Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2009 Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
EjPii
CYTAT(Igła @ Nov 15 2008, 01:22) *
Darujmy sobie pacha 1.20!!!Robie reinstalke!wywalam wszystkie "AKTUALIZACJE" Im więcej tego instaluje tym jest coraz gorzej .

Instalować te patche. Chyba po coś wyszły prawda!?
TomcioZG
Witam. Czy mial ktos problemy z sciagnieciem aktualizacji skladow do wersji 1.00.02? Nie chodzi mi o patcha tylko o ta aktualizacje, ktora sciaga sie gdy jestesmy w grze - system-download ?! Przy probie sciagniecia stoi na 0% i przez 20 minut nic. Mam router moze jakis port jest przyblokowany? W sieci gram bez problemow, moge zakladac pokoje itd. Prosze o pomoc. Pozdro
Hitmanek
jak sprawdzić kto ma jakie łącze? :F:F
EjPii
CYTAT(Hitmanek @ Nov 15 2008, 18:11) *
jak sprawdzić kto ma jakie łącze? :F:F

No tylko po lampce tongue.gif chociaż te sposoby KONAMI nie są dobre. Niby ma ktoś zielone, a lagi jak... biggrin.gif Sprawdzić dokładnie się nie da.
walek11
zamierzam kupic orginala ale spotkalem sie z opiniami ze gameplay w online jest troche inny niz w offline tzn bardzo latwo jest np przebiec jakas gwiazda cale boisko albo obroncami trudniej sie steruje czy to prawda ?

jeszcze jedno pytanie do graczy online czy naprawde jest tak tragicznie z tym online jak niektórzy pisza zanznazam ze gre chcialem kupic przedewszystkim dla tego trybu ale mam nadzieje ze z moim dl 4mb i up 512 da rade chyba
EjPii
CYTAT(walek11 @ Nov 16 2008, 05:43) *
zamierzam kupic orginala ale spotkalem sie z opiniami ze gameplay w online jest troche inny niz w offline tzn bardzo latwo jest np przebiec jakas gwiazda cale boisko albo obroncami trudniej sie steruje czy to prawda ?

jeszcze jedno pytanie do graczy online czy naprawde jest tak tragicznie z tym online jak niektórzy pisza zanznazam ze gre chcialem kupic przedewszystkim dla tego trybu ale mam nadzieje ze z moim dl 4mb i up 512 da rade chyba

1. Trudniej gra się w obronie z powodów lagów. Przez co granie takimi drużynami jak: ManU,Barca,R.Madryt,Inter sprawia średnią przyjemność bo sprowadza się do biegania jednym zawodnikiem wykorzystując problemy w obronie. Dlatego gra się z graczami którzy grają średnimi zespołami. (można to sprawdzić w profilu gracza jakimi zespołami grał ostatnie 5 meczy)
2. Ja mam neo 1mb i to jest według mnie absolutne minimum.
zdzitu
Dzisiaj kultura. 2 razy mnie wywaliło i meczu w ogóle nie uznało. Żadnego walkowera.
KuSh4
[quote name='trybul' date='Nov 13 2008, 22:53' post='255668']
No właśnie może omówilibyśmy się na jakieś 2vs2 na porządnym poziomie parę meczy bo do tej pory moje 2vs2 to porażka tj jakieś nooby albo wychodzenie z rozgrywki w trakcie itp a granie 2vs2 jest świetne!! Kto jest chętny niech da znać.

Dziwi mnie, że tyle ludzi mówi o dużych lagach, ja od patcha 1.2 nie mam problemów z rozgrywką online (mam netie 1mb), no może poza paroma błędami no i w 2vs2 gra się trochę mniej komfortowa niż 1vs1 bo oczywiście im więcej ludzi tym gorsze połączenie.
[/quote

stary ja mam lacze 6 dzielona na 512 i gralo sie jak pamietasz bez lagow pozniej nie mam pojecia co i dlaczego kogos rozlanczalo! Zapraszam wszystkich kto ma ochote pyknac 2 vs 2 bo tam sie gra bez oszustow bo to neie jest ranking i nikomu nie zalerzy:)) ja jestem za stworzeniem turnieju 2 vs 2 co wy na to biggrin.gif
ovne
Teżsię zastanawiałem nad kupnem oryinalnej wersi gry, i mam pare pytań.
1. Oszuści, ktoś tak pisał wcześniej, o co w tym chodzi? Jak można czitowaćw w PES? Jeszcze FPS rozumiem, wallhacki aimboty, rts też , nofogi, ale w grze piłkarskiej? Jak to się objawia?
2. Czy wielu jest graczy grających tymi nie-topowymi drużyami, oraz od jakeigo mniej więcej poziomu się uznaje te lepsze / gorsze?
3. Jak się obiawiają lagi w PES? Gracze wolniej reagują na polecenia, czy też może reagują ale sięprzycinają?

Za odpowiedzi dzięki i pozdrawiam.
penetrator9000
u mnie lagi są, czasem tak wielkie, że grać się nie da, dotyczy graczy z zagranicy
z polskimi graczami jest ok ale też nie idealnie
na razie żałuje wydatku na oryginał
może kolejne patche coś poprawią

jak widzę że gość bierze non stop najlepsze drużyny to się nie szczypię i też biorę dobry team, łatwiej później takiego matoła rozpykać składnymi akcjami

na oszustów jeszcze nie trafiłem ale zdarzają się dekle, którzy przy wyborze drużyn w ostatniej chwili zmieniają na te najlepsze a ty zostajesz ze średniakiem

p.s. moje łącze to chello 2mb
avo22
wtedy jak masz do wyboru squad to wychodz z gry bo sredniak kontra potega pilkarska jesli przeciwnicy sa na w miare rownym poziomie nie ma sensu wink.gif
kenny84
Dawno tu nie zagladalem nie wiem czy ktos juz napisal czy nie ale jak mozna grac we 2 osoby na jednej konsoli/PC online?? powiedzmy 2v2 lub nawet 2v1 ??
psmaras
Nie da sie. Konami jest zbyt "genialne" zeby mozna bylo :]
ruicosta21
Panowie mam neo 512 wiec jak myslicie jest jakas nadzieja zeby pograc online czy nie ma sensu kupowac gry na takie lacze ?? gra ktos z takim laczem ??
ricken18
CYTAT(ruicosta21 @ Nov 17 2008, 17:30) *
Panowie mam neo 512 wiec jak myslicie jest jakas nadzieja zeby pograc online czy nie ma sensu kupowac gry na takie lacze ?? gra ktos z takim laczem ??

Ja mam neostradę 512 / 128 kbps i już kiedyś o to pytałem.
Zagrałem dotychczas JEDEN mecz 1 vs 1 z naszym rodakiem, który rzekomo przyznawał się, że ma 6 Mbps i było bez znaczących opóźnień w obrazie oraz rekcjach zawodniów (jeśli nie liczyć tego, że graliśmy POL-ENG dry.gif). On na moje łącze też nie narzekał, chociaż w lobby miałem czerwony wskaźnik, a w czasie gry żółty (wszystkie obciążacze netu, komunikatory wyłączone, antywirus Avast4 zatrzymany, zapora Windows z otwartym portem 5739).
WARSZAWA - >

Natomiast z ludźmi z gorszym łączem (np. 2x 512 kbps) lub z obcokrajowcami może być już gorzej (patrz również: Ping).
LONDON ->

Nie wystarczy maksymalna prędkość, tylko chodzi o to, by przesyłanie danych było płynne i stabilne.
Wydaje mi się, że wiele zależy także od systemu (XP/Vista - wiadomo jak to z kompatybilnością) oraz tego na jakiej gramy rozdzielczość i jakości wyświetlanego obrazu. Bo przecież im wyższa jakość, tym więcej danych do przesyłania, co nie? biggrin.gif (Jeśli się mylę, poprawcie mnie! Dotychczas bezproblemowo grałem wyłącznie na Playstation2)

Będę informował o postępach. Z chęcią zobaczę także jak wygląda Become A Legend on-line smile.gif
penetrator9000
APELUJĘ DO WSZYSTKICH, KTÓRZY SIĘ ZASTANAWIAJĄ NAD KUPNEM ORYGINAŁU!!!
NIE MA SENSU!!!! GRANIE ONLINE TO JEDNA WIELKA PORAŻKA, TOTALNE GÓWNO I SRAKA!!!
NIE RÓBCIE TEGO BŁĘDU CO JA!!! BĘDZIECIE 100ZŁ DO PRZODU!!!
ORGANIZUJCIE LEPIEJ NASIADÓWY Z KUMPLAMI I GRAJCIE NA JEDNYM KOMPIE!!!!
ŻÓŁTKI WYRUCHAŁY NAS BEZ MYDŁA!!! ŻENADA!!!
Majew
CYTAT(penetrator9000 @ Nov 22 2008, 01:47) *
ŻÓŁTKI WYRUCHAŁY NAS BEZ MYDŁA!!! ŻENADA!!!

Nie będę tego komentował ale trochę kultury by się przydało.

Co do gry online.. to wszelkie niedogodności, mogą leżeć po stronie Twojego łącza, albo po stronie łącza osoby z którą grasz online, ja osobiście po raz kolejny powtarzam nie mam żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony, że kupiłem oryginał i na pewno nie mam zamiaru sugerować innym, żeby tego nie robili. Wręcz będę zachęcał do tego bo naprawdę warto.
Joseph
Nie pisz bzdur Majew gram on line od pes4 ale dwa ostatnie wydania to jest wielkie gówno lagi i zwolnienia to norma jak chostujesz to jest ok ale ten drugi ma pod górkę Jak się cieszysz że wygrywasz 5 -0 gdy wiesz ze to nie twoje umiejętności a wina gry? .Jak grasz jako klient to wygrana to niezły sukces albo fuks jak gość zaczyna kręcić np Messi a twoi zawodnicy zachowują jak muchy w smole .I nie pisz ze to wina mojego kompa albo łącza mam amd atlon 64dc5200+ i gf 9800 a łącze 4mb icp skonfigurowane mutu i zainstalowany cFosSpeed TO jest opinia po rozegraniu około 50 meczy jako klient nie spotkałem jeszcze gościa u którego grało by się normalnie
krzysiek-27
Popieram to jakies wielkie nieporozumienie.Szkoda wydawac kase bo gra sie okropnie
Majew
CYTAT(Joseph @ Nov 22 2008, 15:57) *
Nie pisz bzdur Majew gram on line od pes4 ale dwa ostatnie wydania to jest wielkie gówno lagi i zwolnienia to norma jak chostujesz to jest ok ale ten drugi ma pod górkę Jak się cieszysz że wygrywasz 5 -0 gdy wiesz ze to nie twoje umiejętności a wina gry? .Jak grasz jako klient to wygrana to niezły sukces albo fuks jak gość zaczyna kręcić np Messi a twoi zawodnicy zachowują jak muchy w smole .I nie pisz ze to wina mojego kompa albo łącza mam amd atlon 64dc5200+ i gf 9800 a łącze 4mb icp skonfigurowane mutu i zainstalowany cFosSpeed TO jest opinia po rozegraniu około 50 meczy jako klient nie spotkałem jeszcze gościa u którego grało by się normalnie

Nie zgadzam się z Tobą, Ty nie zgadzasz się ze mną , wyrażam swoje zdanie nie musisz go akceptować. Ja nie żałuje kasy. Jestem usatysfakcjonowany gra, jakoś ja nie mam problemów. Więc o czymś to musi świadczyć.

Co do ostatniego zdania które napisałeś , to albo grałeś te 50 meczy w godzinach porannych kiedy rzeczywiście jest mały wybór osób albo nie wszyscy mają adekwatną wersje co Ty gry ( patch ) , wiesz ile ja meczy rozegrałem, ponad 400 aktualnie.. z czego ponad 200 samym Villarrealem. I mam internet chello 10 MB , komputer kupiłem dwa miechy temu całkowicie nowy ( ponad 6k ) całość. I na podstawie tych ponad 400 meczy mogę otwarcie stwierdzić , że nie ma przypadkowych wygranych.. rzadko mam jakiekolwiek teleporty, przerwy w grze.. itp.
KuSh4
Witam Panowie
Nie wiem czy ktokolwiek z was uzywal kiedys komunikatow glosowych do gier sieciowych i slyszal o takim programie jakim jest ventrilo ?
chodzi mi o to ze mam takowy program wykupiony ogolnie do innych gier sieciowych ale slotow starczy !takze jesli ktos ma ochote sobie porozmawiac podczas gry np 2 vs 2 lub normalnej zapraszam version 2.1.4 a po konkretniejsze info prosze pisac na gg 6471124 zapraszam kazdego wink.gif
silion
Co jeśli ktoś zdąbedzie mój cd-key, wtedy ja nie będę mógł grać online ?

Na stronie pesrankings.com podczas rejestracji trzeba wpisać 'promo code'.. co to jest?
nas_escobar
witam mam takiego neta: download - 786 upload - 128 ping - 15 (speedtest.net)
a test konami wyszedl mi: 2 - C 3 - C 4 - C
i pytanie czy jest szansa ze w miare normalnie pogram sobie w pesa przez neta czy raczej jest to nierealne bo zastanawiam sie nad kupnem gry?
grygu
Chciałbym kupić oryginała a nigdy nie grałem w pesa online. Mój net wygląda tak: http://www.speedtest.net/result/360763451.png czasami jest lepiej. Czy z takim łączem mogę bez obaw zakupić oryginała ? Bo szczerze to widzę więcej negatywów systemu online w tym pesie niż pozytywów..
Kfiatulla
Czy komuś dziś też nie chce się normalnie odpalić gra sieciowa czy tylko ja jestem takim "szczęściarzem" z komunikatem przy próbie logowania "An error has occured"? smile.gif
Promaniak^^94
Co to jest GAME ID???Bb chce se pograc online i niewiem skad to mam miec sad.gif

ricken18
CYTAT(nas_escobar @ Nov 23 2008, 03:15) *
witam mam takiego neta: download - 786 upload - 128 ping - 15 (speedtest.net)
a test konami wyszedl mi: 2 - C 3 - C 4 - C
Ja mam neostradę 512/128, ping około 50-70, wyniki 3x 'B', i jestem zadowolony (w porównaniu do PES2008 wręcz zachwycony).
Chociaż prawda jest taka, że nie jestem rankingowcem, jak czyjaś gra mi się nie podoba lub wybierze drużynę niezgodną z wymaganiami (umiejętność czytania ze zrozumieniem), to się wyłączam, bo szkoda mi czasu. Gra z definicji oznacza przecież rozrywkę.. happy.gif
Bardzo mi się podoba tryb Legends on-line - przez cały mecz gramy wyłącznie jednym zawodnikiem, przeciwko CPU, współpracując z innymy graczami - często oszołomami.

CYTAT(grygu @ Nov 23 2008, 11:15) *
Mój net wygląda tak: http://www.speedtest.net/result/360763451.png czasami jest lepiej.
70% ludzi Ci powie, że PES2009 jest wyłącznie grą off-line (zwłaszcza w porównaniu do FIFA09). Wszystko zależy od łącza, konfiguracji sprzętu (ja mam Avast4 i też nie sprawia mi problemów), szczęścia i... nastawienia. Jeśli chcesz popykać dla zabawy, to zaryzykuj, jeśli myślisz trenować przed turniejami, zapomnij! mellow.gif

excl.gif Powodzenia chłopaki.

CYTAT(Majew @ Nov 22 2008, 09:19) *
(...) ja osobiście po raz kolejny powtarzam nie mam żadnych problemów i jestem bardzo zadowolony, że kupiłem oryginał i na pewno nie mam zamiaru sugerować innym, żeby tego nie robili.
Chętnie z Tobą zagram, podaj mi nick w grze, na których serwerach bywasz, lub wyślij mi priva ze swoim numerem gg.. biggrin.gif
grygu
mam problem, kiedy próbuję zainstalować patcha(czy to 1.1 czy 1.2) to w pewnym momencie wiesza mi się i pisze proces nie odpowiada :/ Wie ktoś może co trzeba zrobić?..
zaplutek
O co chodzi niegrałem w pesa ponad tydzien dzis siadam i ta gra dziala tragicznie online na 5 meczy wszytskie zenada ! NA xboxie gram w rozne gry online i pieknie to dziala , o co tu chodzi ??? Gra sie wiele gorzej niz w 2008
Majew
"Chętnie z Tobą zagram, podaj mi nick w grze, na których serwerach bywasz, lub wyślij mi priva ze swoim numerem gg.. biggrin.gif"

możemy pograć ale nie aktualnie, bo przez ostatnie i przez najbliższe kilka dni dosyć mocno wykorzystuje możliwości programu do ściągania. A jako, że wykorzystuję on 85% mojego łącza ( 10mb ) , to gra w pesa jest nie wskazana, przynajmniej nie online.

grygu
mam prośbę. Mógłby ktoś podać linka do kitservera czy czegoś co sprawi że na oryginalce będą oryginalne loga i stroje klubów?
Promaniak^^94
Ja gram onlline od kilku dni... I mam jedno pytanie jak sie dostac do jakiejs ligi??? biggrin.gif
ovne
Ja jeszcze jedno pytanie, mówi się że nie należy grać topowymi drużynami, bo to nie ma sensu. Co można uznać za Nie-topową:? Znaczy mniej więcej jaki poziom drużyna powinna reprezentować (jakieś przykłady mile widziane) aby móc znaleźć kogoś chętneg do normalnej, równej gry?
ptaqx
Witam ja do tej pory zagralem 2 razy online, przyznaje ze lagi byly takie sobie ale nie o to sie rozchodzi, mianowicie w przypadku obu meczy przeciwnicy sie rozlaczyli no a po tym o czym wyczytalem spodziewalem sie ze mam 2mecze w plecy a tymczasem okazalo sie ze mam dwa walkowery na swoja korzysc. Tzn ze Konami juz cos poprawilo w tym temacie?
grygu
JEst możliwość grania przez neta z kimś np jak ja będę grał na jednym kompie z kumplem tą samą drużyną przeciwko komuś ?
Bartas89
Ovne... Topowe druzyny w tej edycji to Barcelona, MU, Inter, Brazylia i Argentyna... Z reszta jako tako da sie grac tongue.gif
penetrator9000
Majew
Kupiłem tę grę przede wszystkim dla trybu online. A w związku z problemami jakie występują przy rozgrywce to człowiek ma prawo zrobić się "purpurowy".
Oby tylko konami zrobiło z tym coś.

A tak na marginesie to możemy zagrać jakiś meczyk i przy okazji sprawdzimy czy da się grać. Przynajmniej jeżeli chodzi o moje łącze - 2mb.
Moje gg: 2213314
ovne
Aha.

Czyli grając LFC nie bedzie az tak wielkich problemów z znalezieniem przeciwnika? (Próbowałem grać jakimiś słabszymi drużynami vide Celtic, ale to już nie jest przyjemność kiedy gracze reagują po 2 sekundy na zmianę kierunku. A gdy do tego dojdą lagi, nie wyobrażam sobie tego wink.gif).

No i dzięk iza odpowiedź wink.gif
Chyba się jutro skuszę na kupno.
Mrowiec8
witam zagra ktos kiedys 2v2 ? smile.gif
Swiezak
CYTAT(Mrowiec8 @ Nov 28 2008, 11:03) *
witam zagra ktos kiedys 2v2 ? smile.gif

o widzę tu jakiegoś grającego po dwóch wiec mam takie głupie pytanie jak założyć pokój aby mogło wejść więcej niż dwie osoby bo jak zakładam to jak wejdzie drugi gracz to 3 już nie może bo pisze ze jest pełno.
Gumis0303
Dzisiaj nie da się grać online lagi są okropne tak samo wczoraj. Gralem w srodę i lagów praktycznie nie było, grało się super nawet na idiotów od barcy i manu można było znaleźć sposób a dzisiaj to nie ma gry, szkoda nerwów.
ovne
Org zakupiony. Jak ktoś ma ochote zagrać (bez żadnych barc czu manu) pisać

Dzięki za rady wink.gif
zaplutek
Co sie stało niemam zadnego rankingu ??? Mam zamiast miejsca -- --- ---

Co do online ja jestem zmusozny do grania mu bo 99% ludzi bierze barce ja chce jakimis slabsyzmi no ale niema zadnej siły wszyscy kochaja barce
Pixmanek
To zagraj słabszą drużyną. Zauważyłem, że jak gram Szwecją lub Rumunią na kogoś to o wiele lepiej mi idzie niż jak gram Manchester United wink.gif
Kfiatulla
Od wczoraj nie moge zagrac meczu online, loguje mnie 10 minut (kółeczko w dolnym lewym rogu ekranu) i albo wchodzę na serwer i po włączeniu meczu chwili mnie wyrzuca, albo stary dobry tekst : An error has occured. W sobote jeszcze moglem grac a od wczoraj dupa...Mam net w tv kablowej Multimedia, czy ktos ma jeszcze taki problem?
ovne
To prawda, wsZycy grająbarca / ManUtd ale i na to są rady umawaj się osobno z ludzmi na grę innymi drużynami, zapisz się do ligi gdzie tych druzżyn nie ma, albo po prostu nie graj z takimi osobami.

Ja nie mam NIC przeciwko grze z barca czy manchesterem, dopóki widzę że ktoś gra normalnie (nie gra na jakiegoś robota i przebija się przez wszystkich moich zawodników i trafia przez pól boiska), niestety, tacy lduzie żadko się zdarzają ;(

I faktycznie ostatnio ma śmieszne problemy z logowaiem, czasem muszę 3 razy próbwoać zanim wejdę do lobby, ale potem wszystko ok.
MakssPl
Pisz do mnie: 1182397
Nick w grze m3xXxPolska
Zawsze gram słabiakami... ;]
Ja nie mam problemu, robię pokój "NoLag, NoTopTeams! Fast" i zawsze się zgłaszają wporzo typi i gramy ...
blizu
Dokładnie m3xXx. Tworzysz taki pokój i czekasz na przeciwnika. Praktycznie zawsze łączą się fajni ludzie, z którymi miło się gra.
gruby33
Mam taki problem. Zainstalowałęm PES 2009. Chciałem grać przez neta to wyskoczyło mi że muszę zaktualizować grę i wyskakiwała mi przegladarka cały czas z patchem. Wiec go pobrałem. Jest to patch 1.2. Teraz kiedy chcę się dołączyć do jakiegoś gracza wyskakuje że ja mam wersję 1.00.00 a potrzebna jest 1.00.02. O co kaman pomocy.
ovne
Włączgę i wejdz w System Settings. Tam na dole masz taki bajer jak Download, czy też Update.
Klikasz to ściąga ci się aktualizacja drużyn i wszystko gra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.