Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2009 Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
Ronni1010
Wie ktos jak rozwiazac ten problem z potrem 5730 ???
POMOCY NIE MOGE GRAC ONLINE ohmy.gif
Orzel

Mi tez online chodzi dobrze...
achu
mam problem z gra przez neta w pes'a. neta posiadam 4mb/1mb. chodzi o to, ze lacze sie przez router, a w grze stan transmisji zmienia sie z zielonego na brak polaczenia. czy jest jakies wyjscie lub jakie powinny byc ustawienia routera aby bylo ok?
avo22
gra online jest zwalona ...Najlepsze jest jak bramkarz wybija 5 i pilka stoji w miejscu podbiega napastnik i jest gol dla niego...
psmaras
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 16:31) *

U jakiego providera masz neta? Mozesz miec firewall albo wewnetrzne ip. Grales kiedys w jakiegos innego PESa przez neta?
Robiles ten test?
http://www.konami.jp/we/network/2009/uk/pc/speedtest.html
ASQ77
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 16:31) *

odpowiedz.
po 1 wylacz FIREWALA
po 2 wylacz Antywirusa

i bedzie OK

daj znac jak poszlo !!!
Ronni1010
CYTAT(psmaras @ Oct 26 2008, 17:26) *
odpowiedz.
U jakiego providera masz neta? Mozesz miec firewall albo wewnetrzne ip. Grales kiedys w jakiegos innego PESa przez neta?
Robiles ten test?
http://www.konami.jp/we/network/2009/uk/pc/speedtest.html

robiłem ten test wyszło mi A, A, A

CYTAT(ASQ77 @ Oct 26 2008, 17:53) *
odpowiedz.
po 1 wylacz FIREWALA
po 2 wylacz Antywirusa

i bedzie OK

daj znac jak poszlo !!!

mam Nortona ale nie wiem jak wyłączyć firewala dry.gif
ASQ77
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 18:34) *
robiłem ten test wyszło mi A, A, A

mam Nortona ale nie wiem jak wyłączyć firewala dry.gif

panel sterowania -> zapora systemowa --> wylacz !!
blizu
fakt, online sprawie niektórym osobom problemy, ale jak sie już z nimi uporacie to obiecuje wam ze satysfakcja murowana. gra jest bardzo wciągająca....100 spotkań w ciągu tygodnia mówi samo za siebie. było warto wydać trochę gotówki. <br>
Ronni1010
Wyłączyłem firewalla i zapore windows i dalej jest ten błąd
PLUSZAK
[quote name='Bojan10' date='Oct 26 2008, 15:31' post='251736']
[/quote

Jeden z moich kolegów wezwał serwis do odblokowania portów 5730 ! Wiecie co okazało sie że ma stery do płyty na nforce
zainstalowane a przy okazji ma zainstalowane narzedzia do zarządzania siecia nvidia ! Tam jest zapora internetowa i ona mu blokowała ten cholerny port !
Przedtem pozbył sie wszytkich marzedzi do ochrony kompa i dalej nie działałao !
alex10
QUOTE(psmaras @ Oct 26 2008, 14:17) *
A moze laskawie przejrzalbys temat dry.gif

http://www.gram.pl/pomoc_problem.asp?g=2408&p=1291

nie mam takiego procka jaki jest tam podany . Test KONAMI A, A, A i nadal nie moge grac

Ronni1010
Wie ktos jak rozwiązac ten problem ??? dry.gif
Kfiatulla
Ja cały czas w momencie wejścia do czyjegoś pokoju mam ten sam komunikat: "En error has occured" więc nie mogę wejść....a jak stworzę pokój to nikt nie może do niego wejść bo tez im wyskakuje ten komunikat. Jak próbuję grać "szybkie mecze" to komputer wyszukuje przez 3 minuty a potem wyświetla komunikat ze nie ma żadnego przeciwnika....Po prostu git....Jak patch listopadowy nie rozwiąże tego problemu to osikam pudełko Pesa.
skY
mam dokladnie to samo i to nie jest rzadki blad ... niestety KONAMI ma nas w ...głebokim powazaniu smile.gif ja chociaz quicki gram.. ale co to za gra wylosuje mi sie jakis kozak z drugiego konca swiata i graj z nim...mega lag + Barcelona / ewentualnie UTD... hehe reszte mozna sobie dopowiedziec.
Ronni1010
Jeżeli ktos wie jak rozwiazac mój problem (z portem 5730), to niech pisze.
Błagam pomocy sad.gif
ASQ77
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 23:32) *
Błagam pomocy sad.gif

a skad masz internet?

masz MODEM ?????
Ronni1010
CYTAT(ASQ77 @ Oct 26 2008, 23:36) *
a skad masz internet?

masz MODEM ?????

nie mam modema, mam radiówkę
ASQ77
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 23:50) *
nie mam modema, mam radiówkę

skontaktuj sie z kims od kogo masz radiowke i powiedz zeby ci odblokowal PORT 5730 !!!!
innej rady nie ma
barcafan85
A oto mój problem mam Router D-LINK G624T i nie potrafię tych opcji odblokować jeśli ktoś by mógł mi pomoc byłbym bardzo wdzięczny wielkie dzięki to było sprawdzane tym programem z konami

donaspl
Napisz do mnie na gg to ci pomoge 1067463
EjPii
Mam neo 1mb i granie online to katorga :/ Wczoraj specjalnie kupiłem PESa, a dzisiaj grać się nie da bo gdy chcę dołączyć do jakiegoś pokoju to wyskakuje błąd (słynny: An error has occurred), a automatyczne szukanie szuka mi jakieś lamy przez które mam takie lagi, że się grać nie da. Czy mozna coś z tym zrobić? Pewnie nic może się poprawi, ale nie chcę 120zł tracić. Przeszukałem temat i odpowiedzi nie ma.
PS: Komp czysty, COD4 multi chodzi, PES zawiodłeś mnie dry.gif
Kettger
CYTAT(EjPii @ Oct 27 2008, 16:48) *
granie online to katorga :/

Przepraszam bardzo, ten znak jest zastrzeżony. tongue.gif

CYTAT
A oto mój problem mam Router D-LINK G624T i nie potrafię tych opcji odblokować jeśli ktoś by mógł mi pomoc byłbym bardzo wdzięczny wielkie dzięki to było sprawdzane tym programem z konami

Tak samo jak w przypadku Bojana - napisz do ISP.
achu
ponawiam prosbe o pomoc. otoz stan transmisji dostaje u mnie jakis spazmow. doklandiej chodzi o to, ze zielone swiatlo przeplata sie z brakiem polaczenia, zmiany te sa bardzo szybkie. lacze sie przez router [podlaczone 2 kompy w domu]

EDIT. lacze 4mb/1mb
Slitton
znam odpowiedz czemu macie an error has occured

macie noda, kasperskiego lub avasta. A one pomimo tego ze sa wylaczone blokuja polaczenie.

Odinstalujcie w/w programy, odblokujcie w zaporze porty (gre), w routerze porty.
Bedzie ok, mialem ten sam problem.

Odinstalujcie te programy, wylaczenie ich nic nie daje. Bez antywira sprobujcie!
EjPii
CYTAT(Slitton @ Oct 27 2008, 19:54) *

macie noda, kasperskiego lub avasta. A one pomimo tego ze sa wylaczone blokuja polaczenie.

Odinstalujcie w/w programy, odblokujcie w zaporze porty (gre), w routerze porty.

Odinstalujcie te programy, wylaczenie ich nic nie daje. Bez antywira sprobujcie!

Ja mam AVG tongue.gif Jutro spróbuję.
Mrowiec8
ja wlasnie mam zamiar kupic oryginalnego PES ale poczekam sobie do Grudnia i zamowie ... do tej pory mam nadzieje ze serwery naprawia mellow.gif i mam takie pytanie tryb Legend jak wyglada w sieci online ? tzn na jakiej zasadzie to dziala ?
KuSh4
an error ocurred during verification czytam te forum od paru dni i nikt tak naprawde nie potrafi pomoc mam orginala ! Prosze pomocy! nie mam juz sily na to sad.gif(
ASQ77
CYTAT(KuSh4 @ Oct 28 2008, 03:37) *
an error ocurred during verification czytam te forum od paru dni i nikt tak naprawde nie potrafi pomoc mam orginala ! Prosze pomocy! nie mam juz sily na to sad.gif (

czy naprawde nikt nie moze udzielic POMOCY ?

Od czego jest to FORUM - czy tylko od przechwalania sie? cyt " ja gram na TOP PLAYER i strzelilem juz X goli - jestem zajebisty"
Ludzie - są tu tacy co naprawde potrzebuja i licza na czyjas pomoc.
Ja naleze do nich i juz od chyba 5 dni prosze o porade co mam zrobic - jesli nie moge sie polaczyc z gra ONLINE....
ciagle tylko ten napis "an error ocurred during verification "

Bardzo prosze - jesli ktos gdziekolwiek natknął sie na ten problem lub juz mu sie udalo to jakos ominac to prosze PISZCIE..
tutaj lub na GG ( 930201 )

Dzieki w imieniu swoim i wszystkich comaja ten sam problem !!!!
JustMe1987
CYTAT(KuSh4 @ Oct 28 2008, 02:37) *
an error ocurred during verification czytam te forum od paru dni i nikt tak naprawde nie potrafi pomoc mam orginala ! Prosze pomocy! nie mam juz sily na to sad.gif(

CYTAT(ASQ77 @ Oct 28 2008, 08:19) *
czy naprawde nikt nie moze udzielic POMOCY ?

Od czego jest to FORUM - czy tylko od przechwalania sie? cyt " ja gram na TOP PLAYER i strzelilem juz X goli - jestem zajebisty"
Ludzie - są tu tacy co naprawde potrzebuja i licza na czyjas pomoc.
Ja naleze do nich i juz od chyba 5 dni prosze o porade co mam zrobic - jesli nie moge sie polaczyc z gra ONLINE....
ciagle tylko ten napis "an error ocurred during verification "

Bardzo prosze - jesli ktos gdziekolwiek natknął sie na ten problem lub juz mu sie udalo to jakos ominac to prosze PISZCIE..
tutaj lub na GG ( 930201 )

Dzieki w imieniu swoim i wszystkich comaja ten sam problem !!!!

Niektorym z was to chyba nawet dobry lekarz nie pomoze..

CYTAT(Slitton @ Oct 27 2008, 19:54) *

filipinaikos
Wczoraj testowałem tryb legends więc napisze Ci swoje spostrzenia. Na początku trzeba wgrac save ze swoją postacią która gramy w balu. Jest jeden serwer w którym siedzą ludzie z różnych krajów. Tworzymy pokój do którego dołączają się inni gracze (maks 4 osoby) mecz polega na tym że wszyscy są w jednej drużynie tzw legends i gramy przeciwko wybranej drużynie na poziomie jaki sobie ustawimy. Rozegrałem jeden mecz z kolesiem z włoch. Miał on cały czas czerwoną lampkę ale lagow zero. Ogólnie gra się przyjemnie a podczas meczu dostaje się punkty za rozgrywanie akcji. Tyle ode mnie smile.gif
TomcioZG
CYTAT(karol.pl @ Oct 19 2008, 11:21) *
Ma ktoś może z was pojęcie dlaczego nie da się wejść do żadnego pokoju pisze że jakiś błąd występuje, tylko da się grac na szybkim meczu.... jakby nie to to jeszcze byl tam bardzo nie narzekał ale oczywiście szczerze powiedziawszy do pes 6 jeszcze daleko... także im nowsza edycja tym bardziej zdupiona no nietety taka jest prawda smile.gif

karol.pl mam to samo. na quick match wszystko smiga calkiem niezle, natomiast jak stworze match room i koles chce sie przylaczyc to niby na chwilke wchodzi ale zaraz go wywala.
ASQ77
CYTAT(JustMe1987 @ Oct 28 2008, 09:45) *
Niektorym z was to chyba nawet dobry lekarz nie pomoze..

dla Twojej wiadomosci - Nie Posiadam Zadnego Antywirusa !!!

wiec nadal nioe wiem o co chodzi...
PS. A Swoje Rady Na temat Dobrego LLekarza Zostaw Dla Siebie ( najlepiej PSYCHIATRA )
TomcioZG
Witam wszystkich i mam pytanie dla znawcow tematu. Jak zagrac mecz w PES 2009 z przyjacielem z sasiedniego bloku omijajac losowy quick match? Wszytsko dziala bez najmniejszych problemow, rejestracja sie powiodla, patch 1.1 zaisntalowany, neta mamy w Aster (3-6MB), porty odblokowane, mozemy grac w quick match ale raz gram z przyjacielem a raz z kims innym. Probowalismy stworzyc Match Room. Jest ok do poki przyjaciel chce sie podlaczyc pod pokoj. Na sekunde wchodzi i zaraz go wywala. Komunikat "Error has occured" czy jakos tak. Prosze o pomoc. Pozdro Kontakt: GG 19662
mariolazi
CYTAT(Bojan10 @ Oct 26 2008, 23:32) *
Błagam pomocy sad.gif

Miałem to samo, wystarczyło że w settings Konami odznaczyłem sobie standardową pozycję w opcjach online na tę drugą (nie pamiętam jak to się nazywało, nie piszę z domu więc nie sprawdzę teraz) i to wszystko- od razu pomogło...
Pobawcie się w settings jeśli nie próbowaliście jeszcze, może coś pomoże.
paluch21
Moje OSOBISTE spostrzeżenia co do gry online!

Po pierwsze i najważniejsze 1 na 10 meczy trafi się ktoś kto ma również "zielone" połączenie i nie ma lagów wtedy jest ok! Lecz 9/10 meczy non-stop lagi, wtedy trzeba mieć dużo spokoju w sobie, żeby nie uderzyć padem o monitor.
Po drugie Cały świat gra 6 drużynami Barca, Milan, MU, Inter, Brasil i England i tutaj pojawia się największy PROBLEM tej gry, w każdej z tych drużyn jest jeden lub więcej popier-da-laczy jak ja ich nazywam, i jeśli dochodzą do tego lagi to jest koniec świata. Jeśli ktoś lubi schematy to może i tak grać, że jedno podadnie do CR lub Messiego i wiadomo że kolega ma przebieżke aż do Bramki, to właśnie zabija ten urok PRO, który pokochałem. Co ciekawe nawet najlepsi obrońcy, nie są w stanie DOGONIĆ pędzącego z piłką CR nawet jeśli skraca się nimi trajektorie biegu, tudzież druga kwestia lagi czasem są tak uciążliwe, że ów zawodnik nawet nie wymija Cię lecz przebiega PRZEZ Twojego zawodnika. I co najgorsze po rozegraniu kilkudziesięciu meczy nie znalazłem sposoby, żeby wyeliminować owych "szybkich biegaczy".
Po trzecie gra może być fajna!! Gdy tylko kumepl ma czas gramy meczyki zwykłymi średniakami, wtedy po prostu może być pięknie.

Mam także jedno pytanie, czy jest możliwość sprawdzenia przed rozpoczęciem meczu czy osoba z którą zagramy ma zielone połączenie albo czy wszystkich z czerwonymi można wrzucić na "czarną liste"?
Oraz drugie jak Panowie radzicie sobie z tymi pędzącymi z piłką szaleńcami, którzy tworzą z PRO coś kompletnie nieracjonalnie związanego z piłką kopanom.

Pozdrawiam, jeśli ktoś ma ochotę umówić się na mecz, ale słabszymi drużynami zapraszam:)
skY
Witam! Otrzymałem właśnie odpowiedź od Konami. Oto mail.

Dear customer,

Thank you very much for contacting the Konami customer support team.

If you receive an error message that you are unable to connect to the server,
or that one of your ports is blocked, it basically means that you have one or
more ports blocked on your internet connection. They can either be blocked by
your Internet Service Provider, or if you are using a router, modem with
router function or firewall software.

If the Router you are using is compatible with UPnP, please make sure that the
UPnP function is enabled. Please disable any firewall/antivirus program on
your pc. Also disable the Router's Firewall function and make sure the
following ports aren't blocked by your ISP (Internet Service Provider) and are
open on your router (refer to the Router Manual in order to this):

PC version
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443

PS3 version
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3658
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443

Your Konami Support Team

Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany

Wklejam bo niektórzy z was mieli to samo (an error...blabla) Dobrze ze podali jakie porty trzeba odblokowac ja juz ide probowac czy cos to pomoze. Pozdrawiam

//edit

z pelna stanowczoscia stwierdzam że... g...wno mi to pomoglo.

//edit 2
no nareszcie... odblokowalem te porty ale z poczatku nie dzialalo...znalazlem stronke:

http://www.forum.pes.com.pl/index.php?show...mp;#entry211444

wylaczylem wszystkie KARTY sieciowe (w menedzer urzadzen -> sprzet, pokreslam karty bo jak wylaczalem polaczenia to nic nie dawalo) Zostaje jedna aktywna karta sieciowa - ta od polaczenia z internetem. W tamtych ustawieniach sprzetu wylaczylem karty: jakas 1394 cholera wie co to, oraz narzedzie do obslugi bluetooth. Nastepnie antyvirus avast -> zatrzymaj ochrone dostepową,
firewall zone alarm ->shutdown. No i ustawienia online settings w PES: auto odznaczone, port 5379, UPnP enabled. I wreszcie ŚMIGA. Ile mnie to nerwów kosztowalo...
EjPii
OK ma neo wyłączyłem Firewall i dalej to samo. Jak mam jeszcze odblokować te porty ?
Mrowiec8
Filipinaikos dzieki
EjPii
@skY napisz jak ci się uda to zrobić wink.gif
KuSh4
Witam ponownie mam rozwiazanie w sprawie problemu,, an error occurred verification" po wielu trudach udalo sie rozwiazac ten problem mianowicie tak:
zainstalowalem na nowo xp professional zaktualizowalem go maksymalnie poprzez microsoft stronke(:]:};}.)

sterowniki najnowsze i dodatkowo powiem dziala nawet i na routerze bez odblokowywania portów. moj nr gg
2579765 w razie problemow.
A i zmiencie na jakas inna nazwe uzytkownika przy instalacji xp i nie pomylcie sie wpisujac na poczatku login pes2009. Tak wszystko zrobilem a co dokladnie odpowiada za ten problem ciezko powiedziec trzeba by bylo byc informatykiem-programista:)dozobaczenia na serwerach:)smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
karoll3
Czy wie ktoś jak mieć wszystkie stroje zespołów i reprezentacji w grze online? np takich zespołów jak chealse , arsenal, valencia itd..
Jesli tak to napiszcie skąd je wziąśc i jak je zainstalowac.
snakesan
Kitańce nas wykręciły niech ich królik wychędorzy!!!
Lektura której nikt nie czyta! Przeczytajcie

Once your KONAMI ID has been deleted, it can not be restored in any way.
You cannot register a new KONAMI ID of the same name as the one deleted.
Any data, monthly tickets and points can not be transferred to your new KONAMI ID.
You will no longer be able to login to play Online titles using the deleted KONAMI ID.
Any points as well as subscription tickets bought with the deleted KONAMI ID will be lost.
All purchase history for the deleted KONAMI ID will also be lost.

If you delete your KONAMI ID, you will no longer be able to use the player data and registration code you have used previously.
Please note that even if you obtain another KONAMI ID, your registration code cannot be reused.

* You will not be able to play in Network Mode again without a new registration code.
A registration code is valid only for a specific GAME ID.Once you have registered a GAME ID, you cannot use your registration code to login with a different GAME ID.
To play the game with a different KONAMI ID or GAME ID, you need a separate registration code.

Kawalek tekstu ktory sie akceptuje usuwajac konami id.
To jest chore. P!erdole wiecej nie kupie.
To tyle w temacie.
filipinaikos
i tak to jest jak sie nie zna jezyka i sie akceptuje cos... Brawo dla was...
karoll3
Jak garcie online macie stroje wszystkich druzyn bez licencji czy jest jakis dodatek który dodaje oryginalne koszulki zespołów bez licencji ?
TomcioZG
CYTAT(skY @ Oct 28 2008, 17:11) *
Witam! Otrzymałem właśnie odpowiedź od Konami. Oto mail.

Dear customer,

Thank you very much for contacting the Konami customer support team.

If you receive an error message that you are unable to connect to the server,
or that one of your ports is blocked, it basically means that you have one or
more ports blocked on your internet connection. They can either be blocked by
your Internet Service Provider, or if you are using a router, modem with
router function or firewall software.

If the Router you are using is compatible with UPnP, please make sure that the
UPnP function is enabled. Please disable any firewall/antivirus program on
your pc. Also disable the Router's Firewall function and make sure the
following ports aren't blocked by your ISP (Internet Service Provider) and are
open on your router (refer to the Router Manual in order to this):

PC version
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443

PS3 version
TCP 20000-20140
UDP 5730 - 5739
UDP 3658
UDP 3478
HTTP 80
HTTPS 443

Your Konami Support Team

Konami Digital Entertainment GmbH
Berner Str. 103-105
60437 Frankfurt am Main
Germany

Wklejam bo niektórzy z was mieli to samo (an error...blabla) Dobrze ze podali jakie porty trzeba odblokowac ja juz ide probowac czy cos to pomoze. Pozdrawiam

//edit

z pelna stanowczoscia stwierdzam że... g...wno mi to pomoglo.

//edit 2
no nareszcie... odblokowalem te porty ale z poczatku nie dzialalo...znalazlem stronke:

http://www.forum.pes.com.pl/index.php?show...mp;#entry211444

wylaczylem wszystkie KARTY sieciowe (w menedzer urzadzen -> sprzet, pokreslam karty bo jak wylaczalem polaczenia to nic nie dawalo) Zostaje jedna aktywna karta sieciowa - ta od polaczenia z internetem. W tamtych ustawieniach sprzetu wylaczylem karty: jakas 1394 cholera wie co to, oraz narzedzie do obslugi bluetooth. Nastepnie antyvirus avast -> zatrzymaj ochrone dostepową,
firewall zone alarm ->shutdown. No i ustawienia online settings w PES: auto odznaczone, port 5379, UPnP enabled. I wreszcie ŚMIGA. Ile mnie to nerwów kosztowalo...

potwierdzam. u mnie tez zadzialalo i po wylaczeniu bluetootha (widocznego w systemie min. jako karta sieciowa) pierwszy raz udalo mi sie zagrac w match room bez komunikatu erros has occured:D
barcafan85
Jesli ktos bedzie mial problem z portami lub tym error cos tam moge pomoc tez mialem wielki problem ale jusz do tego doszlem pisac na gg 6305249
barcafan85
Mam tez 1 pytanie czy w onile macie tez tak ze ciezko zabrac pilke przeciwnikowi ja tam mam i szkam na to jakies porady wielkie dzieki
karoll3
co ze strojami druzyn bez licencji wiecie jek je wgrać aby byly widoczne w grze online ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Opanuj się //Tomak
falcon87pl
Ja mam lacze 1 mb( od sob 4 mb bede mial ale nie wiem czy to bedzie jakos wplywac) i u mnie lagow prawie nie ma (jakies pojedyncze w meczu sie zdarzaja).... poza jednym ktory ma niestety ogromne znaczenie. Jak mam wybic pilke z 5 metra to bramkarz czesto przebiega nad nia i stoi :/ obojetnie czy nacisne podanie czy wybicie. Czasami zlapie a czasami nic sie nie da zrobic i glupia strata gola. Czy jest na to jakas rada ? Wgralem patcha 1.1 ale to nic pod tym wzgledem nie pomoglo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.