Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pro Evolution Soccer 2009 Online
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15
snakesan
Panowie poczytałem trochę o tym błędzie na necie i wnioskują, że to wina jakiegoś wirusa także chyba problem być może rozwiązany biggrin.gif
Aczkolwiek tego nie wiem bo dopiero jak przyjdę będę się tym bawił. Trzeba będzie przeskanować dyski ale i tak miałem formatować także się okaże dam znać jak coś.
Randone
Ten wirus nosi nazwe KONAMI.
Dziwne, ze WoW, WAR smiga po necie jak marzenie.
Na ekranie po 100 osob i przyjemnie sie gra.
A zoltki maja problem, zeby zmiescic 23 ludzikow + pilke LOL

edit:

I jeszcze jedno.
Jak piszecie: U mnie wszystko fajnie i przyjemnie. Zero lagow.
To moze i wy nie macie lagow, ale druga strona nie moze grac, bo ma teleportacje zawodnikow.
Nawet jak dwie strony maja neta na zielono.
Sprawdzone i przetestowane.
superysiu
Witam!
Ja mam łącze do 2mb i zawsze mam zielone kółko. Bardzo rzadko mam lagi ( nawet z czerwonym!). Niestety chociaż gram w "PRO" od powstania tej gry, czyli już ładnych pare lat to akurat w tą część idzie mi bardzo ciężko:(. Jeśli ktoś miałby ochotę zagrać z trochę słabszym zawodnikeim zapraszam moje gg 2922637!
Tari
ja naprawde przestalem zoltkow rozumiec. na poczatku problemy, zaczalem kombinowac, przestawiac, zmieniac i 0 efektow. dzisiaj wrocilem do wczesniejszych ustawien routera,portow itd i co? bez problemow wbilem do gry, wszedlem do pokoju, zagralem mecz praktycznie bez lagow -.- brak slow
Randone
CYTAT(superysiu @ Oct 21 2008, 15:18) *
Witam!
Ja mam łącze do 2mb i zawsze mam zielone kółko. Bardzo rzadko mam lagi ( nawet z czerwonym!). Niestety chociaż gram w "PRO" od powstania tej gry, czyli już ładnych pare lat to akurat w tą część idzie mi bardzo ciężko:(. Jeśli ktoś miałby ochotę zagrać z trochę słabszym zawodnikeim zapraszam moje gg 2922637!

Ty nie masz lagow, ale zapytaj o to druga strone.
Pewnie strzelasz duuuzo bramek, prawda? smile.gif
paluch21
OK Komp odesłany do Serwisu, to teraz tydzień czekać aż odeślą i drugie pytanie, zainstaluję sobie tego PES-a na Laptopie czy mogę tam wrzucić Passy z tamtego konta i będzie normalnie chodziło on-line czy nie?? Czy są jakieś ograniczenia, jestem kompletnie nie w temacie i proszę o zrozumienie mojej niewiedzy!:)
Randone
Bedzie normalnie chodzilo.
superysiu
QUOTE(paluch21 @ Oct 21 2008, 15:29) *
OK Komp odesłany do Serwisu, to teraz tydzień czekać aż odeślą i drugie pytanie, zainstaluję sobie tego PES-a na Laptopie czy mogę tam wrzucić Passy z tamtego konta i będzie normalnie chodziło on-line czy nie?? Czy są jakieś ograniczenia, jestem kompletnie nie w temacie i proszę o zrozumienie mojej niewiedzy!:)

Niestrzelam dużo bramek! Wręcz przeciwnie to mnie strzelają! Nie wszyscy mają lagi i jest to oczywiste. Rozegralem bardzo wiele meczy po których przeciwnik napisal "good game" więc jeśli masz lagi to poszukaj przyczyn u siebie a nie u mnie!

Oczywiście ta odpowiedź to Randone! Sorki.
MakssPl
Dzisiaj zagrałem swój pierwszy mecz online.
Żółta lampka, 0 lagów ale przed końcem pierwszej polowy typa odłączyło... Jak wrócę z meczu to zagram i napiszę więcej.

a i chętnie pograłbym z kimś z Was, z Polski!
Moje GG: 1182397
crash5
A mam prośbe mógłby ktoś dokładnie napisać co pisze w tej ramce jak was rozłącza podczas gry online?
Randone
CYTAT(superysiu @ Oct 21 2008, 15:50) *
Niestrzelam dużo bramek! Wręcz przeciwnie to mnie strzelają! Nie wszyscy mają lagi i jest to oczywiste. Rozegralem bardzo wiele meczy po których przeciwnik napisal "good game" więc jeśli masz lagi to poszukaj przyczyn u siebie a nie u mnie!

Oczywiście ta odpowiedź to Randone! Sorki.

haha
Poszukaj przyczyn u siebie lol
Mam neta 10Mb/s, porty odblokowane, net chodzi jak marzenie (torrenty leca na full lacza), zielona lampka ZAWSZE.
Jeszcze raz powtarzam: jak nie masz lagow to druga strona ma. SIMPLE.
Gra online jest zrypana.

Przepraszam, moja wina jest, ze gra mi crashuje i nie moge zagrac BAL i dokonczyc CL.
Przepraszam, ze za gre zaplacilem tylko 120 pln. Za rok kupie 3 gry PES 2010.
Przepraszam KONAMI, ze mam takie wygorowane wymagania.
Obiecuje, ze zaczne grac tylko exhibition offline.

superysiu
QUOTE(Randone @ Oct 21 2008, 16:18) *
haha
Mam neta 10Mb/s, porty odblokowane, net chodzi jak marzenie (torrenty leca na full lacza), zielona lampka ZAWSZE.
Gra online jest zrypana.

Przepraszam, moja wina jest, ze gra mi crashuje i nie moge zagrac BAL i dokonczyc CL.
Przepraszam KONAMI, ze mam takie wygorowane wymagania.
Obiecuje, ze zaczne grac tylko exhibition offline.

Ja miewiam lagi bardzo rzadko! I dziwny zbieg okoliczności musiałby być żeby zawsze moi przeciwnicy mieli nie pisz że jest gra online zrypana tylko jest jeszcze cośdo poprawienia. Ja nie żałuje zakupu tej gry ze wzgledu na online i wierzę w to, że są gracze którzy nie narzekają na to!
mariolazi
CYTAT(Randone @ Oct 21 2008, 16:18) *
haha
Gra online jest zrypana.

To przepłaciłeś bo można za 99zł było nabyć cool.gif
Co do gry online to faktycznie laguje często, ale może jeszcze coś z tym da się zrobić, a co do BAL to niektórzy nie mają żadnych problemów... Wydaje mi się że jedną z przyczyn mogą być instalowane patche, wnioskuje tak ponieważ gram na czystej grze i ani razu nic mi się jeszcze nie zacieło.
Randone
ok, przyznaje sie, zaplacilem 109 pln i koszulke gratis dostalem tongue.gif
Tez gram na czystej wersji.
Wystarczy zalogowac sie na PESFan i porozmawiac z ludkami.
Wszyscy maja ten sam problem. Jedni wczesniej, drudzy pozniej. Kwestia czasu smile.gif
MakssPl
Dzisiaj konserwacja serverów, może to coś pomoże... Teraz nie da się grac online! ;]
kenny84
nie sugerujcie sie tymi lampkami dzis gralem online ja u siebie widzialem swoja lampke na zielono a przeciwnika na czerwono a on mi pisze ze mam bad connection smile.gif odpisalem mu ze on tez ma czerwona lapke i zagralismy nie wiem czemu gra wydawala mi sie bardzo wolna no i oczywiscie lagi moze malo widoczne ale byly sytacje z telportowaniem sie przeciwnika wygralem jednak tylko 2-0
donaspl
Randone proponuję Ci zmienić łącze na porządne ale np. 2MB a nie wszędzie się chwalisz że masz 10mb a pewnie jakiś badziew. Jakoś grałem już baaardzo dużo meczy i zawsze pytam się przeciwników czy mieli problem z lagami i jakoś 90% odpowiada że zero lagów więc nie gadaj głupot.
Chyba że to ja mam takie wyjątkowe szczęście że gram z osobami które tez nie mają lagów.
Randone
Pewnie grasz z kolegami Polakami, ktorzy maja takie samo crapowate lacze jak ty. Simple.
Pograj z inna nacja i porozmawiaj o lagach.
A chwalac sie to moglem 100Mb/s a nie jakims zalosnym 10Mb/s.
Wiem, ze dla ciebie 10Mb/s to powod do dumy... zmien swoje priorytety.
Zapraszam na PESFan i Evo-Web. Podyskutujmy.

Gra online jest zwalona i to nie jest tylko moja opinia.

Jeszcze napisz, ze gra nie crashuje i wszystko u ciebie chodzi perfekt smile.gif
TheMichal
Witam
Mam takie pytanie - chcę usunąć gracza online i zastąpić go nowym, ale pisze, że może się to odbyć dopiero po pewnym okresie czasu. Moje pytanie - jakim ? Wie ktoś ?
wanted92
randone nie bierzesz pod uwagę ,że naprawdę gra może komuś chodzić bez żadnych błędów? u mnie jak narazie wszystko jest wporządku zobaczymy jak później . Wielu osobom nie działa tryb online,a grę wywala,ale weź pod uwagę ,że nie wszystkim.
Randone
Tak jak Konami napisalo: zmien rozdzielczosc < 1280 to gry nie wywali.
Fajnie. Szkoda tylko, ze na 24" monitorze PES wyglada wtedy jak kupa (nie mowiac o graniu na 50" TV).
snakesan
Ludzie niestety poległem nie wiem juz kompletnie o co chodzi ""Error has occured
radekPL
wylaczenie polaczenia lokalnego naprawde pomaga!!! gra sie o wiele przyjemniej bo do pokoju wchodza ludzie z zielono/zolta lapmka i wtedy gra sie dobrze tongue.gif
donaspl
CYTAT(Randone @ Oct 21 2008, 19:48) *
Pewnie grasz z kolegami Polakami, ktorzy maja takie samo crapowate lacze jak ty. Simple.
Pograj z inna nacja i porozmawiaj o lagach.
A chwalac sie to moglem 100Mb/s a nie jakims zalosnym 10Mb/s.
Wiem, ze dla ciebie 10Mb/s to powod do dumy... zmien swoje priorytety.
Zapraszam na PESFan i Evo-Web. Podyskutujmy.

Gra online jest zwalona i to nie jest tylko moja opinia.

Jeszcze napisz, ze gra nie crashuje i wszystko u ciebie chodzi perfekt smile.gif

A grać poza online to w ogóle nie mogę bo co chwile mi wychodzi do windowsa. A gram głównie na serwerze angieslkim i z róznym osobami gram i nikt nie narzeka. Taaa 10mb rzeczywiscie suuuper tylko jak tak już mówisz to w ogole ważne do gry jest wysyłanie a nie odbieranie i nie ma róznicy czy masz 10mb czy 1mb jak bys nie widzial a wszedzie piszesz ze masz 10mb jak by to ważne było.
Randone
Wlasnie rozegralem kolejny mecz online.
Mialem szczescie, bo lag dzialal na moja korzysc.
Nie mialem... hmm, laga smile.gif Mialem, mialem, ale bez porownania mniejszego niz przeciwnik.
A tak zdobywa sie brameczki:
http://www.wrzuta.pl/film/ndOnqJduAn/pes_2009_lag

jeeesteeem miszcz lalala

Plik skompresowany do 1.5MB, bo nie chcialem wrzucac 20MB.
donaspl
CYTAT(Randone @ Oct 21 2008, 20:50) *
Wlasnie rozegralem kolejny mecz online.
Mialem szczescie, bo lag dzialal na moja korzysc.
Nie mialem... hmm, laga smile.gif Mialem, mialem, ale bez porownania mniejszego niz przeciwnik.
A tak zdobywa sie brameczki:
http://www.wrzuta.pl/film/ndOnqJduAn/pes_2009_lag

jeeesteeem miszcz lalala

Plik skompresowany do 1.5MB, bo nie chcialem wrzucac 20MB.

Ciekawe. Gramy może meczyk za 30min ?? Chce zobaczyć jak wygląda zagranie z Toba.
Randone
Nie ma sprawy.
Bardzo chetnie.

Germany lobby Any01 Randone

i jeszcze gameplay:
http://www.wrzuta.pl/film/tfJQPjfEJ6/pes_2009_gameplay_lag

edit:
To ja gram Barca na zolto tongue.gif
donaspl
CYTAT(Randone @ Oct 21 2008, 21:03) *
Nie ma sprawy.
Bardzo chetnie.

Germany lobby Any01 Randone

i jeszcze gameplay:
http://www.wrzuta.pl/film/tfJQPjfEJ6/pes_2009_gameplay_lag

edit:
To ja gram Barca na zolto tongue.gif

Oki bede tak o 21.30 tam nick Super_Sajianin jak co tongue.gif
MakssPl
Hmmm, właśnie skończyłem mecz z Polakiem, ciągle mieliśmy lampki żółte, on na początq drugiej połowy miał czasem czerwoną... ale nie było LAGÓW on mi napisał że też nie miał, tylko przez moment po przerwie między połowami... Konami ciągle nad tym pracuje wydaje mi się... Pozdrawiam...
P.S. Wqrwilo mnie tylko to, że grał barca... to zal nie dało się grac, rozpoczynał bieg z polowy messim i przeważnie gole strzelał... ;[
Ale przegrałem tylko 2:1
araghavan
Ej też macie taki błąd, że przy starcie Pesa wyskakuje AUTO-LOGIN FAILED..? auto-login mi nie działa normalnie przesada ...
Puzynek
Ja mam problem z online jak gram z bratem. Mecz się rozpocznie, czas dojdzie do ok. 4 min i zrywa nam połączenie nikomu nie przyznając walkowera jest to trochę dziwne. Z innymi osobami jak gramy to jest wszystko ok ani mi ani jemu połączenie się nie zrywa :/. Panowie z KONAMI pracujcie pracujcie, bo naprawdę cierpliwość wielu graczy naprawdę się wyczerpuje smile.gif
skY
Witam forumowiczów. Mam do Was pytanie: czy ktoś jeszcze męczy się z wchodzeniem do pokoi? Przy każdej próbie wejścia "an error has occured". Quick match chodzi bez problemu. Wiem, wiem to sprawa portów (mam router) tylko jaki port mi blokuje tą grę do jasnej cholery? Dałem forward dla portu udp 5739 i co? i nic. Nie wiem co mam jeszcze zmienic w konfiguracji sieci...może ktoś się z podobnym problemem uporał? Pozdrowienia z Torunia.

edit.

dodam wynik testu port checkera ze strony konami... wyraznie mowi ze to wina routera ale kurcze co ja mam jeszcze zrobic...

[Check Results] We recommend you to use a setup which is indicated with a "O".
UPnP enabled.
Auto Setup Mode: [X] Connection restricted by your router.
Manual Setup Mode: [X] Connection restricted by your router.

* You may get better results by adjusting the port forwarding settings on your router.
* You may get better results by adjusting the firewall settings.
* You may get better results by updating the firmware of your router or modem.
* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

odblokowalem porty 80, 443, 8800-8899, 14020, no i UDP od 5730-5739...nie wiem bez kitu koniec pomysłow. Firewalla oczywiscie wylaczam antyvirus tez...masakra zostaje tylko quick match...i oczekiwanie na mail od konami z pieknymi wierszykami ze patch jest w drodze i ze przepraszaja... żenada.
MakssPl
CYTAT(araghavan @ Oct 21 2008, 21:24) *
Ej też macie taki błąd, że przy starcie Pesa wyskakuje AUTO-LOGIN FAILED..? auto-login mi nie działa normalnie przesada ...

Każdy to miał między godziną 19:00 a 20:00 dzisiaj.
A jak nie o ten czas pytasz to może jakieś dane źle wpisałeś...
Zgieru
CYTAT(skY @ Oct 21 2008, 22:10) *
Witam forumowiczów. Mam do Was pytanie: czy ktoś jeszcze męczy się z wchodzeniem do pokoi? Przy każdej próbie wejścia "an error has occured". Quick match chodzi bez problemu. Wiem, wiem to sprawa portów (mam router) tylko jaki port mi blokuje tą grę do jasnej cholery? Dałem forward dla portu udp 5739 i co? i nic. Nie wiem co mam jeszcze zmienic w konfiguracji sieci...może ktoś się z podobnym problemem uporał? Pozdrowienia z Torunia.

edit.

dodam wynik testu port checkera ze strony konami... wyraznie mowi ze to wina routera ale kurcze co ja mam jeszcze zrobic...

UPnP enabled.

* You may get better results by adjusting the port forwarding settings on your router.
* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

odblokowalem porty 80, 443, 8800-8899, 14020, no i UDP od 5730-5739...nie wiem bez kitu koniec pomysłow. Firewalla oczywiscie wylaczam antyvirus tez...masakra zostaje tylko quick match...i oczekiwanie na mail od konami z pieknymi wierszykami ze patch jest w drodze i ze przepraszaja... żenada.

A podają jakieś konkrety na temat terminu ukazania sie patcha?
saluch
CYTAT(skY @ Oct 21 2008, 21:10) *

gdzie dokładnie można zrobić ten test port checker?
Randone
Auto Setup Mode: [O] Playable. You will also be able to host games.
Manual Setup Mode: [O] Playable. You will also be able to host games.

* Manually setting up your ports should allow for a good connection.

Niby wszystko OK, ale i tak mam lagi sad.gif

Link do programiku sprawdzjacego porty:
http://www.konami.jp/mgo/us/sd/support/tool.html
snakesan
Czyli nikt nie znalazł rozwiązania z tym błędem podczas logowania "ERROR HAS OCCURRED"?
A tak bym pograł po sieci a tak wydałem 110 zł w błoto huh.gif
donaspl
CYTAT(skY @ Oct 21 2008, 22:10) *

edit.

UPnP enabled.

Jak wchodzi Ci do online i możesz grać quick match to porty masz ustawione dobrze. To że nie możesz wejść do pokoju to jest wina Konami więc czekaj na patcha.
snakesan
Z pomocy technicznej dostałem taką wiadomość tylko nie wiem jak to zrobić chodzi mi o to odblokowanie i forwardowanie wie ktś jak to zrobić? Proszę odblokoować i forwardować port gry na którym się Pan łączy z serwerami PES. Proszę także się upewnić czy program antywirusowy i firewall Windows nie przeszkadzają (najlepiej je wyłączyć na czas łączenia się).
donaspl
CYTAT(snakesan @ Oct 22 2008, 11:09) *
Z pomocy technicznej dostałem taką wiadomość tylko nie wiem jak to zrobić chodzi mi o to odblokowanie i forwardowanie wie ktś jak to zrobić? Proszę odblokoować i forwardować port gry na którym się Pan łączy z serwerami PES. Proszę także się upewnić czy program antywirusowy i firewall Windows nie przeszkadzają (najlepiej je wyłączyć na czas łączenia się).

Będe wiedział jak to zrobić tylko podaj jaki masz ruter a najlepiej odezwij się do mnie na gg:1067463. Tylko będe jakoś wieczorem.
Bulwion
ja tez zrobilem test portu i wyszlo mi takie cos

Auto Setup Mode: [O] While some game functions may be restricted, you can play the game.
Manual Setup Mode: [O] While some game functions may be restricted, you can play the game.

* You may get better results by enabling UPnP on your router.
\* Please note that performance levels may differ when playing the game due to the effects of your personal firewall.

Your test results have been sent. Thank you for your corporation!

Wie ktos o co chodzi?
skY
odnosnie pytan o termin patcha, z tego co wyczytalem "We are aware that the problem exists, and are happy to report that a patch for
the PC version will be coming out approximately by the end of the week to resolve this problem." Czyli wychodzi na to ze pod koniec tego tygodnia ( w co nie chce mi sie wierzyc, ale pozyjemy zobaczymy) a co do wynikow testow powyzej, to nie powinienes miec problemow z graniem ale "niektore funkcje gry moga byc zablokowane" pozdro
Bulwion
ok thx ale lipa dalej z tym an error has occured ehh ktore to funkcje moga byc zablokowane
Kettger

Kto następny? smile.gif
Damian.
CYTAT(KTR @ Oct 22 2008, 18:28) *

Kto następny? smile.gif

Karwocha. Zagraj z nim smile.gif Jestem pewien że przegrasz ;P

pozdrawiam
MakssPl
CYTAT(KTR @ Oct 22 2008, 18:28) *

Kto następny? smile.gif

Zaraz rewanż, nie wiedziałem że weźmiesz taki zespol...
Kettger
Jaki? Chciałeś słabszy od Barcelony, to wziąłem. tongue.gif

Ostatecznie pozostałe 2 mecze także wygrałem - 1:0 grając Interem przeciwko Realowi, a także 2:1 Milanem w starciu z ManU. wink.gif
Mirage
Ma ktoś sposób na "pseudograczy" którym nie idzie i przy wysokim wyniku (np. 5:3) w drugiej połowie zwyczajnie wyłączają grę aby nie spaść w rankingu? Jest to cholernie wkurzające, przed momentem rozegrałem 4 mecze, jeden wygrałem, jeden przegrałem, a dwa niedokończyłem mimo wysokiego prowadzenia, bo kolesie "uciekali" :/
MakssPl
Jaki sposób?!
Nie ma, wybieraj tych ktorzy sa zaufani (z forum np.) Gadaj przed meczem czy fair game maja zamiar grac...
manio3
ja w fifie 09 jak uciekłem z gry [przegrywałem 5-1] to mi w statsach zapisało porażkę 3-0..ale nie wiem czy ten gościu miał win...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.