. Konami spieszylo sie z wydaniem gry co by fifa nie zgarnela wszystkich odbiorcow i teraz takie sa tego efekty... Panowie tylko swiety spokoj moze was uratowac..
Randone
Oct 18 2008, 21:30
que?
A ktora to juz odslona PESa?
A co bylo z gra online w PES 2008?
Konami zamiast spieszyc sie powinno dopracowac tegoraczna gre.
A tak... hmm PS3 nie jest wcale takie drogie. Mam wielki tv... i mowia, ze Fifa na next genach jest rewelacyjna... hmm
lllll5
Oct 18 2008, 23:56
Witam!
Mam pytanko czy jak mam prywatny numer ip to będe miał problemy z graniem online bo zastanawiam się nad kupnem oryginału? Łącze 10 mb/s wystarczy?
Randone
Oct 19 2008, 00:12
Nie kupuj!!!
I tak nie pograsz normalnie online... nawet offline nie pograsz, bo gra crashuje.
U mnie net w grze non stop na zielono, ale i tak sa takie laaagi, ze slow brak.
Ja oddaje gre, bo takiej kaszany dawno nie kupilem.
wanted92
Oct 19 2008, 00:17
A ja mam farta i u mnie wszystko ładnie chodzi ;p
P.S. Ja mam fife 09 na xbox'a i nawet nieźle to wygląda.
dodgers
Oct 19 2008, 00:28
żeby nie było, że to naprawdę padaka, to ja powiem, że ani razu nie miałem crasha, a dzisiaj przez pół dnia katowałem Champions League, żeby sprawdzić, czy mnie w końcu wywali.... nic. chodzi idealnie. online? jak obaj gracze mieli jakość połączenia na zielono, nie miałem żadnych problemów. become a legend gram powoli i narazie też żadnych problemów opisywanych na forach. może przez jakieś patchowanie te crashe wyskakują? pliki settings z rozdziałkami, cracki, bo się o płyty boicie itp. ?
Randone
Oct 19 2008, 02:15
Pograj pograj to pogadamy.
Jak zacznie crashowac to nie skonczy.
I sie wk@##, ze tyle godzin gry poszlo sie j...

Wywala z czystej gry.
Jak juz pisalem online jest zwalone, bo mam neta na zielono, ale wystarczy, ze ktos ma zolty/czerwony i po grze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.